Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

YENI KANUN istenen maas 1.234,09 exclusief vakantiegeld

Yorum için giriş yap 19 mesaj · 5.531 görüntülenme
arkadaslar yeni maas 1.234,09 tam olarak aldigi maas ve yas siniri 2 tarafinda 18 olacak

http://www.ind.nl/nl/inbedrijf/actueel/Update_uitspraak_Hof_van_Justitie_inzake_120_bij_gezinsvorming.asp

Update uitspraak Hof van Justitie inzake 120% bij gezinsvorming

Nieuwsbericht | 29-04-2010 | laatst bijgewerkt 29-04-2010

In het nieuwsbericht van 23 maart 2010 is aangegeven dat de IND niet beslist op aanvragen in het kader van gezinsvorming zolang niet wordt voldaan aan de norm van 120% van het wettelijk minimumloon.

Als gevolg van het arrest van het Hof van Justitie zullen het Vreemdelingenbesluit (Vb) en de Vreemdelingencirculaire (Vc) worden aangepast. Dit neemt enige tijd in beslag. Om de beslissingen op aanvragen in de bedoelde gevallen niet nog meer te vertragen, wordt vanaf heden weer op deze zaken beslist.

Totdat het Vb en de Vc zijn aangepast gelden voor aanvragen om verblijf bij (huwelijks)partner de volgende voorwaarden, waarbij niet langer van belang is of sprake is van gezinshereniging of gezinsvorming.

Middelenvereiste

Als voldoende middelen van bestaan wordt aangemerkt een netto inkomen dat gelijk is aan de bijstandsnorm voor echtparen en gezinnen als bedoeld in artikel 21 van de Wet werk en bijstand. Op dit moment bedraagt deze norm € 1.299,04 inclusief vakantiegeld en € 1.234,09 exclusief vakantiegeld.

Leeftijdsvereiste

De leeftijdseis van 21 jaar wordt voor gezinsvormers tijdelijk verlaagd naar 18 jaar. Deze leeftijd gold al voor gezinsherenigers. Beide partners moeten dus 18 jaar of ouder zijn.

Deze voorwaarden gelden voor aanvragen die nu openstaan en aanvragen die worden ingediend voor de inwerkingtreding van de te wijzigen regelgeving.
MErhaba arkadaşım;

bu maaş konusu hepimize göre birşey değil o konuda açıklık getirim, bu maaş düzenlemesi ilk defa aile oluşturmalar için geçerli değildir. Bu tam olarak hollandacını bilmiyorum ama kzinski diye bişe başvurusu ben araştırdıgımda zamanında erkek veya bayan'ın tr yaşamaya devam ederek belli bir zaman sonra ikisinden biri yurtdışında yaşamaya devam ederse ve diğer eşi'de yanına getirtmek istediğinde bu maaş kanunnu devreye girmektedir. ilk zamanlar bende çok sevinmiştim böyle olacak diye maaşı dert etmeyelim diye ama heves kursakta kaldı tabiki :) Neyse artık ilk defa aile oluşturanlar için maaş sınırını halen eskisi gibidir 1.489 € sanırım. Kolay gele.
Celasun yazdı:
MErhaba arkadaşım;

bu maaş konusu hepimize göre birşey değil o konuda açıklık getirim, bu maaş düzenlemesi ilk defa aile oluşturmalar için geçerli değildir. Bu tam olarak hollandacını bilmiyorum ama kzinski diye bişe başvurusu ben araştırdıgımda zamanında erkek veya bayan'ın tr yaşamaya devam ederek belli bir zaman sonra ikisinden biri yurtdışında yaşamaya devam ederse ve diğer eşi'de yanına getirtmek istediğinde bu maaş kanunnu devreye girmektedir. ilk zamanlar bende çok sevinmiştim böyle olacak diye maaşı dert etmeyelim diye ama heves kursakta kaldı tabiki :) Neyse artık ilk defa aile oluşturanlar için maaş sınırını halen eskisi gibidir 1.489 € sanırım. Kolay gele.

Sana kim dedi arkadasım bunu orda boyle bi sey gormedim.Bu yasa yeni basvuru MVV basvurusu yapacak olan HERKES icin gecerli.
Arkadaşı o konu üzerinde direk böle bir açıklama getirmişler, İND sitesine girersen eğer orda Gerekli maaş Tablosu vardıya, onu aç ve bak. Orda o zaman göreceksin orda değişeni digeri aynı olarak duruyo 1.489 € ama diger bir tam olarak işte hollandacasını bilmedigimden diyemiyorum kzinski mi öle bişe diyorlar onlar için geçerli imiş. Bunu ben eşimede, dayımada okuttum haberi, dayım hollanda otoban polisi, oda baktı ve aynısnı dedi aile oluşturanlar için geçerli değil diye biliyorum iyice araştırma yaparak başvuru yapılmasını tavsiye ederim.

Yani Aile Birleşi'mde farklı , Aile Oluşturmak, farklı. Bunu demeye çalışıyorum
:((((
arkadaşım tam olarak bilmiyorum, bende bildigim kadarını diyorum üzülme hemen bi araştırsınlar, Aile birleşimi farklı , aile oluşturmak farklı, arakdaşlara yanlış bilgi veripte red almalarını istemem
Celasun yazdı:
arkadaşım tam olarak bilmiyorum, bende bildigim kadarını diyorum üzülme hemen bi araştırsınlar, Aile birleşimi farklı , aile oluşturmak farklı, arakdaşlara yanlış bilgi veripte red almalarını istemem

Ind maas tablosu olan bölüm bu http://www.ind.nl/nl/inbedrijf/actueel/Met_ingang_van_1_januari_2010_nieuwe_normbedragen_middelenvereiste.asp ama bunun en son güncellendigi tarih laatst bijgewerkt 12-01-2010 ama ind güncel sayfasında maasların düsürüldügünü söylüyor oda insallah 1 kac gün sonra maas tablosunun güncellenmesi ile degisir.
yok arkadaşım sen benım dediğimi anlamamışsın. En iyisi şöle diyim sana. Gezinsvorming Ne demek ? Yani keşe dediğiniz gibi olsa bende maaş konusunda problemliyim ama ikinci bir iş ile hallettik onuda demek istedigim karışıklık olmasın..
Celasun yazdı:
Arkadaşı o konu üzerinde direk böle bir açıklama getirmişler, İND sitesine girersen eğer orda Gerekli maaş Tablosu vardıya, onu aç ve bak. Orda o zaman göreceksin orda değişeni digeri aynı olarak duruyo 1.489 € ama diger bir tam olarak işte hollandacasını bilmedigimden diyemiyorum kzinski mi öle bişe diyorlar onlar için geçerli imiş. Bunu ben eşimede, dayımada okuttum haberi, dayım hollanda otoban polisi, oda baktı ve aynısnı dedi aile oluşturanlar için geçerli değil diye biliyorum iyice araştırma yaparak başvuru yapılmasını tavsiye ederim.

Yani Aile Birleşi'mde farklı , Aile Oluşturmak, farklı. Bunu demeye çalışıyorum

Totdat het Vb en de Vc zijn aangepast gelden voor aanvragen om verblijf bij (huwelijks)partner de volgende voorwaarden, waarbij niet langer van belang is of sprake is van gezinshereniging of gezinsvorming

Burda esin olan bölümüde icine almıs konu yani evlilik yada samenwonen yapanlar icinde gecerli.
Valla arkadaşım inşşallah dediğin gibidir bende çok okutturdum her tarafa ne bilim bu aile birleşimi için fln dediler, sizinkisi aile oluşturma dediler 2si farklı olduğu için onu kasıt ettim.
Celasun yazdı:
Valla arkadaşım inşşallah dediğin gibidir bende çok okutturdum her tarafa ne bilim bu aile birleşimi için fln dediler, sizinkisi aile oluşturma dediler 2si farklı olduğu için onu kasıt ettim.

Celasun yazdı:
yok arkadaşım sen benım dediğimi anlamamışsın. En iyisi şöle diyim sana. Gezinsvorming Ne demek ? Yani keşe dediğiniz gibi olsa bende maaş konusunda problemliyim ama ikinci bir iş ile hallettik onuda demek istedigim karışıklık olmasın..

waarbij niet langer van belang is of sprake is van gezinshereniging of gezinsvorming

burda daha onceden tr de beraber yasadıgın veya yasamadıgın önemli degil diyor.

Gezinsvorming : Aile olusturmak.

gezinshereniging demekse mesela ben esimle tr de yasıyordum esim sonra buraya gelid sonrada beni getirmek istedi bu gezinshereniging demek.

Ama yazıda bunun artık bi öneminin olmadıgı yazıyor.

waarbij niet langer van belang is of sprake is van gezinshereniging of gezinsvorming
valla eğer öle ise kurban olim ben sana :D ben kaç gündür bu haber cıktı anda saniyede siteydim sağa sole sordurtmakla geçti işim :D Sevindim inşallah böledir :D
Arkadaslar bu konuda 3 kez cevap ileti yazdım ama hepsi kayıp.ya ben kafayı yiyorum hollandaca calısmaktan yada baska birsey var:)))

Bu maas yasası beni baglamıyor arkadaslar cünkü

benim esim hollandalı ve omur boyu calısamaz raporu var:(

benim bakmam gereken bir maas tablosu varmı IND'de ???
yardımcı olmak istedim ama bu konuda benim bi bilgim yok arakdaşım :( ama büyük ihtimalle senin böle bir sıkıntın olmaz diye düşünüyorum
Celasun yazdı:
valla eğer öle ise kurban olim ben sana :D ben kaç gündür bu haber cıktı anda saniyede siteydim sağa sole sordurtmakla geçti işim :D Sevindim inşallah böledir :D

Valla sitede oyle yazıyor arkadasım su maas tablosunuda güncelleseler daha iyi olacak.
İND'yi arasak daha olumlu bir cevap alabiliriz değilmi ?
Celasun yazdı:
İND'yi arasak daha olumlu bir cevap alabiliriz değilmi ?

En garantisi o zaten :-)
IND'yi aramakmı:( pffff ben tavsiye etmem aradaslar.

benim hanım gecenlerde aradı bilgi almak icin ve

cok kaba ,cok ters konusmuslar,eger yine boyle davranırsa ben doverim bu kadını dedi benim hanım ve

üstelik benim esim orijinal hollandalı, varın siz düsünün gerisini
hah hah ıyıymıs kardeşim ama orjınal turkluk huyuda var galıba baksana hemen kavga ettıgıne göre

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol