inşallah bizden istemezler maaş bordrosu çümkü eşin çalısmıyo. Ara vermişti, bu sene tekrar üniversiteye kayıt olucak bu sene. Öğrenci olması bişeyi değistirir mi sizce?
arkadaşlar bu konu çok dağıldı bence...
gelir belgesi : bu belgeyi eşi belçika vatandaşı olanlardan istemiyorlar fakat isteselerde problem yok eşinizin annesinin yada babasının gelirini gösterirsiniz ( ben öyle yaptım ve vizemi aldım)
formül a ve b: bu iki kağıdıda alıp iks ye teslim etmeniz gerekiyor vize için. bu kağıdı bulunduğunuz yerin nüfus müdürlüğünden çok kolay bir şekilde dilekçeyle alabilirsiniz gözünüzde büyütmeyin cidden 10-15 dakika sürer. ayrıca belçikaya girişte sizden formul a ve b kağıtlarını göstermenizi isteyebilirler bunun için yanınızda bulundurun. birde bu kağıtlar uluslararası geçerliliği olan belgelerdir ve çok dillidir tercüme istemez.
adli sicil kağıdını ankaradan kendinizde alabilirsiniz yada birine vekalet verirsiniz onada aldırabilirsiniz diye hatırlıyorum. detaylı bilgiyi ve dilekçe örneğini http://www.adlisicil.adalet.gov.tr/nasil.html bu linkten bulabilirsiniz.
vize maliyeti : bu konuda eşinizin belçika vatandaşı olup olmamasına göre değişiyor çünkü istenen evraklar değişiyor (sağlık raporu 380-500tl), eşi belçika vatandaşı olanlar daha az vize ücreti ödüyorlardı.
Arkadaşlar öncelikle iks yi arayıp başvurunuzu yapınki sizden istenen belgeleri tam olarak öğrenip ona göre belgeleri hazırlamak için uğraşın çünkü herkesten aynı belgeleri istemiyorlar bu da tavsiyemdir.
atabilgin cok guzel aciklamissin yanliz yazina bi duzeltme yapmak istiyorum.esi ab vatandasi olanlar vize ucreti odemiyo.bunu iks yi arayip ogrenebilirsiniz.ben oyle yapmistim cunku.kanunda bi deisiklik olmadiysa ucretsiz.arayip sorun basvuruya gelirken yanimda ne kadar parayla gelmem gerekiyo diye.yardimci oluyolar.
gelirini gösterdiğimiz kişinin illa calısıyo olması mı gerekiyo, eğer kişi işsizlik maaşı alıyosa sorun olur mu
Sevi yazdı:
arkadaslar pasaportum geldi, iks'yi mi aramam gerekiyo basvuru için. birde e-pin gerekli sanırım ?
eger esinin gonderdigi evraklar eline ulasmadiysa biraz bekle derim.sonra randevu tarihini deistirmek zorunda kalma.evraklar gelince hemen arar alirsin randevuyu.pin isi de kolay.iksnin soyledigi hesaba yatiriyosun parayi 2 is gunu icerisinde hesaba geciyo.onemli olan esinin gonderecegi evraklarin eline gecmesi.
zeyna dediğin olay başıma geldi. Eşimin gönderdiği evrakları almadan randevu almış oldum, eşim 28 haziranda evrakları gönderdi, ben 30 haziranda İKSyi arayarak 13 temmuz için randevu aldım ama evraklar ulaşmadığı için randevuyu erteletmek zorunda kaldım. Bana "23 temmuz için gün verebiliyoruz, ister misiniz o tarihi?" dediler, tabii ki kabul ettim. Şu sıralarda bir yoğunluk olduğu da bir gerçek.
bende yasadim o evrak bunalimini.gecen yaz agustosta evlendim.esim doner donmez evraklari postaladi agustosun sonunda yani.1aydan fazla evrak bekledim.tabi bu arada bende erteledim randevuyu.sonra esim tekrar gonderdi de artik iyice evraklardan umidi kestikten sonra 12 ekimde ancak yapabildim basvuruyu.vizem 12 ocakta elime geldi.28 subatta geldim belcikaya.ve o evraklar hala ortada yok :)
:))) Ben posta kutuma gidip yarın bir bakayım. Bugün evraklar gönderileli 17 gün oldu. Ne oluyor bunlara, buhar olup uçuyorlar mı anlamadım. Eşim bu sefer UPS ile gönderecek; yarın gönderiyor. 1 günde gelirmiş diyor ama, bakalım.
Sevi yazdı:
:))) Ben posta kutuma gidip yarın bir bakayım. Bugün evraklar gönderileli 17 gün oldu. Ne oluyor bunlara, buhar olup uçuyorlar mı anlamadım. Eşim bu sefer UPS ile gönderecek; yarın gönderiyor. 1 günde gelirmiş diyor ama, bakalım.
iyi Allahtan benim gibi 1.5 ay beklemedin bosu bosuna.ama sanirim bu posta iside sans isi.forumda ali diye bi arkadasin esi normal postayla yolluyodu 4 euro gibi ucrete 3 gun surmeden geliyodu evraklar.benim esim 70 euro gibi ucretle acele posta yaptigi halde elime 1 haftada ulasmisti.gulermisin aglarmisin :)
Valla bu duruma ağlarız herhalde :-) Ben eşime buradan kargoyla PTTden birşeyler gönderdim, 2 gün dolmadan eşim aldı. Bu konuda Türkiye daha mı hızlı nedir ? ;-)
Bu yüzden ben de senin gibi düşünüyorum; yani tamam, arkadaşlar İKSden randevu alsınlar ama öncelikle evrakları bir yola çıksın. Gerçi atabilgin de diyor ki, randevuyu alın, evrakları böylece öğrenirsiniz ve eğer evraklar yetişmezse randevuyu erteletebilirsiniz. Ama şu sıralarda randevuyu ertelediklerinde 10-15 günden aşağı olmuyor. Yine de arkadaşların kendi tercihleri.
Sevi yazdı:
Valla bu duruma ağlarız herhalde :-) Ben eşime buradan kargoyla PTTden birşeyler gönderdim, 2 gün dolmadan eşim aldı. Bu konuda Türkiye daha mı hızlı nedir ? ;-)
Bu yüzden ben de senin gibi düşünüyorum; yani tamam, arkadaşlar İKSden randevu alsınlar ama öncelikle evrakları bir yola çıksın. Gerçi atabilgin de diyor ki, randevuyu alın, evrakları böylece öğrenirsiniz ve eğer evraklar yetişmezse randevuyu erteletebilirsiniz. Ama şu sıralarda randevuyu ertelediklerinde 10-15 günden aşağı olmuyor. Yine de arkadaşların kendi tercihleri.
bendede aynisi oldu.benim evraklarimda 2 gunde ulasti belcikaya.ne kadar benzerlik var ya seninle.insallah seninkide benim kadar cabuk cikar.(daha da cabuk cikabilir tabi)benim 3 ay surdu ama nerdeyse 1 ayi tatillere denk geldi.noel vs.bu arada illa randevu icin aramak gerekmiyoki.ben oyle yaptim.aradim esim evraklari gonderdi ama henuz elime ulasmadi.ben o vakte kadar kendiminkileri hazirlamak istiyorum dedim ve soylediler hangi evraklarin gerektigini.sorun olmuyo
arkadaslar eşim belediyeye gidip basvuru yapınca ne kadar sürüyo ordaki işlemler bilen var mı acaba
birde sahsen belçikada sahsen yapılmak zorunda mı basvuru birine vekalet verse olmaz mı
iv22 yazdı:
arkadaslar eşim belediyeye gidip basvuru yapınca ne kadar sürüyo ordaki işlemler bilen var mı acaba
benim esim 1 saat gibi kisa surede almisti evraklari.ama altini cizerek soyluyorum belediyeden belediyeye deisiyo
hangi belediyeden aldı eşin hangi şehir
Ben de mesaj yazdım ama her nedense düşmedi, bu yüzden tekrar yazıyorum. zeynanın da dediği gibi belediyesine göre değişir. Senin eşin nerede oturuyor iv22?
Benim eşim Antwerpen'de. 17 haziranda evraklar için belediyeye gitti, bu arada evliliğimizi de orada kaydettirdi; orada da evli gözükmemiz için. Ona "biz ararız, araştırma yapmalıyız" demişler. 21 haziranda da aramışlar ve eşime evrakları alabileceğini söylemişler.
liege'de benim eşim
gelirini gösterdiğimiz kişinin illa calısıyo olması mı gerekiyo, eğer kişi işsizlik maaşı alıyosa sorun olur mu
arkadaslar İKSden randevu mu almam gerekiyo hangi evrakları hazırlamam gerektıgını bana söylemeleri icin ?
belçikadan basvuru yapmak icin formül A ve b yeterli dimi arkadaslar ?
Esin Belcika vatandasi degil ise Calismasi sart .
Vatandasi ise degil .
Evrak listeni IKS den ogreneceksin .45 liraya Pin alip Iks ile goruseceksin .
Kolay gelsin .
arkadaslar İKSyi aradıgımda benden iyi hal kağıdı istediler. eşim AB vatandası oldugu icin iyi hal kagıdı istemiyolar diye biliyodum. aranızdan aynı durumla karsılasan oldu mu ?
isteniyor iyi hal kagidi diye biliyorm bende
Barıs sen ne kadar bekledin vizenin cıkması için ? eşin AB vatandası mı ? maaş bordrosu istediler mi?
iv22 kafani teferruatlara cok yorma. Iks yi ara evrak listeni ogren, bir sorun olunca buradan sorarsin.
teferruat dedigin seyler yüzünden aylarca bekliyo insanlar vize için.. Teferruat diyip geçme bence :)
iv22, benden iyi hal kağıdı istemediler. Hatta sordum, iyi hal kağıdını söylemediniz, gerekmiyor mu diye. Gerekmiyor dediler. Ama senden istedilerse alman gerekir tabi. Ne istedilerse yap, sonra evrak eksiğiyle zaman kaybetmekten iyidir arkadaşım.
nevilencim sana katılmamak elde değil... arkadaşlar sizden istenmeyen belgeler için bu kadar uğraşmayın enerjinizi boşa harcamayın derim. forum canlansın diye yazıyorsanız o başka tabi :)))
atabilgin o nasıl bir söz öyle dalga geçer gibi?
burada insanlar vize alabilme telaşı içinde ve de haklı olarak endişeli. Sen vize alma sürecini çok mu rahat atlattın? şimdi vize almışsın, rahatsın ve bu yüzden mi böyle konuşuyorsun? Forumun canlanmasıyla ne ilgisi var Allah aşkına? Bizim derdimiz başka, anlamadın mı yoksa?
Sevi yazdı:
atabilgin o nasıl bir söz öyle dalga geçer gibi?
burada insanlar vize alabilme telaşı içinde ve de haklı olarak endişeli. Sen vize alma sürecini çok mu rahat atlattın? şimdi vize almışsın, rahatsın ve bu yüzden mi böyle konuşuyorsun? Forumun canlanmasıyla ne ilgisi var Allah aşkına? Bizim derdimiz başka, anlamadın mı yoksa?
arkadaşlar kötü birşey söylemedim kimseylede dalga geçmiyorum... bu süreç hiçkimse için rahat geçmiyor ve bende 6 ay uğraştım vermediğim belge etmediğim masraf kalmadı bunu belirteyim. benim vurgulamak istediğim şey şu; evraklar konusunda sizden istenmeyecek belgeler için boş yere telaşlanıyorsunuz sadece buna gerek olmadığını belirtmek istedim. allah yardımcınız olsun...
atabilgin yazdı:
forum canlansın diye yazıyorsanız o başka tabi :)))
Bu sözünün de kırıcı olduğunu kabul etmelisin.
atabilgin yazdı:
nevilencim sana katılmamak elde değil... arkadaşlar sizden istenmeyen belgeler için bu kadar uğraşmayın enerjinizi boşa harcamayın derim. forum canlansın diye yazıyorsanız o başka tabi :)))
evet tek isteğimiz forumun canlanması baska işimiz gücümüz yok çünkü bizim..
Sevgili iv22 , Sevi ;
Atabilgin kirici bir yorumda bulunmadi ve onun yorumu benim soyledigim 1 cumleyi temel aliyor.
Atabilgin ile ortak anafikrimizin ayrintili hali sudur ;
^^ Arkadaslar durumunuzu cok iyi anliyoruz cunku o yollardan bizde gectik ,( hatta ben katmerli katmerli gectim ve hala sorun yasiyorum) sizi rahatlatmak icin soyle soyleyebiliriz ki hic kendinizi sikmayin,stres yapmayin,gerekini gereken yerden ogrenin sorun olursa el birligi ile cozmeye calisiriz^^
Burada kimse kimsenin isini baltalamak yada dalga gecmek amaci ile bulunmuyor .
Amac bu olsaydi , Turkiyedeki 100 e yakin farkli Forumlarda konusuyor olurduk .
(Amaci bu olanlari Adminligini yaptigim ; Teolojik, Agnostik ve Felsefe forumlarimiza davet edebilirim.)
Atabilgin ne Vize asamasinda ne Vizesini aldiktan sonra boburlenme yada gevseme hareketi gostermedi.Bu uye hakkinda cok yanlis dusunuyorsunuz .
Dilerim yakisani yaparsiniz .
Selam , Tayfun .!
Ne demek yakışanı yapmak nevilen? Biz burada yakışıksız bir şey mi yaptık? Ayrıca tepkimiz sana değil, "forumu canlı tutma niyetinde olduğumuzu" düşünen arkadaşına. Niye üstüne alınıyorsun ki?
Arkadaşının "forumu canlı tutmak" hakkındaki yazdıklarını bir kere daha okumanı tavsiye ederim!
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol