Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

kaldımmm...

Yorum için giriş yap 39 mesaj · 11.594 görüntülenme
bana yardım edin çalıştığınız zıtları, tekrarları, soru cevapları yazın yardımcı olun yada bana bir akıl verin istanbuldayım kursamı gitsem...:(
tutuba yazdı:
bana yardım edin çalıştığınız zıtları, tekrarları, soru cevapları yazın yardımcı olun yada bana bir akıl verin istanbuldayım kursamı gitsem...:(

ilk bölüm 97 ikinci bölüm 13:(
gecmis olsun canim insallah 2. sefere basarabilirsin. Benim sahsi dusuncem bence kursa gitmene hiccc grek yok bu siteden calisirdan sende bizler gibi kolaylikla kazanabilirsin. simdiden kolay gelsin.basarilar dilerim
Geçmiş olsun arkadaşım, inşallah ikinci seferinde kazanırsın.
Çok üzüldüm kardeşim ama sağlık olsun inşaallah ikinci girişinde alırsın.
bu tekrarları nereden dinleyebilirim acaba ...
öncelikle üzüldüğümü belirtmek istiyorum ama skaın umutsuzluğa kapılma. sadece çalışmak için doğru tekniği kullanmamışsıdır. diğer arkadaşların dediği gibi bu sitedeki bilgilerden faydalanmak mümkün. ben iyi birkursa gittim. çok iyi bir eğitim verdiler onların da söyleidkleri bol mp3 dinleyin bolkelime tekrarı yapın gerçektende öyle bu sitede birçok nazegen var kısa sorular zıtlar ... kısa sorularla zıtlara takılma 400 tane zıt anlmalıkelime ezberledim buna rağmen bilmediğim çıktı.. onlardada formüğl var zaten amaçhiç susmamak... benim tavsiyem bolmp3 ten kulaklıkla dinlemen ve sonrasında dinlediğini söylemeye çalışman eğer bunu sık ve yoğun yaparsan inan başarıyorsun... allah yar ve yardımcın olsun....
geçmiş olsun kardeşim ama üzülme yılma! 2. de mutlaka başaracaksın allahın izniyle...
UMMUHAN yazdı:
öncelikle üzüldüğümü belirtmek istiyorum ama skaın umutsuzluğa kapılma. sadece çalışmak için doğru tekniği kullanmamışsıdır. diğer arkadaşların dediği gibi bu sitedeki bilgilerden faydalanmak mümkün. ben iyi birkursa gittim. çok iyi bir eğitim verdiler onların da söyleidkleri bol mp3 dinleyin bolkelime tekrarı yapın gerçektende öyle bu sitede birçok nazegen var kısa sorular zıtlar ... kısa sorularla zıtlara takılma 400 tane zıt anlmalıkelime ezberledim buna rağmen bilmediğim çıktı.. onlardada formüğl var zaten amaçhiç susmamak... benim tavsiyem bolmp3 ten kulaklıkla dinlemen ve sonrasında dinlediğini söylemeye çalışman eğer bunu sık ve yoğun yaparsan inan başarıyorsun... allah yar ve yardımcın olsun....

mpleri nereden bulabilirm yada indrebliri bir fikrinizvarmı???
UMMUHAN yazdı:

nerelerden çalıştın bana yardımcı oourmusun lütfen...
Geçmiş Olsun Kardeşim Üzüldüm Ya
Kaybetmene çok üzüldüm kardeş,

şimdi daha sıkı çalışmalısın,

sürekli hollandaca dinle ve kulağın bu dile iyice alışsın ,yavaş yavaş duyduklarını söylemeye çalış,

sınavda seni kurtaracak olan şey sorulardır,

sınavda soruları anlayabilirsen ve birazını doğru cevaplarsan sınavı kazanırsın,

tabii zıt anlamlıda ezberlemelisin.

unutma bu dili nekadar çok öğrenirsen senin için o kadar iyi olur,sonuçta bu dili öğrenmek zorundasın hollandada yaşayacaksan.

sonraki sınavında başarılar dilerim.
gecmisolsun arkadasim.insallah birdahaki sefere basarirsin.Allah yardimcin olsun.
arkadasim kazanamamis olman uzucu bir durum.fakat herseyin de sonu degil.iyi ve duzenli bir calisma ile sinava hazrilanirsan kazanacagindan eminim.stres yapmissin saniirm.bazen insan stresden bildiklerini de unutuyor ne diyecegini sasiriyor.senin icin zor bir durum.

yine de dunyanin sonu degil.insallah bir daha ki sefere kazanacaksin.eksiklerini bul ve ona gore calis arkadasim.

rabbim yardimci olsun.zihin acikligi versin.

bol sanslar.
kardeş senın buyuk talıhsızlık dıyebılırım ben ilk bolumden 97 aldım ıkıncı bolumden bılmıyorum etmıyorum dedım sorularda hıc 1 zıt bıle ezberlemedım sadece son hıkaye bölumunde adımı nerde yasadığımı eşimin adını nerde olduğunu fılan söyledım ıkı bolumdede 26 aldım ıns. sende geçersım bosuna kursa gidipde parana ayzıke tme başarırsın cunku zor birşey yok
pyschoo28 yazdı:
kardeş senın buyuk talıhsızlık dıyebılırım ben ilk bolumden 97 aldım ıkıncı bolumden bılmıyorum etmıyorum dedım sorularda hıc 1 zıt bıle ezberlemedım sadece son hıkaye bölumunde adımı nerde yasadığımı eşimin adını nerde olduğunu fılan söyledım ıkı bolumdede 26 aldım ıns. sende geçersım bosuna kursa gidipde parana ayzıke tme başarırsın cunku zor birşey yok

inan senden daha çok şey söyledim garip olan cevapta verdim ve nasıl geçemediğimi anlayamadım nasl kaldım anlamadım sen gerçekten böylemi geçtin...
tutuba yazdı:

inan senden daha çok şey söyledim garip olan cevapta verdim ve nasıl geçemediğimi anlayamadım nasl kaldım anlamadım sen gerçekten böylemi geçtin...

Kardeş sen çok hollandaca kelime söyledim diyorsun ve geçemedim diyorsun,

o zaman senin telaffuzundamı sorun var acaba,

çünkü sınavda önemli olan hollandaca kelimeleri anlaşılır olarak konuşmak ve

yüksek sesle konuşmak,

mesela türkçede türk demek istersen ve ürk dersen ,bundan hiçkimse birşey anlamaz,

bütün diller aynıdır,

ağzından kelimenin nasıl çıkması gerekiyorsa ,o şekilde çıkmalı.
conhoney yazdı:

Kardeş sen çok hollandaca kelime söyledim diyorsun ve geçemedim diyorsun,

o zaman senin telaffuzundamı sorun var acaba,

çünkü sınavda önemli olan hollandaca kelimeleri anlaşılır olarak konuşmak ve

yüksek sesle konuşmak,

mesela türkçede türk demek istersen ve ürk dersen ,bundan hiçkimse birşey anlamaz,

bütün diller aynıdır,

ağzından kelimenin nasıl çıkması gerekiyorsa ,o şekilde çıkmalı.[/q

gerçekten anlayamadığım birşey var dikkat ediyorum..hiçbirşey söylemeyeyip geçenler var bana çok enteresan geldi ama oradaki görevlide doğru yaptığından emisen ve her bölümden iki tane doğru yaptıysan geçtn demişti anlayamadım gitti gerçekten...
Kardeş susarak sınavı kimse geçemez bunu söyleyen yalan söylüyordur,

telaffuzu doğru yaptığına eminmisin? ve hiç susmadığına.
conhoney yazdı:
Kardeş susarak sınavı kimse geçemez bunu söyleyen yalan söylüyordur,

telaffuzu doğru yaptığına eminmisin? ve hiç susmadığına.

bak görevliyle konuştum kendisine bileediklerime ikweet het niet falan deem gerekiyormuş falan dedim bana bilgisayar anlrmı sence bence bir faydası yok dedi...kafamı karıştıdı hatta bende dedimki ben yinede söylicem ...nazzengenlerde aynılarını tekrarlamaya çalıştım...bir kaç kelime saöyledim ama ralarda hiç birşey sylemedim kafam görevlinin dediğne gitti kafa karıştı ama heptende susmadım ....susmaktan kastınız nedir... ayrıca onu anlayamadım ...soruların cevabını bilmesemde konuşayımmı...aklıma ne gelirse öylemi...hikaye böllümünde kendimi tanıttım ... hollandayı tanıtan kelimeler söyledim ...hatta iki kelime aklımda kalmıştı hikayeden onlarıda söyledim...bana daha açık bir şekilde anlatırmısınız susmamaktan neyi kastediyorsunuz acaba bu aralar stresteyim ve gerekten anlayamıyorum çünkü yaklaşık iki haftaya kadar tekrar sınava giricem ayrıntılı şekilde anlatırsanız hikaye bölümünde korte f. ve sorularda neler yaptığınızı....ama görevli saolsun gerekten kafamı karıştırdı ve kaldım...bana cevapları biledikten sonra konuşmamın anlamsız olduğunu söyledi gibi bişiy her bölümden en az iki tane bilmem gerektiğni söyledi...offff: :oops: :oops:
arkdsm bak beni sakin yanlis anlama lutfen ama senin bunu konsolosluk gorevlisiyle konusman bence yanlis olmus cunku onlar sana orda aa evet bak iyi akil etmissin oyle soylersende telaffuzdan puan alirsin demezler diyemezler...sen orda guleryuzlu bi sekilde kadinin sorduklarina cvp verip sinavina baslayip...bildigin kelimeleri soyleyip anlamadiklarina bilmediklerine ik weet het niet(ik veyt het nit) ik begrijp het niet (ik bigrayp het nit) yada ik versta u niet (ik virsita u nit) deyip,,,korte vragenlerde anladiklarini cvplayip anlamadiklarini of kelimesinden oncekini yada sonrakini sallaman( tutturma sansin % 50 nede olsa)...tegenstelling(zit kelimelerde) yine anladigini soylemen anlamadiklarinin onune on yada niet ekleyerek soylemen,,,hikaye booluumunde aklinda kalan 2-3 yada 4 yada daaha fazla kelimeden sonra o an aklina ne geliyosa soylemen (aylar,sayilar,kendini tanitma yada onceden kalip olarrak ezberlemis oldugun cumleler varsa onlari) soylemen (bence) kazanman icin yeterli olmasi gerek...ama herkesinde dediigi gibi bilsende bilmesende anlasanda anlamasanda *susmaman* yani sessiz kalmaman senin yararina sen niye o kadinin dedigine takipda sessiz (ses cikartmadan) duruyosun bosver o ne derse desin sen konussaydin...neyse bundan sonra o sinavin icin soylencek cok bisey kalmadi ama ikincisinde allahin izniyle geciceksin ins ins ins...uzulme ...
sansli yazdı:
arkdsm bak beni sakin yanlis anlama lutfen ama senin bunu konsolosluk gorevlisiyle konusman bence yanlis olmus cunku onlar sana orda aa evet bak iyi akil etmissin oyle soylersende telaffuzdan puan alirsin demezler diyemezler...sen orda guleryuzlu bi sekilde kadinin sorduklarina cvp verip sinavina baslayip...bildigin kelimeleri soyleyip anlamadiklarina bilmediklerine ik weet het niet(ik veyt het nit) ik begrijp het niet (ik bigrayp het nit) yada ik versta u niet (ik virsita u nit) deyip,,,korte vragenlerde anladiklarini cvplayip anlamadiklarini of kelimesinden oncekini yada sonrakini sallaman( tutturma sansin % 50 nede olsa)...tegenstelling(zit kelimelerde) yine anladigini soylemen anlamadiklarinin onune on yada niet ekleyerek soylemen,,,hikaye booluumunde aklinda kalan 2-3 yada 4 yada daaha fazla kelimeden sonra o an aklina ne geliyosa soylemen (aylar,sayilar,kendini tanitma yada onceden kalip olarrak ezberlemis oldugun cumleler varsa onlari) soylemen (bence) kazanman icin yeterli olmasi gerek...ama herkesinde dediigi gibi bilsende bilmesende anlasanda anlamasanda *susmaman* yani sessiz kalmaman senin yararina sen niye o kadinin dedigine takipda sessiz (ses cikartmadan) duruyosun bosver o ne derse desin sen konussaydin...neyse bundan sonra o sinavin icin soylencek cok bisey kalmadi ama ikincisinde allahin izniyle geciceksin ins ins ins...uzulme ...

o görevlinin yüzünden kaldım gibi bişiy kafamı karıştırdı keşke sormasaydım oysa 500 kelime biliyorum nereden baksan işallah geçicem amamcanla başla çalışıyorum iki hafta sonra geçicem işallah bana yardım açısından eklemek istediğin birşeyler varsa lütfen yaz...birde sınav tarihimi haziran sonunamı alsam yoksa temmuz başınamı temmuzda sistem değişecek diyorlar acaba ne yapsam...
tutuba yazdı:

o görevlinin yüzünden kaldım gibi bişiy kafamı karıştırdı keşke sormasaydım oysa 500 kelime biliyorum nereden baksan işallah geçicem amamcanla başla çalışıyorum iki hafta sonra geçicem işallah bana yardım açısından eklemek istediğin birşeyler varsa lütfen yaz...birde sınav tarihimi haziran sonunamı alsam yoksa temmuz başınamı temmuzda sistem değişecek diyorlar acaba ne yapsam...

bosver sen simdi oburunu dusunupde canini skma...simdiki sinavina odaklan...benim oncedende yazdigim (buraya geldigindede bicok hollandalidan duyucaksindir) yazaarak calis surekli yaz yazarken okumus olucaksin aklinda daha iyi kalir ve sesli oku yazdiklarini...dedigim gibi susma (yani sessiz durma) her halukarda ses kelime ciksin agzindan ne olursa hicbisey diyemessen dedigim gibi anlamadim bilmiyorum de...bence uzatma derim hazir oncekinin sicakligi ustundeyken git gir kazan cik gel...ama kendimi hazir hissetmiyorum dersen ona bisey diyemem,,,
sansli yazdı:

bosver sen simdi oburunu dusunupde canini skma...simdiki sinavina odaklan...benim oncedende yazdigim (buraya geldigindede bicok hollandalidan duyucaksindir) yazaarak calis surekli yaz yazarken okumus olucaksin aklinda daha iyi kalir ve sesli oku yazdiklarini...dedigim gibi susma (yani sessiz durma) her halukarda ses kelime ciksin agzindan ne olursa hicbisey diyemessen dedigim gibi anlamadim bilmiyorum de...bence uzatma derim hazir oncekinin sicakligi ustundeyken git gir kazan cik gel...ama kendimi hazir hissetmiyorum dersen ona bisey diyemem,,,

yok hazırım çalışıyorum zaten şu an dinleme yapıyorum mp 3 ten

ama içimde bir korku var çünkü ikinci bölüm çok anlaşımaz ve boğucu kalıyorum öyle dinliyim derken..
tutuba yazdı:

yok hazırım çalışıyorum zaten şu an dinleme yapıyorum mp 3 ten

ama içimde bir korku var çünkü ikinci bölüm çok anlaşımaz ve boğucu kalıyorum öyle dinliyim derken..

siz dilerken aralardamı konuştunuz yoksa süreklimi aklınıza ne gelirse bide benimşöyle bir sorun oldu..nazengenler bitti dğerine geçerken arada konuşma oldu o konuşmadan anlayamadım ne zaman geçtiğini zıtlara falan o aradaki konuşma şaşırtıyo insanı ne yapabilirim...
Merhaba Tuba, sınav esnasında her iki bölümde sana bir kağıt verirler böyle jelatinlenmiş,

o kağıtta telefonda sorulan sorular,tekrarlar,zıtlar ve hikayeler hariç konuşulan tüm kelime

ve cümleler mevcut. Sınav esnasında dünya ile ilişkini kesip tamamen o sese ve kağıda

yoğunlaşıcaksın eğer sırayı şaşırtırsan pek tatmin edici sonuç ortaya çıkmaz.

Bol bol tekrarlara çalış hatta ezber yap. Ve sınaf esnasında tamamen sese ve kağıda odaklan

şimdiden kolay gelsin.
xmultecix yazdı:
Merhaba Tuba, sınav esnasında her iki bölümde sana bir kağıt verirler böyle jelatinlenmiş,

o kağıtta telefonda sorulan sorular,tekrarlar,zıtlar ve hikayeler hariç konuşulan tüm kelime

ve cümleler mevcut. Sınav esnasında dünya ile ilişkini kesip tamamen o sese ve kağıda

Bol bol tekrarlara çalış hatta ezber yap. Ve sınaf esnasında tamamen sese ve kağıda odaklan

şimdiden kolay gelsin.

onu verdiler ve daha önce sınava girmiş kişiler o kağıda fazla bakıp kafamı karıştırmamamı söyledi...zaten başta veriyorlar bir kere 5 dakka bakıyorsun hemen alıyorlar elinden..vakit kalmadıki...bakmaya ...
tutuba yazdı:

şimdiden kolay gelsin.

onu verdiler ve daha önce sınava girmiş kişiler o kağıda fazla bakıp kafamı karıştırmamamı söyledi...zaten başta veriyorlar bir kere 5 dakka bakıyorsun hemen alıyorlar elinden..vakit kalmadıki...bakmaya ...

bende kalabilirmi diye rica ettiğinde sende kalıyor,oradaki görevliye kalmış. O kağıdın amacı

sınavın hangi bölümlerden oluştuğunu ve sana telefonda söylenen cümleleri yazıyor oradan

sınavın gidişatını takip ediyorsun.
tutuba yazdı:

siz dilerken aralardamı konuştunuz yoksa süreklimi aklınıza ne gelirse bide benimşöyle bir sorun oldu..nazengenler bitti dğerine geçerken arada konuşma oldu o konuşmadan anlayamadım ne zaman geçtiğini zıtlara falan o aradaki konuşma şaşırtıyo insanı ne yapabilirim...

surekli derken mesela nazeggen'larda o size ornegin ''ik ga boodschappen doen '' der sonra sessizlik olur o sira siz konusursunuz ama o konusurken siz konusmayin ki duyabilesiniz bilgisayarin ne dedigini duyabilesiniz...ve o kagidin sizde kalmasini rica edin ordan takip edin ornekleri soyledikden sonra sira sizde der o kgittan takip ederseniz isin daha kolay olur...elindeki kagittan takip eder iyi konsantre olmak yeterli...
ben bunu ilk defa duydum.

o kağıtta cidden sınavda sorular tekrarlanan cümleler mi var ?

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol