Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

belcikadan hollandaya gelmek istiyen arkadaslar buraya

Yorum için giriş yap 74 mesaj · 71.832 görüntülenme
hakkaten sekerpınarı yıne kayboldun ya ne yapıyosun ne durumdasın
alper şekerpınarı siteyi terk etti galiba...
galıba oyle oldu bı ara nıl takılıyodu oda calıstıgı ıcın gelemıyo fazla tabı benercan vardı nerde bunlar yaaaaffffff
valla ben siteyi terk etmeyi düşünmüyorum..onlarda gelir elbette
Evet sekerpinari yogun oldugundan dolayi gelemiyor. Bunuda yinelemisdi...

Umarim yogunlugu azalir siteye tekrar gelir. Yada aramiza bu konuda bilgili arkadaslarda katilir...

Hepinize kolay gelsin
ugur abı bız elımızden geldıgınce yardım etmeye calısıyoruz ama bızde takıldıgımız yerler cıkıyo ve bızede bılgı verecek bırıne ıhıtyacımız var ıns hemen gelır
arkadaslar ben hala soruma cevap alamadım belçika sizin dediginiz gibi benim nişanlım almanyadan ev tutsa ordan oturum alsa bende 3 aylık vıze alsam orda nikah yapsak ben de orda oturum alabişlirmiyim belçikada oldugu gibi almanyadada oluuyormu bu dedigninz ne zaman cevap verirsiniz acaba almanya daha yakın benım nişanlıma sınır belçika uzakta kalıyor ona işide var hollandada ve almanyanı kanunları ney aile birleşimi çin birde oınu cevaplarsanız sevinirim??
valla arkadaşım Almanyada olacağını hiç sanmıyorum çünki orda da uyum yasası çıktı yanılmıyorsdam yada çıkmak üzere belki daha iyi ilen birileri vardır onların orumlarınıda bekle istersen.hem söyledğinden de pek bişen anlayamadım ben olayı biraz daha açsan anlaşılır bi şekilde anlatsan belçikaya geleceksen neden almanyaya gidip ev tutuyosn anlayamadım...!
arkadasım ben belçikadan ev tutmayacam şimdi belçikadan ev tutarsa eşim bende orda nişkah yaparsam orda kalıyorum yanı hollandaya müracat edebiliyorum acaba diyorum almanyadan yapsam oluyormu dedim yanı nikahı almanyada yapsam nişanlım almanyadan ev tutsa ordan oturum alsa dedim biraz açıklaybilmişimdir insallah
ozgurluk_46 yazdı:
arkadaslar ben hala soruma cevap alamadım belçika sizin dediginiz gibi benim nişanlım almanyadan ev tutsa ordan oturum alsa bende 3 aylık vıze alsam orda nikah yapsak ben de orda oturum alabişlirmiyim belçikada oldugu gibi almanyadada oluuyormu bu dedigninz ne zaman cevap verirsiniz acaba almanya daha yakın benım nişanlıma sınır belçika uzakta kalıyor ona işide var hollandada ve almanyanı kanunları ney aile birleşimi çin birde oınu cevaplarsanız sevinirim??

selam arkadaş öncelikle anlatmak istedigini bence tam anlatamamışsın öncelikle almanyaya turust bile gitmen çok zor bunu bil aile birlesimi bile yapsan çok zor dil engeline takılırsın sen almanya şartlarını soruyor eşinin hollandada işi oldugunu soruyor belçikaya gelmek istiyorsun ne yapmak istiyorsan anlasılır bışekilde anlat bizde anlayalım ona göre bildigimiz kadar bilgileri elbette paylaşırız ALLAH yardımcınız olsun
orhan haklı acık ve net yaz durumunu
Kesin olmamakla bildiklerimi, saglam yerlerden okuduklarimi soyleyeyim..

Hengelo Almanyaya yakin, ve nisanliniz Nl vatandasi yahut oturumlu ise almanyaya gecebilir, orada resmi kaydini yaptirip bi ev tutabilir. sizde bi schengen vizesi ile AB sinirlarina dahl olup nisanliniza kavusabilirsiniz. Ancaaak, almanyada nikah yapma olasiliginiz duyduguma gore sifira yakin, gecici vize ile basvuru almiyorlar diye okudum. ama eyaletten eyalete farkeder soyleyim. yani nikah islemlerinizi TRde yaptirmaniz sonrasi, nisanliniz sizi aile birlesimi yoluyla max 6 hafta surede, tabiki geliri ii duzeydeyse ve evi genisse (kisi basi 20-25 mt2 yasam alani soruyormus alman belediyeler) size vize verilior. once gecici (5 aylik) sora 5 yillik oturum alabiliyorsunuz. en az 3 ay beraber almanyada ikamet edip NLye donus yapabilrisiniz belcika olayinda oldugu gibi.

bildiklerim bu kadar, umarim anlasilir olmustur
selam arkadaslar benim sorum var sizlere insallah cvb verirsiniz sevinirim şimdi bu hollanda dil sınavında sorular aynımı degişiyormu yani burdan indirdigim bir 100 soruluk cde var ondakilerle aynımı nasıl çalısmamı tasfiye edersınız bana birde bu sorlara çalısırsam yazın allah kısmert ederse sınava girecem yılbasından sonrada istegimi yapacak nişanlım birde sorular aynı degilse nerden ve nasıl ulasacaz bu sorualara hollanda hükümeti gönderiyomu yoksa bizm i telafi edecez sruları cvblarınızı bekliyorum arkadaslar insallah dua edin bana kendime güveniyom ben

eger bbu sorlarsa 2 haftada ezberlerim ben bu soruları ondan sonra karsıt zıt kelimeleri

ezberleyecem kendime güvenim var

hadin bekliyorum cvblarınızı insallah aynıdır
arkadasım sorular aynı merak etme ama yanlıs bolumde cevaplarını arıyosun dıger hollanda bolumunde sorularını sorarsan daha fazla bılgı alabılırsın hollanda vızesı hollanda sınavı bolumune bı goz att ok
selamlar

ben hollandadan belcikaya gecmek icin neler yapilmasi gerekdigini merak ediyorum bu konuda bana yardimci olurmusunuz???

herkesin Allah yardimcisi olsun.
merhaba site yoneticilerinden yada bu konuda bilgisi olan arkadaslardan acil yardim istiyorum lutfen... ben yaklasik 3 ay oldu belcikaya geleli esim hollanda vatandasi kendisinin 5 yillik oturum suresi var banada ilk etapta 5 aylik verdiler.. sizden ogrenmek istedigim sey bizim tekrar hollandaya donebilmemiz icin yapilacak olan seyler nelerdir?? bizim kendi imkanlarimizla edindigimiz bilgilere gore ben 5 yillik oturumu aldiktan sonra rahatlikla esimle beraber tekrar hollandaya gidip basvuru yapabiliyoruz?... bana 5 yillik oturumu mevcut 5 aylik oturum suresi bittikten sonrami verirler yoksa daha erken verebilirlermi? birde son olarak birkac arkadasimdan biseyler duydum hollandaya gecis hakkinda,, esimin buradan elektronik karti geldikten sonra biz gidebiliyormusuz?

yani bu kart yaklasik 2 senedir AB nin koydugu yeni bir kanunmus,, o gelmeden gidemezmisiz??

beni aydinlatirsanir size minnettar olucam.. simdiden cok tesekkurler hoscakalin cvbinizi bekliyorum....
5 yıllık oturumu alabilmen için 5 aylık süreyi doldurmalısın. Ardından belediyeye gidiyosun, onlar senin 5 aylık kimliğini 5 yıllık kimliğin hazır olunca sana haber veriyolar. Ama diğer elektronik kart konusunda bir bilgim yok.
Tesekkur ederim bejeke ilgin icin.. sendemi ayni bizim durumumuzdasin yoksa?

birde tekrar hollandaya gecmeyle ilgili herhangi bir cvp bulamadim?

site operatorleri yada bilgisi olan arkadaslar bilgi verirse memnun olucam..

ogrenmek istediklerimi yukarida yazdim,, tekrar tskkurler.....
ewet bende aynı durumdayım ama benim 5 yıllık oturumum var şu anda. biz de tam başvuru aşamasındayız. bakalım hayırlısı. eğer konuyla ilgili daha fazla merak ettiğin şeyler varsa bu konunun başında yani "belcikadan hollandaya gelmek istiyen arkadaslar buraya" adlı konunun 1 yada 2. sayfasında benim sorduğum soruları ve şekerpınarının yanıtlarını görebilirsin. Gerçi bende daha bimiyorum işlerin nasıl olduğunu ama 5 yıllık oturumu aldıktan sonra geçişin daha rahat olacağını düşünüyorum. :|
bejeke ben onlari on defa okudum :( ama istedigim bilgileri bir turlu bulamadim...

demek senin 5 yillik oturumun var ozaman neden daha bekliyorsunuz?? orada dediklerine gore 5 yilligi aldiktan sonra hollandadaki belediyeye gidip yaziliyormussun?

sizin daha beklemenizin bir nedeni varmi? bu konuda ayni durumdayiz eger bildigin baska yada yapilmasi gereken baska seylerde varsa benide bilgilendirirsen minnettar olurum..

birde ben ehliyetimi verdim degistirmek icin dediler bir ay icinde gelir ama halen bor haber yok?

bu konuda bilgin varsa soylermisin.. neyse cok konustum galiba,, gorusmek uzere hoscakalin...
beklediğimi nerden çıkardın :D bugün gidip yazıldım. hemen çalışma izni verdiler ve bu 6 ay geçerliymiş. şu anda hollandada yazılıyım fakat kesin oturumun kabul edilip edilmemesi 3-4 sürüyomuş. bakalım bekliycez. hayırlısı..

ehliyet için de merak etme benimkisi 2 ayda geldi.. türkiyedeki araştırma süresine göre değişiyo. onlar seni ararlar hazır olunca. .
oturumun başvurusunun kabul edilip edilmemesi 3-4 ay sürüyomuş. yukarda yazmamışım. :lol:
Tekrar selamlar... bejeke bilgilerin icin tskkurler.. umarim kisa zamanda uzun sureli oturumunu alirsin... bende daha bekliyorum bakalim 11. ayda oturum suresi bitiyor,, hemen 5 yillik verirlerse

bizde sizin gibi direk hollandaya basvuru yapicaz.. bejeke bu konuda senden biraz daha bilgi alabilirmiyim? yada daha fazla bilgisi olanlar soyleyebilirmi?? ben 5 yillik oturumu aldiktan sonra

yapacagimiz islemler sirasiyla nelerdir?? bir yerlerde hata yapmak istemiyoruz yoksa ret alabiliriz..

ilgili arkadaslardan cvp bekliyorum lutfen.. iyi aksamlar
biz başlamadan önce gidip bi avukata danıştık. bize gereken evrakları getirmemizi, eşimin çalışması gerektiğini ve ortalama 1000 euro civarı aylık gelirin yeterli olduğunu söyledi. tabi bunların yanında kendisi için de yüklü bir meblağ isteyince biz de kendi işlerimizi kendimiz halletmeye karar verdik. önce yabancı polisine giderek bilgi aldık böyle birşey resmi olarak mümkünmü diye, evet dediler. ardından bize bi telefon numarası verdiler randevu almamız için. randevu aldık bu da 10gün ya da iki hafta sürüyo. gerekli belgeleri getirdik ve hollandaya yazılmış olduk. eşim hollanda vatandaşı olduğu için çalışmayla ilgili problemi yok. bana da 6 aylık çalışma izni verdiler. kesin cevabın da 3-4 ayda çıkacağını söylediler.

başvuru için ilk yapmanız gereken hollandada bir adres yani ev bulmak. belediyeden size verilecek olan kiracı olduğunuza dair evrakları doldurmanız (tabi ev sahibinin de imzasıyla) gerekiyor.

türkiyeden evlilik ve nüfus kayıt örneği almalısınız. (yada getirtmelisiniz posta, kargo vs.)

evlilik cüzdanı fotokopileri

kimlik fotokopileri

belçikada oturduğunuza dair belçika belediyesinden aldığınız kağıt

başvuracak kişinin ayrıca pasaportunun en az 6 ay süreyle uzatılmış olması da gerekiyor.

bir de avukatın söylediğine göre senin belçikaya ilk gelişinden sonra eşinin belçikada 3-4 ay kadar daha en az çalışmaya devam etmesi gerekiyormuş. yani sen gelir gelmez hemen çalışmayı bırakmamalıymış. bırakırsa şüphe uyandırıyormuş.

bunun gibi belgelerle yabancılar polisindeki randevunuza gidiyorsunuz. zaten size hangi evrakların gerekli olduğunu randevu alırken söylüyorlar, ben de bir ön bilgi olsun diye yazdım yine de.

ama isterseniz bir de önceden avukata da danışabilirsiniz gerekli bilgileri almak için. böyle içiniz rahat eder biraz daha.

başarılar dilerim.
tekrar selam bejeke... umarim hersey yolundadir.. daha once bana oturumla ilgili bazi bilgiler vermistin simdi tekrar bisey sormak istedim,, benim 5 aylik oturum bir hafta sonra bitiyor,,

gecenlerde belediyeye gittim sormak icin yabancilar polisi dedi oturumun bittigi gun degil diger gun gel,, ben simdi ikinci oturumu 5 yillik alicam diye dusunuyorum ama 1 yillikta verebilirler diye buarada soylentilerde var?? bu konbuda senin bildigin bisey varmi? seninkisi nasil verdiler?

herhangi bir basvuru yaptinmi oturum icin burada? cvplarsan cok memnun olurum hoscakal tskkurler....
ben evleneceğim için işyerimle sözleşmeyi yenilemedim

meslek kısmına doktor

çalıştığım işyerine eski hastanemi mi yazacağım yoksa boşmu bırakacağım

ya da o bölüme açıklamamı yazayım bilgi verirseniz sevinirim
onceki isyerini ve meslegini yaz bos birakma
arkadaslar belcikadan 5 yillik kartla hollandaya gectiklerinde ilk olarak kac yillikoturum veriyolar boyle yapannlar yazabilirmi lutfen ve baskahangi haklara sahip oluyolar
arkadaslar neden kimse cevaplamiyo burayi su bigisi olanlar bi bbaksin su konu hakkinda bes yilligi alicam haftaya ondan sonra hemen gececem nlye
selam sekerpinari.benim esim hollandali, ben de su anda hollandayim.ama kacak olarak bulunuyorum.buraya esimin dogumu vesilesiyle 13.12.2007 de 6 aylik vize alarak geldim ve bir dahada donmedim.ben esimle 3 yildir evliyim.benim sorunum! su andan itibaren ne yapmam gerekiyor bilmiyorum.avukatlarla gorusuyorum onlardan da bir sonuc alamiyorum.belcikayi denemek istiyorum o konu hakkinda esiminde benimde herhangi bir bilgimiz yok.ben de turkiyeye geri donus yapip ordan vize basvurusunda bulunmak istemiyorum.arti oglumdan da ayrilmak istemiyorum.lutfen yardimlarinizi bekliyorum.kac gundur yaziyorum ama yardim eden biri cikmadi

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol