Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

DOFİ

Yorum için giriş yap 71 mesaj · 18.437 görüntülenme
ufuk hayırlı olsun, inşallah bundan sonra herşey gönlünce olur...
hayırlı olsun ufukcum en kısa zamanda beklıyoruz seni belçikaya:)
ufuk yazdı:
arkadaslar bekledıgım gun bugunmus tam 5 ay almustu vıze onayı geldi pasaportu aldım bugun bırazdan yola cıkıcam cok uzuldum cok sınırlendım ters seyler konustum konsolosluga ama ınanın hiç bi işe yaramıyor..inşallah sızınde en kısa zamanda cıkarda sevdıklerınıze en kısa zamanda kavusursunuz kendınıze ıyı bakın ...

ayyy ayy ayy ne guzel belcikaya bi mezun daha cikti cook sevindim arkdsm inanki,,,gozunuzaydin biraz uzun surmus ama bekledigine degmistir sanirim ...belcikadaki islemlerin cok cok daha hizli hallolur ins ins ins rabbim kolayliklarla halletmeyi nasip etsin belcikadaki islerinizi,,,
kimseden ses cikmiyor herkes qldi herhalde vizesini herkese slm insqllqh oyledir
merhaba ufuk

henüz bir gelişme yok bende 8 ay olacak
ben geldim ufuk 1 hafta sonra 2 ay olcak nerdeyse
dosya numara kac rakamlı olcak kadın bana 5 rakamlı bı numara werdı :/
evet 5 rakamlı bir numara. baktınmı dofinin sayfasından kontrol ettinmi?
atabilgin yazdı:
evet 5 rakamlı bir numara. baktınmı dofinin sayfasından kontrol ettinmi?

baktım ama hıc sızın buraya yazdıklarınız gıbı cıkmıor benımkınde ?
dosya numaran nedir sayfayı kopyala istersen
işlem basamaklarını tarif eden sayfa çıkıyordur büyük ihtimalle ...
baris yazdı:
dosya numaran nedir sayfayı kopyala istersen

Het feit dat uw zoekopdracht geen resultaten oplevert, kan te wijten zijn aan de volgende omstandigheden:

-u heeft verkeerde gegevens ingeput

-u heeft een nummer opgegeven van een visumaanvraag die behandeld wordt door een diplomatieke of consulaire post die nog niet over de nodige middelen beschikt om een visumaanvraag via elektronische weg te versturen (raadpleeg lijst); op dit ogenblik is het nog niet mogelijk om de stand van behandeling na te gaan van een visumaanvraag die per diplomatieke valies overgemaakt wordt aan de Dienst Vreemdelingenzaken

-de diplomatieke of consulaire post heeft de visumaanvraag niet verzonden omdat het de bevoegdheid heeft om ambtshalve visa uit te reiken

-de visumaanvraag werd niet ingediend bij een Belgische diplomatieke of consulaire post, maar bij een post die België vertegenwoordigt (raadpleeg lijst)

-de diplomatieke of consulaire post heeft de visumaanvraag nog niet verzonden of de Dienst Vreemdelingenzaken heeft de visumaanvraag nog niet ontvangen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

De procedure voor de overdracht van visumaanvragen verloopt als volgt:

Diplomatieke of consulaire post

visumaanvraag

Server Buitenlandse Zaken

Server Dienst Vreemdelingenzaken

Visumdienst DVZ Beslissing

* het bovenstaand schema verduidelijkt dat een visumaanvraag door een diplomatieke of consulaire post niet rechtstreeks via elektronische weg verstuurd wordt naar de DVZ, maar via een server van het

Ministerie van Buitenlandse Zaken; de beslissing die de DVZ treft over de visumaanvraag wordt ook via de server van het Ministerie van Buitenlandse Zaken verzonden naar de betrokken diplomatieke of consulaire post.

* in principe ontvangt de server van DVZ de visumaanvraag binnen de één tot drie werkdagen nadat de diplomatieke of consulaire post de visumaanvraag verzonden heeft; vanuit de server van DVZ worden in principe dezelfde dag nog de visumaanvragen verspreid naar de visumdienst

* eventuele vertragingen zijn te wijten aan een probleem bij de diplomatieke of consulaire post, bij de server van het Ministerie van Buitenlandse Zaken of bij de server van de DVZ

Lijst van ons vertegenwoordigende Posten:

AFGHANISTAN

Kabul Islamabad

ALBANIË

Tirana NL

ALGERIJE

Algiers x

ANDORRA

Andorra La Vella FR

ANGOLA

Luanda x

ARGENTINIË

Buenos Aires x

ARMENIË

Erevan DE

AUSTRALIË

Canberra x

AZERBEIDZJAN

Bakoe DE

BAHREIN

Manamah DE

BANGLADESH

Dhaka NL

BELARUS

Minsk DE

BENIN

Cotonou x

BOLIVIA

La Paz x

BOSNIË EN HERZEGOVINA

Sarajevo NL

BOTSWANA

Gaborone FR

BRAZILIË

São Paulo x

BRUNEI

Bandar Seri Begawan FR

BULGARIJE

Sofia x

BURKINA FASO

Ouagadougou x

BURUNDI

Bujumbura x

CAMBODJA

Phnom Penh FR

CANADA

Montreal x

CENTRAAL-AFRIKAANSE REPUBLIEK

Bangui FR

CHILI

Santiago x

CHINA (VR)

Beijing x

Shanghai x

Hongkong x

COLOMBIA

Bogota x

COMOREN

Moroni FR

CONGO

Brazzaville x

CONGO (DEMOCRATISCHE REPUBLIEK)

Kinshasa x

Lubumbashi x

COSTA RICA

San José x

CUBA

Havana x

CYPRUS

Nicosia DE

DJIBOUTI

Djibouti FR

DOMINICAANSE REPUBLIEK

Santo Domingo NL

ECUADOR

Quito x

EGYPTE

Caïro x

EL SALVADOR

San Salvador ES

EQUATORIAAL-GUINEA

Malabo ES

ERITREA

Asmara NL

ESTLAND

Tallinn DE

ETHIOPIË

Addis Abeba x

FIJI

Suva FR

FILIPIJNEN

Manilla x

GABON

Libreville x

GEORGIË NL

Tbilisi

GHANA

Accra NL

GUATEMALA San José

Guatemala-stad

GUINEE

Conakry x

GUINEE-BISSAU

Bissau FR

HAÏTI

Port-au-Prince FR

HONDURAS

Tegucigalpa ES

HONGARIJE

Boedapest x

IERLAND

Dublin x

INDIA

New Delhi x

Mumbai (Bombay) x

INDONESIË

Jakarta x

IRAK Amman

Bagdad

IRAN

Teheran x

ISRAËL

Tel Aviv x

Jeruzalem x

IVOORKUST

Abidjan x

JAMAICA

Kingston FR

JAPAN

Tokio x

JEMEN

Sanaa NL

JORDANIË

Amman x

KAAPVERDIË

Praia FR

KAMEROEN

Yaoundé x

KAZACHSTAN

Almaty NL

KENIA

Nairobi x

KIRGIZIË

Bisjkek DE

KOEWEIT

Koeweit x

KOREA (Noord-) Seoul

Pyongyang

KOREA (Zuid-)

Seoul x

KROATIË

Zagreb x

LAOS

Vientiane FR

LETLAND

Riga NL

LIBANON

Beiroet x

LIBERIA Abidjan

Monrovia

LIBIË

Tripoli x

LITOUWEN

Vilnius x

MADAGASKAR

Antananarivo DE

MALAWI

Lilongwe DE

MALEISIË

Kuala Lumpur x

MALI

Bamako x

MALTA

Valletta FR

MAROKKO

Rabat x (officials)

Casablanca x

MAURITANIË

Nouakchott FR

MAURITIUS

Port Louis FR

MEXICO

Mexico-stad x

MOLDAVIË Boekarest

Chisinau

MONACO

Monaco FR

MONGOLIË

Oulaanbaatar DE

MOZAMBIQUE

Maputo NL

MYANMAR (BIRMA)

Rangoon DE

NAMIBIË

Windhoek NL *

NEPAL

Kathmandu DE

NICARAGUA San José

Managua

NIEUW-ZEELAND

Wellington NL

NIGER

Niamey FR

NIGERIA

Abuja

Lagos x

OEKRAÏNE

Kiev x

OEZBEKISTAN

Tasjkent FR

OMAN

Masqat NL

OOST-TIMOR Djakarta

Dili

PAKISTAN

Islamabad x

PANAMA

Panama-stad ES

PAPOEA-NIEUW-GUINEA

Port Moresby FR

PARAGUAY

Asunción ES

PERU

Lima x

POLEN

Warschau x

QATAR

Doha DE

ROEMENIË

Boekarest x

RUSLAND

Moskou x

Sint-Petersburg NL

RWANDA

Kigali x

SAINT LUCIA

Castries FR

SAN MARINO

San Marino IT

SAO TOMÉ EN PRINCIPE

Sao Tomé PT

SAUDIE-ARABIË

Riyad x

SENEGAL

Dakar x

SERVIË EN MONTENEGRO

Belgrado x

SEYCHELLEN

Victoria FR

SIERRA LEONE Conakry

Freetown

SINGAPORE

Singapore x

SLOVENIË

Ljubljana x

SLOWAKIJE

Bratislava x

SOMALIË Nairobi

Mogadishu

SRI LANKA

Colombo NL

SUDAN

Khartoum NL

SURINAME

Paramaribo NL

SYRIË

Damascus x

TADZJIKISTAN

Dusjanbe DE

TANZANIA

Dar es salaam x

THAILAND

Bangkok x

TOGO

Lomé FR

TRINIDAD EN TOBAGO Caracas

Port of Spain

TSJAAD

Ndjamena FR

TSJECHIË

Praag x

TUNESIË

Tunis x

TURKIJE

Ankara x

Istanbul x

TURKMENISTAN

Asjchabad DE

UGANDA

Kampala x

URUGUAY Buenos Aires

Montevideo

VANUATU

Port Vila FR

VATICAANSTAD

Vaticaanstad (Rome) x

VENEZUELA

Caracas x

VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN

Abu Dhabi x

Dubai NL

VERENIGD KONINKRIJK

Londen x

VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA (VS)

Washington x

Los Angeles x

Atlanta x

New York x

VIETNAM

Hanoi x

VOORMALIGE JOEGOSLAV.REPUB. MACEDONIË

Skopje NL

ZAMBIA

Lusaka NL

ZIMBABWE

Harare x

ZUID-AFRIKA

Pretoria

Johannesburg x

Kaapstad x

ZWITSERLAND

Bern x

Genève x

* A partir de 05/2006 : DE

Lijst geïnformatiseerde Belgische diplomatieke of consulaire posten:

- Abidjan

- Ankara

- Bangkok

- Boekarest

- Bujumbura

- Cairo

- Casablanca

- Damascus

- Dakar

- Islamabad

- Istanbul

- Jakarta

- Johannesburg

- Kaapstad

- Kiev

- Kinshasa

- Londen

- Moskou

- Mumbai

- New Delhi

- Pretoria

- Sofia

- Tripoli

- Tunis

- Yaounde

Sadece bunLar yazıor Arkadasim
atabilgin yazdı:
işlem basamaklarını tarif eden sayfa çıkıyordur büyük ihtimalle ...

benım yapabılecegım bısey warmı dosyamın gorunmesı ıcın ?
yapacağınız birşey yok. yeni başvuru yapmışsınız ortalama 1 ay sonra gözüküyor dosyanız dofide.
baris yazdı:
yapacağınız birşey yok. yeni başvuru yapmışsınız ortalama 1 ay sonra gözüküyor dosyanız dofide.

eft daha yenı yaptım basvuru hayırlısı artık ne dıyelım allah yardımcımız olsun
zeyna yazdı:

vayyy o kadar bekledik haaaa ben geleli 4 ay oldu bende 5 yillik aldim okul sansisima galdigim hafta basladi 2 sinifida gectim dili cok berbat bi yer zeyno cok sevindim ya cok bekledikk allah herkesi sevdigine kavustursun sevmeyenleride allah bildigi gibi yapsin ne diyim guzel olan hersey sevenlerin olsun
ufuk yazdı:

vayyy o kadar bekledik haaaa ben geleli 4 ay oldu bende 5 yillik aldim okul sansisima galdigim hafta basladi 2 sinifida gectim dili cok berbat bi yer zeyno cok sevindim ya cok bekledikk allah herkesi sevdigine kavustursun sevmeyenleride allah bildigi gibi yapsin ne diyim guzel olan hersey sevenlerin olsun
esim is kazasi gecirmisti o nedenle beklemek zorunda kaldim.vize ciktiktan sonra beklemesi o kadar sorun olmuyo.o belirsiz bekleyis insani olduruyo..ben senden 2 ay sonra yaptim basvuruyu ayni gun geldi vizelerimiz.sen benden once geldin :) bende okula gidiyorum 26 nisanda basladim iyi gidiyo simdilik.sansa son donemi yakaladim.yoksa eylule kadar bosu bosuna bekliycektim.
ArkadaşLar önceden Dofide Dosyam gözüküyordu Haftasonu oLsu Dosyam Cikmıyor İslem basamakLarını gosteren sayfa cıkıyor Bu ne demek Sımdı ?
jandarma_tc yazdı:
ArkadaşLar önceden Dofide Dosyam gözüküyordu Haftasonu oLsu Dosyam Cikmıyor İslem basamakLarını gosteren sayfa cıkıyor Bu ne demek Sımdı ?

Yani bir inceleme baslatmislardir JandarmaTC . Evraklarini duzenliyorlardir yada kontrol ediyorlardir.28 Nisan'da basvurmustun ve esin Hollandadan gecmisti degil mi ( ben bazen unutuyor yada karistiriyorum ) .

Tedirgin olma bu hafta ici duzelir tekrar . 'Karar verdiler sanirim ' demek isterdim ama durumuna gore biraz daha zaman alir .

Insallah Vizeni alirsin .
arkadaslar dofıye mail atmak ıstıyorum.mail atan arkadaslarımdan mail örnegi rıca edebılırmıyım.dosyamın durumu hakında bılgı almak ıstıyorum.
sude erik yazdı:
arkadaslar dofıye mail atmak ıstıyorum.mail atan arkadaslarımdan mail örnegi rıca edebılırmıyım.dosyamın durumu hakında bılgı almak ıstıyorum.

Mr. Stefan De Prez , diye basla .. Gerisinin hic bir onemi yok . Bende birkac ornek varda,senin icin gecerli olmaz. Cunku durumlar farkli .

Prez 'e ne sormak istiyorsan sor ,uslup falan cok muhim degil. Zaten cevap yazdigindada goreceksin. Sen ne kadar kibar olayim ve acik konusayim diye ugrassanda cevap bir iki kelimedir .

Prez 'in mail adresini Dofinin acilis sayfasindan bulabilirsin .
turkcemı yazcam?fransızcaysa ben yazamam esım yazabılır anca.adres sumu helpsek.dvzoe@dofi.fgov.be cunku baska adres bulamadım.gercekten yardım ettıgnız ıcın cok tesekkur ederım.benım baslayalı 70 küsür gun oldu.daha ne kadar beklıcem.suan dosya nerde merak edıyorum.bıde 6aylık bebegımız var.oglumuzun babasından ayrı olması benım esımden esımın benden ayrı olmamız ınsanı cok yaralıyo.bıde dıyolarkı yazın cok agır ıslıyo kagıtlar dıyolar.cok moralımız bozuluyo.nekadar agır.bu agırlıgı maıl atarak telefon acarak hızlandırabılırmıyız bılmıyorum.hepımız ısterızkı eslerımızın yanında yuvamızda olalım.ınsallah enkısa zamanda cumlemızın ıslerı bıtıverır.allah yar ve yardımcımız olsun.
sude erik yazdı:
turkcemı yazcam?fransızcaysa ben yazamam esım yazabılır anca.adres sumu helpsek.dvzoe@dofi.fgov.be cunku baska adres bulamadım.gercekten yardım ettıgnız ıcın cok tesekkur ederım.benım baslayalı 70 küsür gun oldu.daha ne kadar beklıcem.suan dosya nerde merak edıyorum.bıde 6aylık bebegımız var.oglumuzun babasından ayrı olması benım esımden esımın benden ayrı olmamız ınsanı cok yaralıyo.bıde dıyolarkı yazın cok agır ıslıyo kagıtlar dıyolar.cok moralımız bozuluyo.nekadar agır.bu agırlıgı maıl atarak telefon acarak hızlandırabılırmıyız bılmıyorum.hepımız ısterızkı eslerımızın yanında yuvamızda olalım.ınsallah enkısa zamanda cumlemızın ıslerı bıtıverır.allah yar ve yardımcımız olsun.

insallah en kisa zamanda kavusursunuz canim.70 gun normal bi sure.biliyorum cok zor bekleme sureci ama iste elden gelen bisey yok malesef.
Dosyami trden sormak iÇin hanqi teLi aramam gerekiyor ? Numarayi biLen arkadaşLar yazarsa Sevinirim ;)
sude erik yazdı:

Fransizca ,Flemence ,Ingilizce .. Hangisinden istersen yaz . Fakat hemen cevap gelir diye bekleme.10 Icinde cevaplarlar .

Neden direk aramiyorsunuz . Arayin Dofi' yi dosyam ne asamada diye sorun .Cevabinizida hemen alirsiniz .

70 gun normal , 270 gun bekleyenlerde var. Baris mesela .

Bebek olmasi hic birseyi degistirmiyor . Bizim ikiz bebeklerimiz var , ben bir faydasini gormedim.

Mail atarak , sik sik arayarak birsey elde edemessin .Cunku bunlar ,Latince Homo Sapiens diye adlandirdigimiz ( Yani Insan ) gruba dahil degil .

Yapabilecegin en guzel davranis , sabirli olmak .

Insallah olumlu sonuc alirsiniz .
jandarma_tc yazdı:
Dosyami trden sormak iÇin hanqi teLi aramam gerekiyor ? Numarayi biLen arkadaşLar yazarsa Sevinirim ;)

Jandarma , Ingilizce biliyorsan Dofi' yi ara . Yok Turkiyeden ogrenmek istiyorum dersen birtek IKS var . Iks 'den faydalandim diyen bir uye varsa ,ben burdayim ;)

Anca elcilige mail atabilirsin ,onlarda Dofi'yi tarif eder .

Yani tek secenek Dofi . Orasi ile iletisime gecmelisin .
tesekkur ederım nevılen kardesım.zeyna kardesım.ınanın artık cok zor gelıyor.zeyna arkadasım bılır ona ozel msj gondermstım,benım dosyamın baslaması cok zor oldu.taa hamıleyken basvurduk..eksık evrak var dıyerekten baslatmadılar.ev yeterlılık sonuc belgesıydı defalarca gonderdık.bu degıl dedıler.beledıye baska kagıt vermedı.ınanın lohusa depresyonuna gırdım.cunku yenı dogurdugum donem boyle olaylar oldu.amaa sonuc olarak gene o kagdı kabul ettıler.bakın ellerınden gelenı yapıyolar.sımdı beklemek zor gelıyo.o yuzden dedım
sude erik kardeşim senden istenen belgeleri aynen bendende istediler dosyam işleme 2 ay geç girdi o yüzden. ilk evrakları teslim etmemden 6 ay sonra dosyanın işleme alınmasından 4 ay sonra vizem çıktı. Biraz sabredin istedikleri belgeleri tamamladıysanız yapacak başka bir şey yok 3-4 aylık sürede çıkar vizeniz inşallah. allah kolaylıklar versin en kısa zamanda eşinize kavuşmanızı nasip etsin...
amın benım gıbı tum beklıyenlerınde.bugun ıks yı aradımda ne dıyo bılıyomusun atabılgın abı ev yeterlılık belgesı kanundan kalkmıs ondan baslamıs dosyam.hayret edıyorum hergun baska bı sey duyyorum.ozamanda dıyolardıkı bı yanlıslık olmus.anlamadım ben valla.
sımdı dofıde dısislerı bakanlıgı tarafından vıze kayıt 26.04.2010 dıyor.karar tarıhı 10 hazıran dıyor karar ıslemde yazıyo.bugun boyle yazmıs.sızce nekadar daha surer

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol