Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

belçika vizesini ne kadar sürede alırım

Yorum için giriş yap 97 mesaj · 23.963 görüntülenme
gelişme oldukça tecrübelerini anlatırsan herkes faydalanır.çünkü güncel bilgi her zaman önemli. umarım yolunda gidiyordur işlerin.selamlar
Merhaba,

canınızı sıkmak istemiyorum ama ben bir belçika konsolosluğu maduruyum. İşim gereği Hollandaya yerleşecektim. Oturma vizesi çıkana kadar yaklaşık 1 buçuk ay geçeceğinden şirketim beni turist vizesi ile Bruksel üzerinden gelmemi istedi. Vize başvurusu yaptım. 20 gün içinde iksdeki sitede Bruksel de onay görünüyordu. Hollandadan oturma iznim çıktı hala belçikaya turist olarak vize çıkmadı ve pasaportumu almak zorundaydım. Iptal edin istemiyorum verin pasaportumu artık 22 gündür cevap vermediniz dedim. İks konsolosluğa güniçinde 1400 1600 arası dilekce verin dedi. 15:30 da konsolosluğa gittim kapalıyız 15:00e kadar dilekçe kabul ediyoruz dedi. Ertsei gün 15:00den once konsolosluga gittim, Kapıdaki çok sıcak samimi (!!) beyefendi(!!!) pasaportunuz iksde gidin alın dedi.

iksye gitmeden call center'ı aradım yolda. pasaportumun sizde olduğunu söylediler dedim hayır bizde olamaz dediler. Yok efendim isim ile mi arattırdınız pass numarası ile mi diyor, dilekçede her ikisi de var içeri almıyorlar konsoloslukta telefonda konusurken dinleme şansım olmadığını sizde biliyorsunuz dedim. Sinir harbi içinde telefonu kapattığımda iksye varmıştım. iksde 16:00da kimse ile görüşemeyeceğimi soylediler, artık canlı birileri ile görüşmek istiyorum pasaportumu geri almam lazım dedim. Neyseki düzgün biri çıktı karşıma durumu anlattım, sizinki biraz ilginç olmuş dedi. Belçikadan durumu sorgulattı ve dilekçemi kabül etti.

Hırsımı alamadım geri dönerken konsolosluğu bir daha aradım. Siz neden pasaportumun iksde olduğunu söylediniz dedim pasaportumun sizde olduğunu söylüyorlar dedim. bir saniye deyip başka birine bağlandım. Tekrar derdimi anlattım. bir yandan kibar olmam gerektiğini biliyorum bir yandan da aklıma gelen bütün küfürleri sarfetmek istiyorum. En son aldığım bilgi şu idi. Sizin dosyanız karar aşamasında brükselde. Ben dilekçe verdim iptali için dedim. O zaman pasaportunuz burda zaten dilekçeniz gelsin pasaportunuzu göndeririz dedi. 3 4 gün de pasaportun gelmesi sürdü.

Allah bildiği gibi yapsın o konsolosluğu başka da birşey demiyorum...
öncelikle bana verdiğiniz bilgi için teşekür ederim.aslında söylediğiniz biçok şeyde haklısınız malesef belçika kons.insanı çok fazla cevapsız burakıyo şuan hatta ben o durumdayım her aradığımda bana hep aynı cevap pasaportunuz işlemde beklemeniz gerekiyor diyorlar malesef bizlerde bu durum karşısında hiç bişey yapamamaktayız.benimde yaklaşık durumum 26 gündür hep aynı daha ne kadar beklerim onuda hiç bilmiyorum aslında bu yüzden eşimle benim hayatımda şuan hep havada kalmak zorunda kalıyo ama elimizdende hiç bişey gelmediği için denileni uygulamak zorunda kalıyoruz.inşallah vizem daha fazla uzamaz hatta hiç kimse inşallah daha fazla bu yüzden beklemez inanın çok zor bişey bu allah kimseye bu kadar şeyler yaşatmasın.sizin içinde gerçekten çok zor olmuş inanın sizin içinde üzüldüm ama aslında benimde birazcık teseliye ihtiyacım var ama gördüğüm kadarıyla hiç kimsenin kısa sürede vizesi çıkmamış.
yani ilgincbi olay neyseki almisin pasaportunu ya acaba sen ne isi yapiyosun sorabilirmiyim nasil oturum aldin metiny
izmir allah kolaylık versin. teselli olmamıştır belki ama bilin ki ilk defa schengen vizesi alacaksanız bu süre en az 20gün tabi bu benim beklediğim ve bildiğim.

@nt3 it sektorunde çalışıyorum , 2 aydır hollandadayız.
metin mereba aslında artık çok daha fazla üzülmeye başladım çünkü o kadar şeyler okudumki sayfalarda gördüğüm kadarıyla çok erken vize alan pek olmamış yada bu kons.neye göre bu kadar bekletip neye göre vize verdiğinide hiç anlamadım ama şuan daha fazla korkularım arttı galiba bende çok uzun ayları göze almalıyım.sen ne güzel sonunda muradına ermişsin çok sevindim inşallah bende senin gibi bu sayfalara artık bende evimdeyim yazabilirim.
yenibihayat selam ya ben bugün iks şirketini aradım dosya nomu istedim bana yarın 4 ten sonra arayınız öğrenebilirisiniz dediler.ve ben bu nola nerden takip edebilirim dedim bana iks sitesinden verdiğimiz dosya no ile takip edebilirsiniz dediler sence doğrumudur bu.yoksa kadın bana yanlış bi bilgi vermiş olabilirmi acaba?bu arada nasılsın
kadının dediği iks sitesinden takip numarası sanırım dediğinden öyle anlaşılıyor.dofiden takip edeceğin numara konsolosluğun verdiği numara.yinede o iksden aldığın numarayla dofiye bir bak.belki olur.denemekten bir zarar gelmez.ben son derece iyiyim.tüm arkadaşlara kolay gelsin.herkese selam ve saygılar
selam yine ben, ben bugün iks şirketinden dosya nomu aldım.eşim yarın belçikadan bununla araştırıcak ama benim sorum aslında bu dofi dediğiniz yerin internet adresi varmı acaba bende ordan kendim araştırabilirmiyim yardımcı olursan çok sevinirim.
arkadaslar bu forum sitesinde aradigin cevaplar mevcut dofi hic bahsadilmediyse 1000 defa bahsedilmistir lutfen sorularinizi rastgele sormayin biraz bakin foruma ok dofi vizeyi veren kurum sana verilen dosya numarasini yaziyosun basvurdugu konsoloslugu seciyosun ve enterliyosun senin vizenin durumu hakkinda bilgi veriyo dofi bu ve adresi www.dofi.fgov.be kolay gelsin
alper selam bilgin için tşk ederim beni uyardığın için.bu arada yabancı yazıyo bu sitede bana yardımcı olursan çok sevinirim.sayfaya girdiğimde yukarda cadaname ve password yazmakta acaba oralara bişey yazıp loginimi tıklamam lazım yabancı dilim hiç yok anlıyamadım.yardımcı olursan çok sevinirim.
alper selam lütfen bana eğer zamanın varsa bi ara anlatırmısın bu siteye girince nerelere neler yazıcam yardımcı olursan çok sevinirim.yabancı dilim yok anlamıyorum hiç.şimdidem çok tşk ederim
http://www.dofi.fgov.be/infovisa/nederlands/visum.htm direk bu arese tikla karsina cikan sayfaya basvurdugun konsoloslugu sec sonradosya nonu yaz sonra alltaki butonu tikla bu kadar
Datum visumaanvraag : 29/02/2008

Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 22/09/2008

Beslissing/Status Dossier : Toekenning visum op voorlegging bijkomende stukken.

Datum beslissing/Status Dossier : 6/11/2008

De bevoegde diplomatieke/consulaire post zal meedelen welke documenten nog overgelegd moeten worden.

In principe wordt de beslissing verzonden op de dag dat ze getroffen wordt. Het kan soms echter enkele dagen duren voordat de diplomatieke of consulaire post de beslissng effectief ontvangt

alper tekrar selam ben baktım bunlar yazıyo acaba anlıyosan bana yazabilirmisin neler yazıyo.
alper tekrar ben ya bugün beni kons.aradı benden sosyal sağlık sigortası mutella ve türkiyeden bana ait herhangi bi sigorta şirketinden seyahat sağlık sigortası poliçesi alıp göndermemi istediler.fakat ben daha önce iks şirketine soduğumda eksik evrağınız yok demişlerdi bide teldeki kadın işleminiz bitmiş sadece bunları gönderin yeterli dedi acaba vizem çıktıda ondanmı istediler bunu sence?
evet eksik belge ve bunlari tamamlayinca vizenivericekler
yani vizem onaylanmışmı bu evraklar elerinde olunca hemen vizem çıkçakmı şimdi aylarca beklemicem öylemi yazıyo yaz seni ben sorularla çok boğuyorum ama kusura bakma.
vizeye ekstra belgeler eklenecek

konsolosluk size onaylanması gereken belgeleri bildirecek

prensipte karar onun bulunduğu zamanda gönderilir(ONDAN KASIT EŞİNİZ VEYA SİZ EMİN DEĞİLİM)

son cümleyi çeviremedim.

6.11.2008 karar tarihi itibariyle bazı belgelerin sizden isteneceği anlaşılıyor.bu size konsolosluk tarafından bildirilecek.son cümleyi çeviremedim ama anladığım şu.siz veya eşiniz size konsolosluk bildirmeden öncede kendiniz bu belgeleri öğrenip,onaylarına sunabilirsiniz.
lafın kısası vizen çıkmış bu belgeleri gönderdiğinde onaylayacaklar
hadi gözünaydın.hayırlı olsun.çok beklemezsin.
inşallah ya gerçekten sence vizem çıkmışmı o yazanlarda öylemi diyo ne bileyim herkez aylarca bekliyiyon falan değince şok oldum.sence sevinebilirmiyim bide benden bu istenen salık sigortası poliçesi vize verilen kişilerdenmi isteniyo sence çünkü daha önce eksik evrağın hiç yok bekliceksin demişlerdide.
senden istiyorlar sen evli değil misin
evliyim tabiki.ama daha önce istememişlerdi de ondan sordum.daha önce iks eksik evrağın yok demiştide
eşin belçika vatandaşı değil miydi
hayır belçika vatandaşı değil.
ondan istemişlerdir
hım anladım şimdi.o zaman ben artık sevinebilirim bu evraklar ulaşınca vizem kesin çıkçak.aylarca öyle beklemicem inşallah dimi
belgelerini gönder

fazla beklemezsin
izmir yazdı:
alper tekrar ben ya bugün beni kons.aradı benden sosyal sağlık sigortası mutella ve türkiyeden bana ait herhangi bi sigorta şirketinden seyahat sağlık sigortası poliçesi alıp göndermemi istediler.fakat ben daha önce iks şirketine soduğumda eksik evrağınız yok demişlerdi bide teldeki kadın işleminiz bitmiş sadece bunları gönderin yeterli dedi acaba vizem çıktıda ondanmı istediler bunu sence?

merhaba izmir arkadasim evet eksiklerini gonderince vizeni alicaksin yalniz bi konuda uyariyim seni esinede sole o istedikleri mutuella yani senin oradaki olacagin sigortada muhakkak esinle beraber senin isminde gecmesi gerekiyo cunku normalde sen oraya gitmeden sigortali olamiyosun ama onlar istiyo esine sole kagitta muhakkak senin isminde gecsin belediyedeki memura soylesin cunku ayni durumu bende yasadim sorun yasamani istemem dogru evragi goturursen hemen alirsin vizeni hadi hakkinda hayirlisi olsun
arkadaşlar tekrar herkeze selam bugün hayırlısıyla kons.istemiş evrakları gönderdim.inşallah evraklar ulaştıktan sonra vizem hemen çıkar benim için dua edin lütfen.Bi gelişme oldukça yazarım inşallah

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol