Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Vizeyı almaya gıttım

Yorum için giriş yap 69 mesaj · 10.619 görüntülenme
merhaba arkadaslar bugun ankarada buyukelcılıkte evraklarımı teslım ettım ve artık kargoyu bekleyecegım...evraklarımın hepsını verdım yarısından cogunu gerı verdıler bana...formul a b nın fotokopılerı,evlılık cuzdanı fotokopılerı,saglık sıgortası fotokopılerı,esımın saglık kartı fotokopılerı,benım eskı yenı ve esımın pasaportlarının 1 2 3 . sayfaları dısındakı tum fotokopılerı gerı verdıler.yanı cok az bı kısmını aldılar..sonra kadın basladı sormaya ..kac yıldır tanıyosun esını,ne sıklıkla gorusuyosunuz,yılda kac kez gorusyosunuz,kac yıldır esın nl de,gunde ne kdar nasıl gorusyorsunuz gıbı cok cok ozel :o sorular sordular.ınanın aılem bıle bılmez bunları :lol: ne zman tanıstınız dıyor ne bılıyom ben dedım 4 5 sene olmustur.yok efendım kesın tarıh ıstıyoalr dedım 2007 :geek: ben nl ye gıtmıstım daha once.o xzan esınle tanısmısmıydın falan fılan.benım vızem 4 ay once cıktı ,nıye geec aldın bu kdar dıyo gıbı sorular soruyo.bıde dıyorkı kusura bakmayın sıstem geregı bunları sormak zorundayım ..her neyse boyle gectı arkadasalr ,,artık kargoda pasaportuma vıze vurulmus bı sekılde gelır dımı?red gıbı bı durum soz konusu olabılır mı?

herkese allah yardım etsın dualarınız gercek olsun
rottenboy yazdı:
merhaba arkadaslar bugun ankarada buyukelcılıkte evraklarımı teslım ettım ve artık kargoyu bekleyecegım...evraklarımın hepsını verdım yarısından cogunu gerı verdıler bana...formul a b nın fotokopılerı,evlılık cuzdanı fotokopılerı,saglık sıgortası fotokopılerı,esımın saglık kartı fotokopılerı,benım eskı yenı ve esımın pasaportlarının 1 2 3 . sayfaları dısındakı tum fotokopılerı gerı verdıler.yanı cok az bı kısmını aldılar..sonra kadın basladı sormaya ..kac yıldır tanıyosun esını,ne sıklıkla gorusuyosunuz,yılda kac kez gorusyosunuz,kac yıldır esın nl de,gunde ne kdar nasıl gorusyorsunuz gıbı cok cok ozel :o sorular sordular.ınanın aılem bıle bılmez bunları :lol: ne zman tanıstınız dıyor ne bılıyom ben dedım 4 5 sene olmustur.yok efendım kesın tarıh ıstıyoalr dedım 2007 :geek: ben nl ye gıtmıstım daha once.o xzan esınle tanısmısmıydın falan fılan.benım vızem 4 ay once cıktı ,nıye geec aldın bu kdar dıyo gıbı sorular soruyo.bıde dıyorkı kusura bakmayın sıstem geregı bunları sormak zorundayım ..her neyse boyle gectı arkadasalr ,,artık kargoda pasaportuma vıze vurulmus bı sekılde gelır dımı?red gıbı bı durum soz konusu olabılır mı?

herkese allah yardım etsın dualarınız gercek olsun

Hayirli ugurlu olsun arkadasim allah yeni yasaminda saglik ve mutluluk versin.
Hayırlı ugurlu olsun kardesim....Yok herhalde bu sorular ankara konsoloslugunun özeli ben istanbuldan aldım vizeyi hiç boyle sorular sormadılar :S ama bir arkadas var onada aynı soruları sormuslar 2 sefer cagırmıslar cocugu : inandırıcı olmadıgı için:)) butun foto resim sinema biletleri dugun kasetleri nisan kasetleri(cdsi) vs istemişlerdi... seninkinde herhangi bir sorun cıkmaz gözün aydın yeni yasamadında ALLAH yardımcın olsun,kolay bitti zor baslıyo senin içinde....
bende 26 mayıs çarşamba günü ankaradan başvurumu yaptım aynı soruları banada sordular benim hollandaya birden çok giriş çıkışım var ailemin orada olduğunu onların yanına gittiğimi eşimlede orada görüştüğümü belirttim. baya sorular sordular. şimdi bekliyorum kargoyu artık 2 gündür halen daha kargoya verilmedi. Olumsuz bir cevap gelme ihtimali var mıdır? Yarın konsolosluğu arayıp pasaportumun akibetini sorsam mı? beklemek kadar bunaltıcı birşey yok insanı :(
hayırlı olsun kardeş.
hayirli ugurlu olsun arkadasim.darisi tum bekleyenlere insallah
Kardeşim öncelikle hayırlı olsun,bende senin gibi bekleyenlerdenim 26 mayıs çarşmaba bende evrakları teslim ettim.Bahsettiğin gibi nerde,nasıl,ne zaman tanıştın,ikinizinde ilk

evliliğimi,çocuğunuz varmı,düğününüzü nerde yaptınız,düğününüze kaç kişi geldi,gelen davetliler kimlerdi vs çok ilginç bir o kadar da komik sorular sordular.

İnşallah hayırlısıyla gelir vizemiz. gidiş tarihimi 15.07.2010 olarak belirttiğim için biraz geç

gönderirler diye düşünüyorum,umarım hakkında hayırlısı olur.

Tekrar hayırlı uğurlu olması dileği ile.
Akarabektas arkadaşım çarşamba günü saat kaçta idi randevun?
valla xmultecix aynen dedıgın gıbı sasırdım yanı..tanıstıgınızdan ber kac kez gorustunuz dedı..ıcımden dedım ne bılım ben :) ,,, 3 4 dedım ,kesın bı sayı soyleyınd edı kadın bıde yanı,,,,e dedım 4 yaz madem hehehe....bende 15 agustos donusum..dedı agustosta gıtcen sen o zman 6 aylık yapalım vızeyı rahat oılsun ..ii dedım olsun.heralde vızeyı gonderırler sanırm ..ne gıbı sorun cıkabılır kı?
rottenboy kardeşim sorun bencede çıkmaz,sen evlilik miydi samenwonen mi ?

gitmek istediğimiz tarih daha sonraki bir tarih olduğu için ondan dolayı biraz acele etmezler

daha erken tarihte gitmek isteyenlerin işini daha öncelikli yaparlar diye düşünüyorum :)
benımkı evlılıktı..ınsallah hepımızın gonlune gore olur hersey
senın vızen geldımı multecıx....hangı sehıre gıdıyorsun?ıs ımkanın fılan nedır acaba..valla ben elektrık muhendısıyım oraya gelınce napcam cok merak edıyorum:)
Yok henüz gelmedi vizem bekliyorum kargoyu 26 mayısta teslim etmiştim evrakları.Bergen Op Zoom

isminde bir şehir Belçika sınırında,Bende bilgisayar teknikeriyim iş olarak öncelilkle diplomamı oraya

uygun bir hale getirmek istiyorum ama is konusunda artık ne olur ne gider onu gidince göreceğiz :)

Öncelikle dili tam anlamıyla öğrenmemiz gerek tabi buda zaman alacak ve inan zor günler bizi bekliyor

böyle düşündükce insanı strese sokuyor,umarım hayırlısı olur hakkımızda.Sen hangi şehire gideceksin?
ben de rotterdama gıdecegım ins...evet dılı ıyı ogrenmek lazım ıster ıstemez sosyal hayatta da lazım olacagı ıcın ogrenmek kolay oalcaktır ..aynı zamanda kursa da gıdılecegı ıcın azımlı ısteklı olan bırının yapamayacagı bırsey degıl bence.....ups ten sorgulama yapıyoırmuusn pasaport numaran ıle kargoya verılmısmı pasaportların ogrendınmı netten
Evet azim ve istek olduktan sonra yapılmayacak bişey yok.Yapıyorum verdikleri dekonttaki takip numarasından ama böyle bir kayıt bulunamadı diyor :( Kargoya verildiğinde yada kargo geldiğinde

gsm e mesaj atıyorlar.Bu arada msn adresinimi özeline yolladım eklersen her zaman görüşme fırsatımız olabilir.
pasaport sorgu ekranından gır kardesım ordan upse verılmedı yada verıldıysede yerını soyluyor..eklerım msnını
bu arada gıdecegın sehıre baktım cok sırın ve tarıhı bır sehır ...sakın bı havası var.daha once gıttınmı bılmıyorum ama karmasık sehır hayatından hoslanmıyorsan yasanacak bır yer
Yaptım sorgulamayı ama "Paketiniz henüz UPS e verilmedi." yazıyor :) bakalım artık hayırlısı,

Sen 27 mayıs mıydı başvurun ve gideceğin tarih nedir?
27 mayıs basvuru.gıdıs 15 agustos ınsallah kısmetse....bende de oyle dıyor..benım tahmınım bugun verılırler kargoya ctesı yada ptesı alırız..ama yogunlugu bılemem tabı..ben sınavada ptesı gırmıstım carsamba gelmıstı elıme
Bende bugun verirler diye tahmin ediyorum inşallah hayırlısıyla gelsinde arkadaşım 2 gün geç gelsin :)

Tam saat 10:00 da konsolosluktaydım ve içeri aldılar,içeride numara aldıktan sonra beklemeye başladım. Benle birlikte farkedebildiğim 6 kişi vardı ve saat 11 ei geçiyordu saat sıram geldi girdim.Sonrası senin başına gelenlerle aynı :) acaba günde kaç tane aile birleşimi oluyorki ? :) hiç düşündünmü?
genelde hep turıstık vıze bekleyen vardı

ben gıdeınce 4 5 tane turıstık vardı..benle bırlıkte 2 aıle bırlesımı vardı..hep once turıstıklerı aldılar en son bıze geldı ıkımızı aldılar ıcedrı..bende 12 deydı randevum 1 e dogru gırdım ancak
Görebildiğim ve farkettiğim kadarıyla 1 tek kabin 5 numara ilgilendi aile birleşimi başvurularıyla, Sınav kabinlerini görünce aklıma birden sınava girdiğim o gün geldi :) ne stress di ama :) hatta 2 kişide sınav bölümüne girmişti,Allah herkesin yardımcısı olsun.
xmultecix yazdı:

randevum sat 10da idi benimle bekleyen 4 kişi daha vardı yanılmıyorsam. bekliyoruz bakalım bende 2 ağustosta çıkış yapıcamı belirttim. hollandanın verdiği vizeyi ankara vermemezlik etmez inşallah...
akarabektas yazdı:

randevum sat 10da idi benimle bekleyen 4 kişi daha vardı yanılmıyorsam. bekliyoruz bakalım bende 2 ağustosta çıkış yapıcamı belirttim. hollandanın verdiği vizeyi ankara vermemezlik etmez inşallah...

benimkide 10:15 idi ama 11 buldu görüşmeye girmem. Çizgi Sakallı dövmeli bir arkadaş vardı hatırlıyormusun? onunla oturuyorduk hemen girişte.
xmultecix yazdı:

benimkide 10:15 idi ama 11 buldu görüşmeye girmem. Çizgi Sakallı dövmeli bir arkadaş vardı hatırlıyormusun? onunla oturuyorduk hemen girişte.

evet o arkadaşla bir bayan daha vardı formlarını doldurmada yardımcı olmuştum. yanılmıyorsam ismi Türker'di.

Bu arada bugün akşam üzeri ups in pasaportumu konsolosluktan aldığına dair telefonuma sms geldi. Yarın teslim edeceklermiş.

Benimde üstümde kırmızı bir tshirt vardı önü yazılı. sizin sıra numaranız 405miydi?
Hayırlı olsun vizen, sıra numaram 40X li bişeydi tam hatırlamıyorum,sen sanırım görüşmeden sonra hatta tecrübelerini aktarmışdın değilmi o türker ile bayan arkadaşa ? hatırladım seni.
merhaba arkadaslar bende dün vizemi almak icin gittim randevum vardı, fakat bisey sorucam size, tanısma tarihimizi temmuz diyecegim yerde o heyecanla agustos dedim ve esim o agustos ayında hollandadaydı ve haliyle pasaport fotokopisinide verdim cıkıs tarihini görürlerse sizce bunu sorun yaparlarmı? :roll: korktum ya :roll: inşallah sorunsuz alırım vizemi elime :geek:

Allah hepimizin yardımcısı olsun :geek: :geek:
konyali yazdı:
merhaba arkadaslar bende dün vizemi almak icin gittim randevum vardı, fakat bisey sorucam size, tanısma tarihimizi temmuz diyecegim yerde o heyecanla agustos dedim ve esim o agustos ayında hollandadaydı ve haliyle pasaport fotokopisinide verdim cıkıs tarihini görürlerse sizce bunu sorun yaparlarmı? :roll: korktum ya :roll: inşallah sorunsuz alırım vizemi elime :geek:

Kardeşim öncelik hayırlı olsun,sanırım sorun olmaz,düşündüğün gibide düşünseler tanışmak için

bir çok araç mevcut,internet,telefon vs. gibi sen içini ferah tut senin vizen gelmiş, hayırlısıyla

alırsın inşallah.Takılmanaa gerek yok :)
xmultecix yazdı:

Kardeşim öncelik hayırlı olsun,sanırım sorun olmaz,düşündüğün gibide düşünseler tanışmak için

bir çok araç mevcut,internet,telefon vs. gibi sen içini ferah tut senin vizen gelmiş, hayırlısıyla

alırsın inşallah.Takılmanaa gerek yok :)

Allah razı olsun arkadasım inşallah ya vizemi elime alayım rahatlayacam :)
arkadaşlar hayırlı olsun gozunuz aydın darısı bızlere olsun ınsallah rabbım herkesın yardımcısı olsun yenı hayatınızda basarılar dılerım rabbıme emanet olun hayırlı gunler

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol