Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Vizem Cikti .! Nevilen

Yorum için giriş yap 55 mesaj · 17.905 görüntülenme
Merhaba

2 Yildir yasadigim butun sikintilarin ardindan Bugun Vizem'i aldim arkadaslar . Pasaportum'da elime ulasti . Cok mutluyum .

Subat 16 'da basvurmustum , bu 3. basvurumdu.Sadece Atabilgin biliyordu . Bu kez ne extra dokuman istediler , ne Seyehat Saglik Sigortasi , Ne Mutuella ,ne maas bordrosu . 4.5 Ay'da Vizem cikti .

1-2 hafta icerisinde gidecegim . Giderken yanimda hangi evraklari getirmeyim . Giriste, Belediyede yada baska bir yerde ne tur evraklar gerekli oluyor .? Bu konuda tavsiyesi olanlar lutfen paylassin .

Nevilen .
nevilen askolsun ne zaman basvuru yaptin sen.niye soylemedin.ben hala basvuru yapmadin saniyodum.atabilgin ile dunur olcaksiniz diye mi birtek ona soyledin :)

bugun aldigim en guzel haberdi diyebilirim.hayirli ugurlu olsun Allah birdaha sevdiklerinden ayri birakmasin.gercekten takdir edilecek bi sabir varmis sende.sonunda adamlari pes ettirdin aldin vizeyi:)

yanlizca formul a ve formul b bulunsun yaninda.onun disinda baska bisey istemiyolar.
nevilen yazdı:
Merhaba

2 Yildir yasadigim butun sikintilarin ardindan Bugun Vizem'i aldim arkadaslar . Pasaportum'da elime ulasti . Cok mutluyum .

Subat 16 'da basvurmustum , bu 3. basvurumdu.Sadece Atabilgin biliyordu . Bu kez ne extra dokuman istediler , ne Seyehat Saglik Sigortasi , Ne Mutuella ,ne maas bordrosu . 4.5 Ay'da Vizem cikti .

1-2 hafta icerisinde gidecegim . Giderken yanimda hangi evraklari getirmeyim . Giriste, Belediyede yada baska bir yerde ne tur evraklar gerekli oluyor .? Bu konuda tavsiyesi olanlar lutfen paylassin .

Nevilen .

Hayirli ugurlu olsun nevilen eindelijk seninde vizen cikti.Allah yeni yasaminda saglik ve huzur versin.
Hayırlı uğurlu olsun arkadaşım, yeni hayatında başarılar diliyorum,herşey gönlünce olsun.
Allah mutluluğunu daim kılsın ve sağ sağlim eşine kavuşursun inşallah.

darısı vize bekleyenlerin başına :ugeek:
cok sevindim abicim.

yanına formul a ve formul b alıcaksın sadece (ben öle yaptım) formul a ve formul b ye havaalanında bakacaklar belcikada sonra geç dicekler ilk girişin mi diye fln da soruyor işte ingilizce anlaşırsın :) belediyeye başvururkende formul a ve b yeterli normal de ev yeterlilik belgeside isteniyormuş ama artık kaldırılmış o hadi gözün aydın
:ugeek: :ugeek: :ugeek: gozun aydin arkadasim.yeni yasaminda rabbim kolaylik getirsin.darisi vize bekleyenlerin basina.

bol sanslar
Hayırlı uğurlu olsun gözünüz aydın.
tebrık ederım tayfun arkadasım.aldın sonunda vızenı.darısı basıma ıns.dualarımda yer vermıstım sana.kabul oldu demekkı.arkadasım basından gecenlerı anlatırmısın.polıs geldımı esıne bakmaya fln yoksa bakmadan mı aldın vızenı bu konuda bılgım olsunkı ona gore tedbırımızı alalım.sımdıden yenı hayatında Allah neyı nasıl ıstıyorsan öle yasamanı nasıp etsın.Allah utandırmasın kardesım.bıze ayrıntılı sekılde yazmayı unutma....
gozun aydin arkadasim.uzun bir zamanadan sonrada olsa gitmek nasip oldu desene.insallah bundan sonrada bir tatlizlik cikmaz sanirim hersey gonlunce olsun
Butun arkadaslara tesekkur ederim . Bunca sikintidan sonra Vize'yi almama hala inanamiyorum.

Bezdirmisler iyice demek ki .

Dilerim Belcika' ya kadarda sag salim , sikintisiz bir sekilde giderim .

Sevda , bu sefer Polis gelmedi . Cunku esim onlarin gelmesini beklemeden her ay Karakola gidip aylik calisma programini verdi . Gecen sefer garip garip vakitlerde geldiklerinden ( bundan bile emin degiliz ) durumu anlatti , evde bulundugu vakitleri her ay gosterdi .

Hic bir ek evrakda istemediler , ne maas bordrolari ne sigorta .

Hatta pasaportla Formul A ' yi falan geri yollamislar .Neden acaba ..

Bu sefer basvurdugumuzdan itibaren Avukat destegi aldik .

Kesinlikle tavsiye ederim . Ben 3. basvurumda Avukatin faydasini bariz bir sekilde gordum .

Bu basligi goren Yeni Uyeler yada Vize bekleyen arkadaslar ; Vazgecmenin , strese girmenin ,uzulmenin endise etmenin luzumu yok .

Bu isler bir sekilde mutlaka yoluna girecek .
ınan kendımın cıkmıs gıbı sevındım.gozunuz aydın olsun esınınde senınde.sabrınla gurur duy.
çok süper bir haber tayfun nasıl sevindim anlatamam:D bu kadar beklemenin ardından kavuşuyorsun eşine ve yavrularına, allah mutluluğunuzu daim etsin... hayırlı uğurlu olur inşallah...

sewda ve sude erik sıra sizde bakalm hayrlsıyla gelir inşallah vizeleriniz yakında...
ıns atabılgın.dualarınızda bızıde unutmayın.Allah butun sevenlerı kavustursun.
cok sevindim nevilen, nihayet eşine ve ikizlerine kavuşacaksın. şimdi koşuşturmanın avrupa ayağı başlıyor, başarılar..
atabilgin yazdı:
çok süper bir haber tayfun nasıl sevindim anlatamam:D bu kadar beklemenin ardından kavuşuyorsun eşine ve yavrularına, allah mutluluğunuzu daim etsin... hayırlı uğurlu olur inşallah...

sewda ve sude erik sıra sizde bakalm hayrlsıyla gelir inşallah vizeleriniz yakında...

duaların ıcın sagol.atabılgın abı.ıkı kısı kaldık.ınsallah bızde keplerı takarız. :geek:
Hepinize tesekkur ederim . Allah benim yasadiklarimi kimseye tattirmasin .

Hayatimin en verimli cagimi bu sikintilari yasayarak gecirdim .Fakat sonu mutlu bitti .

Dilerim bekleyen arkadaslarda yakin zamanda guzel haberlerini paylasir, dahada seviniriz .

Allah herkesin yuzunu guldursun .
abicim formul a yı herkese gönderiyorlar ülkeye girişte onu soracaklar sana. bence yeni tarihli al nufusdan apostile gerek yok. bu arada avukatın adı nedir ? nasıl hiç bir maaş bordrosu istemediler eşin belcika vatandaşı mı ? nasıl oldu ben anlamadım :)
Hic birsey istemediler Baris .Esim Hollandali .Hollandadan Belcikaya gecmisti 2008'de.

4.5 ay ne aradilar ne sordular .

Bende arayip sormadim hic . Esim cok titiz davrandi.

Pasaport elime gecmeden Avukat mail atmis esime , Pozitif diye .

Hatta bundan sonraki Belediye islemlerindede yardimci olcam ,sikinti yasarsaniz bana ulasin demis.

Oyle cok bir parada almadi . Iletisim bilgisi bu ;

Marjan Claes, loco

Kati Verstrepen

--

Advocatenkantoor Kati Verstrepen - Dirk Chabot

Mieke Verrelst - Marjan Claes - Cansu Can

Rotterdamstraat 53 - 2060 Antwerpen

03/232.19.60 - claes.marjan@gmail.com
dostum,

nihayet, senin de mutlu haberini aldim ya artik gam yemem.

hayatinda, bundan sonra basina gelecek butun guzelliklerin bir daha seni bu kadar bekletmemesi dilegiyle tebrik ediyor, surecin belcika ayaginda bol sanslar temenni ediyorum.

yolun acik olsun...

Leonardo
leonardo06 yazdı:
dostum,

nihayet, senin de mutlu haberini aldim ya artik gam yemem.

hayatinda, bundan sonra basina gelecek butun guzelliklerin bir daha seni bu kadar bekletmemesi dilegiyle tebrik ediyor, surecin belcika ayaginda bol sanslar temenni ediyorum.

yolun acik olsun...

Leonardo

Sevgili Leonardo ,

Bu islerde sabir gerekiyormus , bu sayede nefsimizi egittik .

Yanlis yoldan gitmenin birden cok yolu varmis.. Fakat dogruyu yapmak icin tek bir yol.. Yanlis yapmak bu yüzden kolaymis, dogruyu bulmak ise bu yüzden zor.

Bekleyen butun arkadaslara sabir diliyorum.

Iyi dileklerin icin tesekkur ederim .

Selam ,
nevilen cok cok ama cok sevindim inanki,,,ikizlerinden ayri kaldigina cok uzuluyordum,,,onlarda buyuduklerinde senin gibi azimli olurlar ins ins ins,,,senin ikizlerin icin neler yaptigini site olarak hepimiz biliyoruz...rabbim bundan sonraki islemlerinde hayatinda kolayliklar versin islerini zorlastirmasin ins ins ins...gozunaydin cok ama cok sevindim rabbim sagsalim esine cocuklarina kavusmanida nasip etsin ins ins ins,,,
Merhaba

Cok sukur dun gece Belcika'ya geldim .Nedense hic bir sorun cikartmadilar.

Fakat Bruksel'e gelince cok sasirdim . Havaalani ,Caddeler,Sokaklar cok pis..

Havaalaninda kagitlar yerlerde,cikolata artiklari ... Bu ne ya 8-)

Vallahi Allah kimseyi ailesinden coluk cocugundan ayri birakmasin , yasarken degilde

mutlu sona ulasinca insan dahada anliyor bu zorluklari .

Insanin ailesi,cocuklari ile kahvalti yapmasi,esiyle yemek pisirmesi gibi bir mutluluk var mi..

Bunlari bile ozlemisiz.Cocuklara mama yedirmeyi ozlemisim .

Benim bir sorum var ; Vizemde Belcika +1 Transit Shengen States yaziyor . Acaba bu aksam yada yarim Hollandaya gidebilir miyim .?Esimin Ailesine ziyaret gitmek istiyoruz fakat yolda bir sorun olurda ,problem yaparlar,vizemi yakarlar diye korkuyorum.Bilgisi olan birisi var mi ?

Belediyeye Pazartesi gidecegiz , gitmeden Hollanda'ya gidebiliriz gibi geliyor fakat bilmiyorum .

Herkese Antwerpen' den selam .
hosgeldin antwerpen e bence sorun olmaz zannedersem onemli olan buraya gelmendi nevilen vize sonucta sengen vize zannedersem suan tum ab ulkelerine rahatca gidebilirsin.
valla sabır cok zor ıs.ınsan su dosyalarla ugrasanların yanına gıdıp bukadar ugrastıgınız ne,daha neyı arastırıyonuz.ne ıcın bekletıyonuz.verın ben yapım dıye bagrıp cagrasım gelıyo.ama ımkansız...maıl attım demıslerkı ortalama 17 hafta.belkı 17 dende fazla demek bu.cunku bıde yaz sezonu.bunlar benı sınır hastası ettı.ınanın sınır hastası oldum.ya evıme gıtmek ıstıyorum.kocamın yanına gıtmek ıstıyorum. artık.bu ne ezıyet yaa.bellı bısey formalıta degıl..eksık evragmız yok..eeee neyı beklıyosun.artık cok zoruma gıdıyo yaptıkları.ınanın yeter dıye bagrasım gelıyo.
nevilen yazdı:
Merhaba

Vallahi Allah kimseyi ailesinden coluk cocugundan ayri birakmasin , yasarken degilde

Insanin ailesi,cocuklari ile kahvalti yapmasi,esiyle yemek pisirmesi gibi bir mutluluk var mi..

Benim bir sorum var ; Vizemde Belcika +1 Transit Shengen States yaziyor . Acaba bu aksam yada yarim Hollandaya gidebilir miyim .?Esimin Ailesine ziyaret gitmek istiyoruz fakat yolda bir sorun olurda ,problem yaparlar,vizemi yakarlar diye korkuyorum.Bilgisi olan birisi var mi ?

Belediyeye Pazartesi gidecegiz , gitmeden Hollanda'ya gidebiliriz gibi geliyor fakat bilmiyorum .

merhaba nevilen ailene kavuştuğun tosuncukları kucağına aldığın için çok sevindim, birde biraz sabret bence hollandaya gitmek için. çünkü bize verilen schengen vizesi sadece belçikaya gidiş için geçerli ve sadece 1 ülkeden transit geçiş yapabilirsin. belediyeye başvur oturum kartını al ondan sonra nereye gideceksen git . bence riske etme. hatta turuncu kartla bile belçika dışına çıkmayı tavsiye etmiyorlar... yinede sen bilirsin
nevilen yazdı:
Merhaba

nevilen oncelikle gurbete hosgeldin :) inan senin ve esin adina cok sevindim.esin de artik rahat bi nefes almistir.rabbim sizi birdaha hic ayirmaz insallah...

hollandaya gitme konusuna gelince tavsiye etmem.cunku senin buraya geldigine dair belediyeye kaydin bile yok.direk kacak durumuna dusersin.once belediyeye kayit olcaksin.polis kontrole gelcek.sana bi gun vercek.soyledikleri gun oturum icin basvuruda buluncaksin.oturumun gelinceye kadar gecici bi kagit vercekler belcika icinde kimlik yerine gecen.ardindan da oturum gelcek yaklasik 1 ay sonra falan.biz hollanda sinirindayiz.ben buraya geldikten 1 ay sonra falan kaynim hollanda da cok buyuk bi kaza gecirdi.belediyeden oturumunuzu gelip alin dedikleri mektup geldigi halde karti gidip almadigim icin hastaneye ziyaretine gidemedim.esim kartimi alip oyle goturdu beni 1 gun sonra.hollanda polisi boyle konularda acayip killik yapiomus.riske atma derim.o kadar ugrastin bircok sanssizlik yasadin.1.5 ay daha sabret sonra elini kolunu sallaya sallaya istedigin yere git derim.bu arada yaz sezonu geldigi icin belediyeler ne hizda calisiyo bilmiyorum.1.5 ay dedim ama.
Evet gitmek hic akillica degil. Pazartesi Belediyeye gidelim bakalim ne olacak.

Insallah Elciliktekiler gibi davranmazlar.
nevilen yazdı:
Evet gitmek hic akillica degil. Pazartesi Belediyeye gidelim bakalim ne olacak.

Insallah Elciliktekiler gibi davranmazlar.

yok merak etme cok iyi davraniyolar.yapacaginiz bisey yokki sadece esin geldigini bildircek.onlarda sana hangi gun saat kacta polisin kontrole gelcegini soyliycek.gerci soyledikleri saatten daha erken geliyo polis ona dikkat et.formul a ve b yi yaninda gotur.baska yapilacak bi islem yok.
Arkadaslar birsey sormak istiyorum .

Bugun Belediye ye gittik .Lanet insanlar var . Kayit olmak icin basvurdum bana 2 tane kagit verdiler bunlarti doldurun su adrese gonderin diye.2/3 ay tutat dedi incelemeleri.Sonra polis falan gelecekmis .

Fakat bana hicbirsey vermediler yani 5 Yillik karti alana kadar kullanabilecegim hicbirsey yok .

Benim vizenin tarigi gecince ne olacak .. Ben belediyede kayit ediyorlar diye biliyordum sonra bir belge verecekler diye biliyordum.

Son zamanlar Antwerpenden kayit olan var mi .Yine bir sorunun icine" bulasmayalim.Belediyedekileride hic sevmedin yanlis birsey soylerler birde pasaportta 8 gun icinde belediyeye gidin diyor gittikte birsey olmadi sonra 8 gun icinde gelmemissiniz derler sorun cikartirlar korkuyorum bunlardan .

Kayit islerinde bilgisi olan var mi arkadaslar ?

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol