arkadaşlar bana ankaradan telefon geldi ve yüzyüze görüşmek üzere büyük elciliğe randevu verdiler bu cumaya ben 04.12.2009 da vize muracatı yapmıştım sözlü mulakata gerek olmadığını söylemişlerdi acaba neden şimdi vize bekllerken böyle bişe oldu birde dofide numaram cıkmıyor
belcika aile birleşimi
Ali kardesim Dofide numaranin cikmamasi biraz normal,Dosyan Dofide olsada sisteme gecmesi zaman aliyor.Soyle aciklayayim ..
Dosyani incelemeye aliyorlar,sisteme gecmiyor,cunku belirli zamanlarda siteyi yeniliyorlar.sen internetten goremiyorsun,hatta dofiyi aradiginda onlarda dofi numaranla sistemde gormedikleri icin ''dosyaniz ulasmamis'' diyor..Aslinda evraklari teslim ettiginden 2 hafta sonra kadar Dofiye ulasiyor.Istisna durumlardada uzadikca uzuyor,,,dosyayi gondermiyorlar,bir sebep uzere beklemeye aliyorlar,(ama tam 1.5 ay olmus)bazende unutuyorlar(unknonw isimli uyede oldugu gibi)..
Belki bu vakte kadar bekletmisler,incelemeye almislar,bir durum uzerine simdi randevu talep etmis olabilirler.
Peki ek evrak vs.. istediler mi?
Kalbimde gecen su ; Gittiginde Pasaportunu vizen ile verirler.Buyuk ihtimal.
Istemedigim sey ; Dosyani unutmus,kaybolmus olmasi.
Diger konu.Gebelik,yeni bebek,hastalik... bu insanlara etki edecegini sanmiyorum.
Hic bir faydasi olmayacaginida dusunuyorum.Esin Belcika Pasaportluymus..Ne guzel.Bu durumlarda Vize cok cabuk ve sorunsuz cikiyor zaten..Bir sorun olmassa kisa zamanda gidersin.Ben esim gebeyken ugrastim 5 ay once,,basvurmadigim yer,yalvarmadigim insan kalmadi.
Noterden sadece 3 gun kalicam yoksa Sinir disi edilmemi kabul ediyorum diye evrak dahi cikarmayi teklif ettim.Olmadi..Benim esim bir Flemen,NL Pasaportluydu ..Evli oldugum icin,,dogum dahi olsa potansiyel eroin kacakcisi muamelesinden kurtulamadim.
Insallah biraz daha insaflanmislardirda,bundan sonra daha dusunceli olurlar.
Ali Oflaz/Sen nerelisin?Kazakistan,Rusya,Ukrayna.. burlarda Universite okuyan akraban varmi?
Oflaz soyisimli bir arkadasim vardi universiteden :)
Dosyani incelemeye aliyorlar,sisteme gecmiyor,cunku belirli zamanlarda siteyi yeniliyorlar.sen internetten goremiyorsun,hatta dofiyi aradiginda onlarda dofi numaranla sistemde gormedikleri icin ''dosyaniz ulasmamis'' diyor..Aslinda evraklari teslim ettiginden 2 hafta sonra kadar Dofiye ulasiyor.Istisna durumlardada uzadikca uzuyor,,,dosyayi gondermiyorlar,bir sebep uzere beklemeye aliyorlar,(ama tam 1.5 ay olmus)bazende unutuyorlar(unknonw isimli uyede oldugu gibi)..
Belki bu vakte kadar bekletmisler,incelemeye almislar,bir durum uzerine simdi randevu talep etmis olabilirler.
Peki ek evrak vs.. istediler mi?
Kalbimde gecen su ; Gittiginde Pasaportunu vizen ile verirler.Buyuk ihtimal.
Istemedigim sey ; Dosyani unutmus,kaybolmus olmasi.
Diger konu.Gebelik,yeni bebek,hastalik... bu insanlara etki edecegini sanmiyorum.
Hic bir faydasi olmayacaginida dusunuyorum.Esin Belcika Pasaportluymus..Ne guzel.Bu durumlarda Vize cok cabuk ve sorunsuz cikiyor zaten..Bir sorun olmassa kisa zamanda gidersin.Ben esim gebeyken ugrastim 5 ay once,,basvurmadigim yer,yalvarmadigim insan kalmadi.
Noterden sadece 3 gun kalicam yoksa Sinir disi edilmemi kabul ediyorum diye evrak dahi cikarmayi teklif ettim.Olmadi..Benim esim bir Flemen,NL Pasaportluydu ..Evli oldugum icin,,dogum dahi olsa potansiyel eroin kacakcisi muamelesinden kurtulamadim.
Insallah biraz daha insaflanmislardirda,bundan sonra daha dusunceli olurlar.
Ali Oflaz/Sen nerelisin?Kazakistan,Rusya,Ukrayna.. burlarda Universite okuyan akraban varmi?
Oflaz soyisimli bir arkadasim vardi universiteden :)
yok kardeş ben şereflikochisarlıyım ankaraya bağli arkadaşim aşşa yukarı banada bir hafta sonra muracat edeli 3 ay olacak dört yıllıkta evliyiz önümüzdeki ayda bebek olacak gerekenleri götürücem ama şöle bir olanak varmı acaba gittiğimde bana vizede verebilirlermi pasoportum ile beraber inşallah öyle bir durum olsa cvp ların icin cok teşekür ederim arkadaşim saolasın
Dogru yahu 3 ay olmus nerdeyse,ben yanlis gormusum.
Vallahi bu IKS sistemi oldu olali boyle birsey duymadim isin dogrusu,,verseler dahi pasaportu
sana vermezler..Iks ye yollarlar onlarda Kargoyla sana yolluyor.
Belki konusacaklardir,,ne konusurlar oda belli degil..Sahte evlilik mi,degil mi diyede
abuk sabuk sorular soramazlar ortada bebek var..
Bilmedigimiz bir sorunda yok degil mi?Belki ozel bir durum icin gorusmek isterler..
Ama sen icine hep ferah tut kardes.Olayin kotu yanini asmissin..
3 ay beklemek ,evlenmektende zor.Bu aralar son zamanlarin insallah.
Hazirlikli ol,tedarikli ol.Hallet gel.
Vallahi bu IKS sistemi oldu olali boyle birsey duymadim isin dogrusu,,verseler dahi pasaportu
sana vermezler..Iks ye yollarlar onlarda Kargoyla sana yolluyor.
Belki konusacaklardir,,ne konusurlar oda belli degil..Sahte evlilik mi,degil mi diyede
abuk sabuk sorular soramazlar ortada bebek var..
Bilmedigimiz bir sorunda yok degil mi?Belki ozel bir durum icin gorusmek isterler..
Ama sen icine hep ferah tut kardes.Olayin kotu yanini asmissin..
3 ay beklemek ,evlenmektende zor.Bu aralar son zamanlarin insallah.
Hazirlikli ol,tedarikli ol.Hallet gel.
ali kardeşim senle benzeşen yanlarımız var. bizde evlendikten yaklaşık 2 yıl sonra başvurduk ve eşimde hamile 1.5 ayımız var bizimde... fakat eşim belçika vatandaşı olmadığı için mülakata aldılar ve her türlü soru soruyorlar, eşinle nerde tanıştığınızdan nasıl tanışdığınıza kadar kaç kere görüştünüz nerde buluştunuz filan gibi abuk subuk sorular bile soruyorlar... yanında giderken çeşitli zamanlarda birlikte çekilmiş fotoğraflarınızıda götür yanında stüdyo fotoğraflarından ziyade normal fotolar götür sakin ve kendinden emin bir şekilde her soruya cevap ver...eşinede belçikada benzer bir mülakata çağırmadılarsa sıkıntı yokda bizde öyle bir durumda oldu... ama dileğim inşallah güzel haberlerle dönersin...
evet kardeşim eşim hollanda doğumlu ama işte biolmiyorum evimiz var belcikada süresiz kontratlı işide var başta bbana gerek olmadına mulakatın dedilerdi şimdi cağirdilar tamda vize haberi beklerken birde tam üc ay olmak üzereydi
abicim sıkma canını kendine güvenin gelsin her türlü şeye hazırlıklı git foto fln al yanına. orda seni azarlayabilirler gayet sakin ol bunu unutma. heran herşey olabilir belki pasaportunu git al iks den derler vizeli halde :)
cunku iks saat 3-4 arası pasaport teslimi yapıyor o arada alabilirsin de diyebilirler
bu arada saat kaça verdiler randevu ?
cunku iks saat 3-4 arası pasaport teslimi yapıyor o arada alabilirsin de diyebilirler
bu arada saat kaça verdiler randevu ?
saat sabah dokuza perşembe günü verdiler telde iks deki kıza dedim başta benden mulakat istemedilerdi bir sıkıntımı var acaba eksik evrak felan dedim yok biz bilemeyiz ama seni görmek istemiş olabilirler dedi vizeniz halen işlemde dedi
anladım abicim 9 da ise seni normal mulakata alacaklar eğer hareketlerinden falan şüphelenirlerse içeri alıp yazılı mulakat yapıyorlar. gayet sakin ol yanına gene dediğim gibi kanıt al düğün cd si fotogaf olmazsa bunlarıda ek olarak sunmak istiyorum de. birde esinin ayakkabı numarasını sevdiği yemegi nerde tanıştığınızı görücü usulu mü değil mi. görücü usulu bile olsa sakın bunu belli etme. ondan sonra hangi rengi sever vs vs gibi sorularda sorulabilir ve esinede orada aynı sorular sorulabilir yani bilinçli cevaplar verin
bunlar nasıl insanlar arkadaş ya allah bunları bildi gibi yapsın 5 senedir evliyiz ilk defa muracat etdik birde cocuk olacak halen bunlarla uraşiyolarsa ben nedeyim bunlara arkadaş verin milletin vizesini kardeşim herkezi dert sahibi edecekler illakide yazık hanım hasta orda perişan bende burda ellerine ne gececek anlamıyorum nediyelim arkadaşlar allah herşeyin hayırlısını bunlarında aklına kalbine insanlığı nasip etsin
Ohhoo Ali Oflaz sakin ol dostum,, neleri var neleri..
Cocuk olcaga bakmiyo bunlar,cocuk oluyo buyuyo okula basliyo ortada baba/ana yok
ama onlarin derdi degil bu.Bunlari obur dunyada nolur bana goster YUCE RABBIM..!
Kardes sen bir alt baslikta soyle demissin ;
inşallah kardeşim teşekür ederim cvp verdiğiniz icin inşallah bu ay sonuna bir cvp alabilirim
eşim ora vatandaşi ayrıca
Burdada Hollanda dogumlu demissin,,esinin 5 yillik karti var sanirim..yani Belcika vatandasi degil.
Eger onceden Hollandada basvurup red aldiysaniz belki bunun icin cagiRiyorlardir.
Cocuk olcaga bakmiyo bunlar,cocuk oluyo buyuyo okula basliyo ortada baba/ana yok
ama onlarin derdi degil bu.Bunlari obur dunyada nolur bana goster YUCE RABBIM..!
inşallah kardeşim teşekür ederim cvp verdiğiniz icin inşallah bu ay sonuna bir cvp alabilirim
Burdada Hollanda dogumlu demissin,,esinin 5 yillik karti var sanirim..yani Belcika vatandasi degil.
Eger onceden Hollandada basvurup red aldiysaniz belki bunun icin cagiRiyorlardir.
Ohhoo Ali Oflaz sakin ol dostum,, neleri var neleri..
Merhaba Arkadaslar..Değişik dertler değişik sorular okudum burada.LAkin ben Ben 03 subat 2010 da tüm evraklarla basvurdum aile birleşim vizesi için.Subat 21 subatta UPS ile vize vurulmus halde teslim ettiler.Mülakat falanda istemediler.
vize üzerinde 15 martta cıkıs yapabileceğim yazıyor.Fakat değişik yerlerde Belçika vizesi almak ülkeye giriş hakkı vermez diye yazılar okudum.Şimdi 15 martta uçak biletim var Belçika ya varınca sorun cıkarmı? Yorumlarsanız sevinirim..
Birde Atabilgin Arkadaşa aynı soruyu sormak istiyorum.Anladığım kadariyle siz su an Belçikadasınız.Bu tahminim dogru ise Belçika sınırından içeri girerken yasadığınız deneyimi Bizlerle paylaşırmısınız.Girerken neler soruyorlar/sormuyorlar.Sadece pasaporttaki vize ye bakıp geçin mi diyorlar.Cevaplarsanız sevinirim..
edoxia vizeli pasaportunu koy cebine ucakdan inince bakacaklar pasaportuna bide ucakdan birine rica et fransızca veya flamanca bilen birine yanında yardımcı olsun nereye gidiyorsun diye sorarlarsa eşim dışarda bekliyor diyebilesin. onun haricinde hiç bir problem çıkmayacaktır
Teşekkür ederim Barış,İnglizce konusabilirim ama umarım onlarda anlayabilir.Bu forum çok iyi geldi bana.Pasaportta Vize gecerlilik tarihi 15,03,2010 da baslıyor yazıyor.15 inden itibaren çıkış yapabilrim değilmi ?
evet edoxia o tarihden itibaren cıkabilirsin yani o günüde kapsıyor :) şahsen ben aynı gun gitmeyi planlıyorum vizem cıkarsa. ingilizce konusursan %100 anlarlar :)
Çok teşekkür ederim dostum.Bak komik bi olay anlatacağim kısaca.Ben 21 günde vize aldım anlamadım nasıl oldu amma neyse.Bir hafta sonrasına da bilet aldım Sabah 7 de izmir ADB havalimanına geldim.Chek in de ki kız 15 den önce cıkamzssın dedi .O heyecanla vizeye bakmamısım bile Bilet yandı arkamdan su doken annem hala gülüyor.Ben salaklığıma yanıyom biletle beraber : )
Birde Atabilgin Arkadaşa aynı soruyu sormak istiyorum.Anladığım kadariyle siz su an Belçikadasınız.Bu tahminim dogru ise Belçika sınırından içeri girerken yasadığınız deneyimi Bizlerle paylaşırmısınız.Girerken neler soruyorlar/sormuyorlar.Sadece pasaporttaki vize ye bakıp geçin mi diyorlar.Cevaplarsanız sevinirim..
edoxia ben hala türkiyedeyim vizem çıkmadı henüz... belçikaya girerken genelde sorun çıkarmıyorlarmış fakat sebepsiz yere sorun çıkardıklarıda oluyor benim eşimin 5 yıllık kartı olduğu halde birkeresinde 2 saat kadar nezaret gibi biyerde tutmuşlardı. ama genelde sorun olmuyor biliyorum çünkü eşim sıksık belçikaya gidip geliyor...
Temennim bir an önce Vize'nin cıkmasıdır Atabilgin,Allah sabirlar versin.İnşallah yakında orada olursun sende.
Son bir sorum daha olucak musadenizle...Aile birleşimi durumlarında(benim durumum gibi) seyahat sağlık sigortası isteniyormu?Elçilik yada IKS benden istememişti Belçikaya girişte isterlermi acaba???
yok istenmiyor. istenseydi vizen cıkmadan önce isterledi.
merhaba arkadaşlar 15 gün önce belçikada evlilik yapmak için vize başvurusunda bulundum ertesi gün mülakata çağırdılar evraklarımın hepsi tam 10 gün öncede tekrar çağırdılar yazılı sorularıda cevapladım iks de pasaport işlemde yazıyor dofide vize sorgulamada ise henüz bir şey yazmıyor evleneceğim kişi brükseldeki merkezi telde arayıp sordu evraklarım bir hafta önce elllerine ulaşmış beklemedeyiz yani bu konu hakkında bilgisi olan varmıydı yada daha önce bu şekil bir evlilik yapan
Herkes bu sekilde evlilik yapiyor kardes,baska sekli mi var bunun.
Evraklarin erken gitmis,esin Belcika vatandasi sanirim,eger oyleyse en fazla 1 ay icerisinde cevap
alirsin ,bu cevapta olumlu olur.
Evraklarin erken gitmis,esin Belcika vatandasi sanirim,eger oyleyse en fazla 1 ay icerisinde cevap
alirsin ,bu cevapta olumlu olur.
kardeş ben belçikada evlilik yapacağım henüz nişanlıyım ikinci evliliğim olacak evleneceğim kişi belçika vatandaşı başvurduğum vize şekli belçikada evlilik vizesi
Sıkıntı yok kardeş,Nevilenin dediği gibi başka yolu yok.İşin püf noktası sabır ve sabır.Çıkana vize 4 günde cıkıyor,bekleyen 7,8 aya kadar bekliyor.Allah sabırlar versin cümlemize..
eyvallah...
merhaba herkese selam ben hollandadaki nişanlınımın yanına gidebılmek icin basvuru yaptım red aldım nişanlım şimdi belcikaya tasınıyor orda calısacak ev tutucak fakat nişanlı gidip orda evlenebılırmıyım yada beraber yaşama adı altında vize başvurusu yapııp o şekilde evlenebilirmiyim 2 senedir ugrasıyoruz artık bıktım yanı psikolojim bozuldu bilenler varmı yardımcı olursa sevinirim .
nefaydasıvar benım durumumda sen gıbı galıba bende evlenmek ıcın basvuru yapıcam ama vıze alınca orda esimin yanında kalabılırmıyım acaba yksa gerımı yolluyolar
maxima kardeş durumumuz aynı vize alırsan orada eşinin yanında kalabilirsin
acaba bu yolla vizen alan varmı aranızda
1
2
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol