Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Yeni sınav sistemi-deneme sınavı tecrübem

Yorum için giriş yap 11 mesaj · 17.207 görüntülenme
Arkadaşlar, bugün büyükelçilikte deneme sınavına girdim. Yeni sistemi şöyle anlatayım. toplam 5 bölüm var deel a,b,c,d,e. Bi sınav kağıdı üzerinden sınav yapılıyor.

deel a:

bu bölümde kağıtta 4 bölüme kelimeler yazılmış. mesela woorden 1: dag-goed-doos.... woorden 2.... woorden 3: ..... bu şekilde, ve bip sesinden sonra her bölümde yazılı kelimeleri teker teker okuyorsun. sana lees woorden 1 diyo onu okuyosun, lees woorden 2.. o bölümü okuyosun o şekilde.

deel b:

bu bölümde yazılı 10 tane falan cümle var, onları okuyorsun

deel c:

bu bölümde 2 tane kısa paragraf vermiş, bip sesinden sonra bu hikayeleri okuyorsun

deel d:

cümleler verilmiş ve son kelimesi 3 seçenekten oluşuyor mesela:

de zon -------klopt

schnijt

werkt

burda tekrer teker cümleleri soruyo, lees zin 1 diyo bip sesinden sonra cümleyi okuyorsun, son kelimeyi de boşluk doldurma gibi, ekleyerek.

deel e:

Bu bölümde 3 tane paragraf ve her paragrafa ait 5er soru vardı. önce birinci paragrafı oku diyor, okuyorsun, soruların da cevaplarını bulmaya çalışıyorsun, sonra sana verdiği vakit dolunca soruları teker teker soruyo, paragrafa göre cevabını veriyorsun. işte bu kadar.

Ben bu sınavı sevdim gerçekten, bana daha basit geldi....Bu tabi daha deneme aşaması sanırım,ama diğer sınavdan daha iyi bir fikir olduğunu düşünüyorum.ne zaman uygulamaya geçer bilemiyorum doğrusu.sınava hazırlanan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum

sevgiler
Teşekkürler Lilymarlene, sınava girmeye hazırlanan arkadaşlar için yeni sistem hakkında

açıklayıcı ve yol gösterici bir paylaşım.

Emeğine sağlık.
çok teşekkürler..

ben eylül gibi girmeyi düşünüyordum inanılmaz iyi oldu bu tecrübeni paylaşman.

çok saol tekrar :)
peki bir şey sorabilir miyim bu arada ?

anladığım kadarıyla okuyan taraf sen oluyorsun sürekli.

nazeggen tarzı bir şey yok mu artık ?

yani onlar söylüyorlar sen de duyduğunu söylüyorsun gibi ?

yoksa sadece okuyor musun sen hiç birşey duymadan ?
perik yazdı:

bütün gelen cümleler verilen kağıtta yazılıydı.a,b,c,d bölümlerinde kağıttakileri okuyorsun, e bölümünde paragraflar var, sana önce sessizce oku diyor paragrafın sorularını o okuyor(kağıtta da yazılı) sonra sen cevaplıyorsun. nazeggen vs yoktu, herşey yazılıydı
benim sınav süremin dolmasına 1 ay kaldı inşaallah vizem o zamana kadar çıkar da tekrar sınava girmem gerekmez
bu temmuz ayı geçerlimi bu sınav peki
lilymarlene yazdı:

bütün gelen cümleler verilen kağıtta yazılıydı.a,b,c,d bölümlerinde kağıttakileri okuyorsun, e bölümünde paragraflar var, sana önce sessizce oku diyor paragrafın sorularını o okuyor(kağıtta da yazılı) sonra sen cevaplıyorsun. nazeggen vs yoktu, herşey yazılıydı

teşekkür ederim ;)
ne zaman boyle olacak tam tarih varmi arkadsim tesekurler bilgiyi paylastigin icin
izmirli3473 yazdı:
ne zaman boyle olacak tam tarih varmi arkadsim tesekurler bilgiyi paylastigin icin

evet arkadasım ne zaman bu uygulamaya gecılecekmıs.merak ettım dogrusu.cunku 1 temmuzda denılıyordu.soylentıler vardı bu sekılde.tskler bılgılendırdıgın ıcın..
Arkadaşlar tarih konusunda benim hiç bi bilgim yok.bu deneme sınavına gittiğim gün ordaki bayan bana sınavın daha sabah ellerine geçtiğini söylemişti..sordum onlara, onlar da hiçbişey bilmiyor henüz

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol