Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Vizem Cikti .! Nevilen

Yorum için giriş yap 55 mesaj · 17.904 görüntülenme
sorun olmaz nevilen banada öyle oldu eline verdikleri kağıtla dolasabilirsin heryerde elinde kanıtın var gittim mi gittim :) vizenin sureside gecse onemli değil gittik yani onların sorunu o :) takma kafana rahat ol
nevilen yazdı:
Arkadaslar birsey sormak istiyorum .

Bugun Belediye ye gittik .Lanet insanlar var . Kayit olmak icin basvurdum bana 2 tane kagit verdiler bunlarti doldurun su adrese gonderin diye.2/3 ay tutat dedi incelemeleri.Sonra polis falan gelecekmis .

Fakat bana hicbirsey vermediler yani 5 Yillik karti alana kadar kullanabilecegim hicbirsey yok .

Benim vizenin tarigi gecince ne olacak .. Ben belediyede kayit ediyorlar diye biliyordum sonra bir belge verecekler diye biliyordum.

Son zamanlar Antwerpenden kayit olan var mi .Yine bir sorunun icine" bulasmayalim.Belediyedekileride hic sevmedin yanlis birsey soylerler birde pasaportta 8 gun icinde belediyeye gidin diyor gittikte birsey olmadi sonra 8 gun icinde gelmemissiniz derler sorun cikartirlar korkuyorum bunlardan .

Kayit islerinde bilgisi olan var mi arkadaslar ?

nevilen bende boyle olmadi.ben bi pazar gunu geldim belcikaya.ertesi gun hemen gidip bildirdik geldigimi.1 hafta sonra polis geldi kontrole.gun verdi 3-4 gun sonrasina belediyeye gidip basvuru icin.verdikleri tarihte gittik formul a ve b yi kullanarak bi form doldurdular.fotograf aldilar.bi dosya kagidina bilgilerimi girip oturum gelinceye kadar bu kimligin olcak dediler verdiler elime.zaten onunda suresi vardi 1 ay.o 1 ay dolmadan 5 yillik oturumum geldi.suanda sana hicbir kagit vermemeleri normal.cunku polis kontrole gelcek.onay verdikten sonra tekrara gidip oturum icin basvurcaksin.suanda sadece geldigin bildirildi.sorun olmaz merak etme.senin bulundugun yerin belediyesinde islemler farkli mi yuruyo bilmiyorum ama ben bu sekilde aldim oturumu...bize gelen poliste cok iyiydi.hic sorun cikarmadi.gozumuzu bayagi korkutmuslardi.burdaki bazi kisilerin odalarina dolaplarina kadar kontrol etmisler dugun fotografi istemisler.kiyafetlerine kadar bakmislar gercekten o evde mi yasiyo diye...insallah iyi polise denk gelirsiniz sizlerde.

yaz sezonu gelip islemler yavas yurudugu icin o kadar zaman vermisler nevilen.bu demek oluyoki 3-4 ay sonra ancak alirsin oturumu.o kadar bekledin3-4 ay ne ki senin sabrinin yaninda...ehliyetin varsa cevirttirmek icin hemen onada basvur.1 ay falanda bu islem suruyo cunku.
Belediyeden 2 kagit verdiler doldurun diye bunu postalayin dediler doldurup.

Bizim hakkimizdaki bilgiler yaziyor.

Biz orayi aradik sorduk pasaport fotokopisi+evlenme kayit ornegi+vizenin fotokopisi +evlilik cuzdani fotokopisi istediler.onlarida yolladik .

Telefonda bu evraklar elimize gecince inceleme 3 Ay surer bitince sizi arariz dediler.

Fakat elimimde hicbir belge hicbirsey yok.

Belediye benim hakkimda hicbirseyde yapmadi sadece o 2 kagidi verdi dodur yolla dedi baska birsey yok.Yarin birgun vize tarihim bitince Polis kontrolunde falan ben ne diyebilirim ki ?

Yada vizenin tarihi bitti hadi geri donuyon demesinler ?

yani bana bu islemler bitene kadar gecici bir oturum bir kagit vermeleri gerekir diye dusunuyorum.Yoksa 1 yilda olsa umrumda degil .Ben vizemi yakarlarda geri yollarlar diye korkuyorum .
nevilen yazdı:
Belediyeden 2 kagit verdiler doldurun diye bunu postalayin dediler doldurup.

Bizim hakkimizdaki bilgiler yaziyor.

Biz orayi aradik sorduk pasaport fotokopisi+evlenme kayit ornegi+vizenin fotokopisi +evlilik cuzdani fotokopisi istediler.onlarida yolladik .

Telefonda bu evraklar elimize gecince inceleme 3 Ay surer bitince sizi arariz dediler.

Fakat elimimde hicbir belge hicbirsey yok.

Belediye benim hakkimda hicbirseyde yapmadi sadece o 2 kagidi verdi dodur yolla dedi baska birsey yok.Yarin birgun vize tarihim bitince Polis kontrolunde falan ben ne diyebilirim ki ?

Yada vizenin tarihi bitti hadi geri donuyon demesinler ?

yani bana bu islemler bitene kadar gecici bir oturum bir kagit vermeleri gerekir diye dusunuyorum.Yoksa 1 yilda olsa umrumda degil .Ben vizemi yakarlarda geri yollarlar diye korkuyorum .

korkma oyle bisey yapamazlar.sen kaydini bildirmissin ve gereken kagitlari yollmassin.daha onceki yazimda belirttim ya polis kontrole gelip onay vermedigi icin sana kagit vermemeleri normal.banada vermediler.1 hafta sonra polis geldi tekrara gidip basvuruda bulununca verdiler gecici kagidi.ben yaz donemi gelmedigim icin islemlerim o kadar hizli oldu.senin suanda beklemekten baska yapabilecegin yok.senden istenen kagitlarin hicbiri istenmedi benden.yanlizca formul a ve b ye baktilar.ordaki gorevli kadin o kagitlara bakarak bi kagit doldurdu o kadar.senden neye gore diger kagitlari istediler anlamis deilim.ama icini ferah tut sen yapman gerekeni yapmissin zaten.oyle geri gonderemezler.
nevilen seni geri yollama gibi bir lüksleri yok. öyle birşeyi yapamazlar evlisin cunku oturum vermeleri gerekiyor
Gozun aydin.. Yeni hayatinda basarilar.
unknown yazdı:
Gozun aydin.. Yeni hayatinda basarilar.

Saol dostum .
korkma oyle bisey yapamazlar.sen kaydini bildirmissin ve gereken kagitlari yollmassin.daha onceki yazimda belirttim ya polis kontrole gelip onay vermedigi icin sana kagit vermemeleri normal.banada vermediler.1 hafta sonra polis geldi tekrara gidip basvuruda bulununca verdiler gecici kagidi.ben yaz donemi gelmedigim icin islemlerim o kadar hizli oldu.senin suanda beklemekten baska yapabilecegin yok.senden istenen kagitlarin hicbiri istenmedi benden.yanlizca formul a ve b ye baktilar.ordaki gorevli kadin o kagitlara bakarak bi kagit doldurdu o kadar.senden neye gore diger kagitlari istediler anlamis deilim.ama icini ferah tut sen yapman gerekeni yapmissin zaten.oyle geri gonderemezler.

Zeyna bugun eve mektup geldi . Evraklar Ayin 15 inde incelemeye alindi , yakin zamanda Polis kontrole gelecek ,kapida falan esinizinde ismi olsun , polis kontrolunun evraki ile birlikte Memur o belge icin ne zaman randevumuz oldugunu ve hangi evraklari getirmemiz gerektiginide verecekmis . Yani daha belediyeye kayit oldugumuza dair belgeyi alabilmek icin randevu alacagiz..Tabi Polis ne zaman tesrif ederse ..

Fakat isin Antwerpene ozel cins tarafi Polisin ne zaman gelecegi yazmiyor .Yakin zamanda diyor .Ben butun gun evdeyim tabi , geldigimden beri cocuklar krese gitmiyor tum gun onlarlayim fakat bakkala manava dahi cikmayacagim artik .Cunku bu polis bir defa canimi kotu yakmisti biliyorsun .Avukat ilede goresecegim , o bu isleri guzel hallediyor , biz ilk aradigimizda evraklarinizin bize ulasmasi ve isleme alinmasi 4 hafta surer demislerdi , Avukat orayi aradi , yolladigimizin ertesi gunu isleme alinmis . Insallah su avukat bu iside cozer .

Yarin bayrammis burda , karakol kapali olur , Cuma ogleden sonra karakola gidip soracagiz.

Bu polis beni nasil iskillendiriyor bilemessin .

Zeyna polis kontrolde ne yapiyor ? Butun odalara falan mi bakiyor , esya var mi yokmu , bunlar ne yer ne icer diye dolaplari falan mi kurcukluyor ? Ben bu isin pratigini cozemedim .

Polis icin ne yapmaliyiz ki ? Gerci bizim assada Faslilarin kahvesi var ,bir kutu lokum aldim girdim kahveye, hepsine dedim zira kapinin onunde Polis falan gorurseniz tutun birakmayin hemen beni caldirin inerim assagi diye ya..Hadi bakalim Bismillah ..

Not / Tosuna isim dusundun mu ? Mithat, Kenan yada Mithat Kenan koyabilirsin .

Boylece Kenanlar cogalir ve babam cok mutlu olur :P

Esine Selam .
Hayirli olsun nevilen vizeni alip gelmene sevindim. Umarim mutlu olursun burada. Gecen sene bende 10 temmuzda gelmistim her gun camda polis beklemekten bikmistim ki yaklasik 2.5 ay sonra polis tesrif etti. polisin durumu ise polisten polise degisiyor. bize buraya bakan polis guler yuzlu biriydi. geldi bi iki soru sordu kapidan, iceri davet ettim gelmek istemedi. sonra elime uzerinde numarada yazan bi kagit verdi iste o numarayi arayip randevu aldik yaklasik 2.5 ay sonraya. evraklari goturduk teslim ettik normal presedurle kartini 1 ay sonra aliyosun yaklasik ama daha fazla odersen 3 is gununde biraz daha fazla odersen 2 is gununde teslim aliyorsun. yani kategorilere ayirmislar. 95 euro odeyip 3 is gununde 5 yillik oturum kartini aliyorsun. bu arada kartini almadan Turkiyeye fln gidemiyorsun. bu arada ben her hafta Hollandaya gidiyordum hic bi sorun olmadi yanimda esim oldugu icin sorun olmuyormus. esim yanimda degilkende evlilik cuzdanini ve onun hollanda vatandasi oldugunun belgesi olarak pasaportunun fotografli kisminin fotokopisini tasiyordum. yani bisi olmaz rahatina bak tek sorun Tr ye gidememen olacaktir.
Ozl bu sadece Antwerpene has durum heralde . Siz belediyeye mi kayit olmustunuz yoksa belediye 2 belge verdi sizde baska bir kuruma mi basvurdunuz ? Sen Antwerpendesin degil mi , oturumu alman kac ayi buldu ?
Benim cok cekindigim nokta su ; Beni belediyeye kayit etmediler . Baska bir kurum bakiyor bu islere , oraya basvuracaksiniz dediler .Orayi aradik adamlar 6-7 ay bulur oturum alman diyor .

Yarin birgun Vizenin gecerlilik suresi bitecek . Yolda Polis falan gorse durdursa bana sorun yapmazlar mi ,vize tarihin dolmus hadi geri gidiyorsun diye ?

Ozl birde sana Belediyeden herhangi bir belge verdiler mi ilk basta yada sende benim cekindigim durumlari mi yasadin ?
Geldigimi esim maille bildirdi.yani maille form doldurduk sonra gelen cevapta iste polis beklememiz gerektigi yaziyordu.iste 2.5 3 ay polis bekledim. polis gelene kadar bir yere muracat etmedim. poliside hergun hergun beklemedim. cunku geldiginde evde bulamazsa yazi yaziyormus posta kutusuna atiyormus. sonucta sen evde tikili kalamazsin bir yerlere gitme hakkin var. bu arada polis sabah 10 11 gibi gelmisti.

vizemin bitmesine yakin polis geldi bahsettigim kagidi verdi ondan oncesinde elimde hic bir kagit belge vs yoktu dedigim gibi biz maille bildirdik geldigimizi. polisin verdigi kagittaki noyu aradik bize 3 ay sonraya randevu verdiler ( evraklari teslim etmemiz icin). biz de sen gibi dusunduk ve vizemin kisa sure sonra bitecegini soyledik. bunun icin endise etmemeize gerek olmadigini cunku kaydinin belediyede yapildigini soyledi.
temmuzda geldim

eylulde polis geldi

randevuyu aralik ayina verdiler

aralikta gittim fotomu begenmediler fln fln derken

ocak basi 5 yillik kartimi aldim.

kartim olana kadar elimde bisi yoktu. sadece aralik ayinda bi kagit verdiler kart gelene kadar bunu tasi dediler. yani 6 ay sonra kartimi aldim ve 3 ay bitmis vizeyle dolastim. ayrica her hafta araliksiz Hollanda amsterdam a gidiyor 2 - 3 gun orada kaliyor dolasiyorduk

anliyorum uzun sure sonra vizeni aldin ama rahat ol artik telase etmene gerek yok. daha oncede dedigim gibi sen buraya kacak gelmis olsan bile atamazlardi ki resmi yollarla geldin.

ayrica d vizesi + 1 trasit vizesi demek yani vizende yazan bu sey. belcikaya gelmeden once baska bir sengen ulkesine inis yapip ordan belcikaya gecebilirsin demen. mesela ben hollandaya geldim ilk cunku ucak biletini hollandaya daha uygun bulmustum.
Evet bizde mail ile basvuracaktik ben guvenli olmaz diye posta yolu kullandim .

Birkac evrak yolladik , dun mektup geldi . Dosya isleme alindi yakin zamanda polis kontrole gelecek ,

polis kontrole geldiginde randevu vaktini ve hangi evraklarin getirilmesi gerektigine dair bir belge verecek diye .

Peki oturum icin hangi belgeleri istemislerdi Ozl ? Buna hazirlikli olayim bari . Birde sen oturum alana kadar Ehliyet degisimi falan yapabildin mi ? Antwerpende isler diger sehirlere gore cok cok farklida onun icin seni bulmusken sorayim hepsini .
Ehliyet icin basvurmadim. kartimi almadigim icin ama zeynanin dediklerini okudum belki sistem degismis yada benim bilmedigim bir seyler olabilir. ayrica burada ehliyetin 6 ay gecerli olmasi gerek. 6 aydan sonra kullanamiyorsun. bu arada rus ehliyetin varmis bilmiyorum senin icin ne kadar onemli ama ehliyet degisiminde turk ehliyetine el koyuyorlar. bu durumda mantiken seninde ehliyetine el koyabilirler.

ben ehliyeti henuz degismedim.
Oturum icin hangi belgeleri istediler Ozl ?
Suan hatirlamiyorum tr de konsoloslugun sana verdigi formus b yi istediler ki (ben yenisini cikartip geldim cunku onlarin gecerliligi 6 ay fln oluyor diye) fotograf pasaport fotokopisi esinin pasaport fotokopisi, uygun sekilde cekilmis fotograf, polisin verdigi belge. benim hatirladikalrim bunlar extradan pek bisi istemediler. elimizde olan seylerdi. fotografi sorun etmislerdi. hafif arkada grilik varmis diye oyuzden tr den getirdigin foto yerine ne kadar uydurukta cekse buradaki fotocular burada cektir fotonu :) git gel yapma cunku islemlerin bi 15 gun daha fln uzuyor.
ozl bu resimlerin belli bir boyutu var mı? Arka fonu beyaz isterler herhalde, doğru mu düşünüyorum?
Sevi senin sorulari Ozl ye yoneltebilirsin , o bu konulari daha cok arastiriyor .

Resmi bilgisi daha fazla . Ben avukata sora sora ogreniyorum .

Ozl , sen Hollandaya gittiginde hic Polis durdurdu mu ? Bende Bredaya gitmeyi istiyorum ,

esimin annanesi gayet rahatsiz, onu ailecek ziyaret etmeyi cok istiyorum .

Fakat dedikodular Hollandada nPolis sorun yapiyor , sakin gitmeyin diyor .

Avukat gidebilirsin sorun olursa hemen beni ararsiniz diyor ..

Sende ben cok gittim diyorsun ..

Sinirda yada Hollandada Polis durdurmasi , kontrolu gibi durum oluyor mu ?

Biliyorsun ben cok ugrastim , cok sorun yasadim onun icin goze alamiyorum bazen .
evet fotograflarin belli bir boyutu var vize icin istenilenlerle ayni olmasi gerek ama yinede polisten gelen belgede yazanlar daha kesin malum degisiklik vs fln olabilir. fotografin oranina fln da bakiyorlar bi kaliba sokuyorlar uyuyormu diye olcuyor zaten bunu her fotocu bilir hele antwerpen da kurdu olmuslardir:)

nevilen supheli davranmadigin surece kimse seni durdurmaz. ancak su olur trafikte bazen rutin kontroller olabiliyor trafikte hata yapmasan dahi. ayrica trafik kontrollerinde hollanda belcikaya oranla daha siki.

simdiye kadar kimse durdurmadi beni dedigim gibi her hafta hollandaya gidiyorum geziyorum geliyorum mass sorunum yok:)

turkiye ye de hollanda havaalanindangidip geliyorum ordada bi sorunla karsilasmadim 3 defa tr ye gittim geldim. ama biraz daha inceyebiliyor polis sadece o kadar:)
nevilen yazdı:

Zeyna bugun eve mektup geldi . Evraklar Ayin 15 inde incelemeye alindi , yakin zamanda Polis kontrole gelecek ,kapida falan esinizinde ismi olsun , polis kontrolunun evraki ile birlikte Memur o belge icin ne zaman randevumuz oldugunu ve hangi evraklari getirmemiz gerektiginide verecekmis . Yani daha belediyeye kayit oldugumuza dair belgeyi alabilmek icin randevu alacagiz..Tabi Polis ne zaman tesrif ederse ..

Fakat isin Antwerpene ozel cins tarafi Polisin ne zaman gelecegi yazmiyor .Yakin zamanda diyor .Ben butun gun evdeyim tabi , geldigimden beri cocuklar krese gitmiyor tum gun onlarlayim fakat bakkala manava dahi cikmayacagim artik .Cunku bu polis bir defa canimi kotu yakmisti biliyorsun .Avukat ilede goresecegim , o bu isleri guzel hallediyor , biz ilk aradigimizda evraklarinizin bize ulasmasi ve isleme alinmasi 4 hafta surer demislerdi , Avukat orayi aradi , yolladigimizin ertesi gunu isleme alinmis . Insallah su avukat bu iside cozer .

Yarin bayrammis burda , karakol kapali olur , Cuma ogleden sonra karakola gidip soracagiz.

Bu polis beni nasil iskillendiriyor bilemessin .

Zeyna polis kontrolde ne yapiyor ? Butun odalara falan mi bakiyor , esya var mi yokmu , bunlar ne yer ne icer diye dolaplari falan mi kurcukluyor ? Ben bu isin pratigini cozemedim .

Polis icin ne yapmaliyiz ki ? Gerci bizim assada Faslilarin kahvesi var ,bir kutu lokum aldim girdim kahveye, hepsine dedim zira kapinin onunde Polis falan gorurseniz tutun birakmayin hemen beni caldirin inerim assagi diye ya..Hadi bakalim Bismillah ..

Not / Tosuna isim dusundun mu ? Mithat, Kenan yada Mithat Kenan koyabilirsin .

Boylece Kenanlar cogalir ve babam cok mutlu olur :P

Esine Selam .
nevilen polisin gelmesi cok surmez heralde.ama sezon itibariyle gecte gelebilir.belediyeye geldigimi bildirdigimiz zaman bize polisin hangi tarihte ve saat kacta gelecegini soylemislerdi.gerci polis 1 saat once geldi.gecip oturdu.bi kagit doldurdu.kayinvaldeme ve bana imzalatti.(esim istegi annesinin evi uzerinden yapmisti cunku)bi kagit verdi bize.hangi gun belediyeye oturum basvurusu yapmamiz gerektigi yaziyodu.hicbirsey sormadi.evin kac yatak odali oldugu disinda.evi bile dolasmadi.burdaki bazi komsular anlatmislardi bana hazirlikli olun falan diye.onlarin gelinleri yada damatlari geldiginde gelen polis evin butun odalarini gezmis.yatakodalarina cekmecelere dolaplara kadar bakmis.gercekten ordami yasiyo diye.yada duruma gore yaniltici sorular sorabiliyomus ev ile ilgili.evde kopek varmi?evin elektrik tesisati nerde gibi.dugun,nisan,nikah fotograflari da isteyebiliyomus.hazirda bulundurun.gerci polisin insiyatifine kalmis.hicbirseyde istemeyebilir bizde oldugu gibi.

polisin verdigi kagitla belediyeye gittik diyemiycem cunku evde unuttuk.ama sorun olmadi.o verdigi kagidin aynisi belediye arsivlerinde de oluyo.yanlis hatirlamiyosam 4 adet fotografla gittik.pasaporta kullandigim fotografimi kabul etmedikleri icin onceden yeni fotograf cekilip gittim.o kadar igrenc cekiyolarki hapisane kackinlari gibi ciktim valla.ama o dandik fotografi kabul ediyolar iste.fotografinin yapistirilmis oldugu bi kagit veriyolar kimlik niyetine gecen..uzerinde ne zamana kadar gecerli oldugu yaziyo.o sure bitmeden de oturum geliyo zaten.bana 1 ay gecerli olan bi kagit verdiler.suresi bitmeden oturumum geldi.

ehliyete gelince ben oturum almadan deistirdim ehliyetimi,verdikleri o 1 aylik kimlik yerine gecen gecici kagitla.ehliyetin gelmesi de 4-5 hafta suruyo.oturumun ardindan hemen ehliyetimde geldi.bu arada ben okula kaydi da bu gecici kagitla yaptim.sizde oturumun gelmesini beklemeyin.cunku o kagitta birnevi kimlik yerine geciyo.kayit icin zaman kaybi olmaz.

cocugumun ismine gelince :) yillar once birgun evlenirsem ve cocugum olursa erkek icin ayaz kiz icin eylul dusunuyodum.saolsun esim her konuda oldugu gibi bu konuda da cok anlayisli.yanlizca basina merhum babasinin ismini eklemek istedi.rica etti.ben de kiramadim.o nedenle oglusumun ismi mehmet ayaz olcak :)

uzgunum nevilen :lol: :lol: :lol:
Arkadaşlar, yarın İKSye evraklarımı teslim edeceğim. Sabah 09:15de randevum var. Bugün sırf İKSyi görmek için ve de yarın için zor olmasın, geç kalmayayım ve zaman kaybım olmasın diye Avcılar'dan (orada oturuyorum) Gayrettepe'ye gittim. İnşallah bir pürüz çıkmaz da vizemi alabilirim. Aslında bu dileğim sadece kendim için değil; vize bekleyen tüm arkadaşlara da.

Herkese selamlar.
Sevi yazdı:
Arkadaşlar, yarın İKSye evraklarımı teslim edeceğim. Sabah 09:15de randevum var. Bugün sırf İKSyi görmek için ve de yarın için zor olmasın, geç kalmayayım ve zaman kaybım olmasın diye Avcılar'dan (orada oturuyorum) Gayrettepe'ye gittim. İnşallah bir pürüz çıkmaz da vizemi alabilirim. Aslında bu dileğim sadece kendim için değil; vize bekleyen tüm arkadaşlara da.

Herkese selamlar.

hadi bakalim umarim hersey yolunda gider.
Sağol zeyna. Bu arada, biliyor musun? Eşimin ilk gönderdiği posta hala gelmedi :-)))
Sevi yazdı:
Sağol zeyna. Bu arada, biliyor musun? Eşimin ilk gönderdiği posta hala gelmedi :-)))

sen onu unut.bak agustosun sonunda evraklar yollanali 1 yil olcak benim.hala gelmedi :)))

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol