Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Yorum için giriş yap 840 mesaj · 220.560 görüntülenme
arkadaslar bu bolumde sadece belcikaya gelecek olan arkadaslar bizimle bilgilerini yada sorularini paylassin .lutfen ozen gosterelim cunku konular birbirine karisiyor ve bircok arkadasimiz anlamiyor ozelliklede yeni uye olanlar kendinize iyi bakin iyi calismalar
alper68--------------------------------

1. Pasaport ve 1 adet pasaport fotokopisi (resimli, damgalı sayfaların ve vizelerin fotokopisi). Pasaportunuzun başvuru tarihinden itibaren en az 1 yıl daha geçerliliği olmalı ve tarafınızca imzalanmış olmalıdır. Türk vatandaşı değilseniz ikametgah izniniz. İkametgah izniniz Türkiye’ye dönüşünüzden sonra 3 ay daha geçerli olmalıdır.

2. İki adet vize başvuru formu eksiksiz olarak Belçika resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak doldurulacak. Vize talep formundaki bütün sorular açık ve okunaklı bir şekilde cevaplanmalıdır, tarih ve imza unutulmamalıdır. (Başvuru formu ücretsiz olarak VAC – Visa Application Center, Vize Başvuru Merkezi’nden temin edilebilir veya http://www.diplomatie.be/fr/travel/visa/default.asp sayfasından indirilebilir. Formu göndermiyoruz). + 3 adet fotoğraf. (beyaz fon üzerine, 3x4 cm ebatlarında). Fotoğraflardan ikisini forma yapıştırınız. Diğerinin arkasına ad ve soyadınızı yazarak veriniz.

3. Belçika’daki eşin oturum izni, kimlik kartı, yabancılar için oturum kartı veya geçici oturum kartı (model B)’nin fotokopisi. Fotokopi NET olmalıdır.

4. Belçika’daki Belediyeden eşe ait yeni tarihli aile toplum kağıdı ve 1 fotokopisi. Bu evrakın üstünde eşinizin ismi belirtilmiş olmalıdır, ve ilgilinin bugüne kadar yaptığı tüm evlilikler belirtilmelidir (Extrait récent du Registre de la Population de l’époux(se) en Belgique comprenant l’historique de son état civil – Recent uittreksel uit het bevolkingregister van de echtgeno(o)t(e) in België met vermelding van de historiek van de burgerlijke stand).

5. Başvuru sahibi için nüfustan yeni tarihli, hanede yer alan tüm evlilik, vefaat ve boşanmaları gösteren belge, Belçika resmi dillerinden birisine veya İngilizce’ye tercümesi (kişilerin kendi hanelerinden).

6. Uluslararası “B formülü evlenme kayıt örneği” ve 1 fotokopisi.

7. Eğer eşler daha önce evlenmiş ise : a.Türkiye’deki boşanmalar : Boşanmanın mahkeme kararı. Kararın Belçika resmi dillerinden birisine veya İngilizce’ye yeminli tercüman tarafından tercümesi, tercümenin notere ve Türk Dışişleri Bakanlığı’na veya Adliye’ye onaylatılması (apostille) ve bir fotokopisi. b.Belçika’daki boşanmalar : Belçika’dan boşanma kararı, aslına uygun tasdikli örneği ve 1 fotokopisi. c.Ölen eş için “ C formülü ölüm kayıt örneği” ve 1 fotokopisi.

8. Ankara’daki Adli Sicil Genel Müdürlüğünden yabancı dilde iyi hal kağıdı ve 1 fotokopisi. Dışişlerine veya Adliye’ye onaylatılması (apostille). Bu evrak 6 aydan eski tarihli olmamalıdır. http://www.iks.com.tr/Be/site/ginform/tr/8.htm http://www.iks.com.tr/Be/site/ginform/tr/2.htm

9. Yaş büyütmesi yapılmış ise, bununla ilgili mahkeme kararı, kararın Belçika resmi dillerinden birisine veya İngilizce’ye yeminli tercüman tarafından tercümesi, tercümenin notere ve Türk Dışişleri Bakanlığı’na veya Adliye’ye onaylatılması (apostille) ve bir fotokopisi gerekmekte.

10. Evlendiğiniz tarihte 18 yaşından küçük iseniz, anne ve babanın evlenmeye rıza belgesi gerekir. Bu rızanın Belçika resmi dillerinden birisine veya İngilizce’ye yeminli tercüman tarafından tercümesi, tercümenin notere ve Türk Dışişleri Bakanlığı’na veya Adliye’ye onaylatılması (apostille) ve bir fotokopisi gerekmektedir. Evlendiğiniz tarihte 17 yaşından küçük iseniz, hakim kararı gerekir. Bu kararın Belçika resmi dillerinden birisine veya İngilizce’ye yeminli tercüman tarafından tercümesi, tercümenin notere ve Türk Dışişleri Bakanlığı’na veya Adliye’den onaylatılması (apostille) ve bir fotokopisi gerekmekte.

11. Başvuru sahibine refakat eden, reşit olmayan çocuk var ise : çocuğun A formülü doğum kayıt örneği ve 1 fotokopisi + Türkiye’deki anne, baba yada vasinin “çocuğum yurt dışında çıkabilir” diye noterden izni, Belçika resmi dillerinden birisine veya İngilizce’ye yeminli tercüman tarafından tercümesi, tercümenin notere ve Türk Dışişleri Bakanlığı’na veya Adliye’ye onaylatılması (apostille) ve bir fotokopisi gerekmekte.

12. Tüm dosyanın eksiksiz bir fotokopisi (yukarıda belirtilen evraklar istenme sırasına göre düzenlenmiş olmalıdır).

13. Hizmet bedeli http://www.iks.com.tr/Be/site/ginform/tr/13.htm

Bu liste kesin değildir. Şahsi görüşme sonrası veya dosyanızın incelenmesi sonrasında ek evraklar talep edilebilir (18 yaşından küçük çocuklar için yapılan başvurular gibi).
arkadaslar bugun sabah 9 da evrakları teslım ettım cok sukur eksıgım yokmus artık bekleyecegız sorusu olanlar beklıyorum ve bı kac resım cektım onları eklıyecem gorusmek uzere
alper 68 allah kolaylık versin bende pazartesi gitcem evrak vermeye çıkınca haber versene vizen inşallah çıkar bide hangi evrakları verdin iyi akşamlar...
arkadaslar ya aksam 5 te ıks den aradılar onumuzdekı pazartesı yanı 26 kasım pazartesı saat 9 a randevu aldım konsolosluga gorusmem var benı oraya cagırdılar mulakat ıcınmı ne oldugunu bılmıyorum ya arkadaslar korkuyorum ne ıcın cagırmıs olabılırler ya acaba bız nl den belcıkaya gectıgımız ıcınmı bızı mulakata alıcaklar bana ne gıbı sorular sorlarlar ne cevap vermelıyımm yardım korkuyorum bı sorun cıkmasından
cozı03 verdıgım evraklar genel olarak yazılı zaten ama yınede yazayım buraya

ıkı adet basvuru formu

3 adet 3x4 vesıkalık resım arka fon beyaz

tc pasaportun en az 1 yıl geceelı olcak

2 adet pasaport fotokopısı 1 2 3 4 ve son sayfaların

adlı sıcıl genel mudurlugunden yabancı dılde ıyı hal kagıdı apostıllı olcak ve fotokopısı

belcıkadakı ese aıt kımlık kartı ve oturum kartı ve fotokopılerı

belcıkadakı ese aıt yenı tarıhlı aıle toplum kagıdı sadece esın ısmı belırtılecek ve evlı oldugu yazıcak aslı ve fotokopılerı

nufus ıdaresınden toplu nufus kagıdı tr den yanı tercume noter ve apostıl olacak fotokopılerı

b formulu

ıkı dosya olacak fotokopıler ayrı asıllar ayrı olacaak

not arkadaslar bu belgeler esı avrupa vatandası ıcın gecerlı ılk evlılıgınız degılse daha cok evrak var onları ıyı ogrenın durumunuza gore yanı
arkadaslar kımse yokmu ya benı pazartesı randevuya cagırdılar galıba mulakat ıcın ne oluyo neden cagırıyolar ne soracaklar mulakata gıden arkadaslar neler soruyolar bıseyler anlatınn yaa
merhaba arkadasim sen belcika yolunu kulanmiyormusun mulakat degildir o seninle konusmak istemislerdir yada bir bakarsin asaport verirler telefonlami aradilar
evet pınar carsamba gunu evrakları verdım persembe aksama dogru benı ıksden aradılar ve belcıka konsoloslugu sızle gorusmek ıstıyo dedıler ve randevu verdıler baska bı bılgı yok elımde neden bu kadar erken cagırdılar bır gun bıle gecmedı nerdeyse hemen cagırdılar
alper68 yazdı:
evet pınar carsamba gunu evrakları verdım persembe aksama dogru benı ıksden aradılar ve belcıka konsoloslugu sızle gorusmek ıstıyo dedıler ve randevu verdıler baska bı bılgı yok elımde neden bu kadar erken cagırdılar bır gun bıle gecmedı nerdeyse hemen cagırdılar

ozaman arkadasim buyuk bir ihtimalle eksik evragin vardir

yada senden birazdaha konusmak istemislerdir hayirlisi ama kotu dusunme bu kadar erken bir karar vermeleri imkansiz ki zaten kendileri karar vermiyorlar biliyorsun iyi calismalar kendine iyi bak
alper kardeş yani belçikadan gönderilecek evrakların aslımı gerekiyo? yani belçikadan buraya fotokopi yapıp göndersek olmuyormu aslını burda görmelerimi gerek?
evet mutlaka asli gerekiyor yoksa kabul etmezler hatta aslinin yaninda birde fotokopisi olsun iyi calismalar
arkadaslar bugun cok kotuyum hayatım karardı bugun benı mulakta cagırmıslardı gıttım sabah ve ılk dedegı sey hollandanın kabul etmedıgı hep buraya gelıyo dedı benım hollandadan aıle bırlesımı ıcın basvuruda bulundugumu soyledı ve ret almıstım onu soyledı bana kızımla ılgılı bı kac soru sordu ve senın dosyanı hollanda konsolosluguna gonderıyorum dedı bu kadar baska bısey yok sonra sızı ararız dedı sımdı ne olacak oldum ben sankı yasamıyorum ..... hayat bu kadar zor olabılırmı allahımmm ... sımdı ben ne yapmalıyım benım hakkımda boyle bı karar verbılırmı veya ben hukukı yonden ne yapmalıyım yoksa tekrar mı basvurmalıyım su an onlardan tel beklıyorum ne oldugunuda bılmıyorum kı tammm .
arkadasim oncelikle sakin ol belcika konsolosluguna eger basvuru yaptiysan senin dosyani hollanda konsolosluguna gondermesi imkansiz cunku sen belcikaya basvuruda bulunuyorsun hukuki yonden elbette haklarin var peki nezaman arayacaklarini soyledilermi ayrica senin evragin ne cabuk belcikaya gitmis oradanda geri ginderip sana bu cevabi veriyorlar biraz bekle bakalim seni aramazlarsa bi iki gun icinde sen ara ve bunun nasil oldugunu sor hatta esin arasin ve konussun SIKISTirsin onlari bu nasil olur diye ve esin fransizca biliyorsa fransizca konussun o bilmiyorsa bilen birine aratsin pasif durmasin karsilarinda ayrica ben buradan arastiracagim senin icin bu nasil olur diye ok sana cevap vericegim moralini bozma arkadasim kolay geldin iyi calismalar
merhaba sekerpinari

dosyayi ilk on gun icinde iks binasindan 100 metre asagidaki konsolosluga gonderiyolar orayada ilk on gun icinde gidiliyor ilk on gunde o dosyayi inceliyolar eger bisey bulurlarsa ankaraya cagiriliyor ilk on gun icinde sorun cikarsa onun gerekli evragini istiyolar sorun cikmazsa zaten hic cikmiyor yani ilk on gun cok tehlikeli dediler bana ilk on gundede mulakata onun icin cagiriliyor yani mulakaat varsa sorun demektir MULAKAAT+SORUN yani belcikayada ilk on gun sonundami geliyo onu kesin bilmiyorum. bana oyle demislerdi sekerpinari
bener arkadasim evrak eksikligi olma ihtimali olabilirdiye evet boyle bir sey var onu biliyorum ancak alper arkadasin pozisyonu daha farkli yani hicbir zman konsolosluk brukselin yerine karar veremez ancak dosyada her hangibirinde birseylerden suphelenmislerse arastirma yapmak icin neden hollandadan red aldigini ogrenmek amacli dosya danismasi yapabilir.ama yinede alper arkadasim evraginizi bruksele gonderirler cunku son karar onlarin kolay gelsin
arkadasım pınar ve tum dostlar ya oyle moralım bozuldu kı anlatamam ne hayllarım vardı cok kotuyum ne yapacagımı bıle bılmedım ıks ye evrakları verdım bır gun sonra aradılar yanı eksık kagıdım yok sadece hollandandan basvuru yapmısın ve nl nın kabul etmedıgı buraya gelıyo dedı ve dosyanı nl konsolosluguna gondercegını soyledı baska bısey yok sızı ararız dedı bu kadar soru bıle sordurmuyo ordakı kadın ya sımdı benım dosyamı basvurumu normalde dırek bruksele gondermek zorunda demı pınar
alper68 yazdı:
arkadasım pınar ve tum dostlar ya oyle moralım bozuldu kı anlatamam ne hayllarım vardı cok kotuyum ne yapacagımı bıle bılmedım ıks ye evrakları verdım bır gun sonra aradılar yanı eksık kagıdım yok sadece hollandandan basvuru yapmısın ve nl nın kabul etmedıgı buraya gelıyo dedı ve dosyanı nl konsolosluguna gondercegını soyledı baska bısey yok sızı ararız dedı bu kadar soru bıle sordurmuyo ordakı kadın ya sımdı benım dosyamı basvurumu normalde dırek bruksele gondermek zorunda demı pınar

elbette oyle kendileri kara veremezler sadece fikirlerini soylerler ama son soz belcika brukselden kolay gelsin
arkadaslar aramamız gereken yerın telefon numarası adresı yokmu bana acılen bunlar lazım yabancılar subesımı ne oranın ıste numara lazım ve ne dıyeyım basvurum ne durumda dıyemı soralım yoksa burdakı konsolsolugun dedıgını nl konslosluguna gonderecegız dedıklerını mı soyleyım
arkdasim suanda bekle seni arayacaklarini soylemisler zaten biraz beklke bakalim ne zaman arayacaklar cunku yapilan durumun gozunu kortukmada olabilir cunku daha once red gelmis bu yuzden blof yapabilirler biraz daha sabir
alper68 merhaba ben pazartesi gittim ve evraklarımı aldılar ve şuan için bi görüşme talebimiz yok dediler sen pazartesi naptın görüşme sonucu ne oldu merak ettim inşallah hayırlı haberler vardır kib...
bugun pasaport için gıttım yarın 4te verıceklermıssss off ne kadar çok bekletıyorlar ya..bıde bugun pin kodunu aldım yarın sabah arıcam iks i bakalım ne zamana verceekler randevuyu???
hadi kolay gelsin arkadasim sen daha yolun basindasin daha cok isin var cok kolay gelsin
tskler pınar işte bende sabredemıyorumm ya hemen olsun hersey dıyorum o da çoook zorr...arkadaslar bısey sorcamm ben pasaportumu yarın 4te alcam..yanımda pasaport olmadan iksten randevu alabılırmıyım?? pasaaport numarasını istedım işte randevu alcam dedım verdıler numarayı.yarın herseyı burdakı evrakları halletmem lazım pazar gunu ankara gıdcemm..acelee çook acele cevap yazarsanız sevınırımm...
prenses pasaportun gecerlıolduktan sonra olur ve mumarası varsa olur zaten pasaportunun numarasını ıstıyo zaten randevu alırken pasaport sart numaran varsa sorun yok allah yardımcın olsun bundan sonrası sabır ısı ben ettım ama ısler ıyıce karısıtı yoksa ben mı karıstım bılemıyorum neyse ısın gucun rast gelsın
gunaydın arkadaşlar 4aralık randevuyu aldımm..kadın konustu ama ben bıse anlamadımmmm çok acayıp konusuyordu ama sıtede yazzanlar varya onlar galıba hep onları okudu..
hayirli olsun canimcim kolaylar gelsin ilk adimi attin sonuda gelir insallah kendine iyi bak kolay gelsin
prenses gerısı kolay artık korkma yapacan belgeleeı teslım etmek ıyı dıkkat eksık olmasın yoksa zaman uzuyo yıne evraklarını gorusuruz ıyıce allah kolaylık versın
arkadaşlar hepinize selam ben 26,11,2006 başvuruyu yaptım iks ye evraklarım tammış ve dedilerki gerek görürse konsolosluk senden görüşme talep edebilir ancak 4 gün oldu ses soluk yok acaba benim durumum ne olur vizem ne zamana çıkar bilgisi olan varsa lüften paylaşsın hepinize iyi akşamlar diliyorum....
arkadasim senin suanki suerecin artik bekleme sureci evraklarin tamsa onlarin seni gorusme icin yada bir bakarsin direk pasaport icin cagirmalarini bekliyeceksin kolay gelsin

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol