Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

dersler hakkında yardım istiyorumm

Yorum için giriş yap 41 mesaj · 16.249 görüntülenme
sevgili Geluk dersler konusunda yardımcı olurmusun?hollandacayı hiç bilmiyorum verdiğin dersleri gördüm ama ilk olarak hangisinden başlamam gerektiğini anlamadım.benim erkek arkadaşımda nlde yaşıyo evlenmeyi düşünüyoruz ama ben burda üni. okuyorum oda nlde okuyor.ve ben bu dili ucundan başlayarak öğrenmek istiyorum o güne kadar en azından derdimi analatacak kadar bilmek istiyorum çok fazla zorluk yaşamak istemiyorum.ve oraya gittiğimde eşime yük olmak istemediğim için bi şekilde başlamak istiyorum.nasıl ve nerden hangi dersinden başlamam gerektiğini açıklarsan çok memnun olurum.şimdiden tşk ederim yardımların için.Allah razı olsun...
selam Gemlikli arkadasim

aramiza hosgeldin,

Hollandacaya fazla bilmedigin icin Fatih arkadasimizin baslattigi derslerden baslarsan senin icin daha kolay olur..!

1 Hoe heet jij?NEDERLANDS VOOR BUITENLANDERS..! ) ==> bu ders 1

2(Uit welk land kom jij)NEDERLANDS VOOR BUITENLANDERS..! ==> buda ders 2

.............

NEDERLANDS VOOR BUITENLANDERS ==> bu ise derslerimizin kaynagini belirtiyor

Hoe heet jij?, Uit welk land kom jij? vs.. bunlar ise derslerin konusunu belirtiyor..!

dersler kolaydan zora gittigi icin, sirasina gore takip edersen, anlamakta zorluk cekmezsin..!

dili ogrenmek icin hep su yontemi oneriyoruz

ilk once kelime haznemizi gelistirmemiz lazim

ziek==> hasta

ik==> ben

jij ==> sen

ik ben...

jij bent ...

hij/zij/het is...==> o (hij=erkekler icin kullaniliyor, zij=kadinlar icin, het ise cansiz/cansiz varliklar icin kullanilir)

wij zijn...

jullie zijn...

ze/hun zijn...

daha sonra gramer;

ozne+yuklem+nesne(tumlec) ==> hollandacada cumle boyle kuruluyor

en son olarak ise ogrendigimiz kelimeleri ve gramere pratikte uygulamak kaliyor

ik ben ziek ==> ben hastayim

jij bent ziek ==> sen hastasin

hij is ziek ==> o(erkekler icin) hasta

zij is ziek ==> o(kadinlar icin) hasta

wij zijn ziek ==> biz hastayiz

jullie zijn ziek ==> siz hastasiniz

ze zijn ziek==> onlar hasta .. gibi

sitedeki derslerdede, asagi yukari bu yontemi uygulamaya calisiyoruz..!

bu arada hollandaca ogrenmek icin sitede Hollandaca Egitim Programlari basligi altinda bi cok programlar var, onlardanda yararlanabilirsin, eger aklina takilan bisey olursa, ben ve arkadaslarimiz seve seve yardim ederiz ;)

Allah yardimcin olsun

kolay gele
tsk ederim yardımların için.Fatih arkadaşımızın derslerinden sonra senin derslerine mi geçmem gerekiyor??Emeklerinize sağlık o kadar güzel bir site ki bana çok yararı olacağına inanıyorum şans eseri gördüm hemen üye oldum.Ve inşallah birgün bu siteye nlye gitmek için işlemlere başladığımı da yazarım ve inşallah daha sonrada eşimle beraber nlde olduğumu yazarım..o günü sabırsızlıkla bekliyorum...
dur ilk once bi AMINNNNNNNN diyem..! :) insallah o gunlerde gelir arkadasim, Allah seni ve diger arkadaslarimizi en kisa zamanda sevdiklerine kavusturur insallah(tabi tum sevenleri..!)

bu derslerin devamini zaman buldukca yayinlamaya calisiyoruz, diger derslerede bakabilirsin ama bu dersler daha basit oldugu icin onerdim..!

bak simdi soyle yapalim, asagidaki linke tiklayip, hollandaca kendini tanit, ilk adimi boylelikle atmis oluruz ne dersin ;)

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=43&t=239&st=0&sk=t&sd=a&start=20

not: birinci sayfada cumlenin kaliplari ve Turkce anlamlari var, oraya bakarak katilimda bulunabilirsin..!

kolay gele arkadasim
gemlikli16 yazdı:
tsk ederim yardımların için.Fatih arkadaşımızın derslerinden sonra senin derslerine mi geçmem gerekiyor??Emeklerinize sağlık o kadar güzel bir site ki bana çok yararı olacağına inanıyorum şans eseri gördüm hemen üye oldum.Ve inşallah birgün bu siteye nlye gitmek için işlemlere başladığımı da yazarım ve inşallah daha sonrada eşimle beraber nlde olduğumu yazarım..o günü sabırsızlıkla bekliyorum...

bide arkadaşım ilave olarak aşağıda verdiğim başlık linkine gir ve orada

çok iyi bir hollandaca grammer kitabı var.

ben bu kitabı çalışıyorum ;)

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=10&t=21
çok tşk ederim arkadaşım ama bunu nasıl indiricem sanırım ben birazcık teknoloji özürlüyüm :( biraz daha yardım edersen çok mutlu olurum
Mijn naam is Selda

Ik ben in Turkije geboren

Ik ben 19 jaar oud

Ik woon in Ankara

Mijn geboorte datum is 26.09.1988

(şimdilik bu kadarını cevaplıyabiliyorum :) )
:) super, hic yanlis yok

bidaha odev vercem kacim deme karismam Selda :)

simdi bu yazdiklarini su asagidaki linkde yayinlarsaniz seviniriz ;)

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=43&t=239&start=20

kolay gele
yaptım öğretmenim.şimdiki ödevim ne?ben çalışkanım her ödevimi yaparım tabi ünideki derslerimi hallettikten sonra arta kalan zamanlarda yapıcam.EE şimdiki ödevim ne öğretmenim :) ?
:) odevden bol ne var

yeterki senin gibi ogrenciler olsun..!

zaman buldukca siteye girip derslere katilimda bulunursan, aklina takilani sorarsan kanaat notunu verirken bunlari goz onunde bulundurcam :)

diplomami almadan beni ogretmen yaptin ya helal sana :lol:

kolay gele
tsk ederim yardımların için hemde çok tşk ederim.

Diplomanın önemi yokki önemli olan birilerine bişey öğretebilmen.birilerine bişiler öğretiyosan ve o kişi senin anlattıklarınla bişileri başarabiliyosa sen öğretmensindir.ben çok diplomanı öğretmen gördüm karşısındakine HİÇBİRŞEY öğretemeyen...onun için sende benim için diplomasız öğretmensin...
gemlikli16 yazdı:
çok tşk ederim arkadaşım ama bunu nasıl indiricem sanırım ben birazcık teknoloji özürlüyüm :( biraz daha yardım edersen çok mutlu olurum

rapidshare sitesine girdikten sonra

sayfayı aşağı indiriyorsunuz ve orada free yazan yazıya tıklıyorsunuz

ve site kendiliğinden 2.2 saniyeden geriye doğru saymaya başlıyacak

sayma işlemi bittikten sonra 4 basamaklı kodlar çıkacak

o kodları aynı şekilde hemen yanındaki boşluğa yazıyorsun ve sonra onun yanındaki download' ı tıklıyorsun

ve son olarak açılan pencerede nereye indireceksen kitabı bilgisayarında oraya tamam diyorsun ve olay bitiyor ;)
efeler diyarı tşk ederim öncelikle nasıl indirmem gerektiğini anlattığın için.dediğin şekilde yapıp bilgisayarıma indirdim ancak dosya açılmıyor.uygun program istiyor.kusura bakmayın sevgili arkadaşlar çok fazla soru soruyorum :(
gemlikli16 yazdı:
efeler diyarı tşk ederim öncelikle nasıl indirmem gerektiğini anlattığın için.dediğin şekilde yapıp bilgisayarıma indirdim ancak dosya açılmıyor.uygun program istiyor.kusura bakmayın sevgili arkadaşlar çok fazla soru soruyorum :(

buyur verdiğim linki download yap ve programı yükle bilgisayarına. Türkçe' dir

ve sonra ilk indirdiğini açabilirsin ;)

winrar TR Link

http://rapidshare.de/files/38684077/wrar371tr.exe.html
çoook tşk ederim yardımlarından dolayı ve bana karşı sabırla davrandığından dolayı sonunda yaptım :) (sayende) allahım herşeyi gönlüne göre versin inşallah...
gemlikli16 yazdı:
çoook tşk ederim yardımlarından dolayı ve bana karşı sabırla davrandığından dolayı sonunda yaptım :) (sayende) allahım herşeyi gönlüne göre versin inşallah...

Allah razsı olsun duğaların için.

Allah seninde gönlüne göre versin.

Biz her zaman burdayız.

Elimizden geldiğince sizi yardımcı olmaya çalışıyoruz ve çalışacağızda.

başarılar ;)
mRb arkadaslar bende nl ogrenmek istiyorum cok site gezdim ama en ii site olarak burasi diye dusunuyorum oyledirde bence cunku sitenizi kontrol ettim en iyi burasi ilgilenmis misafirlerle.. Derslere ilk olarak fatih arkadasimizinkinden basliyorum ama sizde yardimci olursaniz cok sevinirim yani bir ogretmen ogrenci olarak calissak :S Gunde ne kadar calismam gerektigini nereyi nasil calisacagimi ve yazilarin okunuslarinida ogretirseniz cok sevinirim simdiden tskler :))
selam arkadasim

aramiza hosgeldin

site hakkindaki dusuncelerini bizimle paylastigin icin tesekkurler..!

derslerden aklina takilan bisey olursa biz burdayiz, cekinmeden aklina takilani sorabilirsin, bu sitedeki arkadaslarda senin yasadigin, icinde oldugun durumu yasadi, yasiyor...!

hollandaca kelimelerin Turkce okunuslarini paylasmisti arkadaslarimiz, asagidaki linkde bulabilirsin

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=43&t=523&p=2114&hilit=okunuslari&sid=12e4db294f8dea4a1079e7c22fc21903#p2114

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=12&t=65&p=94&hilit=okunuslari&sid=12e4db294f8dea4a1079e7c22fc21903#p94

bu arada istersen ilk odevini verelim :)

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=43&t=239&start=0 bu linki tikliyarak, hollandaca kendini tanitirsan seviniriz.(hollandaca hic bilmiyorum deme, cunku Turkce karsiliklarinida paylastik.) bi nevi seviye tespit diyelim biz bu odeve ;)

kolay gele
Geluk ben tesekkur ederim elimden geldigi kadar kendimi tanittim.. k. baqma ama hollandacam sifir demek zorundayim yeni basladim :)) Geluk msn varmi acaba msnde de zamanin oldugunda yardimci olsan :S uyarmi acaba?
Geluk arkadasim bi kac ricam olacak yapabilirseniz sevinirim ...

Derslere ilk olarak alfabeden baslamak istiyorum ama yazilis ve okunus arasinda cok fark var..

harflerin (alfabenin ) ses kaydini yapip paylasima verebilirmisiniz..

Ikincisi ise bi arkadas yardim ediyo ama harflerin okunuslarinin bi kacinin yanlis oldugunu soyledi

J --> ye yazilmis ama yey oldugunu soyledi

Y --> yey yazilmis ay olarak okundugunu soyledi :S ??? bu konuda kafam biraz karisti yardimci olursaniz sevinirim tabi ses kaydida cok onemli benim icin ?
yazmayi unutmustum

y harfi ğıreskı yey diede okunabiliyormu ?
selam arkadasim

J mesela JIJ ==> YEY diye okunuyor

IJ mesela IJS ==> EYS diye okunuyor

Y mesela YOGHURT ==> YOGHURT ( G girtlaktan cikmali) okunuyor

ama bolgelere gore telafuz sekli farkli oluyor. Rotterdam tarafinda IJS ==> AYS diye okunuyor..!

evet Y harfi Griekse- Y diye okunuyor, bazen J ile Y karistirildigi icin Y harfine Griekse-y deniliyor..!

alfabenin okunusu ile alakali sitede bi cok program ve MP3 ler onlardan yararlanabilirsin

ama staj yerimdeki hocamla konusayim, belki sinifta cocuklara alfabeyi ogretmek icin elinde cd kaset vardir, varsa Ugura verip sitede yayinlamaya calisiriz..! yoksa baska caresine bakariz..!

kolay gele
tskler geluk... Kusura baqmayin ogrenene kadar sizide yoracaz artik kusurumuz affola...
slm geluk bende aranıza yeni katıldım 6 ay öncesinde bi dil kursuna gittim ama sadece sınava ait sorulara çalıştık ve sınava giremediğim içinde unutmaya başladım denilebilir dersler hakkında yardımını istesem ayrıca ben sesli öğrenim yerlerini açamadım nası yapmam konusunda bilgi verirsen çok mutlu olurum gerçekten bu dili öğrenmek istiyorum ama nasıııı????
gül güzeli yazdı:
slm geluk bende aranıza yeni katıldım 6 ay öncesinde bi dil kursuna gittim ama sadece sınava ait sorulara çalıştık ve sınava giremediğim içinde unutmaya başladım denilebilir dersler hakkında yardımını istesem ayrıca ben sesli öğrenim yerlerini açamadım nası yapmam konusunda bilgi verirsen çok mutlu olurum gerçekten bu dili öğrenmek istiyorum ama nasıııı????

selam arkadasim

aramiza hosgeldin

anladigim kadariyla Hollanda'dasin..?

dersler hakkinda nasi bi yardim istiyosun arkadasim?

mesela asagidaki link sitedeki derslerimizden 1. ders, ordaki kelimeleri ogrenip, odevi yapmaya calis istersen, ve anlamadigin bisey olursa o baslik altinda sorarsan, yardimci oluruz..!

http://hollandaca.youprog.com/viewtopic.php?f=43&t=558

bu linkdeki programlarin hangisini inderemiyorsan, onun altina yazarsan yardimci olmaya calisiriz..!

http://hollandaca.youprog.com/viewforum.php?f=10

kolay gele
sevgili gelukcum bu sitenin bana çok faydalı olcağını düşünüyorum gerçekten çok ii bir iş yapıyosunuz bana gelince ben nlde değil türkiyedeyim henüz gitmedim ama allah kısmet ederse gitcem burda bi kurs bitirdim ama dedimya unutmaya başladım bana ilk önce sınav soruları lazım ve seslisi yazılınca anlıyorum ama söylenirken çok zorluk çekiyorum herşey güzel ama bide anlasam söylenirken bu konuda bana yardım edeceğinden hiç şüphem yok bu arada gerçek ismin burcu mu?sitenin bi yerinde okumuştum merakımı bağışla benimkide burcu o yüzden sordum herşey için teşekkür ederim
selam arkadasim

asagidaki linkde sorulari hem sesli hemde yazili bicimde bulma imkanin var

http://hollandaca.youprog.com/viewforum.php?f=19

bu arada ismim Burcu degil ama Burcu ismini cok seviyorum, onun icin bu ismi sectim

Gercek ismim Hatice

kolay gele
çok teşekkür ederim arkadaşım bu arada senin isminide ben çok severim siz bize yardım ediyosunuz ALLAH ımda size her konuda yardım etsin umarım bi an önce bende şu sınavı atlatırım kolaylıkla ALLAH herkesi sevdiğine kavuştursun görüşmek üzere
amin arkadasim, Allah insallah senide sevdigine tez zamanda kavusturur..!

Allah cumlemizin yardimcisi olsun ;)

sen boyle azim ettikten sonra, bence kazanacaksin sinavini..!

mujdeli haberlerini bekliyoruz..!

bu arada siteye biraz daha goz atarsan, sinava girmis arkadaslarimizin tecrubelerini bilgileniri oku, onunda faydasi olacaktir

kolay gele
tamam gelukcum göz atcam ama benim bi sorunum var ben o kadar çalışıyorum ama bi türlü aklımda kalmıyo napcam bilmem bide şeeeyyyy ya senin gönderdiğin yeri açamadım bi türlü biliyorum fazla olmaya başladım dimii ama napıyııım bi an önce öğrenmem gerek kocama kavuşmam için :oops: :roll:

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol