Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

belcikadan hollandaya gelmek istiyen arkadaslar buraya

Yorum için giriş yap 74 mesaj · 71.831 görüntülenme
arkadaslar bu bolumde belcikadan hollandaya tasinmak istiyen ve belcika yolunu kullanarak hollandaya gelmek istiyen arkadaslarin soru ve yorumlarini ve bilgilerini paylasiyoruz kolay gelsin
benim bu işten canım sıkılmaya başladı ya evlilikten başvuru yaptığın zaman 1 hafta içinde çıkar en gec demişlerdi başvuru yapmadan önce ne biçim iş evlendiğime pişman oldum yaaa vercekleri bi kagıt parçası 12 oldu ya ne geçmez günlermiş hayatımdan ömür gitti çok umutsuzum....
cozi03 yazdı:
benim bu işten canım sıkılmaya başladı ya evlilikten başvuru yaptığın zaman 1 hafta içinde çıkar en gec demişlerdi başvuru yapmadan önce ne biçim iş evlendiğime pişman oldum yaaa vercekleri bi kagıt parçası 12 oldu ya ne geçmez günlermiş hayatımdan ömür gitti çok umutsuzum....

hayir cozi03 arkadasim malesef aile birlesimlerindede 1 hafta icinde vize cikma olmaz lutfen sabirli olalim lutfen sen bana suanki konumunu yazarmisin yani hangi asamadasiniz falan bir de arkadasim mumkun oldukca tek bir basligi takip et yani tek bir cevaba gore islemlerini siralamaya calis cunku belcika bolumundeki diger arkadaslarin bazilarinin pozisyon ve karsilastigi sorunlar bir degil ve ona gore cevaplar verdigimiz icin karisiklik yasarsiniz kolay gelsin iyi calismalar
benim bütün aşamalarım bitti iks ye evrakları teslim ettim ve dediler bekliyceksin bende bekliyorum 14 gün oldu işte durum böyle bakalım ne zaman çıkçak vize ama allaha dua ediyorum biran önce çıksın ya ama belli bi zaman yokmu deseler 3 ay bekle beklerim gün sayması daha kolay ama bişey diyen yokki nereye kadar ne zamana kadar bekliycem bilmiyorum bunun için canım çok sıkılıyor...
arkadasim artik sen vizeni bekliyorsun buyuzdende gun sayma bence cunku gecmez bekliyeceksin 6 hafta ile 9 ay arasinda vize verme zamanlari var bibakarsin daha 6 haftadada alirsin kolay gelsin iyi calismalar
merhaba şekerpınarı..

ben şu anda belçikada 5 aylık oturum ile(turuncu kart) ikamet ediyorum. eşim hollanda vatandaşı ve hollanda pasaportu var. kendisinin belçikada 5 yıllık oturumu var. bana da mart ayında 5 yıllık oturum verecekler ayrıca belçikadaki atlas pina okulunun uyum kursundan da sertifika aldım. henüz dil kursuna başlamadım.

biz eşimle hollandaya geçmek ve orada oturma ve çalışma izni almak için başvurmak istiyoruz. bunun için ne yapmalıyız, ne şekilde başvurmalıyız.. benim durumumdaki biri için hollandada zorunlu uyum ve dil kursları söz konusumu?

yardımcı olursan çok sevinirim. teşekkürler.. iyi çalışmalar..
bejeke yazdı:
merhaba şekerpınarı..

ben şu anda belçikada 5 aylık oturum ile(turuncu kart) ikamet ediyorum. eşim hollanda vatandaşı ve hollanda pasaportu var. kendisinin belçikada 5 yıllık oturumu var. bana da mart ayında 5 yıllık oturum verecekler ayrıca belçikadaki atlas pina okulunun uyum kursundan da sertifika aldım. henüz dil kursuna başlamadım.

biz eşimle hollandaya geçmek ve orada oturma ve çalışma izni almak için başvurmak istiyoruz. bunun için ne yapmalıyız, ne şekilde başvurmalıyız.. benim durumumdaki biri için hollandada zorunlu uyum ve dil kursları söz konusumu?

yardımcı olursan çok sevinirim. teşekkürler.. iyi çalışmalar..

merhaba arkadasim oncelikle 5 yillik oturumunu alicaksin belcikadan daha sonra holandadan ev tutacak esin ve birlikte gidip yazilacaksiniz onlar size bir randevu verecekler o randevu gunu belcikada oturdugunuzu ispat eden nekadar evrak varsa hepsinin birer fotokopisini yapacaksiniz ve teslim edeceksiniz ama herseyi kira bonolarinizi uyum kurs sertifikalarinizi ve hatta sizin mahalle polisinizin mutlaka karti gelmistir size onuda hicbir sekilde uyum sinavi soz konusu degil cunku sen belcikadan buraya geliyorsun avrupa birligi uyeligine sahip bir ulkeden yani ve birde belcikada oturdugunuz belediyeden orada oturdugunuza dair evrak almalisiniz ancak hemen silinmeyin hollandadan 5 yillik oturumu aldiktan sonra silinin ama belki yeterli belgeye sahip degilsiniz tabiki size hollanda red verdiginde tekrardan belcikaya donebilesiniz diye kolay gelsin iyi calismalar
Şekerpınarı cevabın için teşekkürler..

Sormak istediğim birkaç şey daha var..

Benim hollandaya başvurum kabul edilirse hollanda tarafından verilen 5 yıllık oturumla herhangi bir uyum ya da dil kursu sürecine tabi olmadan hollandadan hemen çalışma izni alabilirmiyim?

Bir de hollanda da eşimin ilk olarak ev tutması gerektiğini söylemiştin. Biz ev tutacağız ama eşimin ailesinin hollandada kendilerinin yaşadığı üç katlı bir evi var. fakat apartman değil yani müstakil. biz de kendimizi burda gösterebilirmiyiz sence? bunun bir sakıncası varmı?

Cevaplarsan çok memnun olurum teşekkürler..
bejeke yazdı:
Şekerpınarı cevabın için teşekkürler..

Sormak istediğim birkaç şey daha var..

Benim hollandaya başvurum kabul edilirse hollanda tarafından verilen 5 yıllık oturumla herhangi bir uyum ya da dil kursu sürecine tabi olmadan hollandadan hemen çalışma izni alabilirmiyim?

Bir de hollanda da eşimin ilk olarak ev tutması gerektiğini söylemiştin. Biz ev tutacağız ama eşimin ailesinin hollandada kendilerinin yaşadığı üç katlı bir evi var. fakat apartman değil yani müstakil. biz de kendimizi burda gösterebilirmiyiz sence? bunun bir sakıncası varmı?

Cevaplarsan çok memnun olurum teşekkürler..

evet tabiki hic bir sorun olmaz yasiyor gibi gosterebilirsin .is konusuna gelince 5 yillik oturum alinca zaten vergi numarani aliyorsun ve calisma imkanin var ancak kacak degil cunku yakalanirsan oturumuna el koyarlar.birde esininde calismasi lazim eger devletten yardim alirsa yine oturumda sorun yaparlar ayrica uyum yada herhangi bir sinav yok ve dil kursuna kendi imkanlarin ile gidiyorsun kolay gelsin
benım cok acıl bılgıye ıhtıyacım var benım 6 aylık mvv vızem hollandadan cıktı ve kısmetse pazertesı vızemı alacagım. benım sorum ben bu 6 aylık oturumla belcıkda yasaya bılırmıyım cunku belcıka yolunu denemek ıstıyorum.lutfen yardım
karaoglan yazdı:
benım cok acıl bılgıye ıhtıyacım var benım 6 aylık mvv vızem hollandadan cıktı ve kısmetse pazertesı vızemı alacagım. benım sorum ben bu 6 aylık oturumla belcıkda yasaya bılırmıyım cunku belcıka yolunu denemek ıstıyorum.lutfen yardım

sadece 6 ay kalabilirsiniz surekli oturum disinda belcikada yasamaniz imkansiz acaba evlimisiniz buyuzdenmi bu yolu seciyorsunuz daha ayrintili yazarsaniz daha iyi yardim edebilirim kolay gelsin
ya arkadaşlar biz şimdi belöika vizesi bekliyoruzya vize gelince hollandaya gitmek yani oraya yerleşmek iöin neler yapmalıyız bilgisi olan varsa paylaşsın lütfen..
Merhabalar

Şekerpınarı birşey sormak istiyorum. Hollandadaki tanıdıklarımın dediğine göre belçikaya evlilikle yeni gelen ve 5 yıllık oturumunu alıp hollandaya başvuranların elinden oturumunu alıp türkiyeye gönderiyorlarmış. böyle birşey doğru olabilirmi? hollanda devleti belçikanın verdiği oturum hakkına el koyabilirmi? eğer böyle bişey varsa ne önerirsin? eşim hollanda vatanndaşı türk, hollanda doğumlu, hiç başvuru yapmayayımmı? hollandaya başvurmak için ne kadar beklemeliyim?
bejeke yazdı:
Merhabalar

Şekerpınarı birşey sormak istiyorum. Hollandadaki tanıdıklarımın dediğine göre belçikaya evlilikle yeni gelen ve 5 yıllık oturumunu alıp hollandaya başvuranların elinden oturumunu alıp türkiyeye gönderiyorlarmış. böyle birşey doğru olabilirmi? hollanda devleti belçikanın verdiği oturum hakkına el koyabilirmi? eğer böyle bişey varsa ne önerirsin? eşim hollanda vatanndaşı türk, hollanda doğumlu, hiç başvuru yapmayayımmı? hollandaya başvurmak için ne kadar beklemeliyim?

Hyir kesinlikle oyle birsey yok lutfen cevrenizden duyduklarinizla adim atmayin arastirin arkadaslar .Avrupa vatandasi ile evlendikten sonra ve eger buraya gelmissen senin elinde 5 yillik belcika oturumu varsa sende avrupa oturumuna sahip biri olarak sayiliyorsun seni gonderemez sadece 3 defa ya mahsus suc islersen ve buda adli kayitlara gecerlerse seni gonderirler .Ayrica belcika oturumunu hollanda alamaz oylebir hakki yok .sen hollandaya basvurunu yaptigin zaman belcika oturumun hala elinde olmali belediyeden hemen silinme cunku hollanda kabul etmezse geri donebilesin belcikaya.Ayrica belcika oturumun oldugu surece (5 yillik)hollandada birsey oldugunda hollanda seni tr ye gondermez belcikaya gonderir . cunku sen basvurunu belcikadan yapmis olursun bende ayni yolu kullandim ve burada hollandadayim.Ayrica burada beni TR den gelmis olarak degil Belcikadan gelmis olarak goruyorlar .Ve kolay kolayda gonderemezsin AB GOC YASALARI ndan dolayi ...kolay gelsin iyi calismalar disaridan duydugunuz her lafa inanmayin arkadaslar ..Bilmeden konusan cok insanlar var moralinizi bozmayin ...
ya bende senin gibi düşünüyorum şekerpınarı ama açıkçası korkuyorum bir yandan. adamlar oturumuna el koysalar haklı bile olsan, yeni bir süreç başlatacaksın, mahkeme falan birsürü uğraşman gerekecek ve belki de onca çaba boşa gidecek.. neyse bakalım Allah büyüktür, pazartesi yada salı 5 yıllık oturumu alcam inşallah, ondan sonra da düşünücem hangisi olursa artık.. Allah hakkımızda hayırlısını versin..
ya benim soruma cevap kısmı yönden aldım ama belçikaya gidipte hollandaya geçmek için ne yapılmalı yani 5 yıllık oturum yeterlimi yoksa vatandışlık falan almak şartmı şeker pınarı sen bali cevap ver..
cozı bı fıkrımolsa yazarım ama bılmıyorum dostum
sağol alper sende olmasan valla..
selam arkadaslar ben yeni katıldım buraya bende allah kısmet ederse hollandaya gelecem nişanlım orda benim sorum var yardım edersenız sevinirim birde ne zaman okurum bu cvb ben bilmiyorum online yeri yok galiba burda ben belçika yada almanya vizesi aldigim zaman eşim bana istek yapsa ben ordan oaraya gecebilirmiyiim sınava gfirmeden birde ben hollandaya gelsem nikahımı belçikada yapsam belçikadan bana yabancı danısmanlık oturum verirmi birde öle demişlerdi bana cvb yazarsanız sevinirim insdallah okurum cvb hemen bulup yada iyi bilen biri varsa bana yardımö edecek gerçekten msn adresini yazsın yada ben yazım ordan konusalım allaha emanet olun kendinize iyi bakın şimdiden tesekkürler
selam arkadaslar ben yeni katıldım buraya bende allah kısmet ederse hollandaya gelecem nişanlım orda benim sorum var yardım edersenız sevinirim birde ne zaman okurum bu cvb ben bilmiyorum online yeri yok galiba burda ben belçika yada almanya vizesi aldigim zaman eşim bana istek yapsa ben ordan oaraya gecebilirmiyiim sınava gfirmeden birde ben hollandaya gelsem nikahımı belçikada yapsam belçikadan bana yabancı danısmanlık oturum verirmi birde öle demişlerdi bana cvb yazarsanız sevinirim insdallah okurum cvb hemen bulup yada iyi bilen biri varsa bana yardımö edecek gerçekten msn adresini yazsın yada ben yazım ordan konusalım allaha emanet olun kendinize iyi bakın şimdiden tesekkürler iyiki bu siteyı bulmusum iyi olmus bu site
arkadasım sımdı sen vızeyle bı avrupa ulkesıne gırdıgın zaman butun hepsıne gırebılrısın yanı esın senı tekrar ıstek etmesıne gerek yok belcıkaya vıze alırsın esınde belcıkaya yazılır ıkınız bırlıkte oraya yazılırısınız oturum alabılırsın esın hollandandan belcıkaya yazılmak sartıyla ama
alper doğru söylüyo ama üzmek istemem seni ama turist vizeside zor veriyolar artık sen yinede dene..
şimdi ben belçikaya 3 aylık vize alsam orda nikah yapsamben belçika dan oturum alabilirmiyim eşimde oraya yazılınca tekrar hollandaya geçebilirmiyiz beraber hollandadan oturum alabilirmiyiz biz onuda ögrenmek istiyorum cvb yazdıgın için tesekkür ederim yardım e dersenız çok sevinrim orda tek basına yasıyor bir an önce gitmek istiyorum yanına yalnız bırakmak istemiyorum sevenleri kavusturmak sevaptır arkadaslar şimdiden tesekkür ederim verecen cvb için
ozgurluk arakadasım sımdı bu dedıgımızı belcıka usutunden yapabılırısın ama hollandadan yapamassın hollanda da boyle bı hak yok eger belcıkaya ıkınızde gıdıp yazılırsanız olur ama hollanda da olmaz ıllakı senın gıdıp belcıkaya ıkınız bırlıkte beledıyeye yazlımanız sart ve beclıkadan oturum aldıktan sonra bellı bı sure gecemessın hollandaya ok arakdasım ve allah yardımcın olsun sevenlerı kavusturmak sevaptır tabı hakjlısın am abu bızım dınımızde gecerlı onların dıı buna onem vermez gevur olanın merhametı olurmu..yanı bızım elımızde degıl senı kavusturmak arakdasımanca sana yol gosterebılırız tecrubelerımızı paylasabılırız ok kolay gelsın
arkadaslar saolun ben sizlerden çok yardım alacam allah razı olsun sizlerden saolun ben şimdi tr deyım belçikaya alacam vize zaten 3 aylıktan baska alamam benım nişanlım ben gitmeden belçikadan ev tutup belediyeye müracat etmesi lazım birde hafta içi hollandada hafta sonu belçikada olsa gecerlimi bu iş belki belçika uzak olabilir kaldıgı yere benim nişanlım hengele ov de kalıyor ne kadar uzaklıkta bilgi verebilirmisiniz yazılarını okudum hollandada çalısabilir diye belçikada kalabilir diye yada belçikanın hangi ilçesi yakın hengele ov ye haber edersenız sevinirim allah sizden razı olsun gerçekten beni umutlandsırıyorsunuz yoksa baya zaman alacak benım gitmem o zamana kadarda ne kanunlar çıkarır bu hollanda ben biliyom yada baska yer olurmu mesala fransa almanya ordanda oluyormu yoksa sadece belçikadan mı oluyor benim nişanlım almanyay daha yakın sınıra 30 dk ordan ev tutup almanyadan hollandada çalısabilirmi oranın belediyesıne bas vurup oturum alabilirmi ondan sonra bende almanyanın oraya gelip aynı yolları yapabilirmiyiz saolun birde msn adresi yazabilirmi bana ordan görüğşsek benimki yazılı izin veriyorsanız ben yazim siz ekleyın inanın çok seviniyorum iyi ki bulmusum kafayı yiyecektım su sorularımna cvb ararken burayı buldum vallaha sizler gibi dıostlarla tanısmaktan çok memnunum bu yazdıklarınızı nişanlımada okutacam çünkü inanmıyor bana nisanda yanıma geliyor cvb larınızı bekliyorum tesekkürler şimdiden msn adresi içinde yazın lütfen
şekerpıanarı nerdesin bak burda arkadaşlara yardımcı olamıyoruz yardım lütfen..
selam arkadaslar soruma daha cvb alamadın bilen varsa bir cevap verebilirmi almanyadanda oluyormu belçika gibi birde engelo ov belçikaya ne kadar uzaklıkta bilen varsa söyleye bilirmi?? acaba
alper arkadas en biliyonmu soruma cvb verebilin möi yada seker pınarı ne zaman gelir birde online hat hep cevrim dısımı oluyor cvb verebilin mi
ozgurluk valla bı bılgım yok olsa hemen yazardım ama bıraz bekle mutlaka cevaplanır
şekerpınarı siteyi terk ettin galiba hiç gelmiyosunnnn...

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol