Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Arkdslar is basvurusu hakkinda fikirlerinize ihtiyacim var,,

Yorum için giriş yap 40 mesaj · 14.260 görüntülenme
mrb arkdslar bi konuda fikirlerinize ihtiyacim var lutfen dusuncelerinizi paylasin benimle,,, siz olsaydiniz napardiniz???

simdi ben TNT post a is basvurusu yapmistim ve bana mail geldi gorusmeye cagiriyolar zaterdagpostbezorger icin,,,ama karar veremiyorum gorusmeye gitsemmi gitmesemmi :

gitmek istiyorum cunku:

+degisik sokaklar gorucem

+cumartesi gunleri ayni seyleri yapmakdan kurtulmus olucam,

+bisiklet turu yapmis olucam

+aldigim algemeen heffingskortingden 46€ fazla kazanicam

+hollanda sirketinde calismis olucam

+hollandaca konusma avantajim(firsatim eminim daha cok olucak)

+calisma ortami gormus olucam

fln fln ama gitmek istemiyorum cunku:

+heray oturdugum yerde 144€ aliyorum

+sadece 46€ fark icin onca sokak dolasmaya degermi?

+yaz tatili icin istedigim sureyi bana vermezlerse ?

+her cumartesi sabahdan kalkip 5 saat sokaklarda dolasmaya gerek varmi?

+once kendimi okuluma dilime versem meslek yapip direk meslegim uzerine calissam daha iyi olmazmi?

+haftaici herturlu isi yapip ( ev isleri,disari isleri,okul isleri) haftasonuda dinlenmek iyi olmazmi?

fln fln iste arkdslar iki tarafli dusuncelerim ve karar veremiyorum lutfen yardimci olun fikirlerinizi bekliyorum GIDEYIMMI GITMEYEYIMMI????
ben hayat boyu hiç çalışmadım o nedenle çalışmak dendimi oturuduğum yerde bile yoruluyom :) bir de oraları bilmiyorum onun için fikir veremiycem ben ama hakkınızda en hayırlı olanı olur inşaallah.
saol cnm fikirleriniz yazman bile yeter,,,ben de bu yasima kadar sadece portfoliomu hazirlamak icin 2 ayligina bi kiyafet magazasinda calistim okadar,,,ama calismayi cok istiyorum,,,hep boyle duzenli bi isim olsun gidim gelim istiyorum ama birazda macerali heyecanli bi is olsun istiyorum oyuzden bu bisikletle gezerek posta dagitma isi cazip geldi bana,,,ama asil istegim polislik onun icin ugrasmam gerek malesef hemen olmuo...tekrar tskr ederim arkdsm,,,
Allah gönlünüze göre versin inşaallah.
slm ärkädäsim . bence mutläkä o isi käbul et ve cälis, ben geldim geleli esmin cäfede gäyri resmi cqlisiyorum ämä en ufäk bi ileiye donuk sigortäm felän yok . dusunsene 2,5 yil olmus ve emeklilik häkkim felän biseyim olmuyor. simdiki äklim olsäydi gelir gelmezkotude olsä bir ise girer ve en äzindän holländä dä sigortä bäslängicim olurdu . 1 gun bile olsä bence mutläkä cälis, resmi evräklärin olur elinde . ilerde cälismäsän bile emekli olurken yil hesäbi yäpiläcägindän bäslängic tärihi gerekecektir.

bi diger onemli konudä esin ne kädär iyi olursä olsun isler äzicik ters gitse cqlisip pärä getirenin kenisi oldugunu dile getirip bäsinä kälkäcäktir. sen sen ol äbläm bi erkegin eline bäkmä. ben cocugumu yätirip gece yärisinä kädär esimin yänindä cäfede durdugum , getir gotur isleri yäptigim temizligini yäptigim hälde bir määsimolmädigi icin cqlismiyor oläräk goruluyorum esim ve äilesi tä®äfindän . siginti gibi dävrqnmäyä cqlisiyorlär . siz äkilli olundä bi erkegin isini yuceltecemdiye yirtinmäyin , kendinizi yuceltin
brrnyksl yazdı:
slm ärkädäsim . bence mutläkä o isi käbul et ve cälis, ben geldim geleli esmin cäfede gäyri resmi cqlisiyorum ämä en ufäk bi ileiye donuk sigortäm felän yok . dusunsene 2,5 yil olmus ve emeklilik häkkim felän biseyim olmuyor. simdiki äklim olsäydi gelir gelmezkotude olsä bir ise girer ve en äzindän holländä dä sigortä bäslängicim olurdu . 1 gun bile olsä bence mutläkä cälis, resmi evräklärin olur elinde . ilerde cälismäsän bile emekli olurken yil hesäbi yäpiläcägindän bäslängic tärihi gerekecektir.

bi diger onemli konudä esin ne kädär iyi olursä olsun isler äzicik ters gitse cqlisip pärä getirenin kenisi oldugunu dile getirip bäsinä kälkäcäktir. sen sen ol äbläm bi erkegin eline bäkmä. ben cocugumu yätirip gece yärisinä kädär esimin yänindä cäfede durdugum , getir gotur isleri yäptigim temizligini yäptigim hälde bir määsimolmädigi icin cqlismiyor oläräk goruluyorum esim ve äilesi tä®äfindän . siginti gibi dävrqnmäyä cqlisiyorlär . siz äkilli olundä bi erkegin isini yuceltecemdiye yirtinmäyin , kendinizi yuceltin

evet ablacim sigorta baslangici olarak dusunmemistim ben bu isi ama haklisin bunun icinde iyi olur dedigin gibi...yok simdiye kadar hic oyle bi basa kakma olayimiz olmadi esim tarafindan(allaaha sukur ins ins ins da olmaz)esimin ailesi kesinlikle ve kesinlikle oyle bisey diyemezler hem benden hem esimden cekinirler ama esimden daha cok cekinirler kalkipda bana oyle bi basa kakmayi soylemeyi ima bile etmeye cesaret edemezler o konuda hic sorun yok ,,,suan ben zaten esimin eline bakmiyorum kendi ihtiyaclarimi kendim karsiliyorum(kisisel ve zevki ihtiyaclarimi) aldigim algemeen heffingskortingle...o konudada problem yok yani...hatta bazen ben esime biseyler ismarliyorum disarda yada alisveerise katki sagliyorum ,,,umarim senin icinde hersey guzellesir hayatin icinde ablacim,,,ama esim cok israr etmisti calis die 1 yllik direk kontrat veriolar ama simdi parasini hesapladiigmizda askim yazik sana okadar sokagi 45 euro fazla almak icinmi dolascaksin yorulmana degmez okuluna git dilini gelistir meslege baslicaksin diyo,,,bilmiyorum oda o yonden hakli ama 5 gun icinde karar vermem lazim yoksa randevum iptal olucak...fikirlerin icin tskr ederim ablacim,,,
ähh ähhh keske hersey senin dedign gibi guzel olsä. häyätimä bäkiyorum buräyä gelmeden oncesine ve simdiye, gelmeden once vä®likli bi äilenin sozu gecen kiziydim. ältimdä äräbäm , cälismädän bäbämin bänä tähsis ettigi 3000 ytl her äy bänkunä, hesäbinä yätän, neyi nerey e härcädin diye sormäyän . her konudä ozgur olän gezdiginé giydigine yediginé kärisilmäyän biriydim. sevdik birini , qskin gozu kormus gercekten herseye kätlänäbilirim dedim sevgim ugrunä kälktim geldim buräyä. ne sosyäl duzeyi bänä uygun ne mäddi duzeyi bänä uygun . olsun dedim nsän olsun yeter bänä. häyättä hersey ällähin emäneti näsilsä bugun vär yärin yok herseyi tädmäk gerek dedim . gerci älläh vär mäddi oläräk käybettiklerime okädärdä cok uzulmuyorum ämä benden dähä yuksekte degillerdi bunä rägmen sänki ben onlärä muhtäcmisimdä onlär beni kälkindiriyorlärmis gibi pozlärdälär . sevgi fälän hikäyeymis , ben b unu ogrendim , kimseye häkkindän fäzlä deger vermeyecekmissin , verince seni degersiz goruyorlär

oglum bäbäsinä bu kädär duskun olmäsä bi än bile durmäzdim burdä. boynum oglumä bukuk
aayy ablacim yaaa walla ne desem bilemiyorum gercekten ailenin senin gibi fedakar birinin cok cok iyi bilmesi lazim kiymetini ,,,cok uzuluyorum boyle herseylerini arkada birakarak eslerinin yanina gelip sonrada boyle uzulen kisileri gorunce inanki bak,,,keske hic boyle olmasaymis,,,simdi calisma sansin yokmu ablacim kendini iyi hissetmen vede herseye karsin garantiye alman icin,,,resmi ve baska biyerde,,,gercekten senin icin hersey daha iyi olsun diye dua ediyorum ablacim,,,
bencede çalış boş ınsan boş şeylerle ılgılenır bence kendını meşgul edersın hayat hep boyle pc le gecmez koç sen yoluna bak çalış tuttuğunu kopar
ben bos seylerle ilgilenmiyorum arkdsm,,,haftanin uc gunu okula gidiyorum gonullu olarak ve hollandaca calisiyorum,okullarla ilgili bilgilendirme gunlerine katiliyorum, bos vakitlerimde baska yardim isteyen arkdslara yardimci oluyorum (elimden geldigince dil konusunda) onun disinda surekli sitede olmami kastediyosan ''hayat hep boyle pc le gecmez '' derken,,,burda bi gorevim var siteyi duzenli tutmam gerek yetkili oldugum konularda ve bildigim surece sorusu olan arkdslarima yardimci oluyorum,,,

ha bide oldu olacak kuzu deseydin bayan olunca koc biraz abes kaciyo,,,

(tabi bu bi espri bu sekildede hitap edilmesini tercih etmem acikcasi)...

yinede fikrin icin tesekkur ederim arkdsm,,,
Herkese selamlar...Valla kendi adima konusayim ben hergun bakiyorum bu siteye,sansli bugun hangi konuda hangi bilgileri eklemis diye,hollandaya geldigim gunden itibaren bu boyle ALLAH(cc)sizden razi olsun kardesim bir cok konuda bilgilerinizden faydalandim okul asamalari olsun,sinav asamalari olsun ve simdi sinav sonrasi asamalar olsun takip ediyorum cunku siz benden daha once geldiniz hollandaya,tabiki tecrubeleriniz benim gozumde onemli.Bu konuda da Yuce RABBIM sizin hakkinizda hangisi hayirli ise o olsun INSAALLAH..Saygilarimla Kayserili Mustafa...
cok tesekkur ederim arkdsm inaninki 1 kisiye bile bi konuda faydam olucaksa sabahlara kadar otururum pc basinda nolcak sanki...umarim seninde hayatinda hersey gonlunce olur ve istedigin yerlere ulasirsin ins ins ins arkdsm bunu inaninki butun site arkdslarim icin diliyorum,,,
sana başarılar çok yoğun bır tempodasın aman canını sıkma umarım hersey yolunda gıder ama bence kışısel şeylerde karar vermekte zorlanma ve şüphe etme yanını hayat çızgını şaşırma demek ıstedım hersey gonlunce olsun ben yanlış bırşey kastetmedim hayvan ısımlerıyle bırsey kastedmediğim için o yuzden ayrım yapmadım bayan erkek diye sen gene açık ol eleştırılere ınan bana daha mutlu olursun
muratbodrum yazdı:
sana başarılar çok yoğun bır tempodasın aman canını sıkma umarım hersey yolunda gıder ama bence kışısel şeylerde karar vermekte zorlanma ve şüphe etme yanını hayat çızgını şaşırma demek ıstedım hersey gonlunce olsun ben yanlış bırşey kastetmedim hayvan ısımlerıyle bırsey kastedmediğim için o yuzden ayrım yapmadım bayan erkek diye sen gene açık ol eleştırılere ınan bana daha mutlu olursun

ben kisisel seylerde karar vermekte zorlanmiyorum tabiki son karari yine ben vericem ama sitedeki deger verdigim arkdslariminda fikrini sormak istedim siz benim yerimde olsaniz bu sartlarda napardiniz diye bundan nasil oluyoda kendi kararlarimi kendimin veremedigini cikarttin onuda anlamadimya neyse,,,hayat cizgini sasirmadan ne kastettiginide anlamis degilim yani bi insan ise girip girmemekte birilerinin fikrini sorarsa hayat cizgisini sasirmismi oluyo bu iletini sirf cvp yazmis olmak icinmi yazdin arkdsm anlamadimki ,,,bende bisey kastettin demedim sadece koc kelimeni elestirmek acisindan oldu olacak kuzu deseydin dedim yani kadin erkek ayrimi yapmadan kocum koc hadi goreyim seni tarzindan konusabiliyosun oylemi (bu bir soru degildir cvp yazmak zorunda hissetme kendini) benim elestirilere acik olmadigimida soyleyemessin cunku daha sadece bikac iletide benimle konustun beni tanimiyosun elestiriye acik olup olmadigimi bilemessin,,,
sansli canım öncelikle Rabbim gönlüne göre versin herseyi inşAllah.Bence kendi meslegini yapman daha iyi olur.Hem sevdigin bi meslek olursa daha bir istekli yaparsın onu.Senin yerinde ben olsam kendi sevecegim bir işi yapmayı tercih ederdim.Para önemli degil,önemli olan sevdigin,istedigin ve mutlu olacagın işi yapmak.Para herzaman kazanılır Rabbim verdikce.Benim düşüncemde böyle canım.Tercih yine senin tabiiki. :)

Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Selam ve Dua ile.
allah razi olsun canim fikirlerini paylastigin icin cok tesekkur ederim,,,dediigin gibi sevdigim isi yapmayi bende cok istiyorum (polislik) ama onun icin baya bi okumam calismam gerekecek keske olsa 1 dk durmam gider basvuru yaparim ama olmuyo iste malesef...ben sadece okula gitmedigim bos gunlerimde biseyler yapmak istedim ama iste artilar ve eksiler kafami kurcaladi,,,,tekrar saol canim fikirlerin icin,,,
Onuda dene bakdin olmuyor cikarsin :) bisey kaybetmezsin Gununu kurtarmaya bak ileriki planlarin var zaten ... Bazen bende diyorum gucumun yettigi hangi is olursa olsun gidim calisim Gun sonunda ne birikti o kar diyorum .. ama seneler sonrasini dusunursem henuz icinden cikamiyorum :) .... Arkana donupde keske demekdense Calis biraz sabret yeterli parani kazan bazi hedeflerine ulasmada sonrada cikarsin ... HAva soguk zaten :) usutme SIKI giyin ustunu ... birde hasta oldum yazma suraya uzuluruz :)) kib
darısıbasima yazdı:
Onuda dene bakdin olmuyor cikarsin :) bisey kaybetmezsin Gununu kurtarmaya bak ileriki planlarin var zaten ... Bazen bende diyorum gucumun yettigi hangi is olursa olsun gidim calisim Gun sonunda ne birikti o kar diyorum .. ama seneler sonrasini dusunursem henuz icinden cikamiyorum :) .... Arkana donupde keske demekdense Calis biraz sabret yeterli parani kazan bazi hedeflerine ulasmada sonrada cikarsin ... HAva soguk zaten :) usutme SIKI giyin ustunu ... birde hasta oldum yazma suraya uzuluruz :)) kib

evet aslinda denemek lazim ama 1 senelik direk kontrat veriyolarmis cikarken bi problem olurmu acaba onu bilemiyorum,,,zaten ben en fazla eylule kadar bilemedin 1 sene kontrat dolana kadar calisirim ondan sonra mbo olursa kendimi derslere konsantre etmem gerekecek,,,bide simdi calisirda okula baslarken isten cikarsam ib-groep un is bul calis okul parani ode demesindende cekiniyorum acikcasi cunku her sene 1013 euro kazanmak icin nerdeyse fulltime calismam lazim ozaman nasil okula giderim fln fln dusunceleride var acikcasi,,,bende ileriyi dusundugum icin bugunu ayarlayamiyorum zaten arkdsm :) dedigim gibi ayda en fazla 180 € kazanabilirim cunku maksimum calisma suresi 5 saat sanirim 8 euroymus saat ucreti (tam emin degilim yalan soylemek istemem) ama ben zaten suan belastng...den 145 euro aliyorum,,,yok arkdsm arkama donupde keske demem (insallah) ora olmassa is bulmam gerekirse markette kasiyerlik isi var bugun gitsem adam aliyo ama ben ordada haftasonu istiyorum adam beni haftaici calistirmak istiyo haftasonu cok ogrenci var die,,,normalde gunduzleri dikkat ettiyseniz fazla kalamiyorum sitede okulda oldugumdan dolayi,okuldan girdigimdede fazla duramiyorum bazen bakip cikiyorum,,, sizleri uzmek istemezdim ama 3 gundur sayfanin en asagisina kim cvrimici diye baktiysaniz nerdeyse butun gun orda benim adimi gorebilirsiniz cunku evdeyim cunku cok felaket hastayim cunku 3 gundur yatiyorum,,, :) sende kib arkdsm ayrica fikrini paylastigin icin cok tesekkur ederim,,,
gecmis olsun bacim . ne diyim ALLAHCC cumlemizin dualarini hayirliya cevirsin de versin . aklimda o kadar tilki varki hepsini zamanla cozebiliyom :)) yoksa dusun dusun elime bisey gecmiyo ..
darısıbasima yazdı:
gecmis olsun bacim . ne diyim ALLAHCC cumlemizin dualarini hayirliya cevirsin de versin . aklimda o kadar tilki varki hepsini zamanla cozebiliyom :)) yoksa dusun dusun elime bisey gecmiyo ..

saol arkdsm allah razi olsun,,,evet rabbim butun dualarimizi hayirliya cevirsin ins ins ins,,,umarim sende diledigin yerlere ulasirsin arkdsm,,,
bencede bu isi kabul et sansli arkadasim. ilerde daha guzel isler icin ozgecmisinde bir deneyim olarak gorulur. TNT cok buyuk ve uluslararasi bir firmadir. Senin icin iyi bir referans. Hollandacan icinde iyi olur.

bir kac kelam da brrnyksl arkadasim icin edeyim. Hayatta hersey sevgi, ask degildir. Ama bizim Turk insanin DNAsindan midir nedir cok duygusaliz. Bu devirde duygusal degil profesyonel dusuneceksin. Hayatinin tamamimini kimse tutup birine adamaz, biri icin bir cokseyden vazgecmez. Herkesin kendi hayati vardir. Olmalidir. Ama biz Turkler yapamiyoruz bunu iste ve sonra pismanliklar vs. basliyor. Tercihlerimiz hayatimizin geri kalanina dogrudan yon vereceginden keske duygusal degilde birazda mantikli dusunebilsek.

Selamlar

Leonardo
Isi kabul etmen is tecruben acisindan sana olumlu katkilar saglayacaktir leonardonunda dedigi gibi daha sonraki is bas vurularinda artisi olacaktir, ancak izin konusunu bastan konusun ve netlige kavustur, kontrat imzalidiktan sonra isi birakirsan yani kontratin yukumluluklerini yerine getirmezsen ilerideki is yasamin icin hic iyi olmaz, ornegin onumzdeki sene bir ise girdin ve uc yil calistin sonra isten cikarildin, issizlik parasina basvurdugnda alacagin yanit ret olacaktir, 5 yil sure ile bu hakkindan yararlanamazsin, baska eksileride vardir eminim su anda bilemedigimiz, Karar asamasinda bunlarida goz onunde bulundurmani tavsiye ederim,
Murat arkadas, tanimadigin insanlar hakinda fikir beyan ederken daha ozenli davranmalisin, ayrica bu forumda kullanilan usluba dikkat edersen kimse senin kullandigin hitap seklini kullanmiyor, cok samimi oldugun kisiler ile yazisirken yada konusrken kullanabilirsin ama tanimadigin insanlara karsi hemde yeni girdigin bir ortamda bu hitap seklini kullanmaman daha uygun olacaktir,

saygilar/Pars
pars yazdı:
Isi kabul etmen is tecruben acisindan sana olumlu katkilar saglayacaktir leonardonunda dedigi gibi daha sonraki is bas vurularinda artisi olacaktir, ancak izin konusunu bastan konusun ve netlige kavustur, kontrat imzalidiktan sonra isi birakirsan yani kontratin yukumluluklerini yerine getirmezsen ilerideki is yasamin icin hic iyi olmaz, ornegin onumzdeki sene bir ise girdin ve uc yil calistin sonra isten cikarildin, issizlik parasina basvurdugnda alacagin yanit ret olacaktir, 5 yil sure ile bu hakkindan yararlanamazsin, baska eksileride vardir eminim su anda bilemedigimiz, Karar asamasinda bunlarida goz onunde bulundurmani tavsiye ederim,

tabi buda karar veremememde bi nokta,,,isten kendi istegimle cikamam kesinlikle biyerden sorun olarak cikicaktir karsima,,,ama bilemiyorum ben polis olmayi istiyorum ilerde bana ne gibi bi katkisi olur bu isin onuda bilemiyorum acikcasi,,,yinede fikirlerini paylastigin icin tesekkur ederim arkdsm,,,,

leonardo06 yazdı:
bencede bu isi kabul et sansli arkadasim. ilerde daha guzel isler icin ozgecmisinde bir deneyim olarak gorulur. TNT cok buyuk ve uluslararasi bir firmadir. Senin icin iyi bir referans. Hollandacan icinde iyi olur.

Selamlar

Leonardo

saol arkdsm fikirlerini paylastigin icin tesekkur ederim,,,pars arkdsmzada yazdigim gibi ilerde polis olmak istiyorum bu ise girer calisirsam bana ne gibi bi katkisi olur ilerde onuda bilemiyorum acikcasi,,,beni tereddutte birakan bi konuda buyuk bi sirket olmasi yoksa coktan kabul etmedigimi bildirmistim yada bastan hic basvurmamistim ama bilemiyorum iste karar vermem icin geriye kaldi son 4 gun,,,
arkadaşım senın için hayırlısı olsun vallahı gonlunce ıstedığin olsun ama ALLAHTAN ıste olsun ben bu sıteye gırdğimdede aynı gunde hatırlıyorsanız mesaj sorunuyla karşılaşmıştım ama neyse ben gayet rahatım bazı arkadaşlar kraldan fazla kralcılığı oynuyorlar ama tabı bu gıbı meseleler ınsanın beynınde bıten şeyler sana başarılar ve yolunda hayırlısı dıyorum
muratbodrum yazdı:
arkadaşım senın için hayırlısı olsun vallahı gonlunce ıstedığin olsun ama ALLAHTAN ıste olsun ben bu sıteye gırdğimdede aynı gunde hatırlıyorsanız mesaj sorunuyla karşılaşmıştım ama neyse ben gayet rahatım bazı arkadaşlar kraldan fazla kralcılığı oynuyorlar ama tabı bu gıbı meseleler ınsanın beynınde bıten şeyler sana başarılar ve yolunda hayırlısı dıyorum

arkdsm inanki wallahi de billahide sana bi kastim bi gicikligim seninle tartismak gibi bi niyetim yok burdaki hic kimseyle olmadigi gibi ama sende nasil seyler yaziosun arkdsm ben tabiki herseyden ve herkesden once allahdan dilerim islerimin yolunda gitmesini ve benim icin hayirli olanini,,,siteye girdigin ilk gundede ileti skntisi yasadik seninle ama zamanla sende siteye bizlere alistiginda hersey yoluna giricektir ins ins ins,,,,
sansli canım senin bu gayretini gördükce diyorum bende inşallahhh oraya geldigim zaman böyle gayretli olur, iyi bi meslek yapabilir ve oraya kolayca alışırım diye ( gerci sevdigimiz eşimiz yanımızda olunca alışmak kolay olur :) ), Hersey gönlünce olsun inşallah karar senin tabiki yorumları okudum giripte ayrılırsan işten sorunlar olurmus sanırım ama istedigin meslegi yaparsan daha da gönüllü olursun calısma konusunda.. Allah büyüktür hangisi hayırlıysa öyle olsun..

Benimde yaş sorunum vardı yaşımı doldurdum ve pazartesi vize basvurusu yapacaz inşallah hayırlısıyla olumlu bi cevap alırım dualarınızı bekliyorum :) Allah yardımcımız olsun :geek:
konyali yazdı:
sansli canım senin bu gayretini gördükce diyorum bende inşallahhh oraya geldigim zaman böyle gayretli olur, iyi bi meslek yapabilir ve oraya kolayca alışırım diye ( gerci sevdigimiz eşimiz yanımızda olunca alışmak kolay olur :) ), Hersey gönlünce olsun inşallah karar senin tabiki yorumları okudum giripte ayrılırsan işten sorunlar olurmus sanırım ama istedigin meslegi yaparsan daha da gönüllü olursun calısma konusunda.. Allah büyüktür hangisi hayırlıysa öyle olsun..

Benimde yaş sorunum vardı yaşımı doldurdum ve pazartesi vize basvurusu yapacaz inşallah hayırlısıyla olumlu bi cevap alırım dualarınızı bekliyorum :) Allah yardımcımız olsun :geek:

saol canim allah razi olsun,,,eger alismak istersen gercekten cabuk alisiyosun es fln hic problem degil bak benim esim imkani olsa bugun doner turkiyeye ama ben seviyorum burayi haliyle ben seviyorum deyince oda sen seviyosan bende seviyorum dio :lol: gelir gelmez biseyler yapmaya calis gercekten bi kaldimi ertelendimi kaliyo hersey ,,,bastan nasil baslarsan oyle gider,,,hemen okuluna basla ,ehliyete git(istiyosan),istedigin yapmak istdiign meslegin okuluna git is nasil olsa bulunuyo para nasil olsa kazaniliyo ama seninde dedigin gibi yaptigin isi sevmekte sevdigin isi yapmakda cok onemli,,,hepimizin hersey gonlunce olsun ins ins ins arkdsm,,,aslinda sanki biraz kafamda netlesti sanki biseyler,,,bu is benim icin gecici oylesine haftasonlarimi rutin islerle gecirmek istemedigimdendi ama bugun ooivaarspas kartimin 2010 kitapcigi geldi ve yine birsuru kurs eglence degisik aktiviteler varmis haftasonlarida var icindeki bazi aktivilerin,,,bakalim belkide boyle bi kursa giderim hem eglenir hemde biseyler ogrenmis olurum,,,basketbol,voleybol,hentbol,futbol,hokey,yuzme,seramik,boyama,resim,tiyatro sinema hemen hemen herturlu faaliyet varmis,,,bakalim artik hayirlisi saol cnm fikirlerini paylastigin icin,,,
arkadaşım oncelıkle ıyı geceler bukadar geç saatte yazdığım ıcın kusura bakma ama yatarken bı an aklıma geldı ve kalkıp pcyı actım ve senın ıletını aldım ve sen grcekten azımlı kararlı ve yerı geldığınde cesursun yanı ınsanlara durustce ve sevıyelı bır sekılde yaklasıyorsun yanı gordugum seyler ınan bana önün herturlu acık ve emın ol en dogru karar senın bıraz kusku duydugun ve kendıne guvenemedıgın ıcındekı o hıs yanı kuskuyla baktıgın bolum bence onu yap ılerde daha ıyı hıssedersın ve onalrın getırısı sana daha buyuk yollar acar ama suphe duyma ıyı yerlerde olursun tabı oncelıkle sağlık mutluluk ınanc ve huzur benden sana saygılar kusurum affola benden de sana dost kapıları acık ben anlayacağımı anladım yanı sn ıyısın sana kotulukle yaklasana bıle yanı gercekten ıyısın ınsanlar bazen bulmaca gıbıdır ya basında cozersın yada sonunda kaybedersın butun kalbımle dualarım senın ıcın en hayılısı
saol arkdsm gercekten,,,anlasabildigimize sevindim tesekkur ederim,,,

estagfurullah arkdsm ne kusuru sadece biraz yanlis anladik birbirimizi ama cozduk sanirim,,,

pardon iyi geceler dilemeyi unuttum,,,

sanada iyi geceler arkdsm,,,

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol