Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

ARKADASLAR COK ACIL sinav randevusu alamiyorum ne yapmaliyim

Yorum için giriş yap 37 mesaj · 11.789 görüntülenme
ARKADASLAR ANKARA HOLLANDA KONSOLOSLUGUNDAN SU ANDA SINAV TARIHI ALMAYA CALISIYORUM AMA KADININ BIRISI SURELI KONUSUYOR BI TURLU ACAN OLMADI NE YAPMAM LAGZIM 409 17 50 NUMARASINI ARIYORUM ACIL BI YARDIM ARKADASLAR

Not:lutfen iletilerinizi yazarken kucuk harf kullaniniz sadece vurgulamak istediginiz yerlerde buyuk harf kullaniniz cunku buyuk harfle yazmak site icerisinde bagirmak anlamina gelmektedir...anlayis gostereceginizi umar tesekkur ederiz

saygilar

sansli...

Not:lutfen konuya uygun baslik aciniz aksi takdirde yazilariniz silinecektir...

saygilar

sansli...
arkadasım tekrar ara ve sanırımsınav randevusu alman ıcın araman gereken saatler 13 30 ıle 14 30 arası.mutlakabır cevap vereceklerdır sabırla bekle.

bol sanslar
valla dostum ankaradan sinav tarihi alan bi arkadas varsa yardimci olsun bana yani ne yapacagim acaba :S saat 13:30 dan 14:30 a kadar araliksiz hic durmadan sürekli aradim sürekli ve duyduğum tek şey burası hollanda ankara büyül elçiliği vize bölümü vs.. vs.. kadın önce türkce sonra hollandaca konusuyor ve kapaniyor sürekli aradim sürekli hani mesgul falan calsa anlayacagim ancak oda olmadı :S

0312 409 17 50 numarayi ariyorum doğrumudur ? yani neden boyle oldu sürekli arıyorum sürekli inanamadım ya boyle birsey yok hani bana olan şey doğrumudur ne meşgul çalıyor ne normal çalıyor nede baska bisi sebeke mesgul gibi birşey almıyorum , çalıyor kadın acıyor (telesekreter) baska birsey olmuyor böylemi olması gerekiyor :S
kusura bakmayin sansli kasitli olarak büyük yazmadim bi elimde telefon vardi bi elimlede yaziyordum yazinin buyuk oldugunuda gormedim iyi günler
1.30-2.30 arasinda arayacaksin ve orada vize randovi alma dugmesi icin 4-5-6 ya tiklayin felan diyor onu iyi takip et ve ona bas sonrada baglanirsin ...

Ben kendi randovimi kendim almisdim kurs yardimci olmamisdi.
Allah allah bende oyle birsey demiyordu yani vize randevusu almak icin herhangi bir tusa basin gibi birsey soylemiyordu :S cok ilginc sen ne zaman aldin peki randevuyu
Ne yapmam lagzim arkadaslar bu konuda tecrübeli arkadaslar bi yardım edebilirse sevinirim. Çok ilginç ya bu kadar absürt bi sistem olamaz yani en azindan telefonuma bakıyorum 300 kere aramışım böyle birşey olaamaz
https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=5402

arkdsm bu linke bi bak sinav randevusu nasil alinir bi arkdsmz yazmisti ,,,aradigin numara dogru saat 1 bucukla 2 bucuk arasi araman gerekiyomus,,,
kardesim tam hatirlamiyorum numarayi ama banka dekontunun altinda yaziyor o numara sadece 13.30-14.30 saatleri arasinda acilir ...

baska ulasamazsin ...

orayi aradiginda duser dustukden sonra yaparsin ...
Hmm anladim arkadasim bankaya para yatirip PİN kodu almam lağzımmış bunuda bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu. Şanslı kardesim sende ankaradan aldın galiba birşey soracağım sende aradığında randevu almak icin herhangi tuş seçmemiz falan gerekiyormu bu garip birşey ya insanı sinir küpüne çeviriyorlar hayret birşey
sen tin kodu almadanmi ariyosun arkdsm,,,once bankadan tin kodu alicaksin aldigin dekontun altinda su numarayi su saatler arasinda arayin diyo orayi arayip alttaki kodu telefonda tuslicaksin sonra dusurebilirsin telefonu yanliz bu kod 1 kerelik kullanabiliyosun tuslarken tusladikdan sonra uzun beklettiler kapatim tekrar arayayim gibi bisey dusunme beklemen gerek telefonda,,,tin kodunu bugun alirsan yarin arayabilirsin aldigin gun aktiflesmiyo cunku 1 gun beklemelisin,,,
sansli yazdı:
sen tin kodu almadanmi ariyosun arkdsm,,,once bankadan tin kodu alicaksin aldigin dekontun altinda su numarayi su saatler arasinda arayin diyo orayi arayip alttaki kodu telefonda tuslicaksin sonra dusurebilirsin telefonu yanliz bu kod 1 kerelik kullanabiliyosun tuslarken tusladikdan sonra uzun beklettiler kapatim tekrar arayayim gibi bisey dusunme beklemen gerek telefonda,,,tin kodunu bugun alirsan yarin arayabilirsin aldigin gun aktiflesmiyo cunku 1 gun beklemelisin,,,

Hepimiz sınav randevusu almaktan bahsediyoruz degilmi :S benim kafam cok karisti simdi bi arkadaşımı aradım az önce oda istanbulda sınava girdi dedim sınav randevusu almak icin ne yaptin dedim sadece konsolosluğu aradım dedi peki tin kodu aldinmi dedim yok dedi cok ilginc neyse ben birsey anlamadim bu isten en iyisi gidip ben parayi yatirayim peki ne kadar oluyor bu tin kodu ve hangi bankaya yatirmam lagzim
ben en son aldigimda 2 sene once 24 ytl idi simdi nekadar bilemiyorum,,,bence arkdsna birisi yardimci olmussa o yapmis olabilir tin kodunu cunku tin kodu olmadan arayamazsin konsoloslugu cunku o dekontun altinda bulunan numaralari tuslaman gerekki biri baglansin telefona,,,
hmm anladım kardesim teşekkür ediyorum
kardesim yatirdim bankaya bu arada 26.5 tl olmus yatirma ucreti

burada 0212 340 44 31 numara yaziyor altta o numarayimi arayacagim ?

ama benim ankara konsolosluğu ile görüşmem lağzım o nasıl olcak burada istanbul numarasi var ya amma püsürüklü işler bunlar gerçekten
birde daha demin yazmayi unuttum burada diyorki saat 08:00 - 16:00 arasi arayin diyor ? acaba yanlismi yatirdim yoksa boylemi
uyum sinavi icin dediysen onlar dogru dekontu verir zaten... kagitta yazan numarayi ara arkdsm o saatler arasinda sabah ara belki yogun olmassa cabuk dusurebilirsin,,,simdi sen oyle deyince aklima geldi kusura bakma ustunden 2 sene gecti unnutmusum ozaman bende senin gibi ayni soruyu sormustum ben ank da giricem sinava neden ist u ariyorum die ank daki elcilik ist daki konsolosluk oyuzden o numarayi ara sinav randevunu alabilirsin,,ank da girmek istiyorum sinava diye belirt telefonda...
sansli yazdı:
uyum sinavi icin dediysen onlar dogru dekontu verir zaten... kagitta yazan numarayi ara arkdsm o saatler arasinda sabah ara belki yogun olmassa cabuk dusurebilirsin,,,simdi sen oyle deyince aklima geldi kusura bakma ustunden 2 sene gecti unnutmusum ozaman bende senin gibi ayni soruyu sormustum ben ank da giricem sinava neden ist u ariyorum die ank daki elcilik ist daki konsolosluk oyuzden o numarayi ara sinav randevunu alabilirsin,,ank da girmek istiyorum sinava diye belirt telefonda...

upss uyum sinavi demedim hollanda konsolosluğu ile randevu ayarlamak istediğimi ve onun icinde TİN kodu lağzım olduğunu söylemiştim , herhangi bi ayrım olacağını sanmıyorum ben :S

:) anladim dostum teşekkürler ja anliyorum normal üzerinden 2 yıl geçmiş , cok soru soruyorum kusura bakmayin ama kursa falanda gitmiyorum etrafımdada pek bu işleri bilecek kimse yok bu forum olmasa ne yapardım bilmiyorum :) ilgisinden dolayı herkeze teşekkür ediyorum
kardes randovi almak icin bankaya para yatirmana gerek yok sinav icinse sinav parasini yatiriyorsun ondan sonra arayip gun aliyorsun benim bu dedigim 10-2009 daydi tr den biraz zor cikiyordu tlf ama nl kolay cikti fazla ugrastirmadilar bence baslangic saattinde aramalisin ozaman yogun olmaya bilir hatlar
Arkadaslar parayi yatirdim , banka dekontunun altindaki numarayi aradim sabah 8 de dedim boyle boyle randevu almak istiyorum dediki biz bakmiyoruz onun icin konsolsluğu araman lağzım yani 0312 409 17 50 numarasini 13:30 la 14:30 arasi arayacaksiniz dediler peki dedim , saat 13:25 den 14:35 e kadar durmadan aradim ve bunu 2 gündür yapiyorum bi bayan cikiyor burasi ankara büyük elçiliği vs.. diyo türkce anlatiyor sonra holllandaca anlatiyor sonra telefon çalar gibi yapıyor ve yanıt yok diyo en azından 350 kere aradim ama hala olmadi randevu alamiyorum ben sinirden artik telefonu actiklari zaman hakaret edecek duruma geldim , şu son günlerde Ankaradan randevu alan bir arkadaşımız yokmu yani ben bu isin icinden cıkamadim yani cıkılmayacak birşey yok ama anlayamıyorum , mailde attim konsolosluğa yok yani ne bu ya
arkadasım bende durmadan arıyorum sadece soru soracam hep telesekreter cıkıyor sınavda randovu icin boyle olmamıstı ama sımdı hep telesekreter adam gibi konusacak kımse cıkmıyor ben bu numarayı arıyorum 0212 393 21 10 telefon saat 13 30 den 14. 30 a kadar su an hattımız dolu daha sonra arayın diyorlar saat 3 te de kapalı mesajı gelıyor cep numarası verıyorlar 0532 233 53 30 bunu arıyorum ankara konsoloslugunu sadece pazartesi arayın diyorlar saat 8 den aksam 17 ye....bende soru sormak için hangi numarayı arıyacam bilmiyorum varsa yardımcı olacak arkasdaslar beklıyorum
çok ilginç :S kim ne yaptığını bilmiyor anlam verebilmiş değilim bu işlere , napalım bide pazartesi deneyim , zaten sadece denemekle kalıyorum çarşambadan beri arıyorum ama :S birsey cıkmadı simdiye sınava girmiş olmak istiyordum
c.adiyaman yazdı:
çok ilginç :S kim ne yaptığını bilmiyor anlam verebilmiş değilim bu işlere , napalım bide pazartesi deneyim , zaten sadece denemekle kalıyorum çarşambadan beri arıyorum ama :S birsey cıkmadı simdiye sınava girmiş olmak istiyordum

ne yapacagini bilmicek biseyin kalmadi arkdsm senin,,,aldin dekontun elinde orda yazan numarayi aricaksin dekontun altindaki numarayi tuslicaksin telefonda dusuurene kadar bekliceksin,,,umarim pazartesi dusurebilirsin,,,
sansli dostum dediginiz gibi yaptim dekontu aldim bu sabah 8 dede aradimda bana dediki oradaki bayan bu isleme biz bakmiyoruz , ankara konsoloslugunu aramaniz lagzim 0312 409 17 50 numarasini yani herzamanki aradigim numarayi :) oylede olmadi bakalim artik bi sekilde ulasacaz birisine
c.adiyaman yazdı:
sansli dostum dediginiz gibi yaptim dekontu aldim bu sabah 8 dede aradimda bana dediki oradaki bayan bu isleme biz bakmiyoruz , ankara konsoloslugunu aramaniz lagzim 0312 409 17 50 numarasini yani herzamanki aradigim numarayi :) oylede olmadi bakalim artik bi sekilde ulasacaz birisine

hmm anladim arkdsm ins ins ins pazartesi dusurursunuz numarayida alirsiniz randevuyu,,,
ins ins ins kardesim
arkadasım aynı sey benimde basıma gelmişti. sonra baska bir numaradan konsolosluga ulastım.( simdi numarayı hatırlamıyorum)

sanırım randevu icin 1:30-2:30 arasıydı, surekli usanmadan ara dedi orada gorevli, cunku herkes o saati bekliyor aramak icin o yuzden de numara meskul calıyor dedi.

Bende dedigi gibi yaptım. abartmıyorum 10-15 defa peşpeşe aradım ve sonunda dustu.

pesetmek yok.
serdariscan yazdı:
arkadasım aynı sey benimde basıma gelmişti. sonra baska bir numaradan konsolosluga ulastım.( simdi numarayı hatırlamıyorum)

sanırım randevu icin 1:30-2:30 arasıydı, surekli usanmadan ara dedi orada gorevli, cunku herkes o saati bekliyor aramak icin o yuzden de numara meskul calıyor dedi.

Bende dedigi gibi yaptım. abartmıyorum 10-15 defa peşpeşe aradım ve sonunda dustu.

pesetmek yok.

dostum anladım keşke numarayı hatırlaya bilsen , 10-15 kerede düşse hat keşke öper başıma korum yaklaşık 300 kere aradım ve meşgul çalmıyor telesekter konuşuyor sürekli ve sonundada kapanıyor anlamadım 13:30 - 14:30 da arıyorum bende yani 13:25 den 14:35 e kadar aralıksız durmadan arıyorum :(:( bilmiyorum nasıl ulaşacağımı
arar_55 yazdı:
www.iks.com

Dil ve Uyum Sýnavý

Hollanda’da uzun bir süre kalmak isteyen ve geçici bir oturum müsaadesi,

(= Machtiging tot Voorlopig Verblijf) kýsacasý MVV için baþvuraçak olan kiþilerin

“vatandaþlýða uyum sýnavý’na katýlmalarý gerekir.

Bu sýnav, kiþinin uzun süredir kalmakta olduðu ülkede yapýlacaktýr.

Hollanda’ya gelmeden önce bu sýnava baþarýlý bir þekilde katýlmýþ olmanýz gerekir.

Dil ve Uyum Sýnavýna girmek zorunda olanlar:

1. Evlilik veya beraber yaþama (=samenwonen) durumu için Hollanda’ya yerleþmek isteyen kiþiler

2. Din görevlisi olarak Hollanda’ya gidecek kiþiler

3. Aile fertleri ile yeniden birleþmek için Hollanda’da yaþamak isteyenler

4. Eleman (iþçi)/ giriþimci/ (okul) stajer. Ýþyerini Hollanda’da kurmak veya deðiþim programý çerçevesinde iþ/staj nedeniyle belirli bir süre için Hollanda’ya yerleþmek isteyenler

5. Meslek eðtimini, yüksek öðretimini veya stajýný Hollanda’da yapmak isteyenler

Sýnav Konularý

Sýnav adayý hangi konularda imtihan edilecektir?

Vatandaþlýða uyum sýnavý iki bölümden oluþur:

1. Hollanda toplumu hakkýnda bilgi, ve

2. Hollandaca dili hakkýnda bilgi

Hollanda toplum hakkýnda bilgiyi içeren sýnav bölümünde, adayýn Hollanda toplumu ile ilgili bilgisini ölçmek için sorular vardýr.

Bu bölümde, size gösterilen fotoðraflar üzerine sorulan sorulara Hollandaca dilinde cevap vermeniz istenecektir.

Hollandaca dil bilgisi ölçülürken, adayýn A1 – min olarak tabir edilen derecede Hollandaca bilmesi þart koþulur. Bu derece, Modern Yabancý Diller için Avrupa Standardý’na göre belirlenmiþtir. Hollandaca dil bilgisi sýnavýnda, aday sözlü olarak imtihan edilir.

Sýnav A,B,C,D ve E olmak üzere beþ tane imtihan bölümünden oluþur.

Bu bölümde Hollandaca dinleme ve konuþma yeteneði ölçülür.

Sýnav öncesi

“Vatandaþlýða uyum sýnavý” bulunduðunuz ülkedeki Hollanda Büyükelçiliðinde veya Baþkonsolosluðunda yapýlan bir sýnavdýr.

Bu sýnava hazýrlandýktan sonra sýnava girmek için bir baþvuruda bulunmanýz gerekir.

Bu baþvurunuzu http://www.minbuza.nl/inburgering-aanmeldingsformulier internet adresinden yapabilirsiniz.

Baþvurunuz iþleme alýndýktan sonra size bir mail aracýlýðýyla 350 Euro olan sýnav ücretini Hollandadaki Diþiþleri Bakanlýðýna ait bir banka hesap numarasýna yatýrmanýz istenecektir. Ancak bu sýnav ücreti ödendikten sonra sýnav için Hollanda Büyükelçiliðinde veya Baþkonolosluðunda randevunuzu alabilirsiniz.

Sýnav sonrasý

Sýnava girdikten sonra sýnav sonucunu size mümkün olduðunca sýnav sonrasý bildirilir.

Bir kac gün sonra da bu sonuç yazýlý olarak, sizin Büyükelçilikte veya Baþkonsoloslukta bildirdiðiniz adrese gönderilecektir.

Bu yazýlý sonuc MVV baþvurunuzda gerekli olan evraklardan biridir.

Sýnavý kazanamadýðýnýz taktirde tekrar yeniden bir baþvuru yapmanýz ve 350 Euroyu Diþiþler Bakanlýðýnýn banka hesap numarasýna yatýrmanýz gerekir.Tekrar bir randevu alýp sýnava girebilirsiniz.

Sýnavý baþarýyla gectikten sonra geçici oturum müsaadesi (MVV) alabilmeniz için gereken iþlemler baþlatýlabilir.

Bu geçici oturum müsaadesi (MVV) Hollanda’dan davet eden þahýs tarafýndan Hollanda’da yapabileceði gibi müracaat eden tarafýndan yurt dýþýnda da (yani Türkiye'den de) baþlatýlabilir.

Bu geçici oturum (MVV) baþvurusu 2 þekilde yapýlabilinir:

1. Tavsiye iþlemi; geçici oturma müsaadesi (mvv) iþlemi Hollanda’da baþlatýlýr. Hollanda’dan davet eden þahýs (referans diye adlandýrlýr), Hollanda Adalet bakanlýðýnýn Göçmen ve Vatandaþlýk dairesine (IND), mvv müracaatý için baþvurduðu taktirde iþlem baþlar

2. Müracaat iþlemi; geçici oturma müsaadesi (mvv) iþlemi bulunduðunuz ülkede baþlatýlýr. Müracaat eden kiþi bulunduðu ülkenin Hollanda Büyükelçiliðinde veya Baþkonsolosluðunda mvv baþvurusunu bizzat kendisi yapar.

Bu “asýl” baþvuru olarak deðerlendirilir yani bir tavsiye iþlemi deðildir.

Kalýþ amacýna baðlý olarak müracaat edenin farklý belgeler ibraz etmesi gerekir.

Eðer müracaat eksiksiz ise, Büyükelçilik veya Baþkonsolosluk görüþünü IND’ye bildirir ve bu müracaat IND tarafýndan deðerlendirilir.

IND, Hollanda’da yaþayan ve sizi davet eden þahýs hakkýnda bir araþtýrma yapar ve gerekli belgeleri þahýstan ister. Sonuc olarak IND, Büyükelçiliðin/Baþkonsolosluðun ve IND’nin görüþlerini deðerlendirerek bir karar verir.

Bu müracaatlarýn kararlarý genelde 3 ay içerisinde verilir.

Eðer müracaat eksik ise, müracaat ile ilgili karar 4 hafta ertelenir, 4 hafta onra hala eksikler tamamlanmamýþ ise, müracaat bu þekilde IND’ye eksik olan belgeler belirtilerek yine de gönderilir.

Bunun sonucu bir red kararýný beraberinde getirebilir.

Bu tavsiye veya müracaat iþlemine olumlu bir karar verildiði taktirde mvv alacak kiþinin bulunduðu ülkenin Hollanda Büyükelçiliðini veya Baþkonsolosluðunu arayarak bu tavsiye veya müracaat iþlemine verilen olumlu kararý teyit etmesi gerekir.

Bu teyit yapýldýktan sonra kiþi *randevu alabilir.

*Haziran 2006 tarihinden itibaren Ankara’da Hollanda Büyükelçiliði ve Ýstanbul Baþkonsolosluðu Türkiye’de yapýlacak vize müracaatlarý için yeni bir randevu sistemini baþlatmýþtýr. Bu tarihten itibaren vize müracaatlarý, ancak alýnacak bir randevu vasýtasýyla kabul edilecektir. Randevular, Hollanda Büyükelçiliði ve Hollanda Baþkonsolosluðu tarafýndan onaylanan bir firma olan IKS aracýlýðýyla alýnacaktýr.

Müracaat sahibinden tahsil edilecek olan ve randevu almak için gerekli olan pin-kodu, 21,50 YTL olup, herhangi bir Ýþ Bankasý veya Koçbank þubesinden talep edilebilir.

Baþvuru sahibi, randevunun Hollanda Büyükelçiliði veya Baþkonsolosluðu için söz konusu olduðunu bildirmelidir. Pin-kodu makbuzda bildirilecektir. Bu pin-kodu bir kredi kartýylada ödenmesi mümkündür.

IKS telefon numarasý: 0 212 340 44 31

saat 13.30-14.30 arası arıyorsunuz. tel:0312 409 1750

http://www.ind.nl/NL/algemeen/brochures ... e=&origin=

http://www.hollandacadilkursu.com/dil_sinavi.asp

http://www.ind.nl/NL/algemeen/brochures ... e=&origin=

https://dilogren.com/eski-konu.php?old_topic_id=4467

Ben Ankarada sınava girdim numarayı bilmiyordum sağolsun arar_55 kardeş yardımcı olmuştu umarım sizede faydalı olur.
Bu da istanbul daki hollanda konsolosluğunun numarasıymış

İstanbuldan Randevu alacak olan arkadaşlar Hafta içi her gün:

08:30-12:00 arası +90 (0212) 393 21 21 numaralı telefonu arayabilirsiniz...

Buda başka forumdan bir arkadaşın cevabıydı.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol