arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım henüz vize için başvurmadım evrakları toplamaya çalışıyorum. vize bekleyen arkadaşlara sabırlar diliyorum...
Aile Birlesimi Evrak ( Konu Duzeltilmistir )
hosgeldin arkdsm en kisa zamanda vizeni alip esine ailene kavusursun ins ins ins,,,
arkadaşlar bende aranıza yeni katıldım henüz vize için başvurmadım evrakları toplamaya çalışıyorum. vize bekleyen arkadaşlara sabırlar diliyorum...
hoşgeldin aramıza
arkadaşlar bir sorum olacak evraklarla alakalı benim eşim çalışmadığı için kayınpederimin davetiyle başvuracağım bu mutuelle denilen sağlık sigortasını anlamadım yani benimde oraya gittiğimde sigorta kapsamında olcağımı gösterir belgeymiş bu belge nerden temin edilir, nasıl bir belgedir? elimdeki evraklarda flamanca olduğu için tam olarak hangi belgelere sahip olduğumuda bilmiyorum açıkcası
atabilgin arkadaşım bu konuda bilgim yok çünkü bizden böyle bişey istenmedi.ama baska bi sorun olursa bende yardımcı olmaya çalısırım.ama forumda bu konuyla ilgili detaylı bilgi bulacagını ümit ediyorum.biyerde dikkatimi çekmişti sanki.belçikaya gelecekler sohbet konusu var oraya yazan arkadaslar sanırım bununla ilgilide paylaşımda bulunmuşlardı.
hocam benim eşim "hamile" ve çalışmıyor o sebeple kayınpederim üzerinden başvuru yapıcam. kayınpederim belçika vatandaşı, eşiminde 5 yıllık oturumu var. eşimin hamile olması sebebiyle çok kolay vize alacağımı söylediler. inşallah öyle olur..
Merhaba Atabilgin
Mutuella sigorta belgesydi hatirladigim.Senin isminde yazicak yani esinin uzerinden sigortalanacaksin oraya gidince.Benden istemislerdi sanirim.15 euroluk biseydi.
Resmen evliysen herhangi birinin davetiyle tursit olarak gidebilecegini sanmiyorum.
Cunku sacma olur.gidersen donmessin belediyeye yzilir orda kalirsin.Bu hakkin.
O zamanda tursit vizesi ile aile birlesimi arasinda frk kalmaz.
Sanirim bi yasalari vardi bu konuyla ilgili avukat anlatmisti.
Boyle karar vermeleri yasalmis.
Yakin zamanda bende yasadim bu durumu.Esim ikiz gebesiydi.Cok zorluk cekti.
Hem Belcikada oturup Hollandada calisiyordu..
Avukata danistik emin olun sorun cikartirlar vermezler isterseniz den haaga basvururuz dedi.
Yani bende dogumda esimin yanina gitmeye cok ugrastim.İnan cok.Esimin aileside cok ugrati.Davetiyeler.. Belcikadan tanidik bir akrabalari Holandadan kendileri.. avucla para gitti avukatlara.
Hem Belcikaya hem Hollandaya.Ama kime sorduysam kimle konustuysam bosa kurek cekme dediler.
Simdi bile beklemedeyim.Esim bebeklere kres ayarlicak calismaya baslicak anca oyle vize basvurusu yapabilcem.ki hala tereddutlerim var.
Sende arastir.Sende ogren sor sorustur.Belki bilmedigimiz yeni seyler vardir.
Ben 2 defa red aldim abuk sebeplerle.Umit edip beklemeleri cok iyi biliyorum.
Kimse ayni acilari ceksin istemem.
Dilerim sen halledebilirsin cunku ben muthis sanssizliklar yasadim.
Esin hamileymis.belki bildigin belki bilmen gereken birkac konu var.
Sigorta dir..cocuk parasi icin basvurma..pasaportlari icin gonderecegin evrakar..
Krese yazilma.guzel bir klinik.
Zamani geldiginde hepsini konusuruz.
Nevilen
Mutuella sigorta belgesydi hatirladigim.Senin isminde yazicak yani esinin uzerinden sigortalanacaksin oraya gidince.Benden istemislerdi sanirim.15 euroluk biseydi.
Resmen evliysen herhangi birinin davetiyle tursit olarak gidebilecegini sanmiyorum.
Cunku sacma olur.gidersen donmessin belediyeye yzilir orda kalirsin.Bu hakkin.
O zamanda tursit vizesi ile aile birlesimi arasinda frk kalmaz.
Sanirim bi yasalari vardi bu konuyla ilgili avukat anlatmisti.
Boyle karar vermeleri yasalmis.
Yakin zamanda bende yasadim bu durumu.Esim ikiz gebesiydi.Cok zorluk cekti.
Hem Belcikada oturup Hollandada calisiyordu..
Avukata danistik emin olun sorun cikartirlar vermezler isterseniz den haaga basvururuz dedi.
Yani bende dogumda esimin yanina gitmeye cok ugrastim.İnan cok.Esimin aileside cok ugrati.Davetiyeler.. Belcikadan tanidik bir akrabalari Holandadan kendileri.. avucla para gitti avukatlara.
Hem Belcikaya hem Hollandaya.Ama kime sorduysam kimle konustuysam bosa kurek cekme dediler.
Simdi bile beklemedeyim.Esim bebeklere kres ayarlicak calismaya baslicak anca oyle vize basvurusu yapabilcem.ki hala tereddutlerim var.
Sende arastir.Sende ogren sor sorustur.Belki bilmedigimiz yeni seyler vardir.
Ben 2 defa red aldim abuk sebeplerle.Umit edip beklemeleri cok iyi biliyorum.
Kimse ayni acilari ceksin istemem.
Dilerim sen halledebilirsin cunku ben muthis sanssizliklar yasadim.
Esin hamileymis.belki bildigin belki bilmen gereken birkac konu var.
Sigorta dir..cocuk parasi icin basvurma..pasaportlari icin gonderecegin evrakar..
Krese yazilma.guzel bir klinik.
Zamani geldiginde hepsini konusuruz.
Nevilen
sevgili nevilen
ben turist vizesine başvurmayacağım, aile birleşimine başvuracağım, sadece eşim çalışmadığı için ve kayınpederimle aynı evde yaşadığı için onun garantörlüğünde gitmek için başvuru yapacağız. gelir belgesi ve davetiye kayınpederim adına diğerleri eşim adına hazırlanan evraklarla başvuru yapacağım. biz orada avukatlara sorduk mümkün olduğunu hatta çok çabuk bir şekilde(1-2 haftada) vize alacağımızı söylediler. durumumuz seninle aynımı tam anlayamadım.
ben turist vizesine başvurmayacağım, aile birleşimine başvuracağım, sadece eşim çalışmadığı için ve kayınpederimle aynı evde yaşadığı için onun garantörlüğünde gitmek için başvuru yapacağız. gelir belgesi ve davetiye kayınpederim adına diğerleri eşim adına hazırlanan evraklarla başvuru yapacağım. biz orada avukatlara sorduk mümkün olduğunu hatta çok çabuk bir şekilde(1-2 haftada) vize alacağımızı söylediler. durumumuz seninle aynımı tam anlayamadım.
sevgili nevilen
atabilgin sanırım senin durumun biraz asicee arkadasımıza benziyo.onunda eşi çalışmıyodu kayınpederi üzerinden gitti.
sağol zeyna
nevilen arkadaşımız biraz korkuttu beni ama yapacak zaten başka birşey yok evrakları çarşamba teslim edip bekleyeceğiz artık
nevilen arkadaşımız biraz korkuttu beni ama yapacak zaten başka birşey yok evrakları çarşamba teslim edip bekleyeceğiz artık
sağol zeyna
ben bi detayı kaçırmısım.eşin hamileymiş.daha önce çalısıyodu yani öylemi.asicee de böyle bi durum söz konusu deildi.eşi hamile deildi ve daha önce çalışmıyodu o nedenle kayınpederi üzerinden istek yollandı ve 1 haftada çıktı vizesi.ilk sayfaları okuduysan görmüşsündür zaten.nevilen arkadasımıza gelince o seni gereksiz yere korkutmak için yazmamış onları.kendi basından gecen tecrübeleri paylaşmış.onun öyküsünü forumdan okudum çok ugraştırmışlar.ama sen yinede ümitsizlige kapılma.
eşim belçikada 5 yıldır oturumu var fakat hiç çalışmadı şimdide hamile olduğu için çalıamıyor. inşallah bi sorun çıkmaz bizdede..
eşim belçikada 5 yıldır oturumu var fakat hiç çalışmadı şimdide hamile olduğu için çalıamıyor. inşallah bi sorun çıkmaz bizdede..
eşinin 2.evliligimi atabilgin? çıkmaz inşallah sen biranönce evraklarını hazırlayıp ver bakalım ne olcak
hayır ikimizinde ilk evliliği
bi problem çıkmaz diye ümit ediyorum.çıkmasın ya herkes gitsin sevdigine kavuşsun.offff valla beklemekten sıkıldım.59.gün bugün basvuru yapalı 49 gündürde belçikada dosya.bilmiyorum ne olcak
inşallah sizinde biran önce çıkar vizeniz
inşallah sizinde biran önce çıkar vizeniz
inşallah ama bizim bi sorunumuz var.ne kadar önemli bilmiyorum ama.eşim her türkiyeye giriş çıkışta havaalanı polisi tarafından tutuluyo.şanssızlıga bakın ki vergi kaçagı biriyle isim benzerligi var.5-10 dk kadar inceleniyo vergi kaçagının eşim olmadıgı anlaşılınca bırakılıyo.türkiyedeki havaalanı polisi artık eşimi tanıyo gayet kibar bi şekilde gel diye çagırıyo:) bunu daha önce düşünmemiştik.bayramda geldi eşim o zaman aklımıza geldi yine aynı sorun yasanınca.sanırım belçika konsoloslugu bunu arastırıyo.çok can sıkıcı bi durum ya.elin adamı yüzünden biz sıkıntı çekiyoruz.yakalanıp tutuklansa da rahatlasak.
aa uzuldum arkdsm sanssizlik olmus gercektende ama uzulme onlar arastiriolarsa bu konuyu zaten turkiyedeki havaalani polisiylede irtibata gecebilirler belki ve esinizin olmadigi ogrendiklrinde problem kalmaz bunun icin korkmana gerek yok zaten o kisinin esin olmadigi anlasilicaktir dedigin gibi ins ins ins biran once kurtulursunuz bu problemden,,,
zeyna bence onunla alakalı değildir biraz sabırlı ol! inşallah yakında çıkar vizeniz 2 ay normal bir süre canını sıkma...
aa uzuldum arkdsm sanssizlik olmus gercektende ama uzulme onlar arastiriolarsa bu konuyu zaten turkiyedeki havaalani polisiylede irtibata gecebilirler belki ve esinizin olmadigi ogrendiklrinde problem kalmaz bunun icin korkmana gerek yok zaten o kisinin esin olmadigi anlasilicaktir dedigin gibi ins ins ins biran once kurtulursunuz bu problemden,,,
yok canım üzülmüyorum ama yinede canı sıkılıyo insanın.milyonda bir insanın basına gelecek bişey bu.bize vurdu.çok saol moral verdigin için.inşallah fazla ugrastırmazlar.
zeyna bence onunla alakalı değildir biraz sabırlı ol! inşallah yakında çıkar vizeniz 2 ay normal bir süre canını sıkma...
saol arkadasım.evet 2 ay normal bi süre.inşallah fazla uzamaz.herkesin vizesi çabucak çıkar herkes biranönce sevdigine kavusur
arkadaşlar yarın sabah 09:15 te İKS istanbula evrakları vereceğim. merak ettiğim İKS de mülakat gibi bişey oluyormu yoksa sadece evrakları mı teslim alıyorlar? birde tavsiyesi olan var mı? Biraz heyecanlandım şimdi :)
Merhba Atabilgin
İKS taseron bir kurulus seni mulakaat edemez.Elcilik gorusme isterse İKS ye onlarda sana iletir.
Mulakatin (olursa)elcilikte evrak tesliminden birkac gun sonra ivedi bir sekilde olur.
Heyecan yapma git evraklari ver cik.Bitti :)
İKS taseron bir kurulus seni mulakaat edemez.Elcilik gorusme isterse İKS ye onlarda sana iletir.
Mulakatin (olursa)elcilikte evrak tesliminden birkac gun sonra ivedi bir sekilde olur.
Heyecan yapma git evraklari ver cik.Bitti :)
Nevilen sağol çok net konuşmuşsun talimat gibi :) çok sağol bende öyle tahmin ettim ama hem forumda paylaşayım dedim hemde tavsiyeleriniz varsa öğreneyim dedim...
markete girer gibi gir kendinden emin ol belcikaya giderken yaninizda kac para gotureceksiniz filan derse 1500 filan de rahat ol esin calisiyormu filan diye soruyorlar bi kac soru var boyle o kadar
iks şen bakkal :))
sağol asice arkadaşım....
sağol asice arkadaşım....
bakkala girer gibi derken o kadar da deil.asicee nin bahsettigi rahat ol demek :) dosya düzenine dikkat et kagıtların düzgün ve sıralı olsun.dosya çok önemli bence.kendinden emin ol sorulan sorulara kibarca cvp ver.bişey sormuyolar zaten.sordukları soruları da asicee arkadasımız yazmış.birde ne zaman gitmek istiyosun diye soruyolar.hiç heyecan yapma.eşin ab vatandası ise ve eksik evragın yoksa seni mülakata falan cagırmazlar. senin bu heyecanını görünce iksye evrakları teslim ettigim gün geldi aklıma.bende çok heyecanlanmıştım.şimdi gülüyorum :) orası aynen banka gibi öyle düşün stres yapma.hadi işin rast gelsin.haberlerini bekliyoruz
aynen oyle zeyna daha once konusuldu saten bu konularr okursa arkadaslar daha detayli anlarlarr
aynen oyle zeyna daha once konusuldu saten bu konularr okursa arkadaslar daha detayli anlarlarr
evet orası öyle de belki gözden kaçmıştır diye anlatayım dedim.sen neler yapıosun basladın mı okula?
su an daha geziyorum oturumu aldikdan sonra ise baslarim sonra da okulaa hic bir seyicin acelem yok su andaa
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol