Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

SINAV TARİHİM..... 20.11.2009.....13:30

Yorum için giriş yap 40 mesaj · 11.954 görüntülenme
tam 1 ayım var önümde şuanda ilk bölümdeki 100 saoru üzerinde çalışıyorum...ilk gün 10 soruyu ezberlicem....ayrıca naar nederland setini aldım o settende oefen toest 1 i çözücem... böylece hergün 10 görüntülü ve 1 test yaptığımda herhalde hazır olurum.... ÖNERİSİ OLAN ARKADAŞLARIN YARDIMLARINI BEKLİYORUM
arkadasım insallah gecersin sınavı...
saol zeyna...
Allah yardımcınız olsun kardeşim.
Arkadasım sakın stres yapma eminim gececeksin.Allah yar ve yardımcımız olsun...
eser 5955 şimdiden başarılar dilerim.Bu siteden çalısan kimse kalmadı sınavdan.Umarım sende kazanacaksın.

Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Selam ve Dua ile.
saolun arkadaşlar...
eser 5955 yazdı:
saolun arkadaşlar...
kardes kolay gele.stres yapma sinavi gecersin.siteden calis gerekli konular var zaten.fazlasiyla.sen calis gecersin.dikkat et benden fazla puan alma.bende bu siteden calisdim.birazda guncelleme yaptim.sagolsun cok yardimci oldular arkadaslarim.yinede calis biraz kelime ogren.cumle kaliplarini ogren.sonrasi daha iyi olcaktir senin icin arkadassim.

kendine guven,basariyi getirir.rabbim kolay getirsin
hergün 10 tane görüntülü ezberliyorum onlarda sorun yok sınavın 2. bölümündeki korte vragen kısmında hep aynı sorularmı çıkıyor yani bikaç arkadaş vermiş korte vragen onlaramı bakmalıyım ayrıca hollandadan İNTERTAAL TOETS GESPROKEN NEDERLANDS 18 deneme sınavı olan bir kitapçık aldık cd si de var..ordan çalışıyorum acaba daha önce bundan çalışan varmı faydası olcakmı haybeye kürek çekmeyelim dimi ama......

ölümle yaşamı ayıran çizgi siyahla beyazı ayıramazki

her yolun sonunda ölüm olsada sevenleri kimse ayıramazki
Arkadasım 2. bölümde hep aynı sorular cıkmıyor farklı mesela ben girdigimde hic duymadıklarım cıktı ama moralini bozma ve cok yıpratma kendını kısa sorulara ve tekrarlara calıs zıtlarda kendine 5 tane ezberle onları söyle ve hic susma yanı sınav puanı 16 ama sen yüksek almayı hedefle tabiki allah yardımcın olsun ama o kitap elbette isine yarar.Emın ol o deneme sıanvında calıstıklarından cıkacaktır.
saol harun.... 100 görüntülü sorunun 40 tanesi ezberimde ve kısa cümleleri tekrarlayabiliyorum fakat uzunlardada başını ve sonunu söylemeye başladım daha 18 testten 3 tanesini yaptım 18inide yapınca biraz yol almış olurum...ben korte vragen lardan korkuyorum az çok anlamaya başladım welke hoeveel falan yani en azından 10 sorudan 4-5 tanesini yapayım diyorum... zıt anlamlılara açıkçası az çalışıyorum zaten dediğin gibi yapçam... geliyorum hollanda alooooooo aç kendini

roterdam çarşı grubunu kurcam allahın izniyle çarşı heryerde :)
arkadaslar bende sitemize yeni katilan biriyim ve kısmetse hollandaya gidecem bende bu naar nederland setini aldim ama hiç bisey anlıyamadım kullanan bi arkadas varsa bana açil bi yardim ederse çok sevinirim lütfen yardim edin arkadaslar sürem az kaldi benim
valla murat ben ordaki hollanda tanıtım cd sini izledim sadece birkaç defa sonra zaten bu sitede görüntülü 100 soru vardı yani bende o sorular harici bişey vardır sanıyordum fakat yokmuş...açıkçası pek memnun kalmadım...sadece 100 görüntülü soru var içinde ben yanlış bilmiyorsam tabi...kolay gelsin
bende sınav tarihimi aldım,,,20.11.2009.....14.30

çok az zamanım kaldı ,sınava girecek arkadaşlara bol bol başarılar :ugeek:

Arkadaşlar benım için de DUA edin,,inşallah kazanırım ve bende KAZANDIMMMMMM,die yazmak istiyorum,BAŞARILAR HEPİMİZDEN YANA OLSUN... :ugeek: :ugeek: :ugeek:
medduş yazdı:
bende sınav tarihimi aldım,,,20.11.2009.....14.30

çok az zamanım kaldı ,sınava girecek arkadaşlara bol bol başarılar :ugeek:

Arkadaşlar benım için de DUA edin,,inşallah kazanırım ve bende KAZANDIMMMMMM,die yazmak istiyorum,BAŞARILAR HEPİMİZDEN YANA OLSUN... :ugeek: :ugeek: :ugeek:

benden bir saat sonra giriyosun ama ankarada heralde allah yardımcın olsun...
Allah hepinizin yardımcısı olsun arkadaşlar.
slm arkadaslar oncelikle hepinize basarilar dilerim..Allah kimsenin emegini bosa cikarmasin..naar nederland cd sinde iki cd var bunlar biri nl yi tanitma amacli yapilmis tanitim cd si...digeri ise 100 sorunun icinde oldugu cd...100 soruluk cdye iyice calisin burda kulak asinaligi onemli sadece dinleyin bu onemli zamanla kulaginiz alisir ve kendi kendinize soylersiniz....mesela

"" is slan van vrouwen toegestaan of strafbaar (kadina sidde musaade veriliyormu yada cezalandiricimi ) didiginde siz sadece ""strafbaar """' diceksiniz hepsi bu...100 soru gozunuzu korkutmasin...ezberi iyi olan biri puf noktayi kavradi mi bir haftada ogrenir...dil bilgisi calisin kelime ogreni hem sinavda hem burada isinize yaricak bunu unutmayin..sinavdan en cok korkanlardan biriydim...simdi uzuldugum zamana aciyorum...herkese tekrardan basarilar//
bjk li arkadaşım benim tavsiyem eğer duyduğunu söyleyebiliyorsan ikinci bölüme fazla takılma ilk bölümü ezberle yeter sitede ikinci bölümle ilgili sorular var fakat benim girdiğim zaman çoğu kişi sadece sıtlara takılıp kalıyordu.ordada yazdığı gibi önüne bir kelime vardı hatırlamıyorum onu koy hepsinin yeter.ve duyduğunu söyle ok dir.herşey gönlünce olsun
pasakurt yazdı:
bjk li arkadaşım benim tavsiyem eğer duyduğunu söyleyebiliyorsan ikinci bölüme fazla takılma ilk bölümü ezberle yeter sitede ikinci bölümle ilgili sorular var fakat benim girdiğim zaman çoğu kişi sadece sıtlara takılıp kalıyordu.ordada yazdığı gibi önüne bir kelime vardı hatırlamıyorum onu koy hepsinin yeter.ve duyduğunu söyle ok dir.herşey gönlünce olsun

anlamadiginiz yani zittini bilmediginiz kelimelerin basina -on yada -niet koyup soyleyebilirsiniz...

bekend ---on bekend of niet bekend gibi
on kelimesiydi bende öyle yaptım ama iki yada üçtü sanırm bildiğim kelimeler çıkmıştı çocukluktan aklımda kalan.benim ilk sınavda ikinci bölümde tekrar cümleleri biraz hızlı okunmuştu oda sorun oluyor ama ikincide gayet yavaştı ve 53 almıştım buda iyi bir puan sanırım
günlerdir sizleri tek tek okuyorum sessiz sessiz, tercübelerinizi nasil girdiginizi ne yaptıgınızı tutun da redbuldan portakal suyunu içtiginize kadar biliorum :D Alalhın izniyle sira için parayı bütün yatırıyoruz artık ondan sonra ne zaman bize gün verirlerse gidecez. Ben yaklaşık 1 aylık çalışmadan sonra ilk bölümde 100 sorudan 100'ünü biliyorum. Kısa soru ve cevapları derseniz, bütün kalıpları öğrendim. Pat die cevap veremesemde 2-3 saniyelik gecikmeden sonra cevabı verebiliyorum. biraz nazegenlerde takılıyorum uzun kelimelerde bi kaç tanesini yutabiliyorum. nihayetinde zıt anlamlılar, cıkarsanız ortaya doluuuu hiç bitmezz ama nerden baksanız bi i85 tane fln kesin biliyorum sınavda en cok cıkanlar ve cok kullanınlar olarak arakdaslar. En onemlisi hikaye heç bişe bilmiyorum günlerdir sizlerin yazdıklarını okuyorum ve bende nihayetinde cok hızlı geçtigini ve anlamadıgımı sonra karsımda oturan kadına hafif bir tebessümle kendimi anlatmaya basliyacam ama arkadaslar sunu diyim çalışmaya baslamadan once 78 kiloydum suanda 76 olmusum bugun tartıldım. Artık İnşallah Allahın izni ile girip kazanmak istiyorum. Sizde bu durumuma göre Sonuc ne olur arkadaşlar ?
FAZLADA KASMAYA GEREK YOK BENCE CELASUN SENİN YAZDIKLARINA GÖRE İLK 30 SORU CEPTE 24 NAZEGENDAN 8 TANESİNİ YAPMIŞ OLSAN VE KORTE VRAGENLARDANDA 5 TANE BİLSE YETER HERALDE BENCE ÖNEMLİ OLAN İLK 30 SORU ORASI MADEN ORDA HİÇ HATASIZ YAPARSAK GERİYE 16 PUAN KALIYORMUŞ HAVADA KARADA ALIRIZ BENCE 3 KORTE VRAG NAZEGGENLARDANDA 6 TANE YAPSAN YETTTİ AMA BEN OLAYA ŞÖYLE BAKIYORUM BU DİLİ ÖĞRENECEZ ÇARESİ YOK O YÜZDEN ÇOK ÇALIŞIYORUM AMACIM SINAVI GEÇMEK İÇİN ÇALIŞIRKEN DİLİ ÖĞRENMEK ÇAKTIRMA :lol: :lol:

Lutfen yazilarinizi yazarken kucuk harf kullaniniz sadece vurgulamak istediginiz yerlerde buyuk harf kullaniniz,,,cunku buyuk harf kullanmak site icerisinde bagirmak anlamina gelmektedi,,,anlayis gostereciginizi umar tesekkur ederiz

saygilar

sansli....
SUAN SORULARI OKUMADAN YANİ RESİMLERE BAKARAK CEVAPLARI VERİYORUM BU NASILMI OLDU ANLATAYIM... İLK 100 SORUYU İNDİRDİM SİTEDEN SONRA ELİMDE BİR PROGRAM VAR 10O TANESİNİ TEK TEK SORULAR HALİNE GETİRDİM VE İLK GÜN 1 İLE 10 ARASINDAKİ SORULARI ÇALIŞTIM EZBERLEYENE KADAR BUNLARI TAM OLARAK ÖĞRENDİĞİMİE EMİN OLUNCA 10 İLE 20 ARASINI ÇALIŞTIM BÖYLE BÖYLE YAPARAK HEPSİNİ BİTİRDİM EŞİM SORU SAYISINI SÖYÜYOR DAHA OKUMADA CEVAPI PATLATIYORUM :D BU SİTEYE YÜKLİCEM İLK 100 SORUYU TEK TEK OLARAK NASIL YAPILDIĞINI BİLEN VARSA PAYLAŞMAK İSTİYORUM HARİKA TAKTİK KASMAYIN BİRDEN YÜKLENİRSENİZ ZOR OLUR 10 AR 10AR ÖĞRENİP ARADA GERİYE DÖNÜKTE ÇALIŞN ...BUKADAR BASİT.

Lutfen yazilarinizi yazarken kucuk harf kullaniniz sadece vurgulamak istediginiz yerlerde buyuk harf kullaniniz,,,cunku buyuk harf kullanmak site icerisinde bagirmak anlamina gelmektedi,,,anlayis gostereciginizi umar tesekkur ederiz

saygilar

sansli....
iyi masaşşllah sevindim senin adına eser :) bende dün tamamen bitirdim artık çalışmayı artık cogu seyi biliyorum dün de siteden test sınavlardan indirdim ama nazegende cok hızlı konusuyorlar onu nasıl yapacam bilemiyorum vede hikayede :(
Sinava girmeden kesinlikle 3-4 tane kalip kelime ezberleyin mesela bilmiyorum-duyamadim-cok hizli duyamiyorum gibi bunlari ezberleyin susma geregi duyacaginiz zaman bunlari soleyin kurtarıcınız olsun :roll:
tsk ederiz Cartel, biz bankaya parayı yatırdık ama daha bana ödeme yaptıgımıza dair e mail gelmedi bi gelse hemen konsoloslugu arayıp randeu yapacaz. ama işte artık bütün derslerim bitti ilk 100 sorundan 100 kesintisiz biliyorum, kısa soru cevaplar artık anlıyorum kalıpları ogrendım, zıt anlamlılardan bi 85 tane kafamda var. insallah allah nasip ederse biran evvel girip cıkmak istiyorum sınav stresi bitirdi beni :geek:
arkadaşım neden çoğu kişi zıt anlamlıra ezberlemeye çalışıyor.orda beş farklı soru var önemli olan duyduğunuzu tekrar etmeyi deneyin.zıtların hepsinin önüne on koy bir iki tane kesin tutar bir iki tane bildiğin çıksa yeter.resimleri ezberle ikinci bölümde duyduklarına cevap ver en az 30 küsür alırsın.

ALLAH (cc) YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN
şuanda hollanda konsolosluğuna 50 metre uzakta bi hotele yerleştim sabah panik yapmıyayım diye geceden kampa girdim çalışıyorum harbi çok pis bi stres bu buzamana kadar rahattım ama nolduysa panik yaptım allah hepimize yardımcı olsun.....dualarınızı eksik etmeyin arkadaşlar inşallah yeşillenirim...
Slm. Basarilar. Umarim hayirli haberlerle donersin.

Senden ricam program haline getirdigin sorulari paylasirsan sevinirim.

Program halinde

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol