Güzel bir dille olumlu ve olumsuz yanlarını anlatsaydın herkes seni daha iyi anlardı;
Ama o ilk mesajındaki tavır herkesi rahatsız etti açıkçası.
Eşi orada olup ki genellikle böyle,Türkiye'ye gelmek istemeyince başka seçenek kalmıyor.
Öyle insanlar var ki oraya gelen;orada 50 yıl kalıpta orada yaşayanlardan çok daha uyumlu.
Herkesin ve heryerin olumsuz yanları vardır ama bunu genellemek her durum için doğru değildir.
Sonra burası tartışma alanı değil.İnsanların birbiri ile yardımlaşma alanı,tartışmak için başka forumları seçmenin daha yararlı olduğunu düşünüyorum.Elbette ki özgür iradenle fikrini beyan edebilirsin ama herşey heryerde söylenmez.Bence sen başka forumlar seçmelisin.Eğer yardımcı olabileceksen aydınlat insanları yoksa rahatsız etme bence.Çünkü buradaki insanların çoğu sevdiklerinden,eşinden,çocuklarından ayrı hasretle onların özlemiyle yaşıyor.Bir düşün istersen.Demokrasiden bahsediyorsan insanların ailesiyle birleşmesi en insani en demokratik hakkıdır.En değerli en kutsal temel insanlık hakkıdır,yaşam hakkı gibi.Bu nerede olursa olsun.Bu arada kötü örnekler olabilir,ama bu sadece onları bağlar.Genelleme yapılamaz.Selam ve saygılar.
ne var burda gelmeyin
arkdslar bu sahis bu msji yazali 5 bucuk ay olmus,kendisi zaten uzaklastirildi,ama onun istedigide buydu zaten herkes ona satassin,laf soylesin yardim sitesinde polemik ciksin ,bence artik bu baslik kilitlenmeli yada silinmeli cvp yazilmamali,belkide baska bi isimle uzaktan izleyip oh bak tamda istedigim gibi herkes neler yazio kavga etmeye hakaret etmeye hazirlar diyodur,bende yazdim tamam insan okuyunca o sinirle daha neler neler yazmak istiyo ama bence artik bu sahsin msjini adini guzel sitemizde anmaya gerek olmadigini dusunuyorum,,,herkesse saygilar,,,
mesaji ozellikle silmiyorum.
Amac buraya gelecek insanlar.
Buranin iyisinide kotusunude gorsun diye.
Amac buraya gelecek insanlar.
Buranin iyisinide kotusunude gorsun diye.
anliyorum tabi siz daha iyi bilirsiniz saygilar,,,
selamlar bende yeni üye sayılırım gercekten bende hollandada 1 ay kadar bulundum sanmayın herkes böyle..... Aksine yardımcı olmayı okadar isteyenler varki.... iyiysiyle kötüsüyle biz bölünmez 1 bütünün yani türkiyenin insanlarıyız türküz oradaki insanların türkiye ve türk insanına özlemi o kadar cok ki ha birde oraya ben türk düşmanıyım dıye gıdenlere kucak acılıyor ve sıgınma verılıyor kesin bu arkadasda öyle gitmiştir diyorum....ve orada bazı örgüt propagandalarında kınanmak ve engellenmekten korkuyor bence ama]TÜRKİYE BÖLÜNMEZ BİR BÜTÜNDÜR...ben asırı mıllıyetci falanda degılım ama orada insan eger insansa ülkesini özler ve hasret ceker 1 ay kaldım o kadar özledimki anlatamam....
hhih :lol: komik bi arkadasmis vesselam. aman gelen polonyalilari gormemis bizim turkleri gormus. gelin turk kardeslerim geliinnnn :mrgreen:
Hollanda'da yasiyorum on yili askin bir suredeir buradayim.
Hollanda'da ki yasayan Turklerle ilgili yaptigim tesbitleri sizlerle paylasmak istedim.
Is hayati:
1- Genelde ve su yukarda buraya gelmeyin diyen arkadas gibiler dahil olmak uzere en seviyesiz islerde calistirlirlar. Tarla, bahce, bulasikcilik, otel ve restorantlarda tuvalet temizlikciligi, gemilerde en kotu yerlerde, domuz ahirlarinda... calisanlar Turklerdir.
2- Gavurlara yalakalik yaparak yaranmak adina yanindaki musluman Turk arkadasini ispiyonlayip satmaktan utanmayan vicdani dahi sizlamayan yine Turklerdir. Ama boyle yalakaliklarin sonu ne olur bilrimisiniz ? Bu gavurlar insanlik bilmezler iyilikten hic anlamzlar onun icin 39 gun gavuru sirtinda gezdir iyi olursun ama 40. gun sirtindan indir dunyanin en kotu adamsindir. Yalakalik yaparak gavurun gozune girecegini dusunenler; ilk isten cikarilmalarda yine ilk once kendileri kapinin disina konurlar.
3- Daha cok para kazanmak ugruna kadinlarini gavurlarin evlerine temizlikci olarak gonderirler. Evde kocasinin ic camasirini bile yikamakta zorlanan kadin gavurun ic camasirini yikamaya mahkum edilr. Siz Turkiyeye nice izine gelenleri gorursunuzki havalarindna gecilmez. Ama gelinde burada nasil tuvalet temizlediklerini bir gorun.
4- Yukarida size gelmeyin diyenlere inat gelin kardeslerim. Gelinki Turkiyemizde aldiginiz edep adap ahlak terbiyenizle buradaki Hollandali hayranligina kendini kaptirarark soysuzlasmis ve asagilik komplenksi icerisindeki yalakalik adina gavur kici yalayan sozde turklere ornek olun.
5- Ben sahsen hic bir hollandalinin isinde enmri altinda calismadim hep kendi is yerimde veya Turk arkadalsrimizla birlikte calistim.
Kulturel durumlar:
1- Size gelmeyin diyenlerin bir cogunun kizlari bacilari, eger burada okullarin onunden gecerseniz gorursunuz, zencilerin hollandalilarin kucaklarinda sevistiklerini gorursunuz. Birde kalkip gelmeyin burayi bozuyorsunuz diye altina yapipta pisliginden rahatsiz olmayan insanin homurdanisina benzer hezeyanlarda bulunuyorlar. Size sesleniyorum Hollandali olmayipta asagilik kompleksiyle Hollanda hayranligi bed bahtligina dusen sahislar. Soyleyin bana Hollanda veya Avrupanin neresi ve hangi ahlaki yonu duzgun ki siz kalkipta gelmeyin burayi sizler bozuyorsunuz diye feveran edeiyorsunuz.
2- Avrupalilara hayranlik duymak; kendi tarihinden oz benliginden habersiz olmak demektir. Daha dune kadar tuvalet banyo nedir bilmeyen. Kakalarini oturduklari odalarina yapipta pencereden disari savuran, aylarca hatta senelerce banyo yapmadan duran, etrafa yaydiklari igrenc kokularini bastirmak icin parfumu gelistiren, kirk yil yikanmadan yasayanlar odul olarak kiliselerce aziz (yuce insan) ilan edilen bir avrupaya hayran olmak kendi tarihinden gecmisinden habersiz olmaktan baska ne olabilir ?
3- Arkadaslar buralara gelin ama komplenks icerisinde gelmeyin, basiniz dik anliniz ak ve musluman olmanin Turk olmanin vekariyla gelin. Sadece karninizi doyurmak icin gelmeyin. Turkiye'de de karniniz doyar ama buraya sanli bir milletin tasdigi degerleri anlatmak ogretmek ve yasamak adinada gelin.
4- Onsekiz yasina geldiginde ana baba, cocugunu cocukta ana babayi tanimaz. Bir hastene ziyaretinde bekleme salonunda hasta bir kadin cok sevincli oldugunu gordum ve ziyaretcilerine sunu anlatiyordu. Oh be bu gun oglum 18 yasina girdi benden uzaklascak veden gidecek ve masraflarindan kurtulacagim diye sevincini paylasiyordu. Iste bunlar budur. Onun icin ata;larimiz; " Ayiodan post gavurdan dost olmaz demisler." Vesselam
Onlarca yildir Avrupanin kalkinmasina ve bu gunki gunlere gelmesinde buyuk emekleri gecmis olan Turklerin cocuklarina bu gunki ne asagilamalrla ve zorluklarla vize veriyorlar. Cunki bunlar ekmeksiz ve nankordurler.
Allah yar ve yardimciniz olsun. Hic yilmadan yorulmadan azimle calisip gayret ederek onumuze konulan barikatlari asmasini bilerek yinede buiralara gelmesini bilin.
Kalin saglicakla
Hollanda'da ki yasayan Turklerle ilgili yaptigim tesbitleri sizlerle paylasmak istedim.
Is hayati:
1- Genelde ve su yukarda buraya gelmeyin diyen arkadas gibiler dahil olmak uzere en seviyesiz islerde calistirlirlar. Tarla, bahce, bulasikcilik, otel ve restorantlarda tuvalet temizlikciligi, gemilerde en kotu yerlerde, domuz ahirlarinda... calisanlar Turklerdir.
2- Gavurlara yalakalik yaparak yaranmak adina yanindaki musluman Turk arkadasini ispiyonlayip satmaktan utanmayan vicdani dahi sizlamayan yine Turklerdir. Ama boyle yalakaliklarin sonu ne olur bilrimisiniz ? Bu gavurlar insanlik bilmezler iyilikten hic anlamzlar onun icin 39 gun gavuru sirtinda gezdir iyi olursun ama 40. gun sirtindan indir dunyanin en kotu adamsindir. Yalakalik yaparak gavurun gozune girecegini dusunenler; ilk isten cikarilmalarda yine ilk once kendileri kapinin disina konurlar.
3- Daha cok para kazanmak ugruna kadinlarini gavurlarin evlerine temizlikci olarak gonderirler. Evde kocasinin ic camasirini bile yikamakta zorlanan kadin gavurun ic camasirini yikamaya mahkum edilr. Siz Turkiyeye nice izine gelenleri gorursunuzki havalarindna gecilmez. Ama gelinde burada nasil tuvalet temizlediklerini bir gorun.
4- Yukarida size gelmeyin diyenlere inat gelin kardeslerim. Gelinki Turkiyemizde aldiginiz edep adap ahlak terbiyenizle buradaki Hollandali hayranligina kendini kaptirarark soysuzlasmis ve asagilik komplenksi icerisindeki yalakalik adina gavur kici yalayan sozde turklere ornek olun.
5- Ben sahsen hic bir hollandalinin isinde enmri altinda calismadim hep kendi is yerimde veya Turk arkadalsrimizla birlikte calistim.
Kulturel durumlar:
1- Size gelmeyin diyenlerin bir cogunun kizlari bacilari, eger burada okullarin onunden gecerseniz gorursunuz, zencilerin hollandalilarin kucaklarinda sevistiklerini gorursunuz. Birde kalkip gelmeyin burayi bozuyorsunuz diye altina yapipta pisliginden rahatsiz olmayan insanin homurdanisina benzer hezeyanlarda bulunuyorlar. Size sesleniyorum Hollandali olmayipta asagilik kompleksiyle Hollanda hayranligi bed bahtligina dusen sahislar. Soyleyin bana Hollanda veya Avrupanin neresi ve hangi ahlaki yonu duzgun ki siz kalkipta gelmeyin burayi sizler bozuyorsunuz diye feveran edeiyorsunuz.
2- Avrupalilara hayranlik duymak; kendi tarihinden oz benliginden habersiz olmak demektir. Daha dune kadar tuvalet banyo nedir bilmeyen. Kakalarini oturduklari odalarina yapipta pencereden disari savuran, aylarca hatta senelerce banyo yapmadan duran, etrafa yaydiklari igrenc kokularini bastirmak icin parfumu gelistiren, kirk yil yikanmadan yasayanlar odul olarak kiliselerce aziz (yuce insan) ilan edilen bir avrupaya hayran olmak kendi tarihinden gecmisinden habersiz olmaktan baska ne olabilir ?
3- Arkadaslar buralara gelin ama komplenks icerisinde gelmeyin, basiniz dik anliniz ak ve musluman olmanin Turk olmanin vekariyla gelin. Sadece karninizi doyurmak icin gelmeyin. Turkiye'de de karniniz doyar ama buraya sanli bir milletin tasdigi degerleri anlatmak ogretmek ve yasamak adinada gelin.
4- Onsekiz yasina geldiginde ana baba, cocugunu cocukta ana babayi tanimaz. Bir hastene ziyaretinde bekleme salonunda hasta bir kadin cok sevincli oldugunu gordum ve ziyaretcilerine sunu anlatiyordu. Oh be bu gun oglum 18 yasina girdi benden uzaklascak veden gidecek ve masraflarindan kurtulacagim diye sevincini paylasiyordu. Iste bunlar budur. Onun icin ata;larimiz; " Ayiodan post gavurdan dost olmaz demisler." Vesselam
Onlarca yildir Avrupanin kalkinmasina ve bu gunki gunlere gelmesinde buyuk emekleri gecmis olan Turklerin cocuklarina bu gunki ne asagilamalrla ve zorluklarla vize veriyorlar. Cunki bunlar ekmeksiz ve nankordurler.
Allah yar ve yardimciniz olsun. Hic yilmadan yorulmadan azimle calisip gayret ederek onumuze konulan barikatlari asmasini bilerek yinede buiralara gelmesini bilin.
Kalin saglicakla
beyzade kardesim,
yazdiklarina tamamen katiliyorum ve hepsinin altina bende imzami atarim.
selamlar...
selamlar...
beyzade kardesim,
selamlar...
Eyvallah kardesim;
Avrupa gercegini bilmek zorundayiz.
biz koksuk bucaksiz bir milletin cocuklari degiliz. Aksine koklu bir gelenege ve sanli bir tarihe sahip bir milletin cocuklariyiz. Sadece bizi yonetenlerin yanlis uygulamalari sonucu gecici olarak simdilik buralardayiz. Simdilik diyorum cunki Osmanli zamaninda Avrupalilar Osmanli at ahirlarinda isci olarak calismak icin can atarlardi. Avrupaya izine donduklerinde de simdiki bizim bazi Avrupacilar gibi biz Osmanlinin ahirlarinda calisiyoruz diye hava atarlardi. Yani biz tekrar calisan degilde calistiran bir millet haline donecegiz Allahin izniyle. Cunki bu bizim ruh kokumuzde nuvelerimzde var. Bu millet yeniden saha kalkiyor yeniden o buyuk millet olma yolunda hizla ilerliyor...
Benligini yitirmeden gerceklerin farkinda olarak yasayanlara selam olsun
beyzade kardesim rotterdam nerdesin?
goruselim.
bana ozelden msn yada tel birakirsan sevinirim.
selamlar...
goruselim.
bana ozelden msn yada tel birakirsan sevinirim.
selamlar...
Sevgili arkadaslar konuyla ilgili bende bir animi anlatmak istiyorum;ilk geldigimde gordugum butun hollandalilar ve diger yabancilar selam verip gulumsuyorlardi cok sasirdim vede cok hosuma gitti ama sadece turkler selam vermiyordu onlarada ben selam vereyim dedim yolda gordugum ilk turke selam verdimoda diye karsilik verdi cok sasirdim o gunden sonra bende sadece turklere selam vermemeye basladim nekadar igrenctrki hollandalilar bizi sararken turklerin birbirini boyle itmesi ve hala benim turk yakin bir arkadasim yok.Okudugunuz icin tesekurler
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol