Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Yorum için giriş yap 840 mesaj · 220.555 görüntülenme
cozı kım kımı mahkemeye verıyo onu anlamdım bızmı onları onlar mı bızı verıyo. sen ne yaptın cozı ses yokmu hala ne yaptın ya bı haber verrr merak ıcındeyım
alper onlar bizi veriyomuş arkadaşım artık ben beklemiyorum eşim geldi sizde beklemeyin yani çıkarsada 1 sene kib bye...
cozı korkma bu kadar ya verselerdı bızden oncekıler verırlerdı vardır bı hayır beklıyosak bu kadar allah bızımle merak etme hayırlısı olsun sıteden fazla uzaklasma ya merak ettrıme kendını
Arkadaslar Öncelikle Selamlar Olsun...

Ben Yeniyim Bu Forumda...

Öncelikle Dilerim ki Rabbim Herkesin Gönlüne Göre Verir...

Sizlere Bilgim Oldugu Kadar Paylasacagım...

İlk Önce Mahkemelik Olmak Demek Önemlidir Çünki Bir Sebep var İse Mahkemelik Olmuşsunuzdur Detaylı İnceleme İçin Mahkemeye Gider Dosyalarınız Sizde Mahkeme Kararını Beklemek Zorunda Kalırsınız... Fakat Derim ki Hemen Avukat Bulun ve Bırakın Avukat Uğraşsın Yoksa Karar Geldikten sonra Dahada Zorlasa Bilir ( Olumsuz Yanıt İse ) ...

Selametle...
tajwn ok tesekkurler bılgılerını bızımle paylastıgın ıcın sımdı esım nl den gectı belcıkaya ve vızeye basvurduk 2 ay 2 hafta oldu ses yok ve cozı arkadasımız bı mahkemeden bahsettı ne mahkemsı anlmadık nıye versınler durduk yere veya kımı verırler yoksa bız mahkemedemıyız haberımız mı yok anlamadık gıttı bı bılgın varsa yorumlarını beklıyorum (ayrıca hollandadan ret aldık aıle bırlesımınden baska bıseyımız yok)
alper68

Öncelikle Belirtmek İsterim ki Konsolosluk Gerek Gördüğünde Bürüksele Gönderiyor Evraklarınızı ve Bürükselde İncelemeler Sonucu Mahmemeye Gönderiliyor ve Mahkeme Gerekli İncelemeleri Yapıyor.. Yani Şüphelendikleri Bir Konu Oldugunda Bunu Yaparlar Herkese Yapmazlar Sorun Çıktıgı İçin Yada İnanmadıkları Bazı Konularda Bunu Uygularlar...

Sizin Henüz 2 Ay 2 Hafta Olmuş Yani Henüz Zamanınız var Aslında Kagıtlarınız Gönderildiğinde Size Bilgi Veriliyor Buradan http://www.dofi.fgov.be/infovisa/nederlands/visum.htmTakip Ede Bilirsiniz... Velhasıl Derim ki Dosyalarınız Gitiği Zaman Mahkemeye Verildiği Zaman Herşeyde Bilginiz Olacaktır Sadece Siz Sabredin ve Dua Edin ki Bürüksele Gönderilmesin Yoksa İşlemleriniz uzayabilir...

Sormak İstediğiniz Baska Konu Varsa Elimden Geldiğince Yardımcı Olmaya Çalısırım...

Selametle...
tajwn ben dofıden takıp edıyorum zaten degısık bı sey yok pekı ne kadar surer bu sure 3 ay dolacak 2 hafta sonra artık cok korkmaya basladım
alper68

Dofi'den Takip Ediyor İsen Orada Hangi Aşamada Olduğu Yazar...

Sen Dofi'den Takip Ediyorsan Demek ki Dosyan Bürüksele Gönderilmiş ve Orada İnceleme Aşamasında Sen Bir Avukata Danış ve Elinin Altında Hazır Bir Avukat Bulundur Sonuç Çıkar Çıkmaz Hemen İtiraza Gidersiniz... (Olumsuz İse Tabiki )

Başka Bir Konu İse Eşin Biran Evel Bürükselle İrtibata Geçsin Sebep Ne İmiş Neden Gönderildiğini vs.. Bunları Araştırsın Biraz Bastırın Yani Sadece Gün Saymayın Günler Gelip Geçer Hiç Merak Etmeyin Nasıl Geçtiğini Bile Anlamazsınız...

Belediyeye Gitsin ve Sonuç Sorsun Netice Alamaz İse Bürüksel İle İletişimde Olsunlar Yada Avukat Nezdinde Bilgi Alınız Fakat Sadece Oturup Beklemeyiniz Sizin Uğraştıgınızı ve İstekli Kararlı Oldugunuzu Bilsinler...

Süre Olarak Derimki 1 Ayda Sürer Yıllarcada Sürebilir...

Sizin Başvurunuz Hangi Aşamada Şuan İncelemede mi Yoksa Mahkemeye Gönderildi mi ??

Selametle....
bı bılgım yok tek bıldıgım dofıde ın behandelıng yazıyo baska bısey yok
En Kısa Zamanda Bilgi Gelir Muhakkak Fakat Sizde Avukata Danısın ve Avukat Temin Ediniz Bu Kadar Süre Pekte Hayra Alamet Degildir...

Selametle...
tajwn sızın konumunuz nedır acaba bunlar hakkında nerden bılgı alıyorsunuz soyledıgınız seyler cok mantıklı gelmeye basladı bana
alper68

Bu Konularda Biraz Bilgi Sahibiyim...

Yardımcı Olabileceğim Herhangi Bir Konu Olursa Daimi Buradayım...

Selametle...
Merhaba tajnw,

Benim mulakatimda yada evraklarimda yada herhangi bi nedenle herhangi bir asamamda hic problemim yok. Aile birlesimi icin basvurdum vizeye. Dofinin sitesine gore 18 inde dosyam isleme alinmis. Yani dosyam ayin 18 inde brukselde olmus sanirim. Esim belcikada ve surekli ariyor dofiyi, ne asamadayiz diye. Gecen gun aradiginda, Immigration Office ye gonderdik demis bayan. Benim merak ettigim konu su, dosyalar brukselde ne gibi asamalardan geciyor, ve bu immgiration office kacinci asama. Ne kadar daha yolumuz var. Bilgilendirebilirsen cok sevinirim. Ayrica bizi aydinlattigin icinde cok tesekkurler.
Merhaba koliva

Öncelikle Söylemek İstediğim Dosyanız Bürükselde İse Avukat Temin Ediniz ve Avukat Nezdinde Bilgi Alınız...

Bürükselde Kademe Kademe İlerler İşlemler Dosyalarınız Mahkemeye Ulasmadıkca Sorun Degil Şuan İncelemedesiniz ve Detaylı İnceleme Yaparlar... Umarım Çocugunuz vardır ve Umarım Düğün Resim ve Videolarınız Mevcuttur Aksi Bir Karar Çıktıgında Avukat Nezdinde Video ve Resimleri Sunabilirsiniz...

Yaklasık 6 Ay Sürmektedir Bürükselde İncelemeler ve 6 Ay sonrasında Kesin Bir Sonuça Varıyorlar Tabiki Gerek Görüldüğünde Mahkemeye Sunur ve Mahkeme İnceler Dosyalarınızı Onlarda Bir Karara Varırlar....

Size Derim ki Avukat Temin Ediniz ki Ciddiyetinizi Anlasınlar ve İlk REd Almak hiç Sorun Degil Sakın Red Alırsam Ne Yaparım Diye Düşünmeyin... Bu İlk Red'ler Bir Oyundur Deneme de Diyebiliriz.. (Eşler Ayrılıyormu Devam Ediyor mu veyahut Hala Birleşmek İçin Çaba Gösteriyorlar mı Diyerekten İncelemeye Alıyorlar...)

Son Olarak İçinizi Ferah Tutun Her Son Bir Başlangıçtır Derim...

Selametle...
Merhaba tajnw,

Ya alti ustu bi vize, avukat felan biraz abarti degilmi? Yani ortada sorun yok, mulakattaki bayanda vizenizi alirsiniz demisti. Ve 6 ay cok uzun bi sure gibime geldi. Benim gibi oraya giden arkadaslar var ve 1-2 ay gibi bir surede vizelerini alabildiler. Benim esim Turk vatandasi, bende Turk vatandasiyim. Sanirim sizin bahsettiginiz dosyalar daha cok oranin vatandasi olma veya Belcikali biriyle evlilik halinde gerceklesecek durumlar. Yani bir nevi sahtekarlik olabilirmi diye herhalde. Yaniliyormuyum?
Yorumsuz...!
arkadaslar uzun suredir goruslerinizi inceliyorum,oncelikle allah herkese hz.eyup sabri versin.sizlere bi husus sormak istiyorum.ben su anda yurtdisinda (moldova) ogrenciyim,nisanlimla 6 yildir birlikteyiz ,kendisi nl vatandasi.evlenmek istiyoruz ve butun sartlari azcok biliyoruz. kendisi bugun belcikada ev tuttu.ve cuma gunu belediyeye(turnhout) basvuruda buluncak oturum icin,fakat biz evli degiliz,insallah 1 ay icinde turikiyeye gelicek ve evlenicez.bizim kafamizi karistiran, bazi arkadaslar belcikaya kayit olurken partneriniz sizi getirecegini ve evli oldugunu kesinlikle soylemesin,sorun yapabilirler demis.fakat biz evli degiliz, biz nisanlim 5 aylik aturumunu aldiginda evlilik yapicaz turkiyede ,daha sonra 5 yilligi beklicez(artik ne kadar bi zaman alirsa) . peki nisanlim evlilik icin gereken belgeleri belcikadan alicak,hollandadan degil,cunku kaydini oraya aldirmis olcak, yada bilen bi arkadasimiz varmi,, biz evlenmek istedigimizde gerekli belgeleri hollandadaki belediyeden mi alir yoksa belcikadakinden mi.belcikadan alirsa ordakiler niyetimizi otomatikman anlar heralde. bu bizim evlilik yada nisanlimin 5 yillik oturumunu almasinda sorun tesgil eder mi,problem yaratirlarmi. hepinize cok tesekkur ediyorum. allah yardimcimiz olsun.
arkadaslar yanlis bolume yazmissam ozur diliyorum, en uygunu burasi gordum, yardimci olursaniz cok sevinirim
sheyh dogu bolum kafanı yorma sımdı belcıka beledıyesıne gectıgın zaman ılk once 5 aylık sonra 5 yıllık oturum alıyosun bu bır ıkıncısı ıse bes yıllıgı aldıktan sonra basvuru yapabılırsın ucuncusu ıse esının dogum yerı hollanda ıse ordakı dogum kagıdını nl den alır dıger kagıtları ıse belcıka beledıyesınden alır onemlı olan belgeler belcıka beledıyesınden alır yanı sorun yok
selam arkadaşlar nasılsınız bende hala ses yok ya merak etmeyin çıkar vizemiz ama işte zaman alper benim mahkeme dediğim ilk araştırma sonucu inanmazlarsa bizim başvurumuza sahte veya başka evlilik için sonunda mahkemeye veriyolarmış ve mahkemedende %80 red yani dua edlim mahkemeye gitmesin dosya...
cozi03 yazdı:
selam arkadaşlar nasılsınız bende hala ses yok ya merak etmeyin çıkar vizemiz ama işte zaman alper benim mahkeme dediğim ilk araştırma sonucu inanmazlarsa bizim başvurumuza sahte veya başka evlilik için sonunda mahkemeye veriyolarmış ve mahkemedende %80 red yani dua edlim mahkemeye gitmesin dosya...

olumsuz dusunmeyin arkadaslar ben herkesin gelecegine inaniyorum gercekten su anda belcika cogu basvuruyu kabul ediyor yanliz geldikten sonra once dil kurslarina yazilmayi unutmayin House van Nederlands diye bir kurum var orayla kontrat yapiyorsunuz once daha sonra size 1 ay entegrasyon kursu dil kursu ve is bulmak icin bile kursa gidebiliyorsunuz ve bunlarin hepsi ucretsiz bu soyledigimi unutmayin.....
yasgok beledıyeyı ve dofıyı aramakla sonuc elde edebılırmıyız yanı ıse yararmı sık sık aramak ıse yararmı bana bıraz ıse yaramaz gıbı gelıyo
alper68 yazdı:
yasgok beledıyeyı ve dofıyı aramakla sonuc elde edebılırmıyız yanı ıse yararmı sık sık aramak ıse yararmı bana bıraz ıse yaramaz gıbı gelıyo

Benim esim dofi yi aradiginda dosya hakkinda bilgi istediginde belediyeye yollandi dosyaniz demislerdi. Bizde belediyeyi arayip bilgi almaya calistik yani sonuc olarak 2 haftada bir arayip sormak her zaman yararli olur...
tajnw yazdı:
Yorumsuz...!

merhaba arkadasim hosgeldin

bende iks muracaat edip aile birlesimiyle belcikaya geldim. esim nl vatandasi. pasaportumu 5 yillik aldim.( bu iks icin inandirici)ikincisi ben nl hic muracaat etmedim aile birlesimi icin (buda ok onemli) belcika dan ev tuttuktan sonra 5 ayligi nisanlin alsin sonra 5 yillik oturumuda alsin ondan sonra ben evlendim esimi getircem desin. ha bu arada polis belcikadaki eve kontrole geliyo evde az esya oldugu yasayan kimse oldugu anlasilsin.simdilik aklima gelen bunlar sakin nl muracaat etme unut.
selam alper68

2 hafta daha sabret ya ne olur iyce paranoyak olmussun. iyice kafani karistirmislar senin dur ya bi dur senin herseyin tam gerisini onlar dusunsunler sen su anda bekleyeceksin ne mahkeme ne bisey kendinden supheleniyosun saga solun lafinada baya inanmissin moralin alt ust olmus kendine gel arkadasim ya 2 hafta daha sabir.ben tr deyken sende bana teselli veriyodun sabret diyodun noldu o zaman daha islemlere baslamamistin bile, alicaksin ups kapina gelicek seninde sen istersen ufak ufak dil ogren zaman su gibi gecer allaha emanet ol arkadasim
bener haklısın ama cok sıkıntılandım ıyıce hayırlısı artık sorun ama uc ay olacak 4 gun sonra ama hıc ses yok ınsallah senın dedıgın olur guzel bı haber alırım ınss
alper persembe eve erken git.cuma gunu iyi haberlerini bekliyoruz!
Selam Arkadaslar

ben haziran ayında 3 aylıgına turist olarak Hollanda'ya gidecem

Ve esim bu süre icinde Belçika'dan ev tutup belediyeden islemlere baslıyacak.

Bu 3 aylık süre içinde beni Belçika'ya aldırabilirmi yani Belçika'ya ordan basvuru yapabilirmiyim

ve gitmeden önce hangi evrakları temin edip götürmeliyim yanımda?

yoksa Türkiye'ye geri dönüp burdanmı basvuru yapmalıyım?

Birde ben askerliğimi yapmadım 2009 a kadar tecilli ve aö ögrencisiyim bu sorun yaratırmı

sorun yaratmazda vizemi bi şekilde alırsam askerliğim nolur 15 aymı yaparım yoksa yurtdisinda yasadıgım için 1 ay paralımı yaparım

Tesekkürler

Hepinize iyi calısmalar
alperrrr selam cevap varmı meraklandım arkadaşım inşallah vardır...
cozı dostum yok hıcbı habaer yok dort gozle beklıyorum ama ses yok olsa zaten anında yazarım haberınız olur sızde yokmu bıseyler

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol