Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

arkadaşlar ( model m138) bu ne demek?

Yorum için giriş yap 70 mesaj · 22.555 görüntülenme
arkadaşlar mektup geldi ama hiç bişey anlamadık. mektupta negatif diye bişey yazmıyomuş ama hollanda temsilciliklerinden model m138 bu belgeyi doldurun yazıyomuş. bu ne demek arkadaşlar eşim herkese göstermiş ama kimse bişe anlamamış. bir de olumlu cevap alan arkadaşlar vizenizin cevabı geldiğinde ne yazıyodu tam olarak yani biz nasıl anlıycaz çıkıp çıkmadığını?
arkadaşlar bilgisi olan yok mu? en azından vize mektubuyla ilgili bilgilerinizi paylaşın lütfen
arkadasim ind nin gonderdigi kagitta tam ne yaziyor.ne demek istedigini anlamadim.kisa bir aciklama yaparsan yardimci olmaya calisirim.
arkadasim arastirdim biraz ve esim de bir kac evraka bakti kendisi nl polisi idi daha once ve bana soyledigi :( bijlage verklaring omtrent inkomen zelfstandig ondernemer) m 138 adli belgeyi kendi isyeri olan ve kendi isyeri uzerinden esini getirmek isteyenlerden isteniyor diye soyledi.tabi senin soylemek istedigini ben yanlis anlamis olabilirim.eger net te isen aciklamali yazarsan esimle beraber yardimci olmaya calisicagiz.

yine de yanlis bilgi vermek istemiyourm.fakat nete olarak bir aciklama yapabilirsen bilgi verebilirim.
çok sağolun kardeşim eşimi aradım şimdi işyerinde yarım saate ewe geçip pcye atcak mektubu ancak o zaman foruma yükleyebilirim forumda olduğunuz bir zaman yardımcı olursanız çok mutlu olurum. çünkü ben de hiç bir şey anlamadım
anladigim kadari ile size olumsuz bir cevap vermemisler.ins duzelcek islemleriniz.biraz daha sabir kardesim allah yardimciniz olsun. :geek: :geek: :geek: dua ile yollariniz acilir insallah kardesim.

bol sanslar.
Allah razı olsun kardeşim inşaallah
hadi bakalım umarım alırsın kardesim en kısa zamanda mektubu yükledikten sonra bakayım bende yardımcı olabilirim.
birazdan yüklücem kardeşims ağolasın
arkadaşlar resim linkini alamıyorum imageshack.us sitesi açılmıyo başka bir site biliyomusnuz?
Geachte heer ....

Mevrouw Hatice ... wil graag naar. nederlan komen met als verblij [sdoe]

''verblijf bij echgenoot''. Daarvoor moet in het land van herkmst bij de nederlandse vertegenwoordiging een machtiging tot voorlopig verblijf (mwv) aangevraagd worden.

Daar waar in deze brief over u wordt gesproken wordt betrokkene bedoeld.

u heeft op 16 mart 2010 gevraagd om advies daarvoor.

als de vreemdeling nu bij de ambassade in het land van herkomst een mvv aanvraagt dan wordt die geweigerd.

niet is gebleken dat u aan de voorwaarden voldet omdat niet alle benodigde gegevens beschikbaar zijn ( zie bijiage)

uit de stukken die u heeft ingestuurd is gebleken da u niet aan de voorwarden voldoet. in de bijlage kunt u zien aan welke voorwaarden u onder andere niet voldoet ( dit is niet een volledig overzicht).

ik heb wel een dossier aangemaakt ( zie hierbovern voor het nummer) en een kopie van alle tot nog toc overgelegde stukken behoude.

Wat kunt u doen?

zondra betrıkkene en u wel aan alie voorwaarden voldoen.

*Berrokkene vraagt een mvv aan bij de nederlandse ambassade in het buitenland. het behandelen van een MVV- aanvraag kost geld. Raadpleeg voor het precieze bedrag de verblijfwijzer op www.ind.nl. Als ik deze aanvraag afwijs, dan is bezwaa mogelijk.

resim olarak yükleyemedim bende yazdım ama bi tane daha var o biraz daha kısa onuda şimdi yazcam.
canim sizdeki bu sanssizlik nedir anlayamiyorum birturlu.insallah en kisa zamanda duzelir hersey verirler vizeni.inan butun kalbimle dua ediyorum bunun icin ...
.U verzockt de İND opnieuw om advles.

U moet bijgevoegd aanvraagformulier ( moderl M138) ingevuld meesturen met het tweede verzoek om advies!

Dit is allen zinvol als aan alle voorwaarden wordt voldaan. dit moet meteen blijken uit de bijlagen die u bij het nieuwe verzoek meestuurt, Notabene: als de reeds ingezonden stukken on/of bescheiden nog steeds actueel en geldig zijn, is het niet nodig deze stukken alsnog te zenden.

U voldoet niet aan de voorwaarden:

.het heeft geen zin een aanvraag of een verzoek om advies in te dienen.

heeft u vragen?

bel voor vragen met onze infolijn ( burada nolar var) (....co,10 per minnuut). de infolijn is berelkbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur. u kunt ook kijken op http://www.ind.nl. Wilt u een brief schrijven? gebruik dan het potaadres bovenaan deze brief. vermeld altijd het dessiernummer.

Hoogachtend,

de Minister van buitenlandse Zaken,

namens deze,

het hoofd van de Visadienst,

namens deze....

bu kadar yardıöcı olursanız çok sewinirim.
sizin esinizin isyeri var mi kendi adina.
yok bir firmada çalıyo işçi olarak
bu red aldığımız anlamına mı geliyo
ind yeniden tavsiye aradi,bu m138 formulunu doldurmanniz lazim,gerekli olan bilgilerin butunu hali hazirda deil gibi anladim ben aradaki cumleleri ama yanlisda anlamis olabilirim cunku resmi mektuplari satiri satirina anlayamiyorum,,,ama su cumlede ...

omdat niet alle benodigde gegevens beschikbaar zijn ( zie bijiage)

bijlage ne oluyosa ona bakin demis parantez icinde,,,

ama hollandacasi daha iyi olan biri cevirir ins ins ins en kisa zamanda,,,yada bekleyemem diyosan bunu ozelden geluk ablamiza yollayip yardim isteyebilirsin,,,
arkadasim red almamissiniz.ind daha onceki basvurunuzda da size eksik evrak diye kagid gondermis ve sizde o eksik evraki eksik olarak gondermissiniz.sisin doldurmaniz gereken form u yaziyorum simdi.ind size yen i gondermis zaten.bijlage werkgeversverklaring 0138.

m 138 ind nin size gondermis oldugu formlarin numarasi.ve ogonderilen formlarin icinde size uyan form u doldurup gondermeniz gerekiyor.yani esiniz isyerinde isci olarak calisiyor ise o gelen formdan bir tanesini doldurcaksiniz.onun adi da yukarida yazdigimm gibidir.sanirim siz bir kac tane doldurup gonmdermissiniz ki size evraklari geri gondermisler.aslinda o kadar buyutulecek bir sroun yok.size gonderilen yazidan da anlasildigi gibi.bence hatanbiz evraklarin tam ve eksiksiz olarak hazirlanmamasi.

size ind nin gondermis oldugu formlarin icinden sadece bu form doldurulacak.esinin calistigi isyeri tarafindan.en iyisi esiniz ile goruselim yarin.daha iyi bir anlayisimiz olur.fakat her basvurunuzda evraki eksik gonderiyormussunuz yazan yazidan bu anlasiliyor.fakat bu sekilde zaman kaybin yasarsiniz.

esinizin hollandaca si nasil.kac yildir burda yasiyor.
teşekkür ederim hepinize Allah razı olsun inşaallah güzel sonuçlanır eşim gelince bakıcak foruma yarın dediğiniz gibi o burada olursa daha iyi olur hepinize çok teşekkür ederim.
Kardeş ben eşime okuttum bu yazının bir kısmını,

bana dediği şu,bu formu doldurmalısınız çünkü eksik belge yollamışsınız,

senden istenen evrakların hepsini yollamamışsın,

tamamlayıp yollayacakmışsın,

eşim dedi IND ye mektup yazıp sorsunlar veya eşi arayıp sorsun ,sizden nasıl belge istiyorlar ,

sizin tavsiyenizi bu yüzden kabul etmemiş IND.
ve IND sormuş size bu mektupta vize parasını ödeyecekmisiniz çünkü

vize paraya malolur!!

eşin arayıp IND ile konuşmalı
yavuzkoc yazdı:
arkadasim red almamissiniz.ind daha onceki basvurunuzda da size eksik evrak diye kagid gondermis ve sizde o eksik evraki eksik olarak gondermissiniz.sisin doldurmaniz gereken form u yaziyorum simdi.ind size yen i gondermis zaten.bijlage werkgeversverklaring 0138.

m 138 ind nin size gondermis oldugu formlarin numarasi.ve ogonderilen formlarin icinde size uyan form u doldurup gondermeniz gerekiyor.yani esiniz isyerinde isci olarak calisiyor ise o gelen formdan bir tanesini doldurcaksiniz.onun adi da yukarida yazdigimm gibidir.sanirim siz bir kac tane doldurup gonmdermissiniz ki size evraklari geri gondermisler.aslinda o kadar buyutulecek bir sroun yok.size gonderilen yazidan da anlasildigi gibi.bence hatanbiz evraklarin tam ve eksiksiz olarak hazirlanmamasi.

size ind nin gondermis oldugu formlarin icinden sadece bu form doldurulacak.esinin calistigi isyeri tarafindan.en iyisi esiniz ile goruselim yarin.daha iyi bir anlayisimiz olur.fakat her basvurunuzda evraki eksik gonderiyormussunuz yazan yazidan bu anlasiliyor.fakat bu sekilde zaman kaybin yasarsiniz.

Arkadaşımız aynen doğru yazmış kardeş,

eşimde aynısını söyledi bana,sürekli eksik evrak yolluyormuşsunuz,

Arkadaşımızın anlattığı yolu takip edin!!!
arkadasım hayırlısıyla inşallah biran önce halolur, dualarımız seninle :geek: Allah yardımcın olsun,
yavuzkoc yazdı:

eşime söyledim ama son iki mektupta bize form gelmemiş hiç iki mektup onlarda yukarıda yazdıklarım başka bişey yok yani.
Bacım bu formu eşin IND nin sayfasından indirip doluracak bildiğim kadarıyla,

ve eşin IND yi arayıp sorsun,hangi belgeler eksik ve daha ne belgeye ihtiyaç duyuyorlar.

en iyi bilgiyi IND den alabilirsiniz bunu unutmayın,mesela şahsen ben eşimin hastalığı ve maaşı hakkında birkaç soru sordum bu sitede ve herkes farklı şeyler anlattı!!

ama eşim IND yi aradı ve elindeki belgelerle herhangi bir vize sorunu yaşamayacağımızı söylediler!

ben sana kendimle ilgili bir örnek verdim,en doğrusu kaynağından öğrenmektir,

Allah yardımcınız olsun.
teşekkür ederim kardeşim yavuzkoç kardeşimizin söylediği evrakı eşim buldu sanırım ilk mektupla gelmiş ama biz red olduğunu düşünerek daha doğrusu belediyede çalışan hollandalı bir bayanın yönlendirmesi nedeniyle yeniden başvurmuş olduk ama her işte bir hayır gizlidir belki böyle olmuş olması bizim için en hayırlı olanıydı hamd olsun Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun inşallah.
Sorunu çözebildiğinize sevindim kardeş,

en kısa zamanda vizeni alır eşine kavuşursun inş inş inş.
inşaallah kardeşim hepimiz inşaallah
hatice hanim ben size diyorum ki esinizle gorusun ben kendisine ne yapmasi gerektigi konusunda yardimci olcam.evraklari hazirlamasinda da ne yapmasi gerektigini anlatcam.yine de siz bilirsiniz.

sanirim ind ile siz bir turlu anlasammaizsiniz .dediginiz gibi bunda da vardir bir hayir kardesim. :geek: :geek: :geek: .dualarim herzaman sizlerle.allah yardimciniz olsun.

bol sanslar
kardeşim eşim geceleri çalışıyo onun için bu aralar pek giremiyo nete ama çok teşekkür ederiz ben söylicem kendisine eminim müsait olduğu ilk anda gelicektir.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol