Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

İşte Mutlu Bir Haber Daha !!!!!!!!!!! ( samenwonen sonucu)

Yorum için giriş yap 51 mesaj · 13.250 görüntülenme
Evet sonunda dün istanbul konsolosluğuna gelmiş vize !!!!!! İşte aşağıda bir Samenwonen macerasının anotomisi :) Vize bekleyen arkadaşlar lütfen moralinizi bozmayın. Hepinizin çıkacak vizesi merak etmeyin.İnşallah herkes sevdiğine çabucak kavuşur.

-------------------------------------------------------------------------------

16.9. 2007 sınav için başvuru (internetten) :o

16.10.2007 sınav için randevu

05.11.2007 sınava girdim.

06.11.2007 sınavı geçtim. :)

03.01.2008 tr den samenwonen başvurusu

17.01.2008 işleme alındı mektubu

28.01.2008 eksik evrak teslimi

29.02.2008 ind den olumlu görüş mektubu :ugeek:

03.03.2008 ve mutlu haber Istanbul Turkije ye gelmiş vize !!!!!!!!!! :P
hayırlı olsun.

yeni hayatınızda başarılar
hayırlı olsun arkadaşım.darısı diğer bekleyenlerin başına ...
:ugeek: Hayirli olsun arkadasim

darisi diger arkadaslarimizin basina

Allah yeni yasaminda utandirmaz insallah ;)

kolay gele
Teşekkür ederim sayın Admin, Efeler diyarı ve gemlikli16.Öncelikle bu sitedeki yazılarınızdan çok faydalandığımı belirtmek istiyorum.Pek çok aşamada insanları bilgilendirdiniz.Nereden başlayacağını bilmeyenlere rehberlik yaptınız yanlışlara çok çabuk müdahale ettiniz.Bundan sonrada başarılarınızın devamını diliyorum. :)
hayirli olsun arkadasim..ne kadar gusel bi duygu deil mi.?.allahim bu duyguyu tum bekleyen arkadaslarimiza da yasatsin..(aminn)
tebriklerrr :ugeek:

Allah yeni yasaminda utandirmasinnn
Selam Erkan sızın adınıza sevındım sızın gıbı bende aynı sartlarda vıze beklıyenlerdenım ne guzel en az sızın kadar sevınıydım bu yolda olan herkesı mutlulugu bızım dede mutlulugumuz bundan sonrası ıcın yolun acık gıdecegın yolda mutluluk lar dılerım duanı asırgeme Alaah yolunu acık etsın...
selam gemlıklı sızın durumunuz nedır yoksa sızde vıze beklıyenlerdenmısınız benım gıbı durumunuz konusunda yazarsanız sevınırım ıyı aksamlar
selam :) ben daha hiç bir gruba girmiyorum sanırım.Ben ankarada üni. okuyorum erkek arkadaşım (sözlüm)nlde yaşıyor.Onun söylemleri sonucunda dil üzerine araştırma yaptım ve bu siteye üye oldum.İyi kide olmuşum.Her ikimizde okuyoruz ve yaş problemlerimiz var.Ve zamanını bekliyoruz tüm bu işlemlere başlamak için.Fırsat buldukça bu siteye girip incelemeler yapıyorum kim nasıl kazanmış snvda nasıl sorular gelmiş ve en önemlisi vizeyle ilgili şeyler.Zamanı geldiğinde bunlardan yana zorluk çekmemek adına bi bakıma sizin yaşadıkalrınızı okuyorum.Snva girecek yada vize bekleyen arakadaşlar için bol bol dua ediorum tez zamanda sevdiklerine kavuşsunlar die ama darısı başıma demeyide ihmal etmiyorum :) Benim durumumda böle işte :)
oncelıkle derslerınızde basarılar dılıyorum zaten unıversıte okuyorsunuz dıl sınavında zorlanacagınızı zannetmıyorum sınavı zaten burdan gıdıp orda dıle onem vermedıklerınden dolayı cıkardılar eger buyuklerımız dıl konusunda orda yeterı cabayı gosterıp ogrenseydıler bugun merdıvenlerden cıkanlar zorlanmıyacaktı oraya gıdenler geldık dılı ogrenmesek ne olur dedıkce sartlar daha zor olacaga benzıyor
SLM arkadaşım senin adına bende çok sevindim darısı benim gibi bekleyenlerin ve benim başıma olsun

Bundan sonraki uzun yolunda mutlu olursun inşallah Allahım hepimizin yüzüne baksın.
selam gulum nekadar bır suredır beklıyorsun ben yaklasık 3 aydır beklıyorum ama herhangı bır cevap yok benı bekleme surende benı bılgılendırırsen sevınırım
tşk ediyorum seher arkadaşım.Haklısın büyüklerimizin yaptığı hataları bizler ödüyoruz belkide.Bizim ilişkimiz 4 yıl oldu erkek arkadaşımda ilk yıllarda anlatırdı çok zor değil falan die ama şimdi oda kabul ediyor zor olduğunu oraya gitmenin.bu aralar ikimizinde dersleri yoğun daha bi kaç ay öncesine kadar msnde hollandaca konuşmam için bişiler öğretirdi.Bundan sonrasınıda en azından kendim adımlamak istiyorum onun için sürpriz olsun istiyorum :) Sitedeki bütün dersleri bilgisayarıma kaydettim çalışmaya çalışıyorum tabi okuldaki derslerim olduğu için ne kadar yürütebilirim bilmiyorum ama elimden geleni yapıyorum.Sen vize bekleyenlerdensin sanırım.Umarım tez zamanda çıkar vizen ve sevdiğine kavuşursun ve tabi diğer bekleyen arkadaşlarda.Birisinin snvı geçtiğini yada vizesinin çıktığını okuduğumda çok mutlu oluyorum.

Bişi merak ettim snv vize falan derken ne kadar zaman geçiyor?yani ne kadar sürüyor tüm bu işlemler??
ben sınavı 11 eylulde kazandım 22 ekımde kagıtları gonderdık 1 hafta sonra evraklar alındı ama eksık evrak dıye mektup aldık eksık olan evragı hem fax layıp hemde postayla gonderdık fakat bundan altı hafta sonra bıze gelen bır mektupla ıstedıklerı evragı almadıklarını soyledıler sonra onları aradıgımızda ınd gonderdıklerı bır dosyayla aynı dosya numarasına tekrar gonderın dedıler gonderdıgımız gunden buyana 3 ay doldu ama bır cevap alamadık uzadıkca endıselenmıyorum degıl holandacayı azda olsa bılıyorum gecen ınd sıtesıne baktım buyıl muracatların az oldugundan dolayı vızelerın coguna altı haftada cevap verıyorlar kımınde benım gıbı uzuyor ne dıyeyım Allah sabrımızı eksıltmesın
allahım tüm işlerinizde kolaylık versin arkadaşım.umarım en kısa zamanda hayırlı haberler alırsın ve sevdiğine kavuşursun ve umarım sitede seninde vizenin çıktığını ve daha sonrada nlde olduğunu okuruz.Allah yardımcın olsun arkadaşım
slm gurbet gelını sende sınava gıreceklerdensın ALLAH yardımcın olsun bu yolda senı utandırmasın
gemlıklı 16 sana bır tavsıyede bulunsam kızmazsın degılmı ogrencı oldugunu soyluyorsun bak ne dıyecem ordakıler sana bır davetıye gonderseler bu yazı NLde gecırsen senın ıcın nısanlın ıcınde ıyıolr hem sen bylece dılıde ogrenırsın ve bu oradakı hayatı kulturunu daha yakından gorursun ALLAH sızlerıde tez zamanda kavustursun
selamelıf sen sanslı bırısın elını bızede surde bızım de yolumuz acılıp vızemız cıksın teskurler sımdıden
yok seher tabiki kızmam hatta tşk ederim tavsiyen için.Bunu zor olsada denemeye çalışıcaz :)
bak sen ogrencısın davetıyesızde gıdebılırsın benımkardesımde unıversıtelı bız davetıye gondermeden bıle gelebılıyor sende dene
işte yolunu yordamını falan bilmediğim için açıkcası korkuyorum.yani hiç bir fikrim yok senin sölediklerinle ilgili daha yeni yeni araştırmalar yapmaya başladım.ve açıkcası her şeyi bi yerde bulamadım.Şöyle tüm herşeyi bilen ve bunları yaşayanlardan bilgi alabilirsem belli şeyler yapmaya çalışabilirim.ama elimde hiiç bişi yokken hiç bişi bilmediğimden yapamıyorum.
canım ben uzun zamandır bekliyorum sennde moralini bozmasın benim bekleyişim

26.07.2007sınavı kazandım

eşim nl den istek yaptı08.09.2007 dört ay sonra red geldi eşimin maaşı 15 auro eksik geldiğinden dolayı red kararında bunu bildirmişler ama bu arada eksik evak sorunlarıda çıkmıştı,eşim maaşını yükseltip aynı dosya nosuyla tekrar gönderdi evrakları

10.01.2008deve bekleme süresi yine başladı20.02.2008de tekrar eksik evrak dendi yolladı eşim ve yine bekliyoruz ama inanın sabrım kalmadı.birde şöyle bişey var bizim sınav süremiz bir yılmış yani bir yıl içinde gidemezsek tekrarmı sınava girecez bunu çok merak ediyorum bilgisi olan varsa cevap beklerim.
Merhaba arkadasım,benım sana bı sorum olucak,,bu maaş olayı var eşinizin,,uzun suredır beklıyorsunuz sanırım,,eşinizin maaşı kaç suan?yanı bende gıtmek ıstıyorum ve salı gunu sınavım var,,onun ıcın maaşın kac olması gerekıyo partnerımın hollandadakı? bunu hakkında bılgı verırsenız cok sevınırım.

teşekkürederım
emrahtr yazdı:
Merhaba arkadasım,benım sana bı sorum olucak,,bu maaş olayı var eşinizin,,uzun suredır beklıyorsunuz sanırım,,eşinizin maaşı kaç suan?yanı bende gıtmek ıstıyorum ve salı gunu sınavım var,,onun ıcın maaşın kac olması gerekıyo partnerımın hollandadakı? bunu hakkında bılgı verırsenız cok sevınırım.

teşekkürederım

slm arkadaşım maaşın 14800 auro olması gerekiyo sanırım eşim şuan yükseltti 1500 üzerinde garanti olsun dedi çünkü bıktık beklemekten.sınavında başarılar dilerim heyecan yapma hiç susma herşeyi bilmen şart deyil yeterki konuş pasif kalma kazanacağına eminim hayırlı haberlerle sevindir bizi :)
merhaba arkadasım tesekkürederım bılgını paylastıgın ıcın benımle,,siz evlimisiniz yoksa sadece erkek arkadas veya kız arkadasınızmı?

ben evliyim,,eşim hollandada suan ve hazıranda cocugumuz olucak onun ıcın bır an once almak ıstıyorum su vızeyı,,umarım sınavım salı gunu ıstedıgım gıbı gecer ınsallah..umarım sızınde ınsallah ıstedıgınız gıbı olur umarım.
selam bazen sıtem edıyoruz ama bazı arkadaslarımız coktandır beklıyor gercekten cok zor hanı hep dıyorum ALLAH ım sabrımızı eksıltme dıye gercektende oyle beklemek bazen gercekten acı vermıyor degıl kuru bır sancı gıbı hep gozumuz yolda telefonda gercekten bazen bogazımıza gelmıyordegıl tekrar dıyorum ALLAH ım sabrımızı eksıltme
emrahtr yazdı:
merhaba arkadasım tesekkürederım bılgını paylastıgın ıcın benımle,,siz evlimisiniz yoksa sadece erkek arkadas veya kız arkadasınızmı?

ben evliyim,,eşim hollandada suan ve hazıranda cocugumuz olucak onun ıcın bır an once almak ıstıyorum su vızeyı,,umarım sınavım salı gunu ıstedıgım gıbı gecer ınsallah..umarım sızınde ınsallah ıstedıgınız gıbı olur umarım.

SLM arkadaşım tabiki paylaşacaz bildiklerimizi bende evliyim eşim hollandada ben Kayserideyim dediğim ğibi sınavı kazanıp eşine kavuşacksın ben kazanacağından eminim hiç bir emeğin karşılıksız kalmaz dediğim gibi durmadan konuş ben öyle yaptım çünkü soruları cevaplayamadığım zaman süre bitmeden günleri ayları saydım nasılsınız dedim ben çok heyecanlıyım dedim beni anlıyormusun dedim ezberlediğim bütün şeyleri söyledim onların sorduklarıyla alkası olmayan şeyler söyledim sonucu bildirirsen sevinirim bay
sevgili arkadaşlar bilmiyorum ama haberleriniz yok heralde. ama maaş yükseltildi. bunu ind nin sitesinden öğrenebilirsiniz. maaş 1512 euro oldu. yani 1480 e göre hareket etmeyin eksik evrakla muhatab olursunuz. eşleriniz araştırsın ind nin siteden.

herkese kolay gelsin
arkdsm senin dedigin maas 1512 dogrudur ama vakantie geld le birlikte diye bilyiorum yanlisim varsa bilgilendrirsen sevinirim bizde baktik amabu sekilde diye anladik yanlissa lutfen bilidirn yakin zaman da basvuru yapcaz cunku yanlis yapmayalim,,,

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol