ufuk hayırlı olsun, inşallah bundan sonra herşey gönlünce olur...
DOFİ
hayırlı olsun ufukcum en kısa zamanda beklıyoruz seni belçikaya:)
arkadaslar bekledıgım gun bugunmus tam 5 ay almustu vıze onayı geldi pasaportu aldım bugun bırazdan yola cıkıcam cok uzuldum cok sınırlendım ters seyler konustum konsolosluga ama ınanın hiç bi işe yaramıyor..inşallah sızınde en kısa zamanda cıkarda sevdıklerınıze en kısa zamanda kavusursunuz kendınıze ıyı bakın ...
ayyy ayy ayy ne guzel belcikaya bi mezun daha cikti cook sevindim arkdsm inanki,,,gozunuzaydin biraz uzun surmus ama bekledigine degmistir sanirim ...belcikadaki islemlerin cok cok daha hizli hallolur ins ins ins rabbim kolayliklarla halletmeyi nasip etsin belcikadaki islerinizi,,,
kimseden ses cikmiyor herkes qldi herhalde vizesini herkese slm insqllqh oyledir
merhaba ufuk
henüz bir gelişme yok bende 8 ay olacak
henüz bir gelişme yok bende 8 ay olacak
ben geldim ufuk 1 hafta sonra 2 ay olcak nerdeyse
dosya numara kac rakamlı olcak kadın bana 5 rakamlı bı numara werdı :/
evet 5 rakamlı bir numara. baktınmı dofinin sayfasından kontrol ettinmi?
evet 5 rakamlı bir numara. baktınmı dofinin sayfasından kontrol ettinmi?
baktım ama hıc sızın buraya yazdıklarınız gıbı cıkmıor benımkınde ?
dosya numaran nedir sayfayı kopyala istersen
işlem basamaklarını tarif eden sayfa çıkıyordur büyük ihtimalle ...
dosya numaran nedir sayfayı kopyala istersen
Het feit dat uw zoekopdracht geen resultaten oplevert, kan te wijten zijn aan de volgende omstandigheden:
-u heeft verkeerde gegevens ingeput
-u heeft een nummer opgegeven van een visumaanvraag die behandeld wordt door een diplomatieke of consulaire post die nog niet over de nodige middelen beschikt om een visumaanvraag via elektronische weg te versturen (raadpleeg lijst); op dit ogenblik is het nog niet mogelijk om de stand van behandeling na te gaan van een visumaanvraag die per diplomatieke valies overgemaakt wordt aan de Dienst Vreemdelingenzaken
-de diplomatieke of consulaire post heeft de visumaanvraag niet verzonden omdat het de bevoegdheid heeft om ambtshalve visa uit te reiken
-de visumaanvraag werd niet ingediend bij een Belgische diplomatieke of consulaire post, maar bij een post die België vertegenwoordigt (raadpleeg lijst)
-de diplomatieke of consulaire post heeft de visumaanvraag nog niet verzonden of de Dienst Vreemdelingenzaken heeft de visumaanvraag nog niet ontvangen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken
De procedure voor de overdracht van visumaanvragen verloopt als volgt:
Diplomatieke of consulaire post
visumaanvraag
Server Buitenlandse Zaken
Server Dienst Vreemdelingenzaken
Visumdienst DVZ Beslissing
* het bovenstaand schema verduidelijkt dat een visumaanvraag door een diplomatieke of consulaire post niet rechtstreeks via elektronische weg verstuurd wordt naar de DVZ, maar via een server van het
Ministerie van Buitenlandse Zaken; de beslissing die de DVZ treft over de visumaanvraag wordt ook via de server van het Ministerie van Buitenlandse Zaken verzonden naar de betrokken diplomatieke of consulaire post.
* in principe ontvangt de server van DVZ de visumaanvraag binnen de één tot drie werkdagen nadat de diplomatieke of consulaire post de visumaanvraag verzonden heeft; vanuit de server van DVZ worden in principe dezelfde dag nog de visumaanvragen verspreid naar de visumdienst
* eventuele vertragingen zijn te wijten aan een probleem bij de diplomatieke of consulaire post, bij de server van het Ministerie van Buitenlandse Zaken of bij de server van de DVZ
Lijst van ons vertegenwoordigende Posten:
AFGHANISTAN
Kabul Islamabad
ALBANIË
Tirana NL
ALGERIJE
Algiers x
ANDORRA
Andorra La Vella FR
ANGOLA
Luanda x
ARGENTINIË
Buenos Aires x
ARMENIË
Erevan DE
AUSTRALIË
Canberra x
AZERBEIDZJAN
Bakoe DE
BAHREIN
Manamah DE
BANGLADESH
Dhaka NL
BELARUS
Minsk DE
BENIN
Cotonou x
BOLIVIA
La Paz x
BOSNIË EN HERZEGOVINA
Sarajevo NL
BOTSWANA
Gaborone FR
BRAZILIË
São Paulo x
BRUNEI
Bandar Seri Begawan FR
BULGARIJE
Sofia x
BURKINA FASO
Ouagadougou x
BURUNDI
Bujumbura x
CAMBODJA
Phnom Penh FR
CANADA
Montreal x
CENTRAAL-AFRIKAANSE REPUBLIEK
Bangui FR
CHILI
Santiago x
CHINA (VR)
Beijing x
Shanghai x
Hongkong x
COLOMBIA
Bogota x
COMOREN
Moroni FR
CONGO
Brazzaville x
CONGO (DEMOCRATISCHE REPUBLIEK)
Kinshasa x
Lubumbashi x
COSTA RICA
San José x
CUBA
Havana x
CYPRUS
Nicosia DE
DJIBOUTI
Djibouti FR
DOMINICAANSE REPUBLIEK
Santo Domingo NL
ECUADOR
Quito x
EGYPTE
Caïro x
EL SALVADOR
San Salvador ES
EQUATORIAAL-GUINEA
Malabo ES
ERITREA
Asmara NL
ESTLAND
Tallinn DE
ETHIOPIË
Addis Abeba x
FIJI
Suva FR
FILIPIJNEN
Manilla x
GABON
Libreville x
GEORGIË NL
Tbilisi
GHANA
Accra NL
GUATEMALA San José
Guatemala-stad
GUINEE
Conakry x
GUINEE-BISSAU
Bissau FR
HAÃTI
Port-au-Prince FR
HONDURAS
Tegucigalpa ES
HONGARIJE
Boedapest x
IERLAND
Dublin x
INDIA
New Delhi x
Mumbai (Bombay) x
INDONESIË
Jakarta x
IRAK Amman
Bagdad
IRAN
Teheran x
ISRAËL
Tel Aviv x
Jeruzalem x
IVOORKUST
Abidjan x
JAMAICA
Kingston FR
JAPAN
Tokio x
JEMEN
Sanaa NL
JORDANIË
Amman x
KAAPVERDIË
Praia FR
KAMEROEN
Yaoundé x
KAZACHSTAN
Almaty NL
KENIA
Nairobi x
KIRGIZIË
Bisjkek DE
KOEWEIT
Koeweit x
KOREA (Noord-) Seoul
Pyongyang
KOREA (Zuid-)
Seoul x
KROATIË
Zagreb x
LAOS
Vientiane FR
LETLAND
Riga NL
LIBANON
Beiroet x
LIBERIA Abidjan
Monrovia
LIBIË
Tripoli x
LITOUWEN
Vilnius x
MADAGASKAR
Antananarivo DE
MALAWI
Lilongwe DE
MALEISIË
Kuala Lumpur x
MALI
Bamako x
MALTA
Valletta FR
MAROKKO
Rabat x (officials)
Casablanca x
MAURITANIË
Nouakchott FR
MAURITIUS
Port Louis FR
MEXICO
Mexico-stad x
MOLDAVIË Boekarest
Chisinau
MONACO
Monaco FR
MONGOLIË
Oulaanbaatar DE
MOZAMBIQUE
Maputo NL
MYANMAR (BIRMA)
Rangoon DE
NAMIBIË
Windhoek NL *
NEPAL
Kathmandu DE
NICARAGUA San José
Managua
NIEUW-ZEELAND
Wellington NL
NIGER
Niamey FR
NIGERIA
Abuja
Lagos x
OEKRAÃNE
Kiev x
OEZBEKISTAN
Tasjkent FR
OMAN
Masqat NL
OOST-TIMOR Djakarta
Dili
PAKISTAN
Islamabad x
PANAMA
Panama-stad ES
PAPOEA-NIEUW-GUINEA
Port Moresby FR
PARAGUAY
Asunción ES
PERU
Lima x
POLEN
Warschau x
QATAR
Doha DE
ROEMENIË
Boekarest x
RUSLAND
Moskou x
Sint-Petersburg NL
RWANDA
Kigali x
SAINT LUCIA
Castries FR
SAN MARINO
San Marino IT
SAO TOMÉ EN PRINCIPE
Sao Tomé PT
SAUDIE-ARABIË
Riyad x
SENEGAL
Dakar x
SERVIË EN MONTENEGRO
Belgrado x
SEYCHELLEN
Victoria FR
SIERRA LEONE Conakry
Freetown
SINGAPORE
Singapore x
SLOVENIË
Ljubljana x
SLOWAKIJE
Bratislava x
SOMALIË Nairobi
Mogadishu
SRI LANKA
Colombo NL
SUDAN
Khartoum NL
SURINAME
Paramaribo NL
SYRIË
Damascus x
TADZJIKISTAN
Dusjanbe DE
TANZANIA
Dar es salaam x
THAILAND
Bangkok x
TOGO
Lomé FR
TRINIDAD EN TOBAGO Caracas
Port of Spain
TSJAAD
Ndjamena FR
TSJECHIË
Praag x
TUNESIË
Tunis x
TURKIJE
Ankara x
Istanbul x
TURKMENISTAN
Asjchabad DE
UGANDA
Kampala x
URUGUAY Buenos Aires
Montevideo
VANUATU
Port Vila FR
VATICAANSTAD
Vaticaanstad (Rome) x
VENEZUELA
Caracas x
VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN
Abu Dhabi x
Dubai NL
VERENIGD KONINKRIJK
Londen x
VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA (VS)
Washington x
Los Angeles x
Atlanta x
New York x
VIETNAM
Hanoi x
VOORMALIGE JOEGOSLAV.REPUB. MACEDONIË
Skopje NL
ZAMBIA
Lusaka NL
ZIMBABWE
Harare x
ZUID-AFRIKA
Pretoria
Johannesburg x
Kaapstad x
ZWITSERLAND
Bern x
Genève x
* A partir de 05/2006 : DE
Lijst geïnformatiseerde Belgische diplomatieke of consulaire posten:
- Abidjan
- Ankara
- Bangkok
- Boekarest
- Bujumbura
- Cairo
- Casablanca
- Damascus
- Dakar
- Islamabad
- Istanbul
- Jakarta
- Johannesburg
- Kaapstad
- Kiev
- Kinshasa
- Londen
- Moskou
- Mumbai
- New Delhi
- Pretoria
- Sofia
- Tripoli
- Tunis
- Yaounde
Sadece bunLar yazıor Arkadasim
işlem basamaklarını tarif eden sayfa çıkıyordur büyük ihtimalle ...
benım yapabılecegım bısey warmı dosyamın gorunmesı ıcın ?
yapacağınız birşey yok. yeni başvuru yapmışsınız ortalama 1 ay sonra gözüküyor dosyanız dofide.
yapacağınız birşey yok. yeni başvuru yapmışsınız ortalama 1 ay sonra gözüküyor dosyanız dofide.
eft daha yenı yaptım basvuru hayırlısı artık ne dıyelım allah yardımcımız olsun
vayyy o kadar bekledik haaaa ben geleli 4 ay oldu bende 5 yillik aldim okul sansisima galdigim hafta basladi 2 sinifida gectim dili cok berbat bi yer zeyno cok sevindim ya cok bekledikk allah herkesi sevdigine kavustursun sevmeyenleride allah bildigi gibi yapsin ne diyim guzel olan hersey sevenlerin olsun
vayyy o kadar bekledik haaaa ben geleli 4 ay oldu bende 5 yillik aldim okul sansisima galdigim hafta basladi 2 sinifida gectim dili cok berbat bi yer zeyno cok sevindim ya cok bekledikk allah herkesi sevdigine kavustursun sevmeyenleride allah bildigi gibi yapsin ne diyim guzel olan hersey sevenlerin olsun
esim is kazasi gecirmisti o nedenle beklemek zorunda kaldim.vize ciktiktan sonra beklemesi o kadar sorun olmuyo.o belirsiz bekleyis insani olduruyo..ben senden 2 ay sonra yaptim basvuruyu ayni gun geldi vizelerimiz.sen benden once geldin :) bende okula gidiyorum 26 nisanda basladim iyi gidiyo simdilik.sansa son donemi yakaladim.yoksa eylule kadar bosu bosuna bekliycektim.
ArkadaşLar önceden Dofide Dosyam gözüküyordu Haftasonu oLsu Dosyam Cikmıyor İslem basamakLarını gosteren sayfa cıkıyor Bu ne demek Sımdı ?
ArkadaşLar önceden Dofide Dosyam gözüküyordu Haftasonu oLsu Dosyam Cikmıyor İslem basamakLarını gosteren sayfa cıkıyor Bu ne demek Sımdı ?
Yani bir inceleme baslatmislardir JandarmaTC . Evraklarini duzenliyorlardir yada kontrol ediyorlardir.28 Nisan'da basvurmustun ve esin Hollandadan gecmisti degil mi ( ben bazen unutuyor yada karistiriyorum ) .
Tedirgin olma bu hafta ici duzelir tekrar . 'Karar verdiler sanirim ' demek isterdim ama durumuna gore biraz daha zaman alir .
Insallah Vizeni alirsin .
arkadaslar dofıye mail atmak ıstıyorum.mail atan arkadaslarımdan mail örnegi rıca edebılırmıyım.dosyamın durumu hakında bılgı almak ıstıyorum.
arkadaslar dofıye mail atmak ıstıyorum.mail atan arkadaslarımdan mail örnegi rıca edebılırmıyım.dosyamın durumu hakında bılgı almak ıstıyorum.
Mr. Stefan De Prez , diye basla .. Gerisinin hic bir onemi yok . Bende birkac ornek varda,senin icin gecerli olmaz. Cunku durumlar farkli .
Prez 'e ne sormak istiyorsan sor ,uslup falan cok muhim degil. Zaten cevap yazdigindada goreceksin. Sen ne kadar kibar olayim ve acik konusayim diye ugrassanda cevap bir iki kelimedir .
Prez 'in mail adresini Dofinin acilis sayfasindan bulabilirsin .
turkcemı yazcam?fransızcaysa ben yazamam esım yazabılır anca.adres sumu helpsek.dvzoe@dofi.fgov.be cunku baska adres bulamadım.gercekten yardım ettıgnız ıcın cok tesekkur ederım.benım baslayalı 70 küsür gun oldu.daha ne kadar beklıcem.suan dosya nerde merak edıyorum.bıde 6aylık bebegımız var.oglumuzun babasından ayrı olması benım esımden esımın benden ayrı olmamız ınsanı cok yaralıyo.bıde dıyolarkı yazın cok agır ıslıyo kagıtlar dıyolar.cok moralımız bozuluyo.nekadar agır.bu agırlıgı maıl atarak telefon acarak hızlandırabılırmıyız bılmıyorum.hepımız ısterızkı eslerımızın yanında yuvamızda olalım.ınsallah enkısa zamanda cumlemızın ıslerı bıtıverır.allah yar ve yardımcımız olsun.
turkcemı yazcam?fransızcaysa ben yazamam esım yazabılır anca.adres sumu helpsek.dvzoe@dofi.fgov.be cunku baska adres bulamadım.gercekten yardım ettıgnız ıcın cok tesekkur ederım.benım baslayalı 70 küsür gun oldu.daha ne kadar beklıcem.suan dosya nerde merak edıyorum.bıde 6aylık bebegımız var.oglumuzun babasından ayrı olması benım esımden esımın benden ayrı olmamız ınsanı cok yaralıyo.bıde dıyolarkı yazın cok agır ıslıyo kagıtlar dıyolar.cok moralımız bozuluyo.nekadar agır.bu agırlıgı maıl atarak telefon acarak hızlandırabılırmıyız bılmıyorum.hepımız ısterızkı eslerımızın yanında yuvamızda olalım.ınsallah enkısa zamanda cumlemızın ıslerı bıtıverır.allah yar ve yardımcımız olsun.
insallah en kisa zamanda kavusursunuz canim.70 gun normal bi sure.biliyorum cok zor bekleme sureci ama iste elden gelen bisey yok malesef.
Dosyami trden sormak iÇin hanqi teLi aramam gerekiyor ? Numarayi biLen arkadaşLar yazarsa Sevinirim ;)
Fransizca ,Flemence ,Ingilizce .. Hangisinden istersen yaz . Fakat hemen cevap gelir diye bekleme.10 Icinde cevaplarlar .
Neden direk aramiyorsunuz . Arayin Dofi' yi dosyam ne asamada diye sorun .Cevabinizida hemen alirsiniz .
70 gun normal , 270 gun bekleyenlerde var. Baris mesela .
Bebek olmasi hic birseyi degistirmiyor . Bizim ikiz bebeklerimiz var , ben bir faydasini gormedim.
Mail atarak , sik sik arayarak birsey elde edemessin .Cunku bunlar ,Latince Homo Sapiens diye adlandirdigimiz ( Yani Insan ) gruba dahil degil .
Yapabilecegin en guzel davranis , sabirli olmak .
Insallah olumlu sonuc alirsiniz .
Dosyami trden sormak iÇin hanqi teLi aramam gerekiyor ? Numarayi biLen arkadaşLar yazarsa Sevinirim ;)
Jandarma , Ingilizce biliyorsan Dofi' yi ara . Yok Turkiyeden ogrenmek istiyorum dersen birtek IKS var . Iks 'den faydalandim diyen bir uye varsa ,ben burdayim ;)
Anca elcilige mail atabilirsin ,onlarda Dofi'yi tarif eder .
Yani tek secenek Dofi . Orasi ile iletisime gecmelisin .
tesekkur ederım nevılen kardesım.zeyna kardesım.ınanın artık cok zor gelıyor.zeyna arkadasım bılır ona ozel msj gondermstım,benım dosyamın baslaması cok zor oldu.taa hamıleyken basvurduk..eksık evrak var dıyerekten baslatmadılar.ev yeterlılık sonuc belgesıydı defalarca gonderdık.bu degıl dedıler.beledıye baska kagıt vermedı.ınanın lohusa depresyonuna gırdım.cunku yenı dogurdugum donem boyle olaylar oldu.amaa sonuc olarak gene o kagdı kabul ettıler.bakın ellerınden gelenı yapıyolar.sımdı beklemek zor gelıyo.o yuzden dedım
sude erik kardeşim senden istenen belgeleri aynen bendende istediler dosyam işleme 2 ay geç girdi o yüzden. ilk evrakları teslim etmemden 6 ay sonra dosyanın işleme alınmasından 4 ay sonra vizem çıktı. Biraz sabredin istedikleri belgeleri tamamladıysanız yapacak başka bir şey yok 3-4 aylık sürede çıkar vizeniz inşallah. allah kolaylıklar versin en kısa zamanda eşinize kavuşmanızı nasip etsin...
amın benım gıbı tum beklıyenlerınde.bugun ıks yı aradımda ne dıyo bılıyomusun atabılgın abı ev yeterlılık belgesı kanundan kalkmıs ondan baslamıs dosyam.hayret edıyorum hergun baska bı sey duyyorum.ozamanda dıyolardıkı bı yanlıslık olmus.anlamadım ben valla.
sımdı dofıde dısislerı bakanlıgı tarafından vıze kayıt 26.04.2010 dıyor.karar tarıhı 10 hazıran dıyor karar ıslemde yazıyo.bugun boyle yazmıs.sızce nekadar daha surer
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol