Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Yorum için giriş yap 840 mesaj · 220.553 görüntülenme
ınsalah hayırlısı olur dostum cozı ıns o gunlerı goruruz
merhaba arkadaslarrr bugun bı uyandım telefonum çalmıs duymamısım ev telefonuda çalmıs onuda duymamıısım iksten aramıslarr..hem iksi aradım hemde sitesıne baktım Dosya ek evrak için beklemede yazıyorr dellenecem 2 haftadır daha yenımı anlamıslarrr offf yaa
az önce tekrar aradım eksık evrak için ne zaman randevu verdıler bılıyomusunuzzzz???????? 25 gun sonra yani 11 ocak 2008 cuma dayanamam walla olurmu böyle ya bıze çektırdıklerıne bak ya :cry: :cry: :cry:
ya prenses canını sıkma hayırlısı olsun onemlı olan buyuk sorun yok ya ona dua et o kadar da uzun randevu vermelerının nedenı tatıle gırıyolar noel yılbası bızım kurban bayramı ondan o kadar gun vermıslerdır hayılrısı olsun sıkma canını bunlar da gecer ınsallah
selam arkadaşlar ya ben bugün görüşmeye gittim mülakat yaptılar kadın beni fena azarladı ve sonunda beni 1 saat soğukkta beklettiler beni içeri tekrar bi odaya aldı ve 48 soruluk bi anket doldurttular ya arkadaşlar bu yaptıkları kötüye bi işaretmi ya ne biçim bi iş ben anlamadım ya sizdede böyle oldumu arkadaşlar lütfen yardım edin çok kötüyüm ya....
cozı bılmıyorum valla ne oldugunu ıns ıyı olur benı de azarlamıstı ama hıc bı soru sormadı bana benım hollandadan ret aldıgımı soyledı bana da azarlar gbı konusmustu am bı daha ses cıkmadı sen nl den mı gectın belcıka vatandasımı esın turk vatandasımı durumunu bı yazsana
evet alper eşim hollandadan geçti holldanda vatandaşı belçika vatandaşılığı almadı galiba daha ama 5 yıllık oturum kartı var bakalım neler olcak hayırlısı...
ınsallah hayırlısı dostum valla aynı durumdayız hatta ben bıde ret aldım hollandadan ne olacak bakalım hayırlısı
slm arkadaslar pazartesi gunu bunlar benı 7 8 kere aradılar..bende aradım tabiki ben aradım ve eksık evragım var dedım randevu dedıler 11ocak dedı kalpten gıdecektım walla..sonra bı kadın aradı işte o da aynı seylerı söyluyodu ben randevuyu aldım bıle dedım ne randevusu dedı randevu almana gerek yok dedı.ben de tamam o zaman yarın gelırım dedım yakın yer ya sankı :cry: sonra kadın tekrar aradı dogru randevu almanız gerekıyor dedı belçikaya buyukelçiligi özel bı görusme istıyor dedı.galıba bu mulakat dedıklerı sey olucak..

alper ve cozi söylermısıniz nıye azarlıyorlar..??????ve ne soruyorlar..o 48 soruluk ankette neler yazıo?bilidigim kadarıyla eşle ilgili saçma sapan sorular yani gözun rengı ne saçın rengı ne ? neyse görüşmek üzere
valla prenses ben bılmıyorum ne soruyolar benı cagırdı ama mulakat yapmadı hollandadan ret almısın dedı bı ton fırca bıttı hadı yalla ne olur bılmıyorum prenses ıns kolay gecer sorunsuz
slm prenses kafanı taktığın şeye bak ya hiç kafanı takma senden daha kötü durumda olanlar var.
ha arkadaşlar unutmadan söyleyim duyduğum haberlere göre belçikada hükümet kurulmuş bu doğrumu lütfen doğru olduğunu söylemeyin ya inşl doğru değildir. :(:(
senator yazdı:
ha arkadaşlar unutmadan söyleyim duyduğum haberlere göre belçikada hükümet kurulmuş bu doğrumu lütfen doğru olduğunu söylemeyin ya inşl doğru değildir. :(:(

gecici bir hukumet ve yetkileri kisitli arkadaslar islemlerinizin uzerine dusun kolay gelsin herkesin bayrami kutlu olsun
gecıcı hukumet kuruldu bu bızımıcın ıyı dostum sen neden krulmasını ıstemedın anlamadım kurulmasaydı bızım basvurular yanardı
ya arkadaşlar kimseden ses soluk çıkmıyo yokmu vizesi çıkan falan bunların bayramıda bitmiyo bu gün tatilmiş 3 gün sonra noel tatili offf offf arkadaşlar duyduma göre hollandadan belçikaya geçip başvuru yapan arkadaşları hollandaya soruyolarmış mektupla bulunduğunuz belediyeye bakalım ne zaman cevap gelcek bakalım hayırlısı tabi bende anlayamadım hükümetin kurulduğuna neden üzülen varki...
cozı dostum neden soruyolarmıs kı hollandaya ne soruyolarmıs ya sımdı korktum bak bı sorun cıkarmı cozı
evet ya kımseden ses cıkmıyo nerdesınız ne alemdesınız . cozı ya bu nl dekı beledıyeden soruyolar ya bunu nerden ogrendın gercekten aslı varmı bılgısı olanlar cevaplasın
cozi03 yazdı:
ya arkadaşlar kimseden ses soluk çıkmıyo yokmu vizesi çıkan falan bunların bayramıda bitmiyo bu gün tatilmiş 3 gün sonra noel tatili offf offf arkadaşlar duyduma göre hollandadan belçikaya geçip başvuru yapan arkadaşları hollandaya soruyolarmış mektupla bulunduğunuz belediyeye bakalım ne zaman cevap gelcek bakalım hayırlısı tabi bende anlayamadım hükümetin kurulduğuna neden üzülen varki...

alper68 yazdı:
evet ya kımseden ses cıkmıyo nerdesınız ne alemdesınız . cozı ya bu nl dekı beledıyeden soruyolar ya bunu nerden ogrendın gercekten aslı varmı bılgısı olanlar cevaplasın

alper68 yazdı:
cozı dostum neden soruyolarmıs kı hollandaya ne soruyolarmıs ya sımdı korktum bak bı sorun cıkarmı cozı

Arkadasim boyle birsey yokki belcika hollanda belediyesine sormaz boyle bir sey yok kolay gelsin iyi calismalar
arkadaşım kendinden çok emin konuştun öyle bişey yok diye ama eşimin amcası belediyede şef ve o söylemiş haberiniz olsun ama soruşturma gibi bişey galiba ben öle duydum ve polis tekrar gelcekmiş eve kontrol etmeye galiba şu anket gibi bişey yaptılardıya onu eşimede sorcaklar galiba.
cozi03 yazdı:
arkadaşım kendinden çok emin konuştun öyle bişey yok diye ama eşimin amcası belediyede şef ve o söylemiş haberiniz olsun ama soruşturma gibi bişey galiba ben öle duydum ve polis tekrar gelcekmiş eve kontrol etmeye galiba şu anket gibi bişey yaptılardıya onu eşimede sorcaklar galiba.

elbette emin konusurum cunku ayni prosedurleri bende atlattim ayrica belcika ve hollanda birbirinden farkli iki ulke ve belcika belediyesi hollanda belediyesini arayip irtibata gecmez ha soyle bir durum var belcika belediyesinden sizlere neden hollandadan tasindiginizi .ama arastirma sorusturma yapmaz .Ayrica benimde beleiyeden diyaloga girdigim insanlar var son gelismeler hakkinda cunku biz sizlere burada kendi fikrimizle bilgi vermiyoruz en azindan ben vermiyorum .bunu bircok arkadasta bilir ve her duydugunuz duyuma inanmayin arastirin suan tatil oldugu icin ben sorusturma yapamadim ama soracagim sizde sorun kolay gelsin iyi calismalar
pınar saol haklısın evet her duydugumuza ınanmamak gerekır arastırmadan yanı tesekkurler pınar
herkesin düşüncesine saygılıyım inanmak yada inanmamak sizin elinizde benim için no problem ama içinize ne hoş yazı gelirse ona inanın bende isterim çabuk çıksın vizeniz ama çle olmuyo hadi ben yalan söylüyom nerde vize alper söle bakalım 1 ayı geçti başvuru yapalı ne haber yok siz istediğinize inanın benim için önemli değil....
cozı yapma be dostum bızı karamsarlıga yıtme zaten tozuttuk ıyı dusunmeye calısalım herseyın hayırlısı demı
cozi03 yazdı:
herkesin düşüncesine saygılıyım inanmak yada inanmamak sizin elinizde benim için no problem ama içinize ne hoş yazı gelirse ona inanın bende isterim çabuk çıksın vizeniz ama çle olmuyo hadi ben yalan söylüyom nerde vize alper söle bakalım 1 ayı geçti başvuru yapalı ne haber yok siz istediğinize inanın benim için önemli değil....

arkadasim sen bana birini gosterirmisin 1 ayda aile birlesim vizesi almis lutfen karamsarligimiz varsa herkesi karamsarlastirmayalim kanun ve kurallar var arastirmadan etmeden bizler sizeler bilgiler vermiyoruz heralde belcikada size basvurduktan hemen sonra vize cikarmaz lutfen sizin evraklariniz kac kisi tarafindan arastiriliyor biliyormusunuz ayrica sizin o dosyanizdaki evraklara tektek tekrardan arastiriliyor dogrumu yanlismi diye her sey bir yana sizin gibi kac bin insan var basvuruda bulunan sadece tr degil dunyanin diger ucundan bile lutfen ama ben kimseye yalan soyluyor demem sadece bir takim konulari kulaktan dolma cozume kavusturmaya calismayin arastirin dogru bir sekilde onayli kaynaklardan arastirin lutfen kolay gelsin iyi calismalar
haklısın kulaktan duyma sözlere inanmayalım ama ben kulaktan duyma şeyleri yazmıyorum demişsin göster 1 ayda çıkan ben kuzunimle 1 hafta arayla evlendik o benden 1 hafta sonra evlendi oda belçika gitcekti ve benle her şeyi aynı biliyomusun kuzenin nerde belçikada sadece 4 günde çıktı vizesi nasıl araştırma bu nasıl adalet söylermisin kulaktan duyma bilgileri paylaşmam korkma ben sadece 1.ağızdan gelen şeyleri yazıyorum inan yada inan ma önemli değil.
cozi03 yazdı:
haklısın kulaktan duyma sözlere inanmayalım ama ben kulaktan duyma şeyleri yazmıyorum demişsin göster 1 ayda çıkan ben kuzunimle 1 hafta arayla evlendik o benden 1 hafta sonra evlendi oda belçika gitcekti ve benle her şeyi aynı biliyomusun kuzenin nerde belçikada sadece 4 günde çıktı vizesi nasıl araştırma bu nasıl adalet söylermisin kulaktan duyma bilgileri paylaşmam korkma ben sadece 1.ağızdan gelen şeyleri yazıyorum inan yada inan ma önemli değil.

sans diyecegim ancak o postanin dahi konsolosluktan buruksele gitmesi 1 hafta surer.iyi sans ozaman kolay gelsin iyi calismalar
Selam arkadaşlar eşim 32 yıdır belçika vatandası 03-01-2008 çarşamba günü davetiye gönderecek Ordan bana hankı belgeleri göndermeli ? yeni baş vuru yapacagım anlamadıgım evlilik cudanından bahsedilmemiş eşim giderken belçikaya götürdü bana burda evlilik cudanı gerekecekmi? Birde bazı resimlerle belirtilmiş yerler var biri adli sicil BU İSK Neresi oluyor konsoloslukmu ben burasını anlayamadım anlamak istedigim düzenledigim evrakları ben RANDEVU ALIP direk konsolosluga götürmicekmiyim ben bu kısmını pek anlayamadım. Birde vize talep formu yabancı dilde flomence veya ingilizce olarak dolacak diye belirtilmiş yabancı dil bilmiyorumkı bunu nasıl dolduracagım veya formu banamı veriyorlar ben tercümanamı doldurtacagım bu birkaç durum kafamı karıştırdı yardımlarınızı bekler teşekür ederim iyi geceler :?: birde söyle bir yer okudum((((( Önceden randevu alınması şartıyla, Büyükelçiliğimizin vize bölümüne doğrudan vize müracatı yapılması mümkündür.

Randevular e-mail ile ya da 0312 446 82 51 numaralı fakstan talep edilmek zorundadır))))
omurhan yazdı:
Selam arkadaşlar eşim 32 yıdır belçika vatandası 03-01-2008 çarşamba günü davetiye gönderecek Ordan bana hankı belgeleri göndermeli ? yeni baş vuru yapacagım anlamadıgım evlilik cudanından bahsedilmemiş eşim giderken belçikaya götürdü bana burda evlilik cudanı gerekecekmi? Birde bazı resimlerle belirtilmiş yerler var biri adli sicil BU İSK Neresi oluyor konsoloslukmu ben burasını anlayamadım anlamak istedigim düzenledigim evrakları ben RANDEVU ALIP direk konsolosluga götürmicekmiyim ben bu kısmını pek anlayamadım. Birde vize talep formu yabancı dilde flomence veya ingilizce olarak dolacak diye belirtilmiş yabancı dil bilmiyorumkı bunu nasıl dolduracagım veya formu banamı veriyorlar ben tercümanamı doldurtacagım bu birkaç durum kafamı karıştırdı yardımlarınızı bekler teşekür ederim iyi geceler :?: birde söyle bir yer okudum((((( Önceden randevu alınması şartıyla, Büyükelçiliğimizin vize bölümüne doğrudan vize müracatı yapılması mümkündür.

Randevular e-mail ile ya da 0312 446 82 51 numaralı fakstan talep edilmek zorundadır))))

omurhan ıks senın randevu alıp gıdecegın fırma konsolosloslukla aynı caddede basvuruyu sen bu fırmaya yapıyosun ve bu fırmaya evraklarını teslım edıyosun o resımlerdekı ıks bınası dıgerıde yabancı dılde ıyı hal kagıdı ıstıyolar bunu da ıkıncı reımdekı yerden alıyıyosun yanı kısacası eskı sıstem degıstı faxla randevu falan olmuyo artık dırek ıks ıle ırtıbata gecıyosun dıger belgeler sıte ıcerısınde mevcut bakarsan bulabılırsın basvuru formu ıse uc dılden bırı ıle dolduruyosun ama sorular yabancı dılde sen zaten adresını yazarken yabancı yazamazsın kı turkce yazacaksın bunu gıbı seyler hepsı yanı yabancı dıl bılmene gerek yok
alper68 yazdı:

omurhan ıks senın randevu alıp gıdecegın fırma konsolosloslukla aynı caddede basvuruyu sen bu fırmaya yapıyosun ve bu fırmaya evraklarını teslım edıyosun o resımlerdekı ıks bınası dıgerıde yabancı dılde ıyı hal kagıdı ıstıyolar bunu da ıkıncı reımdekı yerden alıyıyosun yanı kısacası eskı sıstem degıstı faxla randevu falan olmuyo artık dırek ıks ıle ırtıbata gecıyosun dıger belgeler sıte ıcerısınde mevcut bakarsan bulabılırsın basvuru formu ıse uc dılden bırı ıle dolduruyosun ama sorular yabancı dılde sen zaten adresını yazarken yabancı yazamazsın kı turkce yazacaksın bunu gıbı seyler hepsı yanı yabancı dıl bılmene gerek yok

alper arkadasima ek ilave olarak evlilik cuzdanini esin eger isterlerse belediyeye fotokopisini veriyor ancak konsolosluk senden evlilik kayit ornegini ister hem orjinal apostilli hemde fotokopisi.\

Birde evet direk olarak konsolosluktanda muracaat edersin ancak son sistem yani IKS li sistem sizlere kolayliklar sagliyor her iki yoluda denee bilirsin ama bencede IKS ile irtibaata gecersen daha iyikolay gelsin
selam arkadaşlar teşekür ediyorum açıklamalar için inşallah bir sorunla karşılaşmadan biran evel alırım su vizeyi çok sorular soruyorum ama ben pasaport çıkaragım ben bu pasaportu 1 yıllık çıkarmam yeterli olurmu? İyi hal kagıdını ankarada yaptıracagım aportılıde orda yaptıracagım bu kısmı anladım aile topluk Kayıtı dogum Kayıt örrnegi a formulu b formulu kagıtları burdakı nifustan alacagım bunları bana verecekler ve bunları aportıl neresi yapması gerekir? :?: teşekür ediyorum hayırlı geceler ALLAH herkesin yardımcısı olur İNŞALLAH :?:

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol