Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Belastingdienst den para geldi

Yorum için giriş yap 38 mesaj · 21.464 görüntülenme
Evet arakdaslar dün hesabıma 1900 euro para yatmıs esimin muhasebecisi basvurmustu mayıs 2009 da evlendim 3 kasım 2009 da geldim hollandaya geldim sunhorse bi arkadasımıza alamazsın demisti sebebi 2009 un 2. yarısında geldi diye ama bende 2. yarısında geldim ve aldım :-)
Tam olarak anlayamadim. Ne parasi bu?
D-lis yazdı:
Tam olarak anlayamadim. Ne parasi bu?

calısmayan ese verilen para evlendikten sonra calısmadım hic bi yerde tr de buraya gelince 12. ayda basladım ise...
Ha peki, anladim simdi. Gule gule harcayin ;)

Onun buraya ne zaman gelip gelmemekle alakasi yoktur zaten. Eger 1 temmuzdan once evlendiyseniz, o seneden itibaren veriliyor o para. Eger 30 hazirandan sonra evlendiyseniz, ondan sonraki seneden itibaren para veriliyor. Kisacasi evlendiginiz tarihe bakiliyor.
2run34 nasilsin gorusmeyeli.ben tam olarak anlamadim ne parasi olduguna benim esim calisiyor fakat ben tr hic calismadim ve agustosta evlendik bizde faydalanabiliyormuyum bu paradan.
merhaba 2run34 bende senin gibi 1 mayista evlendim en 5 kasim 2009 da hollandaya geldim senden 2 gun sonra yani bu belastingsdienste nasil basvuruluyor bende almak istiyorum alabilirsem tuurlijk maar deneyellim yardim edersen sevinirim....
pasakurt yazdı:
2run34 nasilsin gorusmeyeli.ben tam olarak anlamadim ne parasi olduguna benim esim calisiyor fakat ben tr hic calismadim ve agustosta evlendik bizde faydalanabiliyormuyum bu paradan.

iidir dostum seni sormalı.bu para evlendikten sonra sigortalı bir iste calısmadıysan hollandaya gelince vergi dairesine basvuru yapıyorsunuz basvuru formunun ismi ne ben bilmiyorum cunki esimin muhasebecisine mail attım oda dogru böyle bi sey var dedi evlilik cüzdanını ve pasaportu oturum kartı fotokopisini ve hesap numarasını gönderin dedi bende postaladım sonra vergi dairesinden bi mektup geldi eger böyle bi para ödenmesi gerekirse ******nolu hesaba atarız diye ilk basta ben olumlu bakmadım sonra maası aldım internetten baktım maasım yatmıs ertesi gün bide baktım 1900 euro daha yanında acıklaması belastingendiest diye ertesi günde mektup geldi paranız hesaba aktarılmıstır diye hepsi bu.
D-lis yazdı:
Ha peki, anladim simdi. Gule gule harcayin ;)

Onun buraya ne zaman gelip gelmemekle alakasi yoktur zaten. Eger 1 temmuzdan once evlendiyseniz, o seneden itibaren veriliyor o para. Eger 30 hazirandan sonra evlendiyseniz, ondan sonraki seneden itibaren para veriliyor. Kisacasi evlendiginiz tarihe bakiliyor.

tesekkurler d-lines.....allah hepimizin yardımcısı olsun.
umuder yazdı:
merhaba 2run34 bende senin gibi 1 mayista evlendim en 5 kasim 2009 da hollandaya geldim senden 2 gun sonra yani bu belastingsdienste nasil basvuruluyor bende almak istiyorum alabilirsem tuurlijk maar deneyellim yardim edersen sevinirim....

merhaba umuder sende aynı benim gibisin eger ayrı evde kalıyorsanız yani esine ait kirada olabilir o zmn sende alırsın 1900 euro bu sene icin.allah hepimizin yardımcısı olsun..
Allah güle güle harcamak nasip etsin inşallah.böyle bi kanun belçikada da varmıdır acaba.bileniniz varmı?
bu ne parası ben anlamadım bu parayı kimler alabilir her evlenip giden alabılıyomu ne şartlar isteniyoki almak için
murat_k yazdı:
bu ne parası ben anlamadım bu parayı kimler alabilir her evlenip giden alabılıyomu ne şartlar isteniyoki almak için

Bu para hollanda devletinin yabancılara verdigi para evlendikten sonra tr de hic bir sigortalı isde calısmadıysan buraya geldiginde vergi dairesine basvuruyorsun sana bi formul veriyor onu dolduruyorsun sonra bekleme zamanı.(ben vergi dairesine basvurmadım esimin muhasebecisi halletti herseyi) evlendigin tarihten itibaren aylık 160 euro felan para ödüyor ama evlendikten sonra calısmamıs olman lazım ve kaldıgınız ev size ait olmalı kirada olabilir mesela ben 2010 icin basvuramam cünk ise basladım.
algemene heffingskorting miymi 2run34??
umuder yazdı:
algemene heffingskorting miymi 2run34??

formul o olması lazım ama dedigim gibi emin degilim bizim islemleri muhasebeci yapmıstı.
turanim hayirli olsun .. blasten e bulasmasaydiniz keske. Biz istemedik ... bazen maasiniz yuksek gelecek siz blastene odeyeceksiniz bazen o size odeyecek bundan sonraki yillariniz boyle gidecek ... Biz bulasmadik , esimin patronu vs.. zararlarindan bahsetti bizde yaptirmadik . hersene forum doldurup bunlarla ugrasilmaz ... hayirli olsun sana ...
darısıbasima yazdı:
turanim hayirli olsun .. blasten e bulasmasaydiniz keske. Biz istemedik ... bazen maasiniz yuksek gelecek siz blastene odeyeceksiniz bazen o size odeyecek bundan sonraki yillariniz boyle gidecek ... Biz bulasmadik , esimin patronu vs.. zararlarindan bahsetti bizde yaptirmadik . hersene forum doldurup bunlarla ugrasilmaz ... hayirli olsun sana ...

Saolasın kardesim bu para ayrı zaten daha alma sansım yok calısıyorum sen istesende istemesende calısınca belastingendienst te mecbur para ödüyeceksin her sene maasına göre :-) vergi hesabı bu para bagımsız.
o senin dediginden ayri bisey bu ... Neyse insALLAHCC dedigin gibidir ama hanimin dedigine gore yine okuttum yazini yok diyor o ayri diyor ... :) hadi hayirlisi bakalim
darısıbasima yazdı:
o senin dediginden ayri bisey bu ... Neyse insALLAHCC dedigin gibidir ama hanimin dedigine gore yine okuttum yazini yok diyor o ayri diyor ... :) hadi hayirlisi bakalim

Biz para gelince direk alkmaar belastingendiensti aradık esimde bana demisti bekleyelim geri isterler diye sonra aradı sordu zaten bunun icin hersene basvuru yapmak lazımmıs bu parayı geri almıyorlarmıs bi nevi yardım hesabı evlendikten sonra calısmadım ben esim karsıladı herseyi saglık sigortası felan ama calısmaya baslayınca vergi ödemem lazımmıs bunun icinde yıllık maasıma göre belirliyorlarmıs zaten isyeride aynı seyi söylemisti ama emin olun para ödemesiz zaten gecmise dönük para calısmıyor olsam yine alacakmısım cunki benim her ay saglık sigortası yaprtımam gerekli ya banada esim bakıyor olacaktı yani para devam edecekti su an calısıyorum 2010 yılı icin basvuru yapamam.Esimde geri ödenecek sanmıstı aradık emin olduk zaten forumda sanslı da almıstı bu parayı geri ödeme felan yapmamıslar.sanslı 3-4 yıllık parası almıstı galiba..yazımızı okursa bi cvp verir :-)
:)) insALLAHCC dedginiz gibidir . paradan bize de gonderin :)) hele sansli abooo 10000 euro gelmisdir :P hahah gule gule kullanin
darısıbasima yazdı:
:)) insALLAHCC dedginiz gibidir . paradan bize de gonderin :)) hele sansli abooo 10000 euro gelmisdir :P hahah gule gule kullanin

Evet sanslı baya almısdır oda ehliyete harcamıs öyle diyordu saolun allah herkese kolaylık versin.Serkan forumda bak baya alan olmus bu parayı ama sunu söylüyüm ben ilk geldigimde alkmaara belastingendienste gittigimde ordaki memur hic yardım etmedi allahtan muhasebeci biliyorda kuralları ona göre hızlı bi sekilde yaptı.Ordaki memurlar anlatmıyor herseyi...
internetten simdi biraz arastirdik varmis boyle birsey ya yillik yada aylik veriliyor yaziyordu.birsey daha sorucam bizim burda bir akraba daha var oda geleli bir yil oluyor ama oyle birseyden haberleri yoktu ve ise basladi onlarda artik bunlar faydalanabilirmi yoksa olmazmi acaba bununla ilgili bilgin varmi
pasakurt yazdı:
internetten simdi biraz arastirdik varmis boyle birsey ya yillik yada aylik veriliyor yaziyordu.birsey daha sorucam bizim burda bir akraba daha var oda geleli bir yil oluyor ama oyle birseyden haberleri yoktu ve ise basladi onlarda artik bunlar faydalanabilirmi yoksa olmazmi acaba bununla ilgili bilgin varmi

En iyi cvbı belastingendiensti arayarak sormak.Allah hepimizin yardımcısı olsun.
anladim.peki basvurduktan sonrada her ay 160 lira yaticak mi tekrardan.hayirli olsun bakalim bizde faydalanabilecekmiyiz,

ALLAH (cc) YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
pasakurt yazdı:
anladim.peki basvurduktan sonrada her ay 160 lira yaticak mi tekrardan.hayirli olsun bakalim bizde faydalanabilecekmiyiz,

ALLAH (cc) YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN

Eger calısmassan her ay yatar gecmis senelerde alırsın eger önceden evlendiysen...
evet arkdslar yazilarinizi okudum cvp hakkimi kullaniyorum :) ...ben 2003 de evlendm 2008 mayis sonu geldim,,,2008 de basvurduk ( algemeen heffingskorting) ve 2006-2007-2008 aldik 4 bine yakin para aldik yanlis hatirlamiyorsam ve sizinde dediginiz gibi hepsi esimin ve benim ehliyetimize gitti aama olsun(benim gibi araba manyagi birinin gozune para gorunmedi acikcasi :lol: ) ehliyetimi aldimya gerisi bos,,,

bu parayi evlendiginiz sneelerin formullerini doldurarak alabiliyosunuz calismayan es alabilyor bunu,,,benim 2009 basinda kesmislerdi bu parayi 6 ay fln alamadim sebep olarak (1 yillik)oturumumun(5 yilliga) uzatilip uzatilmicagini bilmedikleri icin kestiklerini soylemislerdi bende o arada 5 yilligi alipda kartin fotokopisini yolladim sonra o alamadigim 6 aylik parayida yollamislardi...boyle iste arkdslar baska sormak istediginiz bisey olursa bildigim konular uzerine cvplamaya calisirim,,,
darısıbasima yazdı:

:lol: :lol: :lol: 10000 euro olmasada hayalimi(ehliyetimi)gerceklestirmeme yetmisti o da bana yetti zaten,,,,
sansli yazdı:
evet arkdslar yazilarinizi okudum cvp hakkimi kullaniyorum :) ...ben 2003 de evlendm 2008 mayis sonu geldim,,,2008 de basvurduk ( algemeen heffingskorting) ve 2006-2007-2008 aldik 4 bine yakin para aldik yanlis hatirlamiyorsam ve sizinde dediginiz gibi hepsi esimin ve benim ehliyetimize gitti aama olsun(benim gibi araba manyagi birinin gozune para gorunmedi acikcasi :lol: ) ehliyetimi aldimya gerisi bos,,,

bu parayi evlendiginiz sneelerin formullerini doldurarak alabiliyosunuz calismayan es alabilyor bunu,,,benim 2009 basinda kesmislerdi bu parayi 6 ay fln alamadim sebep olarak (1 yillik)oturumumun(5 yilliga) uzatilip uzatilmicagini bilmedikleri icin kestiklerini soylemislerdi bende o arada 5 yilligi alipda kartin fotokopisini yolladim sonra o alamadigim 6 aylik parayida yollamislardi...boyle iste arkdslar baska sormak istediginiz bisey olursa bildigim konular uzerine cvplamaya calisirim,,,

selam sansli

benimde geldigimden beri kafama bu takiliyordu.kimseden net bir cevap alamadim.kimsede yardimci olmadi.simdi gecmise donuk bende basvurabilirmiyim.ben 2 mart 2006 da evlendim.29 nisan 2008 de geldim,23 haziran 2008den itibaren burda calisiyorum.bende faydalanabilirmiyim.algemeen heffingskorting belasting nin sitesinde var ama hangi formulu doldurmamiz gerekiyor.bana ayrintili cevap yazip yardimci olursan memnun olurum

selamlar
2006 da evlenip 2010 da hollandaya gelenler yani ben alabiliyormuyum belastingdienst den para _? arkadaslar ?????????????
alabiliyorsun mart ayinda evlere vergi dairesinden bir kagit geliyormus sanirim sorarsin.sende istersin o zaman bazi seyleri doldurmana gerek kalmiyormus otomatik doldururlmus oluyormus.vergi dairesini sitesi var ordanda girip bakabilirisn ama sen bu sene basvuruda bulun cunku bes yili gecerse yani seneye kalmasin ondan sonra bes yili asan yillin parasini alamiyorsun diye biliyorum.tabi turkiyede calismamis olucaksin.eger calismadiysan sanirim 8 10 bin alirsin.simdiden hayirli harcamalar
reisbey2008 yazdı:

selam sansli

benimde geldigimden beri kafama bu takiliyordu.kimseden net bir cevap alamadim.kimsede yardimci olmadi.simdi gecmise donuk bende basvurabilirmiyim.ben 2 mart 2006 da evlendim.29 nisan 2008 de geldim,23 haziran 2008den itibaren burda calisiyorum.bende faydalanabilirmiyim.algemeen heffingskorting belasting nin sitesinde var ama hangi formulu doldurmamiz gerekiyor.bana ayrintili cevap yazip yardimci olursan memnun olurum

selamlar

slm arkdsm

simdi arkdsm bu calismayan ese verildiginden dolayi senin hakkin olup olmadigini inan bilemicem,,,cunku soyle diyolarki diyelimki 2010 ocak ayinda geldin ve belastingdienste basvurdun oturum karti bsn numaranla adamlar inceliyomus ve senin hakkin olup olmadigina bakiliyomus eeger geldligin sene yani 2010 yili icin alma hakkin varsa ondan sonra geriye donuk yillarinkine basvuruyosun ama sanirim once 2010 icin hakkin varmi onu ogrenmen gerekiyo,,,simdi sen gelmissin 1 ay sonra calismaya baslamissin haliyle 1 aylik bi hakkin olmasi gerek ordan ,,,ama simdi calisiyosun ve hakkin yok ileriki donemler icin hakkin olmadigindan geriye donuk yillarinkine basvurma hakkin varmidir inanki bilemiyorum,,,esin bunu bizzat belastingdienste sorsun gerci onlar da bisey bilmiyolar genelde ama belki bi fikir verebilirler...inanki yardimci olmak isterdim ama bildigim en kesin sey bu parayla ilgili calismayan esin aldigidir ki sen suanda calisiyomussun,,,ama geriye donuk yillarinkiler icin belastingdienste mutlaka danisin derim ben,,,kusura bakma arkdsm yardimci olamadim,,,

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol