Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Yorum için giriş yap 840 mesaj · 220.578 görüntülenme
herkeze slm benim sormak istedigim bilen arkadaslara bende belcikada esime oturum almak istiyorum ev nerde ve nasil bulabilirim birde tavsiyede bulunmak isteyen arkadaslar olabilir nasil bir yol izlememiz gerektigini ben sitede arastiracagim ama ginede yazarlarsa iyi olur ben bu bolume yazdim ama gorenler cevap yazarsa sevinirim
slm arkadaslar ben vizemi içeri vereli 3 ay oldu hala bi haber çıkmadı niye bu kadar uzun sürdü bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim inş yakında çıkar
ferocan yazdı:
slm arkadaslar ben vizemi içeri vereli 3 ay oldu hala bi haber çıkmadı niye bu kadar uzun sürdü bilemiyorum yardımcı olursanız sevinirim inş yakında çıkar

arkadaşım aramıza hoşgeldin... dofiden dosyanı takip ediyormusun? eşi belçika vatandaşı olmayanlar her halukarda bekletiyorlar arkadaşım, ama bu bekleme süresi değişiyor konsolosluktan dediklerine göre ortalama 2 sonra cevap veririz diyorlar. bende 3,5 aydır bekliyorum, foruma bakarsan daha uzun sürelerde bekleyenler var. yapabilecek pek bişey yok bu konuda beklemekten başka... allah yardımcın olsun inşallah çıkar vizelerimiz bir an önce...
arkadaşım ben 9aydır bekliyorum. ümidinizi yitirmeyin heran çıkabilir vizeniz
arkadaslar ınternetten ogrendım yaz aylarında,ramazanda,noel,yılbasında dosya ıslemlerı uzarmıs..hele esım dıyodu yazın uzar dıyodu

:cry:
ben çok bişey değişeceğini zannetmiyorum zaten hertürlü bekletiyorlar... bence siz hiç moralinizi bozmayın yazdı kışdı noledi filan... çıkar inşallah vizeleriniz yakında allahın izniyle...
yazi kisi bilmem ama noel gibi bunlar icin onemli olan donemlerde islerin uzadigi muhakkak...
Agustos'da beLcıkadayım ;) HayırLısıyLa
Hayirli olsan Jandarma . Yeni hayatinda Allah yardimcin olsun .
nevılen kardesım selam nasılsın?kardesım gorusemıyoruz uzun zaman oldu.sakın yanlıs anlama pc olmadıgı ıcın gıremıyorum.alıcam yakında.bıde buraya geldık vallaha sorunlar uzerıne sorunlar.buranın kagıt kurek ısı bıtmıyo.vallaha cok streslı bır yasamı var avrupanın.hergun bı randevu vallaha.kendımı unutuyorum bazen.o yuzden sakın yanlıs anlama buraya gıremıyorum .sen ne yaptın?durumun hakkında bana ozel bırz bılgı ver ya.nerdesın ne yaptın coluk cocuk neredeler?cevabını beklıyorum kardesım.gorusruz
Ferhat ozelden yeni numarani yolla bana .

Sen pintilestin , ben ararim merak etme . O kiymetli paraciklarini yastiga doldurmaya devam et .

Sen bana ; '' Bana cok yardim ediyorsun , erkek sozu eger vizem cikarsa buraya her zaman gelip insanlara yardim edecegim , vizem cikti diye burayi unutmayacagim '' demedin mi ?

Ferhat Abi , seni varya cimcimlerim sabahlara kadar .

Cocuklar buyudu , gecen televizyonun kablosunu cekistirirken dusurup kirmislar.

Kayn validenin 2 tane uyuz fino kopegi var , birinin kulagini isirmislar.Kadin dikis attirmis.

Cocuklar biraz hiperaktif olcak sanirim . Allah analarina sabir versin .
nevilen yazdı:
Ferhat ozelden yeni numarani yolla bana .

Sen pintilestin , ben ararim merak etme . O kiymetli paraciklarini yastiga doldurmaya devam et .

Sen bana ; '' Bana cok yardim ediyorsun , erkek sozu eger vizem cikarsa buraya her zaman gelip insanlara yardim edecegim , vizem cikti diye burayi unutmayacagim '' demedin mi ?

Ferhat Abi , seni varya cimcimlerim sabahlara kadar .

Cocuklar buyudu , gecen televizyonun kablosunu cekistirirken dusurup kirmislar.

Kayn validenin 2 tane uyuz fino kopegi var , birinin kulagini isirmislar.Kadin dikis attirmis.

Cocuklar biraz hiperaktif olcak sanirim . Allah analarina sabir versin .

hic gulecegim yoktu nevilen ya.kopegin kulagini mi isirmislar :lol: :lol: :lol: sen yaz bunlari burdan atabilgin kiz mi verir size. senin ufakliklar evde kalcak belli :lol: :lol: :lol:
arkadaşlar ben bişey sormak istiyorum.konsoloslukta yazılı mülakata girdim 1 ay oldu eşim belçika vatandaşı fakat onu da belçikadan görüşmek için belediyeden randevu tarihi vermişler ağustosun 20sine evrakları teslim edeli 1 ay oluyor bana yardımcı olacak arkadaş var mıdır.rica etsem şimdiden tşkr ederm.
selam beyler.ben belçikada yaşamak istiyorum.allah kısmet ederse 2 yıl sonra belçikalı biri ile evlenecem.size sorularım olacak lütfen bana yardım edin.1)ben tr de evlenirsem kızın hangi gerekli dosyaları getirmsei gerekiyor.2)sizi mülakata çağırıyorlar. o mülakatta neler soruluyor?3)vatandaşlık için sınava giriyoruz o sınavda ne tip soru soruluyor(5000 kelime öğrenme zorunluluğu diye bişey duydum doğrumu) cevaplarınızı umarım çabuk yollarsınız çok makbule geçer.direk pasaport vize vs leri halletmekistiyorum.şimdiden herkeze teşekkürler.
arkadaşlar bugun belediyeye gittim randevu vermişlerdi. formul a ve formul b götürdüm bide pasaportun fotokopilerini. sonra kadın bana bi liste verdi sabıka kaydı mutuel kağıdı sağlık raporu ve bi kaç kağıt daha istediler ? sizce normal mi sizlerden demi istemişlerdi ?
ne icin randevun vardi ki Baris ? 5 yillik icin mi ?

zira Brukselden sabika kaydini nasil alacaksin ki , ve saglik raporunu ..

Baris senin esin Belcika vatandasiydi degil mi
benim esim belcika vatandaşı değil abi 5 yıllık için değil yani bilmiyorum ben belediyeye kayıt olamaya gittim herhalde ilk 6 aylık verecekler bilmiyorum onu sormadık. bugun sabıka kaydını ve diğer evrakları almaya gittim türk konsolosluğu ne dese bana :) 2 ay da anca gelir sabıka kaydı dedi türkiyede birinci dereceden bi yakınınız varsa ona söyleyin o alıp göndersin dedi.

zaten vvizeye başvururken vermiştik biz o kağıtları konsolosluğa şimdi belediye tekrar istiyor saçma sapan işleri var. sağlık raporu istiyor gittik bi türk doktora imzaladı geçti başka bi doktora gitsek muayene edip rontgen fln çekcekti.
Baris ben seni oturum aldi biliyordum ya ,belediyeye kayit oldun sana gecici bir belge verdiler,sonra randevu verdiler ileri bir tarihe,o zaman evrak listesini soylemediler mi , yaninizda sunlari goturun diye?randevuya gidince mi ogrendin sen bu belgeleri?Baris esin Turk pasaportlu mu abicim,unutuyorum bazen sikintidan.Cunku daha gecen gun boyle bir durum duymustum,ne Sabika kaydi,ne saglik belgesi duydum .

Bende Polis isini hallettim . Sozde gecen Pazartesi gelmis evde kimseyi bulamamis.Birgun bu polis memurunu oldurecegim .Allahtan karakola gitmeyi akil ettimde numarasini aldim, yoksa benim isimi baltalicak bu herif.Ne bir kagit birakmis ne bir not. Cumartesi odasina cagirdi , sorun yapmadan verdi belgeyi . Agustosun 28 inede randevu vermisler .Zira avukatin destegi olmasa bunlar beni aylarca sallardi.Simdi 3 hafta sonrasina randevu veriyorlar,halbuki ilk geldigimde aradigimda randevu almaniz 6 ayi bulur demislerdi.. Heralde gecici oturumu verecekler ,yada o belediye kayit kagidini . Istedikleri evraklarda sunlar ;

Polis belgesi,pasaport fotokopileri , Evlilik kayit ornegi (Formul B) yanliz bu formul B yi Tercume edilmis,Apostillenmis istiyorlar . Bu nasil oluyor aklim ermedi . Bizdeki Cok dilli Formul B kabul gormuyor mu ? Ben gelirken yeni tarihli ve cok Dilli Formul A ve B getirmistim zaten . Simdi tekrardan Formul B cikartip,tercume ettirip Apostil mi ettirecegiz ?

Boyle bir durumda , Evlilik kayit ornegini tercumesini ve apostilini Elcilikten halledebiliyor muyuz ?

Yoksa Babama soyliyeyim Nufustan alsin hemen yollasin bana ,burda tercume ettirir,elciliktede Apostil yaptiririz heralde .
nevilen yazdı:
Baris ben seni oturum aldi biliyordum ya ,belediyeye kayit oldun sana gecici bir belge verdiler,sonra randevu verdiler ileri bir tarihe,o zaman evrak listesini soylemediler mi , yaninizda sunlari goturun diye?randevuya gidince mi ogrendin sen bu belgeleri?Baris esin Turk pasaportlu mu abicim,unutuyorum bazen sikintidan.Cunku daha gecen gun boyle bir durum duymustum,ne Sabika kaydi,ne saglik belgesi duydum .

Bende Polis isini hallettim . Sozde gecen Pazartesi gelmis evde kimseyi bulamamis.Birgun bu polis memurunu oldurecegim .Allahtan karakola gitmeyi akil ettimde numarasini aldim, yoksa benim isimi baltalicak bu herif.Ne bir kagit birakmis ne bir not. Cumartesi odasina cagirdi , sorun yapmadan verdi belgeyi . Agustosun 28 inede randevu vermisler .Zira avukatin destegi olmasa bunlar beni aylarca sallardi.Simdi 3 hafta sonrasina randevu veriyorlar,halbuki ilk geldigimde aradigimda randevu almaniz 6 ayi bulur demislerdi.. Heralde gecici oturumu verecekler ,yada o belediye kayit kagidini . Istedikleri evraklarda sunlar ;

Polis belgesi,pasaport fotokopileri , Evlilik kayit ornegi (Formul B) yanliz bu formul B yi Tercume edilmis,Apostillenmis istiyorlar . Bu nasil oluyor aklim ermedi . Bizdeki Cok dilli Formul B kabul gormuyor mu ? Ben gelirken yeni tarihli ve cok Dilli Formul A ve B getirmistim zaten . Simdi tekrardan Formul B cikartip,tercume ettirip Apostil mi ettirecegiz ?

Boyle bir durumda , Evlilik kayit ornegini tercumesini ve apostilini Elcilikten halledebiliyor muyuz ?

Yoksa Babama soyliyeyim Nufustan alsin hemen yollasin bana ,burda tercume ettirir,elciliktede Apostil yaptiririz heralde .

formul B zaten latince yazilmis ve cok dilli neyini tercume attirceksin cok sacma. yani ben direk getirdim teslim ettim tercumesi olan seyin tercumesi mi olur anlamadim.
Ozl , bu belge zaten cok dilli biliyorsun Cok dilli Belgeyede Apostil vurulmuyor .

Ben bunlarin 1 isine akil erdiremiyorum . Bugun yarin aricam tekrar orayi .

Eger kabul etmiyorlarsa , ne yapayim gidip ozel Flemenceye cevirtirim .Apostil vurdururum .

Yoksa yine ugrastirirlar .

Ozl senin formul B Apostilli miydi hatirliyor musun ?Ben Cok dilli belgelere Apostil gerekmiyor diye biliyordum,hatta vize basvurusunda dahi apostil ettirmeden teslim ettim .Hemde 3 undede .
apostil demek lahey sozlesmesine gore bu belgenin uluslararasi gecerlili var anlamina gelmektedir.cok dilli aldigidin bir belge zaten uluslararasi gecerliligi olacagi icin cok diili yapilmistir. yoksa bizim resmi dilim turkce fazlasina gerek yok ki :)) ben formul b yi konsolosluga apostilsiz tek sayfa verdim. hatta konsolosluk bana geri gonderdi formul B yi pasaportumla beraber. belcikaya gelirken ayni kagidi getirmedim yeniden cikarttim. cunku ilk formul B yi ocak ayinda cikartmistim ve 6 ay gecerliligi var. ben bencikaya gittim kayit oldum derken 6 ay kil payi dolucakti bende risk almiyim diye yeniden cikarttim ve yenisini goturdum iyiki oyle yapmisim cunku aralik ayinda yani ilk cikarttigim belge uzerinden 1 sene gecmis oldu, ikinci aldigim formul B nin de zamani dolmasina 1 ay kala teslim ettim:)

sonucta istedikleri dil ingilizce hollandaca ve fransizca degilmi formul b de zaten hepsi olmasada gecerli kabul ettikleri var anlamsiz geldi bana. ben ilk konsolokluk basvurunsa bulunurken de istedikleri belgeyi hollandaca ya degil ingilizceye cevirtip noter taktigi ve apostil ettirmistim.
ben belcikaya ilk geldm sonra gittik belediyeye bize 2 ay sonrasına randevu verdiler ve evrak listesi verdiler bir sürü şey buradakilerden size lazım olanları getirin dedi söylemedi hangisi olduğunu şu telefonu arayip sorun dedi aradık formul a ve b yeterli dedi apostile gerek yok dedi dün randevu günümüzdü 2 ay sonra bugune denk geldi. dün tekrar bi kağıt daha verdiler şunları getirin diye yeni çıkmış herhalde bunlarda formul a ve b ye apostil vuruluyor ben yaptırdım üstüne vuramıyorlar ekstra bi kağıda vurup zımbalıyorlar ankarada öle yaptırmıstım
Baris , apostili elcilikler mi vuruyor ?Getirdigimiz Formul B yi gotursek apostil yapiyorlar mi,yoksa ordan tekrar cikartip onami apostil vuruyorlar?

Vallahi artik bunlar ne yapacaklarini sasirmis .
sekerpinari yazdı:
arkadaslar bu bolumde sadece belcikaya gelecek olan arkadaslar bizimle bilgilerini yada sorularini paylassin .lutfen ozen gosterelim cunku konular birbirine karisiyor ve bircok arkadasimiz anlamiyor ozelliklede yeni uye olanlar kendinize iyi bakin iyi calismalar

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

belçikada üniversite eğitimi gördükten sonra orada kalıp.. eğitim aldığımız mesleği yapmak gibi bir imkan veriliyor mu acaba ?..bir bilgisi olan varsa, lütfen cevap yazsın..
nevilen yazdı:
Baris , apostili elcilikler mi vuruyor ?Getirdigimiz Formul B yi gotursek apostil yapiyorlar mi,yoksa ordan tekrar cikartip onami apostil vuruyorlar?

abi o sinirle onu sormayı unuttum elçiliğe.ben direk türkiyeden istedim bütün kağıtları formul a formul b ve sicil kaydını getirtiriyorum burda yabancı dile çevittiricem sadece ankara veriyormuş yabancı dilde babam eskisehirde olduğu için türkçe göndericek onu çevittirip belçikanın adliyesinden onaylatmam gerekiyormuş ondan sonra tamamlanacak evraklarım :=)
belgeyi hangi belediyeden aldiysan apostilide ordan yaptirman gerek diye biliyorum yani en azindan bana oyle yaptirdilar. belgeyi A belediyesinden alip bagli bulundugu kaymakamliktan apostil yaptirmistim. ikinci sefer belediye secimlerinde belediyeler ayrilinca daha once A belediyesinden aldigim belgeyi kendi bagli bulundugumuz B belediyesinin kaymakamligina gittim apostil yaptirmak icin ama bana belgeyi nerden aldiysaniz apostilide ordan yaptirmaniz gerek demislerdi. imza atiyorlar ya ayni yerim imzasi olsun diye heralde. ama sacma bence sonucta devletin kurumu ayni ne mantik anlamadim ama belkide evrakta sahtecilik fln yapanlar icin tek kisiyi sorumlu tutmak icinde olabilir.

sonuc olarak benim demek istedigim arastirin arkadaslar yani ordan aldiginiz evragi burda apostil yapcaklar mi once bunu sorun. simdi ordan binbir zahmetle alip burda cevirtirsiniz sonra burdakiler olmaz ordan aldiniz orda yaptirmaniz gerekiyordu apostili derseler. isiniz uzamasin okadar ugrascaksiniz madem garantici olun bu saatten sonra arayin sorun (turkiyenin su il su ilcesinden alacagimiz x belgesiyle belcikada tercume ettirdikten sonra size getirdigimizde siz apostil yaparmisiniz ) diye. konsutugunuz kisi olumlu veya olumsuz yanit verse bile mutlaka konustugunuz kisinin oncelikle adini alin. adam evet der getirsiniz baskasi olmaz der falan hakkinizi aramaniz icin en azindan kimle muhatap oldugunuzu bilmenizde onemli.

bunlari bilen olur bilmeyen olur diye yaziyorum. en azindan karsilasabileceginiz muamelelerden biri bu olabilir. biliyorsunuz ki kimin ne zaman ne isteyip kime nasil davranacaginin garantisi yok.

kolay gelsin sizlere.

bu arada Nevilen en azindan polis isini erkenden halletmene sevindim.
slm arkadaslar .. benim hollandali bi esimn war. 3 yasin da da 1 cocugumuz war.. suan ailece türkiyede yasiyoruz... cocugumun ve esimin hollanda pasportlari war... yalniz buradaki ekonomik sikintilarimdan dolayi belcikada yasamaya karar verdik.

simdi size sorum ben burda iken yani türkiyede iken belcikadan ev kiralayabilirmiyim ?

eger böyle bsey mümkün ise lütfen bana prosödürleri yazarmisiniz ? ne yapmam gerekir ?

bu arada esimi oraya tek gönderemem. 1 incisi pisikolosik sorunlarindan dolayi 2 incisi bensiz ucaga bile binemiyor ... yani durumumda baya bi caresizim lütfen yarimci olun ... simdiden tesekkür ederim saygilarimla ........

daha önce herhangi bi ülkeden oturum almadim... sadece turist 2 defa hollanda daya gittim ..
baris yazdı:

abi o sinirle onu sormayı unuttum elçiliğe.ben direk türkiyeden istedim bütün kağıtları formul a formul b ve sicil kaydını getirtiriyorum burda yabancı dile çevittiricem sadece ankara veriyormuş yabancı dilde babam eskisehirde olduğu için türkçe göndericek onu çevittirip belçikanın adliyesinden onaylatmam gerekiyormuş ondan sonra tamamlanacak evraklarım :=)

Bizim Belgeleri buradan Apostil ettirsek gecerli oluyor mu yani Baris ? Eger bana illa ozel Hollandacaya cevirtceksin derlerse , tercume ettircem . Apostil isini ya elcilik yapar ya Antwerpende herhangi bir kurum heralde . Fakat baska bir ulkenin evrakini burada Apostil yapacaklarini dusunmuyorum . Elcilik yapar sanirim . Pazartesi elciligi ariyayim ben . Sorayim iyice . Olmadi Pazartesi babam yeniden alir , Apostilini yaptirir yollar.20 gune anca gelir zaten , burda tercume ettiririm o zaman , ne yapayim .

Ben bunlarin isleri anlamiyorum ki , cok dilli evrakin tekrardan tercume edildigine ilk defa sahit oluyorum hatta Apostil yapildigina .. Seninkiside bir tuaf , zaten basvuruda saglik raporu ,Sicil belgesi verdin , yani sen bu 9 ayda birsey yapip yapmadin onu mu inceliyorlar..

Mehmet 666 kardesim , internetten biraz zor bulursun evi . Buralarda kira isleri biraz karisik , en onemlisi kontrat yapman gerekiyor ,, evde hemen bulunmuyor , bakiyorsun bosalma tarihini bekliyorsun .....Sonra artik bu Belcika yoluda zorlasti , esin azami 6 ay ugrasir burlarda . Eve esya koyacak , surekli evde bulunacak , is bulacak ,oturuma basvuracak ..

Bunlar 5-6 ayi bulur . Kucuk yerlere giderse belki daha basit olur .

En guzeli esin Hollandaya gidecek , orda calisip istek yapacak . Belcika sizin icin baya zor olur kardesim .
abicim formul a ve b için tercüme istemiyor zaten onlar yabancı dilde. onları ben direk apostilli aldım sen konsoloslukdan da alsan olur hemen verirler apostili de yaparlar herhalde onu bilmiyorum. ama ben nasıl olsa sicil kaydını getirtiriyorum diye türkiyeden istedim hepsini geçen gittiğimde konsoloslukda önümde 11 kişi vardi tam bana sıra geldi bilgisayarlar bozuldu dedi 2 saat bekledik sonra beklemeyin boşuna dediler ondan ben türkiyeden istedim. adli sicil kaydını ankaradan alsaydım onada tercüme gerekmicekti yabancı dilde veriyorlardı ama eskisehirde aldığı için babam türkçe göndericek burda çevittrip bi yerde onaylatmamız gerekiyormuş yeminli tercüman diye.

sana evrak listesi verdiler mi ? eğer sicil kaydı istiyorlarsa sende biran önce iste türkiyeden konsolosluk 2 ay da veririm dedi mail atıcaklarmışda onlarda postalıcakmış. türkiye de babam almak için gitti onada zor vermişler git nufusdan aile toplum kağıdı getir demisler
Baris ,

Avukat Polis isini halletti sorunsuz aldim evrakimi , onun uzerinde bu CENTRAAL A .. diye bir kurum var oraya yollamistik evraklari , orasi ile 28 inde randevu ve evraklar yaziyor . Bizim evraklarda zor birsey yok , esimin benim pasaport fotokopileri ..vize fotokopisi ..fotograf ..ve Formul B + hollandacaya tercumesi+Apostill istediler .

Biz avukati aradik , Kadin cok dilli evrak tercume mi olur , hic apostille mi vurulur dedi .

Pazartesi esim ariyacak o merkezi . Eger istiyorlarsa cevirtcez ne yapalim ,Aposttilide ayarlicam artik .Olmadi Manisadan isteyecegim . Babam haftaici yollasa 28 ine anca yetisir .

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol