selam Seher
aramiza hosgeldin arkadasim
durumlar biraz karisk galiba, benim anladigim kadariyla isleminiz red geldi, cunku dosya numaraniz yok dendi ..(ki bu sacma bisey, dosya numaraniz yok diye red gelmemesi lazim, cunku dosya numarasi, evraklariniz isleme alindi ve su numaradan takip edebilirsiniz icindir) ama siz bi kez daha tel acip sordunuz ve onlarda size su evrak eksk gonderin mi dediler :roll:
vize sonucunun ne zaman gelecegi belli degil ama 6 ay icinde bi cvp gelmesi lazim size..! ama siz durmadan arayin, birde bu dosya numarasini iyi saklayin. bu dosya numarasini veren sahsin ismini falan biliyorsaniz onuda saklayin. ilerde olaki bisey oldu, elinizde ispatiniz olmus olur..!
kolay gele
bu arada yanlis anladiysam, soylersen sevinirim
sinav tarihi
arkadaslar benim 8.ayda yasim doluyor ve esim turkiyeye geliyor benim sinav tarihini oncedenmi almam gerekiyor yoksa yasimin dolmasinimi beklemeliyim cvb yazarsaniz sevinirim allah hepimizin yardimcisi olsun
selam arkaslar,
ben oncelikle buradan butun arkadaslara basarılar dilemek istiyorum ve size sorum olucak,,sınava giderken yanımızda götürmemiz gereken evrak gibi bişeyler varmı arkadaslar?
şimdiden tesekkürederım arkadaslar. ;)
ben oncelikle buradan butun arkadaslara basarılar dilemek istiyorum ve size sorum olucak,,sınava giderken yanımızda götürmemiz gereken evrak gibi bişeyler varmı arkadaslar?
şimdiden tesekkürederım arkadaslar. ;)
slm emrahtr gıtıgın yerden sadece pasaportunun on ve en arka sayfalarının fotokopısını goturmen yeterlı sınav ıcın bol sans Allah yardımcın olsun
slm seher arkadasım,cok tesekurederım bılgı verdıgın ıcın..
umarım ıstedıgım gıbı gecer sınavım..cok panık oldum ben,,herkezı kırmaya basladım zaten streesten evde:))
neyse umarım herkezın ıstedıgı gıbı gecer sınavı..
emrah
umarım ıstedıgım gıbı gecer sınavım..cok panık oldum ben,,herkezı kırmaya basladım zaten streesten evde:))
neyse umarım herkezın ıstedıgı gıbı gecer sınavı..
emrah
gurbete dogru arkdsm sende bendensin yas durumu sende de varmis uzuldum bende bu yuzdne bekliyorum vize muracaati yapamiyorum yasim dolmadigi icin benimde 1 aydan az bizamanim kaldi yasimin dolmasina,,,soruna gelince sianav girebilmek icin 21 yasina girmen gerekmiyor bugunde girebilirsin yarinda ama sana tavsiyem vize muraacatindan 1 yada 2ay oncesin alman yani 8,ayda ise dogum gunun sen 6,ayda yada 7,ayda girmeni tavsiye ederim cunku biliyormusun bilmiyorum sinav kagidi 1 sene gecerli simdi girmis olsan 5 ay kafadan gitcek sinav kagidinin suresi geriye 7 ay kalcak ve vizeye basvurdugunda kagitlarin icerdeyken sinav kagidinin suresi dolarsa allah korusun bahane edebilirler bunu ve red verebilirler,,,sana tavsiyem dogum gunune 2 ay kala fln girmen ha olurda olumsuz olursa (ki ins ins ins olmas) ozaman yeniden sinava girmen icin suren olur elinde,,bunu bi dusun yineede sen bilirsin tabiki karar senin ve esinin,,saygilar
bende martin sonunda yasim doluyo bende kendime ek sure vermek amaciyla ocakta girdim kazanamassam marta kadar sansimi denerim maksadiyla ama cok sukur ki gectim ilk denememde,,,allahim sana da ve sianav giren ve girecek olan herkese yasatsin bu duyduyu ins ins ins,,,
kanuna gore 16_65 yas herkes sinava girebilir arkdsm yasini doldurman sart degil saygilar...
bende martin sonunda yasim doluyo bende kendime ek sure vermek amaciyla ocakta girdim kazanamassam marta kadar sansimi denerim maksadiyla ama cok sukur ki gectim ilk denememde,,,allahim sana da ve sianav giren ve girecek olan herkese yasatsin bu duyduyu ins ins ins,,,
kanuna gore 16_65 yas herkes sinava girebilir arkdsm yasini doldurman sart degil saygilar...
cevap yazdigin icin cok tesekkurler arkadasim bende su anda calisma asamasindayim ck stresliyim sanki dunyanin yukunu usteme yuklemisler bir sinava girsem kazansam cok rahatliyacagim sen zoru gecmissin insallah vizende hemen cikar darisi bana ve benim gibilerin basina
inşallah gurbete dogru inşallah,,
inşalla şu sınavıda atlatıcaz,,senın sınavın nezaman arkadasım??
valla şuan dedıgın gıbı dunyanın yukunu ustumde tasıyorum,şu sınava sadece gırıp cıksam okadar rahatlıcamkı sorma!..
neyse sana basarılar dılerım,,umarım ıstedıgın gıbı gecer.
inşalla şu sınavıda atlatıcaz,,senın sınavın nezaman arkadasım??
valla şuan dedıgın gıbı dunyanın yukunu ustumde tasıyorum,şu sınava sadece gırıp cıksam okadar rahatlıcamkı sorma!..
neyse sana basarılar dılerım,,umarım ıstedıgın gıbı gecer.
valla arkadasim benim sinav tarihim daha belli degil ben daha hazirlik asamasindayim esim yazin geliyor tukiyeye gelsin bakalim senin sinavin ne zaman allah hepimizin yardimcisi olsun
arkadasım benım sınav salı gunu,,yanı 11 mart..az kaldı valla,,ama ınsallah sınavı alıp cıkıcam.. :roll:
valla baska çaresi yok,,ya vericekler ya vericekler :lol:
valla baska çaresi yok,,ya vericekler ya vericekler :lol:
evet arkdsm simdi ben size gore zoru atlatmis oldum ama simdide vize stresi basladi daha baasvuramadm gerci yasimin dolmasini bekliyorum nisanda basvurcam kismetse ins ins ins seninde kazandi haberlerini duyariz arkdsm 7 yada 8 ayda ne zaman girersen artik,esinle konusursunuz hangi seceenek size uygun mantikli gelirse onu uygularsiiniz,,,gercekten dunyanin yuku insanin sirtinda sanki sinav gecince gercekten buyuk yuk kalkmis oluyo taa ki vize sureci basalayana kadar ben simdi evraklari toparlama asamasindayim yasimin dolmasina kadar onlari halletcem ins ins ins bi aaksilik bi eksiklik cikmaz,,,nisanda bakalim basvurcaz ins ins ins,,,sinava girenlere ve girecek olanlara darisi ve benim gibi basvuru yapmayi bekleyenlere ve yapanlara allah yardimcimiz olsun bian once ciksin hepiimizin vizesi ins ins ins,,,
inş inş inş.allah sinavindaki şansını vizende de göstersin.biran önce sevdiğine kavuşursun diye.
[kayan_yazi]ik heb je heel erg gemist[/kayan_yazi]
[kayan_yazi]ik heb je heel erg gemist[/kayan_yazi]
insallah arkadasım senınde nısanda yasın dolar ve bır an once vıze basvurunu yaparsın ve alırsın ıns.umarım herkezın vizesi bır an once cıkar..tek dileğimiz bu..sabır sabır arkadaslar..
cook tskr ederim guzel dilegin icin sahracim allah hepimizin vizesini tez zmanda cikartsin ins ins ins,,,darisi senin basina vede tum bekleyenlerin tabiki,,,ins ins ins allahim kolay gecitlerden gecmeyi nasip etsin
amin amin amin,,,
arkdsm bu arada senin sinavada az kaldi senin kazandi haberinide bekliyoruz bian once ins ins ins ,,,rabbim yaninda ve yardimcin olsun sinav gununde ve daha sonrasinda,,,
sans seninle olsun vede hepimizle ,,, :geek:
amin amin amin,,,
arkdsm bu arada senin sinavada az kaldi senin kazandi haberinide bekliyoruz bian once ins ins ins ,,,rabbim yaninda ve yardimcin olsun sinav gununde ve daha sonrasinda,,,
sans seninle olsun vede hepimizle ,,, :geek:
merhaba sanslı.
ınsallah ıyı haberımle donucem buraya çarşamba gunu,,ınsalah,,allahtan baska kımsem yok artık gercekten..sadece dua edıyorum..ınsallah gecerım sınavıda rahatlarım bı yaw!.
şans benım ve şu sınava gıren veya gırmıste vızesını bekleyen butun arkadaslarımla olsun.
ınsallah ıyı haberımle donucem buraya çarşamba gunu,,ınsalah,,allahtan baska kımsem yok artık gercekten..sadece dua edıyorum..ınsallah gecerım sınavıda rahatlarım bı yaw!.
şans benım ve şu sınava gıren veya gırmıste vızesını bekleyen butun arkadaslarımla olsun.
saol arkdsm ins ins ins :geek: nisan icin randevu aldik bakalim simdi evrak toplama asamasindayim allahim sinavdaki kadar cabuk gecirsin vize surecini ve hayirlisiyla alim artik su vizeyi de esime askima kavusayim,,,allah herkese yasatsin bu duyguyu allah herkesi sevdigine kavustursun tez zamn da ins ins ins,,,sahranin ve bbenim bide ismini simdi hatirlayamadim kusura bakmasin bi arkds daha vardi bizim isimiz daaha zordu(gerci herkesin isi kendine en zor olan gibi gelir ama,,,)cunku hicbirsey yapaamadan sadece bekliyoduk haalada bekliyoruz malum yas kanunu,yine yasi musayit olan arkdslar bian once sinava girip sonra muraacatlarini yapabildiler bi sonuca ulasmak uzereler ama biz daha hicbir islem yapaamadan bekliyoruz,ilerde sinava giricem acaba kolaymi olcak zormu acaba gecebilcekmiyim burayi attlattim cok sukur rabbime,sonra vizeye basvurabilcekmiyim eksik evrak diceklermi acaba bi aksilik olcakmi acaba kac gunde cvp gelcek cvp ne olcak red gelirse naparim butun bunlari daha cok dusunmek zorunda kaliyoruz beklerken,,ama yasimiz tutmus olsa ne guzel olurdu bian once yapardik islemlerimizi oturur beklerdik,artik basvurduk ya red ya evet gelcek iki secenegimiz var derdik yukarida saydigim bicok soru ve dusunceleri asmis olurduk neyse bigun onlarda gecer heralde diye uumit ediyoruz,,bizde birgun ins ins ins :geek: SONUNDA BENIMDE VIZEM CIKTII COK MUTLUYUM yazma mutluluguna erisiriz ins ins ins,,,herkes erisir ins ins ins,,,
buarada ins ins ins ardksm carsamba gunu iyi haberleirni bekliyorz gecersin korkma stres yapma sakin ve olabildigince guleryuzlu olmaya calis stresini karsiya yansitma,,,surekli konus sinavda ve nacizane tavsiyem bayan sana konulari anlatirken evet hayir tamam yerine ja nee ok is gut gibi kelimeler konusmaya calis ben oyle yapmaya calistim bayan sana dio mesela anldinmi ja dersin yada nee bi sorun varmi sinavdan once der sen de ona gore cvp verirsin hollandaca senin konusmaya calisma caban onlarin hosuna gidicektir eminim,,,bende boyle yaptim,,,
buarada ins ins ins ardksm carsamba gunu iyi haberleirni bekliyorz gecersin korkma stres yapma sakin ve olabildigince guleryuzlu olmaya calis stresini karsiya yansitma,,,surekli konus sinavda ve nacizane tavsiyem bayan sana konulari anlatirken evet hayir tamam yerine ja nee ok is gut gibi kelimeler konusmaya calis ben oyle yapmaya calistim bayan sana dio mesela anldinmi ja dersin yada nee bi sorun varmi sinavdan once der sen de ona gore cvp verirsin hollandaca senin konusmaya calisma caban onlarin hosuna gidicektir eminim,,,bende boyle yaptim,,,
sanslı arkadasım,,ben umuyorumkı sende kısa surede vızenın alıp sevdıgıne kavusacaksın ınan bana,,bak aldıgında bana dıceksınkı,hey emrah sen demıstın bunu ;) ,neyse canım arkadasım bak bu en son soyledıgın,,ben sınava gırınce,,ja.ne veya okay soyle dedınya,,bak bunlar cok hosuma gıttı,bunları bana daha once kımse soylememıstı,,ve emın ol oyle yapıcam bende..cok tesekkürederım bilgi ve becerılerını benımle paylastıgın ıcın,,eger bır sorun olursa veya bıseye ıhtıyacın olursaki(kitap,note,vs)herzaman yardımcı olmaya calısacagımdan emın olabılırsın..
hepımızın duacısıyım arkadasım,,umarım sen,ben ve bızım gıbı vıze bekleyenlerı allah en kısa zamanda sevdıgıne kavusturur..
hepımızın duacısıyım arkadasım,,umarım sen,ben ve bızım gıbı vıze bekleyenlerı allah en kısa zamanda sevdıgıne kavusturur..
arkadaslar hepimiz ne desek hakliyiz allahda daima haklilarin yanindadir insallah sansli arkadasimin vizeside birinci basvurmada hemen cikar tabiki bu birazda esinin is ve para durumuna bagli eger iyise insallah bir aya cikar vizen darisi bana ve benim gibi bekleyenlere siz sinavi kazandiniz simdi bizlere dua edin ve tecrubelerinizi paylasin
gurbete dogru arkadasım ınsallah ınsallah bızde sınavı hakkımızla gecıcez,,senın sınavın nezaman arkadasım??
umarım senın sınavında ıstedıgın gıbı gecer ve allah yardımcın olsun..
emrah/Muğla
umarım senın sınavında ıstedıgın gıbı gecer ve allah yardımcın olsun..
emrah/Muğla
arkadaslar hepimiz ne desek hakliyiz allahda daima haklilarin yanindadir insallah sansli arkadasimin vizeside birinci basvurmada hemen cikar tabiki bu birazda esinin is ve para durumuna bagli eger iyise insallah bir aya cikar vizen darisi bana ve benim gibi bekleyenlere siz sinavi kazandiniz simdi bizlere dua edin ve tecrubelerinizi paylasin
arkadasim benim sinav tarihim daha belli degil simdi calisma asamasindayim ama buyuk ihtimalle 8.yada9.aylarda olur seninde allah yardimcin olsun sinavinda basarilar sinadan ciktiktan sonra genis ozetle bizlerle tecrubelerini paylas ben sinavda daha cok hikaye bolumunden korkuyorum 1.bolum zaten almis bil ikinci bolumde tekrarlamalar ne duyuyosan onu soyluyosun zit anlamli kelimelerde kolay kisa cvb li sorularda ama iste hikaye bolumunden nedense korkuyorum neyse senide korkutmayayim basarilar sinavinda
cok saolun ardslar guzel dilekleriniz icin,ins ins ins vizem cok cabuk cikar hepimizin vizesi cabuk cikar sinav sureniz goz acip kapayincaya kadar gecer ve o an bende oldugu gibi bayan sizede soyler kazandiginizi ins ins ins,,,esim uitzendbureu da calisiyor,3 senedir yeni 2 senelik kontrat yapildi maasda tutuyomus esimin dedigine gore ama bu muhendis fln olunca daha cabuk cikiyo dediler aama cok uzuldum bu durumda benim sansim azaldi,,,emrahtr ins ins ins dediign giibi olur,bu arada gurbete dogru arkdsm bende senin gibi en cok ama en cok hikaye bolumunden korkuyodum ama ikinci bolumun icinde bence en kolay bolum hikaye biliyomusun?neden dersen mesela aklinda fazla tutamasan bile gunleri aylari soyle kendini tanitmaya calis \yani bildigin butun hollandaca kelimeleri say gitsin zaten senden o hikayeyi anlatmani bekleyemezler cunku dili bilmiyoruz yeteri kadar onlar senin konusmaya caban varmi yokmu onu anlamaya calisiolar dilin donuyomu hollandacaya fln ona bakiolar,,oyuzdn rahat olun ikinizde gececeksiniz emin olun buarada sorunuz olursa bilgim varsa yardim etmekten memnun olurum benimde bii sorunum olursa sorarim ki sormamin bi sakincasi olmicani belirtmmissiniz,,cok saolun,,
tabiki arkdsm emin ol hep diyorum her formu okudugumda ins ins ins gutbete dogruda gecer sinavi diorum siirtli sahrada,emrahtr,daha sinavim var diyenn herkes icin yazisini gorur gormez ins ins ins gecerler diyorum,,,gurbete dogru siz sinavi gecmissiiniz tecrubelerinizi paylasirsaniz seviniriz ddemissin tabiiki arkdsm ne demek sormak istedigin kafana takilan her seyi sorabilrisin yaridmci oabilirsem ne mutlu bana,,,buarada su ja nee ok is gut kelimeleri gercketen gorevlilerin hosuna gitmisti ben konusmaya calistikca dha guleryuzlu ve yardimci oluyorlardi,,,cunku daah oraya ayak basmadan uyum saglamaya calistigimizi gordukce hoslarina gidiyor,,,bunu bana esim tavsiye etmisti faydali oldugunu dusunuyorum sizde deneyin zarar gelmez,,,bide mesela ben hiaye bolumunde nolur nolmaz diye biakc cumle ezberlemistim esim yazdirmisti bana,,,ben unuttum,,bu hikaye cok hizli,bida soyelebilrimisiniz fln gibi bunlarla hikaye bolumunu doldrdum ben tabi hollandaca olarak soyledim :)
saygilar,,,
saygilar,,,
cok sagol sansli arkadasim bu yazdiklarinda birazda olsa rahatlattin beni.birde hayirlisiyla girseydim su sinava daha cok rahatliyacagim ama daha bekleme asamasindayim.insallah benimde sinavim senin sinavin gibi kolay gecer daha tarihi belli degil ama olsun vize konusunda esimin muhendis olmasindan dolayi biraz sansliyim belki erken cikar ama dilegim senin benim ve butun arkadaslarimizin sinavinin iyi gecmesi ve vizesinin cabuk cikmasi yazdiklarinda aklima takilan birsey oldu konsolosluk gorevlileriylemi hollandaca konustun?iyi fikir ayrica evdemi calistin yoksa ek yardim aldinmi (okul ozel goretmen v.s gibi)bunlara aciklik getirirsen sevinirim seninde bir sorun olursa bir tecrubem yok ama elimden geldigince cevaplamaya calisirim yine soyluyorum rbbim hepimizin yardimcisi olsun her isimizin hayirlisini nasip etdin herkese icindede bizlere
cok sagol sansli arkadasim bu yazdiklarinda birazda olsa rahatlattin beni.birde hayirlisiyla girseydim su sinava daha cok rahatliyacagim ama daha bekleme asamasindayim.insallah benimde sinavim senin sinavin gibi kolay gecer daha tarihi belli degil ama olsun vize konusunda esimin muhendis olmasindan dolayi biraz sansliyim belki erken cikar ama dilegim senin benim ve butun arkadaslarimizin sinavinin iyi gecmesi ve vizesinin cabuk cikmasi yazdiklarinda aklima takilan birsey oldu konsolosluk gorevlileriylemi hollandaca konustun?iyi fikir ayrica evdemi calistin yoksa ek yardim aldinmi (okul ozel goretmen v.s gibi)bunlara aciklik getirirsen sevinirim seninde bir sorun olursa bir tecrubem yok ama elimden geldigince cevaplamaya calisirim yine soyluyorum rbbim hepimizin yardimcisi olsun her isimizin hayirlisini nasip etdin herkese icindede bizlere
evet arkdsm tabiki her konuda bilgimiz olamaz tabiki benimde her konuda bilgim yok ogrendigim cok sey oluyo sizlerden,,,evet ben bekleme odasinda bekledim iceri girdigimde bayan geldi bana birinci bolum konularini anlatti kac bolumden olustugunu neler yapmam gerkwetigini soyledi bende evet hayir anladim anlamadim tamam yerine elimden geldigince ja, nee ,is gut ,ik ben niet begrijpen yda ik ben begrijpen gibi seylerle ccvp vermeye calistim cunku bizim hollandaca konusmaya calisma cabamiz hoslarina gidermis,,,ben kendim evde calistim kesinlikle kurs ozel ders ozel ogretmen fln olmadi insna kendi cabalariylada yapabilir inan,,tabi ogt tutanlara kursa gidenlere bisey diyemem onalrda hakli ilk denemede kazanmak istiyolar ama ben kendim yapmak istedim ve ilk girisimde kazandim cok sukur rabbime,,,sende geceeksin emin ol arkdsm kendine guven inan,,sabirli ol stres yapma sakin ol,,,gir kazan ve cik ins ins ins arkdsm umuyorumki sende gececeksin bak bu lafi gurbet gelini icinde cok soyledim cok sukur oda gecti birgun seninde kazandimmmm yazini burdan okucaz ve yesil sanada cok yakisicak,,,dedigin gibi allah yar ve yardimcimiz olsun hepimizin ins ins ins ,,,,
şanslı ya sen ne iyi bi insansın.rumuz senin ama bencce senın eşin şanslı.insanlara bu kadar yardım sever yaklaşman inan o kadar güzel ki.insanın gelecekte senın gibi arkadaşlarla irbat kurrması güzel olurdu.iyi bir alkışı hakettın :ugeek: :ugeek: :ugeek: :ugeek: :ugeek: :ugeek: :ugeek: :ugeek: :ugeek:
şanslı ya sen ne iyi bi insansın.rumuz senin ama bencce senın eşin şanslı.insanlara bu kadar yardım sever yaklaşman inan o kadar güzel ki.insanın gelecekte senın gibi arkadaşlarla irbat kurrması güzel olurdu.iyi bir alkışı hakettın :ugeek: :ugeek: :ugeek: :ugeek: :ugeek: :ugeek: :ugeek: :ugeek: :ugeek:
saol o senin guzel bakis acindan kaynaklaniyo arkdsm,,,esimde bu sansinin farkindaki beni uzmemek icin elinden geleni yapar saolsun ,,,arkdsm ben size ya olmas gecemessiniz cok zor deyip moralinizi bozsam elime ne gecerki,,,bende yani dertten muzdaripim nede olsa,,,hepimiz ayni kaderi paylasiyoruz dimi arkdsm,,,ins ins ins karsilasabilriz belkide orda hayat bu burda da karsilastik belki ordada karsilariiz,,,alkisin icin tskr ederim ama insanlara yardim etmek hosuma gider her zaman icin,,,saygilar,,,
dimi ya.en güzelini yapıyorsun.inş inş inş gidersen neresıne gidiyosun :lol:
tskrler arkdsm ben egerki gidebilirsem den haag a gidicem kismetse,,,sen nereye gidiceksin en kisa zamanda ins ins ins,,,
inş inş inş gitçen güzel günlerini orada sevdiğinle beraber geçircen.ben de kısmetse amsterdam a.......da bakalım..allah kımseyı sevdiğinden uzak bırakmasın.uzak olanıda tez vakıtte kavuştursun
inş inş inş gitçen güzel günlerini orada sevdiğinle beraber geçircen.ben de kısmetse amsterdam a.......da bakalım..allah kımseyı sevdiğinden uzak bırakmasın.uzak olanıda tez vakıtte kavuştursun
amin amin amin arkdsm hepimiz icin gecerli hepimiz kavusalim sevdiklerimize benimde amsterdamda bi gorumcem onun iki kizi bide tr deki gorumcemin kizi ordalar,,,ins ins ins hepimizin vizesi cikar da biAn ONCE kavusuruz sevdiklerimize ins ins ins
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol