arkadaşım önceki mesajdada yazmıştım ama bir tanesi uluslararası evlilik kayıt örneği, diğeride uluslararası doğum kayıt örneği. herikisinide kaymakamlıklardan alıyorsun...
dogum kayıt örneği Formül A mı oluyo ?
iv22 yazdı:
dogum kayıt örneği Formül A mı oluyo ?
Formula A-Uluslar arasi Evlilik kayit ornegi(bir cok Dilde tercumeli)
Formule B-Uluslar arasi Dogum Kayit Ornegi(bir cok Dilde Tercumeli)
Bu belgeleri kendim mi tercüme ettirmem gerekiyo ?
kaymakamlık degıl nufustan alacaksın ve kendın tercume ettıreceksın
Atabilgin, bir düzeltme yapmak istiyorum.Uuluslararası doğum kayıt örneği (Formül A),dair uluslararası evlenme kayıt örneği(Formül B) dir. Formül B çok dilli olduğu için tercümeye gerek yoktur. Direkt onu gönderebilirsin. Bu arada, nüfus müdürlüğüne giderken evlilik cüzdanını da yanında götürmeyi unutma.
iv22, ben de 1,5 ay kadar önce evlendim. Eşim Belçikalı. Aile birleşim vizesi alarak Belçika'ya gideceğim. Eşim buradan gitmeden önce biz nüfus müdürlüğüne gittik ve oradan formül B aldık. Eşim bunu Belçika'da bağlı bulunduğu belediyeye götürdü ve oradan gerekli kağıtları aldı. Yalnız bir uyarıda bulunmak istiyorum; belgelerin eline gelmeden İKS'den randevu alma bence. Ben 30 haziranda İstanbul İKSyi, gereken evrakları öğrenmek için aramıştım. Tabi bu arada bana belgeleri getirmem için 13 temmuz tarihine randevu verdiler. Eşim belgeleri 28 haziranda postayla "öncelikli" yani hemen gönderilecek şekilde yolladı ama hala elime geçmedi. Ben pazartesi İKSyi tekrar aramak ve randevuyu erteletmek zorunda kaldım. Randevu 23 temmuzda ve eşim bugün UPS ile belgeleri gönderecek. Başıma gelenleri paylaşmak istedim ki sen ve diğer arkadaşlar ona göre hareket etsinler. Umarım vize için bekleyen tüm arkadaşların vizesi en kısa zamanda çıkar.
Sevi yazdı:
Atabilgin, bir düzeltme yapmak istiyorum.Uuluslararası doğum kayıt örneği (Formül A),dair uluslararası evlenme kayıt örneği(Formül B) dir. Formül B çok dilli olduğu için tercümeye gerek yoktur. Direkt onu gönderebilirsin. Bu arada, nüfus müdürlüğüne giderken evlilik cüzdanını da yanında götürmeyi unutma.
iv22, ben de 1,5 ay kadar önce evlendim. Eşim Belçikalı. Aile birleşim vizesi alarak Belçika'ya gideceğim. Eşim buradan gitmeden önce biz nüfus müdürlüğüne gittik ve oradan formül B aldık. Eşim bunu Belçika'da bağlı bulunduğu belediyeye götürdü ve oradan gerekli kağıtları aldı. Yalnız bir uyarıda bulunmak istiyorum; belgelerin eline gelmeden İKS'den randevu alma bence. Ben 30 haziranda İstanbul İKSyi, gereken evrakları öğrenmek için aramıştım. Tabi bu arada bana belgeleri getirmem için 13 temmuz tarihine randevu verdiler. Eşim belgeleri 28 haziranda postayla "öncelikli" yani hemen gönderilecek şekilde yolladı ama hala elime geçmedi. Ben pazartesi İKSyi tekrar aramak ve randevuyu erteletmek zorunda kaldım. Randevu 23 temmuzda ve eşim bugün UPS ile belgeleri gönderecek. Başıma gelenleri paylaşmak istedim ki sen ve diğer arkadaşlar ona göre hareket etsinler. Umarım vize için bekleyen tüm arkadaşların vizesi en kısa zamanda çıkar.
sevi düzeltmen için teşekkür ederim ben daha önceki mesajlarımda tam olarak hangisinin formul a yada b olduğunu hatırlamadığımı belirtmiştim; zaten çok farketmiyor herikisinide almak gerekiyor ve aynı yerden alınıyor(nüfusa dilekçe yazıyorsunuz kaymakamlıkta onaylatıyorsunuz belgeyi nüfustan alıyorsunuz). eşiniz bu belgeleri belçikadaki türk konsolosluklarındanda alabilirler. şunu belirtmek isterimki iksden randevu almadan hangi belgeleri istediklerini tam anlamıyla bilemezsiniz bu sebeple randevunuzu alın evrakların gelip gelmemesine göre randevunuzu erteleyebilirsiniz bunu problem etmiyorlar bende 2 kez ertelemiştim randevumu. ikinizede allah kolaylıklar versin arkadaşlar, bekleyen ve başvuracak tüm arkadaşların vizelerini çabucak almaları dileğiyle...
Atabilgin biz nüfus müdürlüğüne gittiğimizde sadece formül B yi aldık. Eşim onu götürdü ve işini halletti, oradaki belediyeden gerekli evrakları aldı. Benim eşim Belçikalı, belki o yüzden başka evrak istemediler. Belçika vatandaşı olan Türk asıllılardan farklı evraklar isteniyor mu, formül A'ya gerek var mı, bilemem ve de kimseyi yanıltmak istemem. Ama formül A yine de Belçika'ya geldiğimizde lazım olacak mı acaba? Benim de almam gerekir mi? Burada bazı forumlarda okuduğum kadarıyla oraya giderken yanımıza formül A ve formül B'yi götürmeliymişiz sanırım. Sen artık Belçika' dasın sanırım, bu konu hakkında bilgi verirsen sevinirim.
arkadaslar pasaportum geldi, iks'yi mi aramam gerekiyo basvuru için. birde e-pin gerekli sanırım ?
iv22 yazdı:
maş bordrosu istemeleri büyük bi olasılık mı sizce arkadaslar ?
belli olmuyo arkadasim kimden neyi isteyecekleri.ama gelire de baktiklari icin isteyebilirlerde.benim esimde basvuru yaptigimizda ailesi ile birlikte yasiyodu.onlar bizden istemedigi halde 3 aylik maas bordrosu vermistik sonradan isteyipte zaman kaybi olmasin diye.basvuru yaptigin zaman ordaki gorevli fazla evraklari geri veriyo gerek yok bunlar istenmedi diye ama bu maas kagidini aldi geri vermedi bana.ama bu isler sans isi.kimisinin cok kolay cikarken vizesi;kimisine yolmadik ot biraktirmiyolar.
iv22 yazdı:
arkadaslar pasaportum geldi, iks'yi mi aramam gerekiyo basvuru için. birde e-pin gerekli sanırım ?
eger esinin gonderdigi evraklar eline ulasmadiysa biraz bekle derim.sonra randevu tarihini deistirmek zorunda kalma.evraklar gelince hemen arar alirsin randevuyu.pin isi de kolay.iksnin soyledigi hesaba yatiriyosun parayi 2 is gunu icerisinde hesaba geciyo.onemli olan esinin gonderecegi evraklarin eline gecmesi.
Sevi yazdı:
Atabilgin biz nüfus müdürlüğüne gittiğimizde sadece formül B yi aldık. Eşim onu götürdü ve işini halletti, oradaki belediyeden gerekli evrakları aldı. Benim eşim Belçikalı, belki o yüzden başka evrak istemediler. Belçika vatandaşı olan Türk asıllılardan farklı evraklar isteniyor mu, formül A'ya gerek var mı, bilemem ve de kimseyi yanıltmak istemem. Ama formül A yine de Belçika'ya geldiğimizde lazım olacak mı acaba? Benim de almam gerekir mi? Burada bazı forumlarda okuduğum kadarıyla oraya giderken yanımıza formül A ve formül B'yi götürmeliymişiz sanırım. Sen artık Belçika' dasın sanırım, bu konu hakkında bilgi verirsen sevinirim.
arkadasim zaten basvuru yapmak icin iks formul a isteyecek senden.bu kagitlari almak cok zor deil.alin yaninizda bulunsun.pasaportu gonderdiklerinde bana vizem ciktigi zaman formul b yi de geri yollamislardi pasaportla birlikte.belcikaya giris yaparken yanimizda bulunmasi icin.ama oturum icin basvuru yaparken belediyeye formul b nin yaninda formul a da istediler benden.her ihtimale karsi gelmeden yeni tarihli birer formul a ve b bulunsun yaninizda.
inşallah bizden istemezler maaş bordrosu çümkü eşin çalısmıyo. Ara vermişti, bu sene tekrar üniversiteye kayıt olucak bu sene. Öğrenci olması bişeyi değistirir mi sizce?
iv22 yazdı:
inşallah bizden istemezler maaş bordrosu çümkü eşin çalısmıyo. Ara vermişti, bu sene tekrar üniversiteye kayıt olucak bu sene. Öğrenci olması bişeyi değistirir mi sizce?
bununla ilgili hicbir fikrim yok.insallah problem cikmaz.
bişey daha sorucam. iks'yi arayıp hangi evraklar gerektiği hakkında bilgi aldıktan sonra nereye teslim ediyorum o evrakları. posta ile ankaraya mı yolluyorum yoksa kendim mi götürüyorum nasıl oluyo.
sicil kağıdı için ankaraya mı gitmem gerekiyo ?
Birde vize kaç tl ye maal oluyo bilen varsa çok iyi olur ..
zeyna yazdı:
eger esinin gonderdigi evraklar eline ulasmadiysa biraz bekle derim.sonra randevu tarihini deistirmek zorunda kalma.evraklar gelince hemen arar alirsin randevuyu.pin isi de kolay.iksnin soyledigi hesaba yatiriyosun parayi 2 is gunu icerisinde hesaba geciyo.onemli olan esinin gonderecegi evraklarin eline gecmesi.
eşim formül A ve b ile basvuru yapıcak dimi belediyeye ?
zeyna yazdı:
zeyna dediğin olay başıma geldi. Eşimin gönderdiği evrakları almadan randevu almış oldum, eşim 28 haziranda evrakları gönderdi, ben 30 haziranda İKSyi arayarak 13 temmuz için randevu aldım ama evraklar ulaşmadığı için randevuyu erteletmek zorunda kaldım. Bana "23 temmuz için gün verebiliyoruz, ister misiniz o tarihi?" dediler, tabii ki kabul ettim. Şu sıralarda bir yoğunluk olduğu da bir gerçek.
iv22, bildiğim kadarıyla evrakları İKS'ye teslim etmen gerekiyor. Çünkü İKS bu konuda yetkili şirket, evraklar İKsye gelir ve oradan da konsolosluğa gider. Ben İstanbul'da oturuyorum ve İstanbul İKS'ye gideceğim. İKsyi aradığımda benden iyi hal kağıdı istemediler. İkinci kez aradığımda benden iyi hal kağıdı istemediklerini, yine de almamın gerekip gerekmediğini sordum. Gerekmiyor dediler. Tabi bu konuda eşin Belçika veya AB vatandaşı mı bilmek gerekli. Çünkü iyi hal kağıdını, eşi Belçika veya Ab vatandaşı olmayanlardan istiyorlar. İyi hal kağıdı da sadece Ankara'dan veriliyor. Sitede okuduklarıma göre bir gün içinde alıyorsun. Yani normal adliyeler iyi hal kağıdı veremez. Vize ücretine gelince; bu da yine eşinin Belçika vatandaşı olup olmamasıyla ilgili. Önce bunu belirtmen gerekiyor.
iv22 yazdı:
arkadaşlar bu konu çok dağıldı bence...
gelir belgesi : bu belgeyi eşi belçika vatandaşı olanlardan istemiyorlar fakat isteselerde problem yok eşinizin annesinin yada babasının gelirini gösterirsiniz ( ben öyle yaptım ve vizemi aldım)
formül a ve b: bu iki kağıdıda alıp iks ye teslim etmeniz gerekiyor vize için. bu kağıdı bulunduğunuz yerin nüfus müdürlüğünden çok kolay bir şekilde dilekçeyle alabilirsiniz gözünüzde büyütmeyin cidden 10-15 dakika sürer. ayrıca belçikaya girişte sizden formul a ve b kağıtlarını göstermenizi isteyebilirler bunun için yanınızda bulundurun. birde bu kağıtlar uluslararası geçerliliği olan belgelerdir ve çok dillidir tercüme istemez.
adli sicil kağıdını ankaradan kendinizde alabilirsiniz yada birine vekalet verirsiniz onada aldırabilirsiniz diye hatırlıyorum. detaylı bilgiyi ve dilekçe örneğini http://www.adlisicil.adalet.gov.tr/nasil.html bu linkten bulabilirsiniz.
vize maliyeti : bu konuda eşinizin belçika vatandaşı olup olmamasına göre değişiyor çünkü istenen evraklar değişiyor (sağlık raporu 380-500tl), eşi belçika vatandaşı olanlar daha az vize ücreti ödüyorlardı.
Arkadaşlar öncelikle iks yi arayıp başvurunuzu yapınki sizden istenen belgeleri tam olarak öğrenip ona göre belgeleri hazırlamak için uğraşın çünkü herkesten aynı belgeleri istemiyorlar bu da tavsiyemdir.
Sevi yazdı:
iv22, bildiğim kadarıyla evrakları İKS'ye teslim etmen gerekiyor. Çünkü İKS bu konuda yetkili şirket, evraklar İKsye gelir ve oradan da konsolosluğa gider. Ben İstanbul'da oturuyorum ve İstanbul İKS'ye gideceğim. İKsyi aradığımda benden iyi hal kağıdı istemediler. İkinci kez aradığımda benden iyi hal kağıdı istemediklerini, yine de almamın gerekip gerekmediğini sordum. Gerekmiyor dediler. Tabi bu konuda eşin Belçika veya AB vatandaşı mı bilmek gerekli. Çünkü iyi hal kağıdını, eşi Belçika veya Ab vatandaşı olmayanlardan istiyorlar. İyi hal kağıdı da sadece Ankara'dan veriliyor. Sitede okuduklarıma göre bir gün içinde alıyorsun. Yani normal adliyeler iyi hal kağıdı veremez. Vize ücretine gelince; bu da yine eşinin Belçika vatandaşı olup olmamasıyla ilgili. Önce bunu belirtmen gerekiyor.
eşim belçika vatandası evet.. Bu arada sağol verdiğin bilgiler için Birde ben izmirde yasıyorum Ankaradaki iks gitmem sart değil sanırım istanbulada gidebilirim
Atabilgin senin eşin Belçika vatandaşı mıydı?
iv22, İKSnin sitesinden bir alıntıyla cevap vereceğim:
Vize Başvuru Merkezleri ve Elçiliklerin Yetki Alanları
Ankara Vize Başvuru Merkezi : İstanbul, Trakya, Çanakkale bölgesi dışında Türkiye'de ikamet eden, Belçika veya Lüksemburg’a gitmek isteyen başvuru sahipleri ve oturum vizesi talep eden Türkmenistan ve Gürcistan vatandaşlarının başvuruları kabul edilmektedir.
İstanbul'daki Vize Başvuru Merkezi : İstanbul, Trakya, Çanakkale bölgesinde ikamet eden, Belçika veya Lüksemburg’a gitmek isteyen başvuru sahipleri ve oturum vizesi talep eden Azerbaycan vatandaşlarının başvuruları kabul edilmektedir.
Yukarıdaki linkte vize ücretlerini bulabilirsiniz. Buna göre eş Belçika veya AB vatandaşı ise (aile birleşimi art 40) aile birleşim vizesi ücretsizdir. Eş Belçika veya AB vatandaşı değilse (aile birleşimi art 10) vize ücreti 180 eurodur.
ücretsiz degil yanlıs okumussun 180 eger eş belçika vatandası ise
Aile birleşimi art 40
eğer Belçika’da ikamet eden eş Belçika veya A.B. vatandaşı ise
180
Bence sen yanlış okumuşsun iv22. Ben İKSyi aradığımda bunu teyit ettirdim zaten. Aslında yanlış okumakta haklısın çünkü yazı biraz kaymış gibi görünüyor. İstersen emin olmak için konsolosluğu ara. O sayfada ücretleri okurken dikkat etmek lazım, alt alta sırayı takip et, ne demek istediğimi anlayacaksın arkadaşım ;)
ücretsiz olması çok iyi..
bu arada sen ne kadar bekletin sevi vizenin cıkması icin? eşin AB vatandası mı
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol