Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Arkadaşlar baba oldum...

Yorum için giriş yap 48 mesaj · 14.253 görüntülenme
kardeşim senın vızen cıkmadımı sen sımdı bebegınden ayrımısın yaw ne kadar kotu ha inşallah tez zamanda hayırlısıyla vızen cıkarda sevdıgıne ve bebısıne kavusursun rabbım yardımcın olsun hayırlı gunler
sağol ortaköy malesef vizem çıkmadı ama türk işi bürokrasiyi aşıp bebeğimizin kimliğini çıkartabilirsek eşim ve bebişimiz türkiyeye gelecek. şimdi konsolosluğu aradım bebeğin kimliği için evrakları türkiyeye gönderdinizmi ben nüfustan takip ediyorum fakat gelmedi 20 nisanda başvurduk diyorum kadın diyorki ooo siz çok erken aramışsınız 2-2,5 ay sürüyor diyor :o yani dedim siz bu belgeleri direk nüfus müdürlüğüne yollamıyormusunuz yoksa bakanlıklara falanmı gidiyor diye sordum, bayan: evet nüfus md lüğüne yolluyoruz aynı gün diyor. nasıl bir postaysa 2 haftada türkiyeye gelemiyor :x hayır nüfus müdürlüğünde tanıdığım olmasa sallıyorlar ilgilenmiyorlar diyeceğim ama nasıl iştir anlamadım. saçmalık ya 15 dakikada hallolan işlem aylar sürüyor ondan sonra e-konsolosluk falan diye hava yapıyorlar ...
Aynen oyle Atabilgin . Online islem basitte , cok zaman aliyor .

Bizde 1 'inin kimligini yolladilar , aradik 2. si nerde diye ,Memur onuda yollucaz dedi :)

Sukur aldik sonunda da ,bekleme oldu .

Dogumdan sonra , asilarina kadar sabretmek lazim Atabilgin . 2. ayda asilari oluyor ,

Doktorlar seyahati ondan sonra uygun goruyor .
ne kadar sürdü nevilen ilk kimliğin çıkması? bizim kızın uçuş kartını aldık belediyeden ama belçika dışına çıkmasında sorun yok, doktorlar olması gereken aşıları ve içeriklerini bize söylediler ve türkiyede yaptırabileceğimizi söylediler ama gel görki Türkiye kimliğini beklemek zorundayız birde benim muhafakatname vermem gerekiyor onun içinde gene kimliği bekleyeceğiz...
Atabilgin biz once Hollanda Pasaportunu aldik ,esim Flamen oldugu icin .

Basvuru ve Pasaportlarin elimize gecmesi 10 is gunu tuttu .Ondan sonra Turk Kimlik basvurusunda bulunduk .

Tam ne kadar surdu hatirlamiyorumda ortalama 2 ay oldu . Basvuruyu yapinca 1 ay sonra kimlikler adresinize postalanir dediler ama 1 ay kadar da Posta tuttu . Elciligi bol bol arayin ,memur bayan tatli tatli anlatiyor . Dofi gibi kaprisli tipler degiller .

Senin esin Turk degil mi , peki Belcika Pasaportu veriyorlar mi bebege ? Yoksa Oturum karti mi veriyorlar ? Hollanda vermiyor diye biliyorum insallah Belcika veriyordur .

Asi bilgilerini alip Turkiyede yaptirabiliyorsunuz tabi , ama Bebek Belcikada yasayacagi ve diger asilarini-saglik surecini Belcikada alacagi icin bana pek uygun gelmedi . Biliyorsun saglik belgelerine her adimi isliyorlar, Turkiye ile Belcika arasinda her ayrinti sorun yarattigi icin biz bunu goze almadik . Her asisi her tedavisi orda yada burda olsun istedik , Anne orda oldugu icin en uygun orasi .

Tekrar soylemek istiyorum ,tabi tavsiye maksatli ,2 ayi doldurmadan ucus-yuksek irtifa-xray isinlari ve kalabalik ortamda bulunmak bebek sagligina cok zararli ,bunye yeni oldugundan yaygin hastaliklarin bulasiciligi dahada artiyor .Ben beklememek icin ,bahane bulabilmek icin uzun sure butun kadin ve bebek forumlarini inceledim :)

Allah hastalik dert vermesin , gec olsunda guc olmasin . Insallah vizende cikarda kavusursun .
nevilen biz 3 yıla yakındır evliyiz ve hep türkiyede yaşadık evimiz herşeyimiz türkiyede eşim orda ailesinin yanında çok huzurlu değil onun için biran önce gelmek istiyor bende istiyorum tabi ... bu arada vizem çıksa bile yaz sonuna kadar bekleyeceğiz türkiyede öyle planlıyoruz, onun içinde biran önce evraklar hallolsun ve gelsinler istiyoruz... bebeğede bişey olmaz allahın izniyle, diğer aşı filan çok problem olmaz... ha unutmadan bizim kız direk belçika vatandaşı oldu şimdi uçuş kartı verdiler onunla heryere gidebilir 2-3 haftaya da belçika kimliği eve gelecek...
atabilgin yazdı:
sağol ortaköy malesef vizem çıkmadı ama türk işi bürokrasiyi aşıp bebeğimizin kimliğini çıkartabilirsek eşim ve bebişimiz türkiyeye gelecek. şimdi konsolosluğu aradım bebeğin kimliği için evrakları türkiyeye gönderdinizmi ben nüfustan takip ediyorum fakat gelmedi 20 nisanda başvurduk diyorum kadın diyorki ooo siz çok erken aramışsınız 2-2,5 ay sürüyor diyor :o yani dedim siz bu belgeleri direk nüfus müdürlüğüne yollamıyormusunuz yoksa bakanlıklara falanmı gidiyor diye sordum, bayan: evet nüfus md lüğüne yolluyoruz aynı gün diyor. nasıl bir postaysa 2 haftada türkiyeye gelemiyor :x hayır nüfus müdürlüğünde tanıdığım olmasa sallıyorlar ilgilenmiyorlar diyeceğim ama nasıl iştir anlamadım. saçmalık ya 15 dakikada hallolan işlem aylar sürüyor ondan sonra e-konsolosluk falan diye hava yapıyorlar ...

Arkadasım hayırlı olsun..benimde 18 aylık bir kıızm var..ben londra turk konsoloslugundan istediğin belgeyi 1 gunde cıkardım..konsolosluga gittiğimde turkiye acil olarak donmem gerektiğini soyledim rica ettim ..konsonslosluk kzıımın kaydını yaptı..kendi pasaportuma kayıt ettirdim.ve konsolosluga kaydı oldugu için direk istanbul daki nufus mudurlugunden nufus cuzdanını cıkardım..sen ek olarak mvafakatname gonderceksin..
sağol arkadaşım sizlerede allah kolaylık versin. konsolosluğun gönderdik dediği belgeler bizim nüfus müdürlüğüne ulaşsa 10 dakikada halledecekler ama malesef belgeler gelmedi henüz.
kardeşim üzülme vardır bundada bı hayır sen elınden geldıgı kadar dua et tabı bızımde dualarımız senınle inşalah bekledın kagıtlar tez zamanda hayırlısıyla gelır de rahatlarsınız ınsallah onlar turkıyeye gelmeden once senın vızen hayırlısıyla cıkarda sen onlara suprız yaparsın inşallah rabbım yardımcın olsun....
sağolasın ortaköy tabiki herşey allahın dilemesiyle, bizde dua edip bekliyoruz...
atabilgin yazdı:
sağol arkadaşım sizlerede allah kolaylık versin. konsolosluğun gönderdik dediği belgeler bizim nüfus müdürlüğüne ulaşsa 10 dakikada halledecekler ama malesef belgeler gelmedi henüz.

Benimde anlatmak istediğim o..ben belgeler turkyeye gelemeden kızımı konsolosluga kaydettirmiştim..konsolosluga yapılan kayıt türkiyedeki nufus mudurlukleri,nden online gozukuyor..eger beklemeyi tercih edersen 2.5 ay surmuyor benim ingilteredeki ev adresime 3-4 hft içinde nufuz cuzdanınızı gelin alın diye konsolosluktan yazı gelmiştii..

ek bilgi..ingilteredeki asılar turkiye ile aynıydı..sadece turkiyede ek olarak verem asısı ,hebatit b ve tetanoz asıları uygulanıyor..
ben nüfustaki arkadaşı bir daha arayıp sorayım online görme imkanları varsa ve işlem yapabiliyorlarsa boşyere beklemeyelim.
atabilgin slm arkadasim bayagi ugrasli bi yoldasin rabbim kolaylik versin ve o kadar uzadiya anlatmissinki cok zor gibi gorunuyor ama degil; benim oglum daha 2;5 aylik ve hollanda passaportu icin belediyeden randevu aldik iki hafta sonraya verdiler ve gittik bebegimin fotografini verdik ve passaport ucretini yatirdik ve bi hafta sonra gelin alin dediler ertesi hafta aldik 3 haftadirda hollanda passaportunu aldik. tc kimligi veya tc vatandasligina kaydini yaptirmadik yaptirmayi dusunursek dahi bu kadar uzun surecegini tahmin etmiyorum tr de nufusta hal olur. diger islemler zaten otamatikmen oldu gecen 20 nisanda ilk asisini yaptik ve benden sana arkadas tavsiyesi bebek hangi ulkede yasiyorsa asilari orda yaptirin rutin kontrolleri surekli ordan devam edecek tr de tavsiye etmem.ALLAHim sizi tez zamanda kavustursun :geek: :geek: :geek: .kolay gelsin
rojin teşekkür ederim.bebeğimizin belçika kimliğinde sorun yok fakat eşim türk vatandaşı olduğu için ve bebekte sadece anne ve babasıyla seyahat edebileceği için mecburen türk kimliğini bekleyeceğiz çünkü konsoloslukta bebeğin eşimin pasaportunun refakat hanesine yazılabilmesi için kimliğinin çıkması gerekiyor. eşimin belçika vatandaşlığı olsa zaten hiçbir sorun olmayacak, bekleyeceğiz yapacak başkada birşey yok takip etmekten başka.
o zaman sozun ozu kolay gelsin ve sabirla bekle
Allah analı babalı büyütsün arkadaşım,Mevla bahtını açık etsin.
xmultecix yazdı:

allah razı olsun arkadaşım sağol güzel dilkelerin için. Bu arada eşim ve kızım türkiyeye geldiler 3 haftadır beraberiz allah bu mutluluğu herkese yaşatsın...
atabilgin yazdı:

allah razı olsun arkadaşım sağol güzel dilkelerin için. Bu arada eşim ve kızım türkiyeye geldiler 3 haftadır beraberiz allah bu mutluluğu herkese yaşatsın...
gozunaydin atabilgin kizina ve esine kavusmussun.vizende cikacak en kisa zamanda hic ayrilmiycaksiniz insallah

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol