Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Bu bölüme girip düşüncesini paylaşanlardan allah razı olsun.

Yorum için giriş yap 35 mesaj · 12.008 görüntülenme
Arkadaşlar,

Merhabalar bu siteyi 2 sene sonra öğrendiğim için kafamı taşlardan taşlara vuruyorum. Benim hikayem bundan iki yıl öncesinde başlıyor, ve şuana kadar ızdırapla devam ediyordu. Taki bu siteyi bulana dek, Allahım bu site kurucularını ğüzel ve iyi huylu kullarından kılsın. Çünkü yaptıkları bu siteyle yüzlerce belki binlerce benim ğibi sevda çekenleri buluşturmak. İnannın arkadaşlar çok acı çektim ve yıprandım, bana kimseler yol ğöstermedi kimseler yardımcı olmadı derdin ne diye kimseler beni dinlemedi. Sevene yapılan iyiliğin yeri cennettir dostlar allahın izniyle.

Ben çok mutsuz ğeçirdiğim 23 sene sonunda bir ğün evlenmeye karar verdiğim dünyalar ğüzeli eşimi buldum, öyleki hayatım onunla beraber renklendi ve herşey birden rüyalarımdaki ğibi oldu. Onu çok sevdim ve halada delicesine seviyorum ve ona kavuşamamak heran içimi yakıyor beni ğün be ğün eritiyor. Ben şu yalan dünyada sadece sevmek sevilmek istediğim dostlarım ve onuda tam yakalımdaki, bürokrasi önümüze çıktı hatta bizim aramıza duvar ğibi ğirdi ama bize yıkamadı allahın izni ve sizlerin yardımı ile bunlarıda atlatıp oraya ğidip evleneceğiz.

Ama bu işin yolu nedir yordamı nedir, bilenlerden bana birkaç dakikalarını ayırmalarını rica ötesi istiyorum. Biz hollandada yaşamak istiyoruz, bu benim değil hanımın ve ailesinin düşüncesi ama benim için önemli olan onun yanında olmak. Ülkemi canımdan çok seviyorum ama sizde anlarsınız anne babası belki kızımız kiminle evleniyor diye beni denemek istiyor. Yani durumların eninde sonunda türkiyeden yaşamaya döneceğiz, cünkü vatanımız cennet ve ben bu vatanın her bir karış toprağını hiçbir yere değişmem!

Benim adım Ahmet Sinan bu konuyla ilğili bilğisi olan arkadaşları ceptende arayabilirim, bursada yaşıyorum ve isteyene telefonlarımıda verebilirim. O kadar ğüzel bir başlık yazmışki yazan inanın nerdeyse ağlayacaktım. Karşılıksız paylaşmak bizim işimiz !!!

Paylaştığınız her bir kelime için allahım sizden razı olsun elleriniz dert ğörmesin arakadaşlar.

Sayğı Sevğilerle

Ahmet Sinan
SLM arkadaşım hoşgeldin aramıza sormak istediğin ne ise sor bilgisi olan arkadaşlarım yardımcı olur tabiki bende.ALLAH tez zamanda kavuştursun sevdiğine.GÜLÜM
allah razı olsun arkadaşım, çok çok teşekkür ederim öncelikle.

şimdi benim sıkıntım şudurki 1 defa hollanda konsolosluğundan turistik vize istedim ama vermediler.

daha sonra 2 defa yine hollanda konsolosluğundan bu sefer ticari vize istedim yine vermediler.

en son olarak almanyadan 1 defa ticari vize istedim ordan hollandaya ğeçerim diye yine vermediler.

evleneceğim eşimin anne babası beni orda tanımak istiyorlar sanırım, bu yüzden ilk sene hollandada yaşayın diye bir teklifte bulundular bende işin ucunda sevdiğim var diye kabul ettim.

şimdi biz ne yapalım bilmiyorum, önce türkiyedemi evlenmemiz lazım ?

daha sonra nasıl bir prosedur izleyeceğiz ?

dünden beri siteyi ğeziyorum ama ilk defa bu tür konuların içinde olduğum için yazılanları anlayamadım?

uyumluluk sınavı ?

mvv ?

ne yapayım lütfen yavaş yavaşta olsa yardım edin arkadaşlar.
Hollandaya gidip orda yaşamak için ne yapmam lazım ?

Nilaşlım oralı ve evlenmek istiyoruz ama beni oaraya çağırıyorlar ?

Nasıl ğidilir Ne vizesi alınır ?

Herşey için sizlere teşekkür ederim ve hatta öyleki bana yapacağınız bu iyiliği hayatım boyunca asla unutmayacağım.

Lütfen yardım edin.
asg yazdı:
allah razı olsun arkadaşım, çok çok teşekkür ederim öncelikle.

şimdi benim sıkıntım şudurki 1 defa hollanda konsolosluğundan turistik vize istedim ama vermediler.

daha sonra 2 defa yine hollanda konsolosluğundan bu sefer ticari vize istedim yine vermediler.

en son olarak almanyadan 1 defa ticari vize istedim ordan hollandaya ğeçerim diye yine vermediler.

evleneceğim eşimin anne babası beni orda tanımak istiyorlar sanırım, bu yüzden ilk sene hollandada yaşayın diye bir teklifte bulundular bende işin ucunda sevdiğim var diye kabul ettim.

şimdi biz ne yapalım bilmiyorum, önce türkiyedemi evlenmemiz lazım ?

daha sonra nasıl bir prosedur izleyeceğiz ?

dünden beri siteyi ğeziyorum ama ilk defa bu tür konuların içinde olduğum için yazılanları anlayamadım?

uyumluluk sınavı ?

mvv ?

ne yapayım lütfen yavaş yavaşta olsa yardım edin arkadaşlar.

öncelikle aramıza hoşgeldin kardeşim.

sana başından şunu söyleyeyim.

siz çok acemice ve bilgisizce girişimlerde bulunmuşsunuz !

keşke, önce en azından vize işleriyle ilgilenen turizm acentalarından bilgi alsaydınız !

bakınız, şimsi siz demiş siniz ki önce Hollanda konsolosluğuna turist olarak müracaat ettim ve vize vermediler. daha sonrada ticari vize istedim yinde vermediler .

Sizi şunu söyleyeyim işiniz çok zor !

Konsoloslukta ki çalışan her bir görevli yani kapıda bekleyen bekçisine kadar, hepsi insan sarrafı olmuş kişilerdir. sizin davranışlarınız konuşmalarınız ve herşeyinizden amacınızın ne olduğunu anlayabilme kapasitesine sahip kişilerdir !

şimdi sizin en büyük yanlışınız ;

ilk önce turist vizesi istiyorsunuz ve kabul olmuyor

daha sonra kalkıp ticari vize girişiminde bulunuyorsunuz ve yine vize vermiyorlar.

yaptığınız bu girişimlerde onların eline sizin aleyhinize çok büyük bir koz vermişsiniz

Çünkü siz her iki farklı bir şekilde vize girişiminde bulunduğunuzdan , direkt onlara açıkçası şunu

demek istemiş oluyorsunuz ! "BENİM AMACIM HOLLANDA' YA TURİSTİK AMAÇLA GİTMEK DEĞİL, BİR ŞEKİLDE KAPAĞAI ORAYA ATMAK İSTİYORUM "

ve size üzülerek söylüyorum, siz evlenseniz dahi, çok çok zor aile birleşimi vizesi alıp Hollanda' ya yerleşme hakkına sahip olabilirisiniz !

Çünkü sizin daha önceden 2 kere Hollanda' ya gelebilmek için farklı vize girişimlerinde bulunmuş olduğunuz. Ap açık arşivlerde mevcut olup şapbadanak karşılarına çıkmaktadır !

Ahh keşke en azından başından bu işlerle çok aşinalı olan turizm acentalarına danışsaydınız ve onlar size bir yol gösterselerdi !

Tamam başından normal turist vizesi talebinde bulunmuşsunuz ve vize isteğiniz kabul olmamış. bu girişimden sonraki vize girişimlerinizde devamlı turist olarak müracaat yapmanız gerekmekteydi.

ama siz kalkmışsınız ticari vize istemişsiniz. inanın bana sizin bulunduğunuz bu girişimlerde konsolosluk görevlisi evraklarınıza baktığında resmen alay etmiştir !

onun için kardeşim sen bayağı bi onlara şüphe uyandırmışsın !

sana şunu söyleyeyim sen banka hesabında 50.000 euro da göstersen 2-3 tane gayri menkulde göstersen onları yine ikna edemezsin vize konusunda çünkü

başından yaptığınız iki farklı türde vize müracaatlarında direkt güvenlerini sarsmış durumdasınız !

vallahi size sadece şu tavsiyede bulunabilirim. kız arkadaşınız Türkiye' ye gelecek ve evleneceksiniz.

daha sonra eşiniz nikah cüzdanıyla birlikte Hollanda' ya dönecek ve evliliğinizi yaşadığı şehirdeki Belediyeye tanıtacak yani Hollanda makamlarına tanıtması gerekiyor.

Daha sonrada sizin için Hollandaya uyum sınavı randevusu alacak ve sonra siz Ankara yada İstanbul' da Hollanda temsilciliğinde Hollanda uyum sınavına gireceksiniz !

Sınavı kazandıktan sonrada, sınav sonuç belgenizin fotokopisini ve nüfustan alacak olduğunuz Formul a ve formul b, nüfus kayıt örneği bu nüfustan aldığınız bu belgeleri kaymakamlıktan yada valilikten olduğunuz bölgede hangisi varsa onlara apotsil yaptıracaksınız ve son olarakta pasaportunuzun tüm sayfalarının forkopileriyle beraber Hollanda' ya evlenmiş olduğunuz bayana göndereceksiniz ve gerisini ona bırakacaksınız. o kendisi müracaat edecek ve bakanlığın onayı ile eşinizin müracaatını kabul ettikleri takdirde siz Hollanda' ya yerleşme hakkına sahip olmuş oluyorsunuz !

Allah yolunuzu açık etsin

başarılar
;)
sağol arkadaşım teşekkürler bilğili açıklamalarından dolayı,

şimdi birşey sormak istiyorum ?

bu uyum sınavına nerden, nasıl ve ne şekilde hazırlanacağım ?

bu hazırlanma süresi ne kadar sürer ?

yani ben örneğin yarın çalışmaya başlasam ne zaman hazır olup ğirebilirim sınava ?

tekrar sayğılar
asg yazdı:
sağol arkadaşım teşekkürler bilğili açıklamalarından dolayı,

şimdi birşey sormak istiyorum ?

bu uyum sınavına nerden, nasıl ve ne şekilde hazırlanacağım ?

bu hazırlanma süresi ne kadar sürer ?

yani ben örneğin yarın çalışmaya başlasam ne zaman hazır olup ğirebilirim sınava ?

tekrar sayğılar

Kardeş o senin dersleri algılayabilme kapasitene kalmış !

kimi insan bir sefer bir cümleyi okur ve öğrenir

kimi insanda, 5 sefer okur öyle anlar.

buyur alttaki linki tıkla orada uyum sınavının komple hazırlanma seti var onu pc ne indir ve oradan çalış ok?

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=10&t=1729
SLM EFELER DİYARI bende birşey sormak istiyorum bende evlendikten sonra eşim turist gitmem ve orda dil öğrenmem için istek yaptı ve red geldi aile birleşimi için başvuru yapman gerekiyo dedi ordaki görevli o yüzdenmi benim vize işlemlerim uzadı acaba bilgi verirsen sevinirim.GÜLÜM
gülüm yazdı:
SLM EFELER DİYARI bende birşey sormak istiyorum bende evlendikten sonra eşim turist gitmem ve orda dil öğrenmem için istek yaptı ve red geldi aile birleşimi için başvuru yapman gerekiyo dedi ordaki görevli o yüzdenmi benim vize işlemlerim uzadı acaba bilgi verirsen sevinirim.GÜLÜM

hayır sizin pozisyonunuzun şu anki ind işleri ile hiç alakası yoktur !

siz evlendikten sonra turist olarak müracaat yapmışsınız burada anormal bir şey yoktur !

çünkü evlendiğiniz kişi nl de yaşıyor ve siz özlemişsiniz eşinizi turist olarak görmek için oraya gitmişsiniz bu normaldir.

bunda hiç bir yanlış anlaşılma olmaz zaten konsolosluk tarafından.

çünkü evlenmişsiniz ve eninde sonunda beraber nl de yaşıyacaksınız !

ve son olarak vizenizin bu kadar uzun sürmesinin bunla bir alakası olamaz.

tamamen her şey ind deki görevlinin vicdanına kalmış bir şey.

merhametli bir görevlinin eline geçer evraklarınız ve o kişi sizin vizenizi bir ayda bile yetşitirebilir. !

bu artık biraz şans meselesi.

sabırlı olacaksınız !

mesela ben kasım 2007 den beri vize bekliyorum dikkatinize ! artık siz düşünün ;)
SLM EFELER DİYARI çok teşekkür ederim aynı kaderi paylaşıyoruz bende2007EYLÜL 10 DAN beri bekliyorum birincisi red kararıydı ikinci henüz belli deyil.kusura bakmazsanız bişey daha soracam eşimi aramışlar ind den bi görevli eksik evrak istemişlerdi evraklarınız gelmedi diye bu beni çok şaşırttı normalde böyle aramalar oluyormu hemen bize fakslayın demişler eşim göndermiş cevap yazarsan sevinirim hiç böyle bişey duymamıştım bunlar adamı şaşırtyolar.gülüm
gülüm yazdı:
SLM EFELER DİYARI çok teşekkür ederim aynı kaderi paylaşıyoruz bende2007EYLÜL 10 DAN beri bekliyorum birincisi red kararıydı ikinci henüz belli deyil.kusura bakmazsanız bişey daha soracam eşimi aramışlar ind den bi görevli eksik evrak istemişlerdi evraklarınız gelmedi diye bu beni çok şaşırttı normalde böyle aramalar oluyormu hemen bize fakslayın demişler eşim göndermiş cevap yazarsan sevinirim hiç böyle bişey duymamıştım bunlar adamı şaşırtyolar.gülüm

beni eşime de visa dienst deki görevli ( yani ind deki görevlinin bir üst makamında bulunan )

o da eşime tel açıp bi kaç evrağı istemişti eşimden ;)

o arayan kişi sanırım %90 visa dienst deki görevli ;)

zaten bu vize işleri 3 kademeden oluşuyor.

1. aşama ind

2. aşama visa dienst

3. aşama son aşama en büyük yetkili başkan yada müdür

ona imzaya çıkarırlar ve son onayı o verir !
SLM çok teşekkür ederim inan yüreğime su serptiniz umarım sevdiğine en kısa zamanda kavuşursun bu arada birazda umutlandım doğrusu bu sefer ikimizinkide olacak desene ;) ALLAH bütün bekleyenleri sıkıntısından kurtarsın bizide seçmesin dualarım sizinle emin olun.geceniz güzel olsun.gülüm
gülüm yazdı:
SLM çok teşekkür ederim inan yüreğime su serptiniz umarım sevdiğine en kısa zamanda kavuşursun bu arada birazda umutlandım doğrusu bu sefer ikimizinkide olacak desene ;) ALLAH bütün bekleyenleri sıkıntısından kurtarsın bizide seçmesin dualarım sizinle emin olun.geceniz güzel olsun.gülüm

sizinde kardeşim.

cümlemize

allahın izni ile nasip ise olacaktır ;)
aramiza hosgeldin Asg arkadas

umarim en kisa zamanda sevdigine kavusursun

Allah yardimcin olsun

Ali klavyene saglik ;)

kolay gele
Geluk yazdı:
aramiza hosgeldin Asg arkadas

umarim en kisa zamanda sevdigine kavusursun

Allah yardimcin olsun

Ali klavyene saglik ;)

kolay gele

dank je wel ;)
aramıza hoşgeldın.allah yardımcın olsun.formu iyice bir incele her şey ver inan.faydasını görürsün.her soruna cvp bulabilecegin bir sıte.ok.kolay gelsın
SLM Efeler diyarı ya arkadaşım birşey daha kafama takıldı eşinizede tel geldi demiştiniz hala bi sonuç çıkmadımı yoksa sizede red gelmiştiya ondamı aramışlardı eşinizi?çok merak ettim kusura bakmayın :( eşime bir ay içerisinde bi haber alırsınız demişler.ama beni korkutan bu kezde ALLAH korusun red gelecek olursa bidahaki isteğimiz sınav tarihime yetizmez geçen yıl 26.07.2007 de sınavı kazanmıştım yazarsan sevinirim hayırlı günler.gülüm
gülüm yazdı:
SLM Efeler diyarı ya arkadaşım birşey daha kafama takıldı eşinizede tel geldi demiştiniz hala bi sonuç çıkmadımı yoksa sizede red gelmiştiya ondamı aramışlardı eşinizi?çok merak ettim kusura bakmayın :( eşime bir ay içerisinde bi haber alırsınız demişler.ama beni korkutan bu kezde ALLAH korusun red gelecek olursa bidahaki isteğimiz sınav tarihime yetizmez geçen yıl 26.07.2007 de sınavı kazanmıştım yazarsan sevinirim hayırlı günler.gülüm

arkadaşım.

benim eşim bütün bu takip işlerini geçen haftadan beri avukata devretti.

eşim artık ind yi falan arayıp sormuyor bir şey artık.

bizim muhattabımız avukat artık !

eşime vize bölümündeki, adam telefon etmiş.

ve eşim telefona yetişememiş ( ama bundan 3 hafta önce bu adam eşime aramıştı ve ekstra bişiler istemişti eşim fax ile göndermişti !)

sonra sesli mesaj bırakmış bu adam eşime ve demiş.

sanırım bir yol var vize için bana ulaşırmısınız diye not ve telefon nosunu bırakmış !

eşimde sonra bu sesli mesajı dinliyor, ve avukata söylüyor !

siz benim işi geçen haftadan beri devraldınız fakat bu adam neden benimle direkt kontak kuruyor diye avukata söylüyor ve adamın bıraktığı telefon nosunu veriyor.

eşimin avukatı zaten geçen hafta bu vize işini ele aldığında, ind ye yazı göndermişti. artık muhatrtabınız benim diye !

sonra avukat dün arıyor o vize memurluğundaki adama. ve soruyor siz benim müvekkilimle irtibata geçmişsiniz fakat, geçen hafta ben bu vize işini devraldığımı size yazılı bir açıklama ile bildirmiştim !

vize bölümndeki adam diyor. ben sadece müvekkilinizin belediyesinden bir kaç evreak isteyecektim fakat, gerek kalmadı çünkü,

ben kendimi belediye ile irtibata geçtim ve gerekli olan bütün bilgileri ve yazışmaları aldım.

şimdide müvekkilinizin dosyasını en büyük sorumlu imzayı atacak müdür yada başkan kimse onun masasına imzaya gönderdim demiş.

bugün yada perşembe günü müvekkilinizin adresine sonuç gelecektir demiş !

avukat bu konuşulanları bir bir eşime aktarıyor ve diyor bugün için ve perşembe ye kadar cevap adreste olacakmış demiş. !

ve eğer gelen sonuçta olumsuz bir yanıt alırsanız, benimle direkt irtibata geçin ve gerekli mahkeme işlemlerini başlatalm demiş.

bu konuşmalar tamamen dün gerçekleşmi olan bir olay.

hepsi bu kardeşim. ;)
arkadasım bence dıger arkadas cok guzel soylemış senın ısın bıraz zor yerınde olsam belcıkadan basvuru yaptırımdım madem aramızda sevgı var dıyrosun oda fedakarlık yapsın hersey tek taraflı olmuyor kusura bakma ama bırde kızın aılesı ıstese senı oraya ıstek yaparak goturebılırdı sen gel dıyorlarmıs onlar bence senı kızdan sogutmak ıcın yapmıslar orada oturan herkes bılıyorkı oaray gıtmek kolay degıl onedemek buraya gelsın tanıyalım sen nerelıısn buarada kız arkadasın nerelı ozur dılerım bıraz kaba oldu ama soylemek ıhtıyacından hıssettım
SLM çok teşekkür ederim arkadaşım işin rast gitsin hayırlı haberlerini bekliyoruz bu sefer alacaksın bende alacam ALLAH IN izniyle içime öyle doğuyor vicdan merhamet versin RABBİM ve bizi kavuştursun.kafama takılan sorulara çok güzel cevap verdin ALLAH razı olsun hayırlı günler.gülüm
gülüm yazdı:
SLM çok teşekkür ederim arkadaşım işin rast gitsin hayırlı haberlerini bekliyoruz bu sefer alacaksın bende alacam ALLAH IN izniyle içime öyle doğuyor vicdan merhamet versin RABBİM ve bizi kavuştursun.kafama takılan sorulara çok güzel cevap verdin ALLAH razı olsun hayırlı günler.gülüm

Amin Cümlemize :geek:
Evet arkadaşım anne babası belki zorluk çıkartıyor olabilir ama sevgi herşeyin hakkından ğelir diye düşünüyorum, biz birbirimizi çok seviyoruz ve inanıyoruzki sonunda sevği kazanacak.

Öncelikle şunu söylemek isterim, benim maddi durumum iyi şükür kimsenin parasına pulana şükür allaha ihtiyacım yok. Ve rabbimde kimseleri kendinden başka kimseye hiç kimseye muhtaç bırakmasın. Babam Amerikada'da yaşıyor, ve benim yanına ğelmem için dua ediyor ama takdir edersinizki ğönül işte bu ferman dinlemiyor.

Ben karşılıksız sevdim ve sevildim, yüce allahım herkese böyle bir sevgi yaşamayı nasip eylesin. Hanımımım boynunda beyaz altından pırlanta haç vardı ilğisini çektiği için turkuaz taşı üzerine ALLAH yazısını yazdırdım ve şimdi severek takıyor.

En çok sevindiğim nokta ise burada kader arkadaşlarım var, evet ben hata yapabilirim ve hatta eşimde hata yapabilir ama unutmayalım hayatta herkes hata yapabilir.

Ben durumlarımı anlattım arkadaşlarım cevapladı sağolsunlar umarım benim yaptığım hatalar başka insanlara yön ğösterir ve benim yaptıklarımı tekrarlamazlar.

Yavaş yavaş bu siteyi seviyorum, tabiki sizlerin sayesinde. Yardımı ğeçen yada ğeçmeyen tüm kader arkadaşlarımdan allah razı olsun, işleri ğüçleri rast ğelsin.

Şimdi ben anladımki önce şu uyum sınavı denen olaya hazırlanmam ğerekiyor, sağolsun bir arkadaşım formda bazı kaynakları paylaşmış. Sizlerden daha çok kaynak ve bilğiye ihtiyacım var, İnanıyorum önce allahın sonra sizlerin ğösterdiği yolla biz bu işi başarıcağız. Ve bir ömür sizleri düşündükce ğüzel anılarımı hatırlayıp tekrar tekrar teşekkür edeceğim.

Ben Ağrı-Doğubeyazıtlıyım ve eşimde Eindoven lı eğer sizlerle daha iyi kontak kurma şansım varsa Bursada ve İstanbulda oturuyorum, yakın arkadaşlarla ğörüşüp fikirlerini alabilirim.

Ne diyim çok sabır çok sebaat bu iş olur diye düşünüyorum!

Tekrar sevgi ve sayğılarımla

Ahmet Sinan

Ha bu arada benim yurtdışına çıkmışlığım var, Çin - Hong - Kong - Kazakistan ğibi ülkelerde bulundum acaba bu vizelerim benim durumuma bir artı puan koyabilirmi ?
Hayır bu vizeleriniz size artı bir puan vermez. Gitmiş olduğunuz bu ülkelerin, Avrupa Ekonomi Topluluğu ile hiç bir alakası yoktur !

Umarım işleriniz hesapladığınız gibi gider ve başarılar dilerim ;)
allah razı olsun, umarım hepimizin işleri rast ğider ve sevdikerimizle uzun ve ğüzel bir hayat yaşarız.

ben bu uyum sınavına hanği kaynaklardan çalışabilirim ?

yada daha önceki uyum sınavına giren arkadaşlara çıkan sorulara nasıl ulaşabilirim ?

sizlerin yardımıyla büyük bir inancım oldu ve artık ümitliyimki ben bu işi başarabilirim!

benim bu konu ile ilğili motivasyonum çok dağılmıştı ama asla pes etmem heleki işin ucunda sevdiğim varsa, sevğiye yapılan her yardımın inanıyorumki allah katında değeri çok büyük olur.

sizlerin cevap, yorum ve taktiklerini bekliyorum.

bir arkadaşımız belçika üzerinden dene demişti ? bu daha kolay bir yolmudur ve nasıl yapabilirim ?

hayırlı geceler.
buyur alttaki linki tıkla orada uyum sınavının komple hazırlanma seti var onu pc ne indir ve oradan çalış ok?

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=10&t=1729
efeler diyarı çok teşekkür ederim,

başka neleri nasıl yapalım zamanın varsa konuşalımmı ?

istersen msn verelim birbirimize eğer site kurallarına aykırı değilse ?

bu sitede emeği ğeçen herkez umarım allahın en ğüzel kullarından sayılır.
asg yazdı:
efeler diyarı çok teşekkür ederim,

başka neleri nasıl yapalım zamanın varsa konuşalımmı ?

istersen msn verelim birbirimize eğer site kurallarına aykırı değilse ?

bu sitede emeği ğeçen herkez umarım allahın en ğüzel kullarından sayılır.

arkadaşım. verdiğim pakette sınavın 1. bölümü ve 2. bölümü

var. bütün sınava giren üyelerimiz size verdiğim kaynaklardan çalışıp sınava girdiler ve hepside kazandılar.

Hollandaya uyum sınavı başlığının içini tamamen incelersen. şimdiye kadar sınava girmiş bütün arkadaşlarımızın tecrübesi ve onların tavsiyelerini tamamen görürsün. ve her şeyi tamamen anlamış olursun bu sınavla ilgili ! sınavı bu kadar tamamen büyütmeye ve heyecan yapmaya gerek yok ! sıkı bir çalışmadan sonra inan ki göreceksin sınavın çok kolay olduğunu !

Allah yolunu açık etsin :geek:
aramıza hosgeldın sayın arkadasım,,herkezın buraya yazdıgını tek tek okudum,ve sana bol sans dılıyorum,bak arkadasım efeler dıyarı arkadasımız yararlı butun bılgılerı aktarmıs,,bu sıtede cok bilgi var kardes,zamanını ayırıp guzel guzel calısırsan derslere alırsın sınavı ınsallah,bak sıteyi devamlı takıp etmeni tavsiye ederim,,cünkü siteyi sadece soru sormak ıcın kullanmayalım,,ve sen yeni oldugun ıcın sıtede,bu gordugun guzel sıte reklamlar sayesınde ayakta durmaktadır,,bak arkadasım ust bolumde reklamlar var,,onlara hıc gırmesen bıle,bu sıteye her gırısınde bı kere tıklarsan seninde bu siteye katkın olur..bu siteden daha bir cok kardesimiz yararlanıcak senin ve bızım gıbı..hadı sana allah yardımcın olsun dıyorum,,umarım sevdıgıne kavusursun bır an once..sabırlı ol.

Bu arada ali arkadasım ınsallah senınde hayırlı haberın gelır bu hafta ıcınde..sabırsızlıkla senın vızenınde cıkmasını beklıyorum..hadı ınsallah..valla cok beklemıssın be kardes,,ınsallah olumlu cevabın gelirde öyle avukatla felan ugrasmazsınız..allah yardımcın olsun.

emrah
SLM efeler diyarı arkadaşım kusura bakma ama çok merak ettim bügün yarın bi haber alırız demiştinya ne oldu haber yokmu olsa yazardın eminim ama bekledim ve bişey yok bi sorayım dedim .gülüm
gülüm yazdı:
SLM efeler diyarı arkadaşım kusura bakma ama çok merak ettim bügün yarın bi haber alırız demiştinya ne oldu haber yokmu olsa yazardın eminim ama bekledim ve bişey yok bi sorayım dedim .gülüm

Yok be arkadaşım bir haber bugün de

postacı gelmiş eşimin evine bugün.

ben pazartesi günü eşime garanti amaçlı 7 mayıs ta süresi bitecek olan

nüfustan aldığım belgeleri tekrar güncelleştit tirmiştim onları getirmiş.

eşim sormuş postacıya cumartesi günü de posta getiriyormusunuz diye?

postacıda demiş, eğer bugün tarihli evrak size gönderilirse, pazartesi

evinize gelir demiş.

bizde işte pazartesi günü öğleden sonra saat 15:00' a kadar bekleyeceğiz Hollanda saati ile.

Eğer yine de bir posta gelmez ise, eşim avukatı arıyacak ve onunla görüşecek. Şu andaki bütün gelişmeler bu :?

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol