"* Burda söylenen herşeyi dinleyeceğime söz veriyorum, gerçi burda değildim. (13 Ağustos 2002, Başkanlık Ekonomi Forumu, Texas)
* Yapmamız gerektiği gibi vaktimizin çoğunu Afrika’yı konuşmaya ayırdık. Afrika inanılmaz hastalıklarla boğuşan bir ülke. (14 Haziran 2001, İsveç)
* İşimin en zor taraflarından biri, Irak’ı terörle savaşla irtibatlandırmak. (CBS News’de Katie Couric röportajı, 6 Eylül 2006)
* Ben komutanım, anlıyor musun. Açıklamaya ihtiyacım yok. Neyi niye söylediğimi açıklamama gerek yok. Bu başkanlıktaki en enteresan şeylerden biri. (Bob Woodward’ın Bush at War adlı kitabından)
* Irak’ta hiçbir zayiatımız olmayacak. (Hristiyan Koalisyonu kurucusu evanjelik vaiz Pat Robertson’la görüşmesinde, 2003)
* Sanırım savaşa hazırlıksızdım. (ABC News röportajında, başkanlığındaki en büyük pişmanlığının ne olduğu sorusuna cevap verirken, 1 Aralık 2008)
* izde de zenci var mı? (Brezilya başkanı Fernando Cardoso ile Washington’da görüşürken, 8 Kasım 2001)
* Bu dış politika işleri asap bozucu. (NY Daily News gazetesi, 23 Nisan 2002)
* İnsansoyu ve balıkların barış içinde bir arada bulunabileceğini biliyorum. (Michigan, 29 eylül 2000)
* Beni yanlış küçümsediler. (Arkansas, 6 Kasım, 2000)
* Bu etkileyici bir kalabalık. Bazıları size elit diye çağırıyor. Ben, benim siyasi tabanım diyorum. (Her yıl New York ve Washington’un kudretlilerini bir araya getiren geleneksel Al Smith Yemeğinde konuklara hitabında, 2000)
* Neye inandığımı biliyorum. Neye inandığımı açıkça belirtmeye devam edeceğim. İnandığım şeyin doğru olduğuna inanıyorum. (Roma, 22 Temmuz 2001)
* İngiliz Hükümeti, Saddam’ın yakın zamanda Afrika’dan önemli miktarda uranyum satın aldığını öğrendi. (28 Ocak 2003 Ulusun Birliği konuşması)
* Bizim için en önemli şey, Bin Ladin’i bulmaktır. Bir numaralı önceliğimiz budur ve bunu gerçekleştirinceye kadar durmayacağız. (13 Eylül 2001)
* Üsame Bin Ladin’in nerde olduğunu bilmiyorum. Hiçbir fikrim yok. Doğrusu umurumda da değil. Bu o derece önemli değil. Önceliğimiz değil. (13 Mart 2002)
* E ne olmuş yani? (ABC News muhabirinin ABD işgal edinceye kadar Irak’ta El kaide bulunmadığını hatırlatması üzerine, 14 Aralık 2008)
* Kazanabilir miyiz? Kazanılabileceğini sanmıyorum. (Terörle savaşın kazanılabilir olup olmadığı sorusu üzerine, 30 Ağustos 2004)
* Bilmenizi istiyoum ki, savaştan bahsettiğim zaman aslında barıştan bahsediyorum. (18 Haziran 2002)
* Irak’taki büyük çatışmalar sona erdi. Irak’ta ABD ve müttefikleri kazandı. (1 Mayıs 2003 günü, görev tamam pankartı çnünde yaptığı zafer konuşması)
* Kitle imha silahlarını bulduk. Biyolojik laboratuvarları bulduk. Zaman geçtikçe fazlasını da bulacağız. Yasaklanmış silahları ve üretim tesislerini bulmadığımızı söyleyenler yanılıyor. Bulduk. (30 Mayıs 2003)
* Bu kitle imha silahları biryerlerde olmalı. (24 Mart 2004 Beyaz Saray Muhabirleri gecesinde kendiyle dalga geçerken)
* Bazı zeki insanlar bu Oval Ofis’te neler olmuş anlayıncaya kadar ben çoktan gitmiş olacağım. (12 Mayıs 2008)
* Eğer diktatörlük olsaydı, herşey çok kolay olacaktı. (19 Aralık 2000)
* Karar verici benim ve ben en iyisine karar veririrm. Ve Donald Rumsfeld için en iyisi bakanlıkta kalmaya devam etmesi. (18 Nisan 2006)
* Tennessee’de eski bir söz vardır. Biliyorum ki Texas’ta… ancak muhtemelen Tennessee’de… Der ki, beni bir kez kandırırsan sana ayıp, Beni kandır …., sen kandırılmazsın bir daha. (Tennessee, 17 eylül 2002)
* Düşmanlarımız yenilikçi. Biz de. Ülkemize ve halkımıza yeni acılar yaşatmak için sürekli yeni yollar arıyorlar. Biz de. (Washington DC, 5 Ağustos 2004)
* Üç işte birden mi çalışıyorsun? Çok Amerikaya özgü, değil mi? Yani, bunu yapman şahane. (Nebraska’da 3 çocuk annesi dul bir bayan ile konuşurken, 4 Şubat 2005)
* Brownie harikasın. (Amerikan afet dairesi FEMA’nın başkanı Michael Brown’a Katrina Kasırgasının New Orleans’ı vurduğu ancak felaketin boyutunun henüz anlaşılmadığı ikinci gün takdir ederken. FEMA’nın fiyaskosu ortaya çıkınca birkaç gün sonar Brown istifa etti. 2 Eylül 2005)"
Kaynak, Haber7.com
İki dönem tüm dünyaya gücü ölçüsünde! hükmetmiş olan büyük şahsiyetin eve dönüşü nedeni ile kendisine altı köşe yıldızlı alkış...
CAFE ( fikra-komik yazi )
Şişli'deki bir dürümcünün reklam broşüründen harfi harfine aktarılmıştır. ..
-----------
Diyet, perhiz, rejim gibi faaliyetler hedefte Türk delikanlilarinin ve genelde de Türk milletinin devamini engellemek için dış mihraklar tarafından gündeme getirilmiş şuurlu bir düzmecedir. Gaye, eskiden bir koyunu, bir oturuşta götüren dev gibi babayiğit atalarımızı ve tarlada doğum yaptıktan sonra bebeğini kundaklayıp, elde orak tarlada çalısmaya devam eden Türk kadınlarını ; kalori hesaplayan, hapşırınca yatağa giren, fitness ve aerobik yapan çıtkırıldım tiplere dönüştürmek ve büyük Türk ırkını Çinliler, Japonlar gibi sıska, zayıf ve sağlıksız bir ırk haline getirmektir.
Icabı halinde 240 kiloluk top mermisini tek başına namluya süren bir babayiğidin, kalori hesaplayan, yoğurtlu kebabı reddeden bir züppe haline getirilmesinden daha büyük bir soykırım olabilir mi?
iç yağının, kuyruk yağlarının, anamızın Vita yağının kolestrol yaptığı palavradır.
Kolestrol, kebapları yedikten sonra iki şişe soda içerek ayarlanabilecek bir gaz durumudur.
Sakın bu oyuna düşmeyin.
Feminizm, kadın hakları , çevre şuuru ve eşitlik adı altında Türk kızlarının akılları çelinerek, yemek yapmayı bilmeyen, bizim istikbalimiz olan yavrularımızı , abuk subuk yiyeceklerle yetiştirecek, damak zevki gelişmemiş , sunta kılıklı diyet bisküvilerini yiyecek sanan bir hale getirmişlerdir.
Ayrıca kör olası dış mihraklar, bu kızlarımıza kebap, soğan, çiğ köfte vb. Lezzetleri yiyen, bardak bardak şalgam suyu içen yiğitlerimize hanzo-kıro gibi sıfatlar takmayı ögretmişlerdir.
Ayrıca son yıllarda moda gibi gösterilmeye çalışılan Çin mutfağı diye bir şey yoktur. Bu sözde mutfak, acaip zerzevat ile acaip mahlukatın, wog adı verilen bir tencerede yarı pişmiş yarı çiğ olarak hazırlanıp insanlara eziyet olsun diye sopalarla yenmesinden ibaret bir hokkabazlıktır. Sakın kanmayın, sakın yemeyin. Helal değildir!
Unutmayın su uyur, düşman uyumaz!
Reklamı veren DÜRÜMCÜMÜZE yürekten bir alkış
-----------
Diyet, perhiz, rejim gibi faaliyetler hedefte Türk delikanlilarinin ve genelde de Türk milletinin devamini engellemek için dış mihraklar tarafından gündeme getirilmiş şuurlu bir düzmecedir. Gaye, eskiden bir koyunu, bir oturuşta götüren dev gibi babayiğit atalarımızı ve tarlada doğum yaptıktan sonra bebeğini kundaklayıp, elde orak tarlada çalısmaya devam eden Türk kadınlarını ; kalori hesaplayan, hapşırınca yatağa giren, fitness ve aerobik yapan çıtkırıldım tiplere dönüştürmek ve büyük Türk ırkını Çinliler, Japonlar gibi sıska, zayıf ve sağlıksız bir ırk haline getirmektir.
Icabı halinde 240 kiloluk top mermisini tek başına namluya süren bir babayiğidin, kalori hesaplayan, yoğurtlu kebabı reddeden bir züppe haline getirilmesinden daha büyük bir soykırım olabilir mi?
iç yağının, kuyruk yağlarının, anamızın Vita yağının kolestrol yaptığı palavradır.
Kolestrol, kebapları yedikten sonra iki şişe soda içerek ayarlanabilecek bir gaz durumudur.
Sakın bu oyuna düşmeyin.
Feminizm, kadın hakları , çevre şuuru ve eşitlik adı altında Türk kızlarının akılları çelinerek, yemek yapmayı bilmeyen, bizim istikbalimiz olan yavrularımızı , abuk subuk yiyeceklerle yetiştirecek, damak zevki gelişmemiş , sunta kılıklı diyet bisküvilerini yiyecek sanan bir hale getirmişlerdir.
Ayrıca kör olası dış mihraklar, bu kızlarımıza kebap, soğan, çiğ köfte vb. Lezzetleri yiyen, bardak bardak şalgam suyu içen yiğitlerimize hanzo-kıro gibi sıfatlar takmayı ögretmişlerdir.
Ayrıca son yıllarda moda gibi gösterilmeye çalışılan Çin mutfağı diye bir şey yoktur. Bu sözde mutfak, acaip zerzevat ile acaip mahlukatın, wog adı verilen bir tencerede yarı pişmiş yarı çiğ olarak hazırlanıp insanlara eziyet olsun diye sopalarla yenmesinden ibaret bir hokkabazlıktır. Sakın kanmayın, sakın yemeyin. Helal değildir!
Unutmayın su uyur, düşman uyumaz!
Reklamı veren DÜRÜMCÜMÜZE yürekten bir alkış
FELSEFİK TEPKİLER
KLASİK TEPKİ : "Sıraya geç kardeşim."
REALİST TEPKİ : "Sıra var!"
NATURALİST TEPKİ : "Sıraya geç!"
NEOKLASİK TEPKİ : "Şeker kardeşim, sıraya geçiver."
ROMANTİK TEPKİ : "Beyefendi galiba sırayı görmediniz."
MODERN TEPKİ : "Efendim insanımız eğitimsiz, halbuki Avrupa'da..."
POST-MODERN TEPKİ : "Sıraya geç lan ayı!"
SURREALİST TEPKİ : "Sallandıracaksın bunlardan ikisini Taksim'de, bak bir daha yapabiliyorlar mı?!"
UZLAŞIMCI : "Acelesi olmasa öne geçmezdi, üzmeyin garibi."
DEVRİMCİ : "Altyapı sorunları çozülmeden halkımız sıraya geçmez. Devrim olunca herkes hizaya gelecek."
KADERCİ : "İki dakika fazla beklesek kıyamet mi kopar canım, kısmetse hepimizin işi görülür."
KANT'ÇI : "Efendim algılanmayan şeyler yok demektir. Bakmayın o tarafa, adam yok olur."
KÖTÜMSER VAROLUŞÇU : "Herkes bir gün ölecek. Onurlu bir şekilde bekleyin. Bir gün o adam da ölecek."
İYİMSER VAROLUŞÇU : "Sıkmayın canınızı, şu anın tadını çıkarmaya çalışın. Bakın ne güzel hayattasınız ve birileri önünüze geçebiliyor."
SEPTİK (KUŞKUCU) : "Ön ve arka kavramları görecelidir. O tarafın ön taraf olduğuna kim karar verdi?! Öne geçtiğini zanneden kişi, aslında arkaya geçmiş olabilir."
HUMANİST: "İnsanlık bir bütündür. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için. Dolayısıyla birimiz öne geçince, aslında hepimiz öne geçmiş oluyoruz."
;) ;)
KLASİK TEPKİ : "Sıraya geç kardeşim."
REALİST TEPKİ : "Sıra var!"
NATURALİST TEPKİ : "Sıraya geç!"
NEOKLASİK TEPKİ : "Şeker kardeşim, sıraya geçiver."
ROMANTİK TEPKİ : "Beyefendi galiba sırayı görmediniz."
MODERN TEPKİ : "Efendim insanımız eğitimsiz, halbuki Avrupa'da..."
POST-MODERN TEPKİ : "Sıraya geç lan ayı!"
SURREALİST TEPKİ : "Sallandıracaksın bunlardan ikisini Taksim'de, bak bir daha yapabiliyorlar mı?!"
UZLAŞIMCI : "Acelesi olmasa öne geçmezdi, üzmeyin garibi."
DEVRİMCİ : "Altyapı sorunları çozülmeden halkımız sıraya geçmez. Devrim olunca herkes hizaya gelecek."
KADERCİ : "İki dakika fazla beklesek kıyamet mi kopar canım, kısmetse hepimizin işi görülür."
KANT'ÇI : "Efendim algılanmayan şeyler yok demektir. Bakmayın o tarafa, adam yok olur."
KÖTÜMSER VAROLUŞÇU : "Herkes bir gün ölecek. Onurlu bir şekilde bekleyin. Bir gün o adam da ölecek."
İYİMSER VAROLUŞÇU : "Sıkmayın canınızı, şu anın tadını çıkarmaya çalışın. Bakın ne güzel hayattasınız ve birileri önünüze geçebiliyor."
SEPTİK (KUŞKUCU) : "Ön ve arka kavramları görecelidir. O tarafın ön taraf olduğuna kim karar verdi?! Öne geçtiğini zanneden kişi, aslında arkaya geçmiş olabilir."
HUMANİST: "İnsanlık bir bütündür. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için. Dolayısıyla birimiz öne geçince, aslında hepimiz öne geçmiş oluyoruz."
;) ;)
LEMAN DERGİSİNDEN ÖSYM SORULARI
. Asağıdaki cümlelerin hangisinde bariz bir şive görülmektedir?
a) Gurt gapan da, amanin furdu ki ne furdu!
b) Ne ki olam ombudsman, niye ki hep?!
c) Uyy, ne bakiysunuz ha buzagi cibu ula daa?!
d) Ben vapora binecegim! (İstanbul Türkçesi)
e) Gel la gel, metroya binek! (Türkçe İstanbul'u)
2. "İtalya-İtalyan" ilişkisi aşağıdakilerden hangisinde vardır?
a) Antalya - Antalyan
b) Almanya - İspanyol (Turist)
c) Korsika - Kosta Rika
d) Porto - Porto Riko
e) Muğla - Muğlak
3. Ahmet bir işi 9 günde bitiriyor. Mehmet ise ayni işi 43 günde
bitiriyor o da yarım yamalak, tam bitmiş de sayılamaz yani. Mehmet
kadar sorumsuz, lakayt adam olamaz. Haa, eğlence olsun, Mehmet hemen
devreye girer. Ama iş deyince kaçar. Bu durumda Ahmet'le Mehmet beraber
çalışırlarsa, o işin akıbeti ne olur?
a) Ahmet, Mehmet'i daha ilk gün kalasla döver!
b) Ahmet işi bırakır, yük gemisine kalfa olarak binip Nikaragua'ya gider!
c) Mehmet hepimizi şaşırtıp işi 5 saatte bitirir! (Asla olmaz böyle bi şey
abi!)
d) Mehmet, Ahmet'i de kendine benzetir, o ise yıllar yılı bitmez!
e) Hep biri
4. Modern matematiğin en önemli özelliği aşağıdakilerden hangisidir?
a) Modern matematikte işlemler, hesap makinasıyla yapılır!
b) Modern matematikte bilinmeyenli denklem yoktur, her şey şeffaftır!
c) Modern matematik diye bir şey yoktur, doğrusu postmodern matematik
olmalıdır!
d) Modern matematikte, doğal sayılar evlerinde, kilimlerin üzerinde
ayakkabılarıyla gezerler!
e) Modern matematikte, bir rakama ortam içinde kare kökünü sormak,
ayıplana gelen bir tutumdur!
5. Bir baba, yaşlari 5, 8 ve 33 olan çocuklarına 120 milyon lira harçlık
vererek, yaşlari ile orantılı olarak bölüşmelerini istemiştir. 33
yaşındaki büyük çocuğun (ismini soracak olursanız Ragıp'tır) paranın
büyük kısmını alacağı açıktır. Bu yaşta hiç utanmadan babasındanharçlık isteyen bu kişi, işi daha da azıtıp iki kardeşine toplam 2.500.000
TL. bırakıp, geri kalanı almıştır. Bu problemdeki babaya matematikte ne
denir?
a) Etkisiz Eleman
b) Çaresiz Eleman
c) Ragıpsal Eleman
d) İkinci Evliliğini Yapmış Eleman
e) Hayırsız Oğluna Eleman Diyen Eleman
6. "TERKOS" kelimesindeki harflerle anlamlı ya da anlamsız 6 harfli kaç
kelime yazılabilir diye sormuyoruz, biz hesapladık, 720 farklı kelime
yazılabiliyor. Bu kelimeler içerisinde doğru anlama sahip olanı,
aşağıdakilerden hangisidir?
a) SEKTOR - Yeni bir sektor anlamında
b) KOTRES - Şişman metres anlamında
c) ROSTEK - Rosto ile biftek karışımı bir yemek anlamında
d) KOSTER - Posterin yanlış yazılmışı anlamında
e) TOSREK - Gizli gizli titreyen anlamında
7. Fizikte makara problemleri anlatılırken, onunla ilgilenmeyip makara
yapan öğrencilere ne denir?
a) Silindir yarıçapı
b) İletişim sigarası
c) Kaynatma noktası
d) Eriyik arsızı
e) Çıkrık (Çik dışarının hızlı söylenişi gibi)
8. Periyodik cetvelle kafasına dokuz kez vurulan bir insanın kimyasinda
nasıl bir değişim olur?
a) Sodyum fizik azalır, direnyum artar
b) Sulfat anlamını yitirir
c) Fosfor ürker, siner
d) Alkali metaller coşku gösterir (Alkali alakalı)
e) Hiçbirisi (Yaşayan bilir anlamında)
9. Bir bitkinin, güneş ışığını engelleyen bir başka bitkiyi budamaya
çalışmasına ne denir?
a) Fotosentez
b) Fotomontaj
c) Foto Namık (Yanıltma şıkkı)
d) Eşeyli takılma
e) Eşeysiz takılma (Eşey şakası)
10. "Nusret'in yüzüne mahsun bir ifade gelmişti, belli ki sakal
istiyordu" cümlesinde hangi değişiklik yapılırsa anlamı değişmez?
a) "Sakal" yerine "avanta" gelirse!
b) "Sakal" yerine "top sakal" gelirse!
c) "Mahsun" yerine "vurdumduymaz" gelirse!
d) "Nusret" yerine "Basri Can" gelirse!
e) "Mahsun" ile "Nusret" yer degistirirse!
11. Tarihte ilk lotarya, hangi isim altında, hangi kavimde oynanmıştır?
a) Sayısal Tablet - Frigyalilar
b) Kızma Abicim - Selçuklular
c) Kavimi Piyango - Etiler
d) Piramitin Sırrını Cöz Kazan - Eski Mısır
e) Olimpik Toto - Eski Yunan
12. Yazların akrabalı, neşeli ve patlıcan kızartmalı; kışların ise
beyaz sakallı dedeli, soba ve kestaneli ve bol masallı geçtiği iklim türü
aşağıdakilerden hangisi ola ki?
a) Dravdan iklim
b) Nostaljik iklim
c) Dekorsal iklim
d) Şahane iklim
e) Iskandinav tipi iklim
. Asağıdaki cümlelerin hangisinde bariz bir şive görülmektedir?
a) Gurt gapan da, amanin furdu ki ne furdu!
b) Ne ki olam ombudsman, niye ki hep?!
c) Uyy, ne bakiysunuz ha buzagi cibu ula daa?!
d) Ben vapora binecegim! (İstanbul Türkçesi)
e) Gel la gel, metroya binek! (Türkçe İstanbul'u)
2. "İtalya-İtalyan" ilişkisi aşağıdakilerden hangisinde vardır?
a) Antalya - Antalyan
b) Almanya - İspanyol (Turist)
c) Korsika - Kosta Rika
d) Porto - Porto Riko
e) Muğla - Muğlak
3. Ahmet bir işi 9 günde bitiriyor. Mehmet ise ayni işi 43 günde
bitiriyor o da yarım yamalak, tam bitmiş de sayılamaz yani. Mehmet
kadar sorumsuz, lakayt adam olamaz. Haa, eğlence olsun, Mehmet hemen
devreye girer. Ama iş deyince kaçar. Bu durumda Ahmet'le Mehmet beraber
çalışırlarsa, o işin akıbeti ne olur?
a) Ahmet, Mehmet'i daha ilk gün kalasla döver!
b) Ahmet işi bırakır, yük gemisine kalfa olarak binip Nikaragua'ya gider!
c) Mehmet hepimizi şaşırtıp işi 5 saatte bitirir! (Asla olmaz böyle bi şey
abi!)
d) Mehmet, Ahmet'i de kendine benzetir, o ise yıllar yılı bitmez!
e) Hep biri
4. Modern matematiğin en önemli özelliği aşağıdakilerden hangisidir?
a) Modern matematikte işlemler, hesap makinasıyla yapılır!
b) Modern matematikte bilinmeyenli denklem yoktur, her şey şeffaftır!
c) Modern matematik diye bir şey yoktur, doğrusu postmodern matematik
olmalıdır!
d) Modern matematikte, doğal sayılar evlerinde, kilimlerin üzerinde
ayakkabılarıyla gezerler!
e) Modern matematikte, bir rakama ortam içinde kare kökünü sormak,
ayıplana gelen bir tutumdur!
5. Bir baba, yaşlari 5, 8 ve 33 olan çocuklarına 120 milyon lira harçlık
vererek, yaşlari ile orantılı olarak bölüşmelerini istemiştir. 33
yaşındaki büyük çocuğun (ismini soracak olursanız Ragıp'tır) paranın
büyük kısmını alacağı açıktır. Bu yaşta hiç utanmadan babasındanharçlık isteyen bu kişi, işi daha da azıtıp iki kardeşine toplam 2.500.000
TL. bırakıp, geri kalanı almıştır. Bu problemdeki babaya matematikte ne
denir?
a) Etkisiz Eleman
b) Çaresiz Eleman
c) Ragıpsal Eleman
d) İkinci Evliliğini Yapmış Eleman
e) Hayırsız Oğluna Eleman Diyen Eleman
6. "TERKOS" kelimesindeki harflerle anlamlı ya da anlamsız 6 harfli kaç
kelime yazılabilir diye sormuyoruz, biz hesapladık, 720 farklı kelime
yazılabiliyor. Bu kelimeler içerisinde doğru anlama sahip olanı,
aşağıdakilerden hangisidir?
a) SEKTOR - Yeni bir sektor anlamında
b) KOTRES - Şişman metres anlamında
c) ROSTEK - Rosto ile biftek karışımı bir yemek anlamında
d) KOSTER - Posterin yanlış yazılmışı anlamında
e) TOSREK - Gizli gizli titreyen anlamında
7. Fizikte makara problemleri anlatılırken, onunla ilgilenmeyip makara
yapan öğrencilere ne denir?
a) Silindir yarıçapı
b) İletişim sigarası
c) Kaynatma noktası
d) Eriyik arsızı
e) Çıkrık (Çik dışarının hızlı söylenişi gibi)
8. Periyodik cetvelle kafasına dokuz kez vurulan bir insanın kimyasinda
nasıl bir değişim olur?
a) Sodyum fizik azalır, direnyum artar
b) Sulfat anlamını yitirir
c) Fosfor ürker, siner
d) Alkali metaller coşku gösterir (Alkali alakalı)
e) Hiçbirisi (Yaşayan bilir anlamında)
9. Bir bitkinin, güneş ışığını engelleyen bir başka bitkiyi budamaya
çalışmasına ne denir?
a) Fotosentez
b) Fotomontaj
c) Foto Namık (Yanıltma şıkkı)
d) Eşeyli takılma
e) Eşeysiz takılma (Eşey şakası)
10. "Nusret'in yüzüne mahsun bir ifade gelmişti, belli ki sakal
istiyordu" cümlesinde hangi değişiklik yapılırsa anlamı değişmez?
a) "Sakal" yerine "avanta" gelirse!
b) "Sakal" yerine "top sakal" gelirse!
c) "Mahsun" yerine "vurdumduymaz" gelirse!
d) "Nusret" yerine "Basri Can" gelirse!
e) "Mahsun" ile "Nusret" yer degistirirse!
11. Tarihte ilk lotarya, hangi isim altında, hangi kavimde oynanmıştır?
a) Sayısal Tablet - Frigyalilar
b) Kızma Abicim - Selçuklular
c) Kavimi Piyango - Etiler
d) Piramitin Sırrını Cöz Kazan - Eski Mısır
e) Olimpik Toto - Eski Yunan
12. Yazların akrabalı, neşeli ve patlıcan kızartmalı; kışların ise
beyaz sakallı dedeli, soba ve kestaneli ve bol masallı geçtiği iklim türü
aşağıdakilerden hangisi ola ki?
a) Dravdan iklim
b) Nostaljik iklim
c) Dekorsal iklim
d) Şahane iklim
e) Iskandinav tipi iklim

Türk olmak
nazi zulmunden türkiyeye kaçan yahudi bilim adamları türkiyedeki üniversitelerin mesafe almasında ççok yardımcı omuşlardır. türkiye şartlara göre bu prof.lara iyi maaş vermektedir
bu proflardan biri türkiyede gördüğü iyi muameleden çok etkilenir kendi kendine
''madem burda yaşıyorum bari türk olayım''der ve türk vatandaşı olur
ay sonu bankaya gidip maaş alınca şok olur çünkü maaşı kuşa değil ,kuş yavrusuna dönmüştür.ankara o zamanlar küçücük bir şehirdir. parayı alınca hukuku olduğu maarif bakanı hasan aliyücelin kapısına gelir.
hasan ali yücele dert yanar.^
'' bu nasıl iştir ben bu paraylakiramı nasıl ödeyeceğim hizmetçime nasıl maaş ödeyeceğim
yabancı dergileri nasıl lacağım , nasıl araştırma yapacağım?''
bunları dinleyen hasana li yücel prof:a cevap verir.
AZİZİM TÜRKİYEDE TÜRK OLMAK ZORDUR.
....
nazi zulmunden türkiyeye kaçan yahudi bilim adamları türkiyedeki üniversitelerin mesafe almasında ççok yardımcı omuşlardır. türkiye şartlara göre bu prof.lara iyi maaş vermektedir
bu proflardan biri türkiyede gördüğü iyi muameleden çok etkilenir kendi kendine
''madem burda yaşıyorum bari türk olayım''der ve türk vatandaşı olur
ay sonu bankaya gidip maaş alınca şok olur çünkü maaşı kuşa değil ,kuş yavrusuna dönmüştür.ankara o zamanlar küçücük bir şehirdir. parayı alınca hukuku olduğu maarif bakanı hasan aliyücelin kapısına gelir.
hasan ali yücele dert yanar.^
'' bu nasıl iştir ben bu paraylakiramı nasıl ödeyeceğim hizmetçime nasıl maaş ödeyeceğim
yabancı dergileri nasıl lacağım , nasıl araştırma yapacağım?''
bunları dinleyen hasana li yücel prof:a cevap verir.
AZİZİM TÜRKİYEDE TÜRK OLMAK ZORDUR.
....

.jpg)

SEDAT ABI

Karadeniz'den yaşanmış komik hikayeler
Trabzonspor-Fenerbahce macinda hoparlorlerden anons yapilir: "Isitme engelli Ali Kahraman, Ali Kahraman stad kapisindan bekleniyorsunuz!"
Iki arkadas Devlet Bakani'na bir sikayet icin giderler. Bakani binadan cikarken yakalarlar. Isinin acele oldugunu soyleyen Bakan "Cep telefonlarinizi birakin ben sizi ararim" der. Iki arkadas da, cep telefonlarini bakanin sekreterinin masasina birakarak, cikip gider...
Trabzon Farabi Tip Fakultesi'ne gelen iki aractan birinden inen Karadenizli bagirir: "Cabuk sedye getirin." Arkadaki diger otomobile de donerek: "Acele edin hastayi yavas cikarin" der. Seslendigi otomobilden su cevabi alir: "Hasta sizin arabada degil mi?" Rize'den gelen iki arac da acil hastayi evde unutmustur.
Rize Muftu Mahallesi imami Ramazan'da aksam ezanini okumasi icin bir ogrenciyi gorevlendirir. Ogrenci kapali sandigi mikrofona, pratik yapmak icin ezan okur. Imam durumu fark edip minareye cikar ve ezan vaktinin gelmedigini duyurur. Ama gec kalmistir ve mahalleli orucunu coktan acmistir.
Rizeliler Trabzon'a dogru gelirken elektrik direginde birini gorur. Adam ayakkabisini cikarmis uzaktaki arkadaslarina EL ETMEK icin sallamaktadir. Yoldan gecenler Elektirige kapildigini dusunerek kurtarmak icin kalasla adama vurmaya baslarlar. Adam duser. Olayi goren Trabzonlular arkadaslarinin dovuldugunu zannedip Rizeliler'e saldirir. Kavgayi polis zor yatistirir!
Trabzon Maras Caddesi'ndeki bos bir is yerinin c***** "Rifat Guney Rusya'da islerinin bozuldugu icin parasi cok, isi bilmeyen ortak araniyor" tabelasi asilir. Gorenleri hayrete dusuren bu tabela ilanina karsilik 8 kisinin basvuruda bulunmasi daha da ilginc... ;) ;) ;) ;)
Trabzonspor-Fenerbahce macinda hoparlorlerden anons yapilir: "Isitme engelli Ali Kahraman, Ali Kahraman stad kapisindan bekleniyorsunuz!"
Iki arkadas Devlet Bakani'na bir sikayet icin giderler. Bakani binadan cikarken yakalarlar. Isinin acele oldugunu soyleyen Bakan "Cep telefonlarinizi birakin ben sizi ararim" der. Iki arkadas da, cep telefonlarini bakanin sekreterinin masasina birakarak, cikip gider...
Trabzon Farabi Tip Fakultesi'ne gelen iki aractan birinden inen Karadenizli bagirir: "Cabuk sedye getirin." Arkadaki diger otomobile de donerek: "Acele edin hastayi yavas cikarin" der. Seslendigi otomobilden su cevabi alir: "Hasta sizin arabada degil mi?" Rize'den gelen iki arac da acil hastayi evde unutmustur.
Rize Muftu Mahallesi imami Ramazan'da aksam ezanini okumasi icin bir ogrenciyi gorevlendirir. Ogrenci kapali sandigi mikrofona, pratik yapmak icin ezan okur. Imam durumu fark edip minareye cikar ve ezan vaktinin gelmedigini duyurur. Ama gec kalmistir ve mahalleli orucunu coktan acmistir.
Rizeliler Trabzon'a dogru gelirken elektrik direginde birini gorur. Adam ayakkabisini cikarmis uzaktaki arkadaslarina EL ETMEK icin sallamaktadir. Yoldan gecenler Elektirige kapildigini dusunerek kurtarmak icin kalasla adama vurmaya baslarlar. Adam duser. Olayi goren Trabzonlular arkadaslarinin dovuldugunu zannedip Rizeliler'e saldirir. Kavgayi polis zor yatistirir!
Trabzon Maras Caddesi'ndeki bos bir is yerinin c***** "Rifat Guney Rusya'da islerinin bozuldugu icin parasi cok, isi bilmeyen ortak araniyor" tabelasi asilir. Gorenleri hayrete dusuren bu tabela ilanina karsilik 8 kisinin basvuruda bulunmasi daha da ilginc... ;) ;) ;) ;)
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol