Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

Aile Birlesimi Evrak ( Konu Duzeltilmistir )

Yorum için giriş yap 746 mesaj · 79.754 görüntülenme
baris yazdı:
ordulu arkadasında cıktı zeyna vizesi 25 inde onunda gelmemis hala pasaport eline

biliyorum evet forumdan takip ediyorum ama oyle olmamasi lazim bence.ne yapio bunlar anlamiyorum ki.sizi bostan yere umitlendirmis olmasinlar da baris varsin gec gelsin yinede herseyin hayirlisi...
haticenin vizesi 3 gunde cıktı ama pasaportu ne zaman eline ulastı ki ?

bos yere ümitlendirme derken ablacım ? dofiyi aradık doğruladılar vizenin kabul edildiğini bundan sonrası konsoloslugun işi dediler. konsoloslukda türkiyede de bazı işlemler gerçekleştikden sonra pasaportunuz gönderilecek dedi.
baris sorun ne
elifce67 yazdı:
baris sorun ne

sorun 1 hafta önce vizem dofide cıktı gözüküyor ama daha pasaportum gelmedi ? senin kaç gün içinde geldi pasaportun eline
baris yazdı:
haticenin vizesi 3 gunde cıktı ama pasaportu ne zaman eline ulastı ki ?

bos yere ümitlendirme derken ablacım ? dofiyi aradık doğruladılar vizenin kabul edildiğini bundan sonrası konsoloslugun işi dediler. konsoloslukda türkiyede de bazı işlemler gerçekleştikden sonra pasaportunuz gönderilecek dedi.

bos yere umitlendirme derken sunu kastediyorum baris.vize diye yazar dofide 2 gun sonra tekrar islemde yazar bunlarin isi belli olmaz onu kasdediyorum.ama madem dofi onayladi sorun yok cikmis vizen.simdi istersen 1 ay sonra gelsin pasaportun stres yapmadan beklersin en azindan.simdi tekrar hayirli olsun oyleyse :)
evet ablacım aradık doğruladılar vizenin çıktığını :) tesekkur ederim
baris yazdı:

ne guzel iste hadi simdide bunalim takilda goreyim seni :lol: :lol: :lol:
zeyna yazdı:

yok takılmam ama pasaportta gelse tam olacak :mrgreen:
baris yazdı:

yok takılmam ama pasaportta gelse tam olacak :mrgreen:

gelir barışcım gelir ondan kolay ne var? :)
öyle abi zor kısmını atlattık ama bakalım oda gelse tam rahatlıcam :) hergun ups kargodan mesaj gelecek diye telefonu elimde tasıom hehehhe :D
bana carsamba gunu haber geldi araya hafta sonu girdigi icin pazartesi gunu geldi.ama bak ilk once iks ye bak orda pasaportunuz ups ye teslim edilmistir die yazmasi gerekio cunku ordan muhur basilcak cikmissa cikmistir mrk etme bundan sonrasi diplomadik islemler turkuz die uzatio olabilirler sorun yok mrk etme sakin cikti senin vizen
evet vizem cıktı elifce fakat iksde ups e teslim edilmiştir yazmıyor henüz bakalım bekliyorum. Teşekkürler
baris yazdı:
evet vizem cıktı elifce fakat iksde ups e teslim edilmiştir yazmıyor henüz bakalım bekliyorum. Teşekkürler

baris o kadar ay bekledin bikac gun beklemek mi zor geliyo :lol: :lol: :lol: upsde ciktigi gunun ertesi gun elinde olcak merak etme(mesafeye gore deisiyo tabi belkide 2-3 gun sonra ) vizen cikti iste artik buna inan ve stres yapma :lol:
biliyorum ablacım ertesi gün elimde oluyor ret aldığımda öyle olmustu :) neyse bakalım hayırlısı
bu aralar elinde olur mrk etme sen cunku bu aralar islem yaptiklari zamanlar benmde bu aralar elimde olmustu
bu arada siz cok sanslisiniz hic kimse yardimci olmadan aldiniz vizeyi biz araya baskalarini soktuk yoksa ikinci kez red cvbi alacaktim.bu yuzden 1 ayda aldim vizemi yoksa bebegimi turkiyede dogurmustum.sabir edin benm kadar cekemezsiniz
elifce67 yazdı:
bu arada siz cok sanslisiniz hic kimse yardimci olmadan aldiniz vizeyi biz araya baskalarini soktuk yoksa ikinci kez red cvbi alacaktim.bu yuzden 1 ayda aldim vizemi yoksa bebegimi turkiyede dogurmustum.sabir edin benm kadar cekemezsiniz

kimi soktunuz araya merak ettim bizde bir kaç kişi soktuk araya ama hiçbir faydası olmadı
birde şunu sorayım;

hava alanında pul parası falan gibi para alıyorlar mı, hani şu yurt dışına çıkış pulu diyorlar. alıyorlarsa kaç TL. alıyorlar.
15 lira aliyorlar baris .

Eger Istanbuldan cikarsan orda karisik alt katta, gitmeden once anlatirim sana .

Eger Izmir den gidersen cok basit hemen giriste '' Harc Yatirma '' diye yaziyor .

Tavsiye , Eger ogrenciysen (Acik ogretim dahi olabilir paso' nu yada ogrenci belgeni gosterirsen para odemiyorsun )

Turistler bu paraya , '' enayi parasi'' diyor :)
anladım abi eskisehirden gidicem herhangi bir öğrencilik durumum malesef kalmadı :) Tesekkur ederim thy telefon ettim 15 euro dedi sitesinde 15 tl yazıyor :)))
baris yazdı:
anladım abi eskisehirden gidicem herhangi bir öğrencilik durumum malesef kalmadı :) Tesekkur ederim thy telefon ettim 15 euro dedi sitesinde 15 tl yazıyor :)))

simdi sende ne heyecan vardir :lol: onceki hallerin geliyo da aklima guluyorum.bak gordunmu hepsi bosunaymis.ama o vize bekleyisi sirasinda bunu anlayabilecek kapasitemiz olmuyo maalesef hicbirimizin.benim biraz daha uzasaydi ne yapardim diye cok guluyorum valla.
zeyna yazdı:

simdi sende ne heyecan vardir :lol: onceki hallerin geliyo da aklima guluyorum.bak gordunmu hepsi bosunaymis.ama o vize bekleyisi sirasinda bunu anlayabilecek kapasitemiz olmuyo maalesef hicbirimizin.benim biraz daha uzasaydi ne yapardim diye cok guluyorum valla.
hehehe gül ablacım ya cok sıkıntı çektik senin durumunuda biliyorum :lol: geride kaldı herşey komik bir şekilde :geek:
Baris havaalaninda '' biz fakiriz '' de .Ben ogrenciyken 1000 takla atiyodum :)

15 lirasindan falan degilde , o parayi neden veriyoz bilmiyorum ki ..

Devlet resmen para gasp ediyo :)

Verme arkadas ..Durumum musait degil ,bi dahaki sefer soz vercem de .:)
evet abi 15 lirasından değiilde sorun cıkartmasınlar diye sorayım dedim :) yurt dışı çıkış har(a)cı :D
yarin ve cuma gunu sinavim var offfffffff :(
ne sinavi canim ?

allah kolayliklarla gecmeni nasip etsin ins ins ins...
sansli yazdı:
ne sinavi canim ?

okula gidiyorum ya canim.bugunkunu atlattim iyi gecti cok zor olmasina ragmen.yarin spreken var ondandan tirsiyorum :)
zeyna yazdı:
ne sinavi canim ?

okula gidiyorum ya canim.bugunkunu atlattim iyi gecti cok zor olmasina ragmen.yarin spreken var ondandan tirsiyorum :)
zeyna allah kolaylık versin zihin açıklığı versin...
zeyna yazdı:
ne sinavi canim ?

okula gidiyosun biliyorum da cnm hemen 2 ay sonra sinav yapmalarina sasirdim oyuzden sordum,,,buyuk sinavmi yoksa okulda hocanizin sizi denemek icin yaptigi bi sinavmi???

ama korkma onuda gecersin sen bu azimle...bugunki sinavinin iyi gecmesine cok sevindim,,,
sansli yazdı:
ne sinavi canim ?

okula gidiyosun biliyorum da cnm hemen 2 ay sonra sinav yapmalarina sasirdim oyuzden sordum,,,buyuk sinavmi yoksa okulda hocanizin sizi denemek icin yaptigi bi sinavmi???

ama korkma onuda gecersin sen bu azimle...bugunki sinavinin iyi gecmesine cok sevindim,,,
tesekkur ederim canim saol iyi dileklerin icin.azim konusuna gelince ben senin ustune tanimiyorum masallah diyeyimde nazar degmesin :)

canim benim gittigim okul belcikanin zorunlu kildigi bi kurs.normalde 220 saat gidilmesi gerekiyodu.iQ testine gore sure belirleniyo.iyi derece yapanlar 120 saat gidiyo.bende 120 saat hizlandirilmis kursa gitmeye hak kazanmistim.bu girdigimizde bitirme sinavlari.gecersek bir ust sinifa gitmeye hak kazaniyoruz.tabi 2. sinifa gitmek istege bagli hollanda da ki gibi zorunlu deil.dusuk notta alsam yarinkinden o kadar onemli deil aslinda.diger sinavlarim ve sinif ici durumumdan gecerim ama iyi not almak istiyorum yinede :)

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol