Üyeliğinizle ilgili bir sorun yaşıyorsanız ufoss@dilogren.com adresinden bize ulaşabilirsiniz.
Dilogren.com Forum Arşivi
Hollanda • Yabancı Dil • Eğitim • Yaşam Arşiv: 2021 ve öncesi
Sponsorlarımız

:!: belcika ya gelecek olan arkadaslar buraya

Yorum için giriş yap 840 mesaj · 220.586 görüntülenme
ömercikkk yazdı:
Bütün olanlar nasıl bi durumda olduğumuzu göstermek için yeterli Allah cümlemizin yardımcısı olsun

Allahın izniyle bugün vizemi aldım :geek:

12.02.2009 da içeri vermiştim dofide görünen de buydu

bugün itibariyle de vizemi almış oldum Sonunda hanımıma kavusucam darısı diğer arkadaşlara inş

Bütün kardeşlerimin duacısıyım

Ümidizi yitirmeyin ole veya bole vermek zorundalar bu bir haktır

selam ve dua ile..

Ve sitede bulunan bütün arkadaşlara minnetarım herseyden dolayı

Yardım edebilceim konular olursa herzaman burdayım ailedeyim ;)

ooo tebrikler arkdsm walla sanslisin cabuk cikmis vizen,,,allah sag salim esinizede kavusmayi nasip etsin ins ins ins,,,gozunuzaydin tekrar tebrikler vede tabiki darisi tummm bekleyen arkdslarimizin basina ins ins ins... :geek: :geek: :geek:
Hayırlı olsun ömercikkk darısı bizlere artık:)

falky arkadasım senın adınada üzüldüm ama vardır bunda da bır hıkmet belkı. En yakın zamanda düzelir herşey inş.
way omercik kardesim hayırlı olsun yaa gözün aydın :) cok cabuk oldu seninki cok sanslısın kardesim.Ama hic bize bahsetmedin hangi arada polis eve gitmis kontrol yapmıs ne cabuk gelisti vize sonucun..

Yeni Hayatında Basarılar ve mutluluklar dilerim..

Belcika'da görüsmek dileğiyle (;
Eyvallah arkadaşlar hepinize ayri ayri tşk ediorum burdan aldiim cok sey oldu

durumumdan bahsetmem gerekirse..

Hanimim dayi kizi ve ayri bi evi yok babasi kefil oldu hatta çakişmoda okulu var

Dorusu şimdi çıkması bizide çok şaşırttı ama sizinde bildiiniz gibi

bunların işi hiç belli olmu

hatta 40 soru sormuşlardı hanımla alakalı hanıma gitmemişler bile

Herşeyin hayırlısı tğm bekleyenlere duacıyım

Orda buluşalım tabi toprakların hali başka olur

ben Hammede kalcam bi süre sora nolur bilmem

Saygı ve sevgilerimle... esenlikle kalın

buralardayım inş.
peki ömercik eve polis kontrole felan gitmemis mi ? bundan haberin olmadı mı ? ve pasaportun gecti mi eline?
dostum hayırlı olsun gerçekten ya şans var sizde yada bizde bi sorun var yanlış anlama çekememe fln değil herkesin çabucak çıkması tek dileğim ama 2 ay gibi bir sürede vize çıkması beni ve herkesi şaşırtıo ben 5 aydır bekliorum ve hiçbir eksik bişeyim yok yalandan bekliorum.uff fazla detaya girmek istemiorum girince kendimi kaybediorum tekrar hayırlı olsun dostum yeni hayatında başarılar :ugeek: bu arada nevilen kardeş yazdıklarını okudum eşim belediyeden öğrenmiş herhangi bir sorun yokmuş yalnız durumumuz hakkında fazla bilgi sahibi deiliz avukata ulaşamıoruz allahından bulsun şimdi tek yaptığımız beklemek anlıcan akışına bıraktık akıoruz allahtan hayırlısı
Hayirli olsun omercikk!Bugun gordum.

Arkadaslar polis gerekli olmadikca eve kontrole gelmiyor.Ornegin bize gelmedi.Yabancilar polisini aramistim eve kontrole gelmiyecekmisiniz diye o zaman bana gerek olmadigini soylemislerdi.Zaten mulakat icinde konsolosluga cagrilmamistim.Vize sonucunu ogrenmek icin aradigim numarayi bulayim burdan size yazarim.Hangi hafta cikacagini tam olarak size soyluyorlar.Belediyeye falan kaydimi yaptirdim.Bu haftada hemen ise basliyorum.Dil sorunum olmadigi icin cok rahatim.Sadece hafta sonu hollandaca kursuna gidicem.Bana gore gecerli bir dil degil ama mecburen 7 haftacik gidicez.Diplomalarimin denkligini onaylatmak icinde islem ucretini bankaya yatirip bruksele gonderdim.6 haftalik bir islem suresi var.Geldigi zaman daha iyi bir ucretle daha guzel bir is bulurum.Flarky ergun top icin iyi degil bizi oyaliyor yazmissin ama burda bilinen ve sozu gecen birisiymis.Flaman bolgesinin basbakanin basdanismanliginida yapiyormus.Yine de dosya vermeden bir avukatin iyi mi degil mi oldugunu bilemiyorsun.Eger sonuc alamadiysaniz en kisa zamanda baska avukata dosyayi verin.
Flarky kardesim avukata ulasamiyorsan bugun sana cep tlf numarasini bulur ozelden atarim.
eyvallah dostlar açıkçası bizde çok şaşırdık vize işine ama hayırlısı böleymiş diyelim

Nasip olursa bu cumartesi uçuyorum... aranızdan hızlı cıktın diyenler olabilir ozel dışında farklı sebepler;)

Bu arada gittikten sora hemen yapmam gerekenler nelerdir bilgili arkadaşlardan yardım...
Rabbim herkeze hayırlısı ne ise onu versin ..

Bakın benim evraklarım 3 ay bosuna bekletildi onuda hayıra yordum herşeyde bi hayır vardir diyorum ne diyeyim baska :) Cok sükür dofinin sitesine dosya numaramla giriş yapiyorum o da bi nebze rahatlattı beni :)

İhs kardesim şu vizenin ne zaman cıkacagı konusunda hafta veren birimin numarasınıda verirsen bizlerde bilgi alırız :)
Emin Allah'in izniyle,once sen gitcen oraya,Ferhat'la bi organizasyon yapcaniz,,

Bizim kocamaaaan bi bahcemiz var..

Esli Davet usulu ile aksamaaaaa kadar kofte yapcam size..

Isim bu,meslek,ogrendim artik.. :P

Antwerpende kofteci dukkani accam.

Icini ferah tut kardesim benim,olunca ne guzel,olmayinca son degil..

Umutlar hicbirzaman tukenmemeli.Sonuna kadar beraberiz..

Sabah kalktigimda vallahi once cocuklarima sonra aileme sonra senin vizene

dua ediyorum..

Not/Emin bizim kofte dukkanina bi site yapalim.Tayfun Kofte .. :P

Doner resimleri falan koyalim,sen photoshopla Turist falan koyarsin dukkanin icine..

Bulent Ersoyuda koyalim.''oda bizden yedi'' diye reklam yapariz...

Goruselim biz. :P

Herzaman pozitiv herzaman moralli ol.

Selametle kal Kardesim..
:) sagol nevilen kardesim ALLAH Razı olsun ins. hayırlısıyla 4-5 ay sonra hepimiz orada olucaz bu forumda bir baslık acıp belcikada bulusma düzenleyeceğiz..O zaman bu bekleyislerimiz icin gülüp eğleneceğiz ne günler di be diyeceğiz inanın buna..

Hic bir zaman umudumuzu yitirmeyelim..

Köfte isine gelince benim akrabalarım burada cok Yalıköy köftesi meshurdur buralarda hemen ben işin inceliklerine giriyorum aklıma yattı :) pesinede bi tantuni salonu oda tutmazsa lahmacun daha ne olur bize :) BEKLE BELÇİKA GELİYORUZ :)
unknown yazdı:
Rabbim herkeze hayırlısı ne ise onu versin ..

Bakın benim evraklarım 3 ay bosuna bekletildi onuda hayıra yordum herşeyde bi hayır vardir diyorum ne diyeyim baska :) Cok sükür dofinin sitesine dosya numaramla giriş yapiyorum o da bi nebze rahatlattı beni :)

İhs kardesim şu vizenin ne zaman cıkacagı konusunda hafta veren birimin numarasınıda verirsen bizlerde bilgi alırız :)

Office des étrangers – Vremdelingenzaken ) Adres: Chaussée d’Anvers 59B - 1000 Bruxelles . Tlf:

02/206.15.99 veya 02/206.14.63.

Bu numaralardan birini arayin size dogru bilgi vericeklerdir.
bu tlf numarasını 2 gündür ariyoruz cevap vermiyolar yahu ihs :S
unknown yazdı:
bu tlf numarasını 2 gündür ariyoruz cevap vermiyolar yahu ihs :S

Benim daha once arayip kesin cikacagi haftayi ogrendigim numarayi burdan sizlerle paylastim.Mart ayi icinde bu numaralar kullanimdaydi daha sonra degistiyse yada kullanim disi kaldiysa bilemiyorum (gerci kolay kolay numarada degisiklik olmaz ama neyse ben sizin icin tekrar bir arayim cevap veren var mi diye).
nee yaptın ihs_77 buldun mu numaranın aktif olanını ?
mrb arkadaşlar uzun süredir kimse bişey yazmamış biliorum ki ruh halimizden insanda heyecan bırakmıo gevrlar durumum hakkında biraz gelişme var onu sizlerle paylaşmak istedim polis ev kontrolüne gelecekte eşim bugün aramış polis dosyanızı brüksele yolladık olumsuz bişey yok bekleyin sadece demiş bundan sonra nasıl bir macera bizi beklior bilmek isitorum yoksa iş sadece vizenin çıkmasına mı kaldı?kısa sürede çıkarmı vize bilen arkadaşların cevabını bekliorum.umarım bekleyen arkadaşlarda kötü bir gelişme yokturdur :geek:
flaky kardesim,senin durum hala belli olmadi mi ?

birde ozl vardi,ben girmiyorum son zamanlar,

takipde etmedim,oda aldi insallah vizesini,gitti mi yoksa

gule gule millet demeden..

emin kardesimde burda heralde.
bende buradayım nevilen nereye gidiyosun öyle pat diye gidemedik kaldık buralarda iyi mi:) ben bu ayın sonu gibi sonuc alırım diye düsünüyorum dofinin sitesinde nisan 6 da evraklar ulastı ve isleme alındı yazıyor bakalım artık bu ayın sonunda sonuc alamassak daha alamayız heralde :)
herkes gitti biz kaldık herhalde allah yollarını açık etsin.benim durumumda herhangi bir gelişme yok çok şükür polis kontrolünden geçildi ordan dosya yabancılar polisinemi bakanlığamı ne gitcekmiş tam bilmiorum karar vereceklermiş ne kadar sürer bilmioyorum bilen arkadaşlardan yazmalarını istedim ama cevap gelmemiş umarım sizlerin durumunda bir akslik yoktur.bugün tam 152 gün oldu.ruh halimi anlatamam hiçbirşeye tehanmül edemez oldum sakin bir yapım vardı şimdi tam tersi allah belalarını versin hepsi domuz gribine yakalanırda oturdukları yerde can çekişirler inş.o kadar doluyum ki tahmin edebiliyosunuzdur.ömrümden 10 yıl gitti harbiden
Guzel kardesim Flaky,durumunu coook iyi anliyorum,,ama hic problem yapma.Hic..

Olursa olucak,olmassa bir gun mutlaka olacak..

Allah saglik,sihhat;huzur,mutluluk versin.

Ben 2 kez red aldim,,,simdi basvuramiyorum bile..

Belediye kaydi silmis,1 aydir polis bekliyoruz,gelsin kontrol etsinde,yeniden

adrese kayit olsun diye..

Bebekler 3,4 ay buyucekte esim calismaya baslicak,sonra ben yeniden basvuru yapabilicem.

Olme essegim olme..

Askerligim geldi dayandi,askerlik mi yapalim,oturup yasmi tutalim,zaman gecsin ve sadece basvuru yapabilmek icin mi bekliyelim,calisalim mi,hayata mucadele mi edelim,kriz vurdu isyan mi edeyim..ne yapayim ??? :P

Durumun karamsar olsada,daha kotulerini dusun sukret.

Hiiiic problem yapilacak bir durum yok.

Insallah alcaksin vizeni.

Gunes umuttan simdi dogar :) ''Turkan Saylan''
Pasaportum sonunda geldi. Başvurum iptal edildi.

Bizden eşimin çalıştığına dair belge istemişlerdi bizde yollamıştık. Dofideki sahış hiç bir sorunun olmadığını sadece dosyayı tmmlamak için gerekli olduğunu çok önemli olmadığını herşeyin yolunda olduğunu söylemiş. Daha önce araştırmalarımıza ve soruşturmalarımıza göre belçika vizesi için maaş şartı aranmıyordu. Bizde bu yüzden sadece eşimin vast kontratlı maaş bordurosunu yolladık.

2 hafta sonra pasaportumla beraber gelen cevap "Eşimin maaşının yeterli olmadığı" idi. Bunun üzerine eşim avukatla görüştü ve avukatın verdiği cevap "hiç bir şekilde maaşını sormaya hakları olmadığı" yönünde cevap aldı. Ayrıca eşim dofiye telefon açtı ve durumu anlatmış "itiraz hakkımızı kullanmamızı" söylemiş.

Yani işi özetlersek dofideki telefona bakan şahış yüzünden boşu boşuna başvurumuz iptal edildi. Çünkü eşimin süresiz kontratı olduğu gibi bunun yanında ayrıca kendi iş yeride vardı.

Allah'ım hakkımızda hayırlı olanı nasip etsin. Her şeyde vardır bi hayr.
Senin adina uzuldum Ozl.

Forumdada biraz okuduysan benim nasil yaklastigimi,

Kesinlikle her zaman pozitif davrandigimi gorursun.

Once sunu soylemek istiyorum ki,hazirlikli ol,aklinda bulunsun,

Islerini kolaylastirir yada bilgi sahibi olursun..

Basvuruna red geldiyse ve sebep belirlenmisse ,mesela;

ev sahte,maas yetersiz,kontrati yok,adli gecmisi var vs..

Bunlara yapilan itirazlar kesinlikle kabul edilmiyor

(benim avukattan biliyorum..)

Bunlarda tenkit yolu ile oluyor Sevgili Ozl.

Ev sahte;Polis eve 3 defa gelmis ev sahibini bulamamistir..

Netice;Kayit silinir,vize red olur,kayit icin tekrar polis beklenir.

Maas yetersiz;Cekirdek aile 850 Euro gereklidir.

Netice;Aksi durumda Partnerini getiremez.

Adli Sicili sorunludur,getirtemez........

Ozl esin Hollandada yada Belcikada calisiyorsa askeri ucret zaten 900 euro.

Yani bu konuda belcika cok insafli,asgari ucretin altinda sunuyorlar,Hollanda gibi

problem degil..esinin asgari ucretin altinda calismasi zaten yasalara aykiri.

Bu durum nasil olusuyor?Boyle abuk sabuk sorunlara cok sahit oldum,hatta en salakcasini

ben yasadimda,maas sorununu ilk defa duydum.

Avukata danisin illaki,ama sakin bi tomar para verip,0 netice almayin.benim gibi...

Olmuyorsa olmuyordur,kisa zamanda sorunu cozup yeniden basvurmak

uzulmekten,sitem etmekten daha guzel.

Bizler genc bireyler,yeni aileleriz.Her zaman guclu olmak durumundayiz.

Insallah Allah herzaman sabrimizi korusun.

Allah yardimcin olsun Ozl.
özl arkadaşım adına inan çok üzüldüm gerçekten burda kimin durumunda aksilik çıktıysa sanki benimkinde çıkmış gibi üzülüyorum :x nevilen arkadaşımın yaşadıklarını duyduktan sora halimize şükretmek gerek diye düşünüyorum.tabii herkes nevilen arkadaşım gibi sakin ve pozitif olamıyor helal olsun nevilen kardeşime :ugeek:keşke bizde pozitif ve sakin olsak o zaman herşeyin yolunda gittiğini görecez karamsar oldukça işler daha kötü gidiyor bunu öğrendim şu 5ayda ne kadar üzüldüysem ne kadar yıprandıysam azdır sonuç ne yaptıysam kendime yaptım.yapmaya da dewam ediyorum bana en çok koyan çaresiz bekliyor olmam hayatımda hiç bukadar çaresiz olmamıştım :cry:özl arkadaşım hiç üzülme herşeyde vardır bir hayır de pes etme onların yapmak istedikleride zaten pes etmemiz sakın pes etme bundan sonra nerde yanlış nerde eksik yapılmış iyi etüt edip tekrar denemek umarım herşey istediğin gibi olur.allah yardımcın olsun :geek:
Eşimin maaşı dediğin gibi 900 euro nun üzerinde ayrıca dediğim gibi eşimin geliri sadece bu kontratlı çalıştığı yerden aldığı maaş değil.Eşimin kendine ait iş yeri var. Bize söylenen sadece çalıştığını gösteren bi belge gerektiği idi. Maaşa bakılacağını, bakılsa bile gösterdiğimiz maaş kagıdındaki meblanın başvurumuzu iptal edebileceğini bilseydik Eşimin diğer iş yerinin muhasebe kagıtlarını da yollardık. İşi hızlandırmak için sadece maaş bordürolarını faxladık.

Avukat, itiraz edersek kararın verilmesinin zaman alabilceğini ve karar sonucun kesin olmadığını bu yüzden yeniden sıfırdan başvurmanın hem zaman hem durum açısından daha iyi olabileceğini söyledi. Ayrıca daha önce araştırmalarımıza göre Belçika'da maaşı sorun etmedikleri yönünde idi ki zaten avukatta maaşı sormaya bunun için başvuruyu iptal etmeye hakları olmadığını söyledi.

Şuan için araştırma yapıyoruz ne yapmamız gerektiği ile ilgili. Zaten itiraz süremiz 15 gün sonra doluyo. Ne yapcağımıza karar verdikten sonra tekrar bildiririm size.

Bir iki gün üzüldüm stres yaptım ama şuan iyiyim. Herşeyde vardır bi hayr diyorum.
Ozl durumuna cok üzüldüm gercekten..Herşeyde bi hayır vardır kardes üzülme ..

Bizde daha hic bişey yok piyasada ama ümitle bekliyoruz işte.
ozl yazdı:
Eşimin maaşı dediğin gibi 900 euro nun üzerinde ayrıca dediğim gibi eşimin geliri sadece bu kontratlı çalıştığı yerden aldığı maaş değil.Eşimin kendine ait iş yeri var. Bize söylenen sadece çalıştığını gösteren bi belge gerektiği idi. Maaşa bakılacağını, bakılsa bile gösterdiğimiz maaş kagıdındaki meblanın başvurumuzu iptal edebileceğini bilseydik Eşimin diğer iş yerinin muhasebe kagıtlarını da yollardık. İşi hızlandırmak için sadece maaş bordürolarını faxladık.

Avukat, itiraz edersek kararın verilmesinin zaman alabilceğini ve karar sonucun kesin olmadığını bu yüzden yeniden sıfırdan başvurmanın hem zaman hem durum açısından daha iyi olabileceğini söyledi. Ayrıca daha önce araştırmalarımıza göre Belçika'da maaşı sorun etmedikleri yönünde idi ki zaten avukatta maaşı sormaya bunun için başvuruyu iptal etmeye hakları olmadığını söyledi.

Şuan için araştırma yapıyoruz ne yapmamız gerektiği ile ilgili. Zaten itiraz süremiz 15 gün sonra doluyo. Ne yapcağımıza karar verdikten sonra tekrar bildiririm size.

Bir iki gün üzüldüm stres yaptım ama şuan iyiyim. Herşeyde vardır bi hayr diyorum.

size bunu yapmaya haklari yok,vakit gecirmeden itiraz hakkinizi kullanabilirsiniz ama av dedigi gibi uzun surebilir.kolay gelsin arkadasim.
of of hala vize bekliyorum yahu 15 ocak da basvurdum nisan 6 da dofinin sitesinde cıktı nisan 12 de isleme alınmıs 53 gün oldu ne zaman cıkacak bu vizeeeee cildirticaklar insanı yahu :(
dostum sabır sabır bak bende 160 gündür hayatımın en çaresiz günlerimi yaşıyorum ;) dofide çıkan yazı ney onu bile anlayamıyorum.

--------------------------------------------------------------------------------

Datum visumaanvraag : 19/12/2008

Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 9/02/2009

Beslissing/Status Dossier : Casa: Uitstel België route

Datum beslissing/Status Dossier : 20/04/2009

bu yazının anlamını öğrenmek için sitede okumadığım sayfa kalmadı.alper arkadaşımın durumuna benzer bir durum çıktı.onunda dofi sayfasında zamanında böyle bir yazı çıkmış tam 4 ay sonra vize almış toplamda 10 ay ediyor benimkide hemen hemen alperin durumuyla aynı sitede 2.ci alper benim herhalde :x ALLAHIM ONSUZ GÜNLERİM GEÇMİYOR :cry:
ee o yazı ne ki ? ne istiyolar bi sebep belirtmis olmaları gerekiyo demek ki ? Ya bu vize olayları sezonluk büyük ihtimal bu yaz icin bütün vizeleri sonuclandırmak zorundalar öyle bi duyum almıstım ben.. Yeni sezon basvuruları yapilacagından gecmise dair vizeleri sonuclandırıp evrakları kaldıracaklar. Ama hala bekliyoruz o ayrı mesele ..

Datum visumaanvraag : 16/01/2009

Datum registratie visumaanvraag door Dienst Vreemdelingenzaken : 6/04/2009

Beslissing/Status Dossier : In behandeling

Datum beslissing/Status Dossier : 6/04/2009

Ocak 16 basvuru tarihim 4.ayda dofiye ulasiyo 3 ay bosu bosuna bekliyoruz yazık ya.. simdi bakalım ne zaman sonuc alıcaz..

Yorum Yaz

Yorum yazmak için üye girişi yapmanız gerekiyor.

Giriş Yap Üye Ol