Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

ne var burda gelmeyin

Yorum için giriş yap 71 mesaj · 20.764 görüntülenme
hollandali yazdı:
yeni gelenlerin sitesi buymus megerse, gelmeyin kardesim ne var burda allalalala ,gelip uyum saglayamiyorsunuz problem cikariyorsunuz biz burda turk toplumu olarak yeni gelenlere ihtiyacimiz yok hollanda doldu tasti zaten gidin turkiyede yasayin ora daha guzel burda ne var yaw,evelendiyseniz esinizi turkiyeye goturun orda yasayin ,hem turkiyede avrupalilasmaya basladi burdaki her kanun orada cikiyor artik

Ulen inadina burdayimmm. Senin gibi gereksizler yuzunden zaten dunya bizi yanlis taniyor. 13 yasindaki cocuklari evlendirip getirtirken nerdeydin 13 yasinda kizlari evlendirirken sen nerdeydin. YOKSA SENDEMI OYLE GELdin.. Millete gelmeyin deyecegine yardimci ol... boyle gereksiz gereksizde konusma. Bu form bir cok kisii icin bilgilerle dolu. Millete akil vermek sanami kalmis. Sen ilk basta kendini gelistir sonra baskalarina akil ver.

Bu gereksiz konuyu lutfen kapatin bu adaminda formdan uyeligini lutfen silin gerekirse Ip den engeleyin..
ogrenci33 yazdı:

Bu gereksiz konuyu lutfen kapatin bu adaminda formdan uyeligini lutfen silin gerekirse Ip den engeleyin..

Konuyu bilerek silmedim...

Boyle Turklerinde Hollandada oldugunuzu gormeniz gerektigine inandim...

Uye ip ve diger sekillerde engellenmisdir. Ama bu cozum degil. Arkadasinin evinden girer yine girer...

Bunun onune gecmek forumu yaziya kapatmak demektir.

Konu cok asiriya gider ve hakeret safhasina giderse kapatilacaktir.

Sunan icin tartisilmasi dogrudur.

Hollandada kimlerin varoldugunu gormek adina.

Kolay gele
BENCE SEN BENCIL EGOIST ++ GER KAFALININ TEKISIN SANA SORAN OLDUMU :))

GELEN ADAM YA HOLLANDALI SENCE BEN HOLLANDAYA GELSEMMI DIYE SORDUMU :))

G... BIDA SENI ILGILENDIRMEYEN MUHABBETLERE GIRME GELECEK ADAM SANA SORACAK DEGIL YA SEVIYESIZ HERIF

hollandali yazdı:
yeni gelenlerin sitesi buymus megerse, gelmeyin kardesim ne var burda allalalala ,gelip uyum saglayamiyorsunuz problem cikariyorsunuz biz burda turk toplumu olarak yeni gelenlere ihtiyacimiz yok hollanda doldu tasti zaten gidin turkiyede yasayin ora daha guzel burda ne var yaw,evelendiyseniz esinizi turkiyeye goturun orda yasayin ,hem turkiyede avrupalilasmaya basladi burdaki her kanun orada cikiyor artik
kim bilir kendisi orda kalmak icin baslarda kimlere yalakalik yapmistir.arkadaslar belki bu s... türk bile degildir.gercek türk boyle seyler yazmaz.
g... herif o zaman demekki türkiye avrupalılaşıyosa sende kendine türk diosan ne işin var hollandada.senin gibi örümcek kafalı zihniyetler bozuyoz o güzelim ülkeleri zaten.azıma geleni söylerimde sana millete ayıp olur :evil:
Saygıdeğer arkadaşlarım,dikkate almayın lütfen bu embesili,ufoos'a katılıyorum gideceğimiz yerde,netür mahlukatların'da olduğunu bu sayede görmüş oluyoruz,hollandalı isimli yaratık,akıllı ol kendi işlerinle ilgilen,başkaları adına yorum yapma,akıllı ol listenin ilk sırasında olma...kayserili RUH@D@M...
goruyosunuz arkadaslar dimi zaten diyolar turkun turkten baska dostu yok die ama bu yaratik turk filan degil zaten bunun gibiler yuzunden turkleri sevmiyoo avrupa allah hepimizin yardimcisi olsun :geek:
bak cocuk kac yasındasın bilmiyorum ama salak 17 yasında liseli ama ders calısmayıpda kafasıylşa hareket eden degil cinselk organıyla hareket eden s.. gibi yazmıssın . Daha b... orda kurumadan Türk özlüğünümü yitirdin?? Gerci sen Türkde olamassın BU kadar cok şikeyet ediyorsan sıkıstoysan geri gel salo ... Senin gibi adamların b... temizleyene kadar turistlere canımız cıkıyor yok biz diyoruyz Biz Türkler böyle iyi şöyle iyi ama senin gibi soytarıları görünce adamlar diyor yaa siz vok farklısınız bazı hollandada olan cok görgüsüz neyse laf etmeye bile degmessin lanet olsun o hollanda hükğmetine ki senin tipine bakmadan beynine bakmadan içeri almıs. Bizim gibileride böyle bekletiyorlar neyse cocuk git parka oyun oyna :evil:
burda konu actim ve fikirlerimi soyledim ama karsimda fikirlerime karsi fikirle cevap cevap verecek insan gibi konusan kimseyi bulamadim,herkesin bir gorusu vardir ve saygi cok onemlidir, pek cok maganda bana cevap vermek yerine kufurle karsilik verdi, bu da o insanlarin seviyesini ve egitim durumunu gosteriyor,cahil cok insan hollandaya geliyor,agzi bozuk,kavgadan baska biseyi bilmeyen bu serseriler burdaki turk toplumuna cok zarar veriyor, ben fikirlerimi soyledim,sizde kufur etmek yerine fikirlerinizi soyleyebilirdiniz ,ama bunun yerine kufurler ettiniz,bu da sizin neden hollandaya gelmemmeniz gerektigini birkez daha gosteriyor,kufur eden ve hakaret eden kisilere aynen iade ediyorum ve site yonetimine sesleniyorum, bana kufur eden hakaret edenlere hicbirsey demediniz fakat beni siteden ip adresine ban yaparak uzaklastirdiniz,bunlar gosteriyorki malesef sizde o insanlar gibisiniz,madem bu sitede gorus alisverisi ve bilgiler veriliyor,sizin ayriki goruslere tahammulunuz yok demektir ve yazik diyorum,fikirleri tartismak yerine kavga eden insanlar hollandaya geldiginde bi baltaya sap olamaz, burasi turkiye degil,turkiyede sebebsiz bile kufur ve kavga ediliyor ama hollanda da bunu yapamazsin,cunku burda magandalik gecmez,fikirlerini soyleyenleri atmak yerine kufur eden magandalarla bir oldunuz sizlere yaziklar olsun,kalitenizi gosterdiniz,beni istediginiz kadar banlayin ,ip degistiren programlarla yeniden gelecegim,amac sizi egitmek ve magandaliktan kurtarmak
Bak Arkadasimmm...

Fikir paylasimi senin dedigin gibi yaptigin gibi olmaz....

Su su nedenlerle insanlar buraya gelmemeli gibi bir ortam yaratmis olsa idin haklisin...

Ama sen ne yaptin direk satasdin...

Ayrica nikinede bakacak olursak " Hollandali"

Demekki Turklere ve Turkluge karsi bi tavrin var...

Fikir paylasimi senin yaptigin gibi yapilmaz...

Ayrica o tartisma platformunda kufur edilmemesi icin gerekenleri yapmaya calisdim. ve kufurleride sildim... Kufur edilmesine bende karsiyim.

Konuyuda ozellikle biraktimki.. Buraya gelecek insanlar senin gibi insanlarinda var oldugunu gorsun..

Ama sen sunu unutmussun ... Senin deden yada babanda buraya koyunden kalkti geldi...

Sen ciktigin kabugu begenmiyorsun...

Senin gibi birinden ogrensek ogrensek kulturunu, gelenegini unutmus bir insan tipini ogreniriz..

Egitimle ilgili birsey varsa; yardimci olmaya calisir Hollandayi anlatmaya buranin davranis bicimi anlatmaya calisirdiniz. Siz ne yaptiniz? Direk satastiniz. Gelmeyin dediniz. Neden Rahatinmi kaciyor. Burda Turk gormekten yada Turklerdenmi utaniyorsun?

Egitim seviye konusuna gelince... Ben bilgisayar Muhendisiyim.. Egitim seviyemde yuksek...

Bak ne yaptim. Gelecek insanlari bilgilendirmeye calisdim.

Sunuda belirtmeliyimki. Hersey egitimle okumakla alakali degil...

Insan, insan gibi insan olmali....
kemik_adam yazdı:
burda konu actim ve fikirlerimi soyledim ama karsimda fikirlerime karsi fikirle cevap cevap verecek insan gibi konusan kimseyi bulamadim,herkesin bir gorusu vardir ve saygi cok onemlidir, pek cok maganda bana cevap vermek yerine kufurle karsilik verdi, bu da o insanlarin seviyesini ve egitim durumunu gosteriyor,cahil cok insan hollandaya geliyor,agzi bozuk,kavgadan baska biseyi bilmeyen bu serseriler burdaki turk toplumuna cok zarar veriyor, ben fikirlerimi soyledim,sizde kufur etmek yerine fikirlerinizi soyleyebilirdiniz ,ama bunun yerine kufurler ettiniz,bu da sizin neden hollandaya gelmemmeniz gerektigini birkez daha gosteriyor,kufur eden ve hakaret eden kisilere aynen iade ediyorum ve site yonetimine sesleniyorum, bana kufur eden hakaret edenlere hicbirsey demediniz fakat beni siteden ip adresine ban yaparak uzaklastirdiniz,bunlar gosteriyorki malesef sizde o insanlar gibisiniz,madem bu sitede gorus alisverisi ve bilgiler veriliyor,sizin ayriki goruslere tahammulunuz yok demektir ve yazik diyorum,fikirleri tartismak yerine kavga eden insanlar hollandaya geldiginde bi baltaya sap olamaz, burasi turkiye degil,turkiyede sebebsiz bile kufur ve kavga ediliyor ama hollanda da bunu yapamazsin,cunku burda magandalik gecmez,fikirlerini soyleyenleri atmak yerine kufur eden magandalarla bir oldunuz sizlere yaziklar olsun,kalitenizi gosterdiniz,beni istediginiz kadar banlayin ,ip degistiren programlarla yeniden gelecegim,amac sizi egitmek ve magandaliktan kurtarmak

milletin isi gucu yok senlemi ugrasacak, yoksa sana o klavyeyi coktan yutturmuslardi,

sanki sen gelmeyin diyince millet herseyi birakip seni dinlicek :lol:

ip adresini degistirecegine beynine giden damarlari temizle, yanlis yere kan pompaliyor :lol:

yoksa seni hicbir hollandali almaz evde kalirsin, yazik olur sana ;)
kemik_adam yazdı:

1. Milleti egitmek sanami kalmis?

2. Eger hollanda da ne var gelmeyin diyor isen Sen bir ilk yap git arkandan gelenleri gorelim.

3. Cok merak ediyorum hollanda da ne kadar zamandir yasadigini? Cok uzun sure eger yasiyorsan yaziklar olsun sana. Cunku senin gibilerinin yanlislarini duzeltmek icin ugrasacam. Avrupali insanlar sizin sayenizde Turk toplumunu yobaz insanlar toplulugu gibi bir ulke gibi gostermissiniz tebrik ederim.. Bence gelenlere degil ilk once sen kendini ve seningibileri egitmekle basla. Akliniz fikriniz nerden yardim alirim? Parami nasil ceviririm..

4. Bence korkuyorsun cunku sana devlet daha az yardim parasi verecek.

Bu suclamalar hosuna gittimi?? Bilmeden soylemek nekadar basit ne kadar istersen yazabilirim buraya sayfalar dolusu istermisin?? Ilk once cuvaldizi kendine batir sonra etrafindakilere sonra gel Turkiyedekilere.. Seni ne tanirim ne birsey sende beni ama ettigin hakaretler soylediklerimin yaninda az kalir. Sen bilirmisin bir babanin evlat ozlemini sen bilirmisin bir sevgilinin hasretini.

Eger sen iyi niyetli biri olsaydin kimseyi kirmadan bu konuyu acardin.. KISTASA KISTAS..
bak arkadasim kimse sana kufur etmedi veya magandalik etmedi. buraya gelmeye calisan insanlar zaten streslerinden bir sevgiliye duyulan ozlemden bazi arkadaslarin olacak cocuklarini uzun zamandir gorememekten olusan asiri bir stresleri var bunun uzerine senin yazdigin dozunu asan konun buradaki cogu arkadasi patlatti. burada mumkun oldugu mertebe herkes birbirini kirmadan belli bir saygi cercevesinde erkegiyle bayani bir kardeslik cemberinde goruslerini paylasiyor. dedgim gibi herkeste belli bir stress var. onu kasimanin onu patlatmanin ne sana ne bize bir katkisi olur. mesele burda hepimizin oturakli bir sekilde bir konuyu tartismamizdir.

ben buraya geleli 1 ayim doldu, benim esim aslen burali turklukle alakasi yok. aileside hollandali. benimle konustuklarinda bana dedikleri eskilerin cok bagnaz oldugu yeni gelenlerin genelde daha egitimli olduklarini soylediler. selam dahi vermediklerini soylediler.

ben kendim universite mezunuyum fizik bolumu. yani sunu bilinki buraya yeni gelenlerin cogu bu sekilde okumus insanlar nerde ne yapacagini cok iyi bilen insanlar bizler sizlerin yanlislarinizi duzeltmek icin geliyoruz bu sizi korkutmasin sizi memnun etmesi lazim cunku siz gibileri egitmek kolay olmaz. ama biz bunu yapacagiz. bu yuzden bizi istememek degil sevgiyle karsilamaniz lazim.

bir digeride siz bu soylediklerinizi gercekten hollandalilarda boyle dusundukleri icinmi soylediniz? buna ben inanmiyorum. cunku onlar gercekten sizleri istemiyorlar. bana burda bunu soyleyen turkler degil hollandalilar. eskiden gelenler icin soyledikleri aynen su sekilde "íse git gel sabah ise git aksam eve gel. maasi alinca tr ye yolla. kimseyle muhabbet kurma yasa bir amele gibi" bunu diyenler inan hollandalilar.

o yuzden gercekten senin gibilerin egitilmesi lazim. bunu cok iyi dusun!!!!!!!!!
ah haftalardir giremiyordum, gelip dostlara bakayim dedim bu yaziyla karsilastim . bu ne kendini bilmez bir yazi boyle . uzaklastirmak yetmez bunlari mail adresini felan yayinlayinda direk kendisine dokelim icimizi . kimse yabanci olacagi bir ulkede yasamaya hevesli degil . sevdiklerimizle bir arada olabilmek adina okadar uzun ve zor yollar katediyoruzki bunu o yaziyi yazan adam anlayamaz. ve bence asil o yaziyi yazan kisi gibileri uyum saglayamadigi icin biz turkleri avrupada kucuk dusurdukleri icin simdi bizlerde ayni kefeye konup zorluklara maruz birakildik. bizim bu kadar engellenmeye calisilmamizdaki en buyuk etken senin igibi geri kalmis beyinlerin butun avrupaya butun turkler boyle dedirtecek kadar kotu ornek olmanizdir . irkil ve kendine gel !!!
Bosuna dememisler

besle kargayi oysun gozunu

bu vatandas ayni bu soz misali

bunun anasi babasi Turkiye' de yetismis buyumusler

sonrada ektikleri yeni nesil tohumlar bu sonucu vermektedir.

En basta suclu olan kisiler ana ve babalar.

ana ve baba basindan kulturune, degerine ve dinine sahip cikmis olsa idi

boyle 5 yasindaki cocuk beynine sahip kisiler burada sacma sacma konusmazlardi

NE EKERSEN ONU BICERSIN !!!
Madem beğenmediniz ve ayak uyduramayıp sorun yaşıyorsununz,Türkiye'ye gelin

sizin yerinize biz gideriz.Beğenmeyen Türkiye'ye döner ve böylece kalabalık olmaz.

sizcede öyle değilmi? : :?:

Bencede Oyle :lol:

Yazan: Geluk
selam valla çok şarıırdım bu arkadaşın yazdığına bakın ben iki kere gittim gördüm orada eskiyen türk kardeşlerimiz ayle yapısını örfü adeti kültürü insanlık adına çok şey kay betmışler gördümkü ne anne var ne baba ne evlat herkez özgür ve çok rahat inanıyorum ki yenı giden kardeşlerim onlara hem ayleyi örfü adetlerimiz saygıyı sevgiyi öğretecekler diye korkuyorlar gerçekten gördüm nasıl bir türk toplumu olarak yaşıyorlar türk insanı asla deyışmez ama siz eskiler çok deyışmışsınız ondan istemıyorsunuz asil türk ler gelsinler bu yazdıklarınızıda kınıyorum size türk bile diyemıyorum nesiniz artık siz düşünün saygılar
hollandali yazdı:
gelmeyin cunku i-s-t-e-m-i-y-o-r-u-z ,yeni gelen turklere doyduk ,gidin rusyaya amerikaya fransaya ,ama buraya gelmeyin canlarim okey?

saygisizca , kirici ve neredeyse assagilayici seviyeye kadar mesaj yazdiginiz icin

siteden uzaklastirilmis bulunmaktasiniz. Burada sizin gibi insanlara yer yoktur !
(Efeler Diyari )

Siz ozunuzu bilmeyen kisi, siz turkiye ve dunya icin utanc vericisiniz, dunya insanlarin, nerde olursa yasarim ozgurum! allah dunya yi yaratmis herkes icin!siz kim oluyorsunuz da hem turkce konusup hem turklere dusman oluyorsunuz?Ozunu bilmeyen kisi, saygisiz ve negatif bir insan hayatta basarirsiz, hep boyle mutsuz kalir, mutsuz oldugunuz icin boyle mutsuz seyler soyluyorsunuz,

aciyorum su beginner een echte beginner zielige beginner insana
hollandali yazdı:
gelmeyin cunku i-s-t-e-m-i-y-o-r-u-z ,yeni gelen turklere doyduk ,gidin rusyaya amerikaya fransaya ,ama buraya gelmeyin canlarim okey?

saygisizca , kirici ve neredeyse assagilayici seviyeye kadar mesaj yazdiginiz icin

siteden uzaklastirilmis bulunmaktasiniz. Burada sizin gibi insanlara yer yoktur !
(Efeler Diyari )

oldu canım basa bir isteğin varmı??????

madem bizim gelmemizi istemiyorsun sen o dediğin yerlere git o zaman..

Supersin Zeyna_m :)

cvp veris seklin cok hosuma gitti yeminki alemsin :lol:

Geluk
slm arkadaslar.uzn zamandir giremedim siteye.bu yaziyi yazan arkadas biz gelenlere ve gelecek olanlara sozde akil verecegine madem bu ulkede bisey olmadigini savunuyor kendisiniye donmuyo turkiye'"ye hayret.ama su bi gercek ki burda dogup buyuyen turklerin cogu gercekten sonradan gelen biz turkleri istemiyolarlar.yada sonradan gelen biz turklerin belkide onlardan daha basarili olacagimizi cekemiyolardir kimbilir :lol:
bikere senin yaptigin buyuk terbiyesizlik sanane insanlar sanami soracak gelelimmi diye sen ne hakla bunlari soyliyebileyosun cok biliyosan sen defol git tamammi yabanci dusmani seni ilgilendirmez turklugunden utan buralar bittiyse sen git bu ulkeden cunku ulkeyi cok kirletiyosun cop tenekesi p... :x :x
hey m...l ik weet nie wie je bent maar praat normaal ja jij heb geen regt op zulke praatjes mensen zoeken ergens leven en geluk praat voor je eigen voortaan
gonca yazdı:
slm canlarim arkadslr bu arkadas ne yapmaya calisiyo sanki kendi baska uyruklu birinden dogmus once sen turk degilsin echt niet bu kelimeleri sarfeden birisi turk olamaz gotu boklu hollandayi cok begendigimi sanma cocugum esim burda oldugu icin buna katlaniyorum senin gibi bi gavurlada ani ulkede yasamak gercekten veel slecht yanihollanda cok guzel bi ulke degil hertaraf kopek boku of be ayni senin gibi kufur etmiyorum saygiyla cevap veriyorum lutfen lutfen iste ADI BUYUK HOLLANDAYMIS GORMEYEN BI BOK SANIYO

arkdsm sakin ol bu basligi acan kisinin terbiyesizligine agzini bozarak karsilik verme hatta cvp yazmaya bbile degmez o kisi,,cvp yazilinca oda kendini insandan sayar benide birileri ciddiye alip cvp yazio demekki benide takanlar var der,herkes burayi sevdigi icin gelmiyo esi burda annesi babasi burda yada cocugu burda oldugu icin geliyo gelmek zorunda kaliyo,,gelince memnun kalan var kalmayan var bu herkesin yasadigi ortama ve gordugu hayata bagli bisey,,,anladigim kadariyla cocugunuz var ve bence akil vermek degil amacim nacizane fikrim bian once buraya alismaya calismaniz cunku sizin mutsuzlugunuz huzursuzlugunuz cocugunuzada yansir ve daha kucuck yasta buraya alisamiyacagini dusunurse asla mutlu bi birey olamaz,,,bence insan su gorusu benimsemeli yani benim hayat felsefem ''yasamayi bilene heryer guzel"yoksa hicbiyerde yasayamaz mutlu olamaz insan,,,ama suanda icinde bulundugunuz durumdan yani kart okul vs isleriniz hallolmadigi icin bukadar skntilisiniz sabredin dua edin kartinizi aldiktan sonra hersey corap sokugu gibi gelisecek hayatiniz duzene girecek ve bugunleri gecirdiginiz icin kendinizi mutlu hissedeceksiniz,,,allah yar ve yardimciniz olsun,,,kolay gelsin,,,
arkadasim gonca mesajini sildim. biz mumkun oldugu mertebe sitenin seviyesini korumaya calisiyoruz. O gibi kisilerin mesajina verilecek en iyi cevap onun seviyesine inmemektir. sitede mumkun oldugu mertebe seviyeyi koruyup onlari kirici bir yontemle degil insanca oturup onlari yola getirmeye calismaktir. onlarin cevaplarina onlar gibi cevap verirsek onlardan ne farkimiz kalacak. bu konuda yanlis anlama amacim seni karalamak degil. kizgin olabilirsiniz ama bunu belli etmeden bunu kelimelere dokmeden uygun bir usluple cevaplar verelim.
arkadasim hollanda senin olsun insanlik benim ben geleli 3 yil oldu seninj gibi kisi ve kisileri hollandanin taslarina kavasini surttum kislilyini bil yerinde adam gibi otur ok
oncelikle slm haklisiniz bu gibi insanlara cevap vermemek gerekir ama susmakda olmaz canlarim sustukca tepenize binerler artik onemsemiyorum zaten ne yazarsa yazsin beni baglamaz cok sinirlendigim icin bu sozleri sarfettim sayin site yoneticimiz kusura kalmayin ama bu siteyi cok seviyorum gercekten beni cok bilgilendiriyo ben burayi sevmeye basladim napim ya bu deveyi gudecen yada bu diyardan gidicen demi arkadaslar napalim kader :lol: :lol: :roll: :lol:
duramadim yaa be akil noksani arkadasim bende yeni geldim buraya burdaki genclerimizi arkadaslari gorunce icim burkuldu benim .turkiye de okumak icin karda kista kilometrelerce yol yuruyen okul kiyafeti olmadigi icin okula gidemeyen daha saymama gerek varmi bilmem o kadar zorluklarin arasinda okuduk bizler.gelelim sizlere burda dogduk diyosunya elinde her imkanin varken ne yaptin meslegin ne ve nerde calisiyorsun allah adina soyle bunlari .iyi bir mevkide oldugunu hic sanmiyorum cunki inan kendini gelistirememissin daha.buraya yeni gelenlere oyle cagri yapacagina arkadaslar aman dile onem verin yoksa issiz kalirsiniz kimse size yardim etmez aklinizi basiniza alin diye bir iki ogut verirsin.ben iki senedir burdayim oyle bir iste ve oyle bir maasla calisiyorumki aklin durur senin yeterki insan inansin asamayacagi engel yoktur.sunuda blirteyim hollanda firmasindayim ve ingilizcemde sifir arkadaslar.ben burada basarili turkler gordukce gururlaniyorum ama 10 sene 20 sene burda kalipta hatta ve hatta burda dogma ama elinde hicbir meslegi olmayanda cok kisi tanidim burda yardim etmeye calistim halada etmeye calisiyorum turkluk vatanseverlik bunu gerektirir.

burda issiz gucsuz surunuyorsunuz diyorsun .arkadasim bu sitenin uyeleri buraya yeni gelenler daha dili ogrenenler.sen o diyecekleri git kahfelerde soyle yillardir burda olupta bir isin elinden tutmayanlara soyle.

hollandaliyim diyorsun bende sana soruyorum ne olur cevapla bu soruyu.

neden cikti bu siki kanunlar sinavlar uyum yasalari felan anlatirmisin.bu site uyeleri hollanda ya gelir ve uyum saglayamazlar biz simdiden tedbirimizi alalimmi dediler yoksaaaa

yaaa eskilere bakin uyum saglayamadilar yeni gelenlerde saglayamayacak isi siki tutalim diyemi hangisi sence hollandaliiii.

sizin korkunuz ne biliyormusun senin gibilerin daha dogrusu boynuzun kulagi gecmesi korkusu inanin bundan rahatsizsiniz .burda adam gibi egitim almis bir insanin bu yastan sonra ne yapsak onune gecemeyiz.amma yetersiz bir egitim almis veya kendine hayri olmayan insanlarin altindada kalmayiz.

bu site daha cooookkk mezun verecekkkk sen icine sindiremesende

groeten murat
iki aydır hollandada yaşıyoruz. Tüm yolumuzu değiştirdik geldik yerleştik buraya. Bu siteyi daha yeni keşfettim bugün. Çok hit aldığından bu mesajı gördüm ve okudum malesef. Aslında şaşırmıyorum. Hollandalıların Türklere olan tepkilerinden anlatılanların %1ini bile görmedim. Ama gördüğüm şu ki Türkleri yanlış tanımış olmaları. Bunun da kanıtı zaten bu zihniyetlerden yani bu forumun ilk mesajını atan TÜRK olmayı hazmedememiş ne olduğu belirsiz insanlardan. Es geçin Hollanda neymiş nasıl hayat dönüyormuş ona yorun kafayı derim dosthane. Ben öyle yapıyorum. İnşallah Allah utandırmaz.
bilen hollandayıda biliyor almanyayıda fransayıda belçikayı da.sanane insanlar istediği yerde yaşar,birde sevdiği orada yaşamayı tercih ediyorsa.bence zaten sen Türk olamazsın,imkansız.
yaa bu arkadaş gelmeyin uyum sağlayamıyorsunuz yazmış:))

çok güldüm çok hoşuma gitti.

ama asıl uyum sağlayamayanların kendileri oldup ve bu yüzden biz yeni gelenlere uyum sınavı çıkardıklarını bilmeyecek kadar sığ kafalı bir arkadaş. çok güldüm yaaa.

sen oraya gittinde ne oldu sen olmasan bile anan baban amcan dayın doktora bile yanına tercuman alıp gitti. dil öğrenmedi, amsterdamın göbeğinde çarşafla gezdi. Hollandalılar bizleri de sizin gibi sığ sandı ve başımıza uyum sınavı çıkardılar. yani sizin kabahatinizi biz çekiyoruz burda.

biraz kitap oku arkadaşım...iyi gelir:)

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol