Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Aile Birlesimi Evrak ( Konu Duzeltilmistir )

Yorum için giriş yap 746 mesaj · 79.732 görüntülenme
ben yapmadım fotokopileri tercüman hazırladı tabi apostil olmayanlarıda cekmiş.ya birde ben eşim adına da formül a aldım toplu nüfus kayıt örnegi istemişlerdi benden onlarıdamı apostil etcez.bilgin varmı ömer.ya ali nerdesin ya...

zeyna

formul a (senin)

formul a (eşinin)

formul b

Aile toplum kağıdı (senin annenin babanın ve kardeşlerinin ismi eşinin ismi yazması gerek)

nufus kayıt örneği (sen ve eşinin )

BEN BU KAĞITLARDAN HEPSİNİ APOSTİL ETTİRDİM

AYRICA AİLE TOPLUM KAĞIDI VE NUFUS KAYIT ÖRNEĞİNİ TERCÜME ETTİRDİKTEN SONRA APOSTİL ETTİRİYORSUN..
omer70 yazdı:
ben yapmadım fotokopileri tercüman hazırladı tabi apostil olmayanlarıda cekmiş.ya birde ben eşim adına da formül a aldım toplu nüfus kayıt örnegi istemişlerdi benden onlarıdamı apostil etcez.bilgin varmı ömer.ya ali nerdesin ya...

zeyna

formul a (senin)

formul a (eşinin)

formul b

Aile toplum kağıdı (senin annenin babanın ve kardeşlerinin ismi eşinin ismi yazması gerek)

nufus kayıt örneği (sen ve eşinin )

BEN BU KAĞITLARDAN HEPSİNİ APOSTİL ETTİRDİM

AYRICA AİLE TOPLUM KAĞIDI VE NUFUS KAYIT ÖRNEĞİNİ TERCÜME ETTİRDİKTEN SONRA APOSTİL ETTİRİYORSUN..

hepsinin tercümesi oldu da apostil varmı diye merak etmiştim.saolasın ömer yarında onları hallettimmi sadece pazartesiyi beklemek kalıyo bana
zeyna yazdı:
evet öyleymiş. ya belki yetişebilirsin ordaki hakime baglı ama 2 gün önce olsa daha iyi olur tabiki.basvuruyu nerden yapcaksın ankaradaysa tarif edeyim büyükelçiligin yerini

Evet ankaradan yapacam başvuruyu tarif edersen sevinirim.

Birde adli sicil kaydı nı almak için sabah mı vermemiz gerekiyor kağıtları belli bi saati varmı

yani ben salı günü ögleden sonra 2-3 gibi versem çarşamba günü sabah alabilirmiyim?

Yoksa sabah verip öğleden sonra alma şartı mı var?

birza karışık sorum ama inş. anlarsın
omer70 yazdı:
evet öyleymiş. ya belki yetişebilirsin ordaki hakime baglı ama 2 gün önce olsa daha iyi olur tabiki.basvuruyu nerden yapcaksın ankaradaysa tarif edeyim büyükelçiligin yerini

Evet ankaradan yapacam başvuruyu tarif edersen sevinirim.

Birde adli sicil kaydı nı almak için sabah mı vermemiz gerekiyor kağıtları belli bi saati varmı

yani ben salı günü ögleden sonra 2-3 gibi versem çarşamba günü sabah alabilirmiyim?

Yoksa sabah verip öğleden sonra alma şartı mı var?

birza karışık sorum ama inş. anlarsın

ögleden sonra 2-3 gibi alırlarmı bilmiyorum.ben sabah vermiştim bi bilgim yok ama yarın kızılayda işim var senin için gider sorarım.akşama mutlaka bilgi veririm sana.büyükelçiligin yerine gelince hiçkimse bilmiyo bulana kadar ne çektim ben.hatta ordan gecen otobüs şoförleri bile.ben belçika büyükelçisinin evini bulup ordaki polisten yardım alarak gittim.şimdi kızılay meydanında güvenpark var.oranın önünden 112 numaralı kartlı otobüsler kalkıyo.112 ye bin.şoföre belçika büyüelçiligine gitcem diye söyle bilmiyorum derse ki yüzde yüz bilmiyorum diyecek. o zaman mng kargoya gitmeden büyük migros varmış beni orda indirirmisiniz diye rica et.migrostan 5 dklık mesafede.ordan sorunca gösterirler
Tamam zeyna allah razı olsun..

Senin vereceğin habere göre ben 1-veya 2 gün önceden giderim..

Adres konusunda çok çok teşekkür ediyorum...

En büyük korkum gidipte bulamamak yani o rezilliği daha önce çekmiştim zor işler..

ama yardımın sayesinde daha kolay olacak herşey inş..

yarın haberini bekliyorum

hayırlı akşamlar
hiç önemli deil arkadasım yardımcı olabiliyosam ne mutlu bana.diyorumya önünden gecen otobüs şoförleri bile bilmiyo.nasıl bi rezalet anlatamam.çıldırmıştım form almaya gittigim gün.daha önce yasamıssan anlarsın.bu arada kargo şirketinin adı mng miydi onu tam hatırlamıyorum ama migros deyincede indirirler.ama nasılsa ben senden önce gitcem tekrar veririm adresi.bu arada büyükelçilik binasının kapısına gidince de geri dönme ihtimalin var onunla ilgilide bilgi vereyim çünkü belçika büyükelçiliginin önünde in cin top oynuyo.soru soracagın bi allahın kulu yok.kagıtları oraya vermiyceksin.büyükelçilik sokagın basında ama evrakları teslim edecgin yer 300 m kadar ilerde.yukarı dogru ilerle büyükelçiligin önünden bayraklı bi biyer görürsün sorsanda sokaktan birine söyler ama tenha bi sokak
Biraz bilgi vereyim şimdi ömer arkadaşım biraz gözün açık olucak istersen hiç gelmeden bile aldırabilirsin o adli sicil kaydını adamlara nufus cüzdanı fotokopini fax çekiyorlar onlar senin yerine alıyor sen direk evraklarını teslim etmeye de gelebilirsin bunun ücreti 120 tl filan güvenilir insanlar birde şöyle yaparsın dün arkadaşım yaptı adli sicilin önünde adamlar oluyor saten ayakcılar 20 tl sıkıştır adama herşeyini halleder öğlene kadar alırsın adli sicilini herşey paraya bakıyor senin için hepsini yaptırıyorlar ankaraya geldiğinde taksiye binsen otogarda 15-20 tl bir şey tutuyor otobüsle filan uğraşma belçika konsolosluğu de getirirler İKS binasına teslim ediceksin evraklarını büyükelciliğe 300 metre filan var arasında aynı sokakta zeyna arkadaşım da demiş sanki detaylı bir şeyler sormak istersen yine buradan da yaz ama ben sana msn adresimi göndereyim merak ettiklerini sorabilirsin
Arkadaslar vize basvurularini belcika buyuk elciliginin 3oo metre yukarisinda IKS sirketi var oraya yapiyorsunuz belcika buyukelciligi onunde saatlerce beklemeyin iceriye almazlar sizi aksi gibi bilgi de vermezler randevunuz yanar.. Eksik evragi olan kisilerde ayni cadde uzerinde Tercuman burolari var oralardan yardim alsinlar evrak cevirmeleri icin..
ömer arkadasım gittim senin için.kapanmasına 15 dk kala yetiştim adli sicil genel müdürlügüne.gelir gelmezde yazıyorum.adli sicil genel müdürlügü saat 17.00 da kapanıyomuş.senin durumunu anlattım bi arkadasım şehir dısından gelcek öglen 2-3 gibi buraya ulaşır dilekçe verirse ertesi sabah alabilirmi yoksa sabahmı basvuru yapması gerekiyo dedim.ordaki görevli sabah yapılan basvurular ögleden sonra 15.30 da veriliyo.ama ögleden sonra yaparsa basvuruyu ertesi gün yine 15.30 da alabilir dedi.daha erken alabilmesi mümkün deilmi yoksa adliyeye apostile yetişmez dedim mümkün deil dedi.sen onların 15.30 demesine bakma ben 16.30 da zor aldım ve adliyeye yetişemedim.ona göre sen ayarla geliş gününü.asiceenin dedigi gibi adamın varsa almayı dene.oraya dedigim gibi kızılay metrosunun sakarya caddesi çıkısından çık ordaki herhangi bi büfeye sor gösterirler.adliyeye gelince orasıda ayrı bi sorun.kapıdaki polis bile yardımcı olmuyo.danışmaya sor yardımcı olurlar dendi bana ama ortada danışma bulamadım.sen direk 5. kata çık ordan sor alt katlarda ugraşma.adli sicil genel müdürlügü 2 sayfa veriyo adliyeye apostile giderken 1 er fotokopisini çektir arkalı önlü zaman kaybetme....bende apostil yaptırmam gereken kagıtları yaptırdım bugün kaymakamlıga.pazartesi için hazır sayılırım.dua edin benim için eksik evrak var demesinler :) benden şimdilik bukadar gelişmeleri yazarım..
Sevgili Zeyna arkadaşım verdiğin bilgiler için çok çok teşekkür ederim..

Bencede en iyisi 2 gün önceden bu işleri halletmek salı sabahı adli sicile evrakları veririm ögleden sonra alırım apostil yetişmesse bile çarşamba sabahı apostili hallederim.perşembe sabahıda evrakları teslim ederim inş..

Pztesi gunu inş. herşey gonlunce olur allah yardımcın olur.

randevudan sonra burda olursan gelişmeleri yazarsan sevinirim..

hayırlı akşamlar
amin inşallah.elimden geldigince yardımcı olmaya çalıştım.umarım işine yarar.evet bencede öyle yap garanti olsun boşa gitmesin randevun.yazarım gelişmeleri merak etme.inşallah herkesin işleri yolunda gider
Arkadaşlar bu kadar kasıntı yapmamıza ve yapmanıza gerek yok örn adli sicil kağıdı kağıdaki ayakcılar diye tabir edilen kişilere 20 lira sıkıştırın hemen alırlar o gün yetişir senin yerine herşeyi yapıyor içeride adamları var bizzat arkadaşım öyle yaptı iks binası önüne gittiğinizd bile orda dolaşan bir kaç kişi görürsünüz onlarla muabbet güzel oluyr herşeyi anlatıyorlar saten burası türkiye herşey paraya bakıyor boşuna 2 gün önceden gelmene gerek yok şaet en kötü ihtimal yetişmesse bi gün sonrasına alırsın randevunu ama %90 yetişir o yüzden iki gün önceden gelmene gerek yok gönlüm isterki aracı rüşvet filan olmadan şu türkiyemizde herşey hallolsun ama olmuyor işde bizlerde mecbur kalıyoruz böyle şeyleree hakkımızda hayırlısı saygılar..
ohhh nihayet teslim ettim evraklarımı ve rahatladım.eksik evragım yokmuş.eşimin tüm kardeslerini falan gösteren aile toplum kagıdı için eksik demediler.özellikle sordum ordaki görevliye ben o kagıdı alamadım sorun olurmu diye.kontrol etti sizin var zaten dedi.eşiniz içinde istenmemiş gerek yok dedi.gerek görülen bi evrak olursa yani ek evrak talep edilirse o zaman alırsınız dedi.ordaki görevliler gayet kibar davrandılar bana ayrıca mülakata gelceksin falanda demediler.sonradan çagırırlarmı bilmem.orda bi bayan daha vardı eşininde kendininde ilk evliligiymiş ama kıza mülakat günü verdiler.benim eşimin 2. evliligi oldugu halde kimse bişey söylemedi.inşallahta çagırmazlar.ömer arkadasım asiceenin dedigi gibi panikleyecek bi durum yok.sadece bikaç soru sordular bana.ne iş yapıyosun,gidiş amacın ne ,eşin ne iş yapıo.giderken ne kadar para götürmeyi düşünüyosun yanında ,daha önce evlilik yaptınızmı falan gibi basit sorular.ayrıca orda biriyle tanıştım tercüme işlerine bakıyolarmış.adli sicil genel müdürlügünün ordaymış büroları.eksik evragım olursa gitcem.onların kesin adli sicildede tanıdıgı vardır.ömer sana o adamın numarasını özelden msj atcam.kartı var bende.belki bikaçgün önceden gitmene gerek kalmaz.asiceenin dedigi gibi onlar herseyi hazırlar sen gider alırsın.ara görüş belki yardımları olur.boşu boşuna bikaç gün önceden gitmene gerek kalmaz.
Hadi hayırlı olsun bacım inş buraya bizde vizemiz çıktı diye yazarızz görüşmek üzere
asicee yazdı:
Hadi hayırlı olsun bacım inş buraya bizde vizemiz çıktı diye yazarızz görüşmek üzere

ah nerde o günler :) bugün bişey duydum yukarda bahsettigim tercümandan.bikaç ay önce belçika büyükelçiligi belçikadaki belediyeden evrak istemeden vermiş vizeleri biliyomusun.bana sen boşuna beklemissin evlendigin zaman buraya gelseydin eşinle beraber giderdin dedi.şok oldum.3 günde vermişler vizeleri ama ne kadar dogru bilemem
azönce arayıp dosya numaramı istedim.yarın 4 ten sonra arayın dediler.sende varmı bi gelişme ali aldınmı numarayı sen
Abla bana da öyle demişlerdi 4 den sonra aradım aldım 5 haneli bi numara grş
evrakları teslım etmıssınız gozunuz aydın sımdı sıra geldı beklemeye bu siteden takip edebilirsiniz ndosya numaranızı aldıktan sonra hadi bol sans ins bıran once cıkar vizeniz :)

http://www.dofi.fgov.be/infovisa/nederlands/visum.htm
efsane23 yazdı:
evrakları teslım etmıssınız gozunuz aydın sımdı sıra geldı beklemeye bu siteden takip edebilirsiniz ndosya numaranızı aldıktan sonra hadi bol sans ins bıran once cıkar vizeniz :)

http://www.dofi.fgov.be/infovisa/nederlands/visum.htm

allah razı olsun mesut senden çok yardımın oldu.senin ne alemde yok mu bi haber hala
hala bı haber yok ne olumlu nede olumsuz beklıorum halen herseyde bı hayır vardır beklıyorum bakalım ne olucak allah hepimize yardım etsın biran once sevdıklerımıze kavustursun
amiiinnnn en kısa zamanda inşallah :) iyi haberlerini bekliyoruz
zeyna msn e gelll
Arkadaşlar 07,10,2009 tarihinde evrakları teslim ettim bugun yani 14.102009 tarihinde yani 1 hafta sonra iks sitesinde pasaportunuz ups ye teslim edilmiştir yazıyor aradım pasaportunuz ups tarafından gelicektir dediler acaba ne olabilir ki mülakata filan da çağırmdılar vize mi çıktı red mi geliyor bi fikri olan varmı
ya bence senin vize çıktı ali.dofiden baktım ama hala hiçbişey gözükmüyo senin.anlamadım ama upsye teslim deniyosa bence çıktı :)
msndeyim de sen yoksun asicee
ali kardeşim inş. vizen çıkmıştırr.
Tercumanı aradım da vizen çıkmış dedi yarın filan gelir dedi çok güzel yaa 1 hafta içinde bi yandan mutluyum bi yandan üzüntülü belçikada eşim seviniyor burda anam babam ağlıyor ayrılıyorum diye çok karışık bi duygu
asicee yazdı:
Tercumanı aradım da vizen çıkmış dedi yarın filan gelir dedi çok güzel yaa 1 hafta içinde bi yandan mutluyum bi yandan üzüntülü belçikada eşim seviniyor burda anam babam ağlıyor ayrılıyorum diye çok karışık bi duygu

inan çok sevindim senin adına.ben bile heyecanlandım burda sanki kendimin çıkmış gibi
Sağol zeyno inşş seninkide en kısa zmanda çıkar beklemek duygusunu tam tatmadım ama kötü bir şey olduğunu biliyorum sen ve diğer arkadaşlarımız inş bi an önce eşlerine sevdiklerine çocuklarına kavuşurlar
evet inşallah.ömer arkadaşım bugün ıks ye evrak teslim etcektin.nasıl gecti merakla bekliyorum haberlerini.inşallah eksik evrak çıkmamıştır

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol