26-08-2009 istek yollandi 27-08-2009 mektup geldi isteginiz islemi alindi diye. 05-10-2009 vizeniz onaylandi diye mektup geldi 830 euro yatirmamiz istendi. 6 haftada felan oluyo iste...
Hollandadan Vizeniz Nekadar Zamanda Cikti?
3 aralıkta roterdamdan isteğim yapıldı eşim önce ind ye gitmiş ve yetkililere göstermiş görevli çok güzel hazırlamışınız dosyayı demiş eksiğiniz yok diye söylemiş tam 94 sayfalık bi dosya olmuş:)
bakalım nezaman çıkıcak
peki pozitif bir karar çıkınca ne yapmamız gerekiyor ???
istek yapıldı, sonra mektup gelcek eşime isteğiniz işleme alınmıştır diye parayı ozaman mı yatırıcaz 830 € ??????
para yattı dosya incelendi ve olumlu sonuç geldi diyelim posta ile mi ileticekler yoksa biz arayıp mı öğrencez ???
konsolosluktan randevu almak için bakaya para yatırcaz 18tl sonra ordaki kod la iks yi arıcaz randevu vercekler ve bizden evrak istiyecekler bunlar hangi evraklar ?
doğru anlamışmıyım ve sorularıma cevap vercek bir arkadaş varmı şimdiden teşekkürler
bakalım nezaman çıkıcak
peki pozitif bir karar çıkınca ne yapmamız gerekiyor ???
istek yapıldı, sonra mektup gelcek eşime isteğiniz işleme alınmıştır diye parayı ozaman mı yatırıcaz 830 € ??????
para yattı dosya incelendi ve olumlu sonuç geldi diyelim posta ile mi ileticekler yoksa biz arayıp mı öğrencez ???
konsolosluktan randevu almak için bakaya para yatırcaz 18tl sonra ordaki kod la iks yi arıcaz randevu vercekler ve bizden evrak istiyecekler bunlar hangi evraklar ?
doğru anlamışmıyım ve sorularıma cevap vercek bir arkadaş varmı şimdiden teşekkürler
Hollandadan yapılan isteklerde para yatırılmıyor ki! yoksa ben mi yanlış biliyorum benim isteğim bir ay 1,5 ay önce yapıldı ama para yatırmadık. Benim bildiğim Türkiyeden başvurulunca yatırılıyor.
benim vizem iki haftada çıktı.nasıl oldu bilmiyorum fakat bir ihtimal hollanda doğumlu olmam belki bunu hızlandırmış olabilir yada şu yılbaşı telaşı.
ALLAH (cc) YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
ALLAH (cc) YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
Hollandadan yapılan isteklerde para yatırılmıyor ki! yoksa ben mi yanlış biliyorum benim isteğim bir ay 1,5 ay önce yapıldı ama para yatırmadık. Benim bildiğim Türkiyeden başvurulunca yatırılıyor.
mrb arkdsm her iki halukardada parayi yatiriyosun(oyle olmasa herkes hollandadan basvururdu degilmi?) ama eger basvuruyu turkiyeden yaparsan parayi hemen yatiriyosun...hollandadan basvurursanda vizen cikinca yatiriyosun...her iki sekilde de bu 830 euroyu senden aliyolar yani...
mrb arkdsm her iki halukardada parayi yatiriyosun(oyle olmasa herkes hollandadan basvururdu degilmi?) ama eger basvuruyu turkiyeden yaparsan parayi hemen yatiriyosun...hollandadan basvurursanda vizen cikinca yatiriyosun...her iki sekilde de bu 830 euroyu senden aliyolar yani...
Anladım sağolun. Vizem gelsinde hayırlısıyla razıyım vermeye.
Anladım sağolun. Vizem gelsinde hayırlısıyla razıyım vermeye.
rica ederim arkdsm yardimci olabiliyosak ne mutlu...dedigin gibi vize ciksinda bi kerelige mahsus verilebilir aslinda bu kanun yasaklandi yani turklere bu yuksek oturum harci uygulanamaz dendi ama ind haala uygulamakda kararli sanirim halen daha isteniyormus cunku bu 830 euro...umarim biran once kaldirilir....
slm arkadaslar eşim 28 ekımde ankaradan bas vuru yapmıstı benden bır aylık maasımın yattıgına dair vergı daıresınden kagıt ıstemısti İND cunku 18 aylık kontrat vermıstım ama ıse yenı baslamıstım vızeye bas vururken gercekten emın olmak ıcın sanırım maasımın ödendı kAGIdını ıstemıslerdı oda bır sonrakı ay verılebılıyor vergı daıresınden bugun aldım 1 aydır oyuzden beklıyorduk bugun alıp teslım etTım iND e 9 subata kadar bır haber alırsınız suanda evrak memurun önunde felan dedı ambasade nın dedı tam anlamadım bakalım ne zaman cıkar ıns beklıyoruz allah herkese kolalık versın
yukarda bişey sordum ama cevap vercek arkadaş yok galiba :(
arkadaslar ben 9 gun once basvurdum ama hala isleme alinda kagidi gelmedi vizeden habwer yok napacam:d
kimse vize almiyormu bu ara trabzonlu naptin gittimi nl e
3 aralık başvuru 18 aralık vize çıktı :) allah bekleyenlere sabır versin onların yardımcısı olsun sitedeki anketi görebilmek için ilk şıkkı işaretlemiştim daha vize sonucu gelmeden yani 1 ay ı allah işte aynen öle oldu :)
Biz NL den 10/11/2009 da yaptık basvuruyu.Aslında 08/12/2009 da almamız gereken cevabıda 17/12/2009 da aldık.Darısı bekleyenlere basına.
Soyle bir bakilirsa cok da uzun surmuyormus. tabi bir eksik falan yoksa. Insallah bende o sansli olanlar arasinda olurum. Benim gozumu korkutmuslardi 4 - 8 ay suruyor diye.
Allah rızası için dualarınıza benide eklemenizi rica ediyorum bende vize bekleyenlerdenim 22 aralıkta kağıtlarım ellerine ulaşmış evimize mektupta geldi bakalım inşallah benimde sizler gibi en kısa zamanda çıkar ve bunun stresinden kurtulurum....
Insallah!!! : ))
:geek: :geek: :geek: :geek: :geek: :geek: :geek: :geek: :geek: :geek: :geek: :geek: :geek: :geek: :geek: :geek: :geek: :geek: :geek:
1 haftalık yılbası tatilini saymasak toplam 20 günde vizem çıktı...
Arkadaşlar benimde diğer arkadaşlarım gibi dualarınıza çok ihtiyacım var. ilk başvurumuzda red geldi aralık sonunda gönderdik kağıtları hala bekliyoruz istedikleri herşeyi vermiş olmamıza rağmen uzattıkça uzatıyorlar. ben de bu anketi cevaplayanlar arasına girmek istiyorum artık :geek: :cry:
inşallah hatice25 ablam seninde en kısa zamanda cıkar
Insallah hayirlisi olur.
ben sadace 13 gunde oturum kartimi aldim vize almadan ogrenci olmamin avantaji sayesinde bu yil 3 uncu yil oluyor kismet olursa pasaporta basvuracagim
19 mart 2010 da ist tr den bas vurdum 20 Mart esime mektup gitti 2 hfta icerisinde 830 euro + evrakalri yolamasini istemisler 24 mart gunu indye evrakalr gitti simdi bekliyoruz hepinizin duasini bekliyorum ins en kısa zamanda bende sizinle bu sevinci paylasirim tr den bas vuran varsa elimden geldigi kadar yardimci Ola bilirim tskler.. dualarnizi esirgmeyin Allah herkese ar ve yardimci Olsun..
19 mart 2010 da ist tr den bas vurdum 20 Mart esime mektup gitti 2 hfta icerisinde 830 euro + evrakalri yolamasini istemisler 24 mart gunu indye evrakalr gitti simdi bekliyoruz hepinizin duasini bekliyorum ins en kısa zamanda bende sizinle bu sevinci paylasirim tr den bas vuran varsa elimden geldigi kadar yardimci Ola bilirim tskler.. dualarnizi esirgmeyin Allah herkese ar ve yardimci Olsun..
İnşaallah kardeşim nazar değmesin son iki haftadır forumda güzel haberler almaya başladık yine Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun inşaallah.
insallahhhhh Kardesimm inssss
insallah arkdaşlar hepinizin duaları kabul olur herkez gönlünce istediği şekilde istediği yerlere giderler
s.a. sansli kardes nasilsin iyimisn 8 9 gun oldu istek yapali gerci 19 marta ist bas vurdum ama onu saymiym o deilde isleme alindi kagidi gelmedi esim ind yi aradi bazen yolanmiyorlar direk olumlu olumsuz diye cevap yoliyorlar bu normalmi isleme alinmadi kagidi daha gelmedi cokkkkkkk heyecanlyim beklemek ne zormus yaa :(((((((
17 martta dosyaları ind yolladık 18 martta ellerine ulaşmış 4 nisanda da 2 hafta içerisinde 830 euroyu yatırın die bir mektup geldi 830 euro yatırdıktan sonra bekleyeceğiz bakalım ondan sonra ne kadar da cevap gelir artık...
Birgun de postayla nasil ellerine ulasiyorda, ayni gun icinde cevap gonderiyorlar birde.
yani postayla gonderdikten sonra genelde kac gun icinde ellerinde olur. Bu 2 - 3 gunu bulmaz mi?
Sonra hemen incelemeye aliyorlarmi, yoksa bekletiyorlar mi? Eger bekletirlerse benim kontartimin zamani dolar. Off ne kadar stresli isler bunalr. Hollandali olduguma nefret edicem nerdeyse.
yani postayla gonderdikten sonra genelde kac gun icinde ellerinde olur. Bu 2 - 3 gunu bulmaz mi?
Sonra hemen incelemeye aliyorlarmi, yoksa bekletiyorlar mi? Eger bekletirlerse benim kontartimin zamani dolar. Off ne kadar stresli isler bunalr. Hollandali olduguma nefret edicem nerdeyse.
Birgun de postayla nasil ellerine ulasiyorda, ayni gun icinde cevap gonderiyorlar birde.
eskiden ind sadece den boschdaydı şimdi bir çok şehirde ind bürosu var.
eşimin den haagda posta 1 günde indye ulaşıyor. bazen postanın ulaşması 2-3 günüde bulabiliyor. Avantajımız ind ofisine yakın olmamızdı.
Tahminimce başvuruların yoğunluğuna göre işleme alıyorlar.
Kontrat durumunada birşey diyemem vast kontrat değil mi?
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol