Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

aile birleşim vizesi

Yorum için giriş yap 151 mesaj · 39.074 görüntülenme
Rica ediyorum daha anlayisli olalim .Aksi halde baslik kilitlenecek ,biz olmasak dahi gelecekteki arkadaslar bir bilgiden mahrum kalacak .

Lutfen burada ne icin bulundugumuzu unutmadan birbirimize destek olalim .

Selam ,
arkadaslar vize basvuru formunu türkce olarak mı indirmemiz gerekiyo iksnin sitesinden veya fransızca mı?
arkadaşlar yaptığım yorumu yanlış anladığınızı düşünüyorum ama istemeden de olsa yanlış anlama sebebiylede olsa kırdıysam özür dilerim sizlerden... ben vizemi alalı yaklaşık 2 ay olmasına rağmen bu foruma hergün defalarca bakıyorum yardımcı olabileceğim birşey varsa yazıyorum ve burada bu forumu canlı tutmak için uğraşıyoruz. lütfen alınganlık yapmayın biz bir aileyiz....
iv22 yazdı:
arkadaslar vize basvuru formunu türkce olarak mı indirmemiz gerekiyo iksnin sitesinden veya fransızca mı?

vize başvuru formunu flamanca, fransızca veya ingilizce olarak doldurabilirsiniz. belçika konsolosluğu türkçe başvuru kabul etmiyor malesef...
atabilgin yazdı:

vize başvuru formunu flamanca, fransızca veya ingilizce olarak doldurabilirsiniz. belçika konsolosluğu türkçe başvuru kabul etmiyor malesef...

Yok o baska birsey soruyor Atabilgin , basvuru formu Turkce olsa olur mu diyor .

Formda Turkce kabul edilmiyor biliyorum ben .
nevilen yazdı:

Yok o baska birsey soruyor Atabilgin , basvuru formu Turkce olsa olur mu diyor .

Formda Turkce kabul edilmiyor biliyorum ben .
iks nin sayfasında türkçe form yoktu yakınlarda eklemişler heralde...bence formlardan birini form dilinde dolduracaksınız türkçe form sadece yardımcı olarak verilmiş diye düşünüyorum...
sağolun.
arkadaslar formda seyahat gün sayısı diye bi soru var ne yazmamız gerekiyo
Ingilizce dolduruyorsan ; ALWAYS

Flamence dolduruyorsan ; ALTIJD

Yani, Surekli . Aile birlesiminde gun sayisi yazmiyoruz .

Not/ Bu tur imla yada kucuk yazim hatalari olursa IKS de giristeki bayan duzeltiyor, ondanda gecersek

Dosyayi kabul eden gorevli daksil ile dahi duzeltip, olmasi gereken kurallara gore duzenliyor .

Bu konularda sikinti yapmayin .

Asil sikinti bekleme asamasindan .

Selam ,
iv22 İKS'den randevu aldın mı?
evet aldım randevu
bu arada fransızca doldurucam formu
http://www.iks.com.tr/be/site/file/bforms2/Visumaanvraagformulier%20FR.pdf form bu dimi arkadaslar
Evet form o. Ne zaman gideceksin evrak teslime?
30 temmuzda inşallah. ama durum göre erteletebilirim randevuyu, hersey belçikadan gelecek olan evraklara bağlı..
Je soussigné……………………………..………..…………..…. de nationalité turque

Aşağıda imzası bulunan ben ………………..………………………… T.C. vatandaşı

né(e) le  ..….………….……… à ………..……….………

doğum tarihi ..….………….……… doğum yeri .....….………….………

détenteur du passeport n°. .………….…………. délivré à ..….………….………

Pasaport numaralı .….………….……… verildiği yer ..….………….………

le ……………….……… et valable jusqu’au ……………….………

verildiği tarih ..….………….……… ve geçerli olduğu tarih ..….………….………

avoir connaissance de l’obligation d’être en possession d’une assurance-maladie en voyage pour les séjours ultérieurs dans l’espace Schengen.

Schengen alanında gerçekleşecek ileri tarihlerdeki seyahatler için bir seyahat sağlık sigortasına sahip olmak zorunda olduğum bilgisine sahibim.

arkadaslar bunu da doldurmam gerekiyo mu, iksnin sitesinde formlara tıklayınca bunu buldum

Belçika büyükelçiliği Ankara

Date et signature

Tarih ve Imza
iv22 yazdı:
Je soussigné……………………………..………..…………..…. de nationalité turque

Aşağıda imzası bulunan ben ………………..………………………… T.C. vatandaşı

né(e) le  ..….………….……… à ………..……….………

doğum tarihi ..….………….……… doğum yeri .....….………….………

détenteur du passeport n°. .………….…………. délivré à ..….………….………

Pasaport numaralı .….………….……… verildiği yer ..….………….………

le ……………….……… et valable jusqu’au ……………….………

verildiği tarih ..….………….……… ve geçerli olduğu tarih ..….………….………

avoir connaissance de l’obligation d’être en possession d’une assurance-maladie en voyage pour les séjours ultérieurs dans l’espace Schengen.

Schengen alanında gerçekleşecek ileri tarihlerdeki seyahatler için bir seyahat sağlık sigortasına sahip olmak zorunda olduğum bilgisine sahibim.

arkadaslar bunu da doldurmam gerekiyo mu, iksnin sitesinde formlara tıklayınca bunu buldum

Belçika büyükelçiliği Ankara

Date et signature

Tarih ve Imza

ben bu dilekçeyi doldurup vermiştim buna gerek yok istemiyoruz deyip geri vermişlerdi...
arkadaslar,

formdaki 12., 23., 28., 29., 30. sorulara takıldım yardım edebilir misin nasıl cevaplamam gerektiği hakkında
Arkadaşlar bugün eşimin gönderdiği kağıtları nihayet aldım. Bu eşimin ikinci evrak gönderisi oldu. Normal posta ile gelen evraklarım hala elime ulaşmadı. Evrakları eşim bu defa UPS ile cuma günü gönderdi ve bugün elime geçti. Aslında cumartesi günü kurye saat 18:00de eve gelmiş ama ben o saatte evde değildim. Az önce tekrar gelip paketi teslim ettiler.

Sevincimi sizlerle de paylaşmak istedim, çünkü bu evrakların yetişememesi yüzünden İKS ile 13 temmuzdaki randevumu erteletmek zorunda kalmıştım. 23 temmuzda yani bu cuma günü İKS evrak teslim randevum var. Umarım hepimiz için her şey yolunda gider. Umarım iv22 de Belçika'dan gelecek evraklarını bir an önce alır ve randevusunu erteletmek zorunda kalmaz.
sevi senden saglık raporu ıyı hal kagdı falan ıstemedelermı
ıstedılerse ıkı gun oncesınden gıdıp ankarada veya ıstanbulda onları yaptırman gerekıyo.cunku anca bıtıyo.
iv22 yazdı:
arkadaslar,

formdaki 12., 23., 28., 29., 30. sorulara takıldım yardım edebilir misin nasıl cevaplamam gerektiği hakkında

12.kısım için passeport special /hususi pasaport (normal vatandaş olarak pasaport aldıysanız)

23. kısım için 22. soruya belçika yazdıysanız bu kısmada belçika yazabilirsiniz yada boş geçebilirsiniz

28. kısım boş bırakıyoruz çünkü asıl gideceğiniz ülke belçika ve bunun için vize başvurusu yapıyorsunuz

29. kısım buraya (eşin belçika vatandaşı olduğu için vizenizin çabuk çıkacağını düşünerekten 2-3 hafta sonrasına bir tarih yazabilirsiniz yada gitmeyi planladığınız bir tarihi yazabilirsiniz.

30. kısım buraya birşey yazmanıza gerek yok çünkü uzun süreli kalış için vize talebinde bulunuyorsunuz.

kolay gelsin...
Sudeciğim uyarın için teşekkürler ama benden iyi hal kağıdı da sağlık raporu da istemediler. Eşim Belçika vatandaşı bir Flaman. İKSyi randevu ertelemek için aradığımda iyi hal kağıdını isteyip istemediklerini sordum, istemiyoruz dediler. Eşi Belçika vatandaşı olanlardan iyi hal kağıdı ve sağlık raporu isteniyor mu ki?
benim eşim belçika vatandası benden iyi hl kagıdı istediler
arkadaslar esi ab vatandasi olanlardan da adli sicil genel mudurlugunden iyi hal kagidi isteniyodu.belki yeni bi kanun cikmistir.o nedenle istenmiyodur.benim esim ab vatandasi ve bu evragi vermistim.

bu arada bikacgundur bakamiyorum.sanirim bi yanlis anlasilma olmus.ama nevilen nasil savunmussun atabilgini.dunur olcaksiniz diye dimi :) benim bebisim alirsa tosuncuklarinin elinden gorursun sen( bu arada bizimkide erkek olcakmis nevilen e duyurulur)...saka saka :)

arkadaslar suan bayagi bi stres yaptiginiz icin atabilgin arkadasimizi yanlis anlamissiniz.suan ki psikolojinizi cok iyi anlayabiliyorum.tepki vermekte haklisiniz o nedenle.bende olsam suan sizin yerinizde kizardim belkide.atabilgin sizin suanki stresinizi cok iyi anladigi icin o sekilde bi yorumda bulunarak sizi birazda olsa daha az stres yapmaya yonlendirmek istemis aslinda.bizde o zor gunlerden gectik.simdi keske hic stres yapmasaymisim diyorum.uzulmeyin eninde sonunda vercekler o vizeyi sizlere de.buraya gelince de sorunlar bitmiyo inanin.hatta asil stres burda basliyo.gozunuzu korkutmak icin yazmiyorum bunlari.insallah hicbiriniz yasamazsiniz benim yasadiklarimi ama gercekten cok zor.suan keske vize stresi yasiyo olsaydim diyorum.biryandan hamilelik biryandan ozlem ustune ustluk buranin stresi dusunun artik.burda hersey acik acik yazilmiyo malesef.yoksa yazacak neler var.ama allahima binlerce sukur ki esimden yana bi problemim yok.tek tutunacak dalim bu.herkes icin yeni bi yasam kimsesizlik zor ama bayanlar icin kat be kat daha zor.allah hepimizin yardimcisi olsun...
zeyna kendi adıma söyleyecek olursam inan ki vize konusunda o kadar stresli değilim. Benim takıldığım nokta "forumu canlı tutmak için" yazdığımız oldu. Böyle bir niyetimiz yok. Sadece öğrenmek ve bildiklerimizi paylaşmaktan başka bir şey düşünmüyorum. Atabilginin söylediklerinden tek takıldığım o sözüydü. Lütfen artık kimse de üstümüze gelmesin ve bizi haksız çıkarmasın. Burada önemli olan nokta, atabilginin üslubuydu.

O da özür diledi, özürünü kendi adıma kabul ettiğimi belirtmek için ben de teşekkür yolladım. Bu konuyu uzattığım için değil, cevap hakkım olduğu için yazdım. Bunu da belirtmek isterim.
Sevi yazdı:
zeyna kendi adıma söyleyecek olursam inan ki vize konusunda o kadar stresli değilim. Benim takıldığım nokta "forumu canlı tutmak için" yazdığımız oldu. Böyle bir niyetimiz yok. Sadece öğrenmek ve bildiklerimizi paylaşmaktan başka bir şey düşünmüyorum. Atabilginin söylediklerinden tek takıldığım o sözüydü. Lütfen artık kimse de üstümüze gelmesin ve bizi haksız çıkarmasın. Burada önemli olan nokta, atabilginin üslubuydu.

O da özür diledi, özürünü kendi adıma kabul ettiğimi belirtmek için ben de teşekkür yolladım. Bu konuyu uzattığım için değil, cevap hakkım olduğu için yazdım. Bunu da belirtmek isterim.

sizi haksiz cikarmiyorum arkadasim.evet anladim ne anlamda kizdiginizi.neyse olay tatliya baglandigina gore sorun yok.

bu arada evraklarinin gelmesine sevindim.digerlerini unut ama :) onlar gelmez sanmiyorum.23 temmuzdu galiba randevu.insallah yetistirirsin
zeyna başlığımız 'aile birleşimi' bilmiyorum farkında mısın.. Konu dışına çıkılmasın lütfen. Bu arada, kimim ne söylediği açık zaten, herkes kendini gayet iyi ifade edebiliyo baskasının adına açıklama yapma gereği duymamalısın.
Evet zeyna, randevu 23 temmuzda. Evrakları yetiştirememe gibi bir durumum yok, eşimin gönderdikleriyle birlikte bugün hepsini tamamlamış oldum. İyi dileklerin için teşekkürler. Ben de öbür kağıtlardan ümidimi çoktan kestim zaten ;-) ama yine de postanedeki posta kutuma bakacağım. iv 22, sana da 30 temmuz için başarılar diliyorum. Eşin evrakları hazırlamaya başladı mı?
Ben büyük ihtimalle erteleticem randevuyu, telefonda sorduklarında ağustos için randevu istedim ama ağustos konteyjanı daha açılmadı dediler. Bende şimdilik 30 temmuz olsun dedim çünkü eşim henüz gitmedi Belçikaya.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol