Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

aile birleşim vizesi

Yorum için giriş yap 151 mesaj · 39.071 görüntülenme
arkadaşlar merhaba..

Ben bir ay önce Türkiyede evlendim. Eşim Belçika vatandaşı aynı zamandada Tc vatandaşı. Geçen hafta pasaport için başvurdum bi kaç güne kadar gelir..

Benim bikaç sorum var size, evli olmamız vize almamızı kolaylastırır mı?

eşim Belçikada nerelere başvuru yapması gerekiyo?

Vizeye başvururken eşimin çalıstıgını kanıtlamamız gerekiyo mu (suan çalısmıyo) ?

Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaslar..
önce iks yi arayın aşadaki bilgiler onlara gereken soruları sorun bir yerde takılırsanız buraya sorun

ama önce para yatırmanız gerekiyor bilgi alabilmek için 50 tl idi en son. kredi kartı veya bankaya gönderebiliyorsunuz

Belçika Vize Başvuru Merkezi

# Çağrı Merkezi : +90 212 340 4432

# Çalışma Saatleri : 08:00-18:00 (Pazartesi-Cuma)

# Web Sitesi: http://www.iks.com.tr/be/
evlenmen bır artı ama belcıka bırazda sans benım basvurum 11 ay oldu hala cevap gelmedı ıks sana meıl atıyor ıstenılen evraklarlar ılgılı adlı sıcıl kagıdı bıle var ıstenılenler arsında bunları ıcerı verdıkten sonra mulakata cagırabılıyorlar bırtane forum esıyın ayakkabı no su kar dugun nerde yapıldı neler takıldı esıne hedıye alırmısın faturası varmı yatagın neresınde yatarsın abuk sapuk seyler dugun foton varsa mulakata gotur esıyın belcıka vatandası olmasıda senın ıcın avantaj
peki eşimin calıstıgına dair belge falan istiyolar mı yada ev yeterlilik belgesi ?
ben vermıstım ama ıs yerınden alınan bır kagıttı sanırım ındnın meılı bende olacaktı sanırım ıstersen gonderrım bakarsın
çok iyi olur. Ama benim eşim calısmıyo (Belçikada). Sorun olur mu
1. [ ] Müracaat şahsen yapılmak zorunda değil

> 2. [ ] Varsa eski pasaportlar sunulmalı...

> 3. [ ] 2 adet vize Başvuru formu

> 4. [ ] Pasaportun yazılı damgalı tüm sayfaların 2şer kopyası

> 5. [ ] 3 adet vesikalık resim

> 6. [ ] Geçerli pasaport

> 7. [ ] Eş veya Ebeveynin AB Vatandaşı olduğuna dair Kimlik fotokopisi.

> 8. [ ] Evlilik cüzdanı veya Doğum kayıt örneği fotokopisi

> 9. [ ] Ankara daki Adli Sicil Genel Müdürlüğünden, yabancı dilde Iyi Hal Kağıdı aslı ve 2 fotokopisi

> 10. [ ] Belçikadan Eşe ait Oturum Kartı VEYA Belçika Kimlik kartı 2 fotokopisi

> 11. [ ] Belçikadan Aile Toplum kağıdı aslı ve 2 fotokopisi

> 12. [ ] Toplu Nüfus Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi + Tercüme

> 13. [ ] Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği aslı ve 2 fotokopisi - Formül B

> 14. [ ] Ankara Vize Başvuru Merkezi adresi : Mahatma Gandhi Caddesi, No: 40 GOP Ankara

> 15. [ ] Not : İşlem süresi ortalama 2 aydır. İstisna durumlarda uzayabilir.

>

> Uyarı :

> Lütfen randevu saatinizden 5 dakika önce vize bölümünün kapısında olunuz, sadece başvuran kişinin kendisi içeri alınacağından, yanınızda refakatçı getirmeyin. Size söylenen evrakları eksiksiz olarak yanınızda getiriniz.

> Elçilik/Konsolosluk, başvurunuza istinaden ek evrak isteyebilir.

> Vize başvurunuzu yaptıktan sonra başvuru durumunuzu internet üzerinden www.iks.com adresine girerek takip edebilir, basvurunuzun ne aşamada olduğunu öğrenebilirsiniz.

> Vize ücretlerini, banka komisyonu haricinde net olarak ilgili bankaya ödeme yaptıktan sonra banka dekontunuzu başvuru esnasında yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Evrak teslim merkezlerinde vize ücreti için ödemeler kabul edilmeyecektir.

> Müracaat esnasında, cep telefonunuzu kapalı konumda tutunuz ve yanınızda, büyük çanta gibi eşyaları, emanet edilme imkanı bulunmadığından getirmeyiniz.

> Randevunuzdan önce vize gişesine başvurmadan vize bölümü içerisindeki UPS hizmetlerine başvurunuz ve pasaportunuzun iadesi ile ilgili tüm bilgileri oradan edininiz. UPS hizmet bedeli 13 ile 18 YTL arasındadır.

> UPS hizmetinden faydalanmak istemeyen başvuru sahipleri, randevu gününde yanlarında, her bir pasaport için ayrı ayrı A4 büyüklüğünde boş zarf bulundurmaları gerekiyor.

> ANKARA İÇİN : Kısa süreli kalışlarda, son 10 yılda AB, AEB, Schengen, USA ve Kanada vizesi almamış olanlar veya ikamet amaçlı müracaatlarda; randevu gününüzde, size en yakın tarihe, Elçilikte mülakat için randevu verilecektir.

> İSTANBUL İÇİN : Kısa süreli kalışlarda, son 3 yılda Schengen veya Amerika vizesi almamış olanlar veya ikamet amaçlı müracaatlarda; randevu gününüzde, size en yakın tarihe konsolosluğa mülakat için randevu verilecektir.

> Vize başvuru merkezi civarında, otopark imkanı olmadığından, araçla gelmemenizi hatırlatmak istiyoruz.

>

> Not: Yukarıdaki bilgileri www.iks.com adresinden teyit edebilirsiniz.

>

> Saygılarımızla,

> Belçika Büyükelçiliği/Başkonsolosluğu Vize Bilgi ve Randevu Servisi

>

> bunlar kardes baska evrak ıstemedıler
Belçikadan başvuru yapmak gerekiyo mu, davetiye yollanması falan gerekiyo mu?
iv22 merhabalar aramıza hoşgeldin. eşin belçika vatandaşı olduğu için normalde gelir belgesi istemezler. sen öncelikle iks nin sayfasında eşi belçika vatandaşı olanlardan istenen evrakları bir kontrol et ve eşinle paylaş eşinin göndermesi gereken evraklar için oturduğu yerdeki belediyeye gidip ben aile birleşimine başvuru yapacağım demesi yeterli onlar gerekli evrakları hazırlayıp verirler. sende bu arada iks yi arayıp randevu numaranı alabilirsin ve istenen evrakları hazırlamaya başlayabilirsin. eşinin ve senin ilk evliliğinizse çok beklemezsiniz 3-5 gün yada birkaç hafta içinde allahın izniyle vizenizi alırsınız tabi bir aksilik olmazsa....
çok sağol verdiğin bilgiler için.
esin belçika vatandaşıysa ev yeterlilik ve çalışma kağıdı istemiyorlar diye biliyorum. ama değilse işin çok zor ben 9 ayda aldım vizemi
benim bi sorum daha olucaktı atabilgin. Eşimin kendine ait bi evi olması gerekiyo mu beni belçikaya yanına almak için, kendisi ailesiyle yasıyor suan..
bilen yok mu arkadaslar..
hayır gerekmiyor ailesiyle yaşayabilir. ama ev yeterlilik belgesi istiyorlarsa onu almanız gerekir.
yukarıda yazmıs oldugum evraklar dısında hıcbır belge ıstemıyorlar zaten evrakları alırken kontrol edıyor

gereksızlerı sana tekrar verıyor ıks ek bır sey ısterlerse mulakata cagırdıklerında ıstıyorlar adlı sıcıl mudurlugundekı ıslem tan bırgun suruyor eger orada takılırsan kapının onunde avnı abı var baba adam benı uckagıtcıların elınden polat alemdar gıbı kurttardı dıkkat et et o adamlarada dosyana bakkayım ayayıyla yaklasıyorlar...
AB vatandaşı olsa dahi yeterlilik belgesi isteyebilirler mi ?
birde eşim belçikadaki oturduğu yerin belediyesine gidip basvuru yaptıgında ondan ne gibi evraklar isteniliyo ve o basvurmaya giderken yanında herhangi bi belge götürmesi gerekiyo mu arkadaslar ? ilk önce oturum alınması gerekiyo tarzında biseyler okumustum dogru mu ?
bak kardes,EV YETERLILIK SONUC BELGESI denılen o kagdın yuzunden bıze cektırmedıklerı kalmadı.6 ay gıbı bı sure bızı o kagıt degıl bukagıt degıl dıye dıye oyaladılar.esıme beledıye tek bıkagıt verebılıyodu oda ev yeterlılık sonuc belgesıydı ama onlara kabul ettıremedık.bunlar ne bıcım ınsanlar ben anlayamadımkı aylarımızı yedıler.4 5 kere o kagdı gonderdı kabul etmedıer.bu degıl dıye.beledıyede baska kagıt olmaz dedı baska bısey demedı.esım sasırdıgından barınma kagdı bıle gonderdı. acaba ıstedıklerı kagıt bumukı dıye.gene kabul etmedıler.sunuda soyleyım benım esım turk vatandsı.neyse nerelere basvurmadıkkı.mılletvekılı bıle gırdı ısın ıcıne.sonra kagdı ıstemıyoruz dedıler.ben bı sure sonra ıksye tel actım.bana dedılerkı o kagıt kanundan kalktı.o yuzden ıstemedık.bende dedımkı ozaman nıye soylemedınız hem o kagdı gnderdık yanls kagıt dıyıp oyaladınız dedım.dedıkı bı yanlıslık olmus..ıste boyle.sen once ıksyı arıcaksın.onlar senı yonlendırırler.verecegnız kagıtları onlar sıze tek tek yazdırıyolar.eger ev yetrlılık kagdı ısterlerse dekı o kagıt kanundan kalkmıs dıye duydum deyın.allah ısınızı rast getırsın.
tabıkıde esın once ordan basvurcak.onlar sızden ıstedılkerı kagdıtları soylerler,hem esının oturumu yokmuda anlamadım.sız hollandadanmı gesıs yaptınız
Hayır eşim Belçikadaydı hep
arkadaslar benım dofıde kucuk bı degısıklık oldu bu ne ıcın oldu acaba.behandelıng yazıyo ama onun altındakı datum beslıssıng/status dossıer yazan yerın karsısında bısey yazmıyo dunden berı.onceden dosyam ıslemde oldugundan berı tarıh yazıyodu.boyle olan oldumu .
baris yazdı:
hayır gerekmiyor ailesiyle yaşayabilir. ama ev yeterlilik belgesi istiyorlarsa onu almanız gerekir.

ev yeterlilik belgesi istemezler.
iv22 yazdı:
birde eşim belçikadaki oturduğu yerin belediyesine gidip basvuru yaptıgında ondan ne gibi evraklar isteniliyo ve o basvurmaya giderken yanında herhangi bi belge götürmesi gerekiyo mu arkadaslar ? ilk önce oturum alınması gerekiyo tarzında biseyler okumustum dogru mu ?

eşin belçika kimliği ile gitsin başvurusunu yapsın belediyeden, oturum alınması ancak sen vizeni alıp oraya gittikten sonra yapılacak bir işlem. eşinden türkiyede evlilik yaptığınıza dair (formul A yada B tam hatırlayamadım) evlilik kayıt belgesi isteyebilirler ama dediğim gibi önce belediyeye gitsin onlar yol gösterirler.
sude erik yazdı:
arkadaslar benım dofıde kucuk bı degısıklık oldu bu ne ıcın oldu acaba.behandelıng yazıyo ama onun altındakı datum beslıssıng/status dossıer yazan yerın karsısında bısey yazmıyo dunden berı.onceden dosyam ıslemde oldugundan berı tarıh yazıyodu.boyle olan oldumu .

evet sitede bi sorun var galiba
bılmıyorum ondanmı yoksa karar verılıyoda ondanmı,bosluk olan yer karar tarıhı yerı.ınsallah en kısa zamanda cıkar vızem cunku esım askerde 22sınde gelecek 30unda belcıkaya gıdecek.beraber gıtmek ıstıyorum.ınsallah cıkarda beraber gıderız.dua etsın nolur arkadaslar
sude erik yazdı:
bılmıyorum ondanmı yoksa karar verılıyoda ondanmı,bosluk olan yer karar tarıhı yerı.ınsallah en kısa zamanda cıkar vızem cunku esım askerde 22sınde gelecek 30unda belcıkaya gıdecek.beraber gıtmek ıstıyorum.ınsallah cıkarda beraber gıderız.dua etsın nolur arkadaslar

karar veriliyo olabilir sude.insallah sanada en kisa zamanda olumlu yanit gelcek.butun kalbimle dua ediyoum hepiniz icin.Allah yardimciniz olsun
iv22 yazdı:
arkadaşlar merhaba..

Ben bir ay önce Türkiyede evlendim. Eşim Belçika vatandaşı aynı zamandada Tc vatandaşı. Geçen hafta pasaport için başvurdum bi kaç güne kadar gelir..

Benim bikaç sorum var size, evli olmamız vize almamızı kolaylastırır mı?

eşim Belçikada nerelere başvuru yapması gerekiyo?

Vizeye başvururken eşimin çalıstıgını kanıtlamamız gerekiyo mu (suan çalısmıyo) ?

Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaslar..

arkadasim aramiza hosgeldin.esinin ab vatandasi olmasi senin icin cok buyuk avantaj.cunku es ab vatandasi olunca ev yeterlilik belgesi istemiyolar.mulakata cagrilmiyosun(eksik evrak vermedigin yada herhangi bir durum olmadigi surece).vize bekleme asamasinda polis eve kontrole gitmiyo.benim esimde ab vatandasi bizde boyle oldu.issizlik konusuna gelince duruma gore 3 aylik calistigini gosteren maas bordrosu isteyebilir.bu sizin acinizdan iyi olmaz issiz oldugu icin.insallah istemezler.insallah en kisa zamanda guzel haberlerini aliriz.Allah simdiden sabir versin
maş bordrosu istemeleri büyük bi olasılık mı sizce arkadaslar ?
arkadaşlar bu 'Formül A yada B' dediğiniz nedir ?
çok sağolasın zeyna

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol