Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Yurtdisi ogrencilerinin HBO ya kayit icin gerekli Dil sinavi

Yorum için giriş yap 5 mesaj · 3.193 görüntülenme
HBO ya girmek icin Dil sinavina giren arkadaslar var mi? Yardiminiza ihtiyacim var.
evet yeterlilik imtihani gerekiyor hollandaca derslerde eger ingilizce dersleri takip edecekseniz turkiyedeki il egitim instutilerinden(dershanelerden)yerterli dil sinavi kazanmistir sertifika dil seviyesi gerekir!!!!!!!!!

www.iks.com

bilgi aliniz

hollandadaki yuksek okul egitim icin se ogrenci iliskiler servis sekrekterliginden bilgi aliniz veya sizlere yollanmistir bas vuruyapmisaniz gerekli uygulanacak sartlari
hollanda'da hbo okumak için nt2 staatsexamen programma 2 yi almanız gerekiyor. ben nisan ayında gireceğim kısmet olursa 4 bölümden de. ben hogeschool rotterdamda okumayı düşünüyorum. hogeschool rotterdam'ın kendi nt2 sınavı da var. staatsexamen'ı alamazsam o sınava girmek istiyorum.

eğer kendinizi staatsexamena hazır hissetmiyorsanız, hogeschola gidip kayıt oluyorsunuz ve onlar sizi dil okuluna yönlendiriyorlar. ben bu fırsatı kaçırdığım için çok pişman oldum, boşu boşuna mondriaan da bir sürü param ve zamanın gitti. ama artık evde kendim hazırlanıp, önümüzdeki eylüle kadar, ya staatsexamen'ı ya okulun kendi examen'ı alıp önümüzdeki sene okula başlamak istiyorum.

bu konuyu çok araştırdım, başka sorunuz olursa sorabilirsiniz, elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım, başarılar.
Helin Hanim, Nisan ayinda staat examaya gireceginizi yazmistiniz. Umarim sinavi almissinizdir. Sinav hakkinda dusuncelerinizi ogrenmek isterim. Tesekkur ederim.
taylan arkadaşım, sınavlara girdim çok şükür. sonuçları 4 hafta sonra internetten, 5 hafta sonra da eve mektup gelerek öğrenebiliyormuşuz. lezen ile luisteren bölümlerinden umutluyum. özellikle lezen çok iyi geçti ama sürpriz olabilir tabi. schrijven bölümü iki kısımdan oluşuyor biliyorsunuz. birinci bölümde kısa cümleler ve kısa metin var. kısa cümlelerde daha çok zorlandım. spreken da ise döküldüm resmen. :( aslında benim şanssızlığım doğru düzgün bir kursa gidemedim. kendi imkanlarımla hazırlandım, ne kadar hazırlandıysam o da. neyse kısmet bakalım. bu arada hbo sevdasından da vazgeçiyor gibiyim fakat hala kararsızlıklar yaşıyorum. hbo ların kendi examenları oluyor, onları da araştırabilirsiniz. mesela hogeschool rotterdam'da belirli tarihler var, en geç (sanırım) 10 gün öncesinde müracaat ediyorsunuz, önce lezen ve schrijven dan giriyorsunuz sınava. onları geçerseniz sizi spreken için çağırıyorlar. onu da alırsanız okula kayıt yaptırabiliyorsunuz.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol