Selam arkadaslar 7 ay once belcikaya geldim baya bi ugras verdik sonunda basardik darisi sizin basiniza...
Ben belcikadayim
yasgok meraba oncekı sıteden tanıyorum baya bılgı almıstım senden bu ıse baslarken nasıolsın memnunmusun orda hayat nasıl anlatsana
merhaba arkadaslar
04/11/2007 belcikaya geldim.muracaat ettikten 3 ay sonra pasaportumu aldim icinde vizemi gordum bi kacgun sonrada nl bileti aldim belcikaya evime geldim.nl gumrugunde bana burda ne isin var dedi polis. bende esim disarda bekliyo belcikaya gidecem nl de isim yok dedim.
alistim buraya ama annemi cok ozledim :cry:
04/11/2007 belcikaya geldim.muracaat ettikten 3 ay sonra pasaportumu aldim icinde vizemi gordum bi kacgun sonrada nl bileti aldim belcikaya evime geldim.nl gumrugunde bana burda ne isin var dedi polis. bende esim disarda bekliyo belcikaya gidecem nl de isim yok dedim.
alistim buraya ama annemi cok ozledim :cry:
bener sana nlden ectıgın ıcın bısey demıslermıydı dosyanı nl konsolosluguna gonderecez falan dıye mulakat yaptılarmı sana anlatırmısın kısaca
selam
bana oyle geliyoki seni yildirmak istemisler.sinirlendirmisler sen alicaksin vizeni 3 ayi doldur bak gor alicaksin.benim tr de hic bi sorunum olmadi.esiminde nl sorunu olmadi muracaat etti sicilimize bakti hersey temiz. yani yas buyultme evlenip ayrilma daha baska sorunumuz yoktu.mulakata cagirirlarmi diyede sormustum hayir zannetmiyorum dediler.
nl gumrugunde ogrencimisin dedi hayir dedim esimin yanina geldim belcikaya dedim bisey demedi hosgeldin bile demedi.benim dosyami niye gondersinlerki nl ye anlamadim.
bana oyle geliyoki seni yildirmak istemisler.sinirlendirmisler sen alicaksin vizeni 3 ayi doldur bak gor alicaksin.benim tr de hic bi sorunum olmadi.esiminde nl sorunu olmadi muracaat etti sicilimize bakti hersey temiz. yani yas buyultme evlenip ayrilma daha baska sorunumuz yoktu.mulakata cagirirlarmi diyede sormustum hayir zannetmiyorum dediler.
nl gumrugunde ogrencimisin dedi hayir dedim esimin yanina geldim belcikaya dedim bisey demedi hosgeldin bile demedi.benim dosyami niye gondersinlerki nl ye anlamadim.
Bende belcikadayim 4 ay oldu geleli...
slosh kaç ay uğraştın kardeş bu işler için ya bi anlatın...
slosh kaç ay uğraştın kardeş bu işler için ya bi anlatın...
Ben 1 gunde aldim mulakata girdigimin ertesi gunu gidip aldim pasaportumu vizeli olarak oncesinde ise 1 ay onceden randevu almistim ama ben eski sistemde aldim vizemi iks yoktu evraklarini tam goturup sorulan sorularada samimiyetle cevap verirsen vize vermemeleri icin bir sebep yok umarin sende alirsin.
Daha onemlisi buraya geldiginde ne is yapacaksin onu dusunsen daha iyi olur...
Hayat dusundugum kadar kolay deil burda buraya geldikten sonra dil egitimine agirlik verdim simdi de dil ve meslek kursunu bir arada goturuyorum. Anlican cok caba vermen lazim buraya geldikten sonra yatmak yok cabaliyacaksin...
yasgok meraba oncekı sıteden tanıyorum baya bılgı almıstım senden bu ıse baslarken nasıolsın memnunmusun orda hayat nasıl anlatsana
ewet arkadaşlar, belçikaya gelmek gerçekten zor ve uğraştıran bir süreç.. ben de 6 aydan beri belçikadayım. gelmeden önce "hele bi vizeyi alalım, gidelim gerisi kolay" diye düşünüyordum. ama geldikten sonra herşey çok daha zor. bir kere adamların dilini bilmiyorsunuz, iş bulmanız imkansız gibi birşey.
bazen türkçe konuşacak, dert anlatacak birini bulabilmek bile çok zor oluyor. bu yüzden uyum kursuna gitmenizi tavsiye ederim.
bütün bunları içinizi karartmak için söylemiyorum yanlış anlamayın, fakat gelmeden önce kendizini psikolojik olarak bu zorluklara hazırlamanız gerekiyor. zira türkiyede hiç karşılaşmadığınız şeylerle karşılaşacak ve girmediğiniz ortam ve muhabbetlere gireceksiniz.
Allah hepimizin yardımcısı olsun ve hepimiz hakkında hayırlısı neyse onu versin..
bazen türkçe konuşacak, dert anlatacak birini bulabilmek bile çok zor oluyor. bu yüzden uyum kursuna gitmenizi tavsiye ederim.
bütün bunları içinizi karartmak için söylemiyorum yanlış anlamayın, fakat gelmeden önce kendizini psikolojik olarak bu zorluklara hazırlamanız gerekiyor. zira türkiyede hiç karşılaşmadığınız şeylerle karşılaşacak ve girmediğiniz ortam ve muhabbetlere gireceksiniz.
Allah hepimizin yardımcısı olsun ve hepimiz hakkında hayırlısı neyse onu versin..
ewet arkadaşlar, belçikaya gelmek gerçekten zor ve uğraştıran bir süreç.. ben de 6 aydan beri belçikadayım. gelmeden önce "hele bi vizeyi alalım, gidelim gerisi kolay" diye düşünüyordum. ama geldikten sonra herşey çok daha zor. bir kere adamların dilini bilmiyorsunuz, iş bulmanız imkansız gibi birşey.
evet dogru bir konuya deginmis arkadasim bende buraya geldikten sonra ilk is olarak Prisma diye bir kurum var oraya kayit oldum hersey ucretsiz. Bu kurumla kontrat yapiyorsunuz sizin dil kursu masraflarinizi onlar karsiliyorlar entegrasyon kursuna gitmenizi sagliyorlar ve ayrica VDAB denilen bir isci bulma kurumu var belcikada bu isci bulma kurumuna yazilarak kolay bir sekilde is bulmanizi sagliyorlar bu dediklerimi yaptiktan sonra hersey yolunda gider fazla kotu dusunmeye gerek yok ben su anda 10 aydir belcikadayim dil kursunu hic aksatmadim su anda 2.2 seviyesindeyim ve insanlarla anlasmakta pekte fazla zorluk cekmiyorum dil kursunu hala devam ettiriyorum. Dil cok onemli buraya geldikten sonra ise girerim calisirim diye dusunuyorsaniz bunu bence birdaha dusunun cunku dil olmadan cok zor bu isler ve size her turlu imkanlar sunuluyor ornegin aksam kurslari var bu aksam kurslarini takip edip ayni zamanda is bulduysaniz isinize de gidebilirsiniz. Onemli olan dil konusunu kesinlikle goz ardi etmeyin...
merhaba arkadaşlar verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim 4-5ay sonra hollandada olacağım siz belçika üzerine konuşuyorsunuz ama aynı zorluklar hollanda için de geçerli dil problemi,vatan özlemi,iş arama vs..
benim size sorum yada istediğim yardım bana tavsiyeleriniz varmı??belçikaya gittikten sonra keşke bunu yapsaydım öyle gelseydim dediğiniz herhangi birşey oldumu??
dil öğrenme adına rosetta stoneprogramını yükledim kelime öğrenmeye çalışıyorum..fakat çok da üstüne düştüğüm söylenemez
benim size sorum yada istediğim yardım bana tavsiyeleriniz varmı??belçikaya gittikten sonra keşke bunu yapsaydım öyle gelseydim dediğiniz herhangi birşey oldumu??
dil öğrenme adına rosetta stoneprogramını yükledim kelime öğrenmeye çalışıyorum..fakat çok da üstüne düştüğüm söylenemez
ben artık diyorum ki gitsem bu kadar zorluk çekermiydim diye ama bu vizeyi beklerken ömrümden ömür koptu bence bunun üstüne daha fazla acı çekmezdim diyorum..
merhaba arkadaşlar verdiğiniz tavsiyeler için teşekkür ederim 4-5ay sonra hollandada olacağım siz belçika üzerine konuşuyorsunuz ama aynı zorluklar hollanda için de geçerli dil problemi,vatan özlemi,iş arama vs..
oncelikle buraya geldikten sonra direk olarak dil kurslarini takip etmen gerekiyor tamam programlarla kelime ogreniyor olabilirsin ama konusmak dilbilgisi bunlar ayri seyler ve dil kursuna yazilman gercekten onemli ve bu zaten bedava vverilen bir hizmet bunun yaninda dil kursundan sonra tabiki dilen biraz ilerleyince meslek kursuna da gitmeni tavsiye ederim gercekten ogrenilecek cok sey var burda ve ben her yeni bisey ogrendigimde kendime guvenim geliyor ve rahatliyorum ayrica zamani doldurmak acisindan da bu cok onemli....
slm ben tolga nasılsın? bana yardımcı olmanı ıstıyorum sormam gereken bazı sorular var.bende belcıkaya gelıcem fakat sormam gerekn sorular var.umarım bana yardımcı olursun. by_f.b@hotmail.com eklersen sevınırım
arkadaşım aynı soruyu her bölüme yazma alakalı bölüme yazarsan mutlaka cevap alırsın..
Tolga sormak istedigin sorulari buradan da bana iletebilirsin elimden geldigince bildigim kadariyla cevaplamaya calisirim..
ogne guzel sevdıklerınıze kavusmusunuz allah ayırmasın ınsallah bıde ben esımı goturebılseydım cok ıyı olacaktı dua edın bana arkadaslar
ogne guzel sevdıklerınıze kavusmusunuz allah ayırmasın ınsallah bıde ben esımı goturebılseydım cok ıyı olacaktı dua edın bana arkadaslar
merak etme herkes bir gun sevdigiyle bir arada olacak yeterki siz buna inanin ve hep cabalayin umutsuzluga dusersen hersey terse gitmeye baslar inanmak cok onemli ve sabretmek gerekiyor biz sabrettik ve su an esimin yanindayim ve cok mutluyuz allah size de nasip eder insallah...
tolga çok önemli dedin sorum ama sorunu alamadık elimizden gelen bişey varsa yaparız arkadaşım..
ya arkadaşlar belçikaya geldikten sonra yapmamız gerekenleri anlatabilirmisiniz acemice gitmeyelim oraya ...
Bak simdi arkadasim sen belcikaya geldikten sonra 1 veya 2 hafta evden cikmiyacaksin cunku polis gelecek burda belcikada her tasinmada polis gelip orda yasayip yasamadigini kontrol ediyor yani polis geldiginde seni evde bulmasi gerekiyor ondan sonra sana 5 aylik oturum verecekler 5 aylik oturumu aldiktan sonra git direk olarak PRISMA diye bir yapilanma var ucretsiz dil kursu veriyorlar hemen oraya yazil ve sakin dersleri boslama once dil ogrenmekle basla ve sakin aksatma derslerini ikinci olarak PRISMA ile yaptigin kontratin icinde isci bulma kurumu da olacak dilin belli bir seviyeye geldikten sonra seni isci bulma kurumundan cagiracaklar ne is yapmak istedigini soracaklar orda istedigin bir meslegi secebiliyorsun ve super bir meslek egitimi veriyorlar ama bunun icin dilin biraz ilerlemis olmasi gerekiyor yani gelir gelmez dil ogren ben 10 aydir belcikadayim meslek kursunu bitirdim su an is bakiyorum dilim de idare ediyor beni ama dil kursunu asla aksatmiyorum aksam kurslarina yazildim burda biseylerle mesgul olmazsan zaman gecmek bilmiyor insan cok sikiliyor umarim hersey istedigin gibi olur hayirlisi olsun senin icin...
çok sağol arkadaşım bilgilerini dikkate alacağım..
bızde bırgun bunları okuyacakmıyız cozı orda ne yapıcagımıza daır
inşallah kardeşim birgün gelir ordada buluşuruz inşallah..
ınsallah cozı dostum ınsallah
hic merak etmeyin arkadaslar bulusursunuz
iyi gunler
iyi gunler
ustte arkadasimiz demis 1 2 hafat evden cikmayin diye o durum soyle gelince buraya eger hafta ici geldiyseniz geldiginiz gidip polislige bildirip ondan sonra bekliorsunuz onlar diyor biz gondereegicz ama ne zaman gelcekleri belli degil bundan sonra gelip kayit ediolar sonra statunuze gore 5aylik pembe oturma veya 1aylik Gri oturma verior sonra 2 3 kez daha geliolar eve o gelme esnalarinda evde esinizle bulunrsaniz sorun cikmaz bidaha gelmezler ama evde 1 kere bulamasinlar suphelenirler benim bi tanidigma 2 sefer geldiler bulamadilar evde suphe olustu dogal olarak simdi 1ay veriyolar hep oturmayi cikis yapamior ama emin oludukalri zaman 5 yillik sari oturmayi verirler ozaman tama iste hersey ,bende simdi sari oturma var 5 yillik 3 yil icinde buranin vatandasligina basvuru yapabiliom bu gelenler ev polisi mahalle polisi de oluyor bunlar 1kere geldikten sonra cikabilrisiniz yani oyle evde hapis olmaniza gerek yok zaten gelserde mesai saatlerinde gelrer 8-16
mad love bu 5 yıllık oturumu ne kadar surede aldın sen oraya gıdınce ılk 5 aylık mı verdıler bı aylık mı
selam alper68 ben 5 yilligi hemen hemen 6ay icinde aldim cunku once 5 aylik veriolar onunla cikis yapamiorsun 5ay ,sonra zaten ve kagit geliyor diyorki gelin 5 yilligi alin ,tabi bu gecen 5 ayda Polisler seni 2-3 kez kontrol ediolar emin olunca sorun kalmior ondan sonra
alper sabret kardesim gelir sende anlarsin bigun buralari sunu solemeden gecmeyim burda meshur bi soz vardir soyle''Bu avrupaya bir gelen bir de gelmeyen bin pisman'' bence cok dogru bilmem ama sende gelince anlarsin ben 1,5 yildir burdayim ama suan hala geri donus yapmayi istiyorum is bulursam turkiyede cunku bence fazla bi fark yok buralarin
iyi gunler
alper sabret kardesim gelir sende anlarsin bigun buralari sunu solemeden gecmeyim burda meshur bi soz vardir soyle''Bu avrupaya bir gelen bir de gelmeyen bin pisman'' bence cok dogru bilmem ama sende gelince anlarsin ben 1,5 yildir burdayim ama suan hala geri donus yapmayi istiyorum is bulursam turkiyede cunku bence fazla bi fark yok buralarin
iyi gunler
1
2
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol