selam arkadaşlar teşekür ediyorum açıklamalar için inşallah bir sorunla karşılaşmadan biran evel alırım su vizeyi çok sorular soruyorum ama ben pasaport çıkaragım ben bu pasaportu 1 yıllık çıkarmam yeterli olurmu? İyi hal kagıdını ankarada yaptıracagım aportılıde orda yaptıracagım bu kısmı anladım aile topluk Kayıtı dogum Kayıt örrnegi a formulu b formulu kagıtları burdakı nifustan alacagım bunları bana verecekler ve bunları aportıl neresi yapması gerekir? :?: teşekür ediyorum hayırlı geceler ALLAH herkesin yardımcısı olur İNŞALLAH :?:
yeterli olmaz en iyisi 2 yillik cunku buraya gelecegin zaman en az 6 aylik vizen olmaliki ondada burada vizeni hemen uzatman gerekir en iyisi 2 yil yani.ayrica apostil muhurunu her herde yapiyprlar belediyelerde valiliklerde kolay gelsin iyi calismalar
teşekürler arkadaşım beni aydınlattıgın için çok tesekurler iyi geceler allaha emanet olun
arkadaşlar eğer belçikada hükümet kurulursa biliyorsunuz ki nl deki tüm yasalar orda da yürürlüğe girecek yani ssınav sistemi ve daha bir sürü şey yani belçikaya gitmek nl,ye gitmekten daha kolay kolay olduğu içinde bunu kısıtlamak için bir sürü kanun çıkacak buda hükümetin kurulmasına bağlı benim için sorun olmaz tabi diğer arkadaşlar için söylüyorum sınava girmek zorunda kalacak olan arkadaşlara ben sınava girdim ve kazandım 8 ay oldu ve sınavda şuan duyduğuma göre eskisine oranla çok zorlaşmış umarım herşey gönlünüzce olur.
senator yazdı:
arkadaşlar eğer belçikada hükümet kurulursa biliyorsunuz ki nl deki tüm yasalar orda da yürürlüğe girecek yani ssınav sistemi ve daha bir sürü şey yani belçikaya gitmek nl,ye gitmekten daha kolay kolay olduğu içinde bunu kısıtlamak için bir sürü kanun çıkacak buda hükümetin kurulmasına bağlı benim için sorun olmaz tabi diğer arkadaşlar için söylüyorum sınava girmek zorunda kalacak olan arkadaşlara ben sınava girdim ve kazandım 8 ay oldu ve sınavda şuan duyduğuma göre eskisine oranla çok zorlaşmış umarım herşey gönlünüzce olur.
eger belcikanin flamen bolumu NL ye dahil olursa yani bolunme olursa olur sinav sistemi olur ama devlet kurulursa NLden gelen arkadaslari etkilemez cunku hollanda vatandasi olan birisine belcika kurallari gecerli degil belcika kendi bunyesinde elebtteki sIki denetimler yapabilir ancak yeni bir hukumet kurulmasi suyan icin zor gorununuyor kolay gelsin iyi calismalar ama yinede islemlerinizi hizlandirin
ya arkadaşlar ben ne dediğinizi anlamadım ya şimdi hükümet kurulsun mu kurulmasın mı ya biz başvuruyu yaptık vizeyi bekliyoruz bu durum bizide etkilermi yoksa etkilemezmi hepinize selamlar...
bende anlmadım cozı valla ama benım fıkrım kurulması ıyı dıye dusunuyorum ama bılgısı olan varsa acıklasın
cozi03 yazdı:
ya arkadaşlar ben ne dediğinizi anlamadım ya şimdi hükümet kurulsun mu kurulmasın mı ya biz başvuruyu yaptık vizeyi bekliyoruz bu durum bizide etkilermi yoksa etkilemezmi hepinize selamlar...
Basvuru yani vizenizde gecikm,eler olur hali ile ancak hukumet kurulur ise duzden dsevam eder yani etkilemez ancak kurulamz bolunurse buyu bir sure basvurular pes edilir cunku belcika adinda bir hukumet yada devlet olmadigindan iptal gorur yani sizin icin en hayirlisi kurulmasi iyi calismalar kolay gelsin
selam arkadaşlar hayırlı geceler birkaç kafamı karıştıran durum hakkında yardımınızı alabılirmiyim şimdiden teşekürler eşim belkçikaada ben türkıyedeyim vize ilemleri içerisinde Türkiyedeki boşanmaların mahkeme kararları gerekiyor diye yazılmış kendi boşanma kararımı nifus mudurlugunden ala biliyorum ama eşimin boşanma kararını vermıyorlar bu boşanma kararı benimkı yeterli oluyormu eşiminkınıde buradan nıfus mudurlugunden almak zorundamıyım istedim vermıyorlar ancak eşiniz ala bilir size veremeyiz diyorlar? Birde sigortadan bahsediliyor benim zaten burdan halen aktıf devam eden 10 yıllık bagkur sıgordam var burdan veya eşim belçikadan harici bir sigorta yaptırmamız gerekiyormu? Birde aynı seyi yukardada sormuştum ama yine kafama takılan olay yazıyı aynen kopyaalıyorum((( . İki adet vize başvuru formu eksiksiz olarak(( Belçika resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak doldurulacak ))) Vize talep formundaki bütün sorular açık ve okunaklı bir şekilde cevaplanmalıdır, Anlayamadıgım yabancı dillede fransızca flomence veya ingilizce eksiksiz dolacak yazıyor ben dil bilmeden nasıl dolduracagım bu formu ben bunu halen anlamış deyilim? yardımlarınızı bekler teşekür ederim ALLAHA emanet olun hayırlı geceler :?:
Arkadaşlar pazartesi mulakatım var. Gelişmelerden sizi haberdar ederim. Neler soruldu ne oldu diye. Ama kesin olan bişey var o da iyi soğuk yiyeceğim. Kar varmış ankarada :lol:
Selam arkadaşlar bana bir cevap verecek arkadaş yokmu yardıma ihtiyacım var arkadaşlar lütfen yardım hayırlı geceler
koliva yazdı:
Arkadaşlar pazartesi mulakatım var. Gelişmelerden sizi haberdar ederim. Neler soruldu ne oldu diye. Ama kesin olan bişey var o da iyi soğuk yiyeceğim. Kar varmış ankarada :lol:
haklısın kolıva bugun ankaradaydım cok soguktu hayırlısı onemlı olan ıy sonuc alırsında soguk onemlı degıl
omurhan yazdı:
selam arkadaşlar hayırlı geceler birkaç kafamı karıştıran durum hakkında yardımınızı alabılirmiyim şimdiden teşekürler eşim belkçikaada ben türkıyedeyim vize ilemleri içerisinde Türkiyedeki boşanmaların mahkeme kararları gerekiyor diye yazılmış kendi boşanma kararımı nifus mudurlugunden ala biliyorum ama eşimin boşanma kararını vermıyorlar bu boşanma kararı benimkı yeterli oluyormu eşiminkınıde buradan nıfus mudurlugunden almak zorundamıyım istedim vermıyorlar ancak eşiniz ala bilir size veremeyiz diyorlar? Birde sigortadan bahsediliyor benim zaten burdan halen aktıf devam eden 10 yıllık bagkur sıgordam var burdan veya eşim belçikadan harici bir sigorta yaptırmamız gerekiyormu? Birde aynı seyi yukardada sormuştum ama yine kafama takılan olay yazıyı aynen kopyaalıyorum((( . İki adet vize başvuru formu eksiksiz olarak(( Belçika resmi dillerinden birisinde veya İngilizce olarak doldurulacak ))) Vize talep formundaki bütün sorular açık ve okunaklı bir şekilde cevaplanmalıdır, Anlayamadıgım yabancı dillede fransızca flomence veya ingilizce eksiksiz dolacak yazıyor ben dil bilmeden nasıl dolduracagım bu formu ben bunu halen anlamış deyilim? yardımlarınızı bekler teşekür ederim ALLAHA emanet olun hayırlı geceler :?:
mrb ömurhan benımde pek bilgim yok ama sana bıseler yazmak istedım.ben ankaraye gıttıgımde basvuru için bırısı vardı esı turkıyeye bosandıgını bıldırmemıstı senın esın bıldırmısmı.?bı vıze basvuru formunu ben tercumana doıldurdum sende öyle yapabılırsın.Allah yardımcın olsun
slm arkadaslar haftaya cuma 9 da randevum var mulakat yapcaklarmıs.bu mulakat nasıl olucak ben onu merak edıyorum yanı ortam nasıl ikstekı gıbı camdan mı yoksa oturuyoruzmu bıyere? neyse bu pek önemli degıl de benım sorunummm çoook buyuk..söylemıstım eksık evrak var dıye bu eksık evrak aile rıza belgesi.yanı ben evlenırken 18 olmama bı kaç ay vardı ondan annem ve babam imza atmıslardı benden bu kagıdı istedıler ben bu kagıdı tekrar aldım evlenme memurlugundan ama bu kagıt dıgerıyle aynı öncekı verdıgımın kopyası vardı bende şimdi tekrar aldım yıne aynı dun benı aradılar iksten söyledım dıyokı 2 tane imzası olacak ee var o 2 tane imza..bu olaylar benı çook yordu bosuna masraf yapıoz bosa beklıyoz ben cumaya yıne aynı kagıdı vercem çünkü baska o yokkii..işalla emeklerımız bosa çıkmaz:( bu konuda bı bılgısı olan varsa bana yardmcı olacak bırısı varsa sevınırımmmm..Allah hepmıze sabır versinnnnn.........
mrb ömurhan benımde pek bilgim yok ama sana bıseler yazmak istedım.ben ankaraye gıttıgımde basvuru için bırısı vardı esı turkıyeye bosandıgını bıldırmemıstı senın esın bıldırmısmı.?bı vıze basvuru formunu ben tercumana doıldurdum sende öyle yapabılırsın.Allah yardımcın olsun
Merhaba arkadaşım eşimin ordakı boşanma veya burdakı boşanmalarla hiç bir sorunum yok eşim 4 yılyıl önce türkiyeden boşanmıştı 4 ay öncede belçikadan boşanma yaptı bu yapmış oldugu boşanmaları birine veya bir yere bildirmesimi gerekiyor bunu bilemiyorum hem anlamadıgım eşim boşanmasa burda tr de benle nasıl evlenecektıkı? daha yeni davetiye gönderdi ve ben yeni muracat edecegim vizeye ama hiç bir bilgim yok konsoloslugamı yoksa iks sirketinemi başvuru yapacagım bilmiyorum bakalım ne yapacagım yardım istedim bir kaç bişe sordum ama bir yanıt alamadım BU forum olayını bende önceden alıp bir tercümana doldurtuyum başka ne yaparım bilmiyorum tam detaylı bir bilgi bulamamıyorum halen siteleri gezip duruyorum bir yardım bulamıyorum aceba benim sordugum sorular çokmu zor bir sorlulardıkı cevap veren olmadı sizden allah rrazı olsun enazından o formu alıp dışarda tercümana doldura bilecegimi ögrenmış oldum kolay gelsin hayırlı geceler
prenses yazdı:
slm arkadaslar haftaya cuma 9 da randevum var mulakat yapcaklarmıs.bu mulakat nasıl olucak ben onu merak edıyorum yanı ortam nasıl ikstekı gıbı camdan mı yoksa oturuyoruzmu bıyere? neyse bu pek önemli degıl de benım sorunummm çoook buyuk..söylemıstım eksık evrak var dıye bu eksık evrak aile rıza belgesi.yanı ben evlenırken 18 olmama bı kaç ay vardı ondan annem ve babam imza atmıslardı benden bu kagıdı istedıler ben bu kagıdı tekrar aldım evlenme memurlugundan ama bu kagıt dıgerıyle aynı öncekı verdıgımın kopyası vardı bende şimdi tekrar aldım yıne aynı dun benı aradılar iksten söyledım dıyokı 2 tane imzası olacak ee var o 2 tane imza..bu olaylar benı çook yordu bosuna masraf yapıoz bosa beklıyoz ben cumaya yıne aynı kagıdı vercem çünkü baska o yokkii..işalla emeklerımız bosa çıkmaz:( bu konuda bı bılgısı olan varsa bana yardmcı olacak bırısı varsa sevınırımmmm..Allah hepmıze sabır versinnnnn.........
benim ayin 7 sinde yani p.tesi mulakatim. sali gunu felan yazarim buraya neler olup bittigini. ama gordugum kadariyla iks dekinin aynisi. biraz daha ilkeli. en gicik sey ise icerdeki kadina bi evrak vermen gerektiginde onunde bi cekmece var onu cekiyosun oraya koyuyosun. o da cekip ordan aliyo. neyse detaylari yazarim sonra.
merhaba prenses
ordaki rozadan haberin var heralde sadece o aklima geldi. korkma ama sinirlenmede sakin ve guvenilir sekilde cevap ver.sorulari seni kirabilir eger rozaya denk gelirsen mulakaat yeri de iks ye varmadan onceki yer biliyosundur heralde.zaten sen yasinida doldurdun buna gerek kalmadigini de ikna et roza sisman ve cirkinmis ona denk gelmemek icin dua et. dualarimiz seninle.
çok tskler arkadaslar..ama içimde çok kötü sıkıntı var artık umudum kalmıyo gıbı bısey yani..sinirlendıreceklerını bılıyorum ama bende pek susamam yanı..neyse artık bı kaçtane sakınlestırıcı alırım:Devet 18ımı doldurdum ama o kagıt herseyı karıstıracak galıba yıne aynı kagıdı göturuyorum.bıde evlenme memurundan bı yazı daha alıcam altına ımzasını attsın onuda bı gösterırırm çünkü bana dedıklerı evlenme memurunun ımzası yok offff neyse herkese çok tskler arkadaslarrrrrrrrr
yok ya ne beklemek bu iş ben vazgeçmek üzereyim arkadaşlar gitmiycem ya hem gitsek ne olcakki bu kadar bekledik vize için daha ne zorluklar gelir başımıza bilmediğimiz yerlerde 1 ay daha çıkmazsa vize ben gitmiyorummmmmmm bundan sonra size allah kolaylık versin ben 1 ay daha beklerim sonra vize çıksada geri idae etcem alın başınıza çalın diye ömrümün yarısı gitti be uykularım kaçıyo psikolojim bozuldu...
Merhaba arkadaşlar
Bildiğiniz üzere bugün mülakata girdim. Özetlemek gerekirse umduğum gibiydi. Yani çok fazla zorluk çekmedim. Verilen sorulara bir bir cevap verdim ve geçtim. Bayan, vizemin verileceğini ama süre konusunda birşey söyleyemeyeceğini söyledi. Bana bir tane numara yazıp verdi. Eşim Belçikadan o numara ile bi yerlerden durumu kontrol edebilecekmiş. Şimdi detaylara geçeyim,
Randevumdan yarım saat önce kapıdaydım. Güvenlik görevlisi hemen içeriye aldı. Zaten orda olan 5-10 kişi ancak vardı. Sıraya soktu bizi. İçeride 3 tane gişe var. Ben aile birleşimi için başvurdum ve ilk gişe sadece aile birleşimi ve ziyaret amaçlı vizelere bakıyor. Ortadaki kapalıydı. Sondaki ise başka işler için herhalde. Önümde iki kişi vardı. Biri takdir edeceğiniz gibi Emirdağlı bir bayan ve diğeri de antalyada tanıştığı kız arkadaşının yanına gitmek isteyen turizmci bir genç. Önce kız girdi. Konuşulanların hepsini duyabiliyorsunuz. Zaten hoparlörden ses geliyor ve siz de mikrofona konuşuyorsunuz. Kız önce Fransız biriyle nikah yapmış. 15 gün sonra boşanmışlar. Sonra Belçikalı biriyle evlenmiş ve vizeye başvuruyor. İnanınki eğer siz ordaki görevli bayanın yerinde olsaydınız ilk birkaç soruda niyetinin ne olduğunu öğrenirdiniz. Bence görevliler kızmakta bağırmakta azarlamakta çok haklılar. Kıza soruyor sizi kim tanıştırdı diye, bir komşumuz diyor. Komşunuz neyiniz oluyor diyor ses yok. Yani belliki kızı ailesi Belçikaya göndermek istiyor. Öylesine biriyle tanıştırmış evlendirmiş. Herneyse kızı içeriye aldılar. Orda naptılar bilemiyorum. Diğer turizmci genç ise iyi niyetliydi. Antalyada görüşüp tanışmışlar ve onu ziyarete gitmek istiyor. Ona da sorduğu ilginç soru şuydu. 2004 yılında neden pasaport çıkardın dedi. O da turizmciyim her an lazım olur belki diye çıkardım dedi. Sonra içerdeki bayan dediki, yoksa her an biriyle tanışırsın ve gidersin diye mi düşündün dedi. O da gayet makul bi cevapla ikna edebildi. Herhalde o da başarılı olacak. Bana gelince. Ben gayet sakindim. İçerideki bayan sizin suratınıza çok nadir bakıyor. Yan dönmüş vaziyette verdiğim cevapları bilgisayara girdi. Ama sanırım fransızca yada flamence girdi çünkü sonra onları yazıcıdan yazdırıp bana imzalattı. Sorduğu sorular öyle iğneleyici felan değildi. İlk evliliğinizmi evet. Eşinizin ilk evliliğimi Evet. Ne zamandır Belçikada eşiniz. Şu zamandan beri. Nerede tanıştınız. Siz ne amaçla gidiyorsunuz. Türkiyede ne iş yapıyorsunuz. Yaklaşık 15 dakika felan sürdü ama öyle süürekli soru cevap değil. Bir soru soruyor siz cevap veriyorsunuz ve o bişeyler yazıyor. Bi daha 1-2 dakka sonra soruyor.
Hiç korkulacak gibi bi yer değil. Adam gibi doğru dürüst konuşunca ve sizdede eğer öyle dalaveralı bir iş yoksa sizinle onlarda adam gibi konuşuyorlar. Ben hiçbir azarlarını yada beni kışkırtmalarını görmedim. Sadece sakin sakin sordu ve bende cevapladım. Hatta bana keşke eşinle birlikte başvurunu yapsaydın o zaman ikinizinkide hemen çıkardı şimdi aynı işleri tekrar yaptın gibi bişeyler bile dedi. Dediğim gibi, konuşmalarıda çok kibar. En azından günaydın, teşekkürler demesini biliyorlar. Yanlış anlamayın ben görüşmeye giderken bunu bile beklemiyordum. Şimdi memleketime döndüm ve UPS i bekliyorum :lol: Insallah tez zamanda gelir ama ben kafamdan 7 hafta dedim. 7 hafta sonra elimde diye düşünüyorum pasaportumu.
Sorularınız olursa sorun ben cevaplarım.
kolıva haklısın ılk basta gırdıgınde guzel karsılıyor ama kısının durumuna gore davranıyor senınhıc bı sorunun yokmus guzel gecmıs benım tek sorunum nl den gecıp ve nl den ret almamdı bu na nedersın bne evlıyım bı kızım var ben sankı sahte bısey yapmısım gıbı azarladı sen ordan rer almısın buraya gelmısın bı ton fırca agzımı bıle actırmadı yemınle benım sucum ne kolıva ve en son bana senın dosyanı nl konsolosluguna gonderecem dedı azarladı gonderdı bumu ınsanlık yemınle uc cumle ya konustum ya konusmadım mulakatmıs falanmıs fılanmıs bır tane bısey sormadı bıle ne soracak kızım olmus artık daha neyını arastırsın sımdı bı bucuk ay oldu basvuru yapalı hala bı ses yok sımdı suclumuyum ben soyle soylee kolıva ordakıler elbette sorunun yoksa ne dıye kotu davransın benımde sorunum yok ama onlar ıcın sorun kızıma ve esıme kavusmak .....
alper68 yazdı:
kolıva haklısın ılk basta gırdıgınde guzel karsılıyor ama kısının durumuna gore davranıyor senınhıc bı sorunun yokmus guzel gecmıs benım tek sorunum nl den gecıp ve nl den ret almamdı bu na nedersın bne evlıyım bı kızım var ben sankı sahte bısey yapmısım gıbı azarladı sen ordan rer almısın buraya gelmısın bı ton fırca agzımı bıle actırmadı yemınle benım sucum ne kolıva ve en son bana senın dosyanı nl konsolosluguna gonderecem dedı azarladı gonderdı bumu ınsanlık yemınle uc cumle ya konustum ya konusmadım mulakatmıs falanmıs fılanmıs bır tane bısey sormadı bıle ne soracak kızım olmus artık daha neyını arastırsın sımdı bı bucuk ay oldu basvuru yapalı hala bı ses yok sımdı suclumuyum ben soyle soylee kolıva ordakıler elbette sorunun yoksa ne dıye kotu davransın benımde sorunum yok ama onlar ıcın sorun kızıma ve esıme kavusmak .....
Çok endişelenme. Şöyle düşün. Sen başvurunu yaptın ve senin şu anda yapabileceğin hiçbişey yok. Yani şu andaki üzülmelerin seni eşini ve en önemlisi de kızını üzer. Ve böyle şeyler insan psikolojisi üzerinde derin yaralar açar. Boşver düşünme. Sanki olmazsa ne olacak. Dünyanın sonu değilki. Hayat insana neler neler gösteriyor. Bu da bunlardan bir tanesi. Bence bunu düşünmeyi boşver hayatına bak. Sana tavsiye bi tane çiçek al. Mesela menekşe. Onun çiçek açtığını gör. Ondaki sabrı kendinde benimse. Sakın dalga geçtiğimi falan düşünme. Çok ciddiyim ben. En kötü sonuç ne, vizenin çıkmaması ve biz bu ihtimali biliyoruz. Tamam kötü bir durum ama dediğim gibi çok takma. Almazsa almazlar. Sanki başka yerde yada Türkiyede çokmu mutsuz olacaksın. Sen şimdiyi güzel ve doya doya yaşamaya bak gerisini boşver. Yarın ne olacağı belli değil. Tavsiyelerim bunlar.
ya guzel sorular soruyolarda benım eşim benım teyzemin oglu bı sorun olabılırmı acaba ? bende gecen sene pasport yapmıstım esım turıst olarak göturcektı ama kayınbabam davet etmıstı bunuda sorarlarmı acaba?bıde bızımkı hollandadan gectı belçikaya hazıran 2007de tasındı off ne dıcem ben bu ınsanlara yardımmmmmmmmmmmmm
prenses yazdı:
ya guzel sorular soruyolarda benım eşim benım teyzemin oglu bı sorun olabılırmı acaba ? bende gecen sene pasport yapmıstım esım turıst olarak göturcektı ama kayınbabam davet etmıstı bunuda sorarlarmı acaba?bıde bızımkı hollandadan gectı belçikaya hazıran 2007de tasındı off ne dıcem ben bu ınsanlara yardımmmmmmmmmmmmm
Bana da eşin ile aranda akrabalık varmı diye sordu. Yok dedim. Ama senin durumunda bu soruya evet diye cevap vermek sorun teşkil edermi bilemiyorum. Ama sorduklarını bil. Hazırlıklı ol. Sakın yalan söyleme. Büyük ihtimalle o bilgisayardan bakıyor zaten. Çünkü bana ilk evliliğinmi felan sorularını sorarken önündeki kağıda ismimi yazdı yanına "ok" yazdı. Eşimin adını yazdı yine "ok" yazdı. Herşeye net ve açık cevaplar ver. Sana yaşamadığın bilmediğin bişey sormayacak. Hepsini sen bizzat yaşadın ve cevaplayacaksın.
selam arkadaşlar vize başvuru formundakı herşey yabancı yazıyormuş ben bu soruları nasıl yanıtlayacagım bire seyehat sigortası istiyorlarmış benim halen aktıf olan bagkur sigortam var sigorta yaptırmalımıyım saygılar kolay gelsin
arkadaşlar çokmu zor bişe sordum ace ben alamış deyilim neyse canınız saolsun iyi geceler
orhan ecele etme sıte ıcınde bu konular var bı goz gezdırsen gorurdun o yuzden kımse cevaplamamıslardır ıkıncısı bu ara sıtede kımse yok ıs guc ıste. neyse basvuru formu cok kolay merak etme turkce orneklerı var formun ve sorular bıldıgın adres ısım syoısım falan fılan yanı sen turkce dolduruyosun hep sana adres sordugunda adresını hollandaca yazamassınkı demı hepsı aynı yanı form yabancı dılde ama sen turkce dolduruyosun bu kadar sıgorta hakkında bı bılgım yok arkadas bekle bıraz yada sıteye goz gezdır gorursun bıseyler kolay gelsın
selam çok teşekürler arkadaşım saolasın ALLAH kolaylık versin iyi geceler
Merhaba yeniden,
Ayin 7 sinde mulakata girmistim, burayada yazmistim. Esim Brukseldeki immigration officeyi aradi bugun. Dosyamin geldigini soylediler ancak hala dofi.fgov.be sitesinde gorulmuyor. Brukselde kararin cikmasi ne kadar zaman alir bilenimiz varmi? Tesekkur ederim.
ya arkadaşlar bişey sorsam ya bu hollandadn geçtimiz için bu kadar bekledik biliyorum ama bu araşturma sonucunda mahkemeye verme gibi bi durum öğrendim acaba doğrumudur ya bilgisi olan varmı acaba...
Yorum Yaz
Giriş Yap Üye Ol