Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

NT2 sınav sonucu ( staatexamen programma 2) sinav sonucu

Yorum için giriş yap 35 mesaj · 11.383 görüntülenme
Arkadaşlar çok mutluyum, 5 hafta önce staatsexamen programma 2 sınavı yapmıştım. az önce siteden baktım sınavın lezen ve schrijven bölümlerini kazanmışım. çok mutluyum, spreken ve luisteren'a bir hafta sonra girmiştim, onları da haftaya öğrenirim inş. darısı herkesin başına.
tebrikler helin! bence en zor olan scrijven dan gecmissin otekileride rahatca alirsin bence.bende programa 1 den,luisteren 499 schrijven 497 ile kalmistim sinir olmustum.digrlerinden gecmistim.kac yildir holladadasin? ve sinava nasil hazirladin?
Teşekkürler denok79. tam sınırda bir puanla kaybetmek gerçekten çok sinir bozucudur. ben lezen'dan çok umutluydum tüm soruları bilerek yapmıştım. fakat schrijven tahminimden daha zordu. buna rağmen lezen 511, schrijven 549 puan. hala inanamıyorum, tekrar tekrar baktım, hatta sınav kağıdımdaki numarayı tekrar kontrol ettim doğru mu giriyorum diye. birkaç güne kadar mektup da gelir inşaallah. nasıl hazırlandığım konusu, bol bol okumak, merak ve kafa yormak. ben 5 yıldır hollandayım fakat ilk 4 yıl birşey yapamadım. son 1 yıl kursa gittim. fakat daha önce kendi kendime ne bulursam değerlendirdim. edurom, ijsbreker, code cd'lerini evde kendim çalışıyordum.
helin yazdı:
Arkadaşlar çok mutluyum, 5 hafta önce staatsexamen programma 2 sınavı yapmıştım. az önce siteden baktım sınavın lezen ve schrijven bölümlerini kazanmışım. çok mutluyum, spreken ve luisteren'a bir hafta sonra girmiştim, onları da haftaya öğrenirim inş. darısı herkesin başına.

ooohhooo ablacim tebrikler tebrikler tebrikler...

masallah walla cok guzel cok sevindim inanki,gercekten de yazma ve okumayi gectiysen digerlerinide gecersin diye dusunuyorum...

tekrar tebrik ederim,darisi bizlerin basina ins ins ins...
teşekkürler sanslı, umarım almışımdır diğerlerini de. fakat spreken korkutuyor beni. umarım onda da schrijvendaki gibi bir sürpriz yaşarım. 1 haftadan beri günde en az 3 defa bakıyordum ib-groep sitesine. bugün yine moralimin çok bozuk olduğu biranda baktım ve havalara uçtum resmen. umarım uğraşan herkes bu mutluluğu yaşar. hem türkiyeden buraya gelmek isteyen arkadaşlarımız, hem burda birşeyler yapmak isteyen herkes dileğine kavuşur inşaallah.
helin yazdı:
teşekkürler sanslı, umarım almışımdır diğerlerini de. fakat spreken korkutuyor beni. umarım onda da schrijvendaki gibi bir sürpriz yaşarım. 1 haftadan beri günde en az 3 defa bakıyordum ib-groep sitesine. bugün yine moralimin çok bozuk olduğu biranda baktım ve havalara uçtum resmen. umarım uğraşan herkes bu mutluluğu yaşar. hem türkiyeden buraya gelmek isteyen arkadaşlarımız, hem burda birşeyler yapmak isteyen herkes dileğine kavuşur inşaallah.

amin amin amin ablacim...rabbim herkesin hepimizin yaninda ve yardimcisi olsun ins ins ins...
Kutlarim .En az sizin kadar sevindim . Benimde sinavima 3 hafta kaldi banada dua etsin herkes bende en az 2 bolumu almak istiyorum . Kalanini halletmek kolay olur bence . Helin hanim biraz ipucu verseniz sorulardan veya aklinizda kalan birkac sey belki bana ve benim gibi sinava gireceklere faydali olur .
teşekkürler el lobo, darısın senin başına artık. ben de aynen senin gibi düşünüyordum, bir-ikisini alsam kalanlara daha iyi çalışırım diyordum. umarım diğer ikisini de almışımdır. ama almadıysam bile hiç olmazsa ikisinden kurtuldum. sınava sen nasıl hazırlanıyorsun. http://www.expertisecentrumnt2.nl/staat/staat2008/ örnek sınavları görmüşsündür mutlaka. gerçek sınav teknik olarak aynen o şekilde fakat soruların içeriği bakımından çok şaşırdım hiç mi hiç benzemiyordu o sorulara. oldukça güncel konulardı bence. mesela luisteren da ve lezen da ben deneme sınavlarında çok zorlanıyordum. gerçek sınav bana daha kolaymış gibi geldi. schrijven ve spreken da tam tersi deneme sınavları kolay geliyordu, fakat gerçek sınavda çok zorlandım.

bu arada aklımda kalan sınav sorularını belki başkalarının da ilgisini çeker, burdan herkes takip etmeyebilir diye ayrı bir başlıkta yazdım. umarım faydalı olur.
selam arkadaşlar. nihayet bugün diğer sınav sonuçlarımı öğrenebildim. sonuç hüsran :(

luisteren 499 spreken 493
helin yazdı:
selam arkadaşlar. nihayet bugün diğer sınav sonuçlarımı öğrenebildim. sonuç hüsran :(

luisteren 499 spreken 493

aaaa cok uzuldum ablacim yaaa tuhhh...

kac alman gerekiyodu ki bayada almissin 400 kusurler fln ama tuhh..

umarim bidakine alirsin kesinlikle ablacim uzulme sakin...

dualarimiz seninle ve tum sinava girecek arkdslarimizla...
sağolasın sansli, sınavı geçebilmek için en az 500 puan almak gerekiyor. ben 499 puan alanı çok duydum ve hayret ediyordum aynısı başıma geldi. çok enteresan birşey. hayırlısı olsun. sınavın kendine göre bir değerlendirme sistemi var. luisteren ve lezen'de çoktan seçmeli 40 soru var. 500 puanı alabilmek için 30 soru bilmek gerekiyor. (sanırım bu sınır değişebiliyor.) spreken ve schrijven'da zin opdracht (kısa bir-iki cümle yazma ya da söyleme), korte opdracht (kısa bir konuşma ya da yazma) ve lange opdracht (uzun bir metin yazma ya da birşey anlatma) şeklinde üç bölüm var. bu bölümleri 2 kişi değerlendiriyor ve bazı kriterlere göre değerlendiriyorlar.
helin yazdı:
sağolasın sansli, sınavı geçebilmek için en az 500 puan almak gerekiyor. ben 499 puan alanı çok duydum ve hayret ediyordum aynısı başıma geldi. çok enteresan birşey. hayırlısı olsun. sınavın kendine göre bir değerlendirme sistemi var. luisteren ve lezen'de çoktan seçmeli 40 soru var. 500 puanı alabilmek için 30 soru bilmek gerekiyor. (sanırım bu sınır değişebiliyor.) spreken ve schrijven'da zin opdracht (kısa bir-iki cümle yazma ya da söyleme), korte opdracht (kısa bir konuşma ya da yazma) ve lange opdracht (uzun bir metin yazma ya da birşey anlatma) şeklinde üç bölüm var. bu bölümleri 2 kişi değerlendiriyor ve bazı kriterlere göre değerlendiriyorlar.

bu ne bicim bi insafsizlik anlamadim gitti ablacim yaa 1 puan nedirki bir harf eksik soylemeklemi 1 puan kiriyolar anlamadimki 1 puani koca bi cumle bilemedin diye kiramazlar alti ustu 1 puan yaa hadi dersinki bi cumleyi bilemedim 10 puan gitti ama bu ne yaa 1 puan ya 1 puan allahim dicek laf bulamiyorum bunlara, sana havale ediyorum sen insaf duygusu ver yarabbim bunlara :geek: :geek: :geek:

isimiz sansa kaldi desene ablacim...umarim ikinciye insafli birilerine denk dusersin ve kazanirsin ins ins ins...
valla arkadaslar bende dahil 499 dan cok kalan kisi biliyorm ama 500 den gecen yada ona yakin bir puandan sinavi gecen hic duymadim,gormedim.yani gecme notu kendilerince 505 falan herhalde nebiliim.nedir bu ya bilerek mi yapiyorlar.ya tabi sinav basi 22 kusur euro.ne kadar cok kalip tekrar sinava girersek onlar icin o kadar kazanc...
arkadaşlar ben bu sınavları değerlendirmede keyfiyet olduğunu düşünmüyorum. özellikle luisteren ve lezen sorularının cevapları çoktan seçmeli. yani cevap ya doğrudur ya yanlıştır. fakat puanlama sistemi alışık olduğumuz bir sistem değil. ben mesela luisteren dan 499 u nasıl aldım şaşıyorum. çünkü örnek sınavların değerlendirilmesi de anlatılmış, mesela 2003-2004 örnek sorularına göre 40 sorudan 28 doğru yapılırsa 495.5 29 doğru yapılırsa 500 puan alınıyor.

http://www.expertisecentrumnt2.nl/staat/staat2008/

schrijven ve spreken de açık cevaplar olduğu için iki uzman değerlendiriyor. o da yine ellerinde kriterler var, neye nerden puan vereceklerine dair. eğer haksızlık yapsalardı schrijven bölümünde de yapılabilirdi. ben kendimi beğenmediğim halde iyi bir puan aldım. ayrıca spreken da zayıf olduğumu da zaten biliyor ve kalacağımı tahmin ediyordum. hatta bırakın haksızlık yapıldığını düşünmeyi, yine iyi puan almışım diyorum.
ablacim basligini duzenlemek zorunda kaldim cunku senin girdigin sinav seninde dedigin gibi staatexamen programma 2,yani nt2 (A2 ) degil,yani basliga bakip icerigini okuyan ve a2 sinavlarina hazirlanan arkdslarimizn kafasi karismasin dusuncesiyle basligini duzeltmek zorunda kaldim umarim anlayisla karsilarsin...
Oncelikle gecmis olsun ama bence cok guzel puanlar helede duzenli bir kurs takip etmeden cok guzel bence bu puanlar gosteriyorki siz bir daha ki sefere bir aksilik olmazsa buyuk ihtimalle kalan 2 sinavida kazanacaksiniz . Puanlama sistemini tam bilen yok ama Turkiye de bazi universitelerde can sistemi uygulanir yani baraj basariya gore degisir sanirim burdada oyle bir durum var yani bazi sinavlarda 30 dogru yetmeyebilirken bazi sinavlarda zor oldugunda 28 yetebiliyor bunu sinava girenlerle konustukca anliyoruz . Gelecek sinavda bence basaracaginiz kesin ama simdiden basarilar diliyorum
teşekkürler el lobo, aslında kaybetmeme rağmen senin de söylediğin gibi sonuçtan çok şikayetçi de değilim. luisteren belki alırım diyordum ama spreken da sırf niveu mu öğrenmek istiyordum. demek ki çok uzak değilmiş bana. fakat şöyle bir dezavantaj oldu, o ilk sınavlara girerken papağan gibi tekrarlayıp duruyordum bazı kalıp cümleleri :D sınavdan sonra epey gevşedim, gerçi konuşmak pek unutulacak birşey değil ama bakalım 6 juli de yine gireceğim inşaallah.

sınav sonucları değerlendirilirken evet çan sistemi uygulanıyormuş.

bu arada senin sınav tarihin de yaklaştı, sanırım ilk kez gireceksin. sen kursa gidiyor musun ya da neler yapıyorsun, nasıl hazırlandın sınava. allah yardımcın olsun, umarım geçersin. ayrıca spreken ve luisteren sorularından aklında kalanları paylaşırsın değil mi?
ben can sistemi uygulandigini bilmiyordum.her sinavda belli bir puan barajini asmamiz gerektigini saniyordum.eger can sistemi uygulaniyorsa,her sinavda puan baraji degisiyor demek.isimiz birazda sansa kaliyor.hollandacayi cok iyi ogrenmis birinin bizimle ayni sinava girmesi bizim icin iyi gecmis bir sinavi kabusa donusturebilir:)
can sistemi?

çan eğrisi olmasın o? :)

yada ortalama aliniyo desen?

selamlar

leonardo.
isim farkeder mi ? Ben sadece birseyi tarif etmeye calistim . Bunun konuyla ne alakasi var anlamadim :!:
bir alakası yok arkadaşım. takıldım sadece.

rahat ol. keyfine bak.

selamlar.
maalesef hollanda da ki toetsenbord larda turkce karakterler olmadigi icin,mecburen bazi kelimeleri tam turkce yazamiyoruz.yazmak istedigimiz bazi cumlelerden farkli anlamlar cikartmak size kalmis.yada kelimeleri mantikli bir sekilde okuyamamak birazda sizin beceriniz ile alakali.saygilar
biliyorum arkadasim. turkce karakter yazamiyoruz. neden hemen savunmaya geciyosunuz, bi sey demedim ki.
helin yazdı:
teşekkürler el lobo, aslında kaybetmeme rağmen senin de söylediğin gibi sonuçtan çok şikayetçi de değilim. luisteren belki alırım diyordum ama spreken da sırf niveu mu öğrenmek istiyordum. demek ki çok uzak değilmiş bana. fakat şöyle bir dezavantaj oldu, o ilk sınavlara girerken papağan gibi tekrarlayıp duruyordum bazı kalıp cümleleri :D sınavdan sonra epey gevşedim, gerçi konuşmak pek unutulacak birşey değil ama bakalım 6 juli de yine gireceğim inşaallah.

sınav sonucları değerlendirilirken evet çan sistemi uygulanıyormuş.

bu arada senin sınav tarihin de yaklaştı, sanırım ilk kez gireceksin. sen kursa gidiyor musun ya da neler yapıyorsun, nasıl hazırlandın sınava. allah yardımcın olsun, umarım geçersin. ayrıca spreken ve luisteren sorularından aklında kalanları paylaşırsın değil mi?

Merhaba Helin kardesim daha oncede soyledigim gibi insallah 2. sefer kalan ikisinide alirsin cunku bu kadar yakindan puanlar bunu gosteriyor . Ben eminim sizin adiniza ve diliyorum en kisa zamanda olumlu sonuclari buraya yazarsiniz ....

beni sormussunuz evet ben su anda ROC e gidiyorum ama pek memnun degilim ayni grupta 15 kisi hemde 18-60 yas araliginda degisik egitim seviyelerinden ve de farkli hedeflere sahip insanlar var. Birkac kisi programma 2 icin ugrasiyoruz geri kalanindan birkac ciddi kisi de programma 1 icin ugrasiyor .Ne yazik ki grubun kalani ya mecburiyetten geliyor ya da yapacak birseyinin olmamasindan . Kimisi hizli gitmek istiyor kimisi yavas sonuc olarak surekli karmasa var ve basimizdaki hocalarda ya yasli ya da baska bir is yapamayip NT2 docent olmus kisiler yani egitim kalitesi o kadar dusuk ki anlatamam . Buyuk sehirlerden birinde olmayi cok isterdim dil ogrenme surecinde . Allah a sukur benim bir avantajim var ben buyuk bir supermarkette calisiyorum 8 aydir ve isyerindekilerin tamaminin anadili Hollandaca ister-istemez hergun Hollandaca isyerindekilerle veya musteriler ile Hollandaca konusmak zorunda kaliyorum . Hergun belli bir sureyi Hollandaca calismaya ayiriyorum . Bulabildigim ne kadar kaynak varsa edindim diyebilirim .Surekli eski sinavlari cozmeye calsiyorum ve okulda bize duzenli olarak NT2 programma 1 denem sinavlari yapiyorlar (kursun tek artisi bu zaten ) bunlarda genelde cok az hatam cikiyor .Bana okulda soylenen ve internetten bazi kaynaklarda okudugum kadariyla eski

niveau sisteminden 1 den 5 e kadar degerlendirme yaptiklarinda 4 . niveau da cikiyorum yani prog 1 icin tamamen hazirim ama prog 2 tam hazir degilim eksiklerim var ama ben yinede prog2 yi denemek istiyorum bakalim hayirlisi

herkesin dualarina ve iyi dileklerine talibim selamlar

sinavdan sonra elimden geldigince ayrintili bir aciklama yapamaya calisacagim umarim ufakta olsa birseyler iletebilirim insanlara
okullardaki düzensizlik herkesin ortak derdi gerçekten de. fakat yine de insan kendi çabasını da ekleyerek birşeyler başarabiliyor. el lobo, programma 2 yi seçerek çok iyi yapmışsınız. programma 2 de çıkan sorular dil seviyesiyle beraber, muhteva olarak da daha kapsamlı. yani programma 2, hbo düzeyindeki hollandaca demek, dolayısıyla bu sınavı alan kişinin hbo düzeyindeki bir okulu takip edebileceğini yada bu düzeyde bir işte çalışabileceğini varsayarak hazırlıyorlar soruları. yani algılama ve kültür birikimi de önemli.
Okuldaki duzensizlikten cok yabancilar hic dikkate almamalari bunu sadece olmasi gereken bir prosedur olarak gormeleri beni cok kizdiriyor. Ben geldikten 6 ay sonra belediyeye en az 10 kere giderek, kavga ederek ancak baslayabildim . Benimle gelip daha bekleyen insanlar var .Parasini kendiniz verirseniz veya multeci iseniz hic sorun yok size musteri gibi bakiyorlar ama diger turlu inburgeringsverplichting isen ( yani uyum kursuna tabi iseniz .) sanki bir sorun dert gibi gorunuyorsunuz . Ben gozumle gordum benim yarim kadar yabanci dil konusamayan hicbir dogru durust diplomasi olmayan benden once gelmis hala ayni yerde sayan insanlari sadece multeci diye universite kurslarina yollamislar sonra ben buna itiraz edince bana verdiklerini geri cekme tehdidi ile karsilastim uzerine gidincede olayin ustu kapatilmaya calisildi ve bana bir daha ne yazili ne sozlu bir cevap gelmedi . Bu uyum kurslari tamamen buyuk bir umursamazligin eseridir.

Bencede Helin kardesim programma 2 Turkiye den gelen lise ve universite mezunu tum arkadaslarin yapmasi gereken en iyi yoldur . Cok zormus gibi gosteriliyor ama ben cok zor olduguna inanmiyorum . Bir sinav 1. sefer olmazsa 2. sefer oda olmaz 3. sefere sonuc alinir

yarin gorecez bakalim nasil birseymis :?:
inanın bu kurslarda para ödemek de çözüm değil. ben de oturum kartımı elime aldığım gün eve uğramadan doğruca belediyeye gittim, okul arıyorum diye. onların keyiflerine kalsa ben hala inburgeringexamen ile uğraşıyordum. üstelik zaten belediye de ödemiyordu okul parasını. sırf başka uygun bir kurs bulamadım diye staatsexamen hazırlık kursuna gittim. (o da ne hazırlık kursu ki sorma!!) gerçekten de niveau 3,4 ü gözümüzde büyütmeyip, direkt nt2 staatsexamenlara hazırlanmak en güzeli.

ayrıca ellobo, yarın için sana başarılar diliyorum. umarım 4 ünü birden alırsın. schrijven için siyah tükenmez kalem götürmeyi unutma! :)
sana bol bol sans diliyorum ellobo arkdsm,,,allah yaninda ve yardimcin olsun ins ins ins :geek: :geek: :geek:

iyi haberlerini verirsin sitede ins ins ins :geek: :geek: :geek:
Merhaba Tum arkadaslara sinavlarima girdim 2 gun surdu ve birgun dinlendiktan sonra simdi rahatca yazabiliyorum

Ilk gun Lezen ve Spreken sinavlarina girdim .Lezen o kadarda zor degildi acikcasi veya bana kolay geldi .Lezen 8 tane herbiri tam 1 sayfa uzunlugunda bazi bilimsel veya sosyal yazilar var bunlardan toplam 41 soruya cevap verdik sorulardan 20 si kolay 10 tanesi orta seviyede kalani ise zor diyebilirim her bolumle ilgili kesin bir kazik soru var eger bu sorulardan herhangi birine takilirsaniz sure ucup gidiyor ama ben daha onceden ornek sorulardan bu durumu biliyordum once bildigim sorulari yaptim sonra o zor sorulari tekrardan iyice okuyup cozdum ve hem de herkes sure yetmiyor diyordu benim 15 dakika zamanim bile kaldi .

Spreken ise hayatimda yaptigim en garip sinavda oyleki bir salona oturuyorsunuz ayni anda 40 kisi soruyu dinleyip ayni anda herkes konusmaya basliyor . cok garipti ben cok sasirdim elimden geldigi kadar yapmaya calsitim ama benim konsantre problemim var o yuzden genelde hem cevap verdim hemde yanimdaki bagiran insanlari dinledim :lol:

Ikinci gun ise once Luisteren yaptik ve gercekten cok zordu ya konusan kisileri anlamak zor oluyor cunku cok zor kelimelrle konustular ya da konustuklari konular cok zordu mesela birisi hastahanelerde doktor veya calsianlarin hatalarindan hasta olumleri ve bunun sebeb sonuclari ve hukuksal yukumlulukleri , bir digeri orkestra sefi bir kadinin bir konservatuar ogrencisiyle muzik hayatiyla ilgili konusmasi ve ogrenciye tavsiyeleri ama o kadar agir bir dille konusuyorlar ki anlatamam .

En son olarakta Schrijven burda ise ilk kisimda kolay cumleler ve son 2 soru ise once Hollandada basgosteren enerji problemi ile ilgili tasaaruf lambalri ile ilgili bir folder ( brosur ) yasiyorsunuz bir bakanlik gorevlisi olarak bir digeri ise Hollanda bir universitede ingiliz dili ve kulturu bolumu okuyorsunuz sizinle ayni seviyedeki tum bolumlere staj olanagi veriliyor ama size bu firsat taninmiyor sizde fakulte decanini staj yapma konsunda yazili olarak basvurup ikna etmeye ve cozum yollari sunmaya calisiyorsunuz

aklimda kalanlar bunlar oldu .Lezen de aceleci olmayin once kolay sorulari bulup sonra zorolanalri rahatca halledersiniz Spreken ve luisteren kisisel hollandaca seviyenize kaliyor Schrijven da ise olabildigince sorulara tam ve yeterli cevap verin fazla yazmak kayip ettiriyormus fazla detaya takilmayin . sinava gelenlerin cogu ya universite okumaya gelmis insanlar veya hollanda en az 4-5 yil kalmis kisiler dogal olarak ben cok umitli degilim ama en azindan 2 kismi alsam cok mutlu olurum . girecek kisilere cok kolay gelsin
ellobo hayırlısı olur inşaallah. ben de inan merakla bekliyordum sınavını.5 haftaya kadar sonucunu öğrenirsin. inşallah sen de almışsındır en az ikisini. benim de 6 temmuzda spreken, 16 temmuzda luisteren var. bakalım ikinci deneme nasıl olacak. hazır bilgiler kafanda tazeyken, spreken da aklında kalan sorular varsa yazabilir misin.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol