Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Çok Önemli !!! 3 Aylık ve 6 Aylık Vizenin Özellikleri !!!

Yorum için giriş yap 36 mesaj · 53.013 görüntülenme
Merhaba arkadaşlar ben Ankara Hollanda Büyükelçiliği' ne 3 Aylık ve 6 Aylık vizelerin arasındaki fark nedir diye e-mail göndermiştim !

Ve sorunun cevabı orjinal bir şekilde alttadır ona göre sizde vize almaya giderken seçiminizi yaparsınız ! Herkese Kolay Gelsin ;)

RE: MVV hakkında‏

Kimden: ANK-VISA (ank-visa@minbuza.nl)

Gönderme tarihi: 28 Nisan 2008 Pazartesi 07:59:45

Kime: necces nuttu (prismacan@windowslive.com)

Sayet 3 aylik vize alirsaniz (bu kombinasyon vizesi olacak: D+C oturum ve schengen vizesi) istediginiz schengen ulkesine giris yapabilirsiniz, ama 6 aylik tek girisli bir oturum ( D ) vizesi ile mumkun degil.

O yuzden 3 aylik vizeyi secmeniz gerekir.
ben 6 aylık aldım orda oturum izni alırsamdamı çıkamam yurt dışına ?
sevgili kardesim oturum izni alana kadar yani id (kimlik) kartin gelene kadar cikamiyorsun geldikten sonra serbestsin buda yaklasik 3 ay surer
Slm arkadaşlar.

Bugün konsoloslukta randevum vardı.

ben D+C kombinasyon vizesi aldım.

D = oturum vizesi

C = şengen ülkelerinde serbets dolaşabilme vizesi 3 ay.

Mesela benim eşimin evi Belçika' nın başkentine yakın olduğu için ben Brüksel havaalanına ineceğim.

SLM Efeler diyarı,arkadaşım vizeni aldın sanırım hayırlı olsun,ben paranın gelmesini bekliyorum ben altı aylıkmı alsam üç aylıkmı sizce hangisi daha?orda soruyolarsa hansini alayım.sizi Hollandaya gidiyo diye biliyodum ben.bu konuda beni bilgilendirirse sevinirim arkadaşım,ayrıca yolculuk ne zaman?gülüm
eger baska bir ulkeye gecme ihtimalin yoksa 6 aylik al zaten 3 ayda VVR yi( yani hollanda kimligini alinca serbestsin orada soruyorlar sana imzalatiyorlar hangisi diye 3 aylikmi 6 aylikmi diye.

kolay gelsin
gülüm yazdı:
SLM Efeler diyarı,arkadaşım vizeni aldın sanırım hayırlı olsun,ben paranın gelmesini bekliyorum ben altı aylıkmı alsam üç aylıkmı sizce hangisi daha?orda soruyolarsa hansini alayım.sizi Hollandaya gidiyo diye biliyodum ben.bu konuda beni bilgilendirirse sevinirim arkadaşım,ayrıca yolculuk ne zaman?gülüm

arkadaşım bakınız ;

şimdi eğer 6 aylık yani ( D vizesi ) alırsanız

sadece Hollanda' ya giriş yapabilirsiniz ve oturum kartınız gelinceye kadar Hollanda' dan dışarı çıkamazsınız ! Eğer Hollanda' dan dışarıya çıktığınız takdirde asla Hollanda' ya geri giriş yapamazsınız ve Türkiye' ye geri dönmek zorunda kalırsınız !

Fakat 3 aylık yani ( D+C kombinasyon schengen vizesi ) tercihinde bulunursanız,

o zaman Hollanda' dan giriş yapma şartdınızda yoktur isterseniz Almaya, Belçika, Fransa, İtalya ve nereye isterseniz o ülkeye giriş yapabilirsiniz !

Ve Hollanda' ya girdikten sonra da o 3 aylık sürede istediğiniz gibi Türkiye' ye gider ve Hollanda' ya geri girebilirsiniz ve de Hollanda' nın komşusu olan Belçika ve Almanya' ya istediğiniz gibi özgürce giriş çıkış yapabilirsiniz !

En azından oturum kartınız gelinceye kadar 3 aylık süreçte özgür olmuş olursunuz !

Ama 6 ay alırsanız Hollanda' da tabiri caizse oturum kartınız gelinceye kadar mahkumsunuz yurtdışına çıkmamakla !
SLM arkadaşlar ikinizede çok teşekkür ederim,nihayet anladım :) ben 6 aylık alınca istediğim yere gidemiyorum oraya gidince mesala ben dayıma gitmak istiyodum kendisi almanyada belçikada arkadaşlarım var onlara ziyarete gidecektim altı aylık alırsam bunları yapamıycam 6 ay doluncaya kadar üç aylık alırsam gidebilirim.peki bu 3 aylık vizenin bi riski varmı 3 ay sonra güle güle demesinler :roll: yani gözüm çok korktuda ondan soruyorum kusura bakmayın çok teşekkür ederim bilgileriniz için.sende güle güle git herşey umduğun gibi olsun.gülüm
arkdsm onu ben konsoloslukta vize basvurusu yaparken tr den,bayan sordu bana 3 aylik mi 6 aylikmi istiyosun diye ve bende sordum hangisi daha iyi sizce ,benim kafam biraz karisik bu secim konusunda dedim,,yani 3 aylik alirsam o uc ay icinde istedigim ulkeye tr ye giris cikis yapabilirim ama 6 aylik alirsamda oturum kartim gelene kadar giris cikis yapamam degilmi dedim evet dedi bayan,,bende dedimki peki 3 aylik alirsam hollandaya gittigimde 3 ay icinde oturum kartim gelmesse tekrar tr ye donmek zorunda kalirmiyim dedim,bayan hayir cnm donceksin diye bi zorunluluk yok polise gidip uzattiriyosun vizeni dedi buraya donmene gerek yok dedi,,,bende dusundum ve her ihtimale karsi 6 ayligi secmeye karar verdim,,dedim her ihtimale karsi6 aylik olsun dedim bayanda bana ona gore kagit imzalatti,,,zzaten pek nl disina cikma gibi bi durumum olcagini sanmiyorum akrabalar var ama oturum kartimi alaana kadar biyere gitmem heralde garanti olsun diye,,,kimsenin lafina guvenilmiyo sitede baya basina ters isler gelen arkdslar oldu goruyoruz,,,ben garanti olsun 6 aylik olsun dedim zaten 3 ay icinde kartim gelirse istedgiim gibi giris cikis yaparim heryere,,,sizde bunlari dusunerek isinizi ona gore ayarlayin,,,kendinizi garantiye alana kadar birakn ulke disinda olanlar sizi ziyarete gelsin ama yinede siz bilirrsinzi secim sizin,,,,kolay gelsin,,,
gülüm yazdı:
SLM arkadaşlar ikinizede çok teşekkür ederim,nihayet anladım :) ben 6 aylık alınca istediğim yere gidemiyorum oraya gidince mesala ben dayıma gitmak istiyodum kendisi almanyada belçikada arkadaşlarım var onlara ziyarete gidecektim altı aylık alırsam bunları yapamıycam 6 ay doluncaya kadar üç aylık alırsam gidebilirim.peki bu 3 aylık vizenin bi riski varmı 3 ay sonra güle güle demesinler :roll: yani gözüm çok korktuda ondan soruyorum kusura bakmayın çok teşekkür ederim bilgileriniz için.sende güle güle git herşey umduğun gibi olsun.gülüm

arkadaşım.

sen Türkiye' den 6 aylık vize de alsan 3 aylık çok girişli vize de alsan Hollanda' ya vardıktan sonra ind ye randevunuza gittiğinizde, ind sizin pasaportunuza 6 aylık oturum kartınızı temsil eden bir vize yapıştıracaklar !

Bence 6 aylık tek girişli vize almak hiç de akıl karı iş değildir !

bu 6 aylık vizeyi aldınız diyelim.

sadece o 6 aylık vize sadece sizi bir kere direkt Hollan' ya giriş yapabilmenizi sağlıyor.

ondan sonra o 6 aylık vizenin hiç bir lüksü kalmıyor !

si o 6 aylık vize ile Hollanda' ya ayak basıp ind ye randevunuza gittiğiniz de sizin pasaportunuza oturum kartınızı temsil eden 6 aylık etiket yapıştıracaklar !

Fakat 3 aylık alırsanız bu 3 aylığın özelliği Hollanda' ya ayak bastıktan sonra da devam etmektedir.

bu 3 aylık vizenin süresi bitene kadar istediğiniz gibi Almanya, Fransa, Belçika, Danimarka, İspanya, İtalya ve bunun gibi birçok Avrupa birliğinde olna schengen ülkelerine istediğiniz gibi giriş yapıp bu 3 aylık vize süresi dolmadan Hollanda' ya tekrar giriş yapabilirsiniz hatta ve hatta Türkiye' ye gelip sonrada tekrar Hollanda' ya giriş yapabilirsiniz !

Ama bu yazmış olduğum avantajlara 6 aylık tek girişli vizede sahip olamazsınız !

Asıl sizin Hollanda' da kalabilmenizi temsil edecek olan vize ind ye randevuya gittiğinizde pasaportunuza yapıştıracak oldukları 6 aylık vizedir !

umarım şimdi anlamışsındır ! Ben D+C kombinasyon vizesi aldım

D = Türkiye' den Hollanda' ya oturum amaçlı gittiğinizi gösteren vize türü

C = 3 ay süreli Avrupa birliğinin içindeki schengen ülkelerine özgür bir şekilde giriş çıkış yapabilme ve Avrupa birliği ülkelerinden dışarı çıkıp, mesela Türkiye' ye 1 haftalığına girdiniz ve tekrar Avrupa birliğinin içindeki schengen ülkelerine özgürce giriş yapabilmenizi sağlayan bir vize türüdür !

size taviyem D+C Kombinasyon vizesi alınız
;)
Bu arada arkadaşlar asla unutmayınız !

6 Aylık vize sadece sizi Hollanda' ya götürüyor ve vizenin özelliği bitiyor ve ölüyor !

sizin Hollanda' da yaşadığınızı asıl ind nin pasaportunuza yapıştıracak oldukları 6 aylık oturum kartını temsil eden vize kanıtlayacaktır !

Şanslı arkadaşım siz yanılıyorsunuz !

6 aylık vize aldığınız takdirde o vize sizi sadece Hollanda' ya götürecek hepsi budur !

ind ye randevuya gidip geldikten sonr ind 6 aylık sticker yapıştırdıktan sonra pasaportunuza, o Türkiye' den almış oılduğnuz 6 aylık vizenin hiç bir özelliği ve lüksü kalmayacaktır !

Siz daha tam anlayamamışsınız bu 3 aylık 6 aylık vize olayını !

Neden 6 aylık tek girişli vize seçmelisiniz Türkiye' den biliyormusunuz?

Diyelim ki vizeniz Türkiyeye dün geldi dün günlerden 02.05.2008 idi.

sizde 07.05.2008 tarihinde konsolosluğa vize randevunuza gideceksiniz !

ve sonra diyelim eşiniz 10 Ağustos 2008 de Türkiye' ye yıllık izine gelecek ve siz onu bekliyeceksiniz. eşinizin 20 günlük tatili bittikten sonra beraber Hollanda' ya gitmek istiyorsunuz ve siz Ağustos ayında gidecek olduğunuz için mecburen 6 aylık tek girişli vize almaz zorundasınız !

Ama hemen gidecekseniz 3 aylık çok girişli vize almalısınız ve zaten Hollanda' ya vardıktan sonra 15 gün içinde ind den randevuya gideceksiniz ve onlar size 6 aylık oturum kartını temsil eden vize yapıştıracaklar! hepsi bu yani
;)
Efeler Diyarı yazdı:

6 Aylık vize sadece sizi Hollanda' ya götürüyor ve vizenin özelliği bitiyor ve ölüyor !

sizin Hollanda' da yaşadığınızı asıl ind nin pasaportunuza yapıştıracak oldukları 6 aylık oturum kartını temsil eden vize kanıtlayacaktır !

6 aylık vize aldığınız takdirde o vize sizi sadece Hollanda' ya götürecek hepsi budur !

ind ye randevuya gidip geldikten sonr ind 6 aylık sticker yapıştırdıktan sonra pasaportunuza, o Türkiye' den almış oılduğnuz 6 aylık vizenin hiç bir özelliği ve lüksü kalmayacaktır !

ve sonra diyelim eşiniz 10 Ağustos 2008 de Türkiye' ye yıllık izine gelecek ve siz onu bekliyeceksiniz. eşinizin 20 günlük tatili bittikten sonra beraber Hollanda' ya gitmek istiyorsunuz ve siz Ağustos ayında gidecek olduğunuz için mecburen 6 aylık tek girişli vize almaz zorundasınız !

Ama hemen gidecekseniz 3 aylık çok girişli vize almalısınız ve zaten Hollanda' ya vardıktan sonra 15 gün içinde ind den randevuya gideceksiniz ve onlar size 6 aylık oturum kartını temsil eden vize yapıştıracaklar! hepsi bu yani
;)

ozur dilerim demekki ben yanlis anlamisim,,,iste insan ilk defa boyle islerle ugrasinca napicagini tam bilemiyo,,,ama benim icin 6 aylik yada 3 aylik bisey ifade etmiyo cunku allah izin verirde gidebilirsem nl ye vvizem cikarsa oturum kartimi alana kadar biyere cikicagimi zannetmiorum,,,stikerla tr ye giris cikis yapcami zannetmiyorum cunku,,,bide sanirim is isten gecti zaten cunku ben tr den basvurdum ve ozaman bayan bana kagidi imzalatti 6 aylik olduguna dair degistirme sansim varmi onuda bilmiorum neyse saglik olsun vizem gelsinde 3 aylik 6 aylik farketmez arkdsm saygilar,,,
Efeler Diyarı yazdı:

;)

bide arkdsm biliyorum belki sana sormam sacma olcak ama belki bi fikrin vardir bi fikir bi tavsiye verebilirsin diye umit ederek sorum diyorum,,simdi ben nisanin 1 inde tr den basvurdum yanlis hatirlamiosam 4 nisanda fln esime parayi yatirin mektubu ulasti ogun esim yatirdi parayi,esimin bi kagidini avukat istemisti onuda ver diye esimde onu kendi ind ye gonderdi tahutlu ve ulasti diye postaneden kagit gelmis,,,tahminimce avukata 18 inde fln isleme alindi mektubu gelmis tam hangi gun geldigini soylememis avukat esime esimde heyecandan sormayi unutmus tam hangi gun geldigini,,,o gunden beri herangi bi eksik evrak yada olumsuz bi kagit gelmedi allaha sukur,, sorum bu durum nasil sence yada baska okuyan arkdslar olursa sizlerce deyim,,eksik evrak isteyebilirlermi bu gunlerde ,,bizce bi eksik yok avukatin istedigi butun evraklari toparlayip verdi esim avukata,,avukatin atladigi bi kagit yoktur umarim,,,eksik evrak isteyebilirlermi 15 gun oldu,,,simdiden vereceginiz cvplar icin cok ama cok tesekkurler saygilar,,,
SLM tamam arkadaşım oldukça güzel anlatmışın çok teşekkür ederim,aynen dediğin gibi yapacam inşallah para gözüksünde burda önümüzdeki hafta heralde gözükür .gülüm
sansli yazdı:
bide arkdsm biliyorum belki sana sormam sacma olcak ama belki bi fikrin vardir bi fikir bi tavsiye verebilirsin diye umit ederek sorum diyorum,,simdi ben nisanin 1 inde tr den basvurdum yanlis hatirlamiosam 4 nisanda fln esime parayi yatirin mektubu ulasti ogun esim yatirdi parayi,esimin bi kagidini avukat istemisti onuda ver diye esimde onu kendi ind ye gonderdi tahutlu ve ulasti diye postaneden kagit gelmis,,,tahminimce avukata 18 inde fln isleme alindi mektubu gelmis tam hangi gun geldigini soylememis avukat esime esimde heyecandan sormayi unutmus tam hangi gun geldigini,,,o gunden beri herangi bi eksik evrak yada olumsuz bi kagit gelmedi allaha sukur,, sorum bu durum nasil sence yada baska okuyan arkdslar olursa sizlerce deyim,,eksik evrak isteyebilirlermi bu gunlerde ,,bizce bi eksik yok avukatin istedigi butun evraklari toparlayip verdi esim avukata,,avukatin atladigi bi kagit yoktur umarim,,,eksik evrak isteyebilirlermi 15 gun oldu,,,simdiden vereceginiz cvplar icin cok ama cok tesekkurler saygilar,,,

arkadaşım sorunuzun cevabını ind den başka kimse bilemez :?

inşallah en kısa zamanda vizeniz çıkar
;)
arkadaşım sorunuzun cevabını ind den başka kimse bilemez :?

inşallah en kısa zamanda vizeniz çıkar
;)

tesekkur ederim yinede saolun arkdsm,,,
merhaba ben bırsey sormak ıstıyorum d+c yani uc aylık vıze alırsak seyahat sıgortası yaptırmak zorundaymısız dogrumu?
slm efeler dıyarı eger biz d+c vızesını alırsak seyahat sıgortası yaptırmak zorundamıyız
igılbigıl yazdı:
slm efeler dıyarı eger biz d+c vızesını alırsak seyahat sıgortası yaptırmak zorundamıyız

Hollanda' ya yerlesim amacli gidecek olan kisilerin seyehat sigortasi yaptirma zorunlulugu yoktur.

zaten Hollanda'ya geldiginizde gecici hayat sigortasi yaptirmak zorundasiniz.

kolay gele
tesekkurler efeler dıyarı elcılıge meıl gondermıstım yaptırmalımıyız dıye evet dedı ama gereklı oldugunu felan yazmamıstı gerek olmadıgı anlasılmıstır sagol...
ben 3 aylık seçmiştim nl de belediyeye gittigimizde 3 ay bitmeden tekrar dönmem gerektigini söylemişlerdi,yani 3 aylıkta tekrar tükiyeye dönebiliyosunuz fakat 3 ay dolmadan tekrar nl de olmanız gerekiyor,benim oturumum 1 ayda çıktı tekrar oturum almak için nl ye gittim oturumuda 2 ay içerisinde almak gerekiyo
selam arkadaslar ayni durumda bende karsilastim mvv vizesini almak icin gittigimde ankaraya bana sordu vizeyi nasil istersin 6 aylik tek girislimi yoksa 3 aylik girsli cikislimi olsun dedi bende pek anlamadigim icin dedim 6 aylik olsun ve olede oldu dediginiz gibi (d)tipi vize verdiler sadece nl ye girilen tip ve geldik hollandaya ind ye gittik ordada sorduk hatta baska ulkelere cikabilirmiyim dediler hayir eger c+d olsaydi cikardin dedi . yani bende norwece kuzenimin yanina gidemicem hatayi ankarada yaptim eger sizde bir arkadasiniz yada es dost ziyaretine gidecekseniz lutfen c+d alin yani (3aylik cok girisli isteyin ) basarilar herkese bu arda halen ind mektup bekliyorum.
selam arkadaşlar bende bugün ankaraya gitcem ve vizemi alcam allah izin verirse 27 ağustos tada eşimle döncez hollandaya benim de kafam karıştı şimdi 3 aylık mı alsam 6 aylık mı diyelim ki 3 aylık aldım hollandaya gittiğimde 3 ay içerisinde oturumumu alamazsam ozaman nolcak yardımcı olursanız sevinirim? a.e.olun
bişey olmuycak bekliyceksin,tr ye tekrar dönmeyeceksen neden 3 aylık alıyosunki 6 aylık al
nasıl olsa oturumun bi şekilde çıkar ya 1 ayda ya 6 ayda,tr ye dönmeyeceksen bu süreler içerisinde bi problem yok
teşekkür ederim arkadaşlar hepinize de ilginizden dolayı vizem geldi bikaçgündür giremedim geç yazıyorum ama vizemide 6 aylık aldım arkadaşlar bi sorum olcak belki size biraz saçma gelebilir ama şimdi ben 6 aylık aldım ya vizeyi sadece hollanda da kalabiliyorum hiçbir ülkeye gidemiyorum bu süre içerisinde bunu biliyorum fakat biz hollandaya arabayla gitcez hani diyorum giderken başka ülkelerden de geçiş yapcaz ya bi sorun olurmu acaba ???
sibel arabayla gideceksen 6 aylik vize ile gidemezsin. bu 6 aylik vize sadece hollandaya girmek icin yani kartini alana kadar cikis yok yani baska ulkeden hollandaya gecis yapamazsin. bunun icin diger gecis yapacagin ulkelerden de vize almak zorundasin.

kolay gelsin
merhabalar ben siteye yeni üye oldum we bir kaç konuda bilgi almaya ihtiyacım war yardımcı olursanız cok sewinirim eşime vizenin cıktıgına dair kagıt gelmiş para yatırası gerekiyormuş onuda yatırdı hollandadan daha tam bir hafta olmadı acelemi ediyorum bilmiyorum ama para yatırıldıgına dair bilgi ankaraya geçtiğini nerden anlıycaz bilmiyorum sizde nasıl oldu iki gündür eşim arıyo ama acmıyolar yada sürekli bi istanbulu ara bi ankarayı diyolarmış sanırım 14.00-15.00 arası arayın demişler onuda tüm hatlar dolu diyo ulaşamadık yani öğrenmek istedigim wize almaya ankaraya gitmeden önce bankaya falan para yatırılıyormu randewu almak için öyle bişe hatırlıyorum we bazı ewrakları yeniden istiyorlar galiba sizden neler istediler yada hangi aşamalardan geççti çünkü daha tam kesin değil wizeyi elime almadan rahat edemem sizde bu hissi bilirsiniz eminim banada yardımcı olursanız cok sewinicem hepinize iyi günler..şimdiden teşekkürler..
atrapsi yazdı:
merhabalar ben siteye yeni üye oldum we bir kaç konuda bilgi almaya ihtiyacım war yardımcı olursanız cok sewinirim eşime vizenin cıktıgına dair kagıt gelmiş para yatırası gerekiyormuş onuda yatırdı hollandadan daha tam bir hafta olmadı acelemi ediyorum bilmiyorum ama para yatırıldıgına dair bilgi ankaraya geçtiğini nerden anlıycaz bilmiyorum sizde nasıl oldu iki gündür eşim arıyo ama acmıyolar yada sürekli bi istanbulu ara bi ankarayı diyolarmış sanırım 14.00-15.00 arası arayın demişler onuda tüm hatlar dolu diyo ulaşamadık yani öğrenmek istedigim wize almaya ankaraya gitmeden önce bankaya falan para yatırılıyormu randewu almak için öyle bişe hatırlıyorum we bazı ewrakları yeniden istiyorlar galiba sizden neler istediler yada hangi aşamalardan geççti çünkü daha tam kesin değil wizeyi elime almadan rahat edemem sizde bu hissi bilirsiniz eminim banada yardımcı olursanız cok sewinicem hepinize iyi günler..şimdiden teşekkürler..

arkdsm sinava hangi sehirde girdiyseniz o ilin konsoloslugunu ariyosunuz ankara yada istanbul,3 ile 4 arasi tekrar tusu olan bi telefondan ararsaniz mesgul dedikce redial tusuna basarak tekrar tekrar ararsaniz dusecektir,telefonu dusurdugunuzde vizenizin gelip gelmedigini geldiyse neler goturmeniz gerektigiini sorabilrisiniz,daha sonra bankadan aldiginiz pin kodunu kullanarak randevu icin iks yi ariyosunuz ve randevunuzu alip daha sonra randevu gununuzde gidip vizenizi aliyosunuz hepsi bu,,,bide zaten goturmen gereken evraklar kisiden kisiye degistigi icin,vizenizin gelip gelmediigini ogrenmek icin aradiginizda onlar size soylerler neler gerektigini,,,eger tr den basvurduysaniz genelde sadeece pasaportunuzla glein alin diyolar cunku evraklari basvururken vermis oluyosunuz,nl den basvurulmussa a ve b formulu nufus kayit ornegi,resim pasaport bunlarin fotokopisi fln gibi bikac evrak isteyebiliyolar,,,en dogru bilgiyi siz dedigim gibi vizenizin gelip gelmedigini ogrenmek icin aradiginizda size neler goturmeniz gerektigini soyliceklerdir,,,buarada ayni zamandada gozunuzaydin hayirli ugurlu olsun vizeniz,,yeni yasaminizda kolayliklar dilerim,,,kolay gelsin,,,,
arkadaslar şimdi ind den işleme alındı mektubu geldi diger mektup kaç günde gelir bilgi verirseniz seviniriz efeler diyarı birde oraya vardıktan sonra ilk nereye ve ordan nelere gidecez söylermisin okuyorumda herkes bişey yazdıgı için kafan karısıyo

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol