fotografını kesmiceksin zaten fotoğrafcıda vize için dediğinde o boyutlarda vermesi lazım herhangi birşey yapmana gerek yok arkası beyaz fonda olacak. evet toplu nufus örnegi vs hepsi tercüm edilcek. fransızca yaptırdım ben. apostil dediğin şey koca bir mühür yazıyor zaten üzerinde apostil diye. sonuç belgesini iks nin sitesinde girince görürsün orada var indireceksin ordan. formul b ise nufus mudurlugunden alabilirsin. eşinin gönderdiklerinin 2 şer kopyasını al dursun yanında. bi sorun olursa yaz ben cevaplarım orda bu işleri yapanlar var bi dosya hazırlamaya 300 tl istedi, para falan yedirme o fırsatçılara sor ben cevaplarım
aşağıdaki linkden sonuç belgesini indirebilirsin
http://www.iks.com.tr/be/site/default.asp?i=19
buradan ankara ve istediğin bi dilde indirebilirsin
acil yardım=( ( internetten vize formu doldurma )
evet yardımcı olalım filan diyenlere gitmeye para kaptırmaya hiç gerek yok burada herşeye bir çözüm var...
1. Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi + Tercüme
2. Geçerli pasaport
3. Belçikadan Eşe ait Oturum Kartı VEYA Belçika Kimlik kartı 2 fotokopisi
5. Ankara daki Adli Sicil Genel Müd, yabancı dilde, Apostil kaşeli, İyi Hal Kağıdı aslı ve 2 fotokopi
8. Belçikadan Aile Toplum kağıdı aslı ve 2 fotokopisi
9. Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi - Formül B
10. 3 adet vesikalık resim
11. Evlilik cüzdanı veya Doğum kayıt örneği fotokopisi
12. 2 adet vize Başvuru formu
14. Başvuru sahibi tarafından imzalanmış sonuç belgesinin hangi dilde istendiğine dair belge
15. Eş veya Ebeveynin AB Vatandaşı olduğuna dair Kimlik fotokopisi.
18. Pasaportun yazılı damgalı tüm sayfaların 2şer kopyası
BUNLARIN HEPSİNİ TAMAMLADIM SADECE TERCÜMELERİM KALDI ONUDA YARIN HALLEDİCEM BİŞEY SORUCAKTIM ADLİ SİCİL GENEL MÜDÜRLÜGÜNDEN YABANCI DİLDE APOSTİL KAŞELİ İYİ HAL KAGIDI İSTİYORLAR ADLİYEDEN ONU YABANCI DİLDE VERMEZLER ONU YARIN ALICAM APOSTİL İÇİN YARINA KALDI YOKSA VERİYORLARMI YABANCI DİLDE YADA BEN ONUDA MI TERCÜME ETTİRECEM ANLAYAMADIM =(
2. Geçerli pasaport
3. Belçikadan Eşe ait Oturum Kartı VEYA Belçika Kimlik kartı 2 fotokopisi
5. Ankara daki Adli Sicil Genel Müd, yabancı dilde, Apostil kaşeli, İyi Hal Kağıdı aslı ve 2 fotokopi
8. Belçikadan Aile Toplum kağıdı aslı ve 2 fotokopisi
9. Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi - Formül B
10. 3 adet vesikalık resim
11. Evlilik cüzdanı veya Doğum kayıt örneği fotokopisi
12. 2 adet vize Başvuru formu
14. Başvuru sahibi tarafından imzalanmış sonuç belgesinin hangi dilde istendiğine dair belge
15. Eş veya Ebeveynin AB Vatandaşı olduğuna dair Kimlik fotokopisi.
18. Pasaportun yazılı damgalı tüm sayfaların 2şer kopyası
BUNLARIN HEPSİNİ TAMAMLADIM SADECE TERCÜMELERİM KALDI ONUDA YARIN HALLEDİCEM BİŞEY SORUCAKTIM ADLİ SİCİL GENEL MÜDÜRLÜGÜNDEN YABANCI DİLDE APOSTİL KAŞELİ İYİ HAL KAGIDI İSTİYORLAR ADLİYEDEN ONU YABANCI DİLDE VERMEZLER ONU YARIN ALICAM APOSTİL İÇİN YARINA KALDI YOKSA VERİYORLARMI YABANCI DİLDE YADA BEN ONUDA MI TERCÜME ETTİRECEM ANLAYAMADIM =(
sadece ankaradaki adli sicil genel müdürlüğünden yabancı dilde (ingilizce almanca ve fransızca )sabıka kaydı alabilirsiniz. bu adresteki dilekçeyi hangi dilde istediğinizide belirterek doldurup başvurabilirsiniz.
http://www.adlisicil.adalet.gov.tr/kisisel.html
http://www.adlisicil.adalet.gov.tr/kisisel.html
ben bunu doldurdum ama hangi dilde istedigimi belirtmedim yarın apostil olucakdı tekrarmı yapıcam =(
bide ben hangi kagıtları tercüme ettirecem acaba istenen evraklarda sadece toplu nufus kayıt örneginde yazıyor ama eksik bişey kalsın istemem
sabıka kaydı ve toplu nüfus kaydına tercüme isteniyordu sadece, sabıka kaydını fransızca yaptırırsan tercümeye gerek kalmaz. ankaradan başvuran arkadaşlardan hatırladığım kadarıyla sabıka kaydı başvurusunu sabah yapıyorlardı öğleden sonra sabıka kaydını alıp adli sicil genel müdürlüğünün hemen yanındaki binada apostil vurduruyorlardı forumdan hatırladığım kadarıyla... ankaradan başvuran arkadaşlar yanlış hatırlamıyorumdur inşallah...
evet öyle...ben ögleden sonra gittigim için dün yarına kaldı
sabıka kaydı ve toplu nüfus kaydına tercüme isteniyordu sadece, sabıka kaydını fransızca yaptırırsan tercümeye gerek kalmaz. ankaradan başvuran arkadaşlardan hatırladığım kadarıyla sabıka kaydı başvurusunu sabah yapıyorlardı öğleden sonra sabıka kaydını alıp adli sicil genel müdürlüğünün hemen yanındaki binada apostil vurduruyorlardı forumdan hatırladığım kadarıyla... ankaradan başvuran arkadaşlar yanlış hatırlamıyorumdur inşallah...
iyi hal kagidini alirken belcika konsolosluguna diye belirtirseniz cok dilli veriyolar ve tercumeye gerek kalmiyo.sabah kimligini veriyosun iceriye ogleden sonra aliyosun kagidi.apostil icin ise sihhiyedeki adliyeye gidiyosunuz.apostili nerde yaptircam dediginiz zaman soyluyolar zaten.sorun deil atabilgin ben duzelttim :)
hangi dilde tercüme ettirmeliyim flamancamı
bişey sorabilirmiyim toplu nufus kayıt örnegi kendi adıma aldıgımda sadece ben eşim annem babam eşimin annesi babası yazıyor eşim adınada aldım onda eşimin kardeşleri filanda yazıyor ben nufus kayıt örnegi babamın adınada almalımıyım
bişey sorabilirmiyim toplu nufus kayıt örnegi kendi adıma aldıgımda sadece ben eşim annem babam eşimin annesi babası yazıyor eşim adınada aldım onda eşimin kardeşleri filanda yazıyor ben nufus kayıt örnegi babamın adınada almalımıyım
ben aile toplum kağıdını kendi adıma alıp tercüme ettirip iks ye gittiğimde bunun yeterli olmadığını diğer aile bireylerininde olduğu aile toplum kağıdı istediler bende babamın adına alıp tercüme ettirip mulakata gittiğimde götürdüm onuda aldılar. eşinin adına olanı istemiyorlar diye biliyorum yani benden istemediler.
o zaman cok tercüme edilmesi gereken sayfa oluyor ben eşim adına olanı kendi adıma bide babam adına olanı tercüme ettiriyim en iyisi fazla sayfadan bişey olmaz heralde =))
sadece tercümana fazla para ödemiş olursun, eşin adına istemiyorlar çünkü onun adına olan aile toplum kağıdını belçikadan aldınız zaten. bence tercümana boşyere fazla para verme! kendi adına ve babanın adına al yeterli olur...
aile toplum kağıdını kendin için alacaksın ama tüm aile bireyleri gözükecek
barış kişiler evlendikten sonra sadece eş ve varsa çocukları aile toplum kağıdında gözüküyor, bu sebeple ailedeki diğer bireylerinde olduğu aile toplum kağıdı istediklerinde yapılacak tek şey babanın adına o kağıdı almak oluyor ben o şekilde vererek kabul ettirebildim.
BEN 28 NISAN ÇARSAMBA GUNU KAGITLARIMI IKS TESLIM ETTIM
BUGUN TELEFON GELDI IKSDEN MULAKAT ICIN RANDEVU VERDILER HAFTAYA CARSAMBA MULAKATA GIDECEM MULAKATTA NE GIBI SEYLER SORUYORLAR YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM
MULAKAT YAPILAN YER IKS BINASINI YAKININDA BI YERMIS ? BILEN WARMI ?
BUGUN TELEFON GELDI IKSDEN MULAKAT ICIN RANDEVU VERDILER HAFTAYA CARSAMBA MULAKATA GIDECEM MULAKATTA NE GIBI SEYLER SORUYORLAR YARDIMCI OLURSANIZ SEVINIRIM
MULAKAT YAPILAN YER IKS BINASINI YAKININDA BI YERMIS ? BILEN WARMI ?
İKS BİNASININ 30-40 metre aşağısında aynı sokak üzerinde ama orası bir yer değil :) orası belçika konsoloslugu. belçika bayrağı gözüküyor zaten iks binasının orda. kolay gelsin
bugun konsolosluga evraklarımı teslim ettim ıks nin sitesine bazen bakıyorum başvuru takipe vizenin cıkıp cıkmadıgı nasıl anlarız ararlarmı acaba merak ettim
öncelikle hayırlı olsun inşallah tez zamanda güzel haberler alırsın. iks nin sitesinden bişey öğrenemezsin, DOFİ nin sitesine bakman lazım sana verdikleri dosya numarası ile... https://infovisa.ibz.be/InfovisaNl.aspx
hmm... pasaport işlemde yazıyor ıksnin sitesinde teşekkür ederim bakıyım bi
ben kendim evrakları teslim etmeye gitmedim bize uzak dayım gitti oda bilmiyorum bana barkod gibi bişi verdiler diyor başka nasıl ögrenebilirim ki =((
ben kendim evrakları teslim etmeye gitmedim bize uzak dayım gitti oda bilmiyorum bana barkod gibi bişi verdiler diyor başka nasıl ögrenebilirim ki =((
iks yi arayıp dosya numaranı öğrenebilirsin. kafama takıldı evrak teslimine dayım gitti demişsin nasıl kabul ediyorlar? başvurunu bizzat kendin yapmalısın. evrakları teslim ettiğine dair kağıt imzalıyorsun.
sorun olmadı zaten müracatt şahsen yapılmak zorunda degildir demişlerdi
sorun olmadı zaten müracatt şahsen yapılmak zorunda degildir demişlerdi
hadi bakalim Allah bundan sonrasi icin bol sabir versin.insallah en kisa zamanda alirsin vizeni.
inşAllah
öncelikle hayırlı olsun inşallah tez zamanda güzel haberler alırsın. iks nin sitesinden bişey öğrenemezsin, DOFİ nin sitesine bakman lazım sana verdikleri dosya numarası ile... https://infovisa.ibz.be/InfovisaNl.aspx
verdigin linke tıkladım dosya numaramı giriyorum ama hiç bişi ögrenemiyorum yardımcı olabilirsen sevinirim
dosya numaranı girip bekjijk dossier tıkladığında aşağıdaki yazılar ekrana geliyordur. dosyayla alakalı işlem basamaklarını anlatan bir yazı bu, sonuç ekranı 1 ay kadar sonra görünüyor yada dosyana bakıp bir karar verdiklerinde görünüyor onun dışında ekranda bu yazılar gözükür. yapacağın tek şey ara ara girip kontrol etmek, ben 3 aydır hergün defalarca giriyorum :)
Het feit dat uw zoekopdracht geen resultaten oplevert, kan te wijten zijn aan de volgende omstandigheden:
-u heeft verkeerde gegevens ingeput
-u heeft een nummer opgegeven van een visumaanvraag die behandeld wordt door een diplomatieke of consulaire post die nog niet over de nodige middelen beschikt om een visumaanvraag via elektronische weg te versturen (raadpleeg lijst); op dit ogenblik is het nog niet mogelijk om de stand van behandeling na te gaan van een visumaanvraag die per diplomatieke valies overgemaakt wordt aan de Dienst Vreemdelingenzaken
-de diplomatieke of consulaire post heeft de visumaanvraag niet verzonden omdat het de bevoegdheid heeft om ambtshalve visa uit te reiken
-de visumaanvraag werd niet ingediend bij een Belgische diplomatieke of consulaire post, maar bij een post die België vertegenwoordigt (raadpleeg lijst)
-de diplomatieke of consulaire post heeft de visumaanvraag nog niet verzonden of de Dienst Vreemdelingenzaken heeft de visumaanvraag nog niet ontvangen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken
De procedure voor de overdracht van visumaanvragen verloopt als volgt:
Diplomatieke of consulaire post
visumaanvraag
Server Buitenlandse Zaken
Server Dienst Vreemdelingenzaken
Het feit dat uw zoekopdracht geen resultaten oplevert, kan te wijten zijn aan de volgende omstandigheden:
-u heeft verkeerde gegevens ingeput
-u heeft een nummer opgegeven van een visumaanvraag die behandeld wordt door een diplomatieke of consulaire post die nog niet over de nodige middelen beschikt om een visumaanvraag via elektronische weg te versturen (raadpleeg lijst); op dit ogenblik is het nog niet mogelijk om de stand van behandeling na te gaan van een visumaanvraag die per diplomatieke valies overgemaakt wordt aan de Dienst Vreemdelingenzaken
-de diplomatieke of consulaire post heeft de visumaanvraag niet verzonden omdat het de bevoegdheid heeft om ambtshalve visa uit te reiken
-de visumaanvraag werd niet ingediend bij een Belgische diplomatieke of consulaire post, maar bij een post die België vertegenwoordigt (raadpleeg lijst)
-de diplomatieke of consulaire post heeft de visumaanvraag nog niet verzonden of de Dienst Vreemdelingenzaken heeft de visumaanvraag nog niet ontvangen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken
De procedure voor de overdracht van visumaanvragen verloopt als volgt:
Diplomatieke of consulaire post
visumaanvraag
Server Buitenlandse Zaken
Server Dienst Vreemdelingenzaken
aynen öyle cok sacma anlamamıştım hiç bişey cok sagol bende hergün bakarım artık =)
aynen öyle cok sacma anlamamıştım hiç bişey cok sagol bende hergün bakarım artık =)
eşin belçika vatandaşıydı diye hatırlıyorum senin vizen daha çabuk çıkacaktır, inşallah tabi...
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol