Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Aile Birlesimi Evrak ( Konu Duzeltilmistir )

Yorum için giriş yap 746 mesaj · 79.730 görüntülenme
Arkadaşlar bende yeni evlendim eşim belçikada belçika vatantaşı gentte benim sorum burdaki tercuman belçikadan şu kağıtların gelmesini istedi

1)kartantini fotokopisi

2)Kendi adına aile toplum kağıdı

3)Tüm aile ait aile toplum kağıdı

4)Davetiye

Benim sorum eşim orada bu 4 evrağı kaç günde hazırlayıp bana gönderebilir bi fikri olan arkadaş varmı
Bir bilgisi olan yok sanırımm...
asicee yazdı:
Bir bilgisi olan yok sanırımm...

belcıkayı bilmem ama hollanda için ben bi dünya kagıdı yarım günde hazırladım buda 1 gün sürsün en fazla :mrgreen:

Posta ups ile gelirse en fazla 2 gün türkiyenin neresinde olursan ol.
10 gun icinde hazirlar cunku daveti istedikten sonra esinden bir takim evrak isteniyo ortalama 10 gun icinde yolar sana
Sanırım tr den giden belgeeleri belediyeye filan götürecek sonrada belediyeden bana gelen kağıtları filan alıcak bazı çevremdeki arkadaşlar 2 ay filan sürer dedi evrakları hazırlayıp bana göndermesi
yok ya o kadar sürmez sanmıyorum.bende yeni evliyim eşim hem belçika hem türk vatandaşı. eşim evrakları 3 günde halletti.ama gönderme konusunda hataya düştügü için 15 günü gecti hala ulaşmadı kagıtlar elime.pazartesi günü tekrar hazırlayıp göndercek ups ile.
asicee yazdı:
Arkadaşlar bende yeni evlendim eşim belçikada belçika vatantaşı gentte benim sorum burdaki tercuman belçikadan şu kağıtların gelmesini istedi

1)kartantini fotokopisi

2)Kendi adına aile toplum kağıdı

3)Tüm aile ait aile toplum kağıdı

4)Davetiye

Benim sorum eşim orada bu 4 evrağı kaç günde hazırlayıp bana gönderebilir bi fikri olan arkadaş varmı

ya birde bu kartantini nedir.bilmiyorumda cahilligimi mazur görünnn :)))
zeyna arkadaşım evrakları mesela direk kargo ile yollasa olmuyormu neden uzun sürdü anlayamadım benimde pek bilgim yok kartantini de oturum kağıdı herhalde öyle olması lazm
sanırım normal postayla gönderdi.tabi insan sinir oluyo bekleyince.daha basvuru yapmadan beklemeye basladık hayırlısı bakalım ne olcak.haftaya tekrar göndercek.forumda gördüm bazı ek evraklar isteniyomuş burdan okudum eşime söyledim sende hazırla diye.onlarla birlikte hepsini haftaya postalayacak tekrar.kargoyla oluyo tabi de anlamadım niye böyle oldu.aslında kargo demiş ayrıyetten para vermiş ama sonuca bak ben hala bekliyorum.
asicee arkadaşım sordum eşime.o evraklar normalde 2 saat içinde hazırlanıyomuş.ama belediye bazen 2 gün uzatabiliyomuş.senin gönderdigin evraklarla belediyeye gitmesi gerekiyomuş eşinin.çok uzun zaman alan yada çok ugrastırıcı deilmiş.ama bulunulan semtlere göre yada belediyeye göre deişiyosa bilemem.
slm zeyna kardeşim bu telaşını görünce benim ilk günlerim aklıma geldi canımın sıkıldığı sabrımın tükendiği anlarda oldu ama inş rabbim sabrın sonucunu veriyor Allah yardımcın olsun önünde daha randevu günü ve bekleme süreci var benim 3 ay sürdü evrakları verdikten sonra neyse kolaylıklar diliyorum ve bu forumdan çok yararlandım umarım sende aradığın herşeyi burda bulacaksın k.i.b tez zamanda alırsın sende vizeyi
evet ya birde bekleme süreci var.asıl canımı sıkan o ama herseyin hayırlısı.ne yapalım bekliycez artık.şu kagıtlar bi gelsinde.ama güzel telaşlar bunlar.evet bu forumdan bende bayagı bişey ögrendim.ögrenecegim daha çok sey var.ayrıca tesekkür ederim miral destek verdigin için..
sağol arkadaşım gelişmeleri buraya yazarım ben diğer arkadaşlar da faydalanır
yaz evet bende o yüzden özellikle buraya yazdım.öyle 2 ay falan sürmüyomuş.sanırım işi biraz ciddiye almıyolar heralde ondan tabi bu benim fikrim
Eşim bugun belediyeye gitti kendi adına aile toplum kağıdı ve davetiye içinn oradan benim pasaport fotokkopisi ile nufus cüzdanı fotokopısını istemişler vermemişler.... anlamadım gitti onları napacaklarsa
bizden böyle bişey istemediler.bunlar neye göre istiyolar bu belgeleri hiç anlamıyorum.
ya evlendiğini bildirmeye gitmiş benim nufus cuzdanı fotokopısı filan istemişler çok karışık ya herkesten ayrı bir şey
bence onlar ne istiyosa ona göre hareket emek.baksana senden istedikleri evrakların hiçbirini benden istemediler.ben sadece a ve b formül gönderdim.zaten ordan konuma göre gerekli evrakları istiyolarmış.acele posta ile gönder.ben öyle yaptım 3 gün bile sürmedi kagıtların oraya ulaşması
SLm unknown,

Nasilsin?Hersey yolundadir insallah.Kardes gecenki yazinda sunu yazmistin.

Dedigim gibi MOL un belediyesine yazildiginiz zaman hersey gelisir merak etmeyin.Hatta yazildiktan sonra orada dernekler var onlar aylik 11 euro karsiliginda sizin butun islerinizi hallediyor bilgi alabiliyorsunuz

bu dernekler nerede nasil bulabiliriz burayi.

Iyi gunler

Saygilarimla
Merhaba herCai ..

Cok sukur iyiyim iyi olmaya calisiyorum ne kadar is guc olmasada sikici geciyor biraz ama iyiyim cok sukur Rabbime..

Dernekler dedigim ACV diye bi dernek bu..

Oraya uye oluyorsun aylik makul fiyatlar karsiliginda ve istedigin her soruyu onlara yoneltiyorsun kisaca senin akil danismanin onlar..Aklina takilan herseyi onlara sorup cevabini aninda aliyorsun..

Mesela hollandada calismisligin varsa bu zamana kadar gecmis 1 sene icinde calismissan resmi olarak belcikaya geldiginde ACV dedigim sirkete git ben DOP hakki almak istiyorum de..

Direk sana aylik olarak evli oldugundan dolayi en az 13oo euro para versinler boyle bi yardimi dokunuyor bu acv nin :)

Ne yaptin peki gelip yerlesebildiniz mi belcikaya tam anlamiyla ?
zeyna eşim kağıtları almış evlendiğimizi bildirecekya ben belçikaya gidince bildirmesi gerekiyormuş öyle demişler aldıı kağıtlar da aile toplum kağıdı ile davetiye bide krtantini fotolopisi gönderecek bayramdan sonra başuuyu yaparım nasip olursa
çok sevindim inşallah çabuk gelir kagıtların benimki gibi olmaz.eşim 26 agustosta postaladı gelmedi bana.4 gün önce tekrar postaladı pazartesi günü yani bu kez kargoyla ondanda ses yok kafayı yememek içten deil ne bu ya.sanırım bayramdan sonra gelcek elime yani inşallah.
zeyna eşimde kağıları pazartesi yollayacak herhalde bi kağıt eksik demiştim ya pazartesi alıcak onu yolucak bi arkadaşım da yeni evlendi onun kağıtları geldi pazartesi günü konsolosluğa gittmişti bugun de mülakati vardı bakalım ne kadar da çıkacak vizesi birde bi söylenti var 6. aydan sonra yasa çıkmış ab vatandaşı olanların vizzesi hemen çıkıyormuş ayrıyetten belçikada 3 arkadaşım evlendi biri 2 haftada 2 si bir ayda çıktı vizeleri inş bizim de hemen hallolurr
inşallah ya nerden duydun ali.dogrumudur ki.bugün kargo şirketini aradım (eşim numara gönderdi gönderdigi kargonun numarasıymış.o numara olursa postanın nerde oldugunun takibi yapılabiliyomuş) 5 gün oldu gelmedi evraklar dedim numarayı verdim baktılar daha türkiyeye girişi olmamış.bayramdan sonra gelir dediler.bekliyorum hala bende bi gelişme yok gördügün gibi...olursa yazarım
kagıtlarım geldiiiiiiiiiii :) sabah kapı çaldı misafir zannettim önce malum bayram ziyaretleri.posta deyince şok oldum.2. kez gönderdigi kagıtlar geldi.artık ilk gönderdigi gelmesede olur :) asicee senden naber ne oldu eşin postalamıs mı
hayır bi evrak eksik kayın babam alıcak da ne zaman bilmiyorum bugun yarın alması lazım sonra hemen eşim aps ile gönderecek kaç gün içinde gelir bilmiyorum ama senin geldiğine de çok sevindim gelişmeleri aktarırsın bu arada ne zaman başvurmayı düşünüyorsun
bayram araya girdigi için 1 hafta sürdü son gönderilen kagıt.dikkat etsin mutlaka acele posta yapsın benim kadar beklemeyin.cuma günü büyükelçilige gidip basvuru formu alcam.ona göre randevu için arıycam.bizim birde boşanma belgesi mevzusu vardı biliyosun.ordan bilgi alcam gerekiyo derlerse avukat yoluyla mahlkemeden alcaz.en fazla 10 gün içinde randevu almış olurum inşallah.gelişmeleri yazarım
zeyna eşim bu sabah gönderdi kağıtları 3-4 gün içinde gelir dedi bakalım ne olacak hadi hayırlısı
böyle giderse sen benden önce alcaksın randevuyu :))) hadi bakalım inşallah postalamada hata olmamıştır
inş bii an önce elime geçer tek temennimiz hızlı değil normal posta ile göndermiş bakalım kaç gün sürecek hadi hayırlısı saten evraklar gelsin direk tercumanıma götürecem o gerekenleri yapsın randevuyu filan o alıcak

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol