selam arkadaslar.benım yesıl pasaportum var.babam ogretmen oldugu ıcın. daha oncede turıst olarak 2 defa hollndaya gıtmıstım ve oturum vızesı basvurumuda yesıl pasaportla yaptım.konsolosluktan bu pasaportla yapabılecegımı soyledıler fakat 4 ay once hollandaya gıttıgımde benı 2 saat havaalanında beklettıler :x pasaportumu ınceledıler. simdi merak ettıgım oturum vızesını aldıgımda yıne aynı sorunla karsılasırmıyım? aranızda bu konu hakkında bılgısı olan varsa simdiden tesekkurler..
yesıl pasaportla basvuru yapan varmı?
arkadaşım hiçbir sıkıntı olmasın içinde. ben de yeşil pasaportla müracaat yaptım. üstelik daha öncesinde 4 yıl hollandada kalmıştım. vizeye başvururken bunu da söyledim. hiçbir sorun çıkmadı. başvuru esnasında yeşil pasaportun var niye vize istiyorsun diye (bence tuzak bir soru) sordu, ben de zaten oturumsuz yaşadım orda ne kadar zor olduğunu biliyorum artık işler daha da karışsın istemiyorum, vizemin çıkmasını bekleyeceğim dedim. daha önce hollanadaya giriş yaparken seni bekletmeleri doğal olabilir. vizesiz geldiğin için kimin yanına gideceğin ne yapacağın ne kadar kalacağın belli olmadığı için bunları araştırmış hatta belki gözkorkutmak istemiş bile olabilirler.
selam helın.cvp ıcın tesekkur edrım gercekten ıcımı rahatlattın.zaten amaclarının goz korkutmak oldugunu bılıyodum.pakı sen sımdı hollandadamısın? oturum vızen yesıl pasaportamı basıldı?bu konudada bılgı verırsen sevınırım..
sahi yazmayı unutmuşum.evet şuan hollandadayım. vizem de hollandaya geldikten sonra belediyeden verilen stikker de yeşil pasaporta yapıştırıldı. geen probleem ;)
agustosta hollandaya gıttıgımde benım pasaportumada 90 gunluk vıze( stıkker ) yapıstırdılar.ama ıstanbuldakı konsolosluktan oturum vızesını pasaporta yapıstırdıklarını sanıyodum.yanılıyomuyum.?senın soyledıgıne gore hollandadanmı vıze yapıstırcaklar. tesekkurler.....
yani uzun lafın kısası yeşil pasaportla lacivertin bir farkı yok bu vize ve oturum işlemleri yönünden. son mesajında ne demek istediğini tam olarak anlayamadım. fakat şöyle anlatayım. mvv başvrusuna olumlu cevap alınca konsolosluk pasaportumaza vize yapıştırıyor. bu vize ile hollandaya giriş yapıp, giriş yaptıktan üç gün sonra belediyeye gidiyoruz. gerekli işlemleri halledince belediye de pasaportumuza geçici oturma izni anlamında bir stikker yapıştırıyor. senin bahsettiğin bu olsa gerek. daha sonra da oturum kartımız geliyor. yani biz mvv ile ülkeye giriş yapma, ardından oturuma başvurma hakkı alıyoruz. belediyenin pasaporta yapıştırdığı stikker ı da oturum kartı gelene kadar kimlik yerine kullanıyoruz.
tesekkurler helın verdıgın cevaplar gercekten ıcımı rahatlatıyor.sanırım sende samenwonen ıle basvurdun.pekı sen nerden basvuru yapmıstın turkıyeden mı hollandadn mı?ve en son kagıtlarını bakanlıga verdıkten nekadar sure sonra vızen cıktı.bunlarıda bana yazar mısın?tesekkurler :)
evet samenwonen olarak başvurdum ben de.(bu arada haftaya evleniyoruz resmi olarak da ;) )
türkiyeden başvuru yaptım ben. 10 gün içinde falan kağıtlar ind ye gitti, eşimden evrakları istediler, fakat eşimin evrakları hazırlaması biraz uzun sürdü, 1 ay sonra verebildi kağıtları. bu süreden sonra da 4,5 ay sonra sanırım vize çıktı. fakat şöyle bir durum var. bize önce red geldi, sonra da birçok kez eksik evrak istediler, bu yüzden uzun sürdü bu kadar. yoksa ki gönderdiğimiz kağıtlara genelde 3 hafta en geç 1 ay içinde cevap alıyorduk.
siz başvuralı ne kadar oldu. herhangi bir tepki aldınız mı ind'den. umarım en kısa zamanda iyi bir haber gelir.
türkiyeden başvuru yaptım ben. 10 gün içinde falan kağıtlar ind ye gitti, eşimden evrakları istediler, fakat eşimin evrakları hazırlaması biraz uzun sürdü, 1 ay sonra verebildi kağıtları. bu süreden sonra da 4,5 ay sonra sanırım vize çıktı. fakat şöyle bir durum var. bize önce red geldi, sonra da birçok kez eksik evrak istediler, bu yüzden uzun sürdü bu kadar. yoksa ki gönderdiğimiz kağıtlara genelde 3 hafta en geç 1 ay içinde cevap alıyorduk.
siz başvuralı ne kadar oldu. herhangi bir tepki aldınız mı ind'den. umarım en kısa zamanda iyi bir haber gelir.
ben turkıyeden 26 aralıkta basvurumu yaptım.araya tabı yılbası tatılı falan gırdı.ındeyden esıme 3 hafta sonra kagıt geldı ve onun belgelerını ıstedıler.sonra ısleme alındı dıye kagıt geldı 10 gun kadar sonra ( tam net tarıhı hatırlamıyorum) sonra esımın malıyecısının doldurması gereken bı form eksıkmıs onu ıstedıler 10 subatta geldı o kagıtta.esımde en son postayı 13 subatta gonderdı.boylece eksıksız ısleme gırdı bu tarıhte.esım bugun tekrar aramıs ınd yı en son ok lencek yerdeymıs.ben yesıl pasaportumu ıncelıyolar dıye endıselenıyodum daha once gıdıp geldıgım ıcın. bıde esım dukkan sahıbı orda bı arkadası senı daha cok ıncelemeye alırlar demıs.yaa ınsallah bıran once cıkar artık.. boyle ne olacagı belırsız bır sekılde beklemek ne kadar kotu bır duyguymus.allah herkese yardım etsın.verdıgın bılgıler ıcınde cook tesekkurler helın.bu arada sıze mutluluklar omur boyu senın adına cok sevındım :ugeek: :ugeek: :ugeek:
güzel dileklerin için sağol canım. darısı herkesin başına inş. gerçekten de belirsiz bir şekilde beklemek en kötüsü galiba. üstelik bu duruma hiçbir şekilde müdahele edemiyor insan. son ok lenecek yerde dediklerine göre inş yavaş yavaş bitiyor demek ki işler. işyeri sahibi olanların başvurusunu şöyle daha çok inceliyorlar diye düşünebiliriz. bir işyerinde vast (kadrolu) çalışana bir kişinin maaşı bellidir, işten atılması da zordur, atılsa bile tazminat vs alacak, yani o kişi maddi olarak fazla zora girmeyecek gibi gözükür. fakat işyeri olan bir kişi, vast çalışandan daha çok para kazansa da iflas etme ya da istenen limitten daha az para kazanma şansı var,çünkü ticaret sonuçta belli olmaz. o yüzden o işyeri sağlam bir işyeri mi, ne kadar vergi veriyor, ne kadar zamandır bu parayı kazanıyor vs gibi bakıyorlar. ama merak etme tüm bunları eşin mutlaka biliyordur, hesaba katmıştır, gereken tedbirleri almıştır. 1 ayı geçmiş son kağıtları göndereli, yakında bir haber gelir (ve umarım iyi bir haberdir bu) diye düşünüyorum.
insallah ıyı bır haber alırım :geek: sıtedekı baska bı arkadas evlenme ehlıyet belgesı vermem gerektıgını soyledı hemde burdan vıze basvurusu yaparken..ama benden boyle bır kagıt ıstememıslerdı.eksık kagıt ıstedıklerınde de bundan bahsetmemısler.acaba vızem cıkıncamı bu kagıdı goturmemı ısteyecekler.ılk defa bu sıteye gırdıkten sonra duydum evlenme ehlıyet belgesını.sen boyle bır kagıt verdınmı helın.ınsallah yenıden eksık evrak postası gelmez esıme.en basa donmek ıstemıyorumm :cry: :cry: cvp ıcın tesekkurler...
sinem resmi olarak evli değilsen, partnerin ve senin adına düzenlenmiş evlenme ehliyet belgesi alıyorsun. evli isen evlilik cüzdanı yeterli oluyor zaten. başta vermiş fakat hatırlamıyor olabilirsin. çünkü çok karışık işler. ama vermediysen bile üzülme, bu kağıt yok diye red vermezler, en çok eksik evrak isterler. sen artık kafanı yorma ihtimalleri düşünerek. bakalım ne cevap gelecek ona göre hareket edersin.
saol helın ama dusunmemek elde degılkı. pazartesı burdakı konsoloslugu arayıp bılgı almaya calısıcam. ınsallah bı sorunla karsılasmam.sence esıme eksık evrak geldıgı zaman bunuda belırtmezlermıydı?evlenme ehlıyet belgesı yok dıye.bıde son asamadaymıs kagıtlarım buda ıyı haber degılmı.insallah baska eksık evrak ıstemezler yaa.canım bu yuzden cok slkkln.tesekkurler senıde fazla oyalıyorum ama.. :roll:
sinem yardımcı olabiliyorsam, soru işaretlerini birızcık netleştirebiliyorsam ne mutlu bana. bence de o evrak ille de gerekseydi mutlaka bildirirlerdi. dediğim gibi belki verdin de hatırlamıyorsun, belki vizeni almaya giderken isteyecekler, belki de gerekmeyecek. şuan için maalesef sabırla beklemekten başka yapabileceğin birşey yok. konsolosluğu arasan bile pek tatmin edici bir cevap alacağını sanmıyorum ama yine de için rahat edecekse ara tabi. inanıyorum ki yakında bi haber gelecek. inş hayırlı bir haber olur.
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol