Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

yeni sinav kanunu nezaman yururluge girecek

Yorum için giriş yap 10 mesaj · 3.569 görüntülenme
arkadaslar slm

bu sinavla ilgili cikan yeni kanun yani sinavin agirlastirilmasi nezaman yururluge giriyor bi bilgisi olan varmi?kimisi 15 maart diyo

kimisi 1subat tan itibaren diyolar.bu konuda bilgisi olan arkadaslar lutfen yardimci olsunlar

Allah simdiden sizden razi olsun
Pass Limit for Spoken Dutch Test to change as of 15 March 2008

News report | 09-01-2008

Civic integration examinations in the Netherlands and abroad

As of 15 March 2008 it will become more difficult to pass the Spoken Dutch Test within the context of the Civic Integration Abroad Act [Wet inburgering in het buitenland, Wib] and the Civic Integration Act [Wet inburgering, Wi]. Candidates will be required to answer more questions correctly in order to pass.

Further research by the Netherlands Organisation for Applied Scientific Research [Nederlandse Organisatie voor Toegepast Natuurwetenschappelijk Onderzoek, TNO] and the Examinations and Certification Research Centre [Research Center voor Examinering en Certificering, RCEC] has shown that the current “pass limit” does not provide sufficient indication of whether the candidate has actually achieved the required language level (A1-min for civic integration abroad, A2 for civic integration in the Netherlands).

The required language levels (A1-min and A2) will remain unchanged.

More information about the civic integration examinations

Arkadaşım bu yazı İND nin sitesinden yani burda dediği şu 15 MART itbari ile sınav sisteni değişecek sınavı kazanmak için daha çok soruyu doğru cevaplamak gerekcek diyor. Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
evet arkadasım sınavın zorlastırlıcagı dogru ve 1şubatta yururluge gırıyor
arkadaşlar karar verın ya.........1 şubat mı 15 mart mı? kafayı yedık.allah sonumuzu hayır etsın
15 Mart diyor.

http://www.vrom.nl/pagina.html?id=35077

Allah yardımcınız olsun.
arkadaşım emeğine sağlık yollamışsın ama burdakı bazı arkadaşlar ve en başlarında ben hollandaca bilmediğimizi, unutmuşsun.mumkunse türkçesini açıklarmısın.bunu sizin dışıınızde hollandaca bilen biride olabilir.şimdidien teşekkürler.
Haklısın arkadaşım. Onu düşündüm aslında ve o yüzden başka bir başlık altında İngilizce açıklamasını da ekledim, belki onu anlarsınız diye.

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=6&t=895&p=4874#p4874

Eğer İngilizce bilmiyorsanız size kısaca şöyle açıklayayım:

Sınav sistemi değişmiyor ve de zorlaşmıyor. Sadece geçme sınırı, yani puanı değişiyor. Yükseliyor. Daha fazla soruyu doğru cevaplamak gerekiyor. Bunu da daha önceki geçme sınırını çok düşük buldukları için yapmışlar.

Daha sonra bu geçme puanı konusunda tekrar düzenleme yapmak zorunda kalınabilecekmiş. Ortasını bulmak için.

15 Martta yürürlüğe giriyormuş.

Forumda yazanlar özetle böyle.

(Ancak 31 Ocak'a kadar sınav için tarih alanlar bu yeni yasadan muaflar.

1 Şubat'tan itibaren sınav başvurusu yapanlar bu yeni puanlama sistemine göre değerlendirilecekler. Bu bilgi de hollandaca uyum sınavına hazırlık kurslarından alınmıştır.)

O yüzden erken gün almak lazım.

Yani sorular yine aynı. Ama daha yüksek puan almak lazım. Bunun için de daha çok doğru cevap.

Umarım açık olmuştur.
bundan iyisi şamda kaysı :)teşekkür ederim.çok sevindim.bizde başvuruyu yapacaktık eşimden evlilik cuzdanının aslını istemişler.bende anlamadım ama.onu buradan yolladımçbu gun eline ulaşmış pazartesıye kaldı galıba başvuru.bakalım artık umarım ondan önce alabilirim.tekrar teşekkür ederim.umarım bir önceki msjı saygısızlık olarak algılamamışsındır.
siirtli sahra yazdı:
umarım bir önceki msjı saygısızlık olarak algılamamışsındır.

Estağfurullah kardeşim, neden saygısızlık olarak algılayayımki. Endişenizde ve çabalarınızda haklısınız.

Ben düşünemedim, kendim genellikle İngilizce açıklamaları okuduğum için. Herkesi de aynı konumda düşündüm. ;)

Resmi prosedür hakkında pek bilgi ve alakam yok açıkçası. O yüzden yanlış bilgi vermemek adına bu konuda yazmıyorum. Sadece emin olduğum ve siteden okuduklarımın tercümesini paylaşıyorum.

İnşallah tez zamanda sınavı verirsiniz.

Allah yar ve yardımcınız olsun.
selam arkadaslar

bu konu hakkinda ind sitesinde haber bulduk, evet soylenenler dogru yani yeni sinav sistemi 15 mart ta yururluge girecek. sinavla ilgili RCEC ve TNO kuruluslari, sinavin seviyesinin dusuk oldugu icin sinavi gecmenin kolay oldugu kararini vermisler ve sinavi gecmek icin sinava giren uyelerin daha fazla dogru cvp vermeleri gerektigini dusunmusler. 15 martan sonra sinav sistemi degisecek.

eger sinava eski sinav sistemiyle girmek istiyorsaniz 31 ocaktan once randevu almaniz lazim..! 31 ocaktan sonra randevu alirsaniz yeni sisteme gore girceksiniz sinava..!

kolay gele

http://www.ind.nl/nl/inbedrijf/actueel/Slaaggrens_Toets_Gesproken_Nederlands_per_15_maart_2008_aangepast.asp

Nieuwsbericht | 09-01-2008

Met ingang van 15 maart 2008 wordt het moeilijker om te slagen voor de Toets gesproken Nederlands in het kader van de Wib (Wet inburgering in het buitenland) en de Wi (Wet inburgering). Deelnemers moeten méér vragen goed beantwoorden om te kunnen slagen.

Nader onderzoek door TNO en het Research Center voor Examinering en Certificering (RCEC) heeft uitgewezen dat de huidige “slaaggrens” onvoldoende meet of de kandidaat daadwerkelijk beschikt over het gewenste taalniveau (A1min voor inburgering in het buitenland, A2 voor inburgering in Nederland).

De gevraagde taalniveaus (A1min en A2) blijven ongewijzigd.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol