Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

belçika vizesini ne kadar sürede alırım

Yorum için giriş yap 97 mesaj · 23.962 görüntülenme
selam arkadaşlar benim ekim 9 da durumum işleme alınmış iks öyle bilgi vermekte isk int.adresindede pasaport işlemde demekte acaba sizce vizem kaç günde çıkar yani işleme gireli 23 gün oldu.şimdiden teşekürler
konsoloslukla görüşmen oldu sanırım

bence önce iks 'ye sor telefonla

sana konsolosluktan bir takip numarası vermişlerdir sanırım.onunla bu adrese bak

www.dofi.fgov.be/infovisa/francais/

ben de buradaki forumdan yazanları aktardım

bu sayfa açılınca üste hangi şehirden başvurmuşsan onu yazıyorsun

altada konsolosluktan verilen dosya takip numaranı

bu arada hangi şehirden başvurdun

istanbul mu ankara mı

4 günde vize alanda 10.5 ayda vize alanda var senin durumuna göre değişir

durumunu açıkça yazarsan arkadaşlar tahmini süre verebilir

herşey normalse ortalama 3 ay
yeni başvurduğun için güncel

bilgilerini de yazarsan herkes faydalanır

istenen belgeler,konsoloslukta sorulan sorular gibi.inşaallah en yakın zamanda çıkar vizen

ama durumunu burada açıkça yazarsan arkadaşlar daha net cevap verir

mesela aile birleşimi vizesimi

eş belçika vatandaşımı yada hollanda dan belçikaya geçtimi gibi.
izmir yazdı:
selam arkadaşlar benim ekim 9 da durumum işleme alınmış iks öyle bilgi vermekte isk int.adresindede pasaport işlemde demekte acaba sizce vizem kaç günde çıkar yani işleme gireli 23 gün oldu.şimdiden teşekürler

slm arakadasim eger evraklarin eksiksizse hersey tamsa,ve sana inanmislarsa en kisa zamanda cikar hic belli olmuyo benim ki 5,5 ayda cikti 1 haftada cikan da var 10 ayda cikanda var ins en kisa zamanda cikar da cok beklemezsin..
tekrar selam ben tam olarak 29.02.2008 tarihinde evraklarımı teslim etmiştim iks şirkine fakat benim 3 evrağım eksik çıktı bu yüzden iks evraklarım olmadığı için elerindeki eraklarımı konsolosluğa göndermişler ve konsolosluk beni aradı 3 evrağı temin etmemi istedi ve bende bu 3 evrağı tamamlıyarak konsolosluğa teslim ettim ve evraklarım tamamlandığı için kons.bana 9 ekim tarihinde durumumun işleme girdiğini ve vizeyi beklememi bildirdi.artı mülakatımıda kosn.29 mayıs tarihinde yaptı ve mülakatım çok güzel geçti.şuan telefonla sürekli arıyorum pasaportunuz işlemde bekleyiniz diyorlar.sizin bana bahsetmiş olduğunuz bi numara var fakat benim elimde öyle bi numara yok.bu arada kendimle ilgili bilgi vereyim ben izmirde yaşıyorum.ankaradan başvurdum eşim belçika brükselde yaşıyor oranın vatandaşı değil.aile vizesi için başvurduk.arkadaşlar inşallah hepimiz en kısa zamanda vize alırız.
eşin dofiyi arasın.sana verdiğim adresten telefon numarasını alabilirsin.dofiden takip edebilmen için konsolosluktan verilen dosya takip numarası gerekli.yani senin dosyan brükelde anlaşılan.eşin buraya sorarak dosya numarasını alabilir.ayrıca onlardan da durum hakkında bilgi alabilir.

Dienst Vreemdelingenzaken

World Trade Center, tower II

Antwerpsesteenweg 59 B

1000 Brussel

Tel: 02/793 80 00

internet sayfası da şu:

www.dofi.fgov.be/nl/1024/frame.htm

ama anladığım kadarıyla dosya brükselde ve inceleniyor

inşaallah en kısa zamanda alırsın
dosya numarası aldıktan sonra takip edeceğin sayfa şu fransızca:

www.dofi.fgov.be/infovisa/francais/

eğer hollandaca bakacaksanız şayfa şu:

www.dofi.fgov.be/infovisa/nederlands/visum.htm

ama dediğim gibi ya eşin dofiden dosya numarasını alacak

ya sen konsolosluktan

ya da iks yi ara dofiden takip edilecek numarayı sor.eşinde dofiden takip edebilir.

zaten brükselde.burası göçmen bürosu

ama anlaşılan vizeyi alacaksın.Allah kolaylık versin.
eşin belçika vatandaşı olsaydı ortalama üç ayda alırdın vizeyi.

9 ekim tarihinden itibaren.belki senin durumunda biraz daha uzun olabilir.

ama belli olmaz daha da çabuk olabilir.tamamen brüksele bağlı.

eşinde oradan sıkı takip ederse süreç hızlanabilir.selamlar
çok teşekürler.yani ben bu no dediğinizi iks tellemi öğrenicem şimdi.bu arada telle sorduğumda bana bekleyiniz vizeniz işlemde bu teli sürekli arayıp durumunuz hakında bilgi alabilirsiniz diyolar.of ne kadar zormuş bu işler.sizce tahminen ne kadar sürer eşimle benim ilk evliliğimiz mülakatımda çok güzel geçti yani bi problem yoktu bo dofi dediğiniz sitede herşey yazıyomu benimle ilgili yani
evet dofi takip numarasını iksden iste.veya daha önce yazdığım şekillerde öğrenebilirsin.

daha önce dediğim gibi eşin direk brükselden de takip edebilir

merak etme vizen çıkarda zaman alır işte.

dofi sitesinde dosyanın durumu hakkında bilgi verir

beklemede,inceleniyor vize verildi gibi.
eşin nasıl olsa brükselde.federal göçmen bürosuna gidip öğrense daha net bilgi alır.

adresi ve telefon numarası şöyle:

Dienst Vreemdelingenzaken

World Trade Center, tower II

Antwerpsesteenweg 59 B

1000 Brussel

Tel: 02/793 80 00

Oradan dosyanın hangi aşamada olduğunu net biçimde öğrenir.Örneğin belediyede derler.gider eşinde belediyeden durumu öğrenir.
bu arada iginizden dolayı teşekürler.hep ben derdimi yazdım siz nerdesiniz yada durumuzun nedir.
teşekkür ederim

ben henüz daha evlenmedim şubat ayında nasipse.

ama forumları birbir inceledim

işlemleri yapmadan önce gerek bu forumdan gerek beni msn sine kaydeden arkadaşlardan

gerekse telefonlarını veren arkadaşlardan tam bilgi alıyorum

genellikle vize işlemlerindeki uzama ya eksik belge,ya yanlış belge vs. sebeplerden uzuyor

ben başvurmadan önce tüm ayrıntılarıyla öğreniyorum.başvurduğumda sadece inceleme aşaması kalır böylelikle.nişanlım liegede belçika vatandaşı.ev kendisinin.benim ve onun tüm koşulları uygun.sadece evrak işlerini düzgün yapmamız ve iyi takip etmemiz gerekiyor.işin sırrı burada.gerisi ise beklemeye kalıyor.senin işin bitmiş zaten takip lazım okadar.iyi takip ediniz.bazen sadece mühür okunmuyor diye işlem uzuyor.herhangi aşamada en küçük aksilik zaman kaybına neden oluyor.adamların umrunda değil.kendi işini takip edeceksin.inşaallah yakında vizen elinde olur.selamlar
bende senin adına sevindim aslında sen en iyisini yapıyosun.evet gerçekten çok zor bu işlerle uğraşmak insanın kafası karışıyo çok bide zamanını bilmeden beklemek hayatta en kötü şey bu yüzden insan saçma sapan şeylere bile inanıyo.valla aslında ben çok korkuyorum sorun çıkıcak diye ama nasip işte inşallah herkezin herşeyi yolunda gider.malesef çevremdede hiç böyle şeylerle uğraşmış insanlarda yok zaten kons.sağolsun hiç bi bilgi vermiyo insan böyle oluncada korkmaya başlıyo işte.tuhaf bi duygu tek istediğim şey çok uzamaması vizemin çünkü herkez başka bi tarih veriyo asıl anlamadığım şey neden böyle tarihler farklı farklı sonuşta evlilik yani neye göre böyle uzuyo onuda anlamış değilim.
ya tekrar ben bişey daha sorucam sizin bu numara dediğiniz şey vize başvurusu yapmak için bankaya yatırdığımız dekonta yazan uzun 200 bi numara var omu acaba
Doğru söylüyorsun belirsizlik beklemek insanı sıkar.Ama senin işleminde problem yok bence

Sadece beklemen lazım.
yok iksye yatırdığın paradan bahsediyorsun sen o değil bu numayı konsolosluk veriyor.

ama sen özellikle sormayınca vermemişler anlaşılan.

en kestirme yol iksden öğren yada eşin dofiyi arasın yada bizzat sorsun
ortalama 3 ayı göze al.9 ekimden itibaren.daha kısa da olabilir

daha uzunda.kimse tam tarih veremez.
ya bu dofi dediğiniz şey bana daha önce vermiş olduğunuz adres ve tel vardı omu acaba?
evet o

dofi:department of federal imigration:

yani türkçesi:göçmenler bürosu birimi
ben biraz önce eşime o adresi ve teli verdim yarın arıycak ve gidicekmiş.oraya gidince ne yapması gerek yada ne söylemsi lazım acaba bu konudada bilginiz varmı.
kendi kimlik bilgileri sizin kimlik bilgileriniz,evlilik bilgileriniz ve aile birleşimi vize ile ilgili bilgileriniz.

ama bence önce telefon edip aile birleşimi için vize başvurusu yaptığınızı söyleyip bilgi almaya çalışması daha doğru.onlar gerekli yönlendirmeyi yaparlar.telefonla da alamazsa,bizzat gider konuşur
tekrar mereba ben bugün buralarda yazılan herşeyi inceledim herkez çok farklı şeyler yazmış en önemliside konsol.lukta 40 tane sorulan sorular ve bunların tekrar eşe sorulması,ve en önemliside de polislerin belçikadaki eşin evine gitmesi falan yani demek istediğim şey herkeze aile vizesi olsada başka prosüdürmü uygulanmakta örneğin bana böyle sorular falan sorulmadı mülakata 6 soru sordu bayan ve tamam tşk ederiz başarılar dedi yani herkez bambaşka bişey söylüyo sitede
6 soru sorulan da var 96 soru sorulan da var.ama sana az sorduklarına göre evliliğin gerçek olduğuna inanmışlar.şüphelendiklerine daha çok soru soruyorlar.eşine polis gidebilir.evini kontrol etmek için yeterli mi diye.senin hakkında da sorular sorulabilir kendisi hakkında da.ama bunlar olmayabilirde.memura göre değişiyor.bunları sahte evlilikleri yani beyaz evlilikleri ayırt etmek için yapıyorlar.Adamlarda haklı gerçek evlilik olduktan sonra korkma.
ya bence bu eve polis gitme olayı herkezce yanlış biliniyo çünkü eve gitme olayı vizeye başvurmadan önce alınan bi evrak ismide ev yeterlilik belgesi yani eş bu belge için bulunduğu belediyeye başvuruyo ve belediyedekilerde eve görevli gönderiyo gerçekten o evde yaşıyomu diye daha sonrada bu olayı gerçek ise onaylayıp eşine belediyeden teslim edyolar hatta bu evrağında sonuç belgesini veriyorlar yani demek istediğim şey sen kons.başvurmadan yapılan bi işlem bu daha doğrusu biz böyle yaptık.zaten bu evrak eksik olunca kons.eksik evrak olarak sende belirtiyo.

ve en önemliside ben mülakata gitiğimde herkeze en fazla 10 tane falan soru sordular zaten sorulan soruları sende duyabiliyosun ama eğer şüpheleniyolarsa yanda camlı bi yer var lütfen oraya geçin diyolar ve oradada yaklaşık 40 yakın yazılı bi şekilde sorular soruyolarmış benim bidiğim en azından orda öğrendiğim.
konsolosluk başvurusundan sonra daha önce gösterdiği adreste mi diye tekrar polis gelebiliyor.ama dediğim gibi her zaman değil.benim nişanlıma dedim bunu,evet dedi.ama bana gelmezler beni tanıyorlar çünkü eşleri benim müşterilerim dedi.ama öyle herkese gelmiyorlarmış.bazıları evi gösterdikten sonra boşaltıp ailesini yanına gidiyormuş örneğin,şüphelendiklerine sadece.hem ev adresin gerçekse problem yok zaten.muhtemelen senin ki inceleme aşamasında telaşlanacak birşey yok.
anladım bende eşime sormuştum daha önce oda araştırmış bu konuda belediyeden zaten ordan eşin buraya geldiğinde 2 yıl boyunca her hafta polisler gelip aynı evde yaşıyomusunuz diye kontrol edilcek demişler nedenide sahte evlilikmi diye ya dediğin gibi onlarda çok haklı o kadar sahte evlilikler varki malesef bizlerde bunun yüzünden madur oluyoruz.bu arada ben bide şey duymuştum eş başkentte yaşıyosa vize daha çabuk çıkıyomuş ne kadar doğru bilmiyorum konuyuda çünkü benim aynı şekilde vize bekleyen kız arkadaşım var konyada yaşıyor o yaklaşık 7 aydır bekliyo vizesini ama onun gidiceği yer flamen bölgesiymiş bu yüzden çok beklemiş hatta eşi avukat tutular bu ay içinde sonuç gelir demişler.
evet doğru.flamanda daha zor.brüksel de ve valon bölgesinde daha kolay.bir de sanırım biraz nasip işi.bir ay önce belçikaya giden bir arkadaş dört günde aldı vizeyi o da flamanda,genkde.bir de detayı bilmiyoruz o konyadaki arkadaşının.genelde bir eksikleri oluyor yada mülakatta eksik bilgi veriyorlar,inandırıcı olmuyorlar bunlar hep etken.genkde ki arkadaşıma konsolosluktaki görevli senin yüzünden doğruluk akıyor demiş ve dosya brüksele gitmeden onaylanmış.ama onun bacanağı sadece eşinin doğumtarihini yanlış söyledi diye vize alamadığı gibi beyaz evlilik yaptı diye mahkemelikmiş şu an.evliliği gerçek olduğu halde.ama konsolosluktaki sergilediği tavırdan dolayı inandırcı bulmamışlar.sonunda vizeyi alır ama çektiği yanına kalır işte.yani adamlar çok ince eleyip sık dokuyorlar.denk geldiğin konsolosluk görevlisi de önemli.
haklısın bencede bu vize şans işi artık.inşallah bu şans bizede vurur artık biran önce ama inan artık benim erken vize çıkar diye hiç umudum kalmadı çünkü baksana herkez uzun uzun sürelerden bahsediyo artık
şu an takip edip beklemekten başka yapacağın birşey yok.ama sanmıyorumbelgelerinde eksiklik ve eşin le senin durumunda bir olumsuzlık yoksa 3 ayı geçmez..eşin türk vatandaşı olduğu için gelir ve ev durumunu önemserler.bunlarda tamamsa ve eşinin devletle bir sorunu yoksa problem yok.

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol