Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Sonunda İsteğimizi Yapıcazz...

Yorum için giriş yap 45 mesaj · 13.498 görüntülenme
slm arkadaşlar..eşim 8 hafta önce belediyeye başvurmuştu nikahın onayı için..6 hafta sonunda eşim aradığında dosyayı bakanlığa gönderdiklerini sölediler..ordan da 2 haftaya cevap veririz demişler..hep bi oyalamaca..ordan da polise gitmiş..daha büssürü şey..ama sonunda eşimi aramışlar..yarın eşim belediyeden kağıtlarımızı alcak ve aynı gün isteğimi yapıcak Allah'ın izniyle..bugün çok mutluyum gerçekten..bizim için çok özel bi gün çünki eşimle tanışma yıldömümüz..bugünde böle bi haber almak sevincimi kat kat artırtı..eşimi tanıdığım güne şükürler olsun..eşim benim herşeyim...allah kimseyi utandırmasın,herkese bir ömür sağlıklı,mutlu,huzurlu,güsel günler nasip etsin sevdikleri ile beraber..(AMİN) o kadar mutluyum ki daha çok şey yazmak istiorum aslında..yarın güsel haberlerle görüşmek üzre inş.. ;)
selam elif arkadaşım öncelikle sevindim işlerinizizm yolunda gittiği için

ya ben merakediyorum bu belediyenin evliliği onaylaması ile ilgili herkse bi süreden bahsediyo ama bizimki eşim direk belediyeye gitti ve formul a b ve evlilik cüzdanıyla başvurdu ve evliliği hemen onayladılar

hatta gerekli olan uitreksel kağıdınıda hemen almış

şimdi kafam karıştı yani bizimkinin bu kadar kolay olması neye bağlı acaba belediyeden belediyeye farkmı ediyor yani eşim arnhem de acaba daha büyük şehirlerde işler dahamı ağır yürüyo anlamadım

e önemli olan uitreksel kağıdı diyolar benim eşim hemen aldı o kağıdı valla bende anlamadım hayırlısı olsun
Tez zamanda esine kavusman dilegiyle...
inşallah eşine kavuşursun arkadaşım ;)
hepinize çok tşk ederim arkadaşlar..inş hayırlısıyla kavuşmak nasip olur

sunhorse63 yazdı:
selam elif arkadaşım öncelikle sevindim işlerinizizm yolunda gittiği için

ya ben merakediyorum bu belediyenin evliliği onaylaması ile ilgili herkse bi süreden bahsediyo ama bizimki eşim direk belediyeye gitti ve formul a b ve evlilik cüzdanıyla başvurdu ve evliliği hemen onayladılar

hatta gerekli olan uitreksel kağıdınıda hemen almış

şimdi kafam karıştı yani bizimkinin bu kadar kolay olması neye bağlı acaba belediyeden belediyeye farkmı ediyor yani eşim arnhem de acaba daha büyük şehirlerde işler dahamı ağır yürüyo anlamadım

e önemli olan uitreksel kağıdı diyolar benim eşim hemen aldı o kağıdı valla bende anlamadım hayırlısı olsun

arkadaşım bende şimdiye kadar kime sorduysam hep 2 hafta içinde cevap geldiini sölediler..büyük çoğunluğu öle idi..ama bizimki biraz tuhaf yaa..yani ne bilim..ha geldi ha gelicek diye beklerken 6 hafta geçti..eşim belediyeyi aradı onlar bakanlığa gönderdik demişler..bakanlığı aradık ordan da 2 haftaya sonuçlanır demişler.2 hafta sonra tekrar bakanlığı aradı,ordan da polise gönderdik demişler..polisi aradı,bize bişi gelmedi demişler ama gelince haftaya cevap veririz demişler..yani karmaşaya bakar mısını?? sinir ve stress küpü oldum yanii anlatamam.çünki şimidye kadar işlerimizde de hep aksilik ve normalden daha fazla sürmesi insanı çok gerio..bide böle hiç yoktan oyalanmak yok mu??insanı çileden çıkarıo işte bi yerde..neyse ki sonunda beklenen gün geldi..artık yarın eşim isteğimi yapıcak..bu arada eşim dordrecht ten yaptı başvuruyu..artık belediye ile de alakası olabilir belki onu bilemicem..bilinen bişi var kii insanı ümitsizliğe düşürmek,strese sokmak..çünki öle zor ki arkadaşlar yani bu dönemde eşimin hiç bi suçu yokken onu çok kırdım..çünki çok gergin oluosunuz ve bi şekilde ona yansıo.bu kaçınılmaz..yani o yüzden düşününce beni en çok üzen şey eşimi kırmış olmak,hem de ortada hiçbişi yokken..işte bunların amaçları da o.. neyse ki amaçlarına ulaşamıcaklar..insan zamanla çok şey öğrenio..

bu arada arkadaşlar bu başvuru sürecinde dikkatimi çeken şey genelde maaş ve kontrat..bu konudan dolayı red gelio sanırım..tabi eksik evrak kısmı da var..şimdi eşimin maaş ve kontrat ile çok şükür hiç bi sorunu yok..benim de yaş ve sınav ile alakalı bi sorunum yok..e hal böle olunca da dioruz ki herhangi bi engelimiz yok en kısa zamanda çıkar..eşim 39 gün sonra izne gelicek..3 haftalına..sizce yarın isteğimi yapsa o zamana kadar çıkar mı..? allah hepimizin ya ve yardımcısı olsun.
arkadaşlar uzun zamandır bende uğrayamıyordum siteye moralim çok bozuktu eşimin çalıştığı yerden kontrat alamıyorduk sürekli erteliyorlardı ama geçen perşembe imzaladı ve bu hafta isteğ yapıcak allahın izniyle hepinizden dua istiyorum.istek yapıldığı gün görüşmke dileğiy le bir iki güne kadar yapılacak hayırlısı bakalım elifcim allah yolunu açık etsin herşey gönlünce olsun arkadaşım.
selam Elif senin adina sevindim arkadasim hersey gonlunce olsun insallah bir an once sende kavusursun..
canım arkadaşım..çok tşk ederim..inş hayırlısıyla ii haberler alıcaz..sen de çok stress yapma bak sonunda istek işi de oluo..allah hepimizin yardımcısı olsun..biz bunun da üstesinden gelcezz ;)
ceal yazdı:
arkadaşlar uzun zamandır bende uğrayamıyordum siteye moralim çok bozuktu eşimin çalıştığı yerden kontrat alamıyorduk sürekli erteliyorlardı ama geçen perşembe imzaladı ve bu hafta isteğ yapıcak allahın izniyle hepinizden dua istiyorum.istek yapıldığı gün görüşmke dileğiy le bir iki güne kadar yapılacak hayırlısı bakalım elifcim allah yolunu açık etsin herşey gönlünce olsun arkadaşım.

Hayirli olsun ceal insallah hersey istediginiz gibi olur caninizi skmayin sabir edin gerci soylemesi kolay ama hepimiz bu yola baskoyduk ve ben kurtuldum tek dilegim sizlerinde bir an once bu yukten kurtulmasi Allah yardimciniz olsun..
gucci yazdı:
selam Elif senin adina sevindim arkadasim hersey gonlunce olsun insallah bir an once sende kavusursun..

çok tşk ederim arkadaşım..inş hepmiz de kavuşcaz allah ın izniyle..bu günlerde geçicek..bu arada arkadaşım sen ne yaptın..nasıl gidio..?
:mrgreen: Elifcim benim is garanti iste dedimya 2 sene bekledim surada 1 ay bekleyemiyorum :)) bugun IND yi aradim 830 euroyu yatirmistim kadin bakti tamam esin Turkiye den carsamba gunu arasin vize icin randevu alsin dedi artik stresli gunler sona erdi sabrin sonu selametmis Butun guzel gunler hepimizin olsun..Sevgiler
gucci yazdı:
:mrgreen: Elifcim benim is garanti iste dedimya 2 sene bekledim surada 1 ay bekleyemiyorum :)) bugun IND yi aradim 830 euroyu yatirmistim kadin bakti tamam esin Turkiye den carsamba gunu arasin vize icin randevu alsin dedi artik stresli gunler sona erdi sabrin sonu selametmis Butun guzel gunler hepimizin olsun..Sevgiler

ooo hadi iisin :lol: darısı başımıza..nasıl heyecanlısındır sen şimdi..ayy inş biz de bugünleri yaşıcaz..valla böle sizden duydukça inanın kendim kadar sevniorum ve heyecanlanıorum..çok güsel gerçekten..hadi hayırlısı arkadaşım.. ;)
saolasin Elif cok tesekkurler gercekten tuhaf bir duygu birde aradan baya zaman gecti cok ayri kaldik severek evlenmis olsakta sanirim daha birbirimizi tanimamiz gerek :) 4 aydirda zaten gormuyorum eh iste msn de filan neyse artik sona ericek tek dilegim sizlerinde bir an once kurtulmasi Sevgiler..
tşk ederim gucci hayırlı olsun seninde bu güzel haberleri duymak iyi geliyor bize.biraz olsun moral bulduk allah yardımcın olsun yeni hayatında.yardımlarını bekliyoruz..elifcim bu hafta biraz stresli ikimiz içinde inşallah istek yapılınca rahatlıcaz tabiki üstesinden gelicez yenilmek yoooook.
gucci yazdı:
saolasin Elif cok tesekkurler gercekten tuhaf bir duygu birde aradan baya zaman gecti cok ayri kaldik severek evlenmis olsakta sanirim daha birbirimizi tanimamiz gerek :) 4 aydirda zaten gormuyorum eh iste msn de filan neyse artik sona ericek tek dilegim sizlerinde bir an once kurtulmasi Sevgiler..

inş arkadaşım..inş bu hasretlikler de biticek..ayrılık zor...

ceal yazdı:
tşk ederim gucci hayırlı olsun seninde bu güzel haberleri duymak iyi geliyor bize.biraz olsun moral bulduk allah yardımcın olsun yeni hayatında.yardımlarını bekliyoruz..elifcim bu hafta biraz stresli ikimiz içinde inşallah istek yapılınca rahatlıcaz tabiki üstesinden gelicez yenilmek yoooook.

evet canım inş....yenilmek yok tabiki..geçen gün fatih arkadaşımız da bişi sölemişti ya hani...o söz beni çok etkiledi..hakkın imtihanıdır kullarına,isyan mı edecekler yoksa sabır mı.. eğer yanlış yazdıysam fatih kusura bakma:) yani gerçekten bazen öle oluo kii insan isyan derecesine gelio sanki..neden ben? neden böle oluo? herşey bizi mi buluo tarzında şeyler sölüoruz istemeden de olsa..ama her işte bi hayır vardır...öle değil mii ;)
evet arkadaşlar...sonunda oldu....yani hala inanamıorum belki ama sonunda isteğimizi yaptık..(bazılarınız da belki diosunuzdur görende vizesi çıkmış sanır) ama gerçekten çok mutluyummm yanii sanki üstümden koca bi yük kalktı..kalbim bi başka atıo bugün..içim bi hoş.. :)

eşim msj attı bugün kağıtları aldım şimdi postayla gönderdim diye.dünyalar benim oldu sanki yaa..bakalım artık inş bundan sonra da herşey güsel olcak..hayırlı haberler vercem inş..allah hepimizin yardımcısı olsun..artık bi yerde sonuna geldik sayılır..gerçi bi bakıma herşey daha yeni başlıo gibi ama olsun.. :roll: inş hepimiz de tez zamanda eşlerimize kavuşuruz da hayatımızdaki eksikliklr tamamlanır artık..çünki hep bi yarımız eksik..mesela bi gözüm,bi kulağım,burnumda bi delik var,ağzım var ama dişim yok,bi elim,bi ayağım var. :lol: :lol: :lol: hep birr,eksik...yani hiç bişeyden tam anlamıyla zevk alamıosunuz..çünki eksik..(yalnız sevinçten biraz saçmaladım galiba,nerden aklıma geldiyse kol bacak :lol: )neyse arkadaşlar hayatınızı tam anlamıyla yaşamanız dileğiyle..esen kalınn :lol: :lol: :lol:
elifcim mutluluğunu o kadar güzel belirtmişsin canım benim çok çok sevindim ALLAH en kısa zamanda seni ve hepimizi tamamlasın inşallah :) :).bizde yapmak üzreyiz nerdeyse bu erteleyişler o kadar canımı sıkıyor anlatamam.yani ben anlatamam ama sen beni çok iyi anlarsın.. ALLAH hepimizin yardımcısı olsunn.
elif yazdı:
evet arkadaşlar...sonunda oldu....yani hala inanamıorum belki ama sonunda isteğimizi yaptık..(bazılarınız da belki diosunuzdur görende vizesi çıkmış sanır) ama gerçekten çok mutluyummm yanii sanki üstümden koca bi yük kalktı..kalbim bi başka atıo bugün..içim bi hoş.. :)

eşim msj attı bugün kağıtları aldım şimdi postayla gönderdim diye.dünyalar benim oldu sanki yaa..bakalım artık inş bundan sonra da herşey güsel olcak..hayırlı haberler vercem inş..allah hepimizin yardımcısı olsun..artık bi yerde sonuna geldik sayılır..gerçi bi bakıma herşey daha yeni başlıo gibi ama olsun.. :roll: inş hepimiz de tez zamanda eşlerimize kavuşuruz da hayatımızdaki eksikliklr tamamlanır artık..çünki hep bi yarımız eksik..mesela bi gözüm,bi kulağım,burnumda bi delik var,ağzım var ama dişim yok,bi elim,bi ayağım var. :lol: :lol: :lol: hep birr,eksik...yani hiç bişeyden tam anlamıyla zevk alamıosunuz..çünki eksik..(yalnız sevinçten biraz saçmaladım galiba,nerden aklıma geldiyse kol bacak :lol: )neyse arkadaşlar hayatınızı tam anlamıyla yaşamanız dileğiyle..esen kalınn :lol: :lol: :lol:

:) hayirli haberler alirsin insallah sonunda oldu bak aslinda bu sure biraz daha skar adami cunku cevap beklemek valla zor bana gore oyleydi yani :D gerci 2 kere retten sonra gelecek cevaba garanti bakamadim o yuzden zor geldi belkide..Sevgiler
elif yolun acık olsun kardeşim allah hayırlı cevapları nasip eylesin bizlere
ceal yazdı:
elifcim mutluluğunu o kadar güzel belirtmişsin canım benim çok çok sevindim ALLAH en kısa zamanda seni ve hepimizi tamamlasın inşallah :) :).bizde yapmak üzreyiz nerdeyse bu erteleyişler o kadar canımı sıkıyor anlatamam.yani ben anlatamam ama sen beni çok iyi anlarsın.. ALLAH hepimizin yardımcısı olsunn.

canım benim çok tşk ederim..inş..sen canını sıkma oldu mu..bak herşey zamanla oluo..biz bazen dayanamıoruz ama vardır elbet bir hayır..beni çok ii biliosun bak belediyeye nikah başvurusu,ondan öncesini..yani bizim nikah onayı sadece 8 hafta sürdü..ne kadar zor geldi anlatamam..ama işte geçio canım..sen de gönlünü ferah tut oldu mu..?geç olsun da güç olmasın..allah her zaman hakkımızda hayırlısını versin..kavuşcaz canım,hiç merak etme kavuşucaz..bunu hissediorumm..senle beraber dönersek hiç şaşma ;)

gucci kardeş sende çok saol..valla ben belediyeden çok beklediim için onun kadar zor gelmez heralde :lol: artık takmıorum o kadar yaa.. isteği yaptık ya..yani nikah onayını beklerken işte bi an önce gelse de isteğimizi yapsak dioduk..hani artık isteği de yaptık yaa eskisine göre kendimi daha rahat hissediorum..bakalım artık hayırlısı..allah hepimizin yardımcısı olsun..

fatih inş hepimiz de hayırlı haberlerle kardeşim.. ;)
canım benim çok tşk ederim..inş..sen canını sıkma oldu mu..bak herşey zamanla oluo..biz bazen dayanamıoruz ama vardır elbet bir hayır..beni çok ii biliosun bak belediyeye nikah başvurusu,ondan öncesini..yani bizim nikah onayı sadece 8 hafta sürdü..ne kadar zor geldi anlatamam..ama işte geçio canım..sen de gönlünü ferah tut oldu mu..?geç olsun da güç olmasın..allah her zaman hakkımızda hayırlısını versin..kavuşcaz canım,hiç merak etme kavuşucaz..bunu hissediorumm..senle beraber dönersek hiç şaşma ;)

elif biranda canımın sıkısı falan gitti niye mi ?

arkadaşlar bilin bakalım ne oldu ?????????

hemen söyleyeyim eşim bugün akşam üzeri aradı ve isteği postaladığını söyledi ne kadar mutluyum anlatamam içim çime sığmıyor ya inşallah en kısa zamanda hayırlı haberler alırız.

ya bu istek ne zaman çıkacak :(:(

şaka şaka ne zaman isterse çıksın artık
HAdi bakalim ceal simdi hayirli haberlerinizi bekleyelim bakalim hersey gonlunuzce olsun arkadaslar..
ceal cok sevinçli haber. inan çok mutlu oldum hemşerim hayırlısı hepimizin aynı anda çıkarda ucak kiralarız artık bi ali kaldı basvuru yapacak olan heralde.:))

ceal imza kısmına basvuru tarihlerini yazda bilelim benim ve elif inki gibi haberdar oluruz ne durumda olduğundan
doğru Fatih, bir uçak tutarda uçarız yada uçak pahalı gelir !!! bir dolmuşmu kiralasak hahaha :lol:
canım çok mutlu oldum yaa..valla süper bi haber..bak sen de çok üzülüodun ama sonunda yüzün güldü..anlaşılan senle beraber gitcez.. :lol: :lol: hadi bakalım..artık sadece beklicez..allah hakkımızda hayırlısını versin...inş herşey çok güsel olcak canım.. ;)
elif,fatih ,efelerdiyarı,gucci çok sağolun mutluluğumu sizinle paylaşmak çok güzel.burada eşim thy da çalışıyor vize çıksında gitmesi kolay beraber bi yer ayarlarız merak etmeyin.fatih en kısa zamanda yazıcam arkadaşım aklımda da hafa sonu biraz yoğun oluyorum. allah yardımcımız olsun
SELAM ceal ve elif arkadaşlarım inanın çok sevindim allahım en kısa zamanda güldürsün yüzünüzü allah hepimizin yardımcı olsun inşallah biran önce çıkar da kurtulursunuz bu arada fyesil arkadaşım beni unuttun bizde tam 1 ay sonra yapcaz isteğimizi allah hepimize yardım etsin sabrımızı bol versin aminnnn darısı bana
allah yardımcımız olsun sibel inş. seninde hayırlı haberlerini bekleriz biz sana inşallah hollandadan yazarız ben elif ceal ali el lobo brnyksl ve ismini sayamadıgım tüm arkadaslarla inş. ve seninde oraya çekeriz zaten gidersem ayagımı sürtecem ki geriden gelenler cabuk gelsin;)

allah kolaylık versin
amin sibel allah razı olsun gerçekten zor bir dönemden geçiyoruz beraber atlatıcaz inşallah zorlukları.ALLAH sabrından ayırmasın.fatih biran önce git de ayağını sürt artık en kısa zamanda çıksın herkesinki.
SİBEL yazdı:
SELAM ceal ve elif arkadaşlarım inanın çok sevindim allahım en kısa zamanda güldürsün yüzünüzü allah hepimizin yardımcı olsun inşallah biran önce çıkar da kurtulursunuz bu arada fyesil arkadaşım beni unuttun bizde tam 1 ay sonra yapcaz isteğimizi allah hepimize yardım etsin sabrımızı bol versin aminnnn darısı bana

saol arkadaşım..inş hepimizin de yüzü gülcek hayırlısıyla..allahım kimseyi yarı yolda bırakmasın..sende isteğini hayırlısyla yaparsın inş.hepimizde sevdiklerimize kavuşuruz bi an önce..ama gerçekten de geç olsun da güç olmasın diorum.herşey zamnla oluo..allah hepmizin yardımcısı olsun arkadaşım.. ;)

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol