Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Anket...sizce holladadan mı vize basvurusu iyi..yoksa tr den

Yorum için giriş yap 64 mesaj · 80.473 görüntülenme
evet tecrubelı arkadaslar..tr den veye holladadan basvuru yaptınız vızenı kabul oldu yada olmadı...nerden sızce daha ıyı?

gırmemıs arakdasları bılgılendırırsenız ıyı olur..basınızdan gecenlerıde evrakl ıslemerındıe anlatırsanız herkes bılgılenmıs olur..

sımdıden tesekkurler
çok güzel bir konu açmışsınız, tebrikler. zaman zaman bu konudaki düşüncelerimizi yazıyoruz, fakat böyle bir başlık altında yazılırsa, yeni başvuracak arkadaşlar kafalarındaki sorulara daha net cevap bulabilirler.

ben türkiyeden başvurdum ve türkiyeden başvurmanın avantajlı olduğunu düşünüyorum. en önemli nedeni başvurunuza red gelirse itiraz edebiliyor, ya da eksik evrak varsa tamamlayabiliyorsunuz. türkiyeden başvurunun uzun süreceğini iddia eden arkadaşlar var. ne kadar uzun sürebilir ki, sonucta türkiyeden de başvurulsu, hollandadan da başvurulsa, evraklar ind'ye gönderiliyor, vize çıkarsa ind vizeyi türkiyeye konsolusluğa gönderiyor ve gidip vizeyi alıyoruz. vize parasının önden yatmasını dezavantaj olarak görenler var. o para her halukarda yatacak, önce ya da sonra ne farkeder ki. başvuruya red gelirse para yanmıyor, dosya kapanmıyor. türkiyedeki eş uğraşamaz başvuruyla deniliyor. yine türkiyedeki eş her halukarda o konsolosluğa gidip o evrakları verecek. önce ya da sonra vermesi çok fazla farketmiyor diye düşünüyorum.

allah sevenleri birbirine tez zamanda kavuştursun.
merhaba guzel konu bence

biz 2 kere Turkiyeden basvuru yaptik 2. oldu sukur simdi burdayiz bence bu konu cok kolay eger hollandadaki esin maas durumu ve kontrat durumu sabitse yani gerekli miktari kazaniyor 12 aydan uzun bir kontrati varsa zaten itiraz edecekleri birsey kalmiyor boyle durumlarda Hollanda veya Turkiye farketmez bence zaten sonuc olumlu olacaktir ama diger durumlarda turkiyeden basvurmak iyidir cunku Turkiyeden basvuru itiraz kapisini acik birakiyor

birde burda para meselesi konusuluyor evet buyuk bir para burdaki veya turkiyedeki bircok insanin aylik geliri ama insan sevdigine kavusacagini goze alirsa bence para farketmez cunku hollandadan basvuru yapip red geldiginde itiraz edemeyip beklemekten daha degerli degildir bence

selamlar

Allah herkese kolaylik versin beklemekte basvuru yapmakta zor ama yine soyluyorum : ORDA YAPILANLAR HICBIRSEY ASIL MESELE BURDA BASLIYOR
Bence burdan yani TR den başvurmanın bir avantajı da, yanılmıyorsam konsolosluğun IND ye görüş bildirmesi. Hollandadan başvuruda, ordaki yetkililer sizi yani gelecek kişiyi görmüyorlar bile in mi cin mi? Ama Türkiyede kılığınıza kıyafetinize, konuşmanıza hatta mesleğinize bakıp en azından bir fikir sahibi olabilir ve olumlu görüş bildirebilir konsolosluk yetkilileri. yanlışım var mı?
evet bencede güzel başlık açmışsınız.elinize sağlık.tabii ki burası Hollanda ağırlıklı olduğu için başlık böyle ama her ülke için geçerli bu.Türkiye'den başvurmak elbette daha avantajlı.çünkü burada konsolosluk sizi öndeğerlendirmeden geçiriyor

eğer bu görüşme olumluysa ve şüpheli bir durum yoksa ince eleyip sık dokumuyorlar.ve eğer üstüne birde evlenilecek eş AB vatandaşı ise işlemler daha çabuk yürüyor.yani anlayacağınız dosyanız + veya - puanla gidiyor.ama Hollanda'dan başvurursanız genelde direk(-)puanla başlarsınız.
öğrenci vizesi ile Mvv aynı seymi?
tabii ki oradaki eşin durumu uygunsa iş maaş durumu gibi.buradan konsolosluğun sizin hakkınızda vereceği referans çok önemli.
hayır mvv ile öğrenci vizesi farklı şeyler.mvv birlikte yaşam vizesi.
arkadaslar ben mayıs 16 da nl den basvurdum 3 ayda 3 kere eksık evrak ıstendı benden avukat tutuduk ordan, avukat bıze turkıyeden basvurmanın daha avantajlı olacagını soyledı. bende burdan randevu alıp basvuruyu yaptım bır hafta sonra 830 euro nl den yatırmamızı soyledıler gecen hafta nl dekı esıme cevap geldı mvv basvurunuz işleme alınmıstır dıye. sımdılık beklıyorum haftaya konsoloslugu arayıp soracagım son durum ne dıye.
el lobo yazdı:
Allah herkese kolaylik versin beklemekte basvuru yapmakta zor ama yine soyluyorum : ORDA YAPILANLAR HICBIRSEY ASIL MESELE BURDA BASLIYOR

ama vize işi bizim müdahale edemeyeceğimiz için zor,geri kalanı bizim becerimize kalmıs.İnsaAllah üstesinden gelebiliriz... :(
bence konu yarım kalmıs dahada ılgı olursa sevınırız
arkadaslar bende 1 ay oldu evlilik icin ind basvurdum hollandadan...ben is uzeri oturumluyum heran ulke disi olabilirim .. suan beklemedeyim evlilik icin hayirlisi insallah
arkadaslar selam ; nl den yapilan basvurularda ne gibi sorun cikabiliyor.bazi arkadaslar yazmis 3 defa basvurmus,bazilari iki defa ve olumsuz sonuclanmis.peki maas tutari yeterli ise nasil olumsuz sonuclaniyor.yani ne yapiyorlar.ya da ne istiyorlar.istedikleri durumlar maas,belediyeye kayitli olmak sinavi kazanmak isin olmasi.peki bunlar tamam ise hangi durumlarda olumsuzluk olabiliyor.bende henuz basvuru yapmadim.esim ise baslamadi.is bakiyor.is olunca basvuruyu yapcaz hemen.ind nin istedikleri tam ise hangi durumlarda olumsuz degerlendirme oluyor vize cikmiyor.bilgisi olan arkadaslarin bilgi vermesini rica ederim.teskekurler
Arkadaslar bence tr den basvuru daha iyi...ben ilk basvuruyu hollanda dan yaptım ve maas yetersizligi diye red geldi.Sonra esim maas isini düzeltti 1 hafta icinde bizde ind ye maası düzelttik diye basvuru yapalım dedik ama tüm islemleri yeniden yapmamız gerekli idi.Bende Tr den basvurdum 14 gün icinde vize cıktı.Ve hollanda dan basvurdugunuzda vize cıkınca para yatıracaksınız sonra buraya gelecek yanı zaman kaybı.Artı herseyiniz tam sadece apostili sorun edip red verseler her seye sil bastan ama tr den yapılan basvurularda hata bile olsa itiraz etme hakkınız var ve herkes hollanda dan basvurular daha hızlı oluyor diyor ben buna katılmıyorum ben hollanda dan yaptım 45 günde cevap geldi tr den yaptım 14 günde tmm hollanda dan yapılan basvurular hızlı ama herkes böyle yapınca trden basvurular azalıyor bunun icin trden gelen postalara bakanlar daha az oldugu icin daha hızlı cvp geliyor.Ama bence Tr en garanti basvuru yolu en azından itiraz hakkınız var ve basvuru yaparken ilk para yattıgı icin eger vizen cıkarsa daha esine mektup gelmeden vize istanbulda.Mesela biz aradık sorduk ind ye ne oldu bizim basvuru dedik sonuclandı eve posta gelecek su an postada dedi bende hemen konsoloslugu aradım evet vize onaylandı burda dedi...3 gün sonra esime posta gitti hollandadan vize cıktı diye.bana da onay kagıdı ben vizeyi aldım ucak biletini aldım sonra posta geldi vize cıktı diye :mrgreen:

Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...
Biz hollandadan başvurduk 11.10.2009 da yani kısa bir süre önce. Bu gün aradı eşim 12.ayın 13 ünde en geç sonuçlancağını sölemişler. İnşaallah çabucak çıkar hayırlısıyla.
Ben Turkiye'den basvuru yaptım...

ama sunu soyleyim sartlariniz uyuyorsa tamsa eksiksiz ise hollandadan yada turkiyeden hiç bir farkı yok....Ama daha once dedikleri gibi turkiyedenn basvuru yaparsanızz + puanla baslarsınızz cunku konsolosluk gorevlisi sizin hakkında referansını (olumlu-olumsuz)yazar ona gore indeye gonderir....
hollandadan yapılan başvurularda işleme alındı mektubu ortalama ne kadar zamanda geliyor bir bilgisi olan varmı
merh arkadaslar ben tr den vize bas vurusunu yapacam cunku hic olmasa red gelse itiraz etme hakim var fakat tr den bas vuraagim icin hangi belgeller isteniliyor bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim tskler
Degerli arkadaslar tr den mvv icin vize bas vuru yapan arkadaslar lutfen bana biri yardim etsin ben yarin konsolosu arayip onumzdeki p.tersiye randevu alacam acaba benden hangi evraklar istenecek diye merak ediyorum benim bildigim kadariyla a formu aile toplum belgesi sınav sonuc kagidi pasport fotokopileri esimin pasaport fotokopileri baska istenen bisi varmi acaba bilen varsa simdiden tskler ins en kısa zamanda vizem cikar hadi hayirlisi haa bide tr den bas vurunca dahha iyi diye dusnuyorum herkes bildgisni yazarsa minetarrrr kalacamm
bende tr den basvurmustum,,,

a formulu

b formulu

nufus kayit ornegi

benim pasport fotokopisi

esimin hollanda pasportu fotokopisi(yoksa oturum karti fotokopisi)

sinav sonuc kagidi

doldurulmus basvuru formu

evlilik cuzdani fotokopisi(orjinalinide yanimda goturdum nolur nolmaz die)

vermistim,,,

simdilik aklimda kalanlar bunlar baska arkdslarda yazicaklardir,,,bide konsoloslugu aradiginda sunlari sunlari getir diceklerdir zaten soylemezlerse sen sor arkdsm,,,umarim yardimci olmusumdur...
sansli yazdı:

a formulu

b formulu

nufus kayit ornegi

benim pasport fotokopisi

sinav sonuc kagidi

vermistim,,,

simdilik aklimda kalanlar bunlar baska arkdslarda yazicaklardir,,,bide konsoloslugu aradiginda sunlari sunlari getir diceklerdir zaten soylemezlerse sen sor arkdsm,,,umarim yardimci olmusumdur...

Tskler bugun konsolosu aradim aynen soledgin sekilde solediller ayin 19 zunda tr den bas vuruyorum hepinizden dua bekliyorum :)))) hadi yaa allah bismillahh ins en kisa zamanda bu sevinci sizlerle paylasirim iyki avrsiniz.
sansli kardes siz tr den bas vurmsununuz durum ne oldu kac gunde haber gelecek banami haber gelcek esimemi gidecek o konuda bilgilendirirseniz cok sevinecem tskler
yaram yazdı:

a formulu

b formulu

nufus kayit ornegi

benim pasport fotokopisi

sinav sonuc kagidi

vermistim,,,

Tskler bugun konsolosu aradim aynen soledgin sekilde solediller ayin 19 zunda tr den bas vuruyorum hepinizden dua bekliyorum :)))) hadi yaa allah bismillahh ins en kisa zamanda bu sevinci sizlerle paylasirim iyki avrsiniz.

duaciniziz arkdsm umarim en kisa zamanda basvurunuzdan olumlu cvpla donersiniz,,,
yaram yazdı:
sansli kardes siz tr den bas vurmsununuz durum ne oldu kac gunde haber gelecek banami haber gelcek esimemi gidecek o konuda bilgilendirirseniz cok sevinecem tskler

evet arkdsm bizde 22 ay once basvurmustuk nisan 2008 de,,,mayisin 31 i sabahida hollandadaydim 1 ayda fln cikmisti vizem,,,biz avukatla basvurmustuk (faydasi oldumu dersen bunu bilemiyorum) bize biz bu davalari 1 ayda cikartiyoruz demisti hakketende 1 ayda cikti vizem ama dedigim gibi bi faydasi oldumu onu kendisi ind ve allahdan baska kimse bilemez,,,8-10 gun arasi isleme alindi mektubu esinize gider hollandaya,,,vizeniz ciktigindada hem size hem esinize vizeniz cikti diye mektup gelir ama esiniz tahminimce sizden once alir haberi malum hollanda ici oldugundan mektup daha cabuk ulasir,,,benim mektup mesela ben hollandaya geldikden snra ailemin adresine ulasmisti :lol: ....umarim yardimci olmusumdur arkdsm,,,
son bisi solecem cok cok tskler ben burdan bas vuryorum ya su 830 euro randevu aldigim gunmu konsolosa verecem yoksa esim nl denmi yatiracak hersey icn cok saoL
siz konsolosluga gittiginizde size bi kagit imzalaticaklar esinizin 830 euro yu yatiricagina dair ,,,siz imzalicaksiniz esiniz yatiricak parayi,,,arkdsm istedigin kadar soru sorabilirsin bildigim kadariyla elimizden geldigince cvplamaya calisiriz,,,benim bilgim olmasada diger arkdslardan yardim eden bilen biri cikar,,,herzaman sorabilirsin yani,,,
Gercektten cok tskler bayada hizli cevap veriyonuz :) minetarım ben 19 mart cumaya konsolosttan randavu Aldim suan evrakalrda hazir. yarin ben aile toplum belgesini tercumesini yapcam ins hemen indeye gider isleme alinir. cok heyecanliyim sorma tekrar tsk
yaram yazdı:
Gercektten cok tskler bayada hizli cevap veriyonuz :) minetarım ben 19 mart cumaya konsolosttan randavu Aldim suan evrakalrda hazir. yarin ben aile toplum belgesini tercumesini yapcam ins hemen indeye gider isleme alinir. cok heyecanliyim sorma tekrar tsk

rica ederim arkdsm elimden geldigince hizli cvplamaya calisiyorum cunku o gunleri cok iyi biliyorum insan biseyi merak edipde sordugunda hemen bilmek istiyo biran once ne yapmasi gerektigini ogrenmek istiyo,,,hadi bakalim 19 mart a bisey kalmadi umarim en kisa zamanda vizeniz cikarda gelirsiniz esinizin yanina ins ins ins,,,
sansli yazdı:

rica ederim arkdsm elimden geldigince hizli cvplamaya calisiyorum cunku o gunleri cok iyi biliyorum insan biseyi merak edipde sordugunda hemen bilmek istiyo biran once ne yapmasi gerektigini ogrenmek istiyo,,,hadi bakalim 19 mart a bisey kalmadi umarim en kisa zamanda vizeniz cikarda gelirsiniz esinizin yanina ins ins ins,,,

cok saol saol saol ciden varya burda bole cevap gelince insn rahatlaniyo yanliz olmadigini biliyor hersey icin tks tsk kafama takilan soru olursa cekinmeden sora bilirima rtik iyiki varsiniz emegi gecen tum arkadaslardan ALLAH Razi Olsun
yaram yazdı:

cok saol saol saol ciden varya burda bole cevap gelince insn rahatlaniyo yanliz olmadigini biliyor hersey icin tks tsk kafama takilan soru olursa cekinmeden sora bilirima rtik iyiki varsiniz emegi gecen tum arkadaslardan ALLAH Razi Olsun

rica ederim arkdsm,,,tabiki yanliz degilsiniz burda herkes hepimiz birbirimize destek oluyoruz olacagiz,,,,aklina takilanlari sorabilrisin cekinmeden,,,rabbim hepimizden raziolsun arkdsm,,,

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol