Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Aile Birlesimi Evrak ( Konu Duzeltilmistir )

Yorum için giriş yap 746 mesaj · 79.736 görüntülenme
inş bii an önce elime geçer tek temennimiz hızlı değil normal posta ile göndermiş bakalım kaç gün sürecek hadi hayırlısı saten evraklar gelsin direk tercumanıma götürecem o gerekenleri yapsın randevuyu filan o alıcak
ya ali söyle eşine hemen yarın gidip o kagıtları tekrar çıkartıp acele posta yapsın yoksa 1 aydan önce hayatta gelmez sana.bak ben en güzel örnegim.eşimin normal postayla yolladıgı kagıtlar 26 agustosta postaya verildi ama hala ulaşmadı bana.3 gün sonra 1 ay olcak.brükseldede çok bekletiyolarmış.benim gibi boşu boşuna bekleme.2. gönderdigi acele posta 1 hafta sürdü o da bayram diye belki daha kısa sürede gelirdi keşke normal postayla yollamasaymış
valla zeyna ne diyim ki öyle yollamışlar başka bilgisi olan arkadaş varsa yazarsa sevinirim kafam karıştı iyice canım sıkılıyor bu işlere
yapacak bişey yok öyleyse asicee beklemekten baska.bugün gittim ben büyükelçilige basvuru formu almaya.belçika büyükelçiliginin önünde in cin top oynuyor bişey soracagın danısacagın bi allahın kulu yok.tesadüf eseri bi bayanla adamı içeri girerken gördüm baska bi kapıdan seslendim bayan kafayı cevirip girdi içeri.adam daha insaflıymış cvp verdi.300 m kadar ilerden biyerden gidip aldım formu.ama kapılar falan kapalı sadece bi görevli gelip ne istiyorsunuz deme zahmetinde bulundu.form deyince elime 2 tane tutusturup arkasına bakmadan gitti.güya bitakım sorular soracaktım nerdeee.formu aldıgıma dua ediyorum..
Zeyna arkadaşım bildiğin üzere eşim evrakları 23,09,2009 tarihinde normal posta ile göndermişti ve zarf dün sabah eve geldiğimde kapının önünde duruyordu yani 26,09,2009 tarhinde bana ulaştı yani 3 gün aps filan değil gent den eskişehire 6 küsür euro ya göndermiş her neyse bende dün dosya gelir gelmez tercumana götürdüm evrakları eşim bi evrağı eksik göndermiş kendi adına nufus kayıt örneği gibi bir şey var ya onu göndermemiş birde ankaradan sicil .... diye bir evrak alıncak ya apsolit falan olacakmış ona da ben gitmicem benim işlemleri verdiğim tercuman halledicek benim gitmeme gerek kalmıcak onun için de 60 tl alıyor ve pazartesi de randevuyu alıcak bakalım hangi güne alır en geç cuma gününe inş giderim kosolosluğa o eksik evrağı da kosolosluk illa getir derse hemen arkadan kargo ile gönderecez şimdilik benim yaptıklarım bu kadar .... birde bi arkadaşım vardı duyduğum kadarı ile belçika vatandaşı ile evleneni mulakata almamaları lazım ama onu almışlar tercumana sordum ne iş dedim onu niye mulakta aldı dedi ismi ne onun dedi ismini söyledim baktı bilgisayardan onun eşi ikinci evliliği bu ondan almışlar dedi ilk evliliklerde sorun çıkmıyormuş 3 gün ile 70 gün arasında vize çıkıyormuş haberlrini bekliyorum ZEYNA arkadaşım
hadi ya benim normal postayla yollanan kagıtlar hala gelmedi.özel bi şirket varmış eşim oraya 33 euro ödemiş öyle geldi hemen.çok enteresan ya anlamadım hiçbirşey.o gün bende bi tercümana gittim eşimin gönderdigi evrakları gösterdim tamam eksik yok dedi.sadece mahkeme kararı eksik işte.onuda eşimin babası atmamış dosyalamış kaç yıl geçtigi halde karar hala duruyomuş.o özel şirket postasıyla cuma günü postaladı onuda.bu hafta içi gelir.gerçi bende yarın arayıp randevu alcam.bakalım ne zamana vercekler.ya birde bankaya para yatırılıp pin numarası alıyosunya ben o parayı yatıralı 1 ay oldu nerdeyse.pasaportu çıkarttıgım zaman yatırmıştım.onun belli bi süresi yok dimi.tekrar yatırmak zorunda kalırmıyım acaba..... şimdilik bendende haberler böyle.
hayır o parayı bir daha yatırmassın sana bi pin numarası vermeleri lazım o numara ile randevu alacaksın randevuyu da hemen ertesi güne veya öbr güne verirler merak etme

birde alacakların yani konsolosluğa burdan senin alacağın belgeler

tüm aile toplum kağıdı

eşler için b formulu

erkek için a formulu senden de kadın için a formulu istenir bunları götüreceksin aklında olsun bide ankaradan dediğim scil bilmem ne belgesi bayanlara da aynı şeymi isteniyor bilmiyorum ama görüşürüz
bugün aradım konsoloslugu randevu için.30 eylüle verelim dediler 2 gün sonraya yani.istemedim ben.çünkü 1-2 evrak eksik onların geliş süresini hesaplayarak 15 ekim tarihini istedim o gün boşmuş tamam dediler.ya eşimin gönderdigi kagıtları tercümana gösterdim eksik yok demişti ama konsoloslugun istedigi kagıtlara göre eksik var.onuda eşim yarın postalıycak tekrar.birde şöyle bi durum var randevu tarihini deiştirebiliyomusuz.söyledim posta nedeniyle biraz gec tarihe almak istedim diye tlfondaki görevli sorun deil eksik kagıtlarınız erken gelirse ararsınız randevu tarihini öne alırız yada gecikme olursa bize 1-2 gün önceden haber verin daha sonraki bi tarihe atalım dediler.tlfondaki görevliler gercekten çok kibar ve rahatlıkla soru sorabiliyosunuz.ortalama 2 ay içinde cvp gelirmiş herhangi bi aksilik olursa süre biraz daha uzarmış.ayrıca önceden yatırdıgım pin numarası sorun olmadı.kabul ettiler.bak benden istedikleri belgeleri yazayım :

*müraacat şahsen yapılmak zorunda deil

*varsa eski pasaportlar sunulmalı

*2 adet vize basvuru formu

*pasaportun yazılı damgalı tüm sayfalarının 2 şer adet fotokopisi

*3 adet vesikalık resim arka fon beyaz 3x4 ebadında

*geçerli pasaport

*eşin ab vatandaşı olduguna dair kimlik fotokopisi( ab vatandası ise)

*evlilik cüzdanı veya dogum kayıt örnegi fotokopisi

*belçikadan eşe oturum kartı veya belçika kimlik kartı 2şer adet fotokopisi

*belçikadan eşe ait aile toplum kagıdı aslı ve 2 adet fotokopisi

*toplu nüfus kayıt örnegi aslı ve 2 adet fotokopisi artı tercümesi

*belçikadaki eş daha önce evlendiyse boşanma mahkeme kararı aslı ve 2 adet fotokopisi

*ankara adli sicil genel müdürlügünden yabancı dilde iyi hal kagıdı aslı ve 2 adet fotokopisi(adliyeden apostill )

bana bunları hazırlamam gerektigini söylediler.şimdilik böyle inşallah erken gelirde posta randevu tarihini daha erkene alırım
belçikadan eşe ait aile toplum kagıdı aslı

benim sadece bu eksik buda arkadan gelicek ben perşembe veya cuma günü konsolosluğa gidiyorum randevuyu tercuman hangü gün alırsa işde en geç cuma günü konsolosluktayım
tercüman halletmiycekmiydi sen neden gidiyorsun konsolosluga anlamadım.müraacat sahsen yapılmak zorunda deilmiş ali.tercümanda teslim edebilir senin evrakları.benimde aile toplum kagıdı ve kimlik fotokopisi eksik eşim bugün postaya vercek
Valla zeyna ben şahsen başvuru yapıcaz diye biliyorum yine de benim gitmem en iyisi birde benim günü ayın 7 sine almışlar o gün gidecem allahtan bir şey çıkmassa bide eşe ait aile toplum kağıdı varya bunu benim eşim de yanllış aldı aile toplum kağıdı aldı aslında sadece kendine ait olanı var onu alması gerekiyor neyse grşş
randevu almak için aradıgımda tlfondaki görevli basvuru sahsen yapılmak zorunda deil evraklarınızı bir baskasıda teslim edebilir demişti bana ama senin götürmen daha iyi olur tabiki.erken almışsın yetişir inşallah evrak
Zeyna az önce de dediğim gibi kağıdım geldi belçikadan postac diye bi yer oda oranın postanesi herhalde 28,09,2009 tarihinde verdi 02,10,2009 tarihinde geldi bu evrağı sende bekliyorsun kağıdı anlatıyım kısaca en başta sol koşede stad gent yazıyor altındada dienst burgerzaken sonra da eşimin ismi soyismi adresi filan işde kağıdı sordum tercumana doğruymuş inş bi an önce seninkide hallolur görüşmek üzere
ağlamak istiyorum :) ya senin eşin normal postayla gönderiyo benim eşim özel şirket kargosuyla birde bi ton para veriyo.ama seninki daha kısa sürede geliyo .neyse benim diger kagıtlar da bikaçgüne kadar gelir inşallah.tesekkür ederim ayrıca bilgi için...
benimde kagıdım geldi asicee arkadasım.mahkeme kararı yani.aile toplum kagıdını burdan alabiliyomusuz.ben eşimin adına aldım burdan onun göndermesine gerek kalmadı.bugün bütün gün bu işlerle ugrastım.eşimin adına formül a bile aldım burdan :) hiç sorun etmeden veriyolar hemen süper dimi.tercümana götürdüm evrakların tamam dedi.çarsamba günü teslim etcekler.tabi yüklü bi para ödedikten sonra.boşanma kararının tercümesi 12 sayfa yapıomuş.adamlar destan yazmış mübarek.eşim mahkeme kararının aslını belçikada tercüme ettirmiş ama sanırım burda tekrar tercüme edilip onaylatılacak.o çok para tutuyo yoksa tercüman 100 tl alırım dedi yanlızca.yarın pasaportumu götürcem tercümana.konsolosluguda arayıp randevu tarihini daha yakın bi tarihe cektircem dolu degilse eger.gerci 10 gün vardı ama 1 gün bile öne alınsa o bile fayda saglar.şimdilik bendeki gelişmeler böyle.sende ne var ne yok 2 gün kaldı varmı heyecan :)
valla arkadaşım heyacan vargibi de yok gibid vizein hemen verileceğini bilsem heyecan olurda şimdi nett bir şey yok korku var gibi acayip bi duygu:d bende yarın emirdağa gidiyorum ordan gece 4,30 da yola çıkacaz çarşamba sabahı ankaradayız inş bi sorun çıkmadan gider geliriz haberleri yazarım senin kağıdına da sevindim inş herşey yolunda gider
inşallah canım ya.inşallah seninde yolunda gider.haberlerini bekliyorum.
07,10,2009 yani bugun sabah 8,30 da iks ye evraklarımı teslim ettim gayet hoş karşılıyorlar (ankara) yanında ne kadar para götüreceksin dedi 1000 euro dedim eşin belçika vatandaşımı dedi evet dedim bu kadar eksik evrağın yok dediler kargo ücretini de verdim sonra işim bitti sıra beklemede benden şimdilik bu kadar
bende arayıp randevuyu 12 ekime çektim bugün.pazartesi günüde ben gidiyorum.inşallah eksik evrak çıkmaz.hayırlı olsun ali allah yardımcın olsun.en kısa zamanda çıkar insallah
Merhaba arkadaşlar Bende 15/10/2009 randevum var.(AİLE BİRLEŞİM VİZE BAŞVURUSU)

ama aklıma takılan bi nokta var..

Vize parası yatırmamız gerekiyormu Bankaya?

Bana gönderdikleri e-mail de maddeler halinde evrakları listelemişler ve bu listenin alt kısmında not olarak bazı bilgiler yazmışlar..

1. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda değil

2. [ ] Varsa eski pasaportlar sunulmalı...

3. [ ] 2 adet vize Başvuru formu

4. [ ] Pasaportun yazılı damgalı tüm sayfaların 2şer kopyası

5. [ ] 3 adet vesikalık resim

6. [ ] Geçerli pasaport

7. [ ] Eş veya Ebeveynin AB Vatandaşı olduğuna dair Kimlik fotokopisi.

8. [ ] Evlilik cüzdanı veya Doğum kayıt örneği fotokopisi

9. [ ] Ankara daki Adli Sicil Genel Müdürlüğünden, yabancı dilde Iyi Hal Kağıdı

aslı ve 2 fotokopisi

10. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi - Formül B

11. [ ] Belçikadan Eşe ait Oturum Kartı VEYA Belçika Kimlik kartı 2 fotokopisi

12. [ ] Belçikadan Aile Toplum kağıdı aslı ve 2 fotokopisi

13. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi + Tercüme

14. [ ] Ankara Vize Başvuru Merkezi adresi : Mahatma Gandhi Caddesi, No: 40 GOP

Ankara

15. [ ] Not : İşlem süresi ortalama 2 aydır. İstisna durumlarda uzayabilir.

Uyarı :

Lütfen randevu saatinizden 5 dakika önce vize bölümünün kapısında olunuz, sadece

başvuran kişinin kendisi içeri alınacağından, yanınızda refakatçı getirmeyin. Size

söylenen evrakları eksiksiz olarak yanınızda getiriniz.

Elçilik/Konsolosluk, başvurunuza istinaden ek evrak isteyebilir.

Vize başvurunuzu yaptıktan sonra başvuru durumunuzu internet üzerinden www.iks.com

adresine girerek takip edebilir, basvurunuzun ne aşamada olduğunu öğrenebilirsiniz.

Vize ücretlerini, banka komisyonu haricinde net olarak ilgili bankaya ödeme

yaptıktan sonra banka dekontunuzu başvuru esnasında yanınızda bulundurmanız

gerekmektedir. Evrak teslim merkezlerinde vize ücreti için ödemeler kabul

edilmeyecektir.
Müracaat esnasında, cep telefonunuzu kapalı konumda tutunuz ve yanınızda, büyük

çanta gibi eşyaları, emanet edilme imkanı bulunmadığından getirmeyiniz.

Randevunuzdan önce vize gişesine başvurmadan vize bölümü içerisindeki UPS

hizmetlerine başvurunuz ve pasaportunuzun iadesi ile ilgili tüm bilgileri oradan

edininiz. UPS hizmet bedeli 13 ile 18 YTL arasındadır.

UPS hizmetinden faydalanmak istemeyen başvuru sahipleri, randevu gününde yanlarında,

her bir pasaport için ayrı ayrı A4 büyüklüğünde boş zarf bulundurmaları gerekiyor.

ANKARA İÇİN : Kısa süreli kalışlarda, son 10 yılda AB, AEB, Schengen, USA ve Kanada

vizesi almamış olanlar veya ikamet amaçlı müracaatlarda; randevu gününüzde, size en

yakın tarihe, Elçilikte mülakat için randevu verilecektir.

İSTANBUL İÇİN : Kısa süreli kalışlarda, son 3 yılda Schengen veya Amerika vizesi

almamış olanlar veya ikamet amaçlı müracaatlarda; randevu gününüzde, size en yakın

tarihe konsolosluğa mülakat için randevu verilecektir.

Vize başvuru merkezi civarında, otopark imkanı olmadığından, araçla gelmemenizi

hatırlatmak istiyoruz.

RANDEVU ALIRKEN KONUŞTUGUM BAYAN BÖYLE BİR PARADAN BAHSETMEDİ. AMA GÖNDERDİKLERİ E-MAİLDE BANKA DEKONTU İSTENİYOR.TAM EMİN OLAMADIM BİLGİSİ OLAN VARSA CEVAPLARSA SEVİNİRİM..
Belçika için konuşuyorum eğer eş belçika vatandaşı ise vize ücreti ve sağlık raporuna gerek yoktur eş belçika vatandaşı olduğu için onlarda muaf kalınıyor başka soruların var ise yardımcı olmaya çalışırım saygılar
bende dün arayıp sordum istanbuldaki konsolosluga.asicee arkadasımızın söyledigi dogru es eger ab vatandaşı ise gerek yok ama illa emin olmak istiyosan arayıp sorabilirsin arkadasım.gayet kibar bi şekilde yardımcı oluyolar.
Evet eşim AB vatandaşı yani hem belçika hem türk vatandaşı..

Teşekkür ediyorum zeyna,asicee yardımlarınız için

Zeyna 12 ekimde randevun varmış allah yardımcın olsun..randevudan sonra bilgilendirme yaparsan sevinirim..
yaparım tabi ömer.aslında 15 indeydi benim randevu ama postadan kagıt erken gelince deiştirdim.kagıtlarım hazırladım işte.yarına son bi işlemim kaldı a ve b formül onları apostil ettircem.ya bi sorum olcak aslında.bu belgelerden 2 şer adet fotokopi istendi.apostil yaptırdıktan sonramı fotokopi çektircez yoksa fotokopileridemi apostil yapcaz anlamadım.bilgisi olan varmı acaba
ZEYNA ankarada ikamet ediyorsun sanırım

Ankara Adli Sicil Müdürlüğünün Adresi konusunda yardımcı olabilirsin

Randevudan 1 gün önce gidip almayı düşünüyorum iyi hal kağıdını acaba 1 gün içinde halledebilirmiyim??

Birde tam adresini tarif edebilirsen memnun oluruum
Ben bütün kağıtların 2 şer adet fotokopisini çektirdim.

Formul a ve Formul b kağıtlarını apostil ettirdikten sonra fotokopisini çektirdim dosyaya koydum.Apostil edildikten sonra apostil kağıdını diğer formul a veya formul b kağıdı ile birleştiriyorlar zaten yani zımbalıyorlar.Bence apostil edildikten sonra fotokopi çektir..
evet ankaradayım ömer.ben 1 günde aldım ama yetişemeyebilirsin.ben sabah 10 gibi gittim dilekçe aldım 5 tl karsılıgında.birde işlem bedeli alıyolar 5 tl.ama ögleden sonra 15.30 da gel al dediler.tabi ben 16.30 da ancak alabildim ordaki hakimin imza atıp göndermesini bekledim.o nedenlede apostil için adliyeye yatişemedim ve ertesi gün gitmek zorunda kaldım arkadasım.sanmıyorum yetişebiliecegini üzgünüm o nedenle son güne bırakma derim.yeri kolay ya en basit sekilde tarif etmeye calısıyorum çünkü bende öyle buldum.hergün önünden gectigim yermiş meger :) kızılay metrosunun sakarya caddesi çıkısından çık herhangi bi büfeye sor yardımcı olurlar
omer70 yazdı:
Ben bütün kağıtların 2 şer adet fotokopisini çektirdim.

Formul a ve Formul b kağıtlarını apostil ettirdikten sonra fotokopisini çektirdim dosyaya koydum.Apostil edildikten sonra apostil kağıdını diğer formul a veya formul b kağıdı ile birleştiriyorlar zaten yani zımbalıyorlar.Bence apostil edildikten sonra fotokopi çektir..

ben yapmadım fotokopileri tercüman hazırladı tabi apostil olmayanlarıda cekmiş.ya birde ben eşim adına da formül a aldım toplu nüfus kayıt örnegi istemişlerdi benden onlarıdamı apostil etcez.bilgin varmı ömer.ya ali nerdesin ya...
Hımm anladım..2 gün önceden gelmek lazım o halde..

Teşekkürler verdiğin bilgiler için..

Aslında ben Karamanda adli sicil kaydını aldım apostil ettirdim tercümesini bile yaptırdım ama

Mecburen ankaradan almak gerekiyor..
evet öyleymiş. ya belki yetişebilirsin ordaki hakime baglı ama 2 gün önce olsa daha iyi olur tabiki.basvuruyu nerden yapcaksın ankaradaysa tarif edeyim büyükelçiligin yerini

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol